X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
A /3GB opció hatására az XP (és a 2k3) az egyes programoknak az alapértelmezett 2 GB helyett 3-at ad át haszálatra, ha van annyi. Általában nincs, mert a videokártyák elég sokat lefoglalnak, de ami marad, azt mind odaadja az elindított exe-nek. Az meg vagy tud vele kezdeni valamit, vagy nem. Tipikusan nem, emiatt a 64 bites rendszerekben sem érezhetõ nagy teljesítmény javulás, hiába lehet sokkal több RAM-ja egy programnak...
Viszont egy-egy sikeres, és nehéz bevédés után ha nincs kedved visszatölteni és újrakezdeni az sem baj, mert így is kifizetnek, és legfeljebb azzal az egy állomással többé nem kereskedsz, más hátulütõje nincsen
Ha feltettem a Conflict modot, ami átnevez pár szektort, attól még menni fognak a missionok? Most a HUB ot nyomom éppen, de a többi is elõjön majd?
tapasztalat?
köszi
A HUB-nál most csinálom a 750e crytal begyûjtését, elméletileg már csak néhány corporation plot van hátra. Már rég megcsináltam a goner és a final fury-t is, úgyhogy nem tudom, hogy mik lehetnek a feltételei a megjelenésének.
http://a-zcomp.eu/
Még men fejeztem be a Gonert.Saját hubot otthagytam félbe, túl sok cucc kel.
A Lost Allies feladatnál elakadtam. Azt írja, hogy vizsgáljam meg a Terran unknow sector 3-at. Körberöpködtem az egészet, hatalmas terran flotta van ott, de nem történik semmi...
http://a-zcomp.eu/
4 GB-ot lét, ebbõl le kell vonni a videokártya RAM méretét és még egy gigt a kernelnek. Na ennyi lesz a programok számára szabad, de ha nem adod meg a /3GB opciót a boot.ini-ben, akkor egy-egy programnak csak max 2-t ad át...
Milyen a Windows? Mert ha nem 64bites akkor nincs értelme 8Gb-nak mivel csak 4-et lát.
Még egy kis benchmarkolás, néhány tévhit(em) eloszlatására abból a szempontból, mennyi RAM kell a gépbe, és hogy mennyire (nem) érdemes túlpörgetni:
01 - RAM4Gig@920, CPU@3,8: X3TC-48,6fps 3DMark-9869
02 - RAM8Gig@920, CPU@3,8: X3TC-48,4fps 3DMark-9815
03 - RAM4GIG@1066, CPU@3,3: X3TC-47,3fps 3DMark-9624
04 - RAM4Gig@800, CPU@3,3alapjárat: X3TC-46,4fps 3DMark-9568
05 - RAM8Gig@800, CPU@3,3alapjárat: X3TC-45,4fps 3DMark-9494
Tehát kicsit jobb a teljesítmény 4Giga RAMmal, mint 8Gigával.
Egyebek:
CPU Intel E8600@3,33GHz (alapban)
Alaplap: Asus Striker II Formula
VGA: EN 8800GTS 640Mb, ez a gyene pont, mert nemigen bírjy kiszolgálni a 1920x1200-as monitorom.
RAM: két párbaválogatott Corsair Dominator TWIN2X4096-8500C5DF kit, de lehet hogy egyik kitet eladom ezek után.
Pl: Nekem a hét Teladianium L foundrym össze van kapcsolva hat Complex Constr. kittel, így hét helyett csak egy stationt kell ellátnom EC-vel, és egybõl szállítanom a kész teladianiumot.
De például nemrég hozzájuk kapcsoltam egy kissebb Solar power plantot is, így ha ellátom crystallal, a komplexum magának termeli az EC-t, amit persze fel is használ a teladianium elõállításánál.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Commercial Agent egy jó szkript erre a problémára. Érdemes kipróbálni.
Viszont amirõl én beszéltem, a "buy for best price" és a "sell for best price" parancsok, amiket eleve csak azután lehet kiadni, hogy hozzárendeled egy állomásodhoz a hajót, azok nem egyszeri alkalomra szólnak, a hajó folyamatosan csinálja.
