X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Katanában ülve macerás és idõrabló feladat egy Carrack leamortizálása, az M2-rõl meg nem is beszélve. Egy kalóz kötelék (~M7, 2-4 M3, 2 M4, 2 M5) 4-8 Polti, a Carrackra 3 Shadow, aztán lehet továbbmenni. Ha az M7 cuccait össze akarom szedni, akkor csak kettõt lövök rá, és ágyúkkal fejezem be. (A robbanásban a kidobott cuccok is megsemmisülnek.)

És a valós életben is gyakran leszedik a rakétákat, lásd Öbölháború Scud vs Patriot.
De végigböngészhetõ a légiharcrakéták használata Vietnamtól, meglepõdnél, milyen találati százalékok jönnek ki. Minden rakétának megvan az ún. indítási zónája, vagy indítási paraméterei. Ha azon kívül indítod, a találati esély erõsen lecsökken. A játékban is így van.

Ha nem akarsz, ne használj rakétákat. Nem kötelezõ. Így legalább el tudod adni õket.

Si vis pacem, para bellum.

Csakhogy én nem errõl beszéltem! Ha megnézed a modern levegõ-levegõ vagy levegõ-föld rakétákat, sokkal gyorsabban mozognak az atmoszférában, mint a játékbeliek a vákuumban. Ráadásul a modern hadseregekben a precíziós bombázás a divat, nem az, hogy kilövök 150 rakétát egyetlen célpontra, aztán csak valamelyik célba talál... Ilyen viszonylatban a játékbeli torpedók és rakéták olyanok, mintha csúzlival próbálnánk célba juttatni egy atombombát...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nem igaz.
A harcászatban a rakéták találata és a rakéta védelem hatékonysága néhány évente átbillen.

Pl. A II wh-ban a német tigris szinte áthatolhatatlan volt a páncélja.
Aztán csináltak spéci (forva haladó, hosszúkás) lövedéket, ami a túloldalt is kijött.
Ezután a tankok burkolatát megdöntötték pár fokkal, így a spéci lövedék lepattant.
Erre rakétameghajtású gránátot használtak, ami "rátapad" az ivelt felületre, és ott helyben belelõ egy lövedéket. Évekig nem volt védelem az rpg ellen. Ekkor még a gyalogosok is jobbak voltak egy tanknál, mivel vállról inddítható változata is volt!
Ma a modern tankok oldalán apró robbanó töltetek vannak, ami az rpg-nek egy "ellenrobbanást" csinál, megvédve ezzel a tank legénységét.
Szóval ma a megint a védelem az erõsebb, de ez biztosan nem lesz sokáig!

A gyorsak gyengék, a nagy célpontok elleni rakéták meg lassúak. Az olyanokat mint a Wraith, tömegével kell kilõni, legalább 10-et, hogy eredményesek legyenek, és még akkor se csinálnak nagy sebzést. Szerintem ez egész így hülyeség, de mindegy... Lehet kicsit más, de ha megnézed manapság a modern vadászrepülõket, csatahajókat, tengeralattjárókat, akkor azok sem tömegével lövik ki a rakétákat a célpontjaikra. És ez a játék meg vagy 900 évvel késõbb játszódik, mégis olyan érzésem van amikor rakétával akarok megajándékozni egy ellenséget, mintha egy Katyusában ülnék! Ez az egész egy totálisan elbaltázott koncepció véleményem szerint.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Vannak használható és gyors példányok, attól függ mire kell lõni.

Hõkövetõ. A rakétákat hagyom annyiban, nekem nem tetszenek, talán ha 100m/s-el gyorsabbak lennének...

A Spectre hõkövetõ.

hát, ha nem tetszik, akkor nem használod, nem gond az!
Nekem se tetszenek a konvoly kisérõ küldetések, vagy a nividium exploit.Egyszerûen nem használom ki a lehetõséget.

Rakétákkal van még egy trükk lézertorony kiiktatásakor jó, vagy weapon plattform ellen:
Kilõsz egy moszit 20km.-rõl, majd a saját rakétádat becélzod, és a moszira "rálõsz" egy firestormot vagy hornetet. A moszquitot lelövi a torony, a torpedó meg céltalanul megy pontosan egyenesen.
Ekkor 100%-ban betalál, mert nem veszi észre a gép, ha nem õt céloztad be...
Persze csak álló célpont ellen jó és image rekognizerrel megy. Nemtom fejbõl, a spektre hõkövetõ, vagy képfelismerõ lövedék?

