12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • bgabor
    A Freight Drone-al lehet már rendesen a TL és bármilyen állomás között szállítattni a cuccot, vagy még mindíg csak saját állomással működik?
    Mert úgy nem sok értelme van.
  • bgabor
    Én vanilla 1.4-esre telepítettem amit a sarki fűszerboltból szereztem. Nem fagy, semmi gond nincs vele.
  • NONPLUSZULTRA
    Nyomtam egy tesztet túlpörgetett procival, és túlpörgetett videókártyával, így
    X3TC-53,2fps, 3DMark-10838 lett. A videókártya pörgetése jóval többet dobott az eredményeken.
  • NONPLUSZULTRA
    Eleve Berndt Lehan MINIMUM 2 Gigát javasolt TChez.
  • Nagyapi
    Most akkor fagy az új patch, vagy nem?
    Merhetem felrakni?
  • tomonor
    most van a patchben hogy 2 giga ramnál is többet tud kezelni a játék...
  • NONPLUSZULTRA
    set: itt összekötni
  • NONPLUSZULTRA
    Még egy kis benchmarkolás, néhány tévhit(em) eloszlatására abból a szempontból, mennyi RAM kell a gépbe, és hogy mennyire (nem) érdemes túlpörgetni:
    01 - RAM4Gig@920, CPU@3,8: X3TC-48,6fps 3DMark-9869
    02 - RAM8Gig@920, CPU@3,8: X3TC-48,4fps 3DMark-9815
    03 - RAM4GIG@1066, CPU@3,3: X3TC-47,3fps 3DMark-9624
    04 - RAM4Gig@800, CPU@3,3alapjárat: X3TC-46,4fps 3DMark-9568
    05 - RAM8Gig@800, CPU@3,3alapjárat: X3TC-45,4fps 3DMark-9494

Tehát kicsit jobb a teljesítmény 4Giga RAMmal, mint 8Gigával. Viszont jelentős az árkülömbség (Corsair Dominator TWIN2X4096-8500C5DF), vagyis egy hatalmas ráfizetéses pofáraesés részemről, de csak azért mert ezeket a dolgokat csak úgy lehet kitapasztalni, ha kipróbálja az ember - ezért írom ide, okulásul.
    Egyebek:
    CPU Intel E8600@3,33GHz (alapban)
    Alaplap: Asus Striker II Formula
    VGA: EN 8800GTS 640Mb, ez a gyene pont, mert nemigen bírjy kiszolgálni a 1920x1200-as monitorom.
    RAM: két párbaválogatott Corsair Dominator TWIN2X4096-8500C5DF kit, de lehet hogy egyik kitet eladom ezek után.
  • bgabor
    Az nyilvánvaló volt, hogy a hub plot, csak a "one HUB gate set" részt nem értettem, de majd visszaolvasok.
  • tomonor
    a hub plot amiről már milliószor szó esett, ám visszaolvasni is tudni kell. -.-
  • NONPLUSZULTRA
    Ez tuti? Még sehol sem tartok a plotokban, inkább felfedeztem meg építkeztem, meg vártam vissza a szervízből a gépemet...
  • tomonor
    verziószámot azért írtam a képbe, hogy ezzel is előre segítsem az újoncokat, nehogy megkérdezzék hogy melyik a legfrissebb verzió xD
  • tomonor
    azon gondolkodom hogy megkompenzálom a képet ezzel:
    http://www.egosoft.com/news/images/news_2009_02_11_004.jpg

Csak ahhoz photoshop kéne ugyebár, Vista pedig szarokiz vele ugyebár...
  • Gunslinger
    - Boreas laser generator reduced
    Na ezt most miért kellett? Az átlag mezőnyben volt így is.

