12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Lysandus #11471 Én is újat kezdtem terran commanderrel. Mondjuk az eleje ennek sem sétagalopp. Igaz, hogy Katanával kezd az ember, de a pénz az nincs. Szerencsére már látom, hogyan tudom magam átverekedni a háborús szektorokon, teladi űrbe, és ott zaklatni az argon kereskedelmet.
Az a baj, hogy ez a nyomorult Katana nagyon alkalmatlan vadászok elleni harcra. Valahogy úgy vannak rajta a fegyverek, hogy hogy pont "ellő" még egy Nova mellett is két oldalon, ha pontosan céloz az ember. Tehát nyilván le lehet vele szedni a vadászokat, de egy fél óráig kell kergetni egy néhány M3, M4 és M5-ból álló rajt. Fárasztó és unalmas.
Úgyhogy teladi, split vagy paranid űrben fogok kalózkodni, argon teherhajókra vadászva. Így nő a repum is, és vélhetően ki is ugrik néhány, tehát, keresek egy kis pénzt is. -
Pares #11470 Harcolok mint egy jaguár, nem adom fel! Mondjuk belegondolva sokkal élvezetesebb így játszani, mintha fél óra alatt már meglenne egy Boreasra a pénzem... Épp ezért se nem AP-t indítottam, túl nagy ott a kísértés... -
andraas0717 #11469 ne add fel, lassan m3-t is találsz .Én egy talált Medusa-val nyomom egy ideje, bár egy talált Centaur is pihen az egyik EQ dokkban. -
Pares #11468 Egyébként sikerült már pár m5-t összegyűjteni, azoknak az árából megjavítottam és feltuningoltam a jaguart, szóval most már legalább gyors lett, és egy helyett mostmár két szakadt zokni is befér a rakterébe... -
Pares #11467 Tudod mi a fura, hogy eddig kb. 5 óra játék után egyetlen hagyományos station defense küldivel sem találkoztam, pedig szó szerint minden küldit lecsekkoltam. Folyton patrol, rescue prisoner meg deliver datachip tipusúakat tol a képembe, meg itt-ott van néhány karavános is. Aztán had ne mondjam, hogy egy jaguar raider mennyire ellenálló szerkezetű, ha véletlenül eltalálja valami... -
BBalee #11466 pont ezért jó! Dinamikus az univerzum, és igy a trivial is lehet imossible, és forditva is.
A kiséret az egyik legnehezebb, station defence küldetésekkel érdemes kezdeni.
Ezek mind könnyűek, még a very hard is, mert koncentráltan támadnak, és nem kolbászolnak el. 10giga pajzsot soha nem fog m3assal sem leszedni!
Továbbá rengeteg kalozhajot lehet elfogni extra pénzért... -
Pares #11465 Nahát, unalomból felraktam megint a játékot, Xtended 2.0-val együtt, de hamar rájöttem, hogy miért fejeztem be anno... Hát mert ez az istenverte szar olyan küldetéseket ad, amiket fizikai képtelenség befejezni. Elküld egy küldetésre (állítólag Trivial nehézség), hogy a szomszédos szektorban őrködjek a kalózokra. Még oda sem érek, már mindenkit lelőnek, én meg baszhatom, mert nem ad semmi pénzt... Pénzem nincs (100 credit), persze ha kapásból 3-4 ellenfél jön, akkor még az Elitemet is másodpercek alatt szétszedik azok a szaros Yaki M5-ösök. Igaz, van olyan start, ahol 1 millával meg egy baldriccal kezdek, de az számomra unamlas, meg nem tradelésből akarom magam felvirágoztatni. Még talán a legjászthatóbb scenario a A new battleground, ahol egy Jaguar Raiderrel kezdek, de ott is le kell Normalra vinni a nehézséget, hogy az embernek legalább egy kis esélye legyen. Vááá, most legutóbb az cseszte fel az agyam, hogy egy 70-el döcögő 3 hajóból álló karavánt kellett kisérnem egy órán keresztül (gyak. aprópénzért), meg is csinálom, Mission Complete, megyek dokkolni, hogy elmentem, erre nem nekem jön egy hajó valahonnan, amit nem láttam, és kapásból felrobbanok? Azt hittem repül az asztalról minden... -
BBalee #11464 Teladium Argon tőzsdén tökéletesen működik, kipróbáltam.
