X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amúgy valszeg azért nincs OWP becsomagolás, mert a játék M1-esként kezeli, egy hordozót meg nem lehet becsomagolni egy TL-be. :-D Vicces lenne, beraknál pár Raptort egy TL-be, beugranál valahova, ki a Raptorokat, azokból meg ki a vadászokat. XD
Egyébként a Goner Aran az egyetlen hajó a játékban, amibe be lehet dokkolni egy másik capshipet, van is egy ilyen glitch a játékban, hogy elvileg végtelen mennyiségû Aran-t egymásba lehet dokkolni, míg nem crashel a játék.

X-Tension-ban? Akkor még nem is volt OWP, az X-Tenison az X-BTF és az X2 közötti játék, valamikor 2000-ben jött ki, az volt az elsõ X amiben több hajóba is átülhettél.
Az XTM modban jelent meg az OWP, a TC-ben is benne van, de nem lehet venni, amúgy sincs sok értelme, vadászok ellen jó maximum, bármelyik, még a leghitványabb M7 is jobb az LOWP-nél is.

Az Utility and Repair Debris mod meg van, használom is elõszeretettel. Régebben olvastam valahol, hogy talán az X-Tension-ban volt a TL-nek egy olyan opciója, hogy OWP becsomagolása a raktérbe, na az lenne jó a gyárakra kibõvítve. A PHQ-tól még messze járok, még az elsõ két kapu pár sincs beüzemelve a HUB-ban.
Mielõtt kijött a Terran Conflict már megrendeltem Angliából e-bay-en keresztül, elõbb megjött, mint sokaknak az Egosofttól (persze Steamen akkor már kapható volt), tehát akkor kezdtem mikor kijött 2008 októberében, de 2010 végén abbahagytam, megnéztem és 2010.12.02 az utolsó mentésem dátuma, viszont még most is fent van a játék. A sorozatot, az X-BTF-el kezdve viszont már 1999-tõl játszottam, az X-Tension "kiegészítõn" kívül az összes résszel játszottam.

5 Complexem és 12 complexen kívüli állomásom van, a complexek többnyire unknown szektorokban vannak és rakétákat meg fegyvereket gyártok bennük saját célra, de pl. van egy plankton complexem Menelaus Paradise-ben, jó pénz a plankton a Boronoknál, ahogy a Teladianium a Spliteknél és a Paranidoknál, de csak zsebpénz ahhoz képest, hogy a fight küldikkel hogy lehet keresni. Pl. a legjobban termelõ Complexem eddig mindössze 59 milliót termelt, ez nagyon fütyi ahhoz képest, hogy egy szektor védés magas harci rangon minimum 50-60 milliós bevétel és megvan 10 perc alatt. Csináltam még Nividium bányászatot is, idõmilliomosoknak az is jó móka és szintén komoly pénz van benne, de lövöldözni egyszerûbb és szórakoztatóbb. Vagyonom kb. 90%-át harccal szereztem, a kereskedés nem az én mûfajom, túl lassan jön a pénz, van még kb. egy tucat UT-m is, azok fogalmam sincs hogy keresnek, csak mennek azt hozzák a pénzt.

Nem raktam fel sector takeover scriptet, tehát csak egy szektorom van, amit a New Home plotban kaptam, Twisted Skies-t választottam.

A GOD úgy mûködik, hogy aktivitás alapján szüntet meg állomásokat, ha valahol már régóta nem forgott a készlet, vagy nem kapott nyersanyagot és nem is tud gyártani, akkor azt lerombolja, eléggé elbaszott amúgy, mert a Terran szektorokat már egy évnyi játék után elképesztõen megritkíthatja, nekem van olyan szektorom, aminek az enciklopédia szerint 12 állomást kéne tartalmaznia, és van benne nekem három, valami új, TC-ben megjelent Split szektor, nevét most nem tudom. Saját állomást nem rombol le a GOD, szép is lenne.

Nem saját állomást csak Xenont, kalózt meg Kha'ak-ot romboltam (meg a plot-al kapcsolatosakat), más fajét nem baszkuráltam sosem.

A játék fõ célja az amit magadnak kitûzöl, lehetsz kegyetlen hadúr, fosztogató meg akár békefenntartó is. Én kisebb célokat tûztem ki magamnak, pl. ritka hajókat gyûjtögettem sokáig, csinálgattam a céges plotokat egyedi hajókért, meg foglaltam. Foglaltam Odint, Skirnirt, Aegirt, Agamemnont, Hyperiont. Van egy egyedi Ventim is, ami a gyári 195 helyett 202-vel megy, ezt így találtam, valami Mercenary-é volt, addig lõttem PBE-vel, míg ki nem ugrott. Az egyedi járgányokkal többnyire nem csinálok semmit, a vadászok egy hordozóban ülnek bent, ami csak az ilyen egyedi gépeknek van fenntartva.

