X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Protect ship parancs felejtõs, túl lassan reagál, csak akkor indulnak be, ha a teherhajókra már rálõttek, mindig manuálisan adj a wingeknek parancsnot, jelöld ki nekik a célpontokat, mielõtt még lõtávolságon belül vannak.
😊))
3 wing 3-3 hajóval, +én még egy M3, kísérõnek 3 M3, és egy M6. Wingek Protect Ship, saját wingem attack all. Még a wingek hajó-összetételén variálok egy kicsit, hogy hatékonyabb legyen. Egy-egy támadó kötelék leamortizálása után, ha kapu mellett vagyunk, gyorsan átlépek, és akkor van 3-4 perc a következõ megjelenéséig, amíkor nagyobb eséllyel lép át a TS.
Per pillanat itt tartok, csak rengeteg szívással jár együtt.
3 wing 3-3 hajóval, +én még egy M3, kísérõnek 3 M3, és egy M6. Wingek Protect Ship, saját wingem attack all. Még a wingek hajó-összetételén variálok egy kicsit, hogy hatékonyabb legyen. Egy-egy támadó kötelék leamortizálása után, ha kapu mellett vagyunk, gyorsan átlépek, és akkor van 3-4 perc a következõ megjelenéséig, amíkor nagyobb eséllyel lép át a TS.
Per pillanat itt tartok, csak rengeteg szívással jár együtt.
Si vis pacem, para bellum.
Eddig tiszta, de mivel szeded le és tartod lent a pajzsot, ami nem túl erõs, (mint esetemben a bori a briganti ellen) és nem is hull el a nagy igyekezetben? Vagy elég csak a foglaló hajó tûzereje, esetleg némi rakétával támogatva? És milyennel? Harci tapasztalatom abban merül ki, hogy amelyik tavaszban, vagy M2-ben én ülök, azt biztos nem kapják szét! Szinte sosem használok rakétát!
Apropó! Megvan még a rakétás összefoglalód? Közzé tehetnéd megen!
Apropó! Megvan még a rakétás összefoglalód? Közzé tehetnéd megen!
Vagy esetleg a terminátor módszer, be kell vinni egy jobb fajta M7M-et és kilõni 50 Flail Barrage rakétát aztán hátradõlni.
Semmiképp nem legyen benn a szektorban, sokkal gyorsabban haladnak, ha nincs bent a játékos, OOS kell levezényelni az egészet. 4-4 védõvadász minden teherhajó mellé és kész. Lehetõleg a leggyorsabb vadászok M3/M3+ kategóriából, pl. Scimitar, Cutlass, Spitfyre, Mamba, Chimera amik leginkább szóba jöhetnek.
Én is tapasztaltam ilyesmit, hogy ha a kapuk elõtt támadás éri a hajókat akkor egy ideig tökölnek és addig kapják a sorozatokat........Próbálj meg 3 db 3-5 db-os winget (attól függ, mennyid van) csinálni és ráállítani õket a 3 teherhajóra védelemként...plusz Te mész a sajátoddal...Persze ez csak egy ötlet.
Mindenképpen kalóz vagy Yaki hajókon gyakorolj, Xenon-t, Terrant, ATF-et kerüld, azokat pokolian nehéz. Kezdésnek M6 és TL, azokat könnyû elfoglalni, M6-hoz elég 5 muki is, de õk is minimum legyenek 3 csillagosok mindenben, az alatt el se indulj foglalni, ha nem akarsz komoly veszteséget. Igazából a nagyobb kalózhajókat (Galleon, Brigantine) sem túl nehéz elfoglalni, a kalózok hajói a legjobb gyakorló célpontok. A Yaki Ryu-t még érdemes is lehet megtartani, mert jó hajó.
A legjobb foglaló hajó véleményem szerint a Split Cobra, azzal a legkönnyebb érvényesülni.
A legjobb foglaló hajó véleményem szerint a Split Cobra, azzal a legkönnyebb érvényesülni.
A konvojkísérõ küldiknél a hócipõm tele van az AIval. Többet szívat, mint a támadók. Az a három nyomorult teherhajó elindul, aztán a kapuknál megáll a tudomány. Fél óráig ott köröznek, persze a sokadik támadó hullám elõbb-utóbb célt ér. Aztán az egyik nagy nehezen átlép, a másik egy-kettõ még nekiindul, huszonhatszor kifordul. Addig a túloldaliak már a másik szektor felénél vannak. Ott is kapják a támadást, meg az ittmaradottak itt is. Ha kilépek a szektorból, akkor gyorsabban átjönnek, de akkor meg a kalózok támadása lesz nagyobb eséllyel sikeres. Sok hajót nem állíthatok be védeni, mert mindegyik sajátom egy csapatként indul az ELSÕ támadó nyomába, míg a többi hajó szépen, kényelmesen, kávézgatás közben céllövészetet rendez a TS-re. Próbáltam 2-3 winget szervezni, és azokat irányítani, így sokkal jobb lett a helyzet, de még mindig folyamatosan megy a load...
Na, kimorogtam magam....
Na, kimorogtam magam....
Nem jött be a Deca foglalás. Megtaláltam az Aldrinban, talán a keleti és a déli kapu között kóricált, Pajzs nélkül! Szinte rá volt írva, hogy: Gyere és foglalj el!! Valószínûleg anno nem én foglaltam el, (gyanúsan könnyû is volt) mert nem engedte ráküldeni a katonákat.
Nincs valami feloldó csalás kód ami visszaadja a foglalás lehetõségét?
Bánatomban nekimentem egy kalóz brigantinak, de az meg olyan gyenge volt, hogy minduntalan porrá lõttem. Amikor meg épp nem, akkor õ szedte le a podokat. Olybá tûnik, hogy a foglalás nem az én asztalom! Vagy többet kellett volna gyakorolni. Na de mikor? Szerény számításaim szerint is több hónap munka kiképezni a teli siroko csapatot és akkor még nem is harcoltak!
Gunslinger! Min érdemes gyakorolni, a legkisebb veszteség mellett? Pénz, hírnév nem számít!
Nincs valami feloldó csalás kód ami visszaadja a foglalás lehetõségét?
