12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
SaGa Jr #11551 3 új plot (egyik a spliteknél szerezhető be, egy másik egy fószer befektetési tanácskérése kapcsán indul, a harmadik meg a elzárt kapuk környékén keresendő és felfedezésről szól), 2 új argon és 2 új split hajó (argon hajók egy TS és egy M6 - utóbbi az Argon Prime - a split gépek meg egy M2 és egy M6).
Ha ennél több infó kell, akkor irány az egosoft fóruma.
-
TokraFan #11550 Mit tud ez a 3.0? Bár olvastam a feature listát, de nem teljesen világos, konkrétan mit és hol keressek a játékban, ami újdonság... -
Pares #11549 Egy 5 perces Rebirth Gameplaynek is jobban örültem volna így, hogy már a szart is kijátszottam az X3-ból... -
Jóózsf István #11548 Ergo: Rebirth jövőre! ha ha -
#11547 X3: Albion Prelude 3.0 kész. -
Pares #11546 Nem értem, hogy jönnek ide a gépágyúk meg a hajók, nem is ezekről volt szó. Mindegy is, én léírtam a véleményem, hogy hogyan változtatnám meg a rakétákat (mondjuk a Rebirthre), mert nekem ez a pazarló spammelős "technika" nem tetszik, és számomra tönkreteszi a nagyobb hajók közti csatát. -
Romeo One #11545 Szerinted miért vannak a mai napig is gépágyúk a vadászgépeken? Sok éve (Vietnámban, de ez nem lényeg) leszedték őket, merthogy a rakéták korszakában nem kell. Aztán @va gyorsan visszaszerelték, és ott vannak a mai napig is. Nem véletlenül.
Ha nagy találati pontossága lenne a rakétáknak, akkor meg a másik cimbi reklamálna, hogy ilyen technikai fejlettség mellett nehogymá' ne legyen valami tűzvezető kütyü, amelyik leszedi azt a röpködő vasdarabot!
Az X2 óta egyetlenegyszer volt M2-m. 10 percre. De mégse az jut eszembe, hogy egy tehetetlen, unalmas, lassú teknő, tök használhatatlan, és nemigaz, hogy kétezer év alatt nem raktak össze valami normális hajtóművet. Tudomásul veszem,hogy nekem nem jön be, nem találok benne semmit, és maradok M6-M7 hajókon. Más meg alig várja, hogy legyen rá pénze, mert abban érzi jól magát. Ennek a játéknak éppen ez a lényege, hogy nincs linearitás, mindenki úgy, és azzal játssza, ami neki személy szerint nagyon bejön. -
Pares #11544 Hát épp ez az, a rakéta spamben mi a trükkös? Rajta ülök a gombon, és mindenem kilövöm, amim van, majdcsak valami betalál. Mert például ha 1db Wraitht lövök ki (az 8 részre válik), azzal a sebességgel, amivel repül, simán leszedi 1db flak is, szóval mindegy honnan lövöm. Muszáj spammelni. Alapból az kéne szerintem, hogy több rakhelyet foglaljanak el, és hogy ne lehessen őket olyan gyors egymásutánban kilőni. Én a nagy hajók (m7 és fölötte) csatáját valahogy úgy képzelem el, mint a tengeralattjárók torpedós játszadozását. Csak annyi a különbség, hogy ez az űrben játszódik. Az űrhajó lassú, a torpedó meg attól függetlenül, hogy brutálisat sebez, gyors (sokkal gyorsabb, mint pl. a Spectre vagy a Wraith), viszont kevésbé képes manővereznim így van esély kikerülni, ezért megfelelő pozícióból megfelelő pillanatban kell indítani, hogy az ellenfél ne tudja kikerülni. Jelen esetben ezek a badabumm torpedók lassúak és manőverezni se tudnak jól, írtó könnyen kilövik őket még becsapódás előtt. A gép is "tudja" ezt, így csak annyit csinál, hogy amikor lőtávolba ér, elkezdi spammelni a rakétákat, és minden csata, amiben M7M vagy annál nagyobb hajó van, annyiból áll, hogy in-in-in-in-in-in-in-in-in-in-in-in-in-in-in-in-in-in-in-in-in-incoming. Na hát így aztán lehet élvezni a nagy csatákat...
A kisebb (m6-tól lefele) hajók elleni rakétákkal, mint a poltergeist, különösebb bajom nincs, azok elég jól végzik a dolgukat, bár az SSC-vel szemben csak a 12km-es hatótávja az egyetlen előny, semmi más. Ha két kilométeren belül merészkednek, az SSC messze gyorsabb és tisztább melót végez. -
BBalee #11543 Ez sehogy sem logikus...
