12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • bgabor
    TP osztályú hajó kell neki. Nyugi, nem kell venned egyet, találsz egy elhagyatott TP-t az elhagyott hajók listáján, ami fent a bannerben van.
  • mrzed
    Nem ritka, hogy csak TP hajó felel meg az utas igényének...
  • Gykor
    Most kezdtem el játszani, ezzel a játékkal. Vettem egy cargo lifesupport systemet, gondoltam szállítók(taxizok)utasokat, de egyszerűen nem tudom felvenni őket, már mindent próbáltam comm-on is (csak sablon duma van ) és nem megy. Kérlek titeket segítsetek írjátok le hogyan kell. Köszi
  • szeeelem18
    Töltsd le a legujjabb javitást talán abba kevesebb a hiba meg van pár ujitás is benne.
  • hapi
    Igaz közben én is megtaláltam a játékban. Azért köszi. Sokkal mozgalmasabb ez a terran conflict mint az X3-volt, mondjuk én kb. 1.0 verziót próbáltam és ott azért sok gond volt még.
  • SaGa
    Hogyne lehetne, csak egy advanced satelite kell abban a szektorban. Annak lehet ilyen pranacsot adni.
  • hapi
    Köszi mindenkinek a segítséget de azt hiszem rájöttem hogy amire én számítottam az nem működik a játékban. Tehát nem lehet best buy-yal keresni olyan szektorban ahol nem én járok hanem egy másik hajóm. közben összejött 1 kis pénz szal már beállítottam lokál tradernek, úgy tudja használni a best buy lokátort.
  • bgabor
    Az lehetne, ha mással is megesett volna már ilyesmi. De se ezen a fórumon, se az egosoftoson nem olvastam ilyesmit soha. Szóval script bug lesz.
  • tomonor
    lehet a játék hibája is.
  • r4pt0r
    Szerintem meg akár a játék hibája is lehet.
  • bgabor
    Egyértelműen nem az egosoft hibája. Nyilván a fent lévő scriptek egyike tolta el a dolgot, ilyesmi nem esik meg a vanilla TC-ben. Az egosoft pedig nem felel ismeretlen eredetű scriptekért.
  • tomonor
    meg nem mintha érdekelne, mert már nem nagyon játszok vele...
  • tomonor
    ez mikrotranzakciós.

És eszem ágában sincs :D
  • r4pt0r
    MMOban bannaolnak ilyenért ha nem jelented. Legalábbis a fizetős játékokban.
  • tomonor
    gyűjtsed nyugodtan, ez nem csalás, az egosoft hibája :D Velem is hasonló történt, csak nem TC-ben, hanem egy MMO-ban. Mondanom sem kell hogy jól meg gazdagodtam. :D
  • mrzed
    Ez a HUB tisztára megbolondult...
    Már kész a plot, most meg respawnolnak a nyersanyagok a HUB rakterébe...
    Átpakolom a hajóra, és újra tele van...
    Azt hittem, hogy az nividium a legértékesebb, de tévedtem...
    Az előbbivel megrakott SF 23 millát ér, viszont egy microchip-pel teli 66 millát kóstál...
    Nem mintha szükségem lenne a pénzre, mert már eddig is 2 milliárd körül jártam...
  • szeeelem18
    Meg érdemes Advance sateliteket telepiteni a rendszerekbe és akkor azon is látod a legjobb árakat meg a hatósugarába az ellenséget is.
  • mindero
    Ezt a mázlit

Nekem nincs ilyen szerencsém.
  • tomonor
    állítólag ha nekik is van best buys/best sell akkor pontosabbak, ám nem erősítem meg.
  • bgabor
    Best buy és best sell locatornak csak abban a hajóban van értelme, amiben ülsz. "5" "6" billentyűkkel lehet aktiválni őket. Így ha bemész egy szektorba, rögtön látod mi mennyiért van, hol a legolcsóbb, mit hol lehet eladni.

