12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Pares
    Hát ha nem veszek fel harcolós küldit, akkor nekem az ellenséges argon hajók maximum a Jupiterig jönnek fel, az ellenséggel teli szektorokat meg alapból kerüli a commercial agent, de bizti kedvéért ezeket a szektorokat blacklisteltem is...
  • Jóózsf István #11510
    A terran szektorokban való kereskedésnek egy rákfenéje van, hogy a plútóban és az aszteroid övben mindkét fél lekaphatja a szállítókat. Nálam nem egyszer argon hajó lőtte ki (én is az vagyok). Tavaszvirágom is veszett már oda, amit nem is értek!
  • Pares
    Neptunusznál és Asteroid Beltnél van rendes Jumpgate, továbbá minden második szektorban Jump Beacon, szóval egyáltalán nem vészes a helyzet...
  • Pares
    AP Bonus Pack...
  • BBalee
    Tc-ben igen, de AP-ban legyengítették nagyon.
    Ott grifont, meg a másik Argon M7-est turbózták fel.
    Ha a sebesség másodlagos, és inkább harcolni szeretsz, akkor Shrike.
    Sok pajzs, és ts-t megszégyenítő raktere szinte kifogyhatatlan Gauss cannon ammot tud elvinni...
  • BBalee
    Sajna a cag nem tudja, mert abból nincs AP kompatibilis verzio.
    MK2 tread software már használja, de az meg könnyen begyalogol Argonhoz is, ami a biztos halállal equivalens...
  • Lysandus
    Egyébként lassan eljutok odáig, hogy vegyek egy M7-et. Melyiket ajánljátok? Én a Pantherrel szemezek, mert tudok bele dokkolni.
  • Lysandus
    Jó, de van jump beacon. Úgy kb. minden második szektorban. Nem tudom, mitől függ a használata, de talán harci rangtól. Először nem engedte a progi használni őket, de egy idő után már igen. És nemcsak a terran jump beaconokat, hanem a paranid, teladi és spliteket is. Boronokat és argonokat nem próbáltam.

Remélem, hogy a kereskedőhajóim is tudják majd használni.
  • BBalee
    terran szektorok egy picit másabbak, mivel nincs biztositva jumpgate.
    Nem probaltam, de talán érdemes lehet ts helyett m4-essel eladni, mert nem kell a kristályhoz sok raktér, és kétszer gyorsabban repül.
  • Lysandus
    Igen, azt jelenti. A játékos gyárai nem fogyasztanak másodlagos alapanyagot.
  • Pares
    A másodlagos alapanyag ezek szerint folyamatosan fogy, és nem kell a termeléshez. Bár alacsonyabb az ár, mint ha elsődleges alapanyag lenne, de szerintem még így is megérheti. Továbbá: igen, az elején még félig teli vannak Crystallal az SPP-k, de mivel folyamatosan használják el, és nincs utánpótlás, ezért egy idő után monopol helyzetbe lehet kerülni. És mivel sok SPP van a Naprendszerben, ezért mindig lesz kinek jó áron eladni. De ezt még ki kell próbálni, mert papíron lehet, hogy jó, de gyakorlatban már nem biztos. Minden esetre a kaja alapanyag gyártás az nagyon jól megy.

Mellesleg ezt a mondatot nem tudom hová tenni: "Note that factories built by the player never have secondary resources."