Bánatomban nekimentem egy kalóz brigantinak, de az meg olyan gyenge volt, hogy minduntalan porrá lõttem. Amikor meg épp nem, akkor õ szedte le a podokat. Olybá tûnik, hogy a foglalás nem az én asztalom! Vagy többet kellett volna gyakorolni. Na de mikor? Szerény számításaim szerint is több hónap munka kiképezni a teli siroko csapatot és akkor még nem is harcoltak!
Gunslinger! Min érdemes gyakorolni, a legkisebb veszteség mellett? Pénz, hírnév nem számít!
Köszi,
Valahogy nem találtam meg a "Savage" szektort a térképen, de már OK.
Ezt a Yakis dolgot is majd megcsinálom.
Miklós
Valahogy nem találtam meg a "Savage" szektort a térképen, de már OK.
Ezt a Yakis dolgot is majd megcsinálom.
Miklós
Paranid állomásokon (Yaki szektorok szomszédságában) is szoktak adni küldetéseket Yakik, a kalóz fizimiskájú pofákról lehet õket felismerni, de ha valaki nem akar jóban lenni velük, szimplán csak venni akar a dolgaikból, akkor elég csak hackeltetni az állomásaikat, szintén a szomszédos szektorokban szokott elõfordulni hackelõs lehetõség, persze jó drágáért és elég ritkán.
Yakival ki lehet békülni.
Rakd tele az universumot adv sattal, és keress yaki fightereket a közönséges szektorokban. Fel szoktak kínálni konvoly pusztito küldetéseket, ami yaki repu növekedéssel jár.
Illetve yaki sectorokban kell bármely nem yaki hajót (paramid szokott arra járni)pusztitani...
Treasure hunt:
Savage spur északi felén van az aszteroida hármas...
Rakd tele az universumot adv sattal, és keress yaki fightereket a közönséges szektorokban. Fel szoktak kínálni konvoly pusztito küldetéseket, ami yaki repu növekedéssel jár.
Illetve yaki sectorokban kell bármely nem yaki hajót (paramid szokott arra járni)pusztitani...
Treasure hunt:
Savage spur északi felén van az aszteroida hármas...
A Xenon az X-BTF (sorozat elsõ része) óta a fõ ellenséges "faj", sehogy sem lehet jóban lenni velük, mindenkire lõnek, akit látnak.
A Kha'ak ugyanez pepitában, csak õk az X2-ben jelentek meg és elvileg a Final Fury után a kihalás szélére sodródtak.
A Kha'ak ugyanez pepitában, csak õk az X2-ben jelentek meg és elvileg a Final Fury után a kihalás szélére sodródtak.
Na, sziasztok, röfögõs hétvégét !
Több idõ volt beszerezni átrendezni a fegyverzetet mint 5 perc alatt befejezni a plot-ot.......mert így már könnyû ám.............lol.
Jó ez a Bori csak kissé "fapados", de ment elõre mint kés a vajban, csak úgy hullottak a Carrierek és Guardian-ok mint a legyek.
És kaptam egy M7-es Griffont...majd felszerelem ezt is.
Sajnos a békekötésrõl lemondhatok a Xenon-nal és a Yakival úgy néz ki, nem enged már sehova dokkolni és enemy-ként kezel......Le van tojva. Lehet, hogy a Gunslinger féle út vár rám.
A TS-ek felszerelve PAC-okkal, beállítva Protect ship-re és újra úton vannak.
Jelenleg 3 plotom van nyitva:
Treasure Hunt (Solve:Hint 5) : Nem vagyok jó matekos, de nem találom a rocks-okat.
A Goner Plotnál: Egy Pirate Truelight Seeker-t kell "visszafoglalnom"? Mert ha igen akkor még erre nem készültem fel.
A Hub-nál pedig még gyûjtögetem a Crystals-t.
Több idõ volt beszerezni átrendezni a fegyverzetet mint 5 perc alatt befejezni a plot-ot.......mert így már könnyû ám.............lol.
Jó ez a Bori csak kissé "fapados", de ment elõre mint kés a vajban, csak úgy hullottak a Carrierek és Guardian-ok mint a legyek.
És kaptam egy M7-es Griffont...majd felszerelem ezt is.
Sajnos a békekötésrõl lemondhatok a Xenon-nal és a Yakival úgy néz ki, nem enged már sehova dokkolni és enemy-ként kezel......Le van tojva. Lehet, hogy a Gunslinger féle út vár rám.
A TS-ek felszerelve PAC-okkal, beállítva Protect ship-re és újra úton vannak.
Jelenleg 3 plotom van nyitva:
Treasure Hunt (Solve:Hint 5) : Nem vagyok jó matekos, de nem találom a rocks-okat.
A Goner Plotnál: Egy Pirate Truelight Seeker-t kell "visszafoglalnom"? Mert ha igen akkor még erre nem készültem fel.
A Hub-nál pedig még gyûjtögetem a Crystals-t.
Mint mondtam egy picit trükkös a gyárfoglalás, és türelem is kell hozzá!
A lényeg, hogy az adott gyár nyersanyagából túltermelést kell produkálni. EC általában mindig van 3 sector közelében, és Ore is, de kaja már nem igazán.
PBG Forge esetében Space fuell kell. Ajánlom a freedom reach-et, és Danna’s choice ban lévõ PBG-t célpontként.
Ezután ha szétlövöd a PBG Forgfe-ot, akkor a GOD (úgy egy játékbéli napon belül) úgy dönt, hogy kell egy másik. Ezt rendszerint egy Teladi Albatrosson hozza, és igen, az Albit kell elkapni, aminek a fedélzetén marad a PBG Forge
A lényeg, hogy az adott gyár nyersanyagából túltermelést kell produkálni. EC általában mindig van 3 sector közelében, és Ore is, de kaja már nem igazán.
PBG Forge esetében Space fuell kell. Ajánlom a freedom reach-et, és Danna’s choice ban lévõ PBG-t célpontként.
