12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Pares
    Neked a lehető legnagyobb indexen kell megvenned (tehát a legalacsonyabb áron), és a lehető legalacsonyabb indexen kell eladnod (tehát a legmagasabb áron). Próbálkozz a Corporate/Company Index-el, ott a Company Index (ahol az a rengeteg bejegyzés van) random váltakoznak az értékek. Megvárod, míg valamelyik 100-on vagy 99-en van (minimális ár), megveszel annyi részvényt amennyit tudsz, bekapcsolod a SETA-t és vársz, amíg lecsökken az index. Ennyi a tudomány. Ha belejösz, akkor exponenciálisan megnövelheted a vagyonod, ami egy idő után eléggé megöli a beleélési faktort.

Aztán van egy másik módszer, a nividiumos trükk. Elmész mondjuk Scale Plate Greenbe, a déli kapu mögött megkeresed a nividium aszteroida csoportosulást, összeszedsz párat (több legyen, mint ami a Local Stock Exchangeben a demand érték, vagyis több legyen a keresletnél) . Megveszed az összes részvényt, amit tudsz (ekkor 200-as az index), aztán kidobod a nividiumot a hajóból, és eladod az előbb vett összes részvényt. Máris gazdagabb vagy pár millióval. És ezt a végtelenségig lehet ismételni, amíg meg nem unod. De ez meg már kifejezetten csalás kategória...
  • komenco
    Sziasztok,
    Nem azért de én sem értem a tőzsdét. azt nem értem,hogy ha 100-as indexnél alacsonyabb áron veszek, akkor ugyanitt adjam el magasabb áron? nem lehet.
  • Pares
    Rebirth bugok közt AP-val szórakozom:

• biglion lord
    Köszönöm szépen mind a 2 alkalmazást.

Kicsit tőzsdéztem, sok lehetőséget próbáltam többször visszatöltve és kipróbáltam azt a kis csalás jellegű dolgot, árut veszek kidobok stb. nálam nem működött nem befolyásolta a tőzsde részvényeit és hiába próbáltam betölteni másik opciót választva a végkimenet végett, de mindig más eredményt kaptam. Minden esetre nem azt kaptam mint amit olvasgattam sokkal jobbat. Mondandóm ezzel csak az, hogy hihetetlen mint a valóságban és kb. majd 1 napomba került mire össze tőzsdéztem 18millát és mint a valós életben figyelni a mozgást és befektetni illetve a tőzsde alakulását befektetésekkel manipulálni 1 szóval szuper a játék működése, nagyon megfogott.
    A másik betévedtem az ellenség területére és ami fogadott gyorsan vissza is fordultam és azt hittem meg úsztam nem látnak, hát nem utánam jöttek úgy seggbe rúgtak, hogy füstöltem, nos kíváncsiságból itt is többször visszatöltöttem, a végkimenetre voltam kíváncsi vagy is ismétlődik e a folyamat vagy tudom e befolyásolni, hát szintén minden betöltés más eredményt kalkulált és kb. 20x töltöttem vissza. Hát nem tudom ez a javításoknak köszönhető vagy vírus van a gépen, de hihetetlen jó a játék, de ha utóbbi van a gépen biztos nem törlöm
    A térkép nagyon jó amit én szedtem le kicsit más és nincs annyi szektor rajta.
    Még 1x köszönöm a segítséget remélem így már létesülök a játék világában.
  • Pares
    Az L a Xenon L M3-as vadászt jelenti.

Nyomtatható térkép:

http://www.roguey.webspace.virginmedia.com/maps/x3ap-map.png
  • Pares
    http://roguey.co.uk/x3ap/help/guides/
  • biglion lord
    Köszönöm szépen az infót!

Érdeklődnék, hogy nem e tud valaki 1 linket ahol le vannak írva a küldik, hogy mit is kell csinálni, mert belefutottam 1 küldetésbe amin nem tudok eligazodni. Nem találok leírást a kivitelezésről!
    Az Albion Alpha szektorban a Beryll Research Station-nak vállaltam küldit 1 részét leszállítottam a kért áruknak, de még azt kéri tőlem szállítsak le neki 1 L-t "Deliver a L to Beryll Research Station, Albion Alpha" mi az az L? 100.000.-Cr-t és 1 hajót ad amennyiben leszállítóm az L-t csak gőzöm nincs mi az az L? Ezért jó lenne valami leírás a küldikröl és 1 nyomtatható térkép is jól jönne 1-et leszedtem, de nem egyeznek a nevek.
    Ami a térképet illeti van különbség Albion vagy más X sorozat között, értem itt a nevek és szektorok elrendezése között?
    Ha számít valamit AP-t és Argon békefenntartóként nyomulok a játék folyamatán.
    Előre is köszönöm ismét a segítségeteket.
  • Lysandus
    Itt részletesen kifejtik:

nvidium
  • biglion lord
    Köszönöm szépen! Olvasgattam, de nem találtam pontosan a véghezvitel leírását......
    Ma 1 fél napot olvasgattam ez ügy megoldására, már fejen is álltam , de nem sikerült így már világos miért nem .
    Sajna sok rizsát is el kell olvasni mire sikerül rátalálni némelyik kérdésre, de a játék nagyon jó.