- Fixed occasional crash when traveling through HUB gate
    Ezt viszont sosem tapasztaltam, viszont a HUB kapukon való átutazáskor mindig bejátszotta az ütközés hangot, de a hajó nem sérült. Remélem ezt javították.
  • bgabor
    Csak a verziószámot kell átjavítani benne, és a fekete háttér miatt az se lesz nagy meló. Mondjuk eleve nem kellett volna verziószámot írni bele.
  • r4pt0r
    nyisd ki a szemed. :D
  • bgabor
    Mert?
  • tomonor
    ná bázz, csinálhatomhatom újra a bannert >.<
  • bgabor
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Megtaláltam az új Yaki shipyardot a Senator's Badlands délkeleti részén, sajnos akárcsak az OTAS shipyardnak, ennek is hiányos a kínálata. A Yaki M6 és M7 hajókat nem árulja.

És úgy tűnik az OTAS shipyard kínálata is csak egy hajóval lett kibővítve, még mindíg nem teljes. ATF Shipyard sincs. :(
    És a nagyon várt "új" hajókat egy darab Baldric Miner képviseli, az se új, csak variáció.
  • bgabor
    X3: Terran Conflict 2.0 - Changelog

New Features and Improvements:

- The Aldrin Expansion Missions
    - New Terran factories available to the player
    - A new ship variation, the USC Baldric Miner
    - Additional support for computers with more than 2GB RAM
    - An elusive Yaki shipyard added to the universe
    - Keris Production Complex added to the universe
    - Advanced Drone Factories available to the player
    - Advanced Drone Factories and Drone Production Complexes added to the universe
    - New Experimental Electro-Magnetic Plasma Cannon Factory added to the universe
    - Drone Production Complexes renamed to Drone Factories
    - Station production information now available at shipyards
    - OTAS Sirokos available at the corporation shipyard after successful employment
    - Kills by player owned ships now counted during several fight missions
    - Build mission rewards rebalanced
    - Increased chance of the Destroy Convoy mission
    - Improved station building cutscenes

Fixes:

- Fixed occasional crash when traveling through HUB gate
    - Fixed ships being moved far away from the HUB
    - Find Headquarters mission fixed
    - Strong Arm Corporation mission offer fixed
    - Homebase reset for ships in return ship missions
    - Boreas laser generator reduced
    - Various exploits fixed
    - Mobile mining efficiency balanced
    - Ship approach during boarding improved
    - Several script fixes including the Universal Trader
    - Corrected property menu filters and improved layout
    - Fixed AI giving commands to captured or boarded ships
    - Re-activated idle ships belonging to Orbital Weapon Platforms
    - Several stations, including Terran stations, now rebuilt after being destroyed
    - Several cockpit and turret positions improved
    - Disabled erroneous rotations of towed stations
    - Towed ship now follows lead ship through gates
  • bgabor
    Állítólag ezek a követelmények ahhoz hogy elkezdhesd az Aldrin Missionoket:
    "You must have completed the Terran Plot, Goner Plot, Kha'ak Plot and unlocked at least one HUB gate set. "

Ez az utóbbi mi a fene? A hub gate set? És a 'Kha'ak Plot' a Final Fury akar lenni?
  • bgabor
    Bizony, az egosoft oldaláról végre tölthető a 2.0 patch. Sőt, mivel rögtön vele együtt kijött a 2.0a hotfix, a kettő tölthető együtt, érdemes 1.4-ra kapásból 2.0a-ra frissíteni.

Version 2.0 also includes:

-Many new stations to build, including Terran factories
    -New sectors
    -Fixes to the Universal Traders
    -A new ship variation
    -Mission improvements
    -Interface improvements
    -Several issues fixed
  • BuriP
    Ha valaki már letöltötte a 2.0-át (és a 2.0a-t), és nem fagyogat ki neki a gép a játék alatt (mint nekem), az megírhatná hogy Pl.: milyen, mennyi új szektor jött, milyen új állomások vannak, stb.
    Had csorogjon a nyálam, és fájjon a szívem!
  • SaGa
    EC-re mindenütt van kereslet, ahol nincs 2 ugráson belül 5-6 SPP. Pl Argon Prime-ban is fogy az EC rendesen. Fegyvereket csak magandak érdemes gyártani, azért nem nagyon kapkodnak, bár a kis olcsó rakéták jól fogynak.