Az AI shipek "buy for best price" "sell for best prize" parancsára nincs hatással, azokat a parancsokat a Trade software MK2 megvétele után lehet kiadni az adott hajónak.(tehát annak a hajónak kell rendelkezni Trade S MK2-vel, amit utasítasz)
  • hapi
    Mindkét hajóban van trading software1,2 trading system extension, ahol ülök ott van best buy és best sell de nem tudom hogy kell használni vagy miben segít. Ha teszek a kereskedő hajóba is best buy best sell-t akkor ott tudok remote best buy best sellt választani a menübe de az szinte hasznáhatatlan szerintem. Egyáltalán segít valamit a kereskedésben? mondjuk nem kell minden solar gyárat kézzel átnézni hogy hol van olcsó energy cell? mert ha nem akkor nem is küzdök vele inkább csinálok universal tradert amint tudok.
  • mrzed
    Pár hónapja már a HUB plottal küzdöm... a 2.1-es patch telepítésekor épp a kristályokat szállítottam a direkt erre épült komplexeimből, valamint az egész univerzumból. Kb a felénél jártam a patch-eléskor ezután indítva átugrotta a még hátralévő, közel fele kristálymennyiséget, kezdhettem a silicon beszállítását. Már ennek is a felénél voltam, amikor egy rendszer újratelepítés következtében újraraktam a játékot. 2.1-re patch-eltem, visszamásoltam a mentett állásaimat, felraktam az előzőleg is használt scripteket, a CAG-nak az időközben megjelent új verzióját. A mentett állást visszatöltve jöttek az üzenetek, hogy a CAG által vezérelt hajók visszaérkezve új feladatra várnak. Nem is tulajdonítottam ennek túl nagy jelentőséget, mert mindig így történt, ha új CAG verziót másoltam be. Gondoltam, hogy mielőtt újraindítom a HUB hajóit, kipakolom a rakterekből a silicon szállítmányokat. Viszont ezt nem tudtam megtenni, mert folyton 1250 volt a silicon mennyisége a HUB rakterében. Ekkor nézem, hogy szépen 1250-esével teljesítődik a nyersanyag beszállítás. Néhány perc alatt megvolt a még hátralévő közel 200.000 silicon, majd jött a 64K microchip. Nem hittem a szememnek, de ez is elkezdett lefele pörögni 250-esével. Meg se mertem mozdulni, nehogy véletlen abbahagyja :D
    Nem tudom, hogy mi történhetett, nem telepítettem, vagy másoltam be a HUB-al kapcsolatos mod-okat, vagy scrip-eket... Sőt még az előző telepítésből sem maradhatott fent semmi, mert az egész TC mappát töröltem az újrarakásakor.
  • SaGa
    A best sell/buy lokátornak a saját (amiben ülsz) hajódban kell lennie. Ezen kívül kell még bele a Trading System Extension (valószínűleg ez hiányzik az M4-esedből). A másik hajóba meg a két Trading Software (MK1 és MK2). Az MK3 akkor kell, ha azt akarod, hogy a hajó önállóan kereskedjen. Előbb csak egy szektorban, később az univerzum egészében tud dolgouni vele.

A lokátorok azokban a szektorokban kéepsek dolgozni, ahol van saját hajód az adott időpontban.
  • hapi
    Valaki segítsen please!

Szal kezdő kereskedő vagyok, átültem M4 hajóba és onnan irányítom a kereskedő hajómat, miközbe könnyű küldiket vállalok. Most vettem best sell meg best buy locatort az M4-re de nem működik. Eddig kézzel kerestem a legolcsóbb helyeket gondolom ezt kéne csinálja de a menüben szürke maradt. ha valakinek van ideje írja már le mit kell kezdeni vele mert, amit eddig találtam róla az csak annyi hogy arra a hajóra vegyem meg amiben ülök és kész...
  • tom36
    Kössz a felvilágositást.
    Amugy ez a sok rövidités engemis zavarni szokot mer nem mindenki tudja igy rutinbol hogy mi mi ?
    de azér átvergödtem rajta magam
    nem hiszem hogy hasznomra lene (megin be bonyoritaná a dolgokat) meg amugysem szoktam akora complexeket létrehozni
  • szeeelem18
    Igen ez az. Kösz a segitséget Saga.
  • SaGa Jr
    Abból a kevéske infóból amit leírt a segítséget kérő delikvens, nekem ez ugrott be. Ez az egy hely volt ahol konkrétan caiman TS-ből kellett kiugrasztani valakit.
  • tomonor
    jah, azt hittem hogy a terrán plot elejére referálsz, amikor a teladi kalózokat kell kiszűrni.
  • SaGa Jr
    Szerintem nem keverem a hajókat. :-)
    Family Zyarth-ban kell lecsekkolni 4 TS-t (ez a Terran Plot 6. feladata), amik mindegyike Caiman. Ezek közül lesz az egyik amit meg kell szerezni úgy, hogy kiugrasztja belőle a pilótát az ember. Átmászik bele az ember, majd irány az Elephant lecsekkolásra. Ha minden megvolt, akkor találka az Odin-nal, majd irány a kijelölt Unknown rendszer ahol a pofozkodás lesz.