Lysandus:
    Mit értesz az alatt? "Az nvidiumos trükk jobban fial! :-)"
    Előre köszönöm a választ.
  • Lysandus
    Az nvidiumos trükk jobban fial! :-)
  • Pares
    Minden fajnak más a követelménye. Keresel egy Stock Exchange nevű állomást, ott le van írva, mi kell a hozzáféréshez. Ha megvan, akkor lehetőséged van a vállalatok és az árúcikkek tőzsdéjén ügyeskedni. Mind a két esetben az a cél, hogy 100-as indexnél (legalacsonyabb áron) kell venni a részvényeket, és 100-alatti indexnél (magasabb áron) eladni.
  • biglion lord
    Ja Ap-t tolom
  • biglion lord
    Üdv!
    1 kis segítséget szeretnék kérni amit előre is köszönök.
    Szeretném kihasználni a Tőzsde lehetőségeit, de nem bírok rájönni a használatára.
    A Tőzsde menüben csak a beállításokat bírom megnyitni a többit nem, olvasgattam hogy Stationnál lehet, de nem jöttem rá a menetére. Valaki megdobna 1 kis segítséggel hogyan kell aktiválni a Tőzsdét, mi a menete, mi kell hozzá vagy mit kell tenni, hogy működjön? Köszönöm!
  • Micsu
    elvileg működik de ki kell másolni a játékot a steamből egy külön mappába meg ilyeneket ír
  • Micsu
    felinstalláltam a bónusz packaget de mikor elindítom a játékot a select mod package menü szürke azaz nem birok ráklikkelni, menni fog ettől még a mod?
  • TokraFan
    XTC 2.0 vagy XRM mod ajánlott. Mindkettő jelentősen kibővíti a játékot.

Az viszont engem is érdekelne, hogy próbálta-e már valaki AP 3.0-val és űködik-e vele? Én csak TC-vel toltam az XTC-t, azzal szuper...
    Rebirth úgyis felejtős, megpróbálkozom az AP+XTC-vel, hátha elbírják egymást.
  • Micsu
    és az xtc mod?
  • Pares
    Külön van mindkettő játékhoz.
  • Micsu
    ez a bónusz pack felmegy albionra is?
  • Micsu
    szerintetek milyen modot érdemes kezdéskor feltenni mert van rengeteg? és eleinte miből lehet a legkönnyebben lóvét szerezni?
  • Szabolcs92
    Kössz, tökéletesen működik
  • Romeo One
    A control menüben középtájt keress egy olyat, hogy "Home Base:". Ide állítsd be a gyáradat, és akkor a TRADE menüben új parancsok lesznek aktívak. Gyári kereskedőhajónál a TS3-nak nincs értelme, viszont jó sokba kerül. Az a szektor, és universal traderek parancsait tartalmazza. Ha jól rémlik akkor a bestbuy/bestsell-t sem használják az AI hajóid, arra manual trade-nél van szükséged.
  • Szabolcs92
    Sziasztok!
    Eljutottam megint odáig, hogy összegyűlt 10 millióm különböző harcokból. Eddig mindig csak arra hajtottam, hogy minél jobb hadihajóm legyen (illetve az elfogott kereskedők egy részéből szoktam csinálni universal tradereket), de most úgy gondoltam, hogy belevágok valami másba, megpróbálok a kereskedelemből, állomásokból meggazdagodni. Létre is hoztam egy cahoona bakery-t és egy wheat farmot (mindkettő m-es) argon prime-ban. Vettem 2 mercuryt, felszereltem, ahogy tudtam (1-1 25 mj-s pajzs, trade softver 1-3, jumpdrive, best buy - best sell, nem tudom, mi kellene még), de arra nem sikerült rájönnöm, hogyan kell az állomásokhoz rendelni őket, ebben kérnék segítséget!
  • biglion lord
    Rendben és köszönöm szépen, kellemes hétvégét mindenkinek.
  • Cobra.
    Attól függ mit akarsz. Ha Terrant indítasz, akkor megkapod a Terran történetet, ha Argont, akkor azt. Ha kereskedőt vagy fejvadászt, akkor ha jól tudom nem kapod meg a fő történetszálat, csak a mellékküldetéseket tudod megcsinálni.
  • biglion lord
    Lenne még 1 kérdésem, hogy játék kezdéskor melyik karaktert érdemes kezdeni?
    Békefentartó, Parancsnok, Hazafi vagy kereskedő?
    Segítséget előre is köszönöm
  • biglion lord
    Üdv!
    Köszönöm szépen az infót és igen korábban úgy telepítettem AC kellett hozzá.
    További jó játékot mindenkinek és szép napokat.
  • Szabolcs92
    Van valami mód arra, hogy csak az Albion Prelude-ban szereplő hajókat lehessen elérhetővé tenni a Terran Conflictban? A TC jobban bejött, így szívesebben játszanék vele, de rettenetesen bosszantó, hogy nekiállok böngészni a wikit, hogy szerezzek valami jó új hajót, és amik a legjobban tetszenek, csak az AP-ben elérhetőek. Pl.: Aamon, Notus, Eurus (főleg most, hogy újrakezdtem, nagyon jól jönne az elején egy ilyen), Astraeus.
  • Pares
    Ja, nem, bocs, a TC kell hozzá. Pedig meg mertem volna esküdni... áh, régen játszottam már vele.
  • Pares
    Teljesen önálló játék mind a három X3.
  • silverchain
    Az AP az csak kiegészítő, kell hozzá a TC? Mert STEAM-en azt írja, hogy kell hozzá. Én úgy tudtam, hogy megy önállóan is.
  • TokraFan
    Szia,