A másik tuti bevétel: megnézed, hogy egy-egy faj gyárai milyen "idegen" alapanyagot vesznek föl. Ilyen "kereszttermék" a bofu, a plankton és más hasonlók. Teszel bofu gyárat pl a paranid határszektorokba (ha jól emlékszem nekik kell valamibe) és biztos a bevétel.
  • Alex Griffin
    Pörög a fórum :)
    Éppen ezért tud nekem valaki mondani egy jó kereskedelmi stratégiát? Mert már szinte minden második szektorban van kereskedőm, de alig jön a pénz. Gondolom kell(ene) valami jóképű gyár is. Meg gondolom nem egy. OK. De milyet és hova? 5let? Javaslat?
    bgabor: sikerült semlegességet "venned"? Tudtál hajót foglalni?
  • NONPLUSZULTRA
    Már előrendelhető a játék Fukaréknál, egészen jó áron.
  • Alex Griffin
    Aham...
  • tomonor
    ha jól tévedsz? o.O
  • Alex Griffin
    Ha jól tévedek a Ceo's Doubt-ban (vagy a Perdition's End-ben??? nem tom) vannak olyan stationok ahol lehet "venni" semlegességet. Beszélj ott mindenkivel, ahol villanykörte van a station fölött!
  • bgabor
    Mellesleg árulja már el valaki, hogy hogyan lehet szert tenni a kalóz plasma burst generatorra. Találtam már efféle gyárat, de nem engedtek dokkolni, a piratokkal meg nem lehet javítani a viszonyt.
  • Gunslinger
    Így van, eleve már csak a fight skill miatt is kalóz M6-osokon kezdtem, mert olvastam ego fórumon még anno, hogy a fight skill nagyon fontos a nagyobb hajóknál elfoglaláskor. Ugye úgy kezdődik az egész procedúra, hogy megveszed és összeállítod a flottádat. Ha M6-osra mész nem kell sok minden, az én receptem: Cobra M7M + Deimos M7 + benne ion fegyveres Eclipse-ek. Ennyi, ez kb. 100 milla körüli felszerelés, kicsit több. Miután lenyomtad a célpont pajzsát és lent is tudod tartani az M6-sra kilősz egyetlen egy boarding podot. Többet nem érdemes, mert egy podba 5 bőrnyakú fér csak be és az M6-osba is, ha többet lősz ki 5 manus bejut, a többi kint fog lebegni az űrben. Na már most ha sikeres volt az indítás és nem lövik le a podot, akkor az 5 marine a hajó burkolatát megkezdi átvágni. Ehhez kell a mechanical skill. Ha magas ez a skilljük, akkor gond nélkül bejutnak a hajóba, ha nem elég magas, akkor visszafordulnak az űrbe.
    Ha bejutottak akkor a két legfontosabb skillt használják, a fight-ot és az engineeringet.
    A fight skill értelemszerűen ahhoz kell, hogy kinyírják az ellenálló legénységet (mindig van, akkor is ha nincs ellenséges marine a hajón) és miközben megy a harc kell a magas engineering skill, hogy ne amortizálódjon a hajó. Előfordulhat, hogy a marineok harc közben kinyírják teljesen a hajót, ha alacsony az engineering. M6-os hajókon három fedélzet van, M7-eseken négy és M1/M2-őn már öt! Szintről szintre megy a harc. Ha el tudnak érni a hídig, akkor kell a hacking skill, lényegében ez annyira nem fontos skill, csak itt kell használni, de ha alacsony előfordulhat, hogy a computer átállítása nem sikerül, a rendszer kizárja a marineokat és ilyenkor egyből kimennek az űrbe és a foglalás elbukott. Ha sikerül átállítani a computert, a hajó a tiéd. Szal igen összetett a dolog, nem csak annyi, hogy lent kell tartani az ellen pajzsát és akkor miénk a hajó.
  • Gunslinger
    Plot alkalmi foglalásra jók csak a TP-k sztem, én élesben még sosem tudtam velük foglalni, igaz nem sokáig erőltettem a dolgot. TP-ket marine tárolásra szoktam használni, mert 10 fér beléjük, míg M6-osokba is csak 5 és van 70 valamennyi képzett marine-om, ebből ugye 20-20 a két Cobrában csücsül, a többi TP-kben, kivéve még asszem 7 vagy 8 veterán marine-t, akiket már nyugdíjaztam. A legképzettebb csávó amint elérte a 40 sikeres foglalást kapott egy saját M6-ost és bedokkoltattam a HQ-ba, őt hívom tábornok úrnak, vele már nem foglalok, nem akarom megkockáztatni, hogy elveszítsem, asszem Paranid a csóka. :-D
  • bgabor
    Hát, akkor az a helyzet amit írtál, hogy a kezdeti szakaszban nem szabad ezzel foglalkozni. Egy biztos: Nem ezzel a módszerrel fogja valaki az első M1/M2-jét megszerezni. És annak sem ajánlott ez, akinek az 50 millás M7M beszerzése vagy az elfogalt capship többtízmillás kijavítása komoly érvágást jelentene a költségvetésén. Mászóval úgy 200 millás vagyon alatt nem érdemes belevágni.
  • Gunslinger
    Ami minden egyes alkalommal elvész, az a boarding pod, lényegében ha ügyes vagy (és persze szerencséd is van) meg tudsz úgy oldani egy foglalást, hogy csak a boarding podra kell utána beruháznod. Utána összeszeded a marineokat és mész a következő célpontra.
  • SaGa
    Bocs, tényleg TP.

