X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát én meg elõször kérdezõsködök, és csak aztán moddolok. Most, hogy tudom hogy csak egy egyszer lehet a vanillától eltérni, és az örökre szól, nem fogom moddolni a cuccuot. Amúgy se akarom hogy esetleg inkompatibilitás legyen majd a TC 2.0-val.

Pedig van néhány nagyon hasznos script, amik nem teszik könnyebbé a játékot, csak kiegészítik. Ilyenek például az OTAS,ATF,Yaki,Pirate shipyardokat berakó scriptek. A készítõknek eleve be kellett volna rakniuk mindet.

Amúgy nem tudja valaki, hogyan tudnám aktiválni az összes lehetséges kezdést, mert újratelepítés volt, és a mentéseimmel ellentétben a kinyitott kezdések elvesztek.

Ja,ezt elfelejtettem, pedig ez a legjobb rész. Igen, úgy is mûködik.

Magyarul ha el akarsz ugrani egy jumpgate-el nem rendelkezõ terran sectorba, csak annyi a dolgod hogy besorolod valamelyik wingbe a hajódat, majd az autopilotnak kiadod az ugrási parancsot.
Fura, de így simán rááll a accelerator gate-ek bármelyikére, és ugrik.

Elég kapitális bug.

NONPLUSZULTRA
És ha te is a wing része vagy??

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

NONPLUSZULTRA
Ha már "modified" a játékod, akkor onnantól nincs olyan, hogy "csak". Többé nem lesz vanilla, bármit is csinálsz, modified marad. Akkor meg már miért ne próbálnál ki ezt-azt (csak ezt, csak azt). Az XTM-emet emiatt csíteltem agyon, és ezért ügyelek rá kínosan, hogy ne legyen modified a TC, mert ezt is elcseszném - mellesleg amúgyis könnyebben játszható, lásd: #5408

Értem, köszi, akkor elkülönítek 50 millát boarding pod hajóra. Bár, még 18 milla, és 68 milláért már kapni Argon Titant.

Mellesleg találtam egy bugot a játékban: A wingbe sorolt hajók(a wingek) képesek command utasításra a jumpgate nélküli sectorokba ugrani.
Így az összes terran sectorba.

nem fogja átváltani a neved csak bekapcsolja a script editort.

nyilvántartja és ha egyszer modified akkor többé nem lesz vanilla.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Akkor mindenki, aki scriptekkel játszik, ilyen nevû karakterrel tolja? 😄
Nyilvántartja a játék, hogy melyik mentés 'modified' és melyik vanilla?
Vissza tudom utána állítani?
Csak egy rövid idõre akarom bekapcsolni az OTAS shipyard scriptet, hogy tudjak venni egy sirokost, mert nincs kedvem 50 millát kifizetni egy kizárólag Boarding pod lövõ szerkezetre, a Sirokos csak 38 milla, a többi 50.

Vitez77
a játékban írd be a pilót nevének hogy "Thereshellbewings", ez indítja el a script editort, ami kell a plugin managerhez.

天使たちは私を見守る

Valaki magyarázza már el nekem, hogyan kell ezt a Plugin Managert használni. Valami pilótaátnevezésrõl zagyvál hogy használni lehessen a scripteket.

Összességében sokkal könnyebb a TC, mint a Reunion. A fegyverek teljesítménye, a plotok (kiéve a HUB, de az meg marhaság és nem is foglalkoztam vele túl sokat), és úgy globálisan minden.

Röhejes, hogy amikor eg yplotban kell hajót foglalni, nem is lehet kilõni a hajót, csak a pajzsát. Vagy a goner plotban, ha arra se mész, a kalózhajó üldözésénél, amerre az jár, mindig értesítenek róla, hogy épp merre van, elég csak a végén odaugrani a közelébe (ha már korábban felfedezted azokat a szejtorokat valami gyors kis hajóbal), a "nagyon igyekezz, mert kifutsz az idõbõl" feladatok is simán megvárnak, stb...

A Reunion BBS-ben felvehetõ, követõs, levadászós feladatok biz elveszek, ha nem igyekeztél. Meg amikor vissaztértem a Reunionba, fél napig szenvedtem, hogy mi a fene van, mire rájöttem, hogy biz a Reunionos AHEPT a közelében sincs a TC-s HEPT-nek teljesítményben, de még a Beta se. Telejsen más stratégiát kell használni, ha életben akarok maradni...

Néha könnyû, néha nehéz. Nem tudom túltenni magam a HUB-on <#boxer>

Nemtudom! Én igazság szerint bírtam a néma X2-s Juliant és az X3-as beképzelt Juliant is 😄 Valahogy mintkettõ illett rá, noha az X-BTF-be az apja is néma volt.

