12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Gunslinger
    Attól függ, lehet jó bizniszt is csinálni belőle, én fun szinten csináltam mindig, kivéve mikor a ritka hajókra mentem, pl. Hyperion, Agamemnon, Skirnir, Aegir, Tyr meg még egy-kettő. Szemlélet kérdése, hogy megéri-e. Szerintem a játék korai szakaszában nem szabad foglalkozni vele, mert csak bosszúságot okoz, ahogy bgabornak, később viszont nem nehéz és nagy mulatság, már csak a marine-ok szövegei miatt is :D
  • bgabor
    Hát, lévén hogy az M7M.ek ára 50 millió kredit, (amiből bármelyik M7 megvásárolható) megtérülésről szerintem kizárólag az M1/M2 hajóosztály esetén beszélhetünk. Bár ott is alig, mert egy argon Titan M2 ára 68 millió pénz, és ha veszel egy M7M-et+kiképzed a marineokat+megveszed és felszereld a kísérőflottát+elfoglalod és kijavvíttatod(gondolom a javíttatás több tízmillás tétel egy M2-nél) az argon Titant, akkor a kiadásokkal bőven túlléped a Titan 68 millás vételárát. Cserébe kapsz egy tök csupasz Titant, az Argonok meg rühelleni fognak. Szóval szerintem baromira nem éri meg, és a fentiek miatt kizárólag az ATF/Yaki/Pirate M1/M2-ők megszerzésére van értelme. Ezek azonban letölthető scriptekkel is megvásárolhatóvá tehetők.

Erre céloztam, amikor azt mondtam, hogy a boarding jelen formájában értelmetlen. Több dolgot is meg kellene változtatni a játékban, hogy legyen értelme(és megérje) belevágni ebbe az egész idegőrlő hercehurcába.
  • NONPLUSZULTRA
    Apropó, megjelent a Ship & Factory 3D Model Wiever , Teran Conflicthoz is!
  • NONPLUSZULTRA
    A Bardinggal kapcsolatban nekem is lenne egy kérdésem: Megéri-e a belefektetett energiát?
    Azaz az M7M felszerelve, a Boarding Podok, a Mariskák, a segédflotta, ami csak erre van felszerelve és semmi másra nem jó (csak Ion Distruptorok)... nem is beszélve a rengeteg utánajárást, hogy mindezt összehozzuk. Az elfoglalt hajókat fel kell javítani, szintén sokba kerül. Tehát megéri??
    Természetesen a "beszerezhetetlen" hajók esetében biztosan, de általános megvásárolható hajók esetében?
  • SaGa
    Nem értem, miért kell átülni abba a hajóba, ahonnan kilövöd a podokat. "Távirányítással" nem megy? Nem próbáltam, azért kérdem...
  • bgabor
    Jaja, a Minotaur is csak szükségmegoldás volt, mert kéne még két szint a Cobrához a Spliteknél. Ami mondjuk nem ügy, egy sima "védd az állomást a xenon támadók ellen" missionnel lehet lépni ennyit.
    Énis egyből kiszúrtam, hogy magasan a Cobra a legjobb, és arra még némi fegyvert is lehet tenni, tehát magam is beleavatkozhatok a pajzs nullán tartásába. Az, hogy a Minotaur finoman szólva nem túl jó az osztályában, már akkor kiderült amikor a Yaki TL állvahagyott.

Mellesleg bár a húsz marineom nagyob tud a képezhető hacking/mech/engineering tudományokból, mi van a nem fejleszthető fighting skillel?
    Azt mivel szoktad emelni náluk? A Yaki M1-est szeretném elfoglalni, de tudom hogy dőreség lenne azzal kezdeni a foglalási karrieremet.
  • bgabor
    Azért próbálkoztam a Thresherrel és az Ion Cannonjaival, mert az volt kéznél. Gondoltam, a cél az ellenséges capitalship pajzsának mielőbbi lebontása, miközben ellenállni kell a lövedékeinek is. Ezeknek a szempontoknak a Thresher felelt meg a legjobban.