Szerintem ha olyan létezne a valóságban, hogy (maradjunk a játék arányainál) egy 8 millioba kerülő vadászgépet egy kb 3ezeret érő rakétával akár 50% pontossággal el lehet találni, akkor az összes repülőt azonnal kivonnák a harctérről.
Szerintem ma se meg 1000-év múlva se fog ember ilyen gépet vezetni, ha a távirányítás ennyire előrrébb járna az emberi tapasztalatnál, és túlélő ösztönénél...
De ez itt is igy van x3-ban, ha csak ugy bármi trükk nélkül le lehetne lőni bárkit rakétával, akkor a játékost is le lehet szedni...
Hamar meg lehetne unni a game ower képernyőt, volt hasonló verzió, és óriási volt a tiltakozás az egosoft forumán!
Amúgy van egy trükk, hogy betatálj jóval pontosabban, de ez exploit, szándékosan nem írtam le.
Kilövöd a rakétát és SETA 10x. SETA-val arányosan gyorsabb lesz a rakéta, de a tűzgyorsaság már nem... -
Pares #11542 Igen, már remek légvédelmi rendszerek léteznek. Ennek ellenére mégsem szerelik fel a vadászrepülőket 30+ rakétával, és nem lőnek fölöslegbe "figyelemelterelő rakétákat", mert olyan kicsi a találati arány. Engem csak az bánt, hogy a játék majd egy évezreddel játszódik a jövőben, az emberiség megszakítás nélkül fejleszthette a haditechnikát, és minden másban szuperfejlettek, de a rakéta technológiája minden fajnak visszafejlődött a II.VH-ús szintre... Mindenesetre álló célpont ellen jól használhatók a nagy badabumm torpedók (de csak ha nincs ellenség a közelben, aki kilője), másra sokkal effektívebb, olcsóbb és kevesebb logisztikai rémálommal jár, ha PSP+SSC kombót használok.
A másik dolog, ami kicsit zavar, hogy némelyik ágyúnak a lövedéke is botrányosan lassú. Na de hagyjuk, nem sírok tovább... -
Romeo One #11541 Katanában ülve macerás és időrabló feladat egy Carrack leamortizálása, az M2-ről meg nem is beszélve. Egy kalóz kötelék (~M7, 2-4 M3, 2 M4, 2 M5) 4-8 Polti, a Carrackra 3 Shadow, aztán lehet továbbmenni. Ha az M7 cuccait össze akarom szedni, akkor csak kettőt lövök rá, és ágyúkkal fejezem be. (A robbanásban a kidobott cuccok is megsemmisülnek.)
És a valós életben is gyakran leszedik a rakétákat, lásd Öbölháború Scud vs Patriot.
De végigböngészhető a légiharcrakéták használata Vietnamtól, meglepődnél, milyen találati százalékok jönnek ki. Minden rakétának megvan az ún. indítási zónája, vagy indítási paraméterei. Ha azon kívül indítod, a találati esély erősen lecsökken. A játékban is így van.
Ha nem akarsz, ne használj rakétákat. Nem kötelező. Így legalább el tudod adni őket. -
Pares #11540 Csakhogy én nem erről beszéltem! Ha megnézed a modern levegő-levegő vagy levegő-föld rakétákat, sokkal gyorsabban mozognak az atmoszférában, mint a játékbeliek a vákuumban. Ráadásul a modern hadseregekben a precíziós bombázás a divat, nem az, hogy kilövök 150 rakétát egyetlen célpontra, aztán csak valamelyik célba talál... Ilyen viszonylatban a játékbeli torpedók és rakéták olyanok, mintha csúzlival próbálnánk célba juttatni egy atombombát... -
BBalee #11539 Nem igaz.
A harcászatban a rakéták találata és a rakéta védelem hatékonysága néhány évente átbillen.
Pl. A II wh-ban a német tigris szinte áthatolhatatlan volt a páncélja.
Aztán csináltak spéci (forva haladó, hosszúkás) lövedéket, ami a túloldalt is kijött.
Ezután a tankok burkolatát megdöntötték pár fokkal, így a spéci lövedék lepattant.
Erre rakétameghajtású gránátot használtak, ami "rátapad" az ivelt felületre, és ott helyben belelő egy lövedéket. Évekig nem volt védelem az rpg ellen. Ekkor még a gyalogosok is jobbak voltak egy tanknál, mivel vállról inddítható változata is volt!
Ma a modern tankok oldalán apró robbanó töltetek vannak, ami az rpg-nek egy "ellenrobbanást" csinál, megvédve ezzel a tank legénységét.