Apropó, csinálok már hetek óta egy leírást egy esetleges X3-TC modhoz, még kb kell 1-2 hónap hogy kész legyen ( <#idiota> ) ám egy bétát lehet hogy átküldök a szorosabb X rajongóknak-e körbe o.o

Vitez77
Mert Real Life-ban sem te döntöd el, hogy "na, most közepes nehézségû zebrán próbálok átmenni" 😄
Tényleg túl easy lett a játék, személy szerint én is a Reuniont tolom még mindig.
A kis jelzéseket ugyan kiveszi egy script, de hát az sem az igazi :S
Julian meg rulz XD

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

NONPLUSZULTRA
A BBS-t én is hiányolom, és egy idõ után mindenki megtanulta "úgy"olvasni, hogy hamar kijöjjön a lényeg - legalább lenne és ha zavar, lenne kikapcsolható.
Pont a rengeteg könnyítés nem jön be az X3:R-hez képest, igenis kelljen keresni küldetéseket, ne világítsanak az arcomba lámpácskák, téglácskák, stb. Sokkal nagyobb kihívás volt egy szektoron belül felderíteni az összes állomás kínálatát.
A Race Rank és a pénzszerzés felturbózása kiábrándító számomra.
Játékosként megértem a pro és a kontra érveket is, kinek ez jön be, kinek az.

A kérdés az, hogy ezek miért nem állíthatók be különbözõ nehézségi fokozatokra. (a kustom startokat nem tartom nehezítésnek, bár a poisoned paranid az lehet)
Akkor mindenki megkapná amit akar vagy vár a játéktól, mert én perpill csak a grafikája miatt játszom a TC-t. Az XTM-et meg azért mert élveztem.

Én jobban bele tudom élni magam egy arccal, hanggal, személyiséggel rendelkezõ hõs helyébe, mint egy néma, arctalan, személyiség nélküli névbe.

De ízlések és pofonok. <#vigyor2>

Már megint milyen vitába csöppentünk 😄 na mindegy, legalább van téma ^_^

Na ja, ezért értelmetlenek is lettek a notoriety turbózós pénzes lehetõségek. Bár szvsz a TC notorietys dolog sokkal jobban van balanceolva, mint az X3:R-ben volt, ott picit túl lassan ment a fejlõdés. Az valahol érthetõ, ha egy fajnál leölsz két tucat kalóz M6-ost, vagy pár darab Xenon capshipet és utána már kedvelnek. Fõleg, ha Core szektorban teszed, gyakorlatilag te vagy a hõs megmentõ. Na mondjuk a taxizós küldetéseknél viszont el van toszva.

Vitez77
Nemtom, volt-e róla szó, de aki olyan elvetemült, mint én, az már elõrendelheti az X3: Gold-ot.
Témához: bbs FTW.

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Sztem az X-BTF óta a Terran Conflictban vannak a legnormálisabb plotok, nem erõszakol bele a játék konkrétan egy karakter személyiségébe és megadja a hamis érzetet, hogy te irányítasz, míg korábban eléggé szabályozottan ment a dolog. Julian kiscsávó még dumálta is a hülye dialógusokat a sok erõltetett szereplõvel, tök béna volt :-((((((

Sajnos az a baj h megcsinálsz 6 küldetést aztán el is érted a max rangod.

Na bumm. X2 tetszett a legkevésbé az összes X közül, nem igazán ástam bele magam, a béna sztori ott kezdõdött a papa pici fia Julian Brennan karakterével, amit sosem komáltam és szerintem nem komálja aki játszott az X-BTF-el. Az X-BTF-nek még tényleg viszonylag eredeti és beleélhetõs sztorija volt.

Nekem az adományozás rész eléggé hiányzik, kicsit könnyebb volt egy idegen faj szivébe belopni magam 😊
Engem az zavar h a világ nem él. Ugyan járkálnak benne a kereskedõk, de nincs senkinek konkrét célja, több szerepjáték elemet vártam (marhaságokról is el lehessen dumálni a kereskedõkkel), kísérleti fegyvereket, meg SOKKAL jobb plotokat.

már most elõre megmondom neked hogy lottózás már X2-be is volt, nemcsak X3 2.0-ba :p

Alap X3:r 2.0-ban is volt már lottózás, kártyajáték, adományok árváknak, stb. A Cycrow féle megoldás csak gyakoribbá tette õket, meg adott hozzá egy-két pluszt, pl. az említett állomás hackelést, ami egyébként alapban benne van a TC-ben is, csak ugye nem BBS-en keresztül, hanem a kis villanykörte ikonok alatt. A lottó, black jack meg hasonlókat sajna kivették.

Tomonor: Oké, hogy környezetet próbál teremteni, de ismétlõdik és baromi unalmas, tehát felesleges. Úgy kellett volna megcsinálni, hogy külön helyen olvasod a hétköznapi híreket és külön listázza az elvállalható küldetéseket, munkákat, mint mondjuk a Freelancerben. De mivel egybeömlesztették a kettõt ezért egyáltalán nem sírom vissza a BBS-t.

Igen, egy darabig még reménykedtem, hogy a BBS sztorikból esetleg kihozható valami feladat, de semmi. Ellenben Cycrow bbs extensionja, a lottónyereményekkel, szerencsejátékkal, eladó cuccokkal egész jó. Ha még hozzá veszem a kalózoknál elréhetõ race notoriety javító és állomáskibéákítõ hackereket, a TC-bõl hiányzik...

