X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

igen, három dolog semmisül meg véletlenszerûen:

Triplex scanner.
Freight scanner.
Transporter device.

Természetes dolog az, hogy UFJD használat közben elvesztem a Transporter Device-t?
Így, hogy rávilágítottál, lehet, hogy a Treasue Hunt-ból maradt, bár azt végig vittem.
Ha csak simán Mammoth a neve frakció elõtag nélkül és hail-re sem válaszol, akkor valami küldetésbõl visszamaradt egyed, valamikor valamit félbehagytál vagy úgy fejeztél be, hogy hátramaradt és a küldetés során bespawnolt hátramaradt hajók általában céltalanul bolyognak. Leggyakrabban az M1-esekbõl kirepülõ vadászok szoktak így járni, kilövöd az M1-et, teljesül a küldetés, a vadászok meg szétszélednek és nem is ellenségesek. Szektorvédõ küldiknél gyakori bug volt, asszem talán utóbbit javították.

Találtam egy Mammoth-ot Savage Spurban és késõbb Ocracoke's Storm-ban ismét találkoztunk. Nem tudom szkennelni, nem lehet boardolni, nem lehet claimelni. A pilóta "Ismeretlen objektum" és nem látom mi van a rakterében. Tud errõl valaki valamit?
A többi skill, ami 4-s és 5-s nem kevésbe került.
1 csillagos muksó sehova sem lesz jó. Miért lennének sokba?

Már sokba vannak, nem küldöm külsõre õket, inkább megpróbálom TM-ekkel felturbózni a csapatot. Egyébként a Yaki Centaur-ral sem bírtak, kb 20 újra töltésig, aztán feladtam. Maradnak a TM-ek.
Az 1 csillagos marine-okat nyugodtan kivághatod a kukába (ûrbe), de a helyedben a két csillagosokat sem nagyon tartanám meg, 3 csillagosból rengeteget lehet találni, én is kivágtam az összes két csillagost mikor elkezdtem találni 3-4 csillagosokat, az egy csillagosokat alapból szemétnek kezeltem, semmit nem érnek, ne is próbálj meg velük semmit sem foglalni.

Jó, de milyen M6 volt? Mert nekem a Pirate Centaurok (fõleg azokon tréningeztem meg Osprey-ken) elsõ, legkésõbb második nekifutásra sikerültek 3 csillagos manusokkal. A Paranid Hyperion Vanguard-al szenvedtem meg egyedül, az valamiért talán 4. vagy 5.-re sikerült, bizony az volt vagy fél órás meló és 4 csillagos fight-os marinokkal. Amúgy nagy mázli kell hozzá, de ki lehet fogni alapból négy csillagos fight skilles tengerészeket is Military Outpostokban és Training Centerekben, csak sûrûn kell frissíttetni a kínálatot, felkell vásárolni mindet aztán kidobni az ûrbe, egy idõ után újak termelõdnek és így lehet frissíteni a kínálatot, több négy csillagos fight-os marine is spawnolt így nekem, 5 csillagost még nem láttam elsõ nekifutásra, de emlékszem, hogy az elsõ 4 csillagos marine-om pont Teladi volt, ami minden más képességben tök kokk volt, még csillagja sem volt, aztán a teladik nem éppen az a harcos fajták, elképzeltem magam elõtt, hogy egy felszteroidozott gyíkszerû nõi Chuck Norris jelentkezik marine-nak. :-DDDD

Duke Nemezis sem sikerül, lejjebb adom és TM lesz a tréning pálya. A Cobra kb 55-60 milla felszerelve fullra és ugrálni kell a hajók között, a BT 48 milla volt és kényelmes, bár egyenlõre még nincs haszna. Hozzá kell tennem, hogy ost tanulom a boardingolást, tehát a tapasztalatlanság is döntõ tényezõ, de (remélem) ez változni fog.
20db kettes harci képességûvel szinte bármit elfoglalsz m7, vagy afelett (ami nem xennon, és nincs benne sentry tower), de m6- ost 5 db 3*-sal is ugy fél órányi töltögetéssel meguntam..
Továbbá gyorsabb, könnyebben titér egy m6os, mint egy TL. Szoval én ugy vettem észre, hogy sokkal nehezebb m6 ost foglalni, mint bármi mást.
Esetleg TM-et el lehet kevesebb veszteséggel, mert ott csak 2 deck van...

