12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Phoenix force
    Sziasztok,

most ugrok neki a játéknak, és Reunion XTM után megszoktam némi luxust.
    Látom, hogy az XTC még nincs kész a játékhoz, szóval a kérdésem:
    Tudnátok ajánlani valami script csomagot, amit érdemesnek tartotok feltenni?

Köszi
    Üdv
  • tomonor
    Íme egy újabb dokumentum, ezúttal a balanszról, amire be fogom állítani a hajókat. Bocsi hogy angol:

Balance:

Races:

Argon
    -Medium Speed
    -Medium Hull
    -Medium Shielding
    -Higher Weapon output
    -Higher Weapon Variation usage
    -Medium Cargo capacity

Boron
    -Faster speed
    -Normal Hull (+regenerating boron hull plating [fast speed])
    -Heavier Shielding
    -Normal Weapon output
    -Lower Weapon usage
    -Higher Cargo capacity

Teladi
    -Slower Speed (higher speed bonus on Raider variatons)
    -Heavier Hull
    -Higher Shielding
    -Lower Weapon output
    -Higher Weapon Variation usage
    -Highest Cargo capacity

Paranid
    -Slowest Speed
    -Heaviest Hull (+regenerating paranid hull plating [slow speed])
    -Heaviest Shielding
    -Highest Weapon output
    -Normal Weapon Variation usage
    -Normal Cargo capacity

Split
    -Highest Speed
    -Lowest Hull
    -Lowest Shielding
    -Highest Weapon output
    -Highest Weapon Variation usage
    -Lowest Cargo capacity

Spectre
    -Faster Speed
    -Normal Hull (+regenerating spectre hull plating [normal speed])
    -Heavier Shielding
    -Higher Weapon Output
    -Spectre Weapon Variation usage
    -Higher Cargo capacity

Terran
    -Faster Speed
    -Lower Hull
    -Higher Shielding
    -Normal Weapon Output
    -Terran Weapon Variation usage
    -Normal Cargo capacity

ATF
    -Fastest Speed
    -Normal Hull
    -Highest Shielding
    -Higher Weapon output
    -Terran Weapon Variation usage
    -Lower Cargo capacity

Aldrin
    -Faster Speed
    -Higher Hull
    -Higher Shielding
    -Normal Weapon output
    -Experimental Weapon Variation usage
    -Normal Cargy capacity

OTAS
    -Faster Speed
    -Normal Hull
    -Higher Shielding
    -Normal Weapon output
    -Normal Cargo capacity

Xenon
    -Faster Speed
    -Normal Hull
    -Higher Shielding
    -Highest Weapon output
    -Normal Cargo capacity

#DECA
    -Faster Speed
    -Heaviest Hull
    -Highest Shielding
    -Highest Weapon output
    -Experimental Terran Weapon Variation usage
    -Higher Cargo capacity

Kha'ak
    -Highest Speed
    -Heavier Hull
    -Normal Shielding
    -Normal Weapon output
    -Kha'ak Weapon Variation usage
    -Lower Cargo capacity

Goner
    -Faster Speed
    -Normal Hull
    -Higher Shielding
    -No Weapon output
    -No Weapon Variation usage
    -Higher Cargo capacity

Majd később lehet hogy bővítem.
  • tomonor
    hát jah, nemigen találnék hozzá moddert ugyanis illegálisan csinálom.
  • Pares
    Elolvastam a készülő modod fícsör listáját... Elképesztő. Szinte egy teljesen új játék. Majdnem minden átdolgozásra kerül...