Egyedül a Skirnirt használtam aktívan, mert a játékban az a legerõsebb hajó, gyakorlatilag olyan, mintha lenne egy Halálcsillagod. Támadó flottám nincs is, az összes nagyobb hajóm valahol valamit véd, vagy konstans nullán tart Xenon szektorokat, a Xenon 347-ben van vagy 3 M2-esem meg 3-4 M7 kíséretnek, zavartalanul folyik a szektoron keresztül a kereskedelem. :-) Tehát ha valamit nagyon ki kell pucolni, akkor bemegyek a Skirnirrel, megölök mindent, amit kell, aztán beviszem az M2-eseket hogy biztosítsam a szektort, a Skirnir meg megy haza. Személyi hajónak többet is használok, de legtöbb idõmet Hyperion Vanguardban meg Springblossomban töltöttem.

Van station repack script, anno egyszer én is használtam, mikor átraktam a HQ-m az új szektorba, aztán letöröltem. Keress rá ego fórumon.
Debris újjáépítéshez is ha jól sejtem valami mod kell és nem tudod kiválasztani, hogy milyen hajót vagy állomást akarsz belõle, akkor már egyszerûbb a HQ-ban gyártani azt amit akarsz és realisztikusabb is.

Igazad van Gun. Most néztem és fenn van az Equipment Research and Development script és nyilván az a felelõs érte. Nekem jól esne, ha minden equipment-et egy helyen és ingyen fel tudnék rakni a hajóimra, bár azért nem olcsó a kifejlesztésük, de hosszú távon kifizetõdõ. Épp így vagyok a Debris újjá építéssel is, nem sokkal kevesebb pénzbe kerül és kell hozzá sok anyag is, de jobban esik, mint készen venni 😊, csak az a baj, hogy az állomásokat nem tudom összecsomagolni és máshova elvinni 😞. Ere kellene még egy script, vagy mod.
Igen, gondoltam, hogy így van, ezért nincs nekem.

Te Guns! csak a stratégia/viszonyítás miatt kérdezem:
Hány gyárad/komplexed van és fõleg melyik sectorokban? Mennyi sectorod?
És mióta játszol? És Neked mik a további céljaid, most hogy az össze plot kész?
Továbbra is a játék "fõcélját" keresem (ha egyáltalán van ilyen).
Pl. ilyen: ha lerombolsz minden nem saját gyárat/állomást, és Te építesz oda ugyanolyanokat, akkor beleszól a GOD? Ezzel a GOD-dal nem vagyok kibékülve, még nem igazán tudom kiszámítani, mit mikor csinál.
Valami mod csinálja, nekem az összes plot kész van, így a Hub is 100%-os és nincs ott ilyen, report inbound ships és money transfer van csak. Eleve nem látom értelmét, hiszen amiket felsoroltál azok számos helyen megkaphatók, nem értem minek kéne kifejleszteni egy jumpdrive-ot.

Semmiféle Research nincs nekem a None-oknál....
Sztem nem plot függõ. A HUB parancs konzolra (Command Console) menj rá, ott találsz egy csomó sort, ami mind none felirattal van ellátva. Az egyikre katt rá és elõjön egy menü és alulról a második a Research.
Hol???
Nekem nincs ilyesmim...pedig jó lenne. Biztosan valamilyen plotot kellene befejeznem hozzá?
Igen, Jumpdrive, Transporter Device stb. A HUB parancs részén van, a research alatt.
Milyen fejlesztésre gondolsz? A ship equipment-ekre?
Azokat azt sem tudom, lehet-e ott csinálni.
Valaki próbálta már a fejlesztést a HUB-ban? Nem emlékszem, hogy láttam volna róla postot. Az értelmezésem szerint lemásolja a hajón lévõ fejlesztést, jól látom a dolgot?
Azért macsó, hogy nem unknown van ráírva, hanem a saját neved. Én Twisted Skies-t választottam, odapakoltam a flottám jelentõs részét, nem megy be soha senki, én sem termelek ott semmit, csak ott a HQ-m meg ~300 hajó azt kész. A tõle délre lévõ szektor is szép csendes, egy Unknown Sector, na ott már nagyban megy a termelés, ott az egyik rakéta gyártó complexem, tõle nyugatra meg a Split szektort keményen kell õrizni, mert Xenon szektorral határos, 2 Osaka vigyázza ott a rendet.