Köszi, szép leírás, bár ezeket már én is megtapasztaltam. Az a baj a Wraith+Poltergeist kombinációval, hogy semmissé válik a Wraith 50+ kilométeres hatótávja, mert a Poltergeistnek csak kb. 12 kilométeres... Ráadásul a Wraith szerintem messze nem okoz annyi sebzést, mint amennyit a leírások alapján elvárnék tõle. A Spectre meg sajnos csak egy darab rakéta, úgy vettem észre, hogy azt is csak nagyon speciális pozíciókból érdemes kilõni, relatíve közelrõl, mert azt az egy rakétát könnyen leszedik, sokszor még véletlenül is, amikor össze-vissza repkednek a lézernyalábok...

Sajnos nem annyira megbízható és hatékony fegyverek ezek a rakéták meg torpedók, hogy különösebben foglalkozzak velük. Egymagában a Tyr egyik oldalán lévõ 12 PSP sokkal gyorsabban és hatékonyabban végez az ellenséggel, mint a Wraith vagy Spectre. Ráadásul az érzés, amikor kilövök 10 Wraith-et, a fele célba se talál, mert útközben kilövik, a másik fele meg nevetségesen kicsit sebez... Mindezt majd fél millió kreditért...

Minden rakétának megvan az optimális indítási feltétele. Melyiket milyen gép ellen használod, egyet vagy többet, merrõl indítod, stb. Van, amit csak szembõl érdemes, mert hátulról semmit nem ér utol M2 alatt. Van, ami mellé kell elterelõnek valami kacat, mert a légvédelem arra áll rá, stb. Ezen a fórumon volt fent egy link egy részletes leíráshoz, én azt forgatom, és nagyon hasznos.

Si vis pacem, para bellum.

Megfogadom a tanácsotokat, bár erre már korábban rájöttem én is, csak én 25 Wraith Missile-al terheltem túl a Colossus turretjeit... <#eplus2>
Megpróbálom jobban összekombinálni a Poltergeistel, bár ez a Spectre egy darab lövedékén nem hiszem, hogy segíteni fog...

lassú! :-)

Az a trükkje, hogy utána kell küldeni néhány kopogó szellemet.
Az gyors és sokan vannak, ez összezavarja a védelmét... Igy könnyebben betelál a torpedó...

Boron Power
Hát mondjuk ha elküldöd a torpedókat és utánuk nyomsz pl. a flail barrage missile-bõl néhány másodpercenként, azok túlterhelik az ellenfél elhárítását, és a torpedók (de a boarding podok is) célba fognak érni.

Rakéták meg torpedók minek vannak a játékban? Nevetségesen lassúak és az ellenséges hajók könnyedén kilövik õket... Most voltam egy nagy csatában, kilõttem vagy 30 Spectret és 10 Wraitht, de alig talált be valamelyik, a nagyja kb. 2 másodperccel az indulás után alattam robbant fel... Így ennek mi értelme? Próbáltam a maximum távolságról is, kilõttem vagy 20 Wraitht egy Colossusra, talán 2-3 csapódott be, minimális sebzéssel... Nevetséges...

Már megoldottam. Ez valami bug lehet vagy nem tudom, de azt írta, hogy 100% alapanyag megvan a termelés megkezdéséhez, viszont úgy néz ki, hogy ez sem volt elég. Miután útnak indítottam további nyersanyagokért az egyik Baldricomat, visszatért, lerakta az Energia Cellákat és hopp, máris beindult a termelés. A vicc az, hogy azt jelezte, 100% megvan, majdnem háromnegyedig telivolt minden alapanyag... Nem értem, de mindegy végül is... Mostmár mûködik.

Passz. Ilyet még nem láttam. De egy dolog eszembe jutott, lehet, hogy hülyeség. Megvan hozzá a rangod? Úgy értem egyébként elég magas a terran rangod, hogy eladják neked az SSC-t?
Nem értem: Vettem egy Starburst Shockwave Cannon Forge-t, teliraktam alapanyaggal, de egyszerûen nem kezdi el a gyártást. Vártam eleget 10x-es SETA-val, de semmi, csak villog a neve mellett a narancsárga háromszög, mintha nem lenne elég alapanyag, de ha belemegyek az infoba, ott meg a resource requirement 100%-ot mutat (de ez is sárgán villog). Mi akar ez lenni?

Én is úgy látom, hogy ebbõl Tyr lesz... Az M3-as kérdést meg majd valahogy megoldom... Lehet az lesz belõle, hogy tõzsdézek még pár órát aztán megveszem a Tyr mellé a Woden-t is... 😄

Ez lenne a balansz benne. Nincs tökéletes hajó, az a kérdés, higy melyik hibával tudunk együttélni?. :-) Pont ez benne a jó.

Akkor Tyr.
Ha personal shipnek kell egy m3-as, akkor egy tm-el bebeszállítod.

