12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • komenco
    Köszönöm Balee,
    Akkor nézegetem.
    Szia.
  • BBalee
    ugyan az, mint a kereskedelem, csak nem kell hozzá hajó sem.
    Olcsón kell venni, és drágán eladni.
    A legfontosabb az index. Ez mutatja, hogy milyen a kereslet és a kinálat aránya a környező szektorokban.
    Ha minimum áron van valami, akkor ott 100 -200 között mozog az index. Ilyenkor kell venni. Amint leesik az ára jobboldalt látod a nyereséget, és ha nyereséges, akkor eladod.

Természetesen befolyásolhatod is az árakat, ezért nagyon gyorsan meg lehet gazdagodni...
  • komenco
    sziasztok,
    Tudna valaki segíteni a Stock Exchange haaználatához legalább indulásként?
  • kolista
    azért veszi ki a bay2-ből mert felkészül minden eshetőségre hogy tudja a váltani a fegyvereket ne félj harc közben mindent autonat csinál és berakja oda de stand by ban mindig lesz üres hely
  • Alexzel
    Kösz Amaro!
    Ez tényleg jó script, de sajnos úgy tűnik 'normál' indítással nem működik. Felraktam, de csak a Custom Game-ben jelentek meg beállítható Hotkey-ek, a Humble Merchant-ban nem.
  • BBalee
    Szia! Én nem használok modokat, igy lehet ott változnak a dolgok, nem tudom...
    A mosquito deffence-hez sok-sok mosquito missile kell, és a bonus packot kell telepiteni.
    Ezután az advanced menüből tudd kiválasztani.

Ps.: A karaván módja a protekt ship utasítással működik a védett hajón.

M-el (missile)választod ki a lövedéket.
    L-el (launch) lövöd ki.
  • sinner
    Sziasztok, volna néhány kérdésem, AP XRM-el tolom, és amik nem világos számomra:

- a MARS turret attack / defense (úgy olvastam kompatibilis az XRM-el) használatánál miért csak az első Bay-eket tölti fel a mód, holott van elég drone-om, és van elég fegyverem is. Ha meg manuálisan beállítanék a Bay2-re is fegyvert, kiveszi...

- BBalee: vissza olvasgattam, és valakinek írtál egy kis szösszenetet, hogyan töltse fel a Boreas-át pl.: IS-ben fegyverekkel, stb... A kérdésem, miként tudom rábírni pl.: a Mosquito missile-t, hogy missile defense beállításon legyen? A turret parancsoknál nem találtam.

- Agyf..szt kapok, de sehogy sem értem, hogyan kell kilőni a torpedót, nem találom a Beállításoknál.

Nagyon köszönöm.
  • Amaro
    Alexzel: Rename ships with expression
  • komenco
    köszi, utánanézek.
  • Doma #11422
    Albion Prelude-ben nincsenek koordináták az szabad hajókhoz. Random teszi le a gép azokat.
    Viszont létezik egy script ami megmutatja azokat.
    Itt egy leírás, angol ugyan de szerintem simán megérthető. Ez megmutat minden olyan hajót és konténert amit megszerezhetsz.
  • komenco
    Sziasztok,
    Elkezdtem az Albiont......szóval tudna valaki egy térképet az egyedülálló hajókról?
    Elég nehézkes a kezdet itt is.
  • BBalee
    teljes Aszteroida (ami a térképen is látszik) széttörésére. Ehhez nagy tűzerő kell, nem elegendő egy m3-as.

Vagy Hornet missile, de azt meg minimum m6-os tud kilőni.
  • Romeo One
    Köszi, ettől féltem. Akkor az MDS mire használható?
  • Alexzel
    Sziasztok!
    Régebben játszottam, és most újrakezdtem a játékot (TC Steam verzió mert inkább kereskednék harccal kiegészítve, Mod nélkül, csak a Bonus Package van), és érdeklődnék, hogy
    1. Nincs olyan script, aminél meglehet adni hogy pl. hajó vásárlásakor ne 'Your ...' legyen, hanem egy általad megadott érték? Esetleg hogy 'megnézi' az adott hajótípusból mennyid van, és egy sorszámot tesz a név végére ennek alapján? Vagyis 'Your Nova Raider' helyett pl. 'XYZ Nova Raider 1' lesz a neve?
    2. Milyen scriptet ajánlanátok, amit érdemes használni és nem borítja fel a játékegyensúlyt?