Igen, megvárták. A Goner plotban és a deca elfogásakor is. Igaz, a plotok hajófoglalásai úgy gagyik, ahogy vannak, mert azoknak a hajóknak a hullját nem is lehet lelőni, akármennyire is lövöm őket...
  • Gunslinger
    Na ez a kalkulálás úgy baromság ahogy van. A boardoló flottádat csak egyszer kell megvenned és, ha nem egyetlen egy vacak Titanra mész, hanem utána még több tucat más hajót is elfoglalsz ne mondd már nekem, hogy nem éri meg. Nem foglalásonként kell új M7M-et venned meg hozzá a flottát és nem vesztik el a marinejaid a skilljeiket, csak ha meghalnak, ami ritka sőt, fejlődnek is. Fight skillt csak boardolással lehet fejleszteni, ajánlatos M6-oskon gyakorolni. Jó pár kalóz Centaurt vagy Ospreyt el kell foglalni hozzá, de megéri. A boardoló flottámra max 200-220 millát költöttem, összesen az egész flottámra már bőven milliárdon felül vagyok, szal nem is ez vitte el a nagy lóvét. Ha azt veszem, hogy kb. minden második foglalás alkalmával vesztek egy-két hajót, néha egy M6-os is belefér, bár őket később elhagytam, akkor is már rég visszahozta az árát az egész cucc és nyilván csak a boardoló M7M-eket és az ionos Eclipse-eket tudom csak erre az egy feladatra használni, a többi hajó univerzális, ugyanúgy jó mindenre.
  • bgabor
    Mert a TP-k nél működik a Piracy menü, az M7M-eknél nem.
    Egyébként hogy sikerült neked ellenséges hajót elfoglalni TP hajóosztállyal? Megvárta az ellenséges hajó amíg odalebegnek a marinejaid? (TMP nevű hajóosztály nincs a játékban)
  • bgabor
    Nem megy, ez az egyik legfőbb baj, bugos. (szürke marad a board ship command a piracy menüben) Sokszor leírták már ezt itt a fórumon.
  • SaGa
    Ez biztos? Ki kell lőni, mint rakétát, vagy külön parancs van rá? A parancsokat eddig mindig sikerült távolról is kiadni, csak aminek célba vett "alanya" is van, annál a saját (amiben ülök) hajóval kell becélozni a delikvenst.

Emlékeim szerint sosem ültem át a TMP-kbe ahhoz, hogy elindítsam a marine-okat, igaz, nem poddal lőttem ki őket, csak úgy "gyalog"...
  • Gunslinger
    Nem lehet távirányítással kilőni a podokat, csak manuálisan tudod.