Ezután ha szétlövöd a PBG Forgfe-ot, akkor a GOD (úgy egy játékbéli napon belül) úgy dönt, hogy kell egy másik. Ezt rendszerint egy Teladi Albatrosson hozza, és igen, az Albit kell elkapni, aminek a fedélzetén marad a PBG Forge
Én inkább a kalózok seggnyalása helyett a kiirtásukra mentem rá. Ki kell lõni az összes pirate station-t és akkor már csak a teladi shipyardok fognak kalózokat spawnolni, elég ritka tempóban, azokba a rendszerekbe meg be kell nyomni pár õrjáratot és kész. Ha már sok harci küldetést elvállaltál, ami kalózok ellen irányult, akkor már úgy is buktad velük a jó reputációt, visszacsinálni nem igen tudod.
Ugyanígy szorítottam vissza a Xenonokat, ha kilövöd az összes shipyardjukat, akkor csak Xenon szektorba tudnak spawnolni és a kapukat is gyerekjáték bevédeni. Három Osaka-val simán tudod uralni a legdurvább Xenon core szektort is és akkor biztonságban lehet bárhol kereskedni. Nagyon fontos, hogy mindig kísérjük figyelemmel, hogy mikor rak vissza a GOD Xenon shipyardot, mert lényegében mindegy melyik szektorába rakja vissza, onnantól már bármelyik xenon szektorba tud komolyabb hajókat is spawnolni. Minden xenon szektornak van egy maximális, elõre beállított kapacitása, tehát olyat nem csinál, hogy megtölti 10 J-vel meg 15 K-val, általában a border szektoraiba max 2-3 cap shipet rak csak, a többivel megindul támadni a szomszédos rendszerekbe, tehát a shipyardokat a lehetõ leghamarabb ki kell lõni.
A Mistral felfegyverzése nagyon jó ötlet, ha telerakod PAC-al, akkor OOS-ben simán ki fogja tudni lõni a rátámadó kis és közepes kalóz vadászokat, csak a komolyabb M3-ak fognak rá veszélyt jelenteni. Rakhatsz beléjük még fighter drone-okat is, azokat automatikusan kidobja, ha megtámadják, egyrészt azok lekötik az ellenséges vadászokat míg a teherhajó menekül, másrészt a kisebb vadászokat néha ki is tudják lõni. Az UT-k mindig vesznek is maguknak automatikusan.
Ugyanígy szorítottam vissza a Xenonokat, ha kilövöd az összes shipyardjukat, akkor csak Xenon szektorba tudnak spawnolni és a kapukat is gyerekjáték bevédeni. Három Osaka-val simán tudod uralni a legdurvább Xenon core szektort is és akkor biztonságban lehet bárhol kereskedni. Nagyon fontos, hogy mindig kísérjük figyelemmel, hogy mikor rak vissza a GOD Xenon shipyardot, mert lényegében mindegy melyik szektorába rakja vissza, onnantól már bármelyik xenon szektorba tud komolyabb hajókat is spawnolni. Minden xenon szektornak van egy maximális, elõre beállított kapacitása, tehát olyat nem csinál, hogy megtölti 10 J-vel meg 15 K-val, általában a border szektoraiba max 2-3 cap shipet rak csak, a többivel megindul támadni a szomszédos rendszerekbe, tehát a shipyardokat a lehetõ leghamarabb ki kell lõni.
A Mistral felfegyverzése nagyon jó ötlet, ha telerakod PAC-al, akkor OOS-ben simán ki fogja tudni lõni a rátámadó kis és közepes kalóz vadászokat, csak a komolyabb M3-ak fognak rá veszélyt jelenteni. Rakhatsz beléjük még fighter drone-okat is, azokat automatikusan kidobja, ha megtámadják, egyrészt azok lekötik az ellenséges vadászokat míg a teherhajó menekül, másrészt a kisebb vadászokat néha ki is tudják lõni. Az UT-k mindig vesznek is maguknak automatikusan.
Szia István,
Köszönöm a súgást.
Megpróbálok békét csinálni a kalózokkal, ill akikkel Foe-ban vagyok.
A bérgyározáson még gondolkodom, igen time is money......több idõ. Ugyanis nekem az a jó, ha a Saját gyáraimmal van tele az univerzum nem pedig a konkurrenciáéval. ( Ez biztosan azért lehet, mert mindenáron meghódítani/ leigázni akarom az egészet). Arra gondolva, hogy ha már csak én leszek ott akkor fenn tudjam tartani a világomat gazdaságilag-katonailag stb. Tudom ez rohadt sok idõ és addig is valahogy el kell jutni oda.
De ha ez a "God" állandóan beleavatkozik, akkor .............Grr!! lesz.
Igen már van néhány Mistral 130-om, Te javasoltad, csak pajzsok vannak rajta, de akkor teszek rájuk azért pár fegyvert. Igaz helyet foglal, de befér, mert ahogy elnézem, mivel "Buy were best price"-ként üzemelnek így sosem jönnek haza full cuccal. Jó ötlet.
Viszont Balee is súgott egy "faramuci" megoldást, miszerint mégiscsak lehet foglalni állomást, lehet hogy egyszer kedvem szottyan arra is.
Köszönöm a súgást.
Megpróbálok békét csinálni a kalózokkal, ill akikkel Foe-ban vagyok.
A bérgyározáson még gondolkodom, igen time is money......több idõ. Ugyanis nekem az a jó, ha a Saját gyáraimmal van tele az univerzum nem pedig a konkurrenciáéval. ( Ez biztosan azért lehet, mert mindenáron meghódítani/ leigázni akarom az egészet). Arra gondolva, hogy ha már csak én leszek ott akkor fenn tudjam tartani a világomat gazdaságilag-katonailag stb. Tudom ez rohadt sok idõ és addig is valahogy el kell jutni oda.
De ha ez a "God" állandóan beleavatkozik, akkor .............Grr!! lesz.
Igen már van néhány Mistral 130-om, Te javasoltad, csak pajzsok vannak rajta, de akkor teszek rájuk azért pár fegyvert. Igaz helyet foglal, de befér, mert ahogy elnézem, mivel "Buy were best price"-ként üzemelnek így sosem jönnek haza full cuccal. Jó ötlet.
Viszont Balee is súgott egy "faramuci" megoldást, miszerint mégiscsak lehet foglalni állomást, lehet hogy egyszer kedvem szottyan arra is.