240.000 ért vettem és 1.000.000 ért eladtam a részvényeket.
Viszont csak akkor működik, ha van kereslet is és kínálat is.
Pl Argon prome-on nem megy, mert semmilyen gyár nem használ Teladiumot, De Light of Hartban tökéletesen működik, mivel tőle északra van két tömegmeghajtó gyár is. -
Lysandus #11463 Tudom! :-) -
Pares #11462 Ki kell dobni a raktérből. -
Lysandus #11461 Nem telített. A supply nulla. Igény meg lenne rá. Csak valamiért nem jelent meg, hogy behoztam egy nagy raklappal. Ott álltam vele a tőzsde mellett teli rakrérrel, de a supply továbbra is nulla maradt, és a részvény árak is maradtak a maxon. -
BBalee #11460 Akkor valószinűleg telitett a piac. Igy hiába hozod be, nem változik az ár, mert még telitettebb lesz.Csak olyan termékkel működik, ahol az index alapból alacsony. Felvásárlással csökkentheted az indexet. -
Lysandus #11459 A gond az, hogy semmit se dob! :-) Tehát nem látja a kínálati oldalon, hiába voltam ott a szektorban egy tele SF-fel. Tehát a supply oldal maradt nulla... -
Pares #11458 Én a Nyana's Hideotban lévő tőzsdével és a Scale Plate Greenben található rengeteg Teladianium aszterodia segítségével szedtem meg magam, mindezt egy egyszerű, olcsó Mercuryval. A rakteret teliraktam, és így minden egyes "kör" 7 millió kreditet hozott, ha jól emlékszem. A Teladianium szerintem elég jó erre a mesterkedésre, a legális cuccok közül az egyik legdrágább dolog, ha nem tévedek. -
BBalee #11457 teladiummal az a baj, hogy olcsó, és valszeg jóval több kell belőle, mint spacefuellből, igy egyetlen kanyar nem sokat dob a tőzsdén... -
Lysandus #11456 Köszi még egyszer, működik!
Igaz, hogy én space fuellel csináltam, nem vagyok valami nagy bányász. :-) De space fulellel is működött a teladi tőzsde szektorában, mert ott egyébként nem volt space fuel.
Viszont!
Az argon kampányban kapott Centaurral csináltam először, de hamar vérszemet kaptam. Gondoltam veszek egy nagyobb hajót, mert azzal több pénz egy "forduló". Vettem OTAS-nál egy super freightert és megraktam telládiummal, és elmentem az argon tőzsde szektorába. (Az argonoknál telládium a hiánycikk). Azzal viszont nem működött. Most nem tudom, hogy a hajó miatt, vagy a telládium miatt. Mindegy a space fuel is jó volt alaptőkének. :-) -
Szabolcs92 #11455 Hmm... Összes hajónál kijelöltem, hogy minden hajógyárnál jelenjenek meg, semmi nem történt... Plugin manager -> settings -> configure installer -> ship settings-ben átállítottam a file system handlinget, megjelent 4 hajó minden hajógyárban... Ugyanitt kikapcsoltam a cockpits-t, és most minden hajó benn van, a régi mentéssel is. Ha még érteném is, hogy miért... -
Szabolcs92 #11454 Egyelőre nem indítanék újat, hátha van valakinek megoldása. Nem lenne kellemes 20+ órányi játékot kidobni :S -
Lysandus #11453 Lehet, hogy megint új játékot kellene indítanod... -
Szabolcs92 #11452 Kössz a válaszokat, a fagyás megoldódott :)
Még anno csináltam egy biztonsági mentést az xtm-mel, mielőtt nekiálltam modokat meg hajókat nézni, most ezzel felülírtam, és azóta nem fagy. Érdekes, pedig csak csak pár plusz hajót raktam bele, aminek nem kéne belepiszkálnia...
