12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
gosti04 #11631 Ma jött 1 üzi és így el tudtam kezdeni a New home plotot de nem értem miért :D mert a kha'ak küldit még nem fejeztem be és úgy olvastam hogy azt is be kell fejezni :)
de ha már megadta akkor mit is kéne csinálnom pontosan ?? belépek 1 szektorba a deca xenon hajó lepattan kiírja h kell 1 tm hajó átülök rá jump cargo life (+1 marine) és doking komp (azt olvastam ezek kellenek) dehhh ezután mit ??? 1 argon csatahajó irtja kalózokat aminek a hpjét nem lőhetik a kalózok 93% alá most akkor nekem kéne elfoglalni ? de azt gondolom csak nem a kis tm-emmel kéne -
gosti04 #11630 köszönöm a hasznos linkeket :) ironikus h 1 köpésre van tőlik(mármint sorszámba) a hajó foglaló bejegyzése is amit már töbször átolvastam :D -
Jóózsf István #11629 Természetesen L,XL! Köszönöm a megértést. Mea maxima culpa!
Van egy írás valamelyik fórumtársunktól, ami részletesen foglalkozik a céges küldetésekkel. Abban mitha szerepelt volna olyan, hogy nem illik elbukni küldetéseket, mert rossz hatással lehetnek az egyébként szép ajándékokkal jutalmazó végkifejletre. Közben meg is találtam: Itt ni!I -
Romeo One #11628 Természetesen elírás, L és LX Xenonokról van szó. #7784 hozzászólást olvasd végig. Abban sok mindent találsz rakétákra vonatkozólag. A Disruptor az egyik, amit nem lehet gyártani, de kalóz/Yaki/Xenon flották amortizálásával megfelelő mennyiséghez juthatsz. Skippelni úgy kell, hogy nem csinálod azt a küldetést, hanem kijelölsz másikat a listából. Ha nincs, felveszel egyet. Aztán ha megvan a megfelelő számú rakáta, újra azt jelölöd ki, és folytatod, ahol abbahagytad. -
gosti04 #11627 Xenon XL-t se J, K, L, LX, M, N, P, PX, Q, hajókról tudok csak az enci klopédia se emlit X / XL hajót ezek valami elszálásolt hajók lennének a hordozókba ?? -
gosti04 #11626 Ha skippelem attól a küldetés sort még lehet folytatni ??? (asszem oast-os 2. küldi)
és ha lehet folytatni akkor hogy kell skippelni :D -
Jóózsf István #11625 Xenon X. XL. -
BBalee #11624 egyszerűbb skippelni a feladatot. -
beca44 #11623 Yaki rendszerbem megszerezted. Kalozkodassal.. -
gosti04 #11622 5let tipp h kiknél szoktak lenni ??? mert körbe jártam a fajokat és szeknnelgettem a fő rendszerükbe sőt még xenon rendszerbe is sokat szkenneltem :D de sohol semmi ... vagy csak idő kérdése ? -
BBalee #11621 sehonnan nem lehet venni. Az az egyetlen modja a beszerzesenek, ahogy Te is megszerezted. Kalozkodassal. -
gosti04 #11620 Disruptor Missile-t hol lehet találni venni szerezni :D ?? kéne az egyik hq-s küldihez de a játékon belüli enciklopédi nem jelzi hol álítják elő sőt még azt se hol lehet venni :S már találkoztam ezzel a rakcsival de az valami hajóból esett ki ( amit sajna el is adtam)
ha gyárat kell hozzá venni akkor is jó lenne :) de azt hol :D ?? -
BBalee #11619 A yaki rész természetesen igaz. Ez az egyetlen általam ismert mód. -
BBalee #11618 amint kiadod a boarding utasitást várni kezd a hajod. Ha a pajzsot 5%ala lövöd, akkor pár mp-en belül magától kilövi a podokat. Annyival jobb, ha te lövöd ki, hogy egy podba 5 katona kerül, a gép 4et szokott tenni.
Addig kell lent tartani a pajzsot, amig be nem jutnak, nem amig eltalalod, hanem amig at nem vágják a hajotestet. Ha már megy a harc, azt észreveszed a hangokból, meg az üzenetekből ekkor a pajzs mát mindegy.