Komenco megsúgok egy nemtitkot!
"elsõ dolgom, hogy néhány harci küldit megcsinálok"
A szállító hajó fogyóeszközzé válás egyik oka, hogy pikkelnek rád a kalózok!
Sajnos erre én is késõn jöttem rá, de a kalózokkal, hasonlóan mint a többi fajjal, kapcsolatot lehet építeni. Gondolom a harci küldetések java ellenük irányul?!
Javasolnám, hogy maradj a békés küldetéseknél. A személyszállítás nagyon jó. Amit szintén csak ajánlani tudok, az a bérgyárépítés. Nem hoz olyan gyors hasznot mint a szemszáll, plusz befektetést is igényel, de közben az univerzumot is fejleszted gazdaságilag! Had ne magyarázzam tovább...
Én két TL-el (mamusz meg amit foglalni kellett) plusz a tavasszal minden szembejövõ építést elvállaltam, akár 5-6 is folyamatban volt. Idõ mint a tenger egy-másfél óra per gyár!
Papír ceruza elengedhetetlen! Esetleg vontató javallott! Kellemetlen amikor magadnak telepítesz olyan gyárat, amire semmi szükséged.
A Khaak szektort egy paranid és egy split M7-el intéztem el. Akkor szembesültem a túltöltött lövés elõnyeivel!
Jó múlatást!
Oh! És még egy. Már említettem, de szállításra csak Mistral (130 m/s) 4x25 pajzs, full gáz, full kormány, szoftverek, UGRÓHAJTÓMÛ!!!, esetlegesen náhány PAC, szúnyog, a miheztartás végett!
"elsõ dolgom, hogy néhány harci küldit megcsinálok"
A szállító hajó fogyóeszközzé válás egyik oka, hogy pikkelnek rád a kalózok!
Sajnos erre én is késõn jöttem rá, de a kalózokkal, hasonlóan mint a többi fajjal, kapcsolatot lehet építeni. Gondolom a harci küldetések java ellenük irányul?!
Javasolnám, hogy maradj a békés küldetéseknél. A személyszállítás nagyon jó. Amit szintén csak ajánlani tudok, az a bérgyárépítés. Nem hoz olyan gyors hasznot mint a szemszáll, plusz befektetést is igényel, de közben az univerzumot is fejleszted gazdaságilag! Had ne magyarázzam tovább...
Én két TL-el (mamusz meg amit foglalni kellett) plusz a tavasszal minden szembejövõ építést elvállaltam, akár 5-6 is folyamatban volt. Idõ mint a tenger egy-másfél óra per gyár!
Papír ceruza elengedhetetlen! Esetleg vontató javallott! Kellemetlen amikor magadnak telepítesz olyan gyárat, amire semmi szükséged.
A Khaak szektort egy paranid és egy split M7-el intéztem el. Akkor szembesültem a túltöltött lövés elõnyeivel!
Jó múlatást!
Oh! És még egy. Már említettem, de szállításra csak Mistral (130 m/s) 4x25 pajzs, full gáz, full kormány, szoftverek, UGRÓHAJTÓMÛ!!!, esetlegesen náhány PAC, szúnyog, a miheztartás végett!
A gyárépítésekkel még mindíg hadilábon állok, mert még most is eltûnik egy-egy szállítóm amibõl csak 13 db van ( emiatt újra kell betölteni a játékot ), és csak a Message-ekben látom az okát. Pl. ilyeneket:
A hajó megsemmisült egy aszteroida következtében.
A hajót megsemmisítette egy Pirate. ( Ezt gondolom bemondta volna, ha nem csináltam volna más akciót éppen).
Ezek nyilván gyors halált szenvedtek ezért nem kaptam hang figyelmeztetést, mert amikor egy hajó támadás alatt van akkor a hang bemondja azt.
Szóval több gyár, több kereskedõ.....és nehezebb ellenõrizni a kereskedõket. Nem azért vettem és szereltem fel Ts--eket, hogy akár 1 db is köddé váljon....Elõször csökkenteni-zérózni szeretném a hajó veszteségeket akkor majd építek még többet, persze muszáj lesz, ha nem akarok hetekig várni a cuccok beszerzésével...csak nem tudok annyi mindent egyszerre csinálni.
A hajó megsemmisült egy aszteroida következtében.
A hajót megsemmisítette egy Pirate. ( Ezt gondolom bemondta volna, ha nem csináltam volna más akciót éppen).
Ezek nyilván gyors halált szenvedtek ezért nem kaptam hang figyelmeztetést, mert amikor egy hajó támadás alatt van akkor a hang bemondja azt.
Szóval több gyár, több kereskedõ.....és nehezebb ellenõrizni a kereskedõket. Nem azért vettem és szereltem fel Ts--eket, hogy akár 1 db is köddé váljon....Elõször csökkenteni-zérózni szeretném a hajó veszteségeket akkor majd építek még többet, persze muszáj lesz, ha nem akarok hetekig várni a cuccok beszerzésével...csak nem tudok annyi mindent egyszerre csinálni.
Igaz, hogy a Vidar erõsebb, csak tudod én azért erõltettem a Springit, mert "vagyonom" nagy részét most ezzel keresem.
A maga 360-as sebességével az összes leggyorsabb utasszállítás feladatot megoldom, sokszor van hogy 5-6 millát is kapok egy 1-2 perces küldiért. Ha egy óráig csak ilyeneket csinálok, akkor hamar összejön az a 30-40 milla. ( én általában 500.000 tõl fölfelé vállalok ilyeneket ).
Ha jól olvastam, akkor vannak ilyen magas jutalmak ha az adott fajnál magasan van a reputácó. Nos, éppp ezért én állandóan a max.-on tartom õket pont emiatt is. Ha véletlenül vesztek 1-2 fokot, az az elsõ dolgom, hogy néhány harci küldit megcsinálok....ez sem sok idõ.
Mivel még csak 4 Complexumom és 1 Hub-om van, ezért szerzek így money-t. Nyilván mások jobban haladnak, én itt tartok. ( Tekintbe, hogy elõtte sosem játszottam ilyen "Ûrös" játékokkal, már rég feladtam-meguntam volna, ha nem lenne ez a fórum, ahol egymást tudjuk segíteni ). Ebbe valahogy "belebolondultam".
A maga 360-as sebességével az összes leggyorsabb utasszállítás feladatot megoldom, sokszor van hogy 5-6 millát is kapok egy 1-2 perces küldiért. Ha egy óráig csak ilyeneket csinálok, akkor hamar összejön az a 30-40 milla. ( én általában 500.000 tõl fölfelé vállalok ilyeneket ).
Ha jól olvastam, akkor vannak ilyen magas jutalmak ha az adott fajnál magasan van a reputácó. Nos, éppp ezért én állandóan a max.-on tartom õket pont emiatt is. Ha véletlenül vesztek 1-2 fokot, az az elsõ dolgom, hogy néhány harci küldit megcsinálok....ez sem sok idõ.
Mivel még csak 4 Complexumom és 1 Hub-om van, ezért szerzek így money-t. Nyilván mások jobban haladnak, én itt tartok. ( Tekintbe, hogy elõtte sosem játszottam ilyen "Ûrös" játékokkal, már rég feladtam-meguntam volna, ha nem lenne ez a fórum, ahol egymást tudjuk segíteni ). Ebbe valahogy "belebolondultam".
el lehet foglalni allomást is modok nélkül is, de ez még ravaszabb. Nekem van egy plasma burst generator forge, ami amúgy megvehetetlen..
Elsõ neki futásra én is eladtam a Vidar-t, a Springi-re hajtottam. Gyilkos csónak tud lenni a Vidar, nagyon megkedveltem. A main-be fele-fele arányba M/AM Launcher és EMPC, a tornyokba csak EMPC MD parancssal és 3 Khaak Cruiser-t is kinyír, se perc alatt (M3, M4, M5 foglalásra nem sok esélyt ad, mert kilövik õket a tornyok, mire észbe kapnak). A Springi számomra kicsit eszement járgány, gyenge a fegyverzet (gyengébb mint az alap verzió) és túl gyorsnak találom.
Én ezt a kérdést már százszor feltettem magamnak. Micsoda badarság, hogy nem lehet állomást elfoglalni, sokkal élvezetesebb lenne a játék.
Ebbõl is látszik, hogy valaki egy Vidarral is eljut a plot végéig....Nekem egy fals-ul felszerelt M2-es kellett hozzá.........Vidarom nekem is van de nem használom, csak nem tudom hol eladni.....
Hi
egy kérdés ami nem megy a fejembe minden nagyobb hajót lehet foglalni mert vagy meghackelik vagy megszállják ami ugye normális is de ugyan ezek a katonák miért nem tudnának elfoglalni egy állomást ami egy helyben áll és nem tanúsít ellenállást sem
erre miért nem gondoltak a készítõk ?
csak én vagyok így ezzel vagy már más is elmélkedett rajta?
egy kérdés ami nem megy a fejembe minden nagyobb hajót lehet foglalni mert vagy meghackelik vagy megszállják ami ugye normális is de ugyan ezek a katonák miért nem tudnának elfoglalni egy állomást ami egy helyben áll és nem tanúsít ellenállást sem
erre miért nem gondoltak a készítõk ?
csak én vagyok így ezzel vagy már más is elmélkedett rajta?
A Final Fury-a visszatérve, Vidar-al mentem be, már csak az állomás volt hátra, amikor kicsinált az egyik destroyer. Sztem egy jól felszerelt Panther nyerõ lehet, nekem a kedvencem 😊. Sajnos n nem tudok annyit játszani vele, így a mani sem gyûlik olyan gyorsan, mint komenco-nak, pedig késõbb kezdte a játékot mint én 😞,. Igaz, én kb a harmadik kezdésen vagyok túl 😊.
Köszi, ezért elég sokat kell játszanom, közben pénzt keresni és Plot-okat csinálni. Szerencsére mostanában van idõm. Na, de azért ez így is rohadt lassú...csak kb. két hét múlva lesz meg a következõ kapupár? Addigra lepetézek.
Ha csak 5 beszerzõ hajód van, akkor 50k kristály az nagyon szép teljesítmény.
Az a baj, hogy az egzakt értékekre már nem emlékszem, de minden harcolós küldinél a random generátor dob egyet a dobókockával és egy adott poolból (ami mérete a harci rangtól függ) összeválogat ellenséges erõket. Van hogy egy számból összedob egy M7-est, másik próbálkozásra az M7 helyett 4-5 M3-ast választ. A pontokat összeadva lehet, hogy kijön ugyanaz, de mondanom sem kell, hogy IS harcban nem igazán ugyanaz egy M7 és fél tucat M3 harcértéke.
Lehet próbálgatni, hogy elvállalsz egy bázis védõ küldetést, mentesz mielõtt átjönnek a kapun vagy még a küldetés elõtt és magas harci rangon egészen különbözõ felállásokkal is jöhetnek a gonoszok minden újratöltésnél. Alacsony rangon persze ilyen nem nagyon van, mert túl sok fajta jármûbõl nem tud válogatni, jönnek a vadászhegyek, néha M8 meg M6, de viszonylag magas rangokon ha nagyon szívózni akar a gép, akkor bevág két M2-est meg némi kíséretet, ha meg olyanja van, akkor az egyik M2 helyett bevág 8 M6-ot meg 10 akármilyen vadászt és békésebben lehet aratni.
Lehet próbálgatni, hogy elvállalsz egy bázis védõ küldetést, mentesz mielõtt átjönnek a kapun vagy még a küldetés elõtt és magas harci rangon egészen különbözõ felállásokkal is jöhetnek a gonoszok minden újratöltésnél. Alacsony rangon persze ilyen nem nagyon van, mert túl sok fajta jármûbõl nem tud válogatni, jönnek a vadászhegyek, néha M8 meg M6, de viszonylag magas rangokon ha nagyon szívózni akar a gép, akkor bevág két M2-est meg némi kíséretet, ha meg olyanja van, akkor az egyik M2 helyett bevág 8 M6-ot meg 10 akármilyen vadászt és békésebben lehet aratni.