Ha most a Terran SPP-nek a Crystal a másodlagos alapanyag, akkor ez azt jelenti, ha én veszek egy ilyen gyárat, akkor alapanyag (Crystal) nélkül fogja gyártani az Energia Cellákat?
  • Jóózsf István #11500
    Igazad van!
    Viszont nem jellemző. Sok helyen csak másodlagos forrásként van feltüntetve. Nálam sok spp félig fel is van töltve. Az sem kizárt, hogy az én hajóim tették meg. Amikor én utoljára az enciklopédiában láttam, még nem volt elsődleges. Azonnal vettem is egy terran spp-t. majd tapasztaltam, hogy csak álmodtam a kristály nélküli üzemelést.
    Ez ugyan a lényegen nem változtat: Megveszik.
    Majd ki is próbálom.
  • Pares
    Én most speciel csak a Terran szektorokra koncentrálok, Aldrin Adventurer starttal kezdtem, végre van AP plot nekik is, van értelme, és mindig is közelebb álltak hozzám a Terranok/ATF-esek... Hajóik is szerintem a legjobban kinéző és legerősebbek a galaxisban. Tudom, hogy a Commonwealthben van jobb befektetés, de így első ránézésre Terranoknál ezek tűnnek relatív gyorsan megtérülő befektetésnek. És mivel Terran vagyok, kb. mindenki eléggé ellenséges hozzám Heretic's End-en túl. Bár szerencsére a Teladik csak a profitot nézik... :D
  • BBalee
    A legjobb a split dragonfly. Ez a legjobb ár/nyereség sztem.
    Terranként sajna kaját termelni kell, de m-es elég, két factoryval végtelen mennyiség eladható bárhol...
    Persze kell egy m5-ös, aki leszállítja...
  • Pares
    Meglestem, és jól láttam, a Terranok is használnak crystalt, viszont ellenben a Commonwealth szektorokkal, én bejártam az összes Terran szektort az Oort-felhő utáni Unknown Sectoroktól Aldrinon keresztül a Holdig, és _sehol_ nem találtam egyetlen egy Terran Crystal Fab-ot sem... Ami azt jelenti, hogy tekintve a háborút, egy-két ilyen gyár a Terran szektorokban igen jó biznisznek ígérkezik...
  • BBalee
    minden spp használ crystal-t, igy a
    terran spp L is ...
  • Pares
    Hát meg kell néznem újra, de én úgy láttam, hogy azok is vásároltak crystalt. Bár lehet hogy csak elbambultam...
  • Jóózsf István #11494
    A terranok nem használnak kristályt az energia cella előállításához. Viszont ha te veszel terran spp-t akkor szükséged van rá!
    Ergo.: "Jó befektetésnek TŰNIK"
  • Pares
    A másik dolog, ami a Terran Sectorokban nagyon jó befektetésnek _tűnik_, az a Crystal Fab, mert abból se láttam egyet sem az egész Naprendszerben...
  • Pares
    Épp ez a lényeg. Hogy nem gyártom az EC-t, mert gyakorlatilag Neptunusznál és a környező szektorokban is mindig van legalább egy SPP, ami 12-ért árulja. Nem éri meg SPP-t építeni és üzemeltetni szerintem. És ahogy írtad, így könnyen felmegy a Terran Rankom is... A kajával kapcsolatban meg azt vettem észre, hogy valamiért elég nagy hiány van belőle az egész Naprendszerben, annak ellenére, hogy minden Orbital Logistic Stock árulja ezt a két alapanyagot 32 creditért. Ha én 31-ért adom, akkor meg végtelen sorok állnak az állomásom előtt, annyira viszik... Lehet nem a legdrágább áru, de ahhoz képest, hogy csak a nagyon könnyen elérhető EC kell hozzá, elég jó kezdő biznisz a Terran szektorokban, stabilan hozza a lóvét. És nem egy nagy befektetés, a két gyár + két-két Baldric kijön kb. 2,5 millából simán. Azért a Neptunuszt választottam, mert AP-ban van ott egy Jumpgate, és a környező szektorokban több gyárnak az elsődleges nyersanyaga a Protein Paste meg a Carbo Cake...
  • BBalee
    ha összekötöd, akkor megspórolsz egy teherhajót, de nepunnál nem igen van harc, szóval mindegy.

Akkor bukhatsz pénzt, és kereskedelmi rangot, ha a komplexben magad gyártod a nyersanyagot, pl ec-t. Mivel magadnak ugyanannyiért adod, mint veszed vagyis nincs haszon belőle, és igy nem kereskedsz ec-vel, vagyis a kereskedelmi rang is kevesebbet növekszik, mint külön.
  • Pares
    Van annak valami hátránya, ha a gyáraimat nem kapcsolom komplexumba? Neptunusban építenék egy Cargo Cake Bakery-t meg egy Protein Paste Blending Facilityt (mindkettőnek csak Energy Cell kell, ami 12cr-ért van a környéken mindenhol és 31 kreditért ha árulom a gyártott termékeket, akkor viszik mint a cukrot... És ebből a két gyárból egy sincs a galaxisban, ha jól láttam). Csak azért kérdezem, mert a Terran gyárakkal a Teladi stílusú Complex construction kit nagyon nem illik össze vizuálisan se, és ha azon kívül, hogy egy gyárként kezelhetem, nincs sok előnye, akkor inkább kösz, de nem. Szóval két gyár esetében van értelme szerintetek?
  • Lysandus
    Köszi!
  • BBalee
    jaj, ne! Argonnak pusztulnia kell! :-)

A teladi PTNI Headquarters-ben lévő treade dock is elfogadja.
  • Lysandus
    Basszus. Összejött egy kis pénzem, gondoltam felpörgetem a házipénztárt az nvidiumos bulival. Hát nem kiderült, hogy nvidiumot nem jegyeznek a paranid és a teladi tőzsdén... Megnéztem a másik mentést, az általam ismertek közül csak az argon börzén adják-veszik. Arra meg már nem emlékszem, hogy az argon tőzsdére bejutásnak mi a feltétele. De sok reményt nem fűzök hozzá, mert terranként éppen az ő irtásukkal tartom el magam.