Azokat a híreket a "Fictional X-Universe" részére készítették. Nem kell, hogy kapcsolódjon a játékhoz, az amolyan környezetet próbál teremteni, amely igazán jellemzi az X univerzumot. Sajna az X3 nem jellemzi az X univerzumot...

Detto. Egy idõ után baromira gáz volt, hogy a százszor olvasott ismétlõdõ híreket kellett folyton átlapozni, hogy rátaláljak egy nyamvadt küldire. Amellett, hogy az olyan kamusztoriknak, minthogy eltûnt a Paranid 7. flotta egy rombolója itt meg itt semmi hatással nem voltak a játékra. Nincs is Paranid flotta, csak néhány Zeus meg Odysseus a Core rendszerekben aztán helló. Szal kb. a játék elsõ pár hónapjában poén a BBS, de ha már három éve játszol az X3:R-el idegesítõ lesz.

Engem bbs hiánya nem izgat, sõt inkább örülõk neki. 😛

bbs hiányát semmi sem pótolhatja, IMO

Mikor jön végre a 2.0?
Talán az szomorúbb hogy nincsenek nagyon új játékosok se. Mondjuk egy kicsit többet vártam a küldetésektõl, mert megjelenés elõtt mondták hogy jó hosszú lesz a mission, ehez képest meg pár darab van, a HQ meg ilyen missziók meg kb random hozd ide ezt meg azt. :S

Talán azért mert még nincs semmiféle nagyobb conversition mod vagy patch a játékhoz. Majd ha megjön a v2.0, akkor ismét open.

Továbbá a régi X3-ba már a legtöbb dolgot kiveséztük...

NONPLUSZULTRA
Nagyon lassan döcög ez a fórum... megint csak mellébeszélünk, ez sajnos a játékot minõsíti.... pedig elvonási tüneteim vannak, a héten küldik az új alaplapomat tehát végre már lesz gépem, és azt hiszem hagyom a fenébe a Benchmarkozást, inkább folytatom a küldetéseimet.

hmmm akkor marad a sima ram >_<

Én egy 20MBps írási és 30 MBps olvasási sebességû pendrive-al próbáltam a readyboost-ot. Katasztrófálisan belassította a TC-t, ha fájlmûvelet ment a háttérben akkor a hang recsegett, ropogott, szaggatott volt, minden töltögetés ideje a duplájára nõtt... kb 10 percig húzta az usb ramkénti pályafutása... kikapcsoltam, de iziben....

http://a-zcomp.eu/

Egyértelmûen a HG, vagyis én o.o

Kösz, bárki is volt aki kiszedte a reklámot!<#taps>
rosszabb? o.o

Nem lesz jobb, sõt...
De próbáld ki, majd rájössz.

nem gondolom hogy olyan jó lesz tõle, de még mindig jobb mint semmi >_<

Nem, azt a Vista eszi meg, és sokan azt gondolják, hogy milyen jó lesz tõle...
Az USB olvasási sebesség és a RAM elérés között alig pár nagyságrendnyi a difi, de aki akarja, használja...

NONPLUSZULTRA
Azt hiszem, azt csak a 64 bites rendszer eszi meg.

:S

pendrive-ot rammá állítom

NONPLUSZULTRA
Nem tudod annyira túlhúzni, hogy érzékeld a külömbséget. Számokban ki lehet fejezni, de nem fogod látni a javulást. Én addig hóztam, amíg elszállt az alaplapom is, és a processzorom is.
Mindössze az Overall average framerate értékem nõtt meg 10-el de játékban nem tûnt fel.

Mi az az USB RAM?

Apropó, még fogok szerválni még 1 giga memóriát, meg talán még kipróbálom az alternatív megoldásokat (CPU, GPU overclocking, USB RAM, stb)

amúgy

--------------------------
X3 - Terran Conflict
--------------------------
Game Version: 1.2.0.0

Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080917-1612)
DirectX Version: DirectX 10
Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8600 GT <1780 MB> Driver: 7.15.0011.7519
CPU Info: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz (2 CPUs), ~2.2GHz
Usable System Memory: 2046 MB

Video Settings During Benchmark:
Screen Resolution: 1280 x 1024 * ❤️2>, fullscreen
Using Shader Profile: 3.0
Antialias Mode: 4x
Anisotropic Mode: 8x

Graphics & Shader Settings:
Texture Quality: high
Shader Quality: high
High Quality Bumpmaps: enabled
Environment Mapping: enabled
Glow Filter: disabled
Ship Color Variations: enabled
More Dynamic Lights: enabled
Used Vertexsize: 40 bytes

Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 26.7 average fps 7.0 minimum fps 55.0 maximum fps
Scene "Fight" 39.3 average fps 20.0 minimum fps 62.0 maximum fps
Scene "Build" 29.7 average fps 18.0 minimum fps 48.0 maximum fps
Scene "Think" 13.4 average fps 9.0 minimum fps 27.0 maximum fps

Overall average framerate: 27.3 fps

(c)2008 EGOSOFT
For more information visit http://www.egosoft.com

hmmm, amolyan Nexus-osnak tûnik, csak más grafikai motorral. o.o