Centaurba (AP) nyolc, mondjuk az sem sokkal több...
Minden M6-ba egységesen maximum 5 marine fér, ezért hagyd a francba, vegyél egy Split Cobra-t.

Attól függ milyen M6-ot, egy Pirate Centaurt simán el lehet foglalni kettes harci képzettséggel, de egy Xenon P vagy PX 5 csillag alatt esélytelen. Nagyon nem mindegy, hogy milyen frakcióhoz tartozik egy hajó, bizonyos küldiknél szoktak jönni Pirate Tokyo-k (nem tudom honnan szerzik õket), nagyságrenddel könnyebb õket elfoglalni, mint egy Terran Tokyot. Az ATF, Terran és Xenon tulajdonú hajóknak extra durvára van állítva a boarding besorolásuk, a Pirate és Yaki hajóknak meg a legalacsonyabb, egy Pirate M2-est jóval egyszerûbb elfoglalni, mint bármilyen Xenon hajót, ez a különbözõ patchekkel ráadásul egyre nehezebb lett, 1.3 környékén sokkal könnyebb volt foglalni, mint most. Elsõsorban nem attól függ a nehézség, hogy milyen kategóriájú az adott hajó, ez leginkább csak a szükséges marine-ok számát befolyásolja, az a döntõ tényezõ, hogy az adott hajó melyik frakcióhoz tartozik.

Nem fér 20 marine a Vidar-ra és a Boarding transporter-t csak azon tudom használni.
M6-ost csak súlyos veszteségokkel tudsz elfoglalni 4 harci rang alatt. Ugyanis az a legnehezebb boarding!
Potold ki 20 db-ra, és gyakorolj civil TL-eken, azokon nincs fegyverzet...
Vagy maxold ki az elismertségedet az egyik fajnál.
Max elismertségi rangon szokott olyanokat is kérni, hogy hozd vissza az elveszett Kraken(nem az ellopottat, mert abba pilota is van).
Pilota nélküli üres m6,m7,m7m eken lehet a legkönnyebben fejleszteni a harci rangot.

Akkor hiába adtam ki a sok millát a boarding transporterre, csak M6-t tudok vele foglalni, mert ha jól értettem a leírást, akkor csak M6-on lehet használni.
Minden hajóra a maximális marine kapacitás szerinti létszámú marine kontingenssel érdemes támadni, a TL-ekbe 20 fér, tehát az 5 rohadt kevés, az 1-2 csillag fight skill szintén, inkább M6-okra menj rá.

No, akkor homályosítsatok fel. Nem tudok boardolni egy Ryu-t. Nincs rajta egy darab marine se. Öt marine-nal megyek rá, mindegyik 1 vagy két csillagos fight-tal rendelkezik és legalább két skill-je öt csillagos , a maradék minimum 3. Azért csak öt marine, mert a Boarding transportert használom és a Vidarra csak 5 fér.

Más.

Meghackkeltettem egy IBL gyárat Loo Man's-ban, beküldtem egy TS-t. Egy darab volt kész, megvettem, majd megvártam a következõt, ahogy illik kész is lett egy idõ múlva. Máshol volt szüksg a TS-re, ezért a Springit is beküldtem és a TS-t kihoztam. Azóta, kb 6-8 játékórája egy darabot sem gyártanak. Az elsõdleges nyersi nem fogy, csak a másodlagos Space Weed. Mi lehet, sztájkolnak, vagy csak elõlem dugdossák az IBL-t?
Köszi.
A játék megjelenésekor nekem is mûködött... aztán átváltottam Steam-verzióra, most az XTC miatt akartam egy független tiszta telepítést de inkább lepucoltam, és maradok a Steam-nél.
A Windóz "súlyos inkompatibilitási hibát" jelzett majd totál lefagyott, minden bekapcsolás után 4-5 perc múlva.
Bocs az off-ért.

Kids, don\'t try this at home!

http://www.tagesprotection.com/main.htm
Itt felül a keresd a " Drivers" menüt
Alul töltsd le az oprendszer-architektúrádnak megfelelõ verziót.
Telepítsd fel és kész.Nekem müködik.
Egy kis off: Nemrég telepítettem lemezrõl a TC-t azóta random bekreccsel a rendszerem (Win7x64), egyértelmû ludas a Tages driver. Hogyan tudnám a tages-t "semlegesíteni"?

Kids, don\'t try this at home!