Valaki nem tudja, hogy a boron, terran, split vagy éppen pirate tőzsdéken kereskednek-e nvidiummal?
  • TokraFan
    Köszönöm!
  • komenco
    Én meg maradok a Springimnél itt is az AP.-ban.....Gyors, erős és elég hamar összetudok szedni vele pár milliót.
  • andraas0717
    Én is útáltam a Katanát, amint tudtam, beültem egy Novába és máris happy holiday volt :)
  • Lysandus
    Argon M3-asnak neki se állok! Csak magányos szállítónak! Ha ugyanis kísérete is van, nem biztos, hogy elbírok vele...

Nagyon nem jön be nekem ez a katana. Egy kínszenvedés. Ha oda célzok, ahova kell, akkor a kétszer négy EMPC lövései elmennek a cél két oldalán. Argon Peacekeeper plotban a Centaurral soha nem voltak ilyen problémáim. Simán lehetett vele irtani a kalóz, xenon M3, M4, M5-ket. Azzal a Q-kat sőt, egy kis ügyeséggel a xenon M2-ket is leszedtem. Most meg nem merek megtámadni egy teherhajóból, két novából és egy busterből álló köteléket...

Nagyon szeretném már cserélni ezt a nyomorult katanát...
  • BBalee
    na ja! Imádja a rakétákat a gép! Érdemes jóban lenni pl a parniddal, és venni tőle mosquitot. olcsó, és meglepően hatékony a mosquito deffence! :-)
  • BBalee
    Argon M3-as kell! Én vagy 20-at eladtam, mire megjelent a plot feladat. Terran commanderrel ugyanis csak terran, vagy atf hajokkal szeretek, repülni. Persze, amikor kellet volna egy Argon M3-as, egy pilota se akart csobbanni az űrben! :-)
  • Lysandus
    Egyébként ezt onnan tudom, hogy végigcsináltam mind a kettőt. A Katanával beszálltam én is az Omicron Lyrae elleni támadóhullámba, és sikerült a kavarodásban meglépni Nyana's Hideout felé. Csak elkövettem egy hibát. Már Nyana's Hideoutban megtámadtam egy argon szállítót. Le is lőttem, ezzel nem volt gond, csak jött a rapid response Minotaur. Én még örültem is neki. mert hátha dob majd jump beacont. Vagy 10-12 hammerhead heavy torpedót sikerült leszedni, a 13-14-et viszont már nem.... :-))) Salvage insurancere meg sajnáltam a pénzt...

Úgyhogy még egyszer nem csináltam végig, hanem beültem a Valkyre-be és meg se álltam Cardinal's Domain-ig...

Egyébként az elején nem sok értelme van részt venni ezekben a szektorcsatákban. Mindenki rakétázik, nem sok esélye van az embernek lelőni valakit. Persze vehetnék is párat, (mondjuk max. poltergeistra jó a repum), viszont a kis pénzecskémből inkább nem erre költök.
  • Lysandus
    Oké, tartok. Egy Spytfire-t úgy is be akarok szerezni.

Egyébként a Valkyre-rel sokkal gyorsabban ki lehet jutni. A szektortámadásokat kivárni egy örökkévalóság. Egy gyors M5-re meg úgyis szüksége van az embernek.
  • BBalee
    szuper! Jo, hogy több megoldás is van.

Egy tanács, ha a plotok is érdekelnek:
    Tarts meg egy nehéz vadászt! kelleni fog a terran plothoz, mert amikor kell, saha nem ugrik ki a fickó.
  • komenco
    Teljesen önálló programként működik.
  • Lysandus
    Nálam külön indul, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy önálló programként megy.
  • Lysandus
    Köszi!

Most észrevettem egy másik lehetőséget is. Ha részt veszek a támadásokban, akkor egészen Omicron Lyrae-ig megy a terran hullám, ott állítják meg az argonok. Onnan viszont már talán meg tudok lógni Nyana's Hideouton keresztül Scale Plate Greenig teladi területre a katanával.
  • TokraFan
    Sziasztok,

AP végül is hova települ? TC alá, vagy önálló programként is megy?
  • BBalee
    Terran commanderrel a legkönnyebben úgy jutottam ki, hogy vettem egy valkyrt, max upgrade, és egyszerűen ártepültem Interworlds
    -ön át a paramid területre. Majd a kattanaval átugrottam az argon szektorokat.
    Cardinal's Domain-ban rengeteg Argon jár, és a kereskedők gyakran kiugranok, mert alacsony a moráljuk. A paranid igy hamar megkedvel!

Vadászok ellen a kopogó szellem (poltergiest) a legjobb.
  • Lysandus
    Én az argon játékomban találtam egy teljesen felszerelt khaak M3-t. X2-ben mit nem adtam volna érte! :-)