12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
mindero #6937 Hát én gyakorlatilag csak hétvégén tudok, bár most több időm van h betegeskedek. De max 15 órát egy héten. -
SewerRat #6936 Mennyit játszoto kegy héten kb?:)
Nekem nagyon nincs időm.
Humble merchantal kezdtem, és főleg kereskedni akarok...aztán majd harcolgatni, ha lesz lém.
-
tomonor #6935 aha. Válság van. -
mindero #6934 Van olyan script ami üzenetet küld ha elpusztul egy hajóm?
Az őrületbe kergetnek a rohadt klózok meg xenonok akik pillanatok alatt kilövik a legnagyobb hajóimat is (még jó hogy van emergency jump).
Persze 99%-ra kéne állítani, akkor még lenne esélye a 6GJ-os hajómnak elugrani egy K frontális támadása elől.
A hajófoglalás meg idegeimre megy. Teljesen életszerűtlen. Pár száz méterről pillanatok alatt kilövik a podokat (a hajóról nem is beszélve - gyenge és lassú), de 30 km-ről már gond nélkül betalálok. Ez így nem poén.
Rohadt kereskedőim meg képtelenek valami miatt elugrani a kalózok elől, ezért óránként minimum egyet kilőnek. Tök mindegy h van-e satelit a rendszerekbe vagy nincs.
Látszik h rég játszottam, sikerült teljesen fölhúznom magam -
tomonor #6933 lehet készíteni kijátszható scriptet, amit nem vesz észre a játék, tulajdonképpen volt is egy ilyen topik, a lényeg annyi hogy egy meglévő scriptet kell megváltoztatni, és úgy nem veszi észre hogy csítelt, közbe meg annyi pénzt raksz be magadnak amennyit akarsz.
Kérdés az, hogy kinek van annyi szabad ideje hogy egy ilyen toplistás hülyeségért ennyi fáradozást csináljon. -
#6932 Csítelt gémek statjait nem lehet feltölteni. Csak a nem "modified" játékokat. Én is bekerültem a top 100-ba a szűz játékommal.. -
tomonor #6931 vagy csak egyszerűen becsítelték. -
Zilo85 #6930 Ahogy itt a többség (legalább is remélem) a valóságban él és néha ellátogat az X Univerzumba, úgy ők az X Univerzumban élnek és néha ellátogatnak a valóságba.
"say goodbye to a social life..." -
mindero #6929 Vannak azért NAGYON beteg emberek.
Nem tudom szoktátok-e nézegetni a ranglisát a hivatalos fórumon, de vannak elképesztő adatok. Van egy csávó aki 1millió hajót lőtt már ki, egy másik vagyona meg 150 ezer milliárd kredit, van akinek 8000 hajója van (hogy a rákba látja át az egészet ?).
Nem tudom h mennyit nyomják ezek, de még belegondolni is szörnyű.
-
mindero #6928 Nem is rossz ötlet, mindjárt kipróbálom.
Tegnap úgyis elkezdtem megint (május óta) X-ezni,
Rájöttem h még van 670e kristály amit össze kéne szednem :(
Asszem hagyom a küldetéseket a francba és elkezdek kereskedni célirányosan. -
#6927 Én Reunionban úgy teszteltem a hajókat, hog átküldtem őket kíséret nélkül a Pirate Alley-n: ki meddig jut el?
Csak két hajóm jutott át segítség nélkül: egy Tyr, és a Starburst ... -
Zilo85 #6926 Bár az eddigiekben nem tértünk rá de szerintem nem az minősít egy hajót, hogy a játékos, hogyan tud vele bánni (az a játékost minősíti), hanem ha AI-ra van bízva. (ha ügyes a player akár egy M4-essel is le tudja szedni az M7-esek zömét (kis ésszel és türelemmel) hát akkor még M6-al mit lehet művelni...). Én elsősorban a fentiek alapján minősítettem az M6-os osztályt.
Sokszor úgy tesztelek egy hajót hogy parancsba adom neki, hogy támadjon meg 1 az 1-ben egy ellenséges hajót. /4-5 kísérlet után levonom a következtetést/ -
bgabor #6925 Nyilván a Panthert meg a Threshert nem számítottam a sima M7-esekhez, mivel ezek egyedi jellemzőkket bíró hajók. A többi M7-esről beszéltem. A Yokohama és az Aegir pedig nem lebecsülendő cucc, mert ők addig tudnak lőni a MAML-jaikkal, amíg csak van lőszer, abból meg soktízezer elfér bennük. Ezