X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor bukhatsz pénzt, és kereskedelmi rangot, ha a komplexben magad gyártod a nyersanyagot, pl ec-t. Mivel magadnak ugyanannyiért adod, mint veszed vagyis nincs haszon belõle, és igy nem kereskedsz ec-vel, vagyis a kereskedelmi rang is kevesebbet növekszik, mint külön.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A teladi PTNI Headquarters-ben lévõ treade dock is elfogadja.
Valaki nem tudja, hogy a boron, terran, split vagy éppen pirate tõzsdéken kereskednek-e nvidiummal?
Nagyon nem jön be nekem ez a katana. Egy kínszenvedés. Ha oda célzok, ahova kell, akkor a kétszer négy EMPC lövései elmennek a cél két oldalán. Argon Peacekeeper plotban a Centaurral soha nem voltak ilyen problémáim. Simán lehetett vele irtani a kalóz, xenon M3, M4, M5-ket. Azzal a Q-kat sõt, egy kis ügyeséggel a xenon M2-ket is leszedtem. Most meg nem merek megtámadni egy teherhajóból, két novából és egy busterbõl álló köteléket...
Nagyon szeretném már cserélni ezt a nyomorult katanát...
Úgyhogy még egyszer nem csináltam végig, hanem beültem a Valkyre-be és meg se álltam Cardinal's Domain-ig...
Egyébként az elején nem sok értelme van részt venni ezekben a szektorcsatákban. Mindenki rakétázik, nem sok esélye van az embernek lelõni valakit. Persze vehetnék is párat, (mondjuk max. poltergeistra jó a repum), viszont a kis pénzecskémbõl inkább nem erre költök.
Egyébként a Valkyre-rel sokkal gyorsabban ki lehet jutni. A szektortámadásokat kivárni egy örökkévalóság. Egy gyors M5-re meg úgyis szüksége van az embernek.
Egy tanács, ha a plotok is érdekelnek:
Tarts meg egy nehéz vadászt! kelleni fog a terran plothoz, mert amikor kell, saha nem ugrik ki a fickó.
Most észrevettem egy másik lehetõséget is. Ha részt veszek a támadásokban, akkor egészen Omicron Lyrae-ig megy a terran hullám, ott állítják meg az argonok. Onnan viszont már talán meg tudok lógni Nyana's Hideouton keresztül Scale Plate Greenig teladi területre a katanával.
AP végül is hova települ? TC alá, vagy önálló programként is megy?
-ön át a paramid területre. Majd a kattanaval átugrottam az argon szektorokat.
Cardinal's Domain-ban rengeteg Argon jár, és a kereskedõk gyakran kiugranok, mert alacsony a moráljuk. A paranid igy hamar megkedvel!
Vadászok ellen a kopogó szellem (poltergiest) a legjobb.
Az a baj, hogy ez a nyomorult Katana nagyon alkalmatlan vadászok elleni harcra. Valahogy úgy vannak rajta a fegyverek, hogy hogy pont "ellõ" még egy Nova mellett is két oldalon, ha pontosan céloz az ember. Tehát nyilván le lehet vele szedni a vadászokat, de egy fél óráig kell kergetni egy néhány M3, M4 és M5-ból álló rajt. Fárasztó és unalmas.
Úgyhogy teladi, split vagy paranid ûrben fogok kalózkodni, argon teherhajókra vadászva. Így nõ a repum is, és vélhetõen ki is ugrik néhány, tehát, keresek egy kis pénzt is.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A kiséret az egyik legnehezebb, station defence küldetésekkel érdemes kezdeni.
Ezek mind könnyûek, még a very hard is, mert koncentráltan támadnak, és nem kolbászolnak el. 10giga pajzsot soha nem fog m3assal sem leszedni!
Továbbá rengeteg kalozhajot lehet elfogni extra pénzért...
240.000 ért vettem és 1.000.000 ért eladtam a részvényeket.
Viszont csak akkor mûködik, ha van kereslet is és kínálat is.
Pl Argon prome-on nem megy, mert semmilyen gyár nem használ Teladiumot, De Light of Hartban tökéletesen mûködik, mivel tõle északra van két tömegmeghajtó gyár is.
Igaz, hogy én space fuellel csináltam, nem vagyok valami nagy bányász. :-) De space fulellel is mûködött a teladi tõzsde szektorában, mert ott egyébként nem volt space fuel.
Viszont!