Azzal a problémával, hogy a pajzsokat nullán is kéne tartani, csak most szembesültem.
  • Gunslinger
    Valamint a vacak Minotaur helyett javasolnám a Split Cobra-t, majdnem 30-al gyorsabb és nem kerül sokkal többe. 97-el bír repeszteni, ez a capital shipek nagy részéhez bőven elég és amúgy sem szokott az ellenfél fullra tuningolt masinákkal repkedni. Én is két Cobrat használok foglalásra.
  • Gunslinger
    Nem értem miért nem alkalmazol vadászokat pajzs támadással paranccsal, miért kell pont a legnagyobb ágyúkkal lelőni a pajzsot? A vadászok akár folyamatosan is lőhetnék ion disruptorral, szerezz be belőlük, olyan nincs, hogy az egész X-univerzumban nem lehet kapni. Én mindig úgy foglalok hajót, hogy egy nagyobb hajóval, általában Deimossal vagy Agamemnonnal lelövöm a pajzsa nagyrészt majd kirakok 5 Eclipse-t amin csak ion disruptor van és onnantól folyamatosan lövik a célpontot, az M7-esek meg állják a tüzet a 6GJ pajzsukkal amíg megkezdődik a foglalás, ha bent vannak a marineok onnantól már lehet is pucolni. 1 perc maximum az egész művelet. Nyilván, nem annyira könnyű a hajó foglalás, mint ahogy előre elképzelted, úgy nem sok értelme lenne, van benne kihívás rendesen, de nem olyan nehéz hajót foglalni, csak rossz a taktikád.
  • bgabor
    De most komolyan, azalatt az 5-10 másodperc alatt, amíg 0%-ról 1%-ra töltődik vissza az ellenséges hajó pajzsa, kellene átülnöm a minotaurba, kilőni a podokat, és a podoknak eltalálnia az ellenséges hajót?
  • bgabor
    Újra megpróbáltam, ezúttal egy TL hajót.

Annyira nevetséges volt az egész, hogy leírom:
    Ott állok a jumpgatenél a Thresherrel, Minotaur követ.(pereputty többi részét hátrahagytam, nehogy lelőjék a TLt) Tresherrel közelmegyek, lelövöm a pajzsát. Ekkor ugranék át a minotaurba, de nem lehet, mert 6 km-re van, ugyanis valamiért csak 23m/s-el követ a maximális 70 helyett.
    Távolodom a TL től, közbe ő folyamatosan lő IBL-el. Végre hatótávolságon belül a Minotaur. Újra lelövöm a Tl pajzsát, áttranszportálok a minotaurba. Lőnék, de a TL 90-el menekül előlem, a Minotaur , a nagy boarding pod indítóhajó meg 70-el megy maximum, mégy egy TL is lehagyja. Indítanám a boarding podot, de nem lehet, a TL pajzsa 3%-ra visszatöltődött. Transzportálok a Thresherbe, pajzs le. Vissza a minotaurba. Boarding pod kilő. Mire odaérnek a podok, ismét lesz egy minimális pajzsa a TL-nek, boarding failed.

Szóval hogy tudtak ekkora baromságot kitalálni az Egosoftnál? Megint miféle kivitelezés ez? Szánalmas!
  • bgabor
    Nem lehet kapni sehol se ion disruptort, ahol gyártják ott mindig nulla darab van. Erről beszéltem idáig. Gyártatni meg nem fogom, 10 milla egyetlen gyár. Megaztán olyan fegyver persze nincs ami egy időre lebénítaná az M1/M2-esek PPC és FAA ágyúit.
  • Amaro
    Az Amaro portál ismét működik, sőt, ha már rá lettem kényszerítve a munkára, hát újabb motort is tettem alá. Ebből egyelőre nem sok minden - na jó, semmi sem - látszik, de majd fog... egyszer, ha lesz kedvem folytatni, mert egyelőre nagyon elegem lett a küzdelemből. Az adatokból pont egy hétre való veszett el, tehát aki március 23-tól e hír megalkotásáig regisztrált, vagy küldött hírt, cikket, letöltést és sört, az legyen szíves tegye meg újra. Tesztidőszak lesz április 10-ig, addig jelezzétek a hibákat (a chat karakterhibáit és az array tömb érdekes megjelénését én is látom, de mára elég volt, szóval ezen kívül amit találtok). A teszt lezárása után kapja vissza minden olyan admin a jogait, aki nem csinált hülyeséget, és akar is az oldallal foglalkozni - valamint akkor nyílik meg a Terran Conflict rész is, úgyis aktualitása lesz a 2.0 okán.
  • tomonor
    Apropó: thexuniverse.com nem működik o.o

Off apropó: holnap megszűnik a filefront.
  • tomonor
    ion disruptorral próbáltad már?
  • bgabor
    Nem, az általam említett árúk,fegyverek soha nincsenek ezekben a gyárakban. Nem hiány van belőlük, hanem mindíg nullán áll a számuk a gyárban.