Előre is kösz.
  • BBalee
    Sajna nem, vagyis nekem nem sikerült rávennem.
    A TS lézerrel szétlövöd, majd egy m3-assal apró darabokra ...
    Ha porrá van törve, akkor a mező közepébe érdemes tenni egy nav.sat-et. Így a TS-eket pomtosan a nav.sat koordinátáira lehet vezetni, ami ugye pont a közepe...
    Ezután kiadod a collekt rock parancsot, és mivel a niv. Van csak a közelben, ezért csak azt szedi össze.
    Ha oos csinálod, akkor tc-ben újratermelődik a "nividium por", és sose fogy el...
    Is nem érdemes elindítani a TS-eket, mert folyton nekimegy valaminek a nividium felhőben. :-/
  • Romeo One
    Köszönöm.
    Ha rakok rá bányászlézert, magától szétlövi a kavicsot, vagy azt manuálisan kell?
  • BBalee
    csak a collectoros megoldással tudod mod nélkül.
    Amugy a collektorral sokkal gyorsabb is lehet a kitermelés, mint egy bányával, mert rá tudsz állítani több bányászhajót is.
    Majd egy tl-el összegyűjtöd a kibányászott niv.ot a bonus pack external logosztikával, igy nem áll le olyan gyorsan a kitermelés az óriási raktere miatt.
  • Romeo One
    nividium bányászathoz lehet bányát telepítei a kavicsra? Vagy csak a hagyományos laser+orecollector megoldás?
  • Gunslinger
    Azt úgy hívják, hogy asszony. :-D
  • Borg18754
    én egy olyan scriptet szeretnék ami kaját csinál nekem amíg játszok
  • Pares
    Sokat akarsz...
  • Phoenix lord
    ismét kérdeznék :3 nincs valami script vagy Mod hogyha átnevezek pl egy hajót és kijelölöm akkor a kompjuter a beírt nevet mondja és ne azt hogy Pl Nova
  • BBalee
    Valahogy úgy. Bár Freedom's Reachben a spacefuell komplexem mindíg üres volt, nagyon viszik a piát, és többször is visszarakta a GOD a tőle északra lévő pbg forgékat, mind a kettőt.
    Sőt, ha szemfüles vagy, akkor el lehet foglalni a TL-t is, ami odaviszi. Álltalában egy teladi albatrasszal érkezik... Ekkor tied lesz a gyár is, és a TL is.
  • andraas0717
    XTC fanok!! Kérdésem a következő: Végrehajtom a Secret Data feladatot, kifizetnek rendben. Eltűnik a Mission. Nem sokkal később jön egy "feladat megszakítva" üzenet, és a csóka azt írja, hogy valami salvage koordinátáit megadja. De HOL találom meg??? És mi az??
  • Romeo One
    Ez a "többlettermelés" azt jelenti, hogy felhúzok egy olyan gyárat/komplexet, ami annak a nyersanyagát termeli, és ha sokáig nem tudom eladni, ott áll a tele raktár, akkor ezt figyelve a GOD visszarakja az adott gyárat?
  • BBalee
    @Boron Power
    Össze kell kötni cck-el, különben nem működik, csak külön.
    Lag-rol nem tudok nyilatkozni.

