X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Manualban a nagy része benne van, de köszi. Az Aldrin kezdésnek továbbra sem tudom mi értelme van, hogy egy darab szektorban lehetsz csak végig. Storyline is egyedül ott nincs.

Name of the Start: Lost Lar

huh azért ez kemény kezdés, az még semmi hogy hub plot kell hozzá, de hol kezd és mivel. XD

Lockheed
Ez hasznos info! Tartalmazza az összes start lehetõség fontosabb jellemzõit!

TOPIC

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Semmi gond, válaszolok én. 😄 Én se arra gondoltam hogy középre leteszem ahol minden hajó megy de mint mondtam 1 nem elég mert biztos hogy minden szektorban pusztulnak. És hidd el hogy 8as kockában is robbant már fel civil forgalom miatt.

Mert az 1 dolog hogy ha simán játszol akkor semmi gond, de ahogy bejön a képbe a 10x SETA kb mindennek az IQ-ját oszthatom 10-el is kb.

1800 satot nem sajnálom, de azt az idõt már sajnálnám amikor kézzel kéne kipakolni. Mert azért az sok idõ.

Eleve nem szabad a fõ hajóforgalom síkjába pakolni, ezt nem is feltételeztem volna, hogy valaki ilyen ökörséget csinál. Ha a fõhajóforgalom útja fölé pakolod 3-4 kilométerrel soha senki nem megy neki, mert nem is mennek arra. Ha capital ship megy arra az sem ütközik bele, azok amúgy is kerülik a fõhajóforgalmat és kerülõ utakon közelítik meg a kapukat, az esetek többségében. Aztán miért kéne pont középre rakni? Bizony nem kevés olyan szektor van, ahol a középponttól nézve egyik vagy esetleg több irányba nem sok minden van, van hogy semmi sincs. Az ilyen rendszerek leggyakrabban az olyan rendszerek között fordulnak elõ, ahol mondjuk csak északi és nyugati kapu van.

Nézd, engem tényleg nem zavar, ha ki akarsz pakolni durván 1800 adv.sat.-ot, csak valami indokot vártam. Ez, hogy "néha rá akarok nézni a hajóforgalomra" elég izzadtságszagú indok. De én tõlem mindenki úgy játszik, olyan scriptekkel ahogy akar. Szal bocsi, ha tolakodónak tûntem. :-)

Az egyik boardoloós ego topicban volt már jóval 1.3 patch elõtt is berakva kép elfoglalt Tyrrõl, csávó nem tudta bizonyítani, hogy nem csalásból volt neki, most az 1.3 óta már én is azt mondom, hogy lehetséges Tyrt foglalni, de Odint tuti kizárt. Még a Hullt sem tudtam átvágni többszöri próbálkozás után sem a legképzettebb faszikkal, ennél képzettebb marineok nem is lehetnének, mert a 20-ból 16 mindenbõl max csillagon van, a maradék 4 is igen közel a maximumhoz, legalább egy M2-es árát rájuk költöttem meg a kiképzésükre és a hajóba sem tudnak bejutni. Cheat script nélkül lehetetlen Odint és Tokyot foglalni. Ego fórumon amúgy nagyon nehéz a releváns infókat összevadászni, az a fórum egyáltalán nincs moderálva, keresztbe beszélnek állandóan és több topic van kapcsolva azonos témákhoz. Best M2, M7, Hub plot, Board, Marine stb. témákból kb. minden másnap nyílik egy új topic és a nem vonják össze õket, nem törlik õket, ma is nyílt egy "Hol találok jumpdriveot" topic, szánalmas. Ezt sosem gondoltam volna a precíz németekrõl, ott a moderátorok mi a francot csinálnak, komolyan kérdezem. Aki TC-ben nem talál egy olyan alap cuccot, mint a jumpdrive az ne is játsszon vele, akkor túl bonyolult neki a játék.

Nem engem igazán nem érdekel a hajó forgalom csak néha ránézek. Nah most ha 1et használok akkor középre kell tenni kb hogy lássak mindent, ez már ott bukik hogy neki megy mindenki. Másik bizony Reunionban volt az hogy a 8 közül csak 1et szedtek szét pl a Xenonok mert ott jöttek be a szektorba hogy pont útba esett. Szóval ott is fogytak a 8ból valamelyik szektorban több valahol kevesebb.