Igen, csak az is idõ.....4 nap alatt a 250.000 crystalból, ami a Hub-hoz kell, csak 50.000-et teljesítettem,,,,,,,van 5 beszerzõ hajóm de lassan hozzák a kristályt...pedig lé van bõven.
Nu, a színére viszont már nem emlékszem.
Nos ez fura, mert ha véletlenül meglövöd, akkor piros lesz és akkor foglalni kell.
Ezt már javították egy patchal, mindegy már a personalship, csak a harcirang számít.
Bazz, ne már, melyik verzió óta? Én még bõven 2.0 elõtt csináltam, akkor rendesen boardingolni kellett, úrruhával próbáltam elõször és nem ment, utána vettem elõ a mukikat meg a Cobra-t, tök simán elsõre befoglalták minden ellenállás nélkül csak késõbb eltûntek róla, mert nem adja egybõl át a gép, hanem a kis piszok Gonerek elviszik valahova a hajót.
TLS-t nem kell katonákkal elfoglalni, nincs pilótája. Csak simán ûrruhával át lehet venni, és nem veszítesz embert.
Én nem a technikára, hanem a taktikára helyezném a hangsúlyt. A hajók fegyverzetében már elõttem elmondták, amit kellett. De, csak hogy viszonyítani tudj, még a Reu-ban a Xenon 534-et egy szál Hyperionnal takarítottam ki, mert oda építettem a HUB-omat. M3-al bármely Xenon P köteléket leamortizáltam. Persze nem az odamegyek és gyakok alapján...
Szépen, nyugodtan, taktikusan.
Az AI amúgy is bek@phassa... Final Fury, bányatlelepítõs menet. Én Cutlassban. A térkép vörös volt a Khaaktól, csak korvettbõl másfél tucat rodeózott. A TL-t hamarabb szétszedték, mint ahogy a kapun kilépve irányba állt volna. Átültem egy Katanába (az M3 miért nem Wakizasi...?), új próba. Erre jön összesen 8 db M5, 3 M4, és 2 Corvette, amibõl az egyiket egy Argon kötelék kinyírta. Az egész küldi 3 rácsapás, meg az autopilot follow üzemmódja volt.
Szépen, nyugodtan, taktikusan.
Az AI amúgy is bek@phassa... Final Fury, bányatlelepítõs menet. Én Cutlassban. A térkép vörös volt a Khaaktól, csak korvettbõl másfél tucat rodeózott. A TL-t hamarabb szétszedték, mint ahogy a kapun kilépve irányba állt volna. Átültem egy Katanába (az M3 miért nem Wakizasi...?), új próba. Erre jön összesen 8 db M5, 3 M4, és 2 Corvette, amibõl az egyiket egy Argon kötelék kinyírta. Az egész küldi 3 rácsapás, meg az autopilot follow üzemmódja volt.
Nem marhaság, inkább pocsékolás.
A százmilliokból gyárakat csinálnék a hub gyorsitásához. Crystal ill microchipeket...
Foglalás a kedvencem! :-)
A százmilliokból gyárakat csinálnék a hub gyorsitásához. Crystal ill microchipeket...
Foglalás a kedvencem! :-)
Ezt mondjuk kevésbé tudnám hasznosítani, mert még a legkisebb M6-okra is a fight képességet kivéve 5 csillagos mukikkal mentem és nem nyírják ki úgy a hajót szerencsére. :-D Mondjuk azt továbbra sem tudom megbocsátani a játéknak, hogy az 5 legképzettebb, még fightban is 5 csillagos csávómat benyelte, mikor a Truelight Seekert kellett befoglalni, úgy adta oda a hajót, hogy a manusok eltûntek róla, na ez a méreg, nem a cián. Egy faszi kiképzése több millió credit volt, a hajó amit kaptam cserébe meg ment a gyûjteménybe, mert használni nem lehet semmire.
Sziasztok,
Hát ez kimerítõ.....mintha iskolába járnék...mondjuk az alsó 3. osztályba. Sokat kell még tanulnom ennyi jó játékostól....
Nos lesem a sorokat és nem gyõzök számolni, holnap elõször is átrendezem az egész fegyverzetet, oszt úgy látom muszáj beülnöm a Boriba, pedig én szeretek gyorsan menni, de ha ez kell most akkor ez lesz. Be kell fejeznem a Plot-ot.Már arra gondoltam, hogy veszek még 3-4 et aztán mind bedobom õket. Nagy Marhaság, mi?
Egyébként Pares, én is hasonlóan játszom, a hajófoglalós kicsit (még) idegen tõlem..így is elég bonyolult.
Hát ez kimerítõ.....mintha iskolába járnék...mondjuk az alsó 3. osztályba. Sokat kell még tanulnom ennyi jó játékostól....
Nos lesem a sorokat és nem gyõzök számolni, holnap elõször is átrendezem az egész fegyverzetet, oszt úgy látom muszáj beülnöm a Boriba, pedig én szeretek gyorsan menni, de ha ez kell most akkor ez lesz. Be kell fejeznem a Plot-ot.Már arra gondoltam, hogy veszek még 3-4 et aztán mind bedobom õket. Nagy Marhaság, mi?
Egyébként Pares, én is hasonlóan játszom, a hajófoglalós kicsit (még) idegen tõlem..így is elég bonyolult.
Igen, mûködik. Sõt van egy Advanced verziója is. Boardingpodnál, ha kiugrasz a becsapódás után a sectorból, akkor nem sérül a hajótest a foglalás során képzetlen katonákkal sem.
Igen, a Boreas talán a legjobb M2, ha jól van felszerelve, továbbá a legerõsebb fegyverzetû hajó OOS harcban, csak optimalizálni kell hozzá. Mondjuk OOS védekezésre jobb egy Osaka, a több pajzs miatt, mert egy fullra felszerelt Q le tudja lõni a Boreast egy lövéssel. Ha valaki olyan elvetemült, hogy OOS akar támadni és M2-vel akarja csinálni, akkor Boreas-t kell vinni.
IS harcban is igencsak veszedelmes jószág a Boreas, remekül lehet vele adaptálódni minden szituhoz. Tudásához képest annyira nem is drága. Kiváló pajzs, fegyverzet és sebesség jellemzi, és még a mérete is kicsi, ami további elõnyökkel jár, kicsit over powered is.