Mellesleg kipróbáltam ezt a Boarding dolgot. Hihetetlenül kiábrándító volt. Borzalmasan lett kivitelezve ez a funckió, gyakorlatilag használhatatlan. Ugye úgy kéne csinálni, hogy ráengedem az ellenséges hajóra az én hajóimat shield attack parancsal, majd ha lemegy a pajzsa, átugrok az M7M-be, és kilövöm a podokat. (Merthogy ugye távolról nem lehet erre rábírni az M7M-et, apró kivitelezési hiba az egosoft részéről). Aztán ha közben újra 1%-ra ugrik a pajzsa(ami törvényszerű, lévén hogy regenerálódnak a pajzsok), akkor boarding failed. Szóval lövetni kell folymatosan a pajzsát a saját hajóimmal. Ami gyakorlatban azt eredményenyezi, hogy kissebb hajók esetén(TL) pillanatok alatt szétlövik a hullját, azt annyi az egész hadműveletnek.

Mert ugyebár amíg mi boardolunk, addig az ellenséges hajó áll és néz, és nem mehet 30ms-nél gyorsabban, mert akkor boarding failed. Szerintetek mennyire életszerű ez?
    Merthogy a gyakorlatban a boardolni kívánt M1/M2 pillanatok alatt szétlövi a támadó hajóimat, vagy azok őt, így életszerűtlen elvárni a játékostól, hogy addig ő az M7M-be való átszállással, boarding pod kilövéssel foglalatoskodjon. Amúgy is az ellenséges capitalship pillanatok alatt szétlövi a támadó hajóimat(egy thrasherrel és négy M6/HM6-al, plusz egy minotaural próbálkoztam). Nyilván saját M2-essel tovább bírnám, de akkor meg mi értelme lenne az egésznek? Az egész bordingolásnak az az értelme, hogy az ember olcsóbban tehessen szert capshipekre (olcsó=55-60 millió kredit, mert a boardingolni képes hajók ára is nevetségesen magas). Ha saját capship nélkül kivitelezhetetlen a dolog, akkor az egész értelmét veszti. Így viszont a megtámadott Capship PPC-i és FAA-i pillanatok alatt agyoncsapják a támadó hajórajomat, amíg én az M7M-be való átszállással és a boarding podokkal szarakodom. Teljesen életszerűtlen.

Szerintem az egész boardingolási procedúra hihetetlenül ostobán és színvonaltalanul lett megvalósítva, sokkal többet vártam az egosofttól. A sokadik bugos, gyengén kidolgozott feature ez ebben a programban már.

Nem baj, sejtettem hogy valami ilyesmi lesz, visszahívom az egész ötvenakárhánymillás boarding cumó megvásárlása előtti savemet, és sürgősen túladok a Scabbardokon meg a marineokon.
  • tomonor
    adj nekik időt, amint megvan az összes nyersanyag még rá kell várni néhány órát.
  • bgabor
    Kiderült, a Cargo Life support system hiánya volt a gond a minotauron.

Viszont a nem termelő gyárak esetét továbbra sem értem.
  • bgabor
    Kösz. Próbálok én is hajófoglalásba kezdeni, ki is képeztem húsz fullos marinet. De most újabb hülye gondom akadt:Nem tudom a Scabbardokból átjuttatni a marineokat a Minotaurba. Mindhárom hajón van transporter device,300 méterre állnak egymástól, és nem jelennek meg a freight exchange menüben. Ilyenkor mi van? Időnként borzasztó körülményes tud lenni ez a játék. Azon már meg se lepődök, hogy kerek 50 millióba került ez a szaros minotaur, ami boardingoláson kívül semmire se jó, még 20 millió is sok lenne érte, nemhogy 50. Persze Hammer Torpedot is lehet lőni vele, csak azt meg sehol se adnak, még a gyárakban is 0 mennyiség van belőle.

Amúgy észrevettem, hogy nálam egyes termékeket egyszerűen nem gyártanak a gyáraik. (nem az én gyáraim, másé) Az Ion Dispruptor forge hiába van feltöltve nyersanyaggal, amit fogyaszt is, de ion dispruptort nem gyárt. Ugyanez a helyzet a két Aldrini weapons factoryval, az Exp.EMPC-t nem hajlandók gyártani egyik sem. És ugyanez van a Hammer Heavy Torpedo gyárral is. Mi van ilyenkor?
  • Gunslinger
    Öt marine fér be egybe.
  • bgabor
    Egy boarding podba hány marine fér? Csak mert szinte egyáltalán nem lehet kapni, eddig négyet sikerült összeszednem úgy, hogy a játék kezdete óta vásárolom őket.
  • tomonor
    "Értelmetlen/kötekedő/spam/warez/reklám hozzászólások törölve lesznek!"