Idõnként töltök be pénzt, nem okoz gondot. Ez a load/unload valahogy elkerülte a figyelmem. Köszi a felvilágosítást. <#vigyor4>
Externalnál a Load / Unload nem pénzes átvitel, csak a buy/ sell. Amugy érdemesebb pénzest használni, ha spp nincs a komplexben, mert kimerül a kassza, és nem vesz ec-t, majd leáll a gyár.

Pénz van a HUB-ban, de elméletileg ez nem pénzes tranzakció lenne, szerintem. Épp ezért nem external-t használtam, mert ott csak pénzes dolgot találtam. Megpróbálom azért, hátha úgy mûködik.
Sose próbáltam ilyet.
Nem lehet, hogy ez csak gyárakkal mûködik rendesen? A hub EQ dock, nem gyár.
Illetve van elég pénz a HUB-ban?
Ezt anno manual treadinggel csináltam: Treading system extention kell csak hozzá. Beállitod a gyárban az árat egyetlen cr-el olcsobbra, mint a hub-ban, és a databszám helyett a végtelent kell választani. Igy addig megy, amig le nem állitod, és nem kér érte pénzt sem, mint a cls pilota.
Cls2 is tudja, az external. Az annyival jobb, hogy nindkét nyersanyagot be tudod adni waypontként. Cserébe fizetni kell egy keveset a pilotának itt is.

Mit rontok el? A CLS-t szeretném beállítani, internálra, hogy a Teladianium komplexbõl elszállítsa a Xenon HUB-ba a teladianiumot és az ore-t (egy Ore Mine-t is raktam hozzá). Beállítottam a komplexet supplier-nek, a HUB-ot consumer-nek. A minimum storage space filled a supplier-nél nullára, a consumer-nél 100 %-ra módosítva. A nyomorult Mistral, meg megpakol ugyan és elmegy, de nem pakol ki és üresjáratba áll. Kipakolom és elindítom újra a parancsot, erre elmegy, de nem pakol be és megint üresjáratban áll. Nem tudom, mit kellene még beállítanom 😞
Három dolog befolyásolja az árakat Ezek növekvõ sorrendben:

1.) Van egy rng minden ár számitásakor.
2.) Nehézségi szint.
3.) Kereskedelmi rangod.

Az utolsó adja a legnagyobb szorzót a végösszeg kiszámításakor, ami a játék elején még nagyon kicsi volt.

Mostanában egy-egy 1-2 perces személy szállításét kb. 12-15 millát kapok, ez emelkedik ahogy észrevettem. De vajon mitõl? Az aktivitásomtól, a játékban töltött idõtõl, esetleg a vagyonomtól? Exponenciálisan emelkedik...........mitõl?

Más: A bolygóknak a maguk sok milliós lakójával mi a szerepük a játékban? Ha már úgy sem lehet õket letámadni...."igázgatni"? Itt 50 millió lakos, ott meg 100 Millió. ,???
Akkor marad a Mistral, jó az nekem, köszi.
De nem muszáj TS-t UT-nak használni, igazából a Springblossom a legjobb UT hajó, mert közel háromszor gyorsabb, mint egy Mistral, még ha fele akkora is a raktere lehet azon is spórolni, hogy csak egy pajzs modult raksz rá és nem raksz sok fegyvert, legfeljebb néhány EEMPC-t a tornyokba.

A legjobbak. Az UT-k nagyon ritkán, kvázi sohasem mennek teli raktérrel, így kizárólag a védelem és a sebesség a fontos, ezekben a Mistral kiemelkedõ. Igazából az egész játékban kizárólag a Mistralokat és a különbözõ Caiman variánsokat éri meg használni, a többi TS nyugodtan hanyagolható.

Sziasztok.
Még nem használtam UT-t, de csinálnék 5-6 db-ot.....kb.
Melyik legyen és milyen felszereltséggel? Olyan kellene amelyiket nem lövik le....( Most CAG-ként Mistral-ok vannak , azok jók UT-nek?
Jah, szegény Xenonok sem a régiek már. Kíváncsi vagyok, hogy az X-Rebirth-ben ki lesz a fõellenség, mert az X3:TC és AP idején jelen lévõ Xenonok már csak egy maradvány bagázs, a két CPU hajójuk közül a #deff megsemmisült, az #efaa meg elhagyta a galaxist. Nincs hajó gyártás, Xenonból már csak kevesebb lesz, hacsak nem a Beryll féle Xenonok nem lesznek még, bár az elég sivár lenne. Ha új gonoszok jönnek remélem lesz bennük fantázia.

