12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
mindero #5407 Néha könnyű, néha nehéz. Nem tudom túltenni magam a HUB-on -
tomonor #5406 Nemtudom! Én igazság szerint bírtam a néma X2-s Juliant és az X3-as beképzelt Juliant is :D Valahogy mintkettő illett rá, noha az X-BTF-be az apja is néma volt.
Apropó, csinálok már hetek óta egy leírást egy esetleges X3-TC modhoz, még kb kell 1-2 hónap hogy kész legyen ( ) ám egy bétát lehet hogy átküldök a szorosabb X rajongóknak-e körbe o.o -
#5405 Mert Real Life-ban sem te döntöd el, hogy "na, most közepes nehézségű zebrán próbálok átmenni" :D
Tényleg túl easy lett a játék, személy szerint én is a Reuniont tolom még mindig.
A kis jelzéseket ugyan kiveszi egy script, de hát az sem az igazi :S
Julian meg rulz XD -
#5404 A BBS-t én is hiányolom, és egy idő után mindenki megtanulta "úgy"olvasni, hogy hamar kijöjjön a lényeg - legalább lenne és ha zavar, lenne kikapcsolható.
Pont a rengeteg könnyítés nem jön be az X3:R-hez képest, igenis kelljen keresni küldetéseket, ne világítsanak az arcomba lámpácskák, téglácskák, stb. Sokkal nagyobb kihívás volt egy szektoron belül felderíteni az összes állomás kínálatát.
A Race Rank és a pénzszerzés felturbózása kiábrándító számomra.
Játékosként megértem a pro és a kontra érveket is, kinek ez jön be, kinek az.
A kérdés az, hogy ezek miért nem állíthatók be különböző nehézségi fokozatokra. (a kustom startokat nem tartom nehezítésnek, bár a poisoned paranid az lehet)
Akkor mindenki megkapná amit akar vagy vár a játéktól, mert én perpill csak a grafikája miatt játszom a TC-t. Az XTM-et meg azért mert élveztem. -
mindero #5403 Én jobban bele tudom élni magam egy arccal, hanggal, személyiséggel rendelkező hős helyébe, mint egy néma, arctalan, személyiség nélküli névbe.
De ízlések és pofonok. -
tomonor #5402 Már megint milyen vitába csöppentünk :D na mindegy, legalább van téma ^_^ -
Gunslinger #5401 Na ja, ezért értelmetlenek is lettek a notoriety turbózós pénzes lehetőségek. Bár szvsz a TC notorietys dolog sokkal jobban van balanceolva, mint az X3:R-ben volt, ott picit túl lassan ment a fejlődés. Az valahol érthető, ha egy fajnál leölsz két tucat kalóz M6-ost, vagy pár darab Xenon capshipet és utána már kedvelnek. Főleg, ha Core szektorban teszed, gyakorlatilag te vagy a hős megmentő. Na mondjuk a taxizós küldetéseknél viszont el van toszva. -
#5400 Nemtom, volt-e róla szó, de aki olyan elvetemült, mint én, az már előrendelheti az X3: Gold-ot.
Témához: bbs FTW. -
Gunslinger #5399 Sztem az X-BTF óta a Terran Conflictban vannak a legnormálisabb plotok, nem erőszakol bele a játék konkrétan egy karakter személyiségébe és megadja a hamis érzetet, hogy te irányítasz, míg korábban eléggé szabályozottan ment a dolog. Julian kiscsávó még dumálta is a hülye dialógusokat a sok erőltetett szereplővel, tök béna volt :-(((((( -
mindero #5398 Sajnos az a baj h megcsinálsz 6 küldetést aztán el is érted a max rangod. -
Gunslinger #5397 Na bumm. X2 tetszett a legkevésbé az összes X közül, nem igazán ástam bele magam, a béna sztori ott kezdődött a papa pici fia Julian Brennan karakterével, amit sosem komáltam és szerintem nem komálja aki játszott az X-BTF-el. Az X-BTF-nek még tényleg viszonylag eredeti és beleélhetős sztorija volt. -
Defrag #5396 Nekem az adományozás rész eléggé hiányzik, kicsit könnyebb volt egy idegen faj szivébe belopni magam :) -
mindero #5395 Engem az zavar h a világ nem él. Ugyan járkálnak benne a kereskedők, de nincs senkinek konkrét célja, több szerepjáték elemet vártam (marhaságokról is el lehessen dumálni a kereskedőkkel), kísérleti fegyvereket, meg SOKKAL jobb plotokat. -
tomonor #5394 már most előre megmondom neked hogy lottózás már X2-be is volt, nemcsak X3 2.0-ba :p -
Gunslinger #5393 Alap X3:r 2.0-ban is volt már lottózás, kártyajáték, adományok árváknak, stb. A Cycrow féle megoldás csak gyakoribbá tette őket, meg adott hozzá egy-két pluszt, pl. az említett állomás hackelést, ami egyébként alapban benne van a TC-ben is, csak ugye nem BBS-en keresztül, hanem a kis villanykörte ikonok alatt. A lottó, black jack meg hasonlókat sajna kivették.