" de nekem kell" Pontosan ez az elõnye!
Talán lesz benne néhány jól termõ kavics. Az enyémben egy rom kapu is van. Nézegetheted és gyönyörködhetsz benne, ha jól választottál!
Nem tudom van-e elõnye, de nekem kell <#nevetes1>
Azért volna egy karácsonyi kérdésem:
Mi az elõnye, ha saját sector-om van? Mi van akkor ha csak mondjuk egy unknown sectorba telepítek gyárakat, bányákat stb és magaménak vallom.
Márz!
Uranus? <#hehe>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Na végre, hogy feldobtátok a Betty témát! Én a teladianium gyáron szoktam mulatni, de a legjobb a Yaki Ryu!
Amit a terran szektorban szoktak mûvelni a bolygók nevével, attól frászt kapok. Az angol ajkú embereknek eleve megtiltanám minden név kiejtését!
A hotmail gazdája tiltotta le, de ez független azX3-tól és ettõl a fórumtól is, de ne offoljak.

Lehet, hogy más játékot játszunk <#nevetes1>,mert nekem nagyon keresni kell a szállítós küldiket és nem is fizetnek olyan jaj de nagyon jól. Szerintem te sokkal több idõt vagy benne mint én, nekem csak napi 2-3 óra jut rá és van hogy némelyik nap ki is marad.
Oh,
De mi az hogy letiltották? Kicsoda? Csak nem a Steam-en keresztül játszol?
Ha már megvetettétek velem a programot, elsõ dolgom az volt, hogy függetlenítsem magamat tõlük. na nehogy már a "fika egye az óvodást", nem?

Nos, én sem vagyok túl elõrébb, nekem ami van:
1 Hub.
4 Complex.
18 TS, 1Betty féle Mamusz, 1Boreas, 15 Nova, 1 Ex. Shuttle, 1 Cutlass, 1 Kestrel, 2 Rapier ( Balee tanácsára dokkolva a 2 Spectre factoryba....nehogy az a tapló God még leszedje), 1 Gladiator, 1 Springblossom, 1 Vidar, 1 Skiron, 1 Griffon, és 1 Zephyrus.
És 825 milla......( Szívesen adnék kölcsön ).
Most tolom a 400.000 silicont majd a Chipet a 3. Kapuhoz.,,,eltart egy ideig.
Mint már írtam én javarészt a békés utaztatós küldiket csinálom, napi 40-60 milla, idõmtõl függõen + a komplexek bevételei. Majdnem mindegyik recognition a max.-on van, kivéve a Terran-t, valahogy nem szeretem azt a kies, lassú ronda vidéket, csak akkor megyek oda, ha muszáj.

Ûrhajókban és creditben gazdag boldog karácsonyt kívánok mindõtöknek! 😊

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Igaz, ezen a néven nem rég, de én voltam Andy0717, csak azon az acc-on lévõ hotmailes fiókomat letiltották valami vírus, vagy a fene tudja mi miatt. pill. egy komplexem van, egy mc-s a Hub miatt ( még csak az 500 microchip-nél tartok) Van egy Springim is, bár mint régebben jeleztem, nem a kedvencem, általában inkább rakéta és A/M töltet beszerzésére használom. Természetesen a kötelezõ Kestrel is meg van. A TL-m egy Mammoth (nagyon tetszik, amikor Betty bemondja, hogy mamusz 😄), valamint a Seeker várakozó állásponton van egy EQ dock-ban. 4 M3-s van, Ex Shuttle, 2db Nova és egy Cutlass, ja és van egy Magnetar, ami a New Home plothoz kellet. Kb 6 TS-m van, nem is számoltam meg õket, lehet, hogy 1-2-vel több. Ez van és kell még vagy 320 milla 😞, hogy legyen egy saját szektorom.
Andras,

Hány gyárad (komplexed van) ? Gyors hajóid? Csak azért kérdezemm mert csak nem rég regisztráltál.....stb.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Hadúr rangom van és a Vidarral szoktam harcolni, de nem nagyon adogatják a manit. Az M7-sekkel még elbírok, de följebb már felejtõs. A gyárépítésekre is kevés pénzt adnak, fõleg a zsugori Teladik.
11210-es postra ment, bocsi.

Ha elég magas a harci rangod, akkor szektor védõ küldetésekkel irtó jól lehet keresni, volt hogy 80 millát kerestem 10 perc alatt.

Végre annyi év várakozás után kint van a végleges XTC mod.
Link.

