12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Pares #6775 Nos nem hiába van ekkora modding communityja (szép magyar beszéd lol) a gémnek... -
Pares #6774 Na asszem ezek azok a modok... nekem bejöttek. -
r4pt0r #6773 Ez tény ha scripteket/modokat használunk akkor már igaz is lehet amit írtok. De magában az alapjáték egy fapados game, ami ordít azért hogy modold. :D -
Pares #6772 Erre meg ott a modok... Most név szerint nem emlékszem rá, de LV-nek van egy modja, ami eléggé feléleszt meg megnehezít mindent, mármint minden faj harcol az adott ellenséggel, inváziók, nagyobb flották, stb. Amikor befejeztem akkor fent volt és a "csöndös" xenon szektorokból meg az univerzumból elég kemény csatatér lett... -
r4pt0r #6771 Pontosan, ez mind arcade játék. Ha már rep szim játékok, ott van a Microsoft Flight sim, nah ott kb. 105*x gombot használsz, egy géphez.
Xben sem gravitáció, sem sok gomb nincs. Értem én hogy nem támogatja a motor, nem akarnak az emberek üzemanyaggal foglalkozni ilyesmi.
-
tomonor #6770 feltéve ha nem rakod fel az RRF és improved races scriptet... Na ott már nem írtasz alap fajokat többé... xD -
Pares #6769 "A stratégia cselekvések egy hosszabb távú terve egy bizonyos cél elérésé érdekében, ami gyakran az úgymond „győzelem” vagy probléma megoldás."
Van benne stratégia, punktum! -
r4pt0r #6768 Mondom másként. :D
Akkor lehetne stratégia ha az AI nem lenne olyan hülye mint egy fadarab.
Mi legyen a cél: elfoglalni a világot.
Megvalósítás: minél több M2,M1.
Az AI mit fog csinálni: semmit.
Hogy éred el a hajók gyártását?
Kalóz leszel, bányász, küldiket csinálsz, ilyesmi. Ez inkább gazdasági tevékenység mint stratégiai.
De persze mindenkinek más a véleménye. :D -
Pares #6767 Il-2 Sturmovik? Esetleg Hawx? Az irányítás ehez hasonlóan történik, márminthogy mindig egy űrhajóban repülsz, itt-ott landolsz egy űrbázison, ott kereskedhetsz, aztán missziókat csinálsz, vagy a fő történeti szálat, amiből több van, vagy mellékküldiket. Aztán válthatsz hajókat is.
A hajók elég változatosak, mármint a legkisebb "egyszemélyes" kis felderítőtől kezdve az ultrabrutál rombolókig meg anyahajókig, mindet irányíthatod, persze az irányítás mindnél más. -
tomonor #6766 apropó, ilyen alapon csak az Orbiter nem arcade űrszimulátor. -
tomonor #6765 na itt választhatsz hogy boarding-olsz vagy elpusztítod :D -
r4pt0r #6764 Tisztában vagyok vele, de a Diablo sem RPG csak azért mert lehet benne választani 3 karakter között. Ez sem az mert lehet választani hogy bányászol, vagy bármi.
Nincs flottám ne hülyéskedj. :D
Nincs benne stratégia, ha van 10 M2esed, az ellenségnek 5 akkor te nyersz. Ez nem stratégia. Gondolom játszottál a Nexusal, abban van stratégia, hogy pl. az ellenség fegyverét, pajzsát lövöd ki. Az már az.
De lényegtelen, mindenkinek mást jelent. :D -
Pares #6763 Szerintem van...
RPG-zni lehet benne, attól függ mit értesz ez alatt. Én szerep játékot...
Stratégia is van benne, persze nem olyan, mint a strat. játékok.
"A stratégia cselekvések egy hosszabb távú terve egy bizonyos cél elérésé érdekében, ami gyakran az úgymond „győzelem” vagy probléma megoldás."
Repülő szimulátor: nos ez tényleg nem a legjobb példa, mivel eleve az űrben játszódik, jövőben, nem létező űrhajókban, tehát eleve nem is lehet szimulátor, mivel nem tudjuk szimulálni a nem létező környezetet, csak részben. De szerintem jó az irányítás, annyira reális vagy élvezetes, amennyire kell... -
tomonor #6762 a sztorija abban az értelemben gyenge, mint a játék keveset foglalkoztat a sztori részlegével. Ha a szériás történetet nézzük, akkor legyőzhetetlen.
