12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Zilo85
    Ez így nem teljesen pontos. Az, hogy döntően milyen hajók jönnek ellened az extra harci küldetések során az attól függ, hogy milyen hajóban ültél amikor elvállaltad a küldetést!
    Legend rangban vagyok és sector defense (v. protect station stb.) küldetésnél sosem kaptam még M1 és M2-es hajókat amikor M3-ban ültem (akkor csak M3 - M6-os és esetleg M8 kategóriába sorolt hajókat küldenek), csak ha M7 vagy annál nagyobb hajóban ülve vállaltam el a feladatot. Az elért rang (itt értem a harci rang és az adott fajnál elért rangot együtt) a kilőtt hajók utáni javadalmazást és a küldetés alapdíját fogja meghatározni, illetve az elérhető küldetések számát fogja növelni.
  • NONPLUSZULTRA
    Igen ezt már többször olvastam. Viszont én Vindicator szintig vittem, az még nem a csúcs és amit ezen a szinten bevállaltam a Periclessel azt fel is aprítottam. Ha a Military Centaurral vállaltam be, akkor elugrottam... Nagyobb hadihajót nem szereztem be.
    Inkább repura hajtottam, Argon, Boron, Paranid és Split repum a maxon van. Főleg bevédős küldiknek köszönhetően.
  • bgabor
    Már bocsi, de a küldetésekben az ellenséges hajókat egészen pontosan a harci rangodhoz igazítva adják, nem a géphez amiben ülsz. Ha magas a harci rangod akkor ülhetsz te M5-ös felderítőben is, akkoris M2-es és M1-es Xenon hajók fognak jönni ellened. Ebből következően magas harci rangon csak M2-es hajóval érdemes vállalni ilyen küldiket.
  • NONPLUSZULTRA
    Nos kezdésnek ott van a Lightos csalás, a fellelhető hajók fellelése. az én játékom teljesen tiszta módosítatlan, ezért én ehhez folyamodtam. A fő terran sztorit követve egyrészt remek leckéket kapsz, mit hogyan kell(ene) csinálni. Nem érdemes rákészülni különösebben, az egész sztorit egy M3-assal csináltam végig, ha valami más kellett, a seggem alá tolták.

A sztoris küldik elején is adnak szektorvédő feladatot, és fizetnek is rendesen a kilőtt hajókért. Ilyen küldiket fel lehet venni szinte bárhol, ez a legkönnyebb pénzszerzés nem kell aggódni az elején, mert a fejlettségedhez mérten adagolják az ellenséges hajókat - később, ha már M6-ossal vonulsz fel, már izzasztóbbak lesznek ezek a bevédések. Elég könnyű elintézni a hajókat, mert a kaputól a bevédendő állomásig libasorban közelítenek, csak az állomásra koncentrálnak, és a kisebbek (gyorsabbak) érnek oda előbb, a lomhábbak később, tehát nem egyszerre szakadnak a nyakadba.

A található Adv. Perseus volt a kedvenc hajóm, mert erejéhez képest gyors, és kicsi - nehezen célbavehető. M6-osokat is aprítja kis türelemmel, csak jól és kitartóan kell manőverezni.

Viszont ami kiverte nálam a biztosítékot a gyenge sztori után az volt, amikor nekiálltam az első bányászkomplexemnek: feltelepítettem a gyárakat pár aszteroidára, a Mammothom hasa tele volt SPP-kal, így elkezdem egy helyre vontatni a bányákat. Hát itt majdnem sokkot kaptam. A vonósugár a Military Centaurom hátsó turretéből elkapja a kavicsot és megindulok vele. Nem pörög. Egyáltalán. Teljesen veszélytelenül, simán lehet vontatni az aszteroidákat. Hát már ezt is levitték dedós szintre??? Reunionban párszor sikerült magamraborítanom a sziklákat, és szerintem még párszor össze fog jönni :)
  • tomonor
    csak a rangfejlődés lett felgyorsítva, ám van egy mod ami reunionosra lassítja.
  • bentorrents
    hát egy kissé rég kezdtem újra a reunion-t és elszoktam attól, hogy ilyen "kis" üzleteket hozzak össze...bosszantó, hogy sok órányi játék után még egy hajóra sem jön össze, nemhogy egy gyárra...persze ott vannak a csalások, de az meg teljesen leamortizálja a játékélményt. Szóval korábban is olvastam, hogy írtad, hogy itt túlságosan könnyen meg tudod szedni magadat, de ezt én eddig nem láttam...
  • NONPLUSZULTRA
    Én speciel megkerestem a legyorsabb hajót és feltérképeztem az egész univerzumot, hogy később bárhova oda tudjak ugrani. Ezért kaptam is egy kitüntetést az EGO fórumokon, bekerültem a top 100-ba, de csak a sebességgel .
    Sajna azonban ninemigen látom szükségét felkészülni a "kezdeti nehézségekre", mert nincsenek. Ebben a játékban pofonegyszerű vagyont, rangot és reput növelni. Ezért is tértem vissza a jó öreg Reuhoz (és szopok rendesen a kezdeti nehézségekkel ).
  • SaGa
    Szerintem bármelyik X-ben az a legjobb, ha még bármely sztoriküldetés felvétele előtt nekivág az ember és végigbarangolja az univerzumot, de legalább azt a részét, ahova beengedik. Miután tudom, mi merre található, lehet foglalkozni a plotokkal, legalább nem nézek bután, mikor elküldenek egy általam sosem látott szektorba valamiért...
  • bentorrents
    köszönöm a gyors választ!!:-)
  • Gunslinger
    Hi!
    Elején nem árt minimális gyűjtögetés, fight küldikkel, taxizással ajánlott minimum pár százezret vagy 1-2 milliót összeharácsolni, aztán indulhat a Terran plot, de nem érdemes benne rohanni, két plot küldetés között ajánlatos megállni gyűjtögetni és felfedezni.
  • bentorrents
    sziasztok,