Pedig ezek a legjobb hajók a játékban (néhány apró hibát leszámítva...).
Gondolkoztam a Kyoton, de kicsit félek tõle, hogy rettentõ nagy és rettentõ lassú is...
A Tyr felfegyverzésével nincs gond, mivel a turreteket be lehet állítani úgy, hogy automatikusan cserélik a lézert... Eleve maximum az elsõ és valamelyik oldalsó turrettel tudsz egyszerre egy célpontra lõni, a másik fele nem kell, szóval 12 PSP-t meg lehet spórolni. Igazából a hangár nekem arra kéne, hogy az M3-asomat (Spytfire) biztonságosan magammal vihessem, nem szeretem, ha utánam repülnek. Az lenne az ideális számomra, ha a Tyr-nek lenne 1db hangárja...

Osakát nem veszek, mert minden elõzõ játékomban azt vásároltam, már unom, mellesleg elég nagy célpont, és különben is, a Tyr félelmetesebb. 😄

He ezen filozol, akkor egyiket sem ajánlom.
A hangár mit sem ér, 5 percnél tovább nem maradnak életben a vadászok.
A Tyr papiron tényleg erõsebb, de a gyakorlatban nincs elég raktere, hogy felfegyverezd.

Vegyél Osakát, vagy inkább Kyotot. :-)

Most ott vagyok, hogy nem tudom eldönteni, hogy egy Wodent vagy egy Tyrt vegyek... A Tyr erõsebb, viszont igen jól jönnének a Woden hangárjai... Player shipnek használnám, hogy végre megmutassam az Argonoknak, mi is az az igazi háború...

Hát ez kár, kösz hogy szóltál. De sebaj, a Jupiteren innen is van elég vevõ. Akinek meg a Jupiteren túlról kell az ócsó árum, az meg átjön érte, ha kell neki...

A CAG nem használ jumpbacont.

A legrövidebb út oda nem a Vénusznál található jump beaconön keresztül vezet?

bár a legjobb, ha szatelitet telepitesz a biztonságos szektorokba, és beállitod, hogy csak ott kereskedjen, ami része a sat.network-nek.

jupiter 2, 3-at is backlisteld, mert oda még szeret beballagni a jupiteren átrepülve...

A másik bosszantó, hogy ha a marson, vagy azon túl talál jó üzletet, akkor a legrövidebb ut, az asteroid belten keresztül vezeti, ami szintén biztos halál...

Hát ha nem veszek fel harcolós küldit, akkor nekem az ellenséges argon hajók maximum a Jupiterig jönnek fel, az ellenséggel teli szektorokat meg alapból kerüli a commercial agent, de bizti kedvéért ezeket a szektorokat blacklisteltem is...

A terran szektorokban való kereskedésnek egy rákfenéje van, hogy a plútóban és az aszteroid övben mindkét fél lekaphatja a szállítókat. Nálam nem egyszer argon hajó lõtte ki (én is az vagyok). Tavaszvirágom is veszett már oda, amit nem is értek!
Neptunusznál és Asteroid Beltnél van rendes Jumpgate, továbbá minden második szektorban Jump Beacon, szóval egyáltalán nem vészes a helyzet...

AP Bonus Pack...

Tc-ben igen, de AP-ban legyengítették nagyon.
Ott grifont, meg a másik Argon M7-est turbózták fel.
Ha a sebesség másodlagos, és inkább harcolni szeretsz, akkor Shrike.
Sok pajzs, és ts-t megszégyenítõ raktere szinte kifogyhatatlan Gauss cannon ammot tud elvinni...

Sajna a cag nem tudja, mert abból nincs AP kompatibilis verzio.
MK2 tread software már használja, de az meg könnyen begyalogol Argonhoz is, ami a biztos halállal equivalens...

Egyébként lassan eljutok odáig, hogy vegyek egy M7-et. Melyiket ajánljátok? Én a Pantherrel szemezek, mert tudok bele dokkolni.
Jó, de van jump beacon. Úgy kb. minden második szektorban. Nem tudom, mitõl függ a használata, de talán harci rangtól. Elõször nem engedte a progi használni õket, de egy idõ után már igen. És nemcsak a terran jump beaconokat, hanem a paranid, teladi és spliteket is. Boronokat és argonokat nem próbáltam.

Remélem, hogy a kereskedõhajóim is tudják majd használni.
terran szektorok egy picit másabbak, mivel nincs biztositva jumpgate.
Nem probaltam, de talán érdemes lehet ts helyett m4-essel eladni, mert nem kell a kristályhoz sok raktér, és kétszer gyorsabban repül.