@Romeo One
    -Tökéletesen megbizható. De csak a játék legelején. Nyilván minden unverzum más lesz.
    -Igen vissza lehet csalni! De ehhez sok idő kell. A lényeg, hogy akkor hajlandó visszatenni, ha az adott gyár nyersanyagaiból többletet termelsz a közeli szektorokban... Pl PBG -t gyakran leszedi a god, mert a spacefuell mindig hiány. Ha pótolod a piát, akkor előbb utóbb visszateszi a gyárat.
    -CAG biztosan megtalálja, és kereskedik is vele, ha csak a sectot nevét ismered. MK-s kereskedőt nehéz tesztelni, mert alig paraméterezhető, de sztem nem derít fel újakat.
  • Boron Power
    Én is kérdeznék:
    - az AP-ben is laggolnak a nagy komplexek?
    - a PHQ komplex szektorába történő helyezése okoz e további laggot?
    - próbálta-e valaki a Hephaistos Corp. Station Building Service-t? (bonus packal jött) Az eddigiek alapján egymás arcába bepakolta a megrendelt állomásokat. Összekötnöm nekem kell? Úgy is működnek, hogy szó szerint egymásra tette őket?

Kösz!
  • Romeo One
    1, A http://eng.x3tc.ru/ térképe mennyire megbízható? Szinte minden rendszerben kevesebb állomásom van, mint ami ott szerepel.
    2, Ha a GOD elvesz egy gyárat, vissza lehet valahogy csalogatni?
    3, Ha egy rendszer felderített, viszont valamelyik gyára nem, akkor a kereskedőhajóim fogják látni, és kereskedni vele? (CAG nélkül)
  • BBalee
    30 A minimum, de itt load-save is kell hozzá, 40 nél már jo eséllyel mindenki tuléli...

Nyilván jobb lett volna az arány, ha mindenki egyszerre megy be.

Enginering. 100%-on nem sebzi a hajótestet.
  • Romeo One
    20-al próbáltam, de az egyik BP elpukkant. Holttérből ment, pajzs lehetett?
    A 30-as határt jó tudni, nem számoltam ki boarding előtt.
    Menet közben nem néztem a folyamatot, és azóta már messze vagyok attól a mentéstől, ezt betudom tanulópénznek.
    A harc közbeni hull sérülést lehet csökkenteni valamelyik képesség fejlesztésével?
  • BBalee
    Romeo Onenak ment...
  • BBalee
    Igen, 20-szal próbáld és túlélheti mindegyik, ha a harci rangok összege 30.

Itt véletlen számok döntenek, érdemes újra probálni, más eredményt kapsz...
    Étdemes elmenteni minden sikeresen elfoglalt deck után.
    Hogy hányan maradtak életben az adott deck elfoglalásakor, azt foglalás közben is látod a property képernyőn, és ha az eredmény tetszik, akkor elmented, vagy visszatöltöd...

Ha nem egyszerre kezdenek el harcolni, akkor súlyos veszteségek is lehetnek, esesetben a pod kilövése előtt kell visszatölteni.
  • andraas0717
    Perpetual Sin üres és elég sok 'roid van benne. Moo-Kye's Revenge-ben még több van és csak egy Teladi Soyery van telepítve. Legalább is nálam.
  • sinner
    Ha emlékeim nem csalnak, pont Legend's Home mellett nyugatra van egy "zsák-szektor",
    1-átjáróval, de azt nemtom mennyi kavics lebeg benne...
  • sinner
    ugye :), éreztem, hogy ezt még el kell mondanom... Isten ments, hogy szétfeküdje a csaj a valagát :D
    Megpróbáltam újra tenni XRM nélkül, csak a szűz AP-t, de persze, hogy nem komázza azokat a mentéseket...
  • Boron Power
    Az AP-ben van lehetőség saját szektorra? Ha nincs, van olyan üres szektor, ami tele van aszteroidával, de nem épülte még be egyik faj sem?

Kösz!
  • andraas0717
    Na, igen, az változtat a leányzó fekvésén :)
  • sinner
    köszi a választ, azokban a szektorokban néztem én is de nincs... Azt elfelejtettem leírni, hogy XRM mod-ot használok, meglehet, hogy amiatt...
  • Romeo One
    Boardingoltam egy TL-t. Simán sehogyan sem ment, bármit csináltam. Ha minden klappolt, akkor felgyorsított 40-60 körülre, és a tengerészek ott kergették hosszú percekig.
    Aztán BP-vel sikerült. Namost 42% hull, és 15-ből 8 tengerész (2*-osok) veszteség normálisnak számít?
  • pett3rson
    ja, akkor jó :)