régi reunion motorosként (röpke egy év nyálcsorgatás után), a kedvező árazás hatására sikerült végre beruháznom és elkezdenem a TC-t. Sajnos a "main plot"-ról vajmi kevés leírást/infót találtam. Kérdéseim: érdemes megkeresni a fő küldetést már az elején? Segít valamennyire átlendíteni a kezdeti nehézségeken (humble merchant), vagy elsőnek csak gyűjtögessen az ember szépen csendben? danke
  • bgabor
    Saját gyártól elvileg ingyen viszi a cuccot, ennek ellenére nekem is apad folyamatosan a HUB pénze. Mindegy, csak legyen végre vége ennek a tökkelütött HUB plotnak.
  • mindero
    Hát igen, ez nem jutott eszembe. Mondjuk az vicces h a saját gyáradtól is vásárolja a cuccot. Mindig leapadt nekem is pillanatok alatt a 10 milla.
  • tomonor
    Topik Update: Youtube videó beillesztőgomb. Csak megnyomod, bemásolod a teljes URL-t, majd ez a kis javascript átalakítja a kódot, végülis nektek annyi a dolgotok, hogy megnyomjátok a gombot ;) Okos kis szerzemény.

Teszt:
  • bgabor
    A HUB stationnél a 'resource buying limit'-nél milyen értéket kell beállítani, hogy a hajók mindenképpen elhozzák az oret a környező bányákból, bármennyibe kerül is?
  • bgabor
    Kiderült, azt volt a gond, hogy nem volt pénz hozzárendelve a HUB állomáshoz. Így még a saját bányáimból se szállított. Mostmár megy.
  • bgabor
    Egyedül az ATF shipyard scipt van fent, mert az kellett a Tyr beszerzéséhez.

Teladianiumnál se ment, ott is kézileg gyűjtöttem össze a cuccot.
  • mindero
    Elvileg működnie kellene.
    Nekem még a saját gyáraimból is automatikusan vitték a hajók az anyagokat ugrálva !
    Le is esett az állam tőle.

Ha minden szükséges szoftver telepítve van, van műhold a közeli szektorokba, és a hub-ba is van hely akkor nem tudom mi lehet a baj. Script hibát mondanék, de te gondolom nem használsz modokat :)

A Teladianium az működött rendesen? Mit írnak ki a hajók a cmd parancs mellé?
  • bgabor
    Emberek lenne egy kis problémám.
    "Kedvenc" HUB plotomban eljutottam addig hogy leszállítottam a 150.000 egység Teladianiumot. Most 450.000 ore leszállítását követelik tőlem, hogy végre elkezdhessem az Aldrin missions plotot.

A problémám az, hogy a Xenon HUB-ot dokkolt transzporthajóim(amiknek home base-nek is a HUB van megadva) nem hajlandóak elindulni Ore-ért, hiába adom ki nekik a "buy for best price" parancsot. Pediga HUB szektorával szomszédos szektorokban van vagy kilenc ore bánya, mind tele ore-al.