Kids, don\'t try this at home!

sziasztok, A New Home plot végére kell 390 milla, nekem meg csak 20 van, ha mindent összekaparok. Van valakinek ötlete, hogyan tudnám a leggyorsabban összekaparni a lét?
Trade duty : Trader.......Õ ad és vesz is? ( és ha Shoppper akkor csak vesz, ha Salesman akkor csak elad ).....
Pontosan.

Purchase resources: 50 %...Na, ez most mire vonatkozik?
50% alatt várárol.

Sell products : 80 %
Ha 80% on van a terék darabszáma, akkor adja csak el. Nagy komplexnél a 80 sztem túl magas.

Sell products freighter cargo bay: 80 %........Itt addig vár amíg össze nem gyûlik a hajó 80 %-nyi kapacitása és csak akkor viszi el?
Pontosan. Tehát kis rakteret igénylõ termékeknél pl microchip a 80% túl magas, így sose fog nagy rakterû hajó kereskedni.

Purchase intermediat products: 50 %
50% alatt veszi a köztestermékeket, amelyek másoknak alapanyaga, de neki is kell más alapanyag. pl a kaja, ore stb.

Sell intermediate products: 60 % ..........Itt szintén mit néz?
ugyanaz, mint az elõzõ, csak eladással. Érdemes metszetet hagyni a kettõnél, így köztes agyagokkal is tud kereskedni.
pl purcase 50%, és sell 30%...

Min/Max étrékekkel sztem ne bohóckodj, ezt én se tudom mire is jó igazán... a CAG mindig megtalálja a legjobb üzleteket.

Megoldottam, értelmeztem az egészet és minden ok.

Jó hétvégét !
Kész a 2. 10-es Chip complex, de azért valamit szeretnék tisztázni mert valahogy belekeveredtem, vagy csak türelmetlen vagyok. Az elsõben az elérhetõ Chip capacity 400. és 360van de alig vagy nem is fogy pedig egy kereskedõt is ráállítottam...nos itt lenne kérdés:
CAG-os beállításaim..:
Trade duty : Trader.......Õ ad és vesz is? ( és ha Shoppper akkor csak vesz, ha Salesman akkor csak elad ).....
Purchase resources: 50 %...Na, ez most mire vonatkozik?
Sell products : 80 %..........Ua.
Sell products freighter cargo bay: 80 %........Itt addig vár amíg össze nem gyûlik a hajó 80 %-nyi kapacitása és csak akkor viszi el?
Purchase intermediat products: 50 %.........Itt mit néz?
Sell intermediate products: 60 % ..........Itt szintén mit néz?

A Jump 15......

S mivel CAG, ezért az állomás settings-nél is activáltam a min/max árakat...most ez minivel befolyásolja, mert ettõl mozognak az árak az infomnál, ami rohadt zavaró.
Az mod lehetett, vanillában nincsenek repair drone-ok, freighter meg fight drone van, ami mûködik. A recon drone is csak egy használhatatlan árucikk.

Repair droidok nem tudják javítani? Én nem így emlékszem, bár lehet, hogy modot használtam...

Köszi a segítséget....

Már kész is az elsõ 10 MC-s komplex ( össz. 39 db ), 155 Mill-be került...meg egy csomó idõbe.
és már termeli is a chipeket.
Olyan dolgot nehogy elkezdj javítani, ami nem a te tulajdonod (ill. ami nem gazdátlan), mert mérgesek lesznek rád, úgy veszi a játék, mintha rálõnél és visszalõnek.

Érdemes több közepest csinálni, sztem mindegy. Javitani nem lehet, csak ûrruhában.

Unknown sector ( Unholy Descent alatt, balra) ral csak az a baj, hogy (bár nem hosszú, de) oda még vezet plot-szál. Ha ott egy szuperkomplex, akkor elképzelhetõ, hogy szaggatni fog, amint belépsz...
Kisebb gond, de bosszantó, hogy a roidok több száz km-re vannak... Nem is biztos, hogy megtalálod mindet...

Számolgatok, számolgatok.....

Csak úgy kíváncsiságból:
Milyen hátrányokkal jár ha pl. e két szektorba is építek komplexet?

--------Unknown sector ( Unholy Descent alatt, balra......itt van 5 db 64 es silicon.
--------LooManckStrat's Legacy...... itt: 72, 70, 40, 40, és 6x26.......Viszont ez Pirates szektor !

Ja, és egy sérült állomást mivel lehet javítani...ua. kézi lézerel, mint a hajókat? Ha igen akkor sose leszek meg vele.....
1. Uj cluster nem jon, sector rush nem lesz tobbé. A final furri elott mehetett oda.