Nem tartozik-e kategóriák közé, így nincs értelme törölnöm. A spam az más.
  • NONPLUSZULTRA
    Tomonor, összehasonlításképpen itt egy túl hosszú post húzás témakörben, ha nagyon floodolja a topicot, nyugodtan töröld.
    Szóval megújult a gépem, 6 hét után visszakaptam az alaplapomat garanciálisan kicserélt bios-chippel. Beleraktam az új procit, és nekiálltam tekergetni (találd ki mitől halt meg az előző), íme az eredmény:

X3 - Terran Conflict
    --------------------------
    Game Version: 1.2.0.0

Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080917-1612)
    DirectX Version: DirectX 10
    Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8800 GTS [2654 MB] Driver: 7.15.0011.7519
    CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8600 @ 3.33GHz (2 CPUs), ~3.8GHz
    Usable System Memory: 8190 MB

Video Settings During Benchmark:
    Screen Resolution: 1280 x 1024 * [32], fullscreen
    Using Shader Profile: 3.0
    Antialias Mode: 4x
    Anisotropic Mode: 8x

Graphics & Shader Settings:
    Texture Quality: high
    Shader Quality: high
    High Quality Bumpmaps: enabled
    Environment Mapping: enabled
    Glow Filter: enabled
    Ship Color Variations: enabled
    More Dynamic Lights: enabled
    Used Vertexsize: 40 bytes

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene "Trade" 56.2 average fps 15.0 minimum fps 118.0 maximum fps
    Scene "Fight" 102.8 average fps 42.0 minimum fps 204.0 maximum fps
    Scene "Build" 95.9 average fps 66.0 minimum fps 139.0 maximum fps
    Scene "Think" 37.8 average fps 27.0 minimum fps 66.0 maximum fps

Overall average framerate: 73.2 fps

Ehhez képest ezt kaptam alapfelállásban:
    X3 - Terran Conflict

Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080917-1612)
    CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8600 @ 3.33GHz (2 CPUs), ~3.3GHz

Screen Resolution: 1280 x 1024 * [32], fullscreen

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene "Trade" 47.0 average fps 10.0 minimum fps 99.0 maximum fps
    Scene "Fight" 83.6 average fps 28.0 minimum fps 160.0 maximum fps
    Scene "Build" 71.4 average fps 48.0 minimum fps 105.0 maximum fps
    Scene "Think" 31.1 average fps 22.0 minimum fps 55.0 maximum fps

Overall average framerate: 58.3 fps

Persze 1920x1200-ban, amiben játszom sokkal roszabb az eredmény:
    X3 - Terran Conflict

CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8600 @ 3.33GHz (2 CPUs), ~3.3GHz

Screen Resolution: 1920 x 1200 * [32], fullscreen

Framerates
    Scene "Trade" 28.0 average fps 8.0 minimum fps 63.0 maximum fps
    Scene "Fight" 53.1 average fps 23.0 minimum fps 101.0 maximum fps
    Scene "Build" 48.4 average fps 31.0 minimum fps 71.0 maximum fps
    Scene "Think" 22.3 average fps 15.0 minimum fps 40.0 maximum fps

Overall average framerate: 37.9 fps
  • tomonor
    D:
  • Amaro
    A freewebes X3 portál összeomlott, egyelőre ne hivatkozzatok rá. Bővebb infó ott.
  • bgabor
    Köszi, megcsináltam és működik is, de a számomra érdekes kezdést a Yaki Insurgent-et kivették a fejlesztők. Nem tudja valaki, miért?
  • bgabor
    Full vanilla. Bug lesz.
  • SaGa
    registryben keresd meg a program bejegyzéseinél a "Start" szót tartalmazó kulcsot és javítsd fffff-re az értékét.
  • SaGa
    Nincs fent valami jump mod? Az alapjátékban ilyet nem láttam, a jump modok egy része ellenben így működik...
  • SaGa
    Thereshallbewings a szükséges név. Ha nem pontosan ezt írod be, átnevezi a pilótát... A két "l" leütése között várj egy másodpercet...
  • bgabor
    Hát én meg először kérdezősködök, és csak aztán moddolok. Most, hogy tudom hogy csak egy egyszer lehet a vanillától eltérni, és az örökre szól, nem fogom moddolni a cuccuot. Amúgy se akarom hogy esetleg inkompatibilitás legyen majd a TC 2.0-val.