A plugin manager-t azóta nem indítottam el, de a hajók elvileg bent vannak, mert láttam nebulon-b-s töltőképernyőt, viszont még mindig nem találtam berakott hajót egy hajógyárban sem. Pontosabban megint az volt, mint a múltkor: auto mentést betöltöttem amikor egy hajógyárban voltam, a trade-nél legörgettem gyorsan az aljáig, ott volt az imperial star destroyer, majd 1 másodperc múlva eltűnt. Ezzel kapcsolatban van valakinek ötlete? -
pett3rson #11451 Mindig a modokkal szokott ez lenni. Ezt a readme-kben is írják, meg lehet olvasni a különböző mod upgrade-eknél is, hogy ez és ez kijavítva, így már nem fagy a játék stb...
valószínű Te is ebbe futottál bele, a mod fórumán olvasgass, hátha leírják mit kell tenni. -
BBalee #11450 Semmi fagyásra nem emlékszem az alap Reunionban. Sajnos a nem hivatalos patchekkel, modokkal lehetnek ilyenek. -
Szabolcs92 #11449 Kössz, azért majd megpróbálok egy újratelepítést. Furcsa módon xtm alatt alapból nem volt gond, az új hajók berakása után jött elő, fogalmam sincs, miért... -
Romeo One #11448 Szia!
A fagyás nekem is előjött XTM alatt. Sőt lehet, hogy a simán is, de arra már nem emlékszem. Az okára nem sikerült rájönnöm, de a gyakori mentések (2-3 ugrásonként) orvosolták ezt a problémát. -
Szabolcs92 #11447 Sziasztok!
X3 Reunionnal kapcsolatban lenne kérdésem, de mivel láttam, hogy az a topik már pár hónapja halott, inkább ideírok, hátha itt is tudtok segíteni :)
Szóval: teljesen kezdő vagyok, pár napja raktam fel a játékot. Quickstarton kezdtem, megcsináltam az első pár küldetést, felfedezgettem pár helyet, majd felraktam az xtm-et. Kezdtem egy újat normál fokozaton, van benne 10+ órám, a kristályt kéne visszaszerezni, de vagy még a célszektorban a kalózbázishoz érkezés előtt kinyírnak, vagy a talon vadászai, legkésőbb a 2. menetben. Nekiálltam ezért aztán felfedezni a környéket, már vagy 40-50 szektorban jártam (és mindegyiknél látszik az összes kapu is), van a busterem full-tuningon, meg a starburst szintén fullon, meg másfél millióm (még az elején sikerült elfoglalni már kalóz-bustert, meg 2 gazdátlan hajót).
Namost én nagy sw rajongó vagyok, találtam pár fasza hajót is itt: http://cycrow.thexuniverse.us/ships/, felraktam a 2.12-es plugin menedzsert. Hajó download, install ship, enable. Szép és jó, de nem találom sehol ezeket. Megnéztem a ship creatorban melyik népeknél kellene lenniük, párnál kiválasztottam az argont is, de így sem találom 2 argon shipyardon sem. Leszedtem még pár másik hajót is (corellian corvette és egy másik yt 1300-as MM-től), azokat sem találom. Ez még nem is lenne túl furcsa, máshol majd biztos lesznek. Viszont történt az, hogy egyik betöltésnél a teladi shipyardon voltam, ahogy betöltött a játék, rámentem a trade-re, és legalul ott votl az Imperial Star Destroyer, megvolt az ára is, majd egy pillanat alatt eltűnt. Ez mitől lehet? Illetve van rá mód, hogy viszonylag az elején, argon prime-i shipyardon, vagy a közelben elérhető legyen 1-2 hajó? Nagyon fasza lenne egy x-szárnyúval irtani a kalózokat :)
Még egy dolog, ez most jött elő, miután felraktam a plugin menedzsert és az új hajókat: kb 8-10 ugrásonként lefagy a játék, ha bemegyek a kapuba, fekete képernyő, majd nem tölt be. Ez a starburst-tel annyira nem kellemes, mert így 10 percenként fagy. Ezzel lehet csinálni valamit? -
Pares #11446 Építs inváziós flottát és igázd le a Galaxist. -
Baritron #11445 Sziasztok!