Kereshetsz véletlen generált kalózbázisokat is, de az sokkal nehezebb. Khaak már kihalt, xenon meg nincs terran sectorban...
Szóval marad az argon pusztitása...

Éppen ezt szeretném elkerülni! <#ijedt>
A legegyszerûbb, ha Argont pusztitasz terran területen.

Hali!

Hogy tornásztad vissza a rangod a terranoknál? Most csináltam meg az argon kezdõ plotot AP-ben, és nem vagyok túl népszerû náluk. :-)

Más: használja valaki azt a modot, ami a terran tras orbital acceleratorokat kapuvá konvertálja? Mivel kell azt felrakni, és megy régi mentéssel is?
Én egyet találtam, de az minden kezdéskor ugyan ott volt. Sõt AP-ban is pontosan ott van.

Ez a délkeleti Borron sectoroktól délre lévõ unknown sectorban van. Véletlenül találtam meg, mivel mindig 0,25,0 koordinátára telepítem az adv.satokat az Explorer softrware-rel.
Ezen a ponton szinte soha nem találják meg a kalózok, de a fent említett unknown sectorban pont kidob egy ilyen titkos kontenert.
nem pont ott van, de azonnal látni fogod, mivel a tartalma szokatlan.: 70.000 cr.

Az a vicces, hogy triplex scannerrel se lehet látni a térképen, csak ha kb 500m nél közelebb megyek. <#vigyor4>, de ha ledobok egy Adv.satelitet jó messzire tõle, akkor az kiszúrja. Szóval sztem a titkos kontenert csak így lehet megtalálni.

Van, én eddig hármat vagy négyet találtam. Ezek random generált konténerek, engine és rudder tuning van bennük, kalóz szektorokban, unknown szektorokban és UFJD szektorokban lehet õket megtalálni, de utóbbihoz kell vagy 50-60 ugrás átlagban, hogy egy konténert találjunk, amiben általában 3-5 tuning szokott lenni egyszerre. Az UFJD szektorokban található EC konténerek nem tartoznak a secret container-ek közé!

Ezeken kívül még az OFF plot során Kha'ak szektorokban lehet találni PALC-ot, ami egy rohadt jó kis beam fegyver, a Flakot lehet vele helyettesíteni, csak összesen három hajóra megy rá, abból az egyik a totál használhatatlan Truelight Seeker, a másik kettõ a Split Panther és a Tiger és asszem csak az oldalsó tornyokba megy fel. Ha jól emlékszem, akkor a Flight Recorder küldetés alatt lehet találni õket, de ennek utána kell keresnem.

Csak az UFJD és az OFF során generálódnak a konténerek akkor, mikor belépsz a szektorba, amik az unknown és a kalóz szektorokba generálódnak, azok tõled függetlenül teszik, egy idõ után megsemmisülnek maguktól és akkor új helyekre generálódnak megint, de egyszerre akár egy tucat szektorban is lehetnek és van hogy egy szektorban van 2-3 konténer is, ettõl függetlenül rohadt nehéz õket megtalálni, mert sosem odarakja õket a játék, ahol szoktak járni hajók.

egy külföldi fórumon azt írták hogy a kalóz szektorokban találhatsz ilyen konténereket és hogy akkor generálódik a helye amikor belépsz egy ilyen szektorba.. ha pedig felvetted elvileg egy idõ után respawnol megint valahova a szektorban

Talált már valaki a TC-n titkos konténert? A Reunionban volt, azt tudom, de itt még nem találkoztam vele, de a plóta menûben jegyzi, hogy még nem találtam. Akkor lehet, hogy van is?
Hát, nekem ennyi még sosem sikerült, majd még próbálkozom.

Nos, ellentétben veled nekem az a kihívás ha meghódítom az egész kócerájt és kész, engem ez hajtana, nyilván mást meg az állandóan változó lehetõségek, stb......... Nekem meg így kezd unalmassá válni az egész, ... Persze minden játékkal így van az ember. na, mindegy, ki így, ki úgy.
Na megyek, majd lesz valami.
Ez volt eddig a rekord bevételem, 62 hajót lõttem le egy szem Sprinblossommal egy patrol küldi során, több mint 83 milla volt a jutalom:

Kép

Átlagban simán összejött anno 50-60 milla küldinként, rászánsz pár órát milliárdos leszel és nem kell kereskedéssel szüttyögni.