Magától nem purcan ki, Reunionban sem purcant ki. Ha jönnek a kalózok/xenonok/gonosz kis ûrkrampuszok az összeset ki fogják purcantani. Mint mondottam felesleges kirakni kocka alakban annyi mûholdat, mert a kb. 230 szektorból van a Terran szektorok kívül 25, amibe ne lenne elég egy-két, maximum három mûhold. Azt meg manuálisan is ki lehet pakolni, maximum 40 perces meló, ha nagyon béna az illetõ. A Terran szektorok közt van akkora, amibe a 2*2*2 is bõven kevés sõt, Aldrinba legalább 50 ha nem több mûhold kéne, hogy mindent láss. A Terran szektorokban meg aztán végképp nincs semmi értelme a hajó forgalmat kukkolni, mert soha nem történik semmi! Azt ne mond nekem, hogy folyamatosan meg akarod figyelni 230 szektor hajóforgalmát, te magad egyedül. Akkor ezen kívül mire jut idõd a játékban, csak kukkolni fogsz?

A 2*2*2 formának semmi misztikus dolga nincs. 2 dolog:
- meglátom az olyan stationt/asteroidat amit esetleg eddig nem
- ez már lényegesebb, látni akarom a forgalmat az árak mellet, nah most ha 1et teszek ki az ki fog purcanni, tudom Reunionban is mindig ez volt. Egyszerûbb egybõl 8at tenni mint késõbb 200 szektorban kijavítani a hibákat szvsz.

Lockheed
Mióta ezt írtad keresem a toicot de nem találom. Valami teljesen másról szóló topicban írta egy gyerek, hogy elfoglalta a Tyr-t. Utána többen is írták, hogy az 1.3 óta lehetséges. Volt is egy screenshot, ahol mutatta vagy 3-4 shoton keresztül amikor a boarding végén írogat a gép ( ha a subtitle be van kapcsolva ), hogy már hackelnek, és mutatott egy olyan 40% hullban lévõ Odint, majd amikor ugyanaz átváltott kékre, majd zöldre és írta, hogy hajó megszerezve. Nem tudom hol láttam de még keresem a topicot mert valami kereskedéssel kapcsolatban nyitott téma volt csak valahogy eloffolódott ( aztfigyeld milyen szót csináltam! 😄 ) az új patch utáni állapotokra és ott beszélgettek errõl...

Kérem fejtse ki, ennek mi értelme van? A szektorok 80%-ban napi 24 órából 23-ban semmi sem történik ami érdemleges lenne, mi értelme mindent látni? Pláne 2*2*2 formációban? A szektorok egy része olyan pici, hogy egy advanced sattal is lehet mindent látni. Arról nem is beszélve, hogy az összes szektorra jellemzõ, hogy az állomások és a hajó forgalom horizontálisan (X és Y tengely) terjeszkedik a szektoron belül, vertikális (Z tengely) eltérések az állomások között bõven 35 km-en belül vannak, ami ugye az adv.sat. hatótávolsága. Én most 43 szektort tartok megfigyelés alatt manuálisan kirakott adv.satokkal és nem hinném, hogy le lennék maradva valamirõl, ha mondjuk a néptelen unknow szektorokat és jelentéktelen bányász border szektorokat nem látom állandóan, arról nem is beszélve, hogy ha esetleg valamit keresel, azt nem fogja helyetted megtalálni a script. A pirate, yaki, xenon és khaak szektorok kukkolásáról meg amúgy is lemondhatsz, mert percek alatt kicsinálják az összes mûholdadat.

Ez a 2 script jó, de nekem 1ben kéne a 2. 😄 Szóval az elsõ tud lekaplni mindenhova 1et, a második le tud tenni 2x2x2 de csak ahova mondom. Nah nekem olyan kéne ami letesz 2x2x2 és minden szektorba, ilyet még nem találtam.

Mivel Xenon szomszéd szektor ezért nem csoda. 5 szektor van, ahova állandóan, rendszeresen betolakodnak a xenonok, Bluish Snout, Zyrath's Dominion, Thynn's Abyss, Scaleplate Green, Black Hole Sun. Vannak szektorok amik hiába Xenon szomszédok, oda szinte sosem mennek be, megfigyeltem, hogy ahol OWP van ott nagyon ritkán jelennek meg. Ezen kívül természetesen bárhol megjelenhetnek Xenonok, Kingdom Endben is találkoztam már velük, de az említett 5 szektorban visszatérõ gyakori vendégek, érdemes õket levadászni, mert elég kártékonyak is. Zyrath's Dominiont pl. nálam nagyon durván leirtották mire észrevettem, hogy ott rendszeresen megjelennek, azóta mindig van ott egy M7-esem, õrzi a maradék 4 stationt, eredetileg 9 volt...