Pedig van néhány nagyon hasznos script, amik nem teszik könnyebbé a játékot, csak kiegészítik. Ilyenek például az OTAS,ATF,Yaki,Pirate shipyardokat berakó scriptek. A készítőknek eleve be kellett volna rakniuk mindet.

Amúgy nem tudja valaki, hogyan tudnám aktiválni az összes lehetséges kezdést, mert újratelepítés volt, és a mentéseimmel ellentétben a kinyitott kezdések elvesztek.
  • bgabor
    Ja,ezt elfelejtettem, pedig ez a legjobb rész. Igen, úgy is működik.

Magyarul ha el akarsz ugrani egy jumpgate-el nem rendelkező terran sectorba, csak annyi a dolgod hogy besorolod valamelyik wingbe a hajódat, majd az autopilotnak kiadod az ugrási parancsot.
    Fura, de így simán rááll a accelerator gate-ek bármelyikére, és ugrik.

Elég kapitális bug.
  • NONPLUSZULTRA
    És ha te is a wing része vagy??
  • NONPLUSZULTRA
    Ha már "modified" a játékod, akkor onnantól nincs olyan, hogy "csak". Többé nem lesz vanilla, bármit is csinálsz, modified marad. Akkor meg már miért ne próbálnál ki ezt-azt (csak ezt, csak azt). Az XTM-emet emiatt csíteltem agyon, és ezért ügyelek rá kínosan, hogy ne legyen modified a TC, mert ezt is elcseszném - mellesleg amúgyis könnyebben játszható, lásd: #5408
  • bgabor
    Értem, köszi, akkor elkülönítek 50 millát boarding pod hajóra. Bár, még 18 milla, és 68 milláért már kapni Argon Titant.

Mellesleg találtam egy bugot a játékban: A wingbe sorolt hajók(a wingek) képesek command utasításra a jumpgate nélküli sectorokba ugrani.
    Így az összes terran sectorba.
  • tomonor
    nem fogja átváltani a neved csak bekapcsolja a script editort.

nyilvántartja és ha egyszer modified akkor többé nem lesz vanilla.
  • bgabor
    Akkor mindenki, aki scriptekkel játszik, ilyen nevű karakterrel tolja? :D
    Nyilvántartja a játék, hogy melyik mentés 'modified' és melyik vanilla?
    Vissza tudom utána állítani?
    Csak egy rövid időre akarom bekapcsolni az OTAS shipyard scriptet, hogy tudjak venni egy sirokost, mert nincs kedvem 50 millát kifizetni egy kizárólag Boarding pod lövő szerkezetre, a Sirokos csak 38 milla, a többi 50.
  • Vitez77
    a játékban írd be a pilót nevének hogy "Thereshellbewings", ez indítja el a script editort, ami kell a plugin managerhez.
  • bgabor
    Valaki magyarázza már el nekem, hogyan kell ezt a Plugin Managert használni. Valami pilótaátnevezésről zagyvál hogy használni lehessen a scripteket.
  • SaGa
    Összességében sokkal könnyebb a TC, mint a Reunion. A fegyverek teljesítménye, a plotok (kiéve a HUB, de az meg marhaság és nem is foglalkoztam vele túl sokat), és úgy globálisan minden.

Röhejes, hogy amikor eg yplotban kell hajót foglalni, nem is lehet kilőni a hajót, csak a pajzsát. Vagy a goner plotban, ha arra se mész, a kalózhajó üldözésénél, amerre az jár, mindig értesítenek róla, hogy épp merre van, elég csak a végén odaugrani a közelébe (ha már korábban felfedezted azokat a szejtorokat valami gyors kis hajóbal), a "nagyon igyekezz, mert kifutsz az időből" feladatok is simán megvárnak, stb...

A Reunion BBS-ben felvehető, követős, levadászós feladatok biz elveszek, ha nem igyekeztél. Meg amikor vissaztértem a Reunionba, fél napig szenvedtem, hogy mi a fene van, mire rájöttem, hogy biz a Reunionos AHEPT a közelében sincs a TC-s HEPT-nek teljesítményben, de még a Beta se. Telejsen más stratégiát kell használni, ha életben akarok maradni...