Tomonor, most komolyan, ez egy XTM (XTC) kaliberű szuper mod lesz, ha elkészül. Minimum. Ezt egyedül akarod megcsinálni?
  • tomonor
    a reunionos szektor takeoverbe volt értelme elfoglani a szektorokat, ugyanis állomásaid után adót kellett fizetni, ám így nincs.
  • Pares
    Ok, remek. Sorry, nem olvastam vissza, de rögtön megteszem...
  • Pares
    Hiszen van Sektor Takeover script ehez is! El kell pusztítani/foglalni az összes ellenséges állomást a szektorban, és egy parancs segítségével a TIÉD lesz a szektor. Igen, a tiéd, mármint tulajdonosnak a te neved lesz ott. Remek RPG-zésre. Névnek megadod a kitalált vállalatod nevét (mint OTAS, stb.) például... Működik, mert amikor utoljára (valamikor nyáron) próbáltam, akkor működött. Az egyetlen hibája, amit tudtommal azóta se küszöböltek ki, hogy a Xenon szektorokban továbbra is respawnolnak a Xenon hajók...
  • tomonor
    igen, ám ez a csillag benne van a vanilla játékban, csak nem raktál be egy szektorba se. A feature-öket már leírtam egyszer alább...
  • Pares
    Ez brutális! Nagyon jól néz ki! Még milyen újdonságokat fog tartalmazni a modod? A videón látható csillag "animált"? Mármint mozognak rajta a napkitörések?
  • tomonor
    Tessék, itt egy kis ízelítő a készülő modomból:
  • tomonor
    A játék mindent random generál, ha valahol megölsz egy Xenon M5-öst, az az univerzum másik végén újraspawnolódik. Így teremtődik meg az egyensúly.
    A TC-t nem területfoglalásra tervezték. Nincs is sok értelme végülis, esetleg ha lenne egy olyan script hozzá mint a Sector Takeover a reunionban.
  • ColmCorbec
    Lenne egy kérdésem: szerintetek a kalózok/kalózkonvojok random születnek, és haladnak vhová, vagy van kiindulási és végpontjuk? Tehát csökken-e a tevékenységük, h ellenőrzésem alá vonnám a belső szektoraikat, és kilövöm a bázisaikat?
    Csak mert a Xenon szektoroknál azt vettem észre, h hiába pucolom ki, mindig ugrálnak befelé szép számmal (megjelennek a semmiből, tehát a játék pakolja be őket) - és így semmi értelme területfoglalósat játszani.
  • tomonor
    szerintem ám az elég nyílvánvaló, hogy Terran állomásokat nem lehet összekötni. Ám legközelebb olvassátok el a readme fájlt :P
  • mrzed
    Pedig nekem három komplexemben is van terran XXL SPP. Sőt a HUB-hoz készült két 25-ös Crystalfab komplexumhoz is beraktam 3-3 terran SPP-t, mert az energycell-t könnyebb eladni, mint a crystal-t....
  • r4pt0r
    Én már M6és felette jobban szeretem a billről írányítani. Sokat kell mozgatni az egeret, senset meg nem állítok feleslegesen minidg. :D
  • Zilo85
    Kösz az infót.
    Pár órányi próbálgatástól kíméltél meg.