Minél erősebb a pajzsa annál könnyebb 5%on tartani. Ha csak 1 mj pajzsa van azt szinte azonnal 100%-ra tölti. -
gosti04 #11617 még annyi h foglalásnál végig lent kell tartani a pajzsot vagy elég addig amíg be nem jutnak a tengerész gyalogosok a másik meg az tényleg igaz ha yaki területen ütök mindenkit ( yakin kívül) akkor a negatív reput fel lehet tornázni +osra ??? -
gosti04 #11616 jólvan 25 keztek el tervezgetni engem :D
Az amúgy miért van ha a kobrámnak kiadom a kalózkodás paranagyot megadom a célt és kiválasztom a rohamosztagosokat (a foglalandó hajó pajzsát 0ázom ) akkor csak oda megy mellé a kobrám :S csak én tudom kilőni a boarding padot :S -
Pares #11615 25 éve merted volna mondani, hogy "2 megás kis szösszenet"... -
TokraFan #11614 Igen, csak 2 mega a BP, mivel ezek javarészt hajóra installálható szoftverek...Jóformán semmi grafika nincs benne, csak scriptek, MOD-ok, ezért kicsi. -
gosti04 #11613 Háttt az gáz ha a kalózok leradírozásával töltöttem sok időt :D (először jóba akartam velük lennei de gyakran bekóstolták a kereskedőimet )?? néhány kalóz bázisra tudok dokkolni de alapból ellenségesek ezt valahogy nem lehet orvosolni ??
És még annyit hogy a bonus pakk egy 2 megás kis szösszenet ???
ui köszi a válaszokat :) -
BBalee #11612 1. Bonus pack.
2. Alacsony a Boron viszonyod.
3. Jobb, mert paraméterezhetőbb, és rugalmasabb. Bonus pack kell hozzá, és logisztikai szoftware
4. Igen. Pontosabban szétszedsz egy hajot, vagy megveszed a blueprintet, és magad gyártod le. Ez sok idő, és némi nyersanyag, de igy lehet pl xenon flottád,vagy más nem megvehető hajórajod, pl Flacon sentinel.
5. Kalozoknál kell érdeklődni, "kék könyvet" keress. Jó kalóz és yaki viszony ajánlott.
6. nem lehet csak a játék vége felé. -
Pares #11611 A bónusz pack egy hivatalos mod gyűjtemény, egyszerűen telepíted, mint egy programot. A játék nem kap "modifikált" státuszt. Én személy szerint új játék indítását ajánlom, de nem tudom, hogy egy mentett állásra milyen hatással van, tönkretenni valószínűleg nem fogja, de sose lehet tudni, hogy mi bugzik be benne. Mindenesetre _nagyon erősen ajánlott_ a feltelepítése. -
gosti04 #11610 És ha letöltöm a mentéseim ugyan úgy tudom használni ? -
Pares #11609 Bonus pack. -
gosti04 #11608 Üdv elővettem rég nagy kedvencem az x3TC-t ámbár nem voltam valami nagyon sikeres de szerettem :D és feltennék pár kérdést mert sokat felejtettem és hátha tudja valaki... :) Terranal keztem.
1 érdemes e valamien mod-ot leszedni hozz?? és ha igen akkor meiket és miért?
2 a xenon hub-os küldit miért nem kapom meg (régen megkaptam) ?
3olvastam vmi olyasmit itt a fórumon hogy lehet pilótát toborozni (kereskedőhöz) az miért jobb és hogyan kell :D ??
4 szintén olvastam valmi olyasmit is h lehetlessz saját hajót építeni ( asszem ehez a xenon hub kell és fel kell hózni) erről csak annyit h igaz ?
5 kaptam 1 olyan üzit az argonoktól h eltünt(megszálták a kalózok) 1 nagy hajójuk( asszem m1/m2) és hogy jelentkezzek az argon irodába nahh ezt hol kell vagy mit kell ? mert a küldetés listába nem teszi be hogy hova menjek és szektorts se emlit
6 protein past üzemet lehet valahol venni ???? mert ahogy láttam terranál szépen lehetne vele kereskedni
És még valami ha lehet ne szaknyelven hanem 1 félig meddig kezdő szintjén válaszoljatok XD -
Szabolcs92 #11607 Kössz a tippet, ez nagyon tetszene, de sajnos újonnan sehol nem látom, amazonon van fent több használt, azt viszont nem szeretném.
Mint már írtam, már használtam joystickot a tc-ben, legalább 80-100 órán át, tehát nagyjából kitapasztaltam, mit hova érdemes rakni. A hüvelykujjnál volt nálam a rakéta-kilövés és választás, következő éslegközelebbi ellenség, legközelebbi célpont. A "fejmozgató" volt nálam a (ha jól emlékszem) "rotate" irányok, tehát a függőleges és vízszintes "fúvókák", menekülésnél és frontális rácsapásnál nagyon jól szokott jönni, vadásszal simán ki lehet kerülni a pac és hept, de még korvettel is a pár száz méterről a hept lövedékeket viszonylag lassú, körkörös mozgással úgy, hogy a célkereszt közben végig ugyanoda mutat.
Igazából még 2-3 gombbal hüvelyk- vagy középső és gyűrűs ujjak környékén tökéletesen elégedett lennék, a hajó sebességének módosításához kellene. Amiért cserélném a jelenlegit, az a pontatlanság és a force feedback (ejj de hülyén hangzik magyarul, erő-visszacsatolás?) hiánya.
Gázkar (már ha nem magán a boton van) fölösleges, a jelenlegin is van egy kis tekerő, de elég rövid ideig használtam. Könnyebb ha billentyűkre van állítva a sebesség, mint ha ballal folyton a gázkar és a billentyűzet között cikázok. -
Lysandus #11606 Saitek Evo-t ajánlanám, ha még gyártanák ebben a kategóriában. Igazából mindegy, csak garis legyen, három tengellyel (a harmadik tengelyt általában úgy oldják meg, hogy nemcsak dönthető előre-hátra és jobbra-balra a joy (repülésnél ez a magassági és a csűrőkormány), hanem tekerhető is (repülésnél általában erre rakják az oldalkormányt, ha nincs pedál).
Nem árt, ha van rajta gázkar, meg néhány gomb a hüvelykujjad közelében (ugye mutatóujjal húzod a "ravaszt"). Ezekre inkább célzást segítő funkciókat rakj, például nem árt, ha harc közben gyorsan be tudod targetelni a closest enemyt. Hat switch általában már minden botkormányon van, erre általában a fejmozgást szokták programozni, de ennek X3-ban túl sok jelentősége nincs, tehát erre is rakhatsz valami más, gyorsan elérhető funkciót. -
Szabolcs92 #11605 X52 jól néz ki, de azért már jelentősen a erre fordítandó összeg fölött van, legolcsóbban 26000-ért láttam, használtat meg nem akarok. A 2 külön kar is fölösleges, ballal úgyis a billenyűzetet nyomkodom. Azért köszi :) -
Szabolcs92 #11604 Eredményesebb és könnyebb valóban, de joystikkal élvezetesebb :D -
Lysandus #11603 Pont a vadászokhoz és a korvettekhez jobb az egér. Sokkal szélesebb a tüzelési szektorod úgy... -
Szabolcs92 #11602 Reuniont csak egérrel játszottam, de a vadászok és korvettek irányításához sokkal jobban bejött a joystick. tc-ben az egeret alig vettem elő, a legtöbb dolgot meg lehet oldani billentyűzetről, és a menüben navigálás is sokkal gyorsabb, csak kell egy kis gyakorlat. -
Pares #11601 Joystickot szerintem is felejtsd el. Teli van menükkel a játék, egérnek sokkal nagyobb hasznát veszed, szerintem az irányítás is sokkal könnyebb egérrel. Különben is, az űrhajók java automatizált irányítású. -
Lysandus #11600 Mouse-t. Ezt a játékot egérrel kell játszani.
(Egyébként X52-őt ajánlok, de ezt a játékot tényleg egérrel a legjobb tolni.) -
Szabolcs92 #11599 Ti milyen joystikot ajánlanátok? Van egy nagyon régi genius maxfighterem, de már cserélném valami fasza force feedbackes dologra, max 10, esetleg 15 ezres kategóriában. Terran conflcitban lement jópár óra ezzel, de már elég kopott, ezért aztán pontatlan. -
Szabolcs92 #11598 Fölösleges terran war packet venni, jobban jársz, ha külön veszed meg a kettőt. -
Dorgal #11597 Megkeresed a játékot,amit meg akarsz venni.Kosárba teszed,és akkor kérdez rá,hogy magadnak kell,vagy ajándékba veszed.Kiválasztod,aztán kérni fogja a steames fióknevet,és a jelszót.
Majd fizetsz.Ennyi. -
Jóózsf István #11596 Nekem elég lenne a Terran háborús csomag is, de nekem valóban nem telik bankszámlára!
Azt tudja valaki, hogy működik, amikor ajándékba veszel valamit a steam-en? -
Szabolcs92 #11595 csak steam lett végül, nem rossz a 20 ajró 6 játékért :D -
Szabolcs92 #11594 'csába, lebuktam... -
Jóózsf István #11593 Az csak duma! Valld be, hogy nem telik bankszámlára! -
Szabolcs92 #11592 Tud valaki itthon elérhető, x3 albion dobozos kiadást? Rákerestem jópár helyen, de csak a reuniont találtam :'( Steam-en nem akarom, ha már játékot veszek, kezembe kapjam.