Szóval ma a megint a védelem az erősebb, de ez biztosan nem lesz sokáig! -
Pares #11538 A gyorsak gyengék, a nagy célpontok elleni rakéták meg lassúak. Az olyanokat mint a Wraith, tömegével kell kilőni, legalább 10-et, hogy eredményesek legyenek, és még akkor se csinálnak nagy sebzést. Szerintem ez egész így hülyeség, de mindegy... Lehet kicsit más, de ha megnézed manapság a modern vadászrepülőket, csatahajókat, tengeralattjárókat, akkor azok sem tömegével lövik ki a rakétákat a célpontjaikra. És ez a játék meg vagy 900 évvel később játszódik, mégis olyan érzésem van amikor rakétával akarok megajándékozni egy ellenséget, mintha egy Katyusában ülnék! Ez az egész egy totálisan elbaltázott koncepció véleményem szerint. -
Gunslinger #11537 Vannak használható és gyors példányok, attól függ mire kell lőni. -
Pares #11536 Hőkövető. A rakétákat hagyom annyiban, nekem nem tetszenek, talán ha 100m/s-el gyorsabbak lennének... -
Gunslinger #11535 A Spectre hőkövető. -
BBalee #11534 hát, ha nem tetszik, akkor nem használod, nem gond az!
Nekem se tetszenek a konvoly kisérő küldetések, vagy a nividium exploit.Egyszerűen nem használom ki a lehetőséget.
Rakétákkal van még egy trükk lézertorony kiiktatásakor jó, vagy weapon plattform ellen:
Kilősz egy moszit 20km.-ről, majd a saját rakétádat becélzod, és a moszira "rálősz" egy firestormot vagy hornetet. A moszquitot lelövi a torony, a torpedó meg céltalanul megy pontosan egyenesen.
Ekkor 100%-ban betalál, mert nem veszi észre a gép, ha nem őt céloztad be...
Persze csak álló célpont ellen jó és image rekognizerrel megy. Nemtom fejből, a spektre hőkövető, vagy képfelismerő lövedék? -
Pares #11533 Köszi, szép leírás, bár ezeket már én is megtapasztaltam. Az a baj a Wraith+Poltergeist kombinációval, hogy semmissé válik a Wraith 50+ kilométeres hatótávja, mert a Poltergeistnek csak kb. 12 kilométeres... Ráadásul a Wraith szerintem messze nem okoz annyi sebzést, mint amennyit a leírások alapján elvárnék tőle. A Spectre meg sajnos csak egy darab rakéta, úgy vettem észre, hogy azt is csak nagyon speciális pozíciókból érdemes kilőni, relatíve közelről, mert azt az egy rakétát könnyen leszedik, sokszor még véletlenül is, amikor össze-vissza repkednek a lézernyalábok... -
Doma #11532 Gunslinger leírása a rakétákról -
Pares #11531 Sajnos nem annyira megbízható és hatékony fegyverek ezek a rakéták meg torpedók, hogy különösebben foglalkozzak velük. Egymagában a Tyr egyik oldalán lévő 12 PSP sokkal gyorsabban és hatékonyabban végez az ellenséggel, mint a Wraith vagy Spectre. Ráadásul az érzés, amikor kilövök 10 Wraith-et, a fele célba se talál, mert útközben kilövik, a másik fele meg nevetségesen kicsit sebez... Mindezt majd fél millió kreditért... -
Romeo One #11530 Minden rakétának megvan az optimális indítási feltétele. Melyiket milyen gép ellen használod, egyet vagy többet, merről indítod, stb. Van, amit csak szemből érdemes, mert hátulról semmit nem ér utol M2 alatt. Van, ami mellé kell elterelőnek valami kacat, mert a légvédelem arra áll rá, stb. Ezen a fórumon volt fent egy link egy részletes leíráshoz, én azt forgatom, és nagyon hasznos. -
Pares #11529 Megfogadom a tanácsotokat, bár erre már korábban rájöttem én is, csak én 25 Wraith Missile-al terheltem túl a Colossus turretjeit...
Megpróbálom jobban összekombinálni a Poltergeistel, bár ez a Spectre egy darab lövedékén nem hiszem, hogy segíteni fog... -
BBalee #11528 lassú! :-) -
BBalee #11527 Az a trükkje, hogy utána kell küldeni néhány kopogó szellemet.