IS harcban is igencsak veszedelmes jószág a Boreas, remekül lehet vele adaptálódni minden szituhoz. Tudásához képest annyira nem is drága. Kiváló pajzs, fegyverzet és sebesség jellemzi, és még a mérete is kicsi, ami további elõnyökkel jár, kicsit over powered is.
Yaki-kkal kell jóban lenni, náluk van vagy 2-3 IBL gyár. Anno egy Argon Titan-t és kíséretét leszedtem miatta, hogy ne lõjék ki õket, inkább bevállaltam két rang vesztést az Argonoknál, minthogy bukjam az IBL beszerzési forrásom, fél óra alatt visszadolgoztam harcolós küldikkel. Hmm, tényleg, vajon müxik még az az exploit, hogy kilõsz egy csomó rakétát, majd kiugrasz a szektorból és akkor nem bukod a rangot, vagy valami patch javította? 3.0 volt az uccsó verzió amivel játszottam Terran Conflictot.
IBL amúgy egy extra fontos fegyver és a játék nagy rohadék is, hogy alig lehet beszerezni, mert az M7 fregattok kb. 80%-nál gyakorlatilag az elérhetõ legerõsebb ágyú.
IBL amúgy egy extra fontos fegyver és a játék nagy rohadék is, hogy alig lehet beszerezni, mert az M7 fregattok kb. 80%-nál gyakorlatilag az elérhetõ legerõsebb ágyú.
Egyébként nagyon jól választottál hajót, a Boreas merem állítani, hogy a legjobb megvehetõ hajó mind a két játékban. Ha jól felszereled, és Te irányítod, akkor nincs ellenfeled.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Hát, IBL-t emlékeim szerint elég nehéz beszerezni, fõleg ha az ember nincs jóban a kalózokkal, de lehet hogy van egyszerûbb módja. Bár elõre bocsátom, hogy sosem voltam az a hajófoglalós fajta, túl sok a macera körülötte, inkább tõzsdén csalok magamnak lóvét aztán szétlövök mindent és mindenkit. 😄
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
IS az In Sector, tehát ha te is bent tartózkodsz az adott szektorban, az OOS pedig az Out Of Sector, mikor egy másik szektorban vagy, mint az a hajód, ami éppen harcol. Az OOS-t még további kettõre lehet bontani, mikor térképen figyeled a szektort és mikor nem. Az OOS harc alapjaiban elkülönül az IS-tõl, teljesen más szabályai vannak, a harc körökre osztva megy, ha nem figyeled a szektort, akkor 30 sec egy kör, ha figyeled, akkor csak 5, a fegyverek hatótávolsága egységesen 3 km, stb, stb. Anno ebbõl is írtam egy részletes ismertetõt, valamelyik régi vinyómon még rajta kell lennie, ezeket még kb. 3 éve írtam és az a baj, hogy azóta kétszer is cseréltem gépet, de hétvégén igyekszem elõtúrni.
A Boreas (meg az összes többi hajód is) mindig azt csinálja, amit parancsolsz neki, csak abban az esetben támad számára tetszõleges célpontra, ha attack all enemies parancsa van, illetve ha önvédelembõl teszi, mert megtámadták (idle vagy none parancsok mellett). Ha azt parancsolod neki, hogy attack my target, akkor azt fogja támadni amit te a Springblossomoddal becéloztál és akkor a Boreas az attack my target parancsú tornyaival rá is fog lõni. Ha a lövegtornyoknak egyáltalán nem adsz parancsot, akkor a Boreas-nak hiába mondod hogy támadjon valamit, nem fog lõni, csak ott fog körözni körülötte a csiga tempójával.
Az hogy beállítottad a resupply-t a rakétáknak az ég világon semmit nem jelent, az csak arra vonatkozik, ha saját állomáshoz dokkol akkor tudja magát újratölteni. Azzal a rakétával lõ amúgy, amit beállítasz neki, hogy lõjön, ha nem állítasz be neki, akkor default, ami a te repertoárodban sztem a Dragoinfly lesz vagy az Aurora. Ha ezekbõl kifogy, akkor jön a következõ, de egyébként totál használhatatlan rakétákat vettél, a Dragonfly vadászoknak jó rakéta, maximum M4-ig, a Hornet nem rossz, egyedül az ér valamit az összes közül, amiket beraktál, de pont abból van a legkevesebb. Az az 1200 Firefly az honnan jött? Random bevásároltál belõle vagy mi? A játék leghasználhatatlanabb rakétája, picit sebez, dumbfire, de legalább gyors.
A Boreas (meg az összes többi hajód is) mindig azt csinálja, amit parancsolsz neki, csak abban az esetben támad számára tetszõleges célpontra, ha attack all enemies parancsa van, illetve ha önvédelembõl teszi, mert megtámadták (idle vagy none parancsok mellett). Ha azt parancsolod neki, hogy attack my target, akkor azt fogja támadni amit te a Springblossomoddal becéloztál és akkor a Boreas az attack my target parancsú tornyaival rá is fog lõni. Ha a lövegtornyoknak egyáltalán nem adsz parancsot, akkor a Boreas-nak hiába mondod hogy támadjon valamit, nem fog lõni, csak ott fog körözni körülötte a csiga tempójával.
Az hogy beállítottad a resupply-t a rakétáknak az ég világon semmit nem jelent, az csak arra vonatkozik, ha saját állomáshoz dokkol akkor tudja magát újratölteni. Azzal a rakétával lõ amúgy, amit beállítasz neki, hogy lõjön, ha nem állítasz be neki, akkor default, ami a te repertoárodban sztem a Dragoinfly lesz vagy az Aurora. Ha ezekbõl kifogy, akkor jön a következõ, de egyébként totál használhatatlan rakétákat vettél, a Dragonfly vadászoknak jó rakéta, maximum M4-ig, a Hornet nem rossz, egyedül az ér valamit az összes közül, amiket beraktál, de pont abból van a legkevesebb. Az az 1200 Firefly az honnan jött? Random bevásároltál belõle vagy mi? A játék leghasználhatatlanabb rakétája, picit sebez, dumbfire, de legalább gyors.