Itt lesz egy magányos delikvens aki kiugrik a TL-ből (na itt tévedtem, nem az enchanced jaguar-ból ugrik ki de nekem minden esetben amellől indult). Na ezt a delikvenst kell majd leszállítani a Holdra, ő ugyanis a Split tudós.
  • tomonor
    Összetéveszted a Caimant a Vulture-el. Szerintem.

• SaGa
    Nyersanyag. Ettől a "nyersi" stílustól lábrázást kapok és elmegy a kedvem a válaszolástól...

Egyébként egyszerű.

Veszel és leraksz valahol egy Node-ot. Ettől 5 ugrásnyi távon belül lehetnek azok a gyáraid, FDN dockjaid, vagy Relay-id ahonnan, vagy ahova transzportálni akarsz. Két Node között 8 ugrásnyi táv lehet, akkor képesek egymásnak is átdobni a szükséges anyagokat.

A Relay-k a hajók EC és rakéta ellátását szolgálják, a rendszerben.

A Dock-ok (ez lehet Player HQ, a HUB, saját EQ Dock) arra jó, hogy az NPC-k számára adjon el terméket, és az FDN-en belüli transzporttal lehet pótolni a készletet. Az NPC állomások a docktól max 3 ugrásnyira lehetnek...
  • SaGa Jr
    Sokat segítene ha mondanád a feladat nevét is (mission menüben megnézheted). Caiman szállítóhajóból kiugrani egy helyen fog csak valaki (ennek a feladatnak az előzménye a satellite telepítés), mikor scann-elgetés során ki kell derítened melyik hajó szállít bizonyos cuccot a megadottak közül. Azt meg kell támadni, kiugrasztani belőle a delikvenst, majd átszállni bele és menni lecsekkolni a rendszerben lévő megjelölt TL hajót (odamész 500 m-en belülre és megvárod míg kész a scan). Aztán tipli mert szétlőnek ha nagyon lassú vagy.

Amire Tomonor utal, az majd később lesz. Ott egy TL-ből menekülnek elfelé és majd egy Split Jaguar-ból ugrik ki valaki (a hajóját meg lehet szerezni). Na ezt a delikvenst kell majd felvenni és leszállítani a megadott állomásra. De az ilyen infók benne vannak a mission menüben.
  • tom36
    a gyárat nem akartam megsemisiteni csak a complex csörendszerét mer nem stimelt.
    a Freight Distribution Network -röl már halotam de a müködését nemigazán értem ,hogy hogyan lesz a nyersi továbitva meg mijen távolságon belül müködik ..
    probáltam elolvasni de nem mindent tudtam megfejteni bene.
  • tomonor
    Van még egy script, amely egy óriási dobozzá változtatja a komplexumokat, ám azt hallottam hogy bugzik egy picit, volt akinek nem azt termelte amit kellett, valamit összekavart, stb.
  • SaGa
    Ha meg akarsz szabadulni egy gyártól, ott a "self destruct" parancs, nem kell hozzá lődözni.
    Ha meg komplexeket építesz, érdemes a Factory Complex Constructor scriptet használni.
    Gyorsbillentyűket kell a parancsaihoz rendelni. Szétszedheted a koplexet gyáregységekre, ezeket egyenként mozgathatod, forgathatod, ahogy tetszik. Egyetlen hibája, hogy a csövezést nem módosítja, ha már egy összerakott komplexet módosítasz, csak akkor aktualizálja, ha újabb elemet adsz hozzá. Akkot viszont teljesen újrarakja.

Megjegyezném, a TC-ben én nem építenék komplexet, inkább használnám a Freight Distribution Network-ot. Ezzel sokat gyorsul a nagy komplexek szektroainak kezelése, mert nem kell a csövek megjelenítésével is vergődniea a gépnek. Sajnos Reunion-oz nincs ilyen...
  • szeeelem18
    amelyik kiugrott a caimanbol ?
  • tomonor
    el kell vinned az elfogott split tudóst az egyik terran állomásra, elmondták hogy melyikre.
  • szeeelem18
    Üdv mindenkinek!! Valaki nem tudja mit kell csinálni terrános küldibe amikor elfoglaltam egy splites teherhajót.de utána nem tudom mit kell csinálni.Kérlek segitsetek.
  • tomonor
    Ahogy gondolod, nem tudod mit vesztesz.
  • r4pt0r
    CPU progit kapcsold ki, hátha.