Jól döntöttél, az Albion Prelude a legjobb X game jelenleg
    Elég a 3.0, az a legutolsó patch!
    A bonus packot érdemes feltenni, mert hozzáad a játékhoz egy pár nagyon hasznos szoftvert, amit a játékban majd megvásárolhatsz és telepíthetsz a hajóidra.
  • biglion lord
    Sziasztok!
    Új vagyok ebben a kategóriában soha nem próbáltam még az X sorozatot a bonyolultsága végett, de mivel imádom a Sci-fit és nagyon szépnek vélem az X sorozatot, most rászánom magam és türelmes leszek a tanulás folyamatán. Sajnos az angol nem igazán megy és nem tegnap estem le a falvédőről vagy is benne vagyok a kecske korban így a játék sem igazán úgy megy mint régen gondolom a kornak köszönhetően és ezért elnézést kérek tudatlanságomért.

Albion Prelude-t telepítettem ezt a kategóriát olvastam a legjobbnak viszont megakadtam és kérném hozzáértők segítségét amit előre is megköszönök. Találtam hozzá 1 kis magyarítást viszont azt írják kell a 1.1-es frissítés viszont nem találom, tudna e valaki 1 linket nekem adni, de másik kérdésem, hogy láttam van 3.0 frissítés a kérdés, hogy akkor ha leszedem a 3.0 frissítést az tartalmazza az 1.1-es frissítést? Tehát elég a 3.0 frissítés az tartalmazza a 1.1 és a Bonus Packot érdemes fölrakni? Még 1x előre köszönöm a segítséget!
  • Pares
    Ja, csak akkor OFF, ha én csinálom. Az előttem szóló 4 személy nem is létezik.
  • TokraFan
    Ne itt OFF-olj!
    Ez itt az utolsó JÓ Egosoft X játék hazája, kéretik nem beszennyezni!
  • Pares
    Én a megjelenés óta kisebb nagyobb szünetekkel folyamatosan játszom, de te és még pár ember, szerintem az első óra után szaladtatok a fórumra. De sebaj. Egészségedre.
  • UUUU
    Mert attól, hogy velem foglalkozol te buta troll, attól megfog javulni.
    Ja, de hiszente egy óra játék nélkül megmondtad, hogy micsoda nagy játék és a karakterek csodásak. Van szemed hozzá, mint egy vak lónak.
    30+ óra szenvedés elég lesz ? Ott tettem le, mert nem éri meg vele szenvedni, annyira hiányos és lapos az egész.
  • Pares
    Ha sokáig fogod még ostorozni, akkor talán megjavul magától. Azért kíváncsi lennék rá, hogy megjelenés óta mennyit játszottál vele. Ja semennyit, mert szar.
  • UUUU
    Idegrendszer agy nélkül ? ^^ Én még ilyet nem hallottam, mert a Rebirth az agyatlan konzolréteget célozta meg, mérhetetlenül lebutitva.
    Olyan is lett.
  • TokraFan
    Főleg az! :-D