Megpróbálkoztam tegnap este az egyik Tyr elfoglalásával. Most nem nagyon van idõm részletesen kifejteni a harc menetét, de voltak érdekes húzások, a lényeg, hogy elsõre a 20 marine-bõl csak 5 jutott be, a másik 15 visszapattant, mondtam is magamban, hogy ennek a foglalásnak annyi, aztán megcsörrent a mobilom és miután letettem és ránéztem a játékra látom, hogy a marineok a Deck 4-en vannak már 😄 Hoppá. Persze a hajót nem sikerült elfoglalni, de a leges legvégén fordultak vissza, mikor már hackeltek, a computer átállítása nem sikerült. Másodszori próbálkozásra mind a 20 faszi bejutott és megint a hackelésen vérzett el a dolog, több próbálkozásra nem volt idõm, talán majd ma. De biztató a szitu.

Lockheed
Hoppá a lényeg lemaradt! 😊

Lockheed
Máris megyek ennek utánajárok! 😊

Lockheed
Találtam egy jó kis scriptet de nincs a DL libraryban. Hozzáad egy hajót a kiválasztott ShipYardhoz. Kipróbáltam azzal az egy hajóval amit beraktam a játékba és mûködik! 😊 Script editorból kell lefuttatni, kiválasztom a hajót a szektortérképen, és a hajógyárat ahová hozzá szeretném adni és máris megvásárolható. Tetszik, hasznos script. 😊

Az este beballagtam Thyn's Abyss-ba. Rögtön az északi kapuban egy tonna xenon várt. Futás minél messzebb (nemrég lõttem magamnak egy bázisvédelemben a Yaki M3-ast, még fel sincs rendesen fegyverezve). Nézegetem a mozgást, a nyugati és északi kapu között folyamatos xenon áramlás. A szektor többi része rá se bagózik. Elugrottam az északi kapu túloldalára, sehol egy xenon...
Érdekes...

Lockheed
Más kérdés. Hogyan lehet a játékban gyárilag benne lévõ hajót editálni ? Lehet ilyet ?

Lockheed
lét=két 😊

Lockheed
Nézd csak mindjárt itt van lét darab!

Explorer Command Extension v1.2.1 (+ fixes) <2008-11-28>

Deploy satellites in target sector. (costs cr) V.4 12/01/08

Ez utóbbi külön script a másik csak az explorer command software javítása.

Without Community Plugin Configuration Script: Open up script editor, find and run add.satellites.to.sector. It is most likely at the top of the list. Select null for the first window. Then select target sector and option.

Options are:
1. Deploys 4 satellites in a 2x1x2 square at 10km Y.
2. Deploys 8 satellites in a 2x2x2 cube.
3. Deploys 9 satellites in a 3x1x3 square at 10km Y.
4. Deploys 18 satellites in a 3x2x3 cuboid.
5. Sells specified number of satellites in sector.
6. Custom setting. Allows you to select number of satellites on each axis (x, then z, then y), plus selection for position if only 1 is on that axis. Also asks for distance between satellites, unless only 1 satellite is used.

Szerintem ehhez tedd föl a Community Plugin Configuration scriptet, nagyon jól lehet belõle configolni azokat a scripteket ami támogatja.

Kérdés: nem lehet valahogyan kikapcsolni, hogy a sector/universe mapon ne látszódjon a satellit ?

Ha valaki esetleg talált már Sat Deploy scriptet akkor belinkelhetné mert én még nem igazán találtam. Ha tudna 8 box pakolást az lenne az igazi.

Azaz. Az egyik legszebb szektor a TC-ben.

Lockheed
Nem Legend's Home ? Szerintem az.

Vitez77
Na, ez a nap is megvolt.
Kérdés: melyik ez a szektor?

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Egyébként az Orbital Defence Station az ATF tulajdon mármint valamelyiknek. Az encyclopedia szerint.

Plusz ha rossz felé mész kb 2 sec alatt szétszednek a terran laser towerek. 😄

ááh értem

Ez elmenne egy khaak hajónak :o

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Körbe öleli a Födlet, de nem repülheted körül, mert csak az orbital accelerator felé esõ dokkoló résznél repkedhetsz, de úgy is elég nagy. Különbözõ fegyvereket lehet kapni, upgrade-eket és equiptmenteket, jupmdriveot is. Nagyjából ugyanazt, mint bármelyik jól felszerelt Military Outposton vagy EQ dokkban.

Lockheed
Tuti, hogy volt ilyen. 😊 Mondom a Saturnus Research Stationre küldtek ezzel az accessel.

Ebben a táblázatban is szerepel, bár ez szerintem nem helyes mivel ez a játék elején volt még a Mars access elõtt.