Tehát például a "buy for best price"-Energy cells parancsal a hajó folyamatosan fogja feltölteni a gyárat EC-vel, egészen addig amíg az fullon nem lesz EC-vel.
Figyelj oda jobban mielõtt kötekedni kezdesz.
Vanilla TC-t használok, és ezen nem is karok változtatni.
A Station Commands-ban van 10 slot, amit be lehet állítani mindössze 3 dologra:
1: none
2: report inbound ships
3: auto money transfer to player account
Ezt kevésnek tartom. Credit van elég, Station manager sehol.
Alex:
Complexet akkor érdemes csinálni, ha nem túl bonyolult, pl önellátó bánya, vagy SPP.
Fegyver, vagy pajzs elõállítására szerintem csak saját célra érdemes, ha könnyebb elõállítani, mint beszerezni egy egész flottára való felszerelést.
4 féle parancs van: Buy Ware, Buy ware for best price, Sell Ware, Sell Ware for best price.
A sima Buy/Sell ware az egyszeri, a Buy/Sell Ware for best price pedig örökké futtatható.
Gyûlik, gyûlik a pénzecském, de még korántsem vagyok gazdag.
Van már gyáram, bányám, Solar power plant-em is, de nyilván növelném a bevételemet. Van az a Complex Construction Kit, amivel össze lehet kötni a gyárakat. Ez pontosan mire is jo? Úgy értem, hogy csak ugyan olyan gyárakat lehet összekötni hogy nagyobbak legyenek, Pl M-bõl L-re vagy XL-re? Vagy összeköthetek bányát finomítóval, és azt egy gyárral? Megéri? Tapasztalat?
Köszi! <#worship>#worship>
A ahjóknak kiadott buy és sell parancsok egyszeriek. Ha azt akarod, hogy az állomás cuccaival kereskedjenek, feltöltsék, stb, a hajó(ka)t (árucikkenként minimum egyet hozzá kell rendelni az állomáshoz és nem kézzel parancsokat adogatni, hanem hagyni az állomást, hogy menedzselje a hajóit. Pénz legyen az állomáshoz rendelve elegendõ.
A Ru-ban a bonus packban volt a Station Manager, a TC-ben azt hiszem ez az alapban benne van. Arra jó, hogy beállíthasd, az állomás hajóinak, mivel kell kereskedniük. Ha tévednék, akkor ott a Commercial Agent script, ami pont erre van kitalálva...
Nem akarok gyorsan meggazdagodni, de érdekel...
Tapasztalatom szerint azonban a profit zömét más népek kereskedõi fogják hozni, amikor árút vesznek az állomásunkról. Eltart néhány napig amíg flefedezik maguknak a helyet, és sajnos nem lehet így ugrásszerûen meggazdagodni. (nekem egy 7 darab Teladianium L foundryból álló complexem van duke's domainben, de nagyon lassan hozza a pénzt)
Szerintem a legjobb pénzsszerzési lehetõség még mindíg az nvidium aszteroidák felaprítása és összeszedetése, majd az nvidium eladása egy shipyardon, egy superfreighter rakterében. Egy nvidiummal teli spuerfreighterért 25 millió pénzt fizetnek a shipyardon.
Hát igen, ebbõl tellett nekem thresherre, pantherre meg négy M6ra.
Summary:
- Heavy weapon turrets turn rate greatly increased, no more mouse thrashing to turn 10 degrees left, etc etc.
- Hull damage reduced overall, shield loss is not Game Over. Hull lasts long enough to jumpdrive.
- Shield damage adjusted, longer battles, weapons fit specific roles, less insta-kill I.S./O.O.S.
- Overall rate of fire decreased, velocity increased, A.I. likes this very much.
- Capship heavy weapons stats readjusted, Capship battles last minutes, not seconds.
- Weapon conversion: CIG is now Alpha-PPC, excellent against corvettes and frigates.
Használja(ta) valaki a combat mod-ot a TC-hez ?
Érdekelne ( pár mondatban ),hogy miben hozz változást az eredeti harcmodorhoz képest .