Van valami mód arra, hogy automatizáljam a szállítást? Valahogy nincs kedvem 450 szer manuálisan megvásárloni az oret és ide oda küldözgeni a hajókat.(tekintve hogy egy transzporthajóba csupán 1000 ore fér)
    Ti ezt hogyan oldottátok meg?
  • Zilo85
    Nagyon jók a flakkok (kivéve a Cluster). A "legnosztalgikusabb" fegyver az X3-ban.
    Tapasztalatom alapján nem csak a lent említett hiba miatt szedhetik szét könnyedén a vadászok a fregattokat.
    Bár minden M7-re telepíthető valamelyik flak de a nagy energiaigényük miatt az 50-70ezres lézergenerátorú hajókra (M1, M7) okosan (nem minden szlotba) kell telepíteni őket.
    Eszetlenül csak M2-re.
    Eddig azt vettem észre, hogy az AI irányításra bízott hajók igyekeznek beosztani a rendelkezésre álló fegyverenergiát de ha túl sok rajta a flak és a vadászok hemzsegnek a hajó körül akkor már nem osztja be. Fél perc sem kell és kifogy az energia és csak itt-ott dörrent egyet amivel csak 1-1 vadász pajzsának max 30%-át szedi le és mire a sebzett vadász újra támad már ismét 100%-os a pajzsa így a magára hagyott fregattnak előbb utóbb annyi.
    Én azt csinálom, hogy pl.: egy panthernél aminél a felső lövegbe 4 fegyvert lehet telepíteni ott csak 2 flakkot ahová 2 fegyvert lehet tenni ott csak 1-et telepítek. Csaták során teszteltem. Nekem így bevált.

• mindero
    Hát én azt észre se vettem :)

Lehet h ezért kapták szét az M7-eseimet a vadászok. Mondom magamnak ez a flak szart se ér.
  • Zilo85
    És végre kijavítják a mentések után a flak típusú fegyverekkel kapcsolatos hibát.
  • Vitez77
    Az itthoniért tényleg nem, igaz :D Csak emlékeztem hogy anno haver vett vmi nem túl drága cuccot (3-4k) és ahhoz járt. Namindegy, úgyse azért vettem :)
  • mrzed
    Én sem kaptam hozzá posztert... de szerintem te sem fizettél érte 10e felett...
  • mrzed
    Engem nem zavar... :)
  • Vitez77
    Kérdés: a CDGalaxis meg 576KB-ban vett TC-hez nem jár poszter úgy mint az Egosoft-tól vettben?
    Csak mert meglepődtem amikor kinyitottam az új példány dobozát azt nem volt benne poszter :S
  • tomonor
    ööö hát jah.

Ellenvetés?
  • mrzed
    Hi-hi... :D akik meg nem olvassák folyamatában a topikot, azok meg had keresgéljék a 2.5-ös patch-et... :D
  • tomonor
    aha értem. Nos, tudom hogy még csak köszönő viszonyban sincs az új patch, ám inkább most változtatom meg a bannerben a verziószámot, mert Most van időm.
  • mindero
    Mert csak a fórumok között van, bocs nincs a hírekbe. De betettem a linkjét, onnan el lehet érni.
  • tomonor
    huhh, te aztán gyors vagy, érdekes módon én nem látok ilyesmit a főoldalon :O lehet hogy betelt a cache a böngészőmben?
  • mindero
    Jah és eltávolítják a másolásvédelmet nem utolsó sorban :)
  • mindero
    Kihozták a hivatalos 2.5 patch változtatási listáját. Egosoft főoldalán kinn van. Javítanak a hajófoglaláson, a komplexeket is fejlesztik (ki és bekapcsolható gyárak!, részletesebb leírás).

Van még pár apróság de ezek a lényegesek.

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=258911
  • SewerRat
    Ezer köszönet, lecsekkolom őket!
  • szeeelem18
    De én nem a reunionra gondoltam hanem a Tcben Kérdeztem azt a bázist.
  • tomonor
    http://zakharovmusic.com/
  • bgabor
    Megnéztem a weboldalt, nagyon tuti lesz. Látom jó érzékkel válogattad ki a legszebb számokat Zakharov mester munkái közül (a peace 1-7el nagyot alkotott). De az első szám honnan van? Azt nem találtam meg az X3TC/soundtrack mappában.
  • tomonor
    Egyéb: Update-eltem Amaro oldalának linkjét, mostantól a működő oldarla fog repíteni. Aztán meg reménykedjünk hogy lesz majd X3-TC-nek is egy saját fül ott :D
  • tomonor
    sokféle design van, ám ezt a wrapper fajtát találtam a legjobbnak személyszerint. Ám még nincs kész...
  • Gunslinger
    Egy van, az Aldrin plot végén találkozunk vele és segíteni kell neki.