Néhány év kihagyás után újra elővettem a játékot. Egy nagyon idegesítő korlátba ütköztem. Kiderült, hogy maximum 2 milliárd Creditet birtokolhatok. Tudom, hogy a felesleget befektethetem hajókba vagy gyárakba, esetleg átutalhatom az állomásaimra. Én inkább egy összegben szeretném látni a vagyonomat, mert idáig az motivált, hogy minél több pénzem legyen. Mivel nagyon könnyű pénzt keresni, nem értem, miért írtak a játékba ilyen limitet.
Nem tud valaki megoldást a problémámra? -
andraas0717 #11444 XTC. A nehézségi szint befolyásolja a felszereltséget? Normál szinten indítottam a Split Battle Hymn scenario-t és nincs repair lézeem, csak két IRE van az űrruhába építve. Ez természetes, vagy át kellene állítanom valamit valahol? Tud erről valaki infót? -
komenco #11443 verzió 1.4.3 van most, és valóban, megtaláltam az átváltást......köszi, akkor nézegetem
-
BBalee #11442 Xadrianban lehet váltani ap és tc között. Sztem nem a legújabb van meg neked. -
komenco #11441 Jó vasárnapot mindenkinek!
Azt kédeném, hogy jó-e az Xadrian program az Albionhoz is? Vagy van erre egy újabb, ehhez való complex calculator?
Miklós -
BBalee #11440 Argont kell pusztítani Terran területen. -
Lysandus #11439 Valakinek egyébként van tippje, hogyan lehet földi reput javítani AP-ben? Ha az ember már megcsinálta a kezdő plotot argonként. -
Pares #11438 Azért mégis csak van különbség aközött, hogy a konzolba beírsz egy parancsot, vagy hogy egy kicsit azért van olyan érzésed, hogy "megdolgoztál" érte (azért eltartott egy ideig a folyamat...). Legalábbis nekem nem volt olyan rossz szájízem utána, hogy na most csaltam, mert csak beírtam valamit és lám van száz millióm... -
Pares #11437 Jaja, amikor utoljára játszottam, még működött, aztán jöttek még javítások, azokat már nem próbáltam, de így eléggé fel lehetett gyorsítani a hajó- és gyárvásárlást... -
andraas0717 #11436 Én is csak az elején használtam, egy kis induló tőke beszerzéséhez. (100 milla ) -
BBalee #11435 igen, hasonlóra gondoltam. Ez egy extrém példa, és működik is..
Bár én nem szeretem használni, mert hamar unalmassá válik, ha túl egyszerű a pénzlapátolás... Egyszerűbb keresni egy cheatkódot, ami ad egy milliárdot, biztos van ilyen. -
Lysandus #11434 -
andraas0717 #11433 Egy példa rá:
Régebben működött, nem tudom azóta a frissítések által megy-e. Bányászol egy hajónyi nividiumot, bemész vele a Stock Exchange szektorába. Leesik a nividium részvények ára, felvásárolsz amennyit tudsz. Kidobod a nividiumot a hajóból, felszökik a nividium ára, eladod a részvényeket. Ezután összeszeded a kidobott cuccot és mehet előlről, amíg meg nem unod. Anno én nagyon sok manit szedtem össze vele. :) -
Lysandus #11432 Hogyan lehet befolyásolni az árakat?