A beszédhangok valóbban jobbak voltak a Reunionban... Itt nincs élet bennük, nem tudom mi lelte az egosoftos srácokat... Az alacsony frame rate... hát az én gépemmel a legnagyobb csata esetén is 30-al megy, szal a Patch az megoldotta ezt a problémát. Gondolom.
Az utolsó rész pedig azt jelenti, hogy a játék már teljes egészében kihasználja az egér nyújtotta lehetőségeket, így az interfészt is könnyebb használni, igaz nem a veterán játékosoknak, nekünk időbbe tellett míg betanultuk... -
tomonor #6761 te nem vagy tisztában az RPG fogalmával ezekszerint.
Stratégia is van benne, nem is kevés. Igaz, alap dolgok, de stratégiának stratégia. Az hogy te neked még nincs flottád amivel tudnál stratégiázni, az más dolog. -
gregtom6 #6760 rákerestem, néztem már videót, mint írtam, de nem jöttem rá, h akkor most hogy kell harcolni, stb., majd mindjárt kipróbálom.
A történet eléggé ahsonlít a Stargate-re, így, h ősök, meg kapuk. Bár wikipedia szerint vhol pont a szegény sztory miatt pontozták le:
"Criticism included slow frame rate on high settings, high learning curve, inconvenient controls, lack of multiplayer, bad voice acting, and poor story, although the critics mention that the severity of most of the frustrations were noticeably reduced when compared to previous games of the X series."
Na majd meglátjuk. -
tomonor #6759 Apropó, ha nem tudsz alapszinten angolul, vagy németül, nagyon el leszel veszve a játékban. Aki profi angolos mint én, az könnyen megérti mit monda a játék, de ha akárkit erről a fórumról is megkérdezel, megmondja, hogy betanulással fog elmenni az első két hónapod a játékban. -
r4pt0r #6758 RPG, repszím, stratégia nagyon rossz példák, egyik sem igaz erre a játékra. :D
RPG ellem nincs benne 1 deka sem.
Inkább egy arcade repcsis játék.
Stratégia sincs benne igazán- -
tomonor #6757 Apropó, elkezdtem modifikálni az SS&B modot, hogy X2 szerű legyen, illetve a régi X3-as normákat szeretném vele visszaállítani (pl, kevésbé megerőszakolt Home of Light a régi Reunionos zenéjével, illetve a kimaradt fegyvergyárak is bekerülnek a játékba, stb)
Illetve tartogatok még meglepetéseket, sőt, még a galaxy editor is tartogat nekem :O -
Pares #6756 "Say goodbye to a social life..."
De ez is nagyon igaz, mivel eléggé addiktív a játék, szóval csak mértékkel! XD -
Pares #6755 Előre szólok, hogy az csak amolyan bencsmark. Vagyis inkább csak ízelítő a grafikából.
Azt is elhiszem, hogy nemtudod elképzelni, milyen fajta game ez. Mielőtt nem játszottam vele, én se tudtam elképzelni. Úgy képzeld el, mint egy RPG, egy repülőszimulátor, és egy kis stratégia vegyítve. A grafika valóban nagyon jó, a szektorok is szépek. A modding community hatttalmas, rengeteg mod van hozzá, de ezeket majd később... -
tomonor #6754 Meg tudnád mondani, hogy melyik dátumú kiadásban van teszt az X3-TC-ről a gamestar-ban? Mert meg akartam venni, csak akkor nem tudtam hogy melyikbe volt, és most úgy néz ki hogy meg kell rendelnem, mert mindenképp látni szeretném hogy mit írt róla a gamestar. :( -
tomonor #6753 ha játékmenetet akarsz belőle látni, lépj fel a youtube-ra és keress rá hogy "X3 terran conflict gameplay"
Eredetileg ez egy gazdaság-űr-harc szimulátor. Szabadság van, tehát végülis bármit megtehetsz, kalózkodhatsz, csempészhetsz, bármit felrobbanthatsz, ha van hozzá erőd és gépeid, ám tetteidnek következményei lesznek. Szal ha békésen kereskedsz, akkor max a kalózok jelenthetnek problémát (meg még 2 faj + akiket eddig megtámadtál és ellenségesek veled szemben)
Eredetileg 5+2+1+1 faj van a játékban, akik a következőek:
-5: Argonok, Boronok, Teladik, Paranidok, Splitek -vagyis az X univerzum lakói (argonok az elveszett emberek)
-2: a két ellenséges faj, Xenonok (Terraformálók) és Kha'ak-ok (rovarok, mindent megtámadnak)
-1: Terránok, nos ők a színtiszta emberek
-1:Kalózok, többféle fajok keverékei.