Igen, azt jelenti. A játékos gyárai nem fogyasztanak másodlagos alapanyagot.
A másodlagos alapanyag ezek szerint folyamatosan fogy, és nem kell a termeléshez. Bár alacsonyabb az ár, mint ha elsõdleges alapanyag lenne, de szerintem még így is megérheti. Továbbá: igen, az elején még félig teli vannak Crystallal az SPP-k, de mivel folyamatosan használják el, és nincs utánpótlás, ezért egy idõ után monopol helyzetbe lehet kerülni. És mivel sok SPP van a Naprendszerben, ezért mindig lesz kinek jó áron eladni. De ezt még ki kell próbálni, mert papíron lehet, hogy jó, de gyakorlatban már nem biztos. Minden esetre a kaja alapanyag gyártás az nagyon jól megy.

Mellesleg ezt a mondatot nem tudom hová tenni: "Note that factories built by the player never have secondary resources."

Ha most a Terran SPP-nek a Crystal a másodlagos alapanyag, akkor ez azt jelenti, ha én veszek egy ilyen gyárat, akkor alapanyag (Crystal) nélkül fogja gyártani az Energia Cellákat?

Igazad van!
Viszont nem jellemzõ. Sok helyen csak másodlagos forrásként van feltüntetve. Nálam sok spp félig fel is van töltve. Az sem kizárt, hogy az én hajóim tették meg. Amikor én utoljára az enciklopédiában láttam, még nem volt elsõdleges. Azonnal vettem is egy terran spp-t. majd tapasztaltam, hogy csak álmodtam a kristály nélküli üzemelést.
Ez ugyan a lényegen nem változtat: Megveszik.
Majd ki is próbálom.
Én most speciel csak a Terran szektorokra koncentrálok, Aldrin Adventurer starttal kezdtem, végre van AP plot nekik is, van értelme, és mindig is közelebb álltak hozzám a Terranok/ATF-esek... Hajóik is szerintem a legjobban kinézõ és legerõsebbek a galaxisban. Tudom, hogy a Commonwealthben van jobb befektetés, de így elsõ ránézésre Terranoknál ezek tûnnek relatív gyorsan megtérülõ befektetésnek. És mivel Terran vagyok, kb. mindenki eléggé ellenséges hozzám Heretic's End-en túl. Bár szerencsére a Teladik csak a profitot nézik... 😄

A legjobb a split dragonfly. Ez a legjobb ár/nyereség sztem.
Terranként sajna kaját termelni kell, de m-es elég, két factoryval végtelen mennyiség eladható bárhol...
Persze kell egy m5-ös, aki leszállítja...

Meglestem, és jól láttam, a Terranok is használnak crystalt, viszont ellenben a Commonwealth szektorokkal, én bejártam az összes Terran szektort az Oort-felhõ utáni Unknown Sectoroktól Aldrinon keresztül a Holdig, és _sehol_ nem találtam egyetlen egy Terran Crystal Fab-ot sem... Ami azt jelenti, hogy tekintve a háborút, egy-két ilyen gyár a Terran szektorokban igen jó biznisznek ígérkezik...

minden spp használ crystal-t, igy a
terran spp L is ...

Hát meg kell néznem újra, de én úgy láttam, hogy azok is vásároltak crystalt. Bár lehet hogy csak elbambultam...

A terranok nem használnak kristályt az energia cella elõállításához. Viszont ha te veszel terran spp-t akkor szükséged van rá!
Ergo.: "Jó befektetésnek TÛNIK"
A másik dolog, ami a Terran Sectorokban nagyon jó befektetésnek _tûnik_, az a Crystal Fab, mert abból se láttam egyet sem az egész Naprendszerben...

Épp ez a lényeg. Hogy nem gyártom az EC-t, mert gyakorlatilag Neptunusznál és a környezõ szektorokban is mindig van legalább egy SPP, ami 12-ért árulja. Nem éri meg SPP-t építeni és üzemeltetni szerintem. És ahogy írtad, így könnyen felmegy a Terran Rankom is... A kajával kapcsolatban meg azt vettem észre, hogy valamiért elég nagy hiány van belõle az egész Naprendszerben, annak ellenére, hogy minden Orbital Logistic Stock árulja ezt a két alapanyagot 32 creditért. Ha én 31-ért adom, akkor meg végtelen sorok állnak az állomásom elõtt, annyira viszik... Lehet nem a legdrágább áru, de ahhoz képest, hogy csak a nagyon könnyen elérhetõ EC kell hozzá, elég jó kezdõ biznisz a Terran szektorokban, stabilan hozza a lóvét. És nem egy nagy befektetés, a két gyár + két-két Baldric kijön kb. 2,5 millából simán. Azért a Neptunuszt választottam, mert AP-ban van ott egy Jumpgate, és a környezõ szektorokban több gyárnak az elsõdleges nyersanyaga a Protein Paste meg a Carbo Cake...