Ezt tuti hogy bug, már csak abból is ítélve, hogy kétszer van kiírva, hogy ATF. Ilyen accessre egyébként nem emlékszem. Kezdetben Asteroid Belt Access volt és úgy emlékszem, hogy utána jött a Mars Access egybõl. Alapból semmilyen bázison nem kérnek ATF reput mivel az ATF semmilyen bázist nem üzemeltet! A sztori szerint is az ATF a Terraformerek/Xenonok ellen felállított specializált harcoló egység, elsõsorban a Terran hajók védik a Terran szektorokat és az ATF hajók mennek ki Terran rendszereken kívüli küldetésekre, ha éppen nem a Terran rendszerekben cirkálnak. Gyakorlatilag õk a támadó erõ. Az összes Terran bázison a Terran repud szerint köszöntenek.

Azóta megjavult Earth-bõl visszatérve egybõl jó volt. Érdekes, hogy újratöltésre meg nem, hmm. Remélem csak egyszeri hiba volt.

Lockheed
Meg is van.

TOPIC.

Ott van benne a screenshot is.

Lockheed
Az elején van ez a rang a plotnak, amikor a Saturnus Research stationra küldenek. Elõtte kapod ezt a rangot. A linket meg megkeresem, mert kb 10 oldalnyi topictémát lapoztam át délelõtt! 😊

amugy a Torus milyen hosszú és mit adnak rajta? o.o

Nekem nem szürke hanem teljesen kék lett a Föld. 😄

Megnéztem, nekem mindenhova Terran reput kér, ahol lehet kapni PSP-t ott tudtam is venni, az Earth Torusban pont volt kettõ is, megvettem õket gyorsan 😊 Nekem egy ûrállomáson sem kér sehol sem ATF reput. Viszont a Hold szektorban a Föld textúrája eltûnt, a Torus látszik, de a bolygó teljesen beszürkült. Állás visszatöltésre sem javult meg, na ilyet eddig még nem tapasztaltam.

1.3 patch óta nem vásároltam Terranoknál semmit, most megnézem a játékban nálam mi a helyzet.

ATF Research Access? Ilyen is van? Manualt most hirtelen átnyálaztam ATF rangok ügyben, ahogy emlékeztem semmit sem találtam róla. EGO-s linket plíz.

Jah nekem is pont ez van. 😄

Lockheed
Pont ma láttam egy fórumon az EGO-n, hogy a gyerek nem tudott venni PSP-t és neki ATF Research Accesst kért hozzá azt hiszem és az is volt neki. Mutatott screenshotot is.

Jah azt gondoltam hogy bug, mind1 megszerzem a dolgokat akkor is. 😄

És ATF Earth Accessel nem tudsz venni? Ez tuti valami bug lesz. Én minden Terran állomáson tudok mindent venni és nekem is Earth Accessem van.

Tévedés nézd meg jobban. PSPt millitary basen, vagy orbital defense stationon csak ATF repuval lehet. Hidd el meg van a Terran repum hisz Osakat nyomom, de ezeken az állomásokon nem tudok PSPt venni mert nem engedi. Viszont vannak külön PSP gyárak ott tudok venni mert az Terran repus.

Lockheed
Biztos, hogy megkapjuk a lóvét ? Én itt inkább a pénzt fájlalom. Mert nekem nem villan fel ha a pajtás kilövi az nmy-t de õszintén megmondom még nem számoltam össze egyenként mission közben, h tényleg megkapom-e. Az, hogy a harci rangom nem nõ az teljesen rendben van, hiszen nem én lövöm.

LOL na igen, ennnyit a BBS-rõl. >.<

Capital shipeknél ha bocsánatot kérsz az általában az egész rendszerre érvényes szokott lenni. De ha az adott rendszerben nincs egy sem, akkor állás visszatöltés.

Üdv
nem tudnátok megmondani h azok a gyárak amejek néhány kosza töltény miat elenemfordultak azokat hogy lehet kibékiteni mer eben már nem megy (a reunion-ban még sikerült) meg itt a bocsánatkérést csak a kiseb halyok fogadják el
Már miért? Sztem jogos, a harci rangod sem növekszik, amellett ez már sztem az X-BTF óta így van. Mission alatt viszont megkapod a fejpénzt, ha egy tulajdonodban lévõ jármû lõ ki valakit, nem kell, hogy wingman legyen.

Az ATF accessnek az ég világon nincs semmi köze a Terran repuhoz. Az két külön dolog! Earth accessel nem lesz több jogod a vásárláshoz ugyanúgy ahogy magas Terran repuval Earth Access nélkül sem repülhetsz be a Földre! Amellett az ATF sztem nem is tart fenn ûrállomásokat, valamit szerintem itt benéztél.

Én is kérdeztem a CDGalaxis-t, nekem semmit sem tudtak mondani :-)
Amúgy a játékot (úgy látom) nálunk a SevenM adja ki. A honlapjukon még csak az "elõkészületben" menüpont alatt található meg a TC, várható megjelenése 2008 december. Szóval, IMHO várhatunk még egy kicsit... :-(