• Zilo85
    Nem emlékeztem az alap beállításokra ezért írtam, hogy úgy állítsa be, hogy könnyen érje el.
    Magamnak (ezek szerint) azért állítottam el mert hozzászoktam, hogy az "a" a gyorsítás, "d" docking comp., "s" SETA stb..
    Minden újratelepítés után bő 45 percembe telik mindig mire az igényeimnek megfelelően beállítom a bill.parancsokat, de gondolom nem csak én vagyok így ezzel...
    Az irányításánál célszerűség erősen szubjektív. Reunionba nem is használtam egeret, most meg a TC-nél igen (pedig amennyire csak tehettem visszaállítottam a Reunionos irányításra). Kinek mi áll kézre.
  • tomonor
    ezt most nem értem, miért kell átálítgatni. A w-a-s-d direkt az fps kézi felhasználóknak kedvez. Nem nyílakkal célszerű írányítani a játékot, hanem egérrel.
  • tomonor
    jah hát vagy úgy, csak megemlíteném, hogy a Xenon Q egy M7-es fregatt osztály, nem pedig nehéz romboló. Ha benne vagy scriptek használatában, akkor rakd fel a Race Responce Fleets-et . Az segíthet, ha időbe észreveszi az AI hogy már oda van spawnolva egy Q, de azt se miattad fogja beküldeni a harcosait, hanem mert egy npc hajó vagy állomás van tűz alatt.
  • Savage85
    Hú kösz az ötleteket. Az álomásokon nem találtam "Help" opciót lehet ahoz is valamilyen szint szükséges. Próbáltam elcsalni is, hogy a mercuryk kijöhessek az álomsárol de mérgében inkább szétlőtte az álomást minthogy utánam jöjjön. De akkor megpróbálom kilőni egy Eclipse lesz elég jó hozzá vagy valami olcsóbb is megteszi, most egy Xen. L em van de az hamar lemerül.
  • tomonor
    Terrán állomásokat ne is próbáld összekapcsolni, csak commonwealthi állomásokat lehet. (Terran állomások nem kompexumok, hanem egyszerű állomások)
  • Zilo85
    Ha Tomonor ötlete nem jönne be, itt egy agresszívabb megoldás:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A Q-t könnyedén kis odafigyeléssel és türelemmel egy M3-al is kilőheted.
    A módszerem a következő:
    Állíts be a hajódon az oldalazó hajtóműveket a billentyűzet beállításánál úgy, hogy könnyen elérd. (nálam a balra oldalazás shift+É a jobbra shift+Ű a felfelé shift+Ő stb.)
    Repülj a Q közelébe és folyamatosan oldalazva de a Q felé nézve (lényegében körbeoldalazva, a Q lövedékeit kikerülve) de épp csak annyira közel hozzá mint amennyire a fegyvereid elhatolnak.
    Igy folyamatosan tudod lőni, a lövedékeitől eloldalazgatva pedig nagyjából sértetlen tudsz maradni.
    És még két apróság. Az egyik, hogy Q-nak nincsenek alul lövegei, amit könnyen ki lehet használni, de a hátsó lövegeire flak ágyúk vannak felszerelve, amit minden áron el kell kerülnöd mert az ellen az oldalazgatás nem ér semmit.
    Ja és még 1 apróság a Q M7-es osztályú nem M2-es, de sztem ez téged jelen pillanatban kicsit sem érdekel :).
    Sok sikert.
  • Gunslinger
    A Xenon Q csak egy M7-es, egy jobb fajta M3-as vadásszal ki tudnád lőni te is.
  • Zilo85
    Szenved v.ki olyan hibától, hogy két állomás (esetemben 2 Terran SSG gyár) összekapcsolásakor a játék összeomlik?
    Az összeomlás akkor történik amikor az utolsó parancs kiadásával megjelenik külső nézetben a TL-em amivel a kit-et kidobtam.
    (gyári a játékom)
    Eddig egyik X-ben sem kereskedtem (csak amennyire az armadám létrehozása érdekében muszáj volt), így most próbálkoztam először két állomás összekapcsolásával.
  • Savage85
    Hát gondoltam, hogy nekem kell csak nem számítottam arra hogy egyböl egy M2-es töl kell majd megvédeni a hajóimat :). Köszi ezt kipróbálom hátha bejön.
  • tomonor
    ha a szektorba van millitary outpost vagy trading station akkor menjél oda, hívd fel és válaszd azt az opciót hogy "Help, I m under attack". X2-ben így lehetet segítséget kérni, reunionba nem működött a különböző .job fájlok miatt, ám nem tudom hogy TC-ben javították-e. Egy próbát megér, mindenesetre neked kell támadás alatt lenned, saját hajóidról neked kell gondoskodnod :D Szal ha nem tudsz a kereskedőidről gondoskodnod, az nem az Argon Föderáció gondja, hanem a tiéd. Érted.
  • Savage85
    Halihó. Már meg olyan kis problémám lenne, hogy jött egy Xenon Q egy "kezdő" szektorba és rettegésben tarja a kereskedőimet. Nem lehet valahogy lelövetni vagy valami láttam valahol olyat, hogy: ship hired ez valami olyasmi lenne, hogy hívhatnék valakitöl hajókat?
    Plz help!
  • Pares
    Na akkor az. Azt is valahogy karácson körülre igérik, bár kitudja mi lesz belőle.
  • tomonor
    XTM itt nincs, az a reunionhoz van. Az itteni mod pontos neve XTC.
  • Pares
    Akkor OK, már azt hittem, én maradtam le valamiről, mert hivatalos oldalon sincs semmi. Egyébként nem kell szólni, hetente párszor felnézek a hivatalos fórumra és ide is, szóval nem amaradok le, remélhetőleg... Patch után újra neki kezdek, XTM-el vagy anélkül...
  • tomonor
    hamarabb elkészítettem hogy ne keljen vele szarakodnom később, ám még 2.1 van még mindig. Majd szólok ha kijön a 2.5 ha akarod :P
  • Pares
    Hello! Mi ez a v2.5 a bannerben?
  • tomonor
    ezt a hülyeséget hol hallodtad? Már maguk a .maps fájlok nem kompatibilisek a TC-vel, nemhogy még az egész mod-placcs xD

A patch az egosoft híres szokásához híven karácsony előtt fog megjelenni.
  • mindero
    Olvastam a fórumon lehetséges találgatásokat a patch megjelenési időpontjáról és többen október közepét saccolják.

Persze kőbe vésve semmi nincs.
  • mrzed
    Ha azt a magyar kézikönyvet összehasonlítod az angollal, akkor láthatod, hogy igencsak zanzásított.... :S
  • kobra223
    sziasztok azt hallotam hogy az XTM-mod megy a x3 terran conflickt alat ez igaz lenne? ha igen akkor mennyiben befolyásolja a játk menetet?
  • kisviku
    Na asszem egy kicsit vissza fogok ide térni én is.Bár nagyon későn lett meg az X3:TC,de asszem belefogok.Most már olyan gépem van, amin zökkenőmentesen fut és kipróbálom, hogy lehet-e normális életet is élni az X3 mellett.
    Mert eddig vagy egyik vagy másik volt hehe

Egyelőre csak megpróbáltam megizzasztani az új konfigot és a Win7-et,de nem sikerült...
    Meglepve tapasztaltam, hogy adtak hozzá magyar kézikönyvet, így legalább nem kell még egyet írnom
  • tomonor
    hmmm, mondjuk érdekesnek tartom az egosoft balance-ot. A rendőr hajóknak berak egy 20-as fighting skillt, de egy szimpla érc kereskedőnek 80-at ad o.o Na lesz itt mit átdolgozni... xD
  • tomonor
    Hmm, na most már értem miért veszlik el goner repu ha az ufót lelövöd:

szal a .job fájl szerint az ufóba goner pilóta ül.
  • Savage85
    Ahha köszi!