3.pl a hajonak adsz 10 jumpnyi ec-t, es a sima jump utasitassal kiszinezi a sectorokat...

Ok. köszi.
Most elõször a 400.000 silicont kell beszereznem, közben építek MC gyárakat, rohadt sokba kerül.......Grrrr! ( másodállást kell ezért vállalnom ...) .

Azért van 3 apró kérdésem:

1. Hogy lehet, hogy miután befejeztem a Final Fury-t még mindig vannak elszórva khaak-osok?
2. Vannak olyan szektorok ahol látok egy csomó Nav. Beacont ...( Ezeket a God teszi oda vagy
más faj? És honnan tudom, hogy azok kiék? Nincs ráírva.
3. Egy állomásnál ( vagy egy hajómnál) beállítok 10 Jump Távolságot , akkor azt hol látom a
térképen, hogy hol a határ? Azaz meddig mehetnek el a hajók? Nem jövök rá.
Elõre is köszi a választ.

Ps: Azt hiszem ezzel a 3. kapupárral pár hétig el leszek foglalva...........Ezt a 250.000 crystalt is
pont 2 hete, kedden kezdtem el gyûjtögetni.

Egy Szuperkomplex épitésekor ésszerü legalább 3 tl-t haszn álni.
Elsõvel épitesz ez idõ, szóval a másodikkal már fordulsz is a többi gyárért.
A hatmadikban meg a ckk-k vannak az összekötéshez.
Ésszerü hátat forditani a komplexnek, mert brutálisan szaggat, ha szebe állsz.
És ha kész, akkor a szektort felejtsd el! Ha lehet, akkor ne menj be többé, mert nagyon belassul, ha beugrasz... OOS kell megvédeni, ha valaki ellenség arra járna.
Ha az off-et befejezted, akkor khaah invázio nem lesz többé, max pirate ha arra téved...

nem igazán lehet elrontani. A képlet egyszerû.

1.Keress olyan sectorokat, ahol sok a silikon.
Ore belt, mines of fortune, baren shore, spring of belief...

2. Keresd meg a legnagyobb silikonokat 25-30 felettiekre épits bányát. Célszerû átnevezni, hogy késõbb tudd hány yield van benne...

3. Az összegüket megadod a xadrian tervezõbe és a chip plantot.

4. Bepippantod a komplex ikont(a kis varázspálca ikon)

5. A megtervezett komplexet fel kell építeni

Több sectorban is lehet komplex, Összesen minimum 50-60 mc-t ajánlok, ezt két sectorban 25-30 mc komplexet célszerû...
Ez úgy 600 millába kerül.

50 gyár is csak 500 chipet termel óránként, mert chip plantból nincs M illetve L verzio.
Szoval igy is kb egy hétig el fog tartani, mire meglesz a 75.000. Játékbani idõ persze...
A többi fajnak meg van ugy 20 chip plantja, ha a GOD szeret téged! Ezek rendszerint üresek, mert szinte azonnal elviszik a hightech treaderek a microchipet....
De gondolom feltûnt, hogy milyen keserves volt 500-at is összekaparni az elején....

Már van egy Crystal complexem az Ore Belt-ben:
Ilyen:
http://altanetworks.com/x3/x3tcocc.html?factories=cb,Argon,L,4;cr,Argon,L,5;xtlf,Argon,L,3;sim,Argon,L,1,64;sim,Argon,L,1,64;spp,Argon,XL,1,215;cck,Argon,S,14&race=1§or=51
Ez nem elég?
Van Xadrian-om azt használom.
De inkább egy microchip terv kéne....hová és milyet érdemes ( nem akarom elcseszni ).
Bocsi! :-s

Még érdemes spring of belief-ben is egy hasonlot épiteni...
Érdemes letolteni a Xandrian féle komplex szerkesztõt és azzal megtervezni.

forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=239659

Nem megy a link...
Akkor igy(nemton nem kavar-e be, ha hosszu):

altanetworks.com/x3/x3tcocc.html?factories=spp,Boron,XL,1,106;bgf,Boron,L,2;bfcl,Boron,L,2;xtlf,Boron,M,6;bgf,Boron,M,1;bfcl,Boron,M,1;sim,Teladi,L,1,60;cck,Boron,S,13

Mines of fortune-ban érdemes a kalózokat kiirtani és épiteni egy ilyet.

Huh !
Témyleg, tiltóra fogom tenni a Terranokat, el is felejtettem, hogy ott csak vánszorognak, köszi.
A Hub-nál is vannak cag-ok ( 5 db ) õk hozzák a crystalt......majd váltom õket.

Na de hány db mc legyen a komplexben? Úgy kb.......??