Én személy szerint nem látom értelmét annak, hogy valaki megtámad egy fajt és felrobbantja az állomásait, az ég világon semmit nem érsz el vele (azon kívül hogy rohadtul utálni fognak), mert utána úgy is visszaépíti magát. Sector takeover script nélkül nem tudod megszerezni a szektort.
Felhívnám figyelmed arra az apró tényre, hogy egy adott faj nem csak abból áll, ami az ûrben teng-leng (ûrhajók, állomások), bizony lent a bolygókon akár bolygónként több száz millióan is vannak, azokat meg nem lehet kiirtani. Az egyik X játékban sem volt soha fõ cél, hogy akit látunk kiirtunk, mert csak. Eleve mi ebben a kihívás? Az egy szem Skirniremmel letudnám radírozni mind a 200 valahány szektort gond nélkül, de ha nem is vetem be a Skirnirt rajta kívül is van még vagy 370 hadihajóm, sztem a 15. szektor után rohadtul megunnám.
Mondjuk akkor kihívás lenne, ha egy M5-ben ülve csinálnám. :-D

Köszi Guns,
Én sept. 24-tõl vagyok itt de az eredeti (megvásárolt) - vel csak nov. 15-e óta játszom.....ahhoz képest elég jól haladok. mondjuk tényleg sokat nyomom.
Azért az én komplexeim többet termelnek, napi kb 5 órai játék után kb.5-7 milla, ( 2 CAG trader/komplex ). ( Jó gazdasági tanácsadóim voltak ! ) Mivel én sem vagyok túl nagy harcos, ezért egyelõre inkább a gazdasági résszel foglalkoztam, de azért kipróbáltam néhány sector védést de nem is értem, hogyan tudsz ilyen sokat összeharcolni 10 perc alatt.......Pl. én elvállaltam egy harcit (kb. 2 milla indulóval és mivel közben emelkedtek a lelõtt hajók tarifái is így összesen sem volt több 6-8 millánál....persze ez volt vagy 20 perc.....stb ). Na mindegy majd rájövök erre is.
Egyébkét én olyan fõ célokra gondoltam, hogy pl. megtámadom a Paranid fajt és sectorról sectorra menve lerombolom mindenét és én építek oda mindenfélét...és persze ugyanezt gondolom a többivel is.....(Vajon erre mit fog lépni a GOD ?) ...de mint írtad, Te még ilyet nem csináltál.
Van valaki aki már itt tart egyáltalán? mert ezt a kérdést már 3 hónappal korábban is feltettem,igaz kaptam rá választ csak senki nem csinált már ilyet.......azt hiszem.

😊 Nem szándékozom OWP-t használni. Egy elõzõ kezdésemben volt egy, de rengetegbe került volna felszerelni és ráhagytam, .
Csak IS-ben, fõleg ha nagyon béna a Q-t vezetõ AI és a Q sem fullos, csomószor csak 2 GJ pajzzsal meg PPC, IBL nélkül portyáznak, úgy nem nehéz lelõni, de OOS simán elvérzik bármilyen fregatt ellen úgy hogy nem tud visszalõni, mivel nincs sebessége, OOS-ben meg ugye az lõ elõször, aki a gyorsabb. Az MOWP és SOWP meg még IS sem túl használható. A Boronok Menelaus Paradise-ben OWP-znek elõszeretettel, azt a szektort mindig szemmel tartom, ha nem védeném be a Xenonok már mindent leirtottak volna, maximum két OWP-t szokott oda berakni a GOD, nem gyõzte újra rakni õket mielõtt bevédtem, mert az elsõ arra járó Q röhögve lelõtte mindet, aztán ment tovább. Egyedül IS ér valamit, mert ott már forgolódni is kell, az OWP meg tud körkörösen lõni és lassan forogni is, de simán ki lehet trükközni, hogy a lõtávján kívül megkerülöd és mész tovább, ezért nem értem mire jó, be tudsz vele védeni egy kb. 8-10 km átmérõjû gömbnyi területet (OOS csak 6km-nyit) és kész, ahhoz meg túl buta, hogy jól használja az AI a rakétákat.

Kicsit azért talán jobb az OWP. A szemem elõtt amortizált le egy Q-t a Boron OWP, szidtam is mint a bokrot, mert elvett tõlem egy csomó manit :S. Tele volt rakva CIG-gel, más nem is volt rajta.
Akkor valszeg rosszul emlékeztem és az XTM-rõl volt szó, da a lényeg a becsomagolás és nem is az OWP, hanem a gyárak becsomagolása.