Továbbá vannak még fajok, akikkel nem találkozhatsz, csak fan fikciókban, modifikációkban, könyvekben (pl Sohnenek, Az Ősök, stb) -
gregtom6 #6752 Mi a fene...csillagkapuk csak más néven...meg ősök. -
r4pt0r #6751 Rolling demo is csak egy videó lényegében. Vagyis elindítod aztán megy szépen magától. Nem fog matatni semmit a játékból. -
Pares #6750 Jah, és előre szólunk, hogy az irányítás kicsit bonyolult az elején! NEM 10 perces játék, tehát neki kell kicsit ülni, gyakorolni, ismerkedni az interfésszel, és nem elborzadni elsőre, mint azt egyesek teszik! Sok szerencsét! -
gregtom6 #6749 komplex...hát ezért töltök demót, mert nekem olyan stratégiás, egyszerűen nem tudom elképzelni, de a grafja miatt is kipróbálom... -
gregtom6 #6748 Na töltöm a demót, X3TCRollingDemo, remélem rendes ízelítőt kapok belőle, mert vhogy nem tudom elképzelni videókból, még egy 8 oldalas GS tesztem is van, csak nincs kedvem végigolvasni:D
De a grafja megfogott... -
tomonor #6747 http://valen.uw.hu/Argonopedia/X2%20tortenelem.htm
Ez az X2-ig sorolja fel a történéseket, és azóta már két rész is megjelent, tehát... HawX-el még nem játszottam, de hidd el, ennek kb olyan kidolgozottságú története van, mint a Star Wars univerzumnak a negyede. Ami azt jelenti hogy rohadt nagy, ahhoz képest hogy egy játékként indult már könyvek jelentek meg róla, és fan videók százai... Továbbá az Elite után ezt a játékot említik a legnagyobb, legelterjedtebb űrszimulátornak, az offline kategóriában. Egyszóval, ez a játék az űrszimulátorok Ferrari-ja, míg a régi Elite mondjuk egy... Mercedes? na mindegy xD Szal, próbáld ki, ám előre szólok, komplex játékmenet. -
Pares #6746 H.A.W.X-nál ezerszer kidolgozottabb a történet... -
r4pt0r #6745 Az Aldrin plothoz végig kell vinni a Terran, Goner, és a Khaak polotokat, és a HUB plot első részét, a teladiumot és az oret le kell szállítani. -
r4pt0r #6744 A történet mindben összefügg, ha nem izgat a régi részek grafikai "minősége" akkor természetesen azokat is vidd végig, úgy lesz kerek a történet. H.A.W.X.-et nem toltam, vagy csak pár percet ezért ebben a kérdésben nem nyilatkozok. -
Pares #6743 Hát a történet az átlagon felüli, csak a megvalósítás nem tökéletes itt-ott. De csak ajánlani tudom. -
szeeelem18 #6742 Értem. KÖsz. És az Aldrin plot mikor kezdödik majd vagy mikor adja? Mert a Terránosal végeztem elvileg mert valamit ki irt mikor leszálitotam pár ürhajóst a földhöz. -
gregtom6 #6741 És komoly története van? Olyan, mint a H.A.W.X., csak űrben? Megéri a régi részeket elkezdeni? Összefügg velük a történet? -
r4pt0r #6740 Van története, nem stratégia, rengeteg hajód, gyárad lehet, lehet benne kereskedni, gyilkolni is. Szimulátor erős szó rá, inkább arcade féle. -
gregtom6 #6739 Van ennek története? -
gregtom6 #6738 Üdv. Most ez milyen játék? Mert Űr szimulációt, meg kereskedést írnak. Ez stratégia? Vagy csak 1 hajód van? Vagy mi ez? -
#6737 Na, Akenbosch megint alkotott (ha már művészetről van szó ) -
bgabor #6736 Ez a három pont mit jelent?