Az gyors és sokan vannak, ez összezavarja a védelmét... Igy könnyebben betelál a torpedó... -
#11526 Hát mondjuk ha elküldöd a torpedókat és utánuk nyomsz pl. a flail barrage missile-ből néhány másodpercenként, azok túlterhelik az ellenfél elhárítását, és a torpedók (de a boarding podok is) célba fognak érni. -
Pares #11525 Rakéták meg torpedók minek vannak a játékban? Nevetségesen lassúak és az ellenséges hajók könnyedén kilövik őket... Most voltam egy nagy csatában, kilőttem vagy 30 Spectret és 10 Wraitht, de alig talált be valamelyik, a nagyja kb. 2 másodperccel az indulás után alattam robbant fel... Így ennek mi értelme? Próbáltam a maximum távolságról is, kilőttem vagy 20 Wraitht egy Colossusra, talán 2-3 csapódott be, minimális sebzéssel... Nevetséges... -
Pares #11524 Már megoldottam. Ez valami bug lehet vagy nem tudom, de azt írta, hogy 100% alapanyag megvan a termelés megkezdéséhez, viszont úgy néz ki, hogy ez sem volt elég. Miután útnak indítottam további nyersanyagokért az egyik Baldricomat, visszatért, lerakta az Energia Cellákat és hopp, máris beindult a termelés. A vicc az, hogy azt jelezte, 100% megvan, majdnem háromnegyedig telivolt minden alapanyag... Nem értem, de mindegy végül is... Mostmár működik. -
Lysandus #11523 Passz. Ilyet még nem láttam. De egy dolog eszembe jutott, lehet, hogy hülyeség. Megvan hozzá a rangod? Úgy értem egyébként elég magas a terran rangod, hogy eladják neked az SSC-t? -
Pares #11522 Nem értem: Vettem egy Starburst Shockwave Cannon Forge-t, teliraktam alapanyaggal, de egyszerűen nem kezdi el a gyártást. Vártam eleget 10x-es SETA-val, de semmi, csak villog a neve mellett a narancsárga háromszög, mintha nem lenne elég alapanyag, de ha belemegyek az infoba, ott meg a resource requirement 100%-ot mutat (de ez is sárgán villog). Mi akar ez lenni? -
Pares #11521 Én is úgy látom, hogy ebből Tyr lesz... Az M3-as kérdést meg majd valahogy megoldom... Lehet az lesz belőle, hogy tőzsdézek még pár órát aztán megveszem a Tyr mellé a Woden-t is... :D -
BBalee #11520 Ez lenne a balansz benne. Nincs tökéletes hajó, az a kérdés, higy melyik hibával tudunk együttélni?. :-) Pont ez benne a jó.
Akkor Tyr.
Ha personal shipnek kell egy m3-as, akkor egy tm-el bebeszállítod. -
Pares #11519 Pedig ezek a legjobb hajók a játékban (néhány apró hibát leszámítva...).
Gondolkoztam a Kyoton, de kicsit félek tőle, hogy rettentő nagy és rettentő lassú is...
A Tyr felfegyverzésével nincs gond, mivel a turreteket be lehet állítani úgy, hogy automatikusan cserélik a lézert... Eleve maximum az első és valamelyik oldalsó turrettel tudsz egyszerre egy célpontra lőni, a másik fele nem kell, szóval 12 PSP-t meg lehet spórolni. Igazából a hangár nekem arra kéne, hogy az M3-asomat (Spytfire) biztonságosan magammal vihessem, nem szeretem, ha utánam repülnek. Az lenne az ideális számomra, ha a Tyr-nek lenne 1db hangárja...
Osakát nem veszek, mert minden előző játékomban azt vásároltam, már unom, mellesleg elég nagy célpont, és különben is, a Tyr félelmetesebb. :D -
BBalee #11518 He ezen filozol, akkor egyiket sem ajánlom.
A hangár mit sem ér, 5 percnél tovább nem maradnak életben a vadászok.
A Tyr papiron tényleg erősebb, de a gyakorlatban nincs elég raktere, hogy felfegyverezd.
Vegyél Osakát, vagy inkább Kyotot. :-) -
Pares #11517 Most ott vagyok, hogy nem tudom eldönteni, hogy egy Wodent vagy egy Tyrt vegyek... A Tyr erősebb, viszont igen jól jönnének a Woden hangárjai... Player shipnek használnám, hogy végre megmutassam az Argonoknak, mi is az az igazi háború... -
Pares #11516 Hát ez kár, kösz hogy szóltál. De sebaj, a Jupiteren innen is van elég vevő. Akinek meg a Jupiteren túlról kell az ócsó árum, az meg átjön érte, ha kell neki... -
BBalee #11515 A CAG nem használ jumpbacont. -
Pares #11514 A legrövidebb út oda nem a Vénusznál található jump beaconön keresztül vezet? -
BBalee #11513 bár a legjobb, ha szatelitet telepitesz a biztonságos szektorokba, és beállitod, hogy csak ott kereskedjen, ami része a sat.network-nek. -
BBalee #11512 jupiter 2, 3-at is backlisteld, mert oda még szeret beballagni a jupiteren átrepülve...
A másik bosszantó, hogy ha a marson, vagy azon túl talál jó üzletet, akkor a legrövidebb ut, az asteroid belten keresztül vezeti, ami szintén biztos halál...