Nagyon rossz a felszerelésed, ezek nem nagy hajókra vannak. Amire én esküdöm, az FAA a vadászok meg a rakéták ellen, na meg PPC-vel kell telepakolni, a többi felesleges (bár többen is kevernek be ion ágyúkat, amik ugye pikk-pakk leszedik a pajzsokat, de ahhoz jóban kell lenni a boronokkal).
IS = insector
OOS = Out Of Sector
Ne vagyíts túl eltérõ fegyvereket azonos slotokba, mert gyegítik egymást.
a gyorsabb fegyver elõnye a gors fordulékonyság, amit elvesz a
egy lasabb felyver.
Jó párosítások:
PPC + Ion cannon
Flack kannonok és az Ion distruptor.
Elõre PPC + IC Atack target utasitás
Oldalra PPC + IC Atack capital.
Fent, lent, hátul Flack atack fighter utasítással.
+200 Masquito, missile deffence utasítással.
Így IS-ben bármelyik sector eltörölhetõ egy boreassal modok nélkül is.
OOS = Out Of Sector
Ne vagyíts túl eltérõ fegyvereket azonos slotokba, mert gyegítik egymást.
a gyorsabb fegyver elõnye a gors fordulékonyság, amit elvesz a
egy lasabb felyver.
Jó párosítások:
PPC + Ion cannon
Flack kannonok és az Ion distruptor.
Elõre PPC + IC Atack target utasitás
Oldalra PPC + IC Atack capital.
Fent, lent, hátul Flack atack fighter utasítással.
+200 Masquito, missile deffence utasítással.
Így IS-ben bármelyik sector eltörölhetõ egy boreassal modok nélkül is.
Nincs még tapasztalatom ezekben, egyelõre örülök, hogy idáig eljutottam ezekkel az eszközökkel.
Egyelõre telepakoltam õt vegyesen, mivel nem tudom, mit merre, stb.
De mi az az IS, OOS ? Láttam a leírásban is de nem jöttem rá......
A missileket is vegyesen tettem rá, igazából nem is értem, hogy a Bori miszerint válogatja és lövi ki a missileket, ha nem vagyok benne.
Beállítottam hogy újratöltse a silókat ( 50 % -ra ) de pl. melyiket veszi elõre a listából?
És ha "Attack my target" a Borin, akkor neki mi a célpont? Amit én éppen támadok a Springivel ( mert hisz én abban vagyok) vagy amit a Bori gondol?
A pajzs természetese megvan.
Egyelõre telepakoltam õt vegyesen, mivel nem tudom, mit merre, stb.
De mi az az IS, OOS ? Láttam a leírásban is de nem jöttem rá......
A missileket is vegyesen tettem rá, igazából nem is értem, hogy a Bori miszerint válogatja és lövi ki a missileket, ha nem vagyok benne.
Beállítottam hogy újratöltse a silókat ( 50 % -ra ) de pl. melyiket veszi elõre a listából?
És ha "Attack my target" a Borin, akkor neki mi a célpont? Amit én éppen támadok a Springivel ( mert hisz én abban vagyok) vagy amit a Bori gondol?
A pajzs természetese megvan.
Ezeket használod a Boreason? HEPT meg PRG? Ezek vadászgép fegyverek, így naná, hogy nem fog menni.
Boreas-t kétféleképpen érdemes felszerelni, attól függ, hogy IS vagy OOS harcra készítjük fel.
OOS-re mindenhova PPC ahova felmegy, ahova nem oda IBL.
IS-re pedig elülsõ és két oldalsó toronyra PPC, esetleg 2 IC elõre a PPC-k mellé. Alulra, felülre FAA vadászvédelemre. Hátsó torony a legkevésbé releváns általában, oda PPC vagy FAA, te esetedben FAA-t raknék.
Toronyparancsok: PPC-s tornyoknak attack my target szigorúan, a többinek rakéta védelem.
Az Aurora, Firefly és Wasp rakétákat meg dobd ki a kukába... vagyis inkább add el. Az 5x2GJ pajzs remélem megvan.
Boreas-t kétféleképpen érdemes felszerelni, attól függ, hogy IS vagy OOS harcra készítjük fel.
OOS-re mindenhova PPC ahova felmegy, ahova nem oda IBL.
IS-re pedig elülsõ és két oldalsó toronyra PPC, esetleg 2 IC elõre a PPC-k mellé. Alulra, felülre FAA vadászvédelemre. Hátsó torony a legkevésbé releváns általában, oda PPC vagy FAA, te esetedben FAA-t raknék.
Toronyparancsok: PPC-s tornyoknak attack my target szigorúan, a többinek rakéta védelem.
Az Aurora, Firefly és Wasp rakétákat meg dobd ki a kukába... vagyis inkább add el. Az 5x2GJ pajzs remélem megvan.
Sokkal többet érsz azzal, ha a Boreas-t magad irányítod. Ha jól csinálod, akkor simán ki tudod pucolni vele az egész szektort. Ha ez az utolsó küldetés, akkor Guardianokat kell elõször kicsinálni, asszem három van belõlük, utána a fõ állomásukat kell kilõni és kész is a plot.
Ha nagyon nem megy a Boreas-al, akkor csald el a flottájukat amennyire tudod és úgy menj neki a Guardianoknak, ha így sem megy, akkor vegyél egy Aquilo-t, ami gyakorlatilag a második legerõsebb hajó a játékban, OTAS Shipyard-ban lehet megvenni a Legend's Home szektorban, ahonnan a Boreast is vetted. Az Aquilo-t telerakod HH Torpedo-val, hátradölsz és csak nyomogatod a kilövés gombot.
Ha nagyon nem megy a Boreas-al, akkor csald el a flottájukat amennyire tudod és úgy menj neki a Guardianoknak, ha így sem megy, akkor vegyél egy Aquilo-t, ami gyakorlatilag a második legerõsebb hajó a játékban, OTAS Shipyard-ban lehet megvenni a Legend's Home szektorban, ahonnan a Boreast is vetted. Az Aquilo-t telerakod HH Torpedo-val, hátradölsz és csak nyomogatod a kilövés gombot.