Tomonor: Oké, hogy környezetet próbál teremteni, de ismétlődik és baromi unalmas, tehát felesleges. Úgy kellett volna megcsinálni, hogy külön helyen olvasod a hétköznapi híreket és külön listázza az elvállalható küldetéseket, munkákat, mint mondjuk a Freelancerben. De mivel egybeömlesztették a kettőt ezért egyáltalán nem sírom vissza a BBS-t. -
SaGa #5392 Igen, egy darabig még reménykedtem, hogy a BBS sztorikból esetleg kihozható valami feladat, de semmi. Ellenben Cycrow bbs extensionja, a lottónyereményekkel, szerencsejátékkal, eladó cuccokkal egész jó. Ha még hozzá veszem a kalózoknál elréhető race notoriety javító és állomáskibéákítő hackereket, a TC-ből hiányzik... -
tomonor #5391 Azokat a híreket a "Fictional X-Universe" részére készítették. Nem kell, hogy kapcsolódjon a játékhoz, az amolyan környezetet próbál teremteni, amely igazán jellemzi az X univerzumot. Sajna az X3 nem jellemzi az X univerzumot... -
Gunslinger #5390 Detto. Egy idő után baromira gáz volt, hogy a százszor olvasott ismétlődő híreket kellett folyton átlapozni, hogy rátaláljak egy nyamvadt küldire. Amellett, hogy az olyan kamusztoriknak, minthogy eltűnt a Paranid 7. flotta egy rombolója itt meg itt semmi hatással nem voltak a játékra. Nincs is Paranid flotta, csak néhány Zeus meg Odysseus a Core rendszerekben aztán helló. Szal kb. a játék első pár hónapjában poén a BBS, de ha már három éve játszol az X3:R-el idegesítő lesz. -
r4pt0r #5389 Engem bbs hiánya nem izgat, sőt inkább örülők neki. :P -
tomonor #5388 Holo Solo -
tomonor #5387 bbs hiányát semmi sem pótolhatja, IMO -
Defrag #5386 Mikor jön végre a 2.0? -
r4pt0r #5385 Talán az szomorúbb hogy nincsenek nagyon új játékosok se. Mondjuk egy kicsit többet vártam a küldetésektől, mert megjelenés előtt mondták hogy jó hosszú lesz a mission, ehez képest meg pár darab van, a HQ meg ilyen missziók meg kb random hozd ide ezt meg azt. :S -
tomonor #5384 Talán azért mert még nincs semmiféle nagyobb conversition mod vagy patch a játékhoz. Majd ha megjön a v2.0, akkor ismét open.
Továbbá a régi X3-ba már a legtöbb dolgot kiveséztük... -
#5383 Nagyon lassan döcög ez a fórum... megint csak mellébeszélünk, ez sajnos a játékot minősíti.... pedig elvonási tüneteim vannak, a héten küldik az új alaplapomat tehát végre már lesz gépem, és azt hiszem hagyom a fenébe a Benchmarkozást, inkább folytatom a küldetéseimet.
-
tomonor #5382 hmmm akkor marad a sima ram >_< -
mrzed #5381 Én egy 20MBps írási és 30 MBps olvasási sebességű pendrive-al próbáltam a readyboost-ot. Katasztrófálisan belassította a TC-t, ha fájlművelet ment a háttérben akkor a hang recsegett, ropogott, szaggatott volt, minden töltögetés ideje a duplájára nőtt... kb 10 percig húzta az usb ramkénti pályafutása... kikapcsoltam, de iziben.... -
tomonor #5380 Egyértelműen a HG, vagyis én o.o -
Alex Griffin #5379 Kösz, bárki is volt aki kiszedte a reklámot! -
tomonor #5378 rosszabb? o.o
-
SaGa #5377 Nem lesz jobb, sőt...
De próbáld ki, majd rájössz. -
tomonor #5376 nem gondolom hogy olyan jó lesz tőle, de még mindig jobb mint semmi >_< -
SaGa #5375 Nem, azt a Vista eszi meg, és sokan azt gondolják, hogy milyen jó lesz tőle...
Az USB olvasási sebesség és a RAM elérés között alig pár nagyságrendnyi a difi, de aki akarja, használja... -
#5374 Azt hiszem, azt csak a 64 bites rendszer eszi meg. -
tomonor #5373 :S -
tomonor #5372 pendrive-ot rammá állítom -
#5371 Nem tudod annyira túlhúzni, hogy érzékeld a külömbséget. Számokban ki lehet fejezni, de nem fogod látni a javulást. Én addig hóztam, amíg elszállt az alaplapom is, és a processzorom is.
Mindössze az Overall average framerate értékem nőtt meg 10-el de játékban nem tűnt fel.
-
bgabor #5370 Mi az az USB RAM? -
tomonor #5369 Apropó, még fogok szerválni még 1 giga memóriát, meg talán még kipróbálom az alternatív megoldásokat (CPU, GPU overclocking, USB RAM, stb)
amúgy
--------------------------
X3 - Terran Conflict
--------------------------
Game Version: 1.2.0.0
Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080917-1612)
DirectX Version: DirectX 10
Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8600 GT [1780 MB] Driver: 7.15.0011.7519
CPU Info: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz (2 CPUs), ~2.2GHz
Usable System Memory: 2046 MB
Video Settings During Benchmark:
Screen Resolution: 1280 x 1024 * [32], fullscreen
Using Shader Profile: 3.0
Antialias Mode: 4x
Anisotropic Mode: 8x
Graphics & Shader Settings:
Texture Quality: high
Shader Quality: high
High Quality Bumpmaps: enabled
Environment Mapping: enabled
Glow Filter: disabled
Ship Color Variations: enabled
More Dynamic Lights: enabled
Used Vertexsize: 40 bytes
Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 26.7 average fps 7.0 minimum fps 55.0 maximum fps
Scene "Fight" 39.3 average fps 20.0 minimum fps 62.0 maximum fps
Scene "Build" 29.7 average fps 18.0 minimum fps 48.0 maximum fps
Scene "Think" 13.4 average fps 9.0 minimum fps 27.0 maximum fps
Overall average framerate: 27.3 fps
(c)2008 EGOSOFT
For more information visit http://www.egosoft.com
-
tomonor #5368 hmmm, amolyan Nexus-osnak tűnik, csak más grafikai motorral. o.o