Az argon kampányban kapott Centaurral csináltam elõször, de hamar vérszemet kaptam. Gondoltam veszek egy nagyobb hajót, mert azzal több pénz egy "forduló". Vettem OTAS-nál egy super freightert és megraktam telládiummal, és elmentem az argon tõzsde szektorába. (Az argonoknál telládium a hiánycikk). Azzal viszont nem mûködött. Most nem tudom, hogy a hajó miatt, vagy a telládium miatt. Mindegy a space fuel is jó volt alaptõkének. :-)
Még anno csináltam egy biztonsági mentést az xtm-mel, mielõtt nekiálltam modokat meg hajókat nézni, most ezzel felülírtam, és azóta nem fagy. Érdekes, pedig csak csak pár plusz hajót raktam bele, aminek nem kéne belepiszkálnia...
A plugin manager-t azóta nem indítottam el, de a hajók elvileg bent vannak, mert láttam nebulon-b-s töltõképernyõt, viszont még mindig nem találtam berakott hajót egy hajógyárban sem. Pontosabban megint az volt, mint a múltkor: auto mentést betöltöttem amikor egy hajógyárban voltam, a trade-nél legörgettem gyorsan az aljáig, ott volt az imperial star destroyer, majd 1 másodperc múlva eltûnt. Ezzel kapcsolatban van valakinek ötlete?
valószínû Te is ebbe futottál bele, a mod fórumán olvasgass, hátha leírják mit kell tenni.
The Matrix has you...
A fagyás nekem is elõjött XTM alatt. Sõt lehet, hogy a simán is, de arra már nem emlékszem. Az okára nem sikerült rájönnöm, de a gyakori mentések (2-3 ugrásonként) orvosolták ezt a problémát.
Si vis pacem, para bellum.
X3 Reunionnal kapcsolatban lenne kérdésem, de mivel láttam, hogy az a topik már pár hónapja halott, inkább ideírok, hátha itt is tudtok segíteni 😊
Szóval: teljesen kezdõ vagyok, pár napja raktam fel a játékot. Quickstarton kezdtem, megcsináltam az elsõ pár küldetést, felfedezgettem pár helyet, majd felraktam az xtm-et. Kezdtem egy újat normál fokozaton, van benne 10+ órám, a kristályt kéne visszaszerezni, de vagy még a célszektorban a kalózbázishoz érkezés elõtt kinyírnak, vagy a talon vadászai, legkésõbb a 2. menetben. Nekiálltam ezért aztán felfedezni a környéket, már vagy 40-50 szektorban jártam (és mindegyiknél látszik az összes kapu is), van a busterem full-tuningon, meg a starburst szintén fullon, meg másfél millióm (még az elején sikerült elfoglalni már kalóz-bustert, meg 2 gazdátlan hajót).
Namost én nagy sw rajongó vagyok, találtam pár fasza hajót is itt: http://cycrow.thexuniverse.us/ships/, felraktam a 2.12-es plugin menedzsert. Hajó download, install ship, enable. Szép és jó, de nem találom sehol ezeket. Megnéztem a ship creatorban melyik népeknél kellene lenniük, párnál kiválasztottam az argont is, de így sem találom 2 argon shipyardon sem. Leszedtem még pár másik hajót is (corellian corvette és egy másik yt 1300-as MM-tõl), azokat sem találom. Ez még nem is lenne túl furcsa, máshol majd biztos lesznek. Viszont történt az, hogy egyik betöltésnél a teladi shipyardon voltam, ahogy betöltött a játék, rámentem a trade-re, és legalul ott votl az Imperial Star Destroyer, megvolt az ára is, majd egy pillanat alatt eltûnt. Ez mitõl lehet? Illetve van rá mód, hogy viszonylag az elején, argon prime-i shipyardon, vagy a közelben elérhetõ legyen 1-2 hajó? Nagyon fasza lenne egy x-szárnyúval irtani a kalózokat 😊
Még egy dolog, ez most jött elõ, miután felraktam a plugin menedzsert és az új hajókat: kb 8-10 ugrásonként lefagy a játék, ha bemegyek a kapuba, fekete képernyõ, majd nem tölt be. Ez a starburst-tel annyira nem kellemes, mert így 10 percenként fagy. Ezzel lehet csinálni valamit?
Néhány év kihagyás után újra elõvettem a játékot. Egy nagyon idegesítõ korlátba ütköztem. Kiderült, hogy maximum 2 milliárd Creditet birtokolhatok. Tudom, hogy a felesleget befektethetem hajókba vagy gyárakba, esetleg átutalhatom az állomásaimra. Én inkább egy összegben szeretném látni a vagyonomat, mert idáig az motivált, hogy minél több pénzem legyen. Mivel nagyon könnyû pénzt keresni, nem értem, miért írtak a játékba ilyen limitet.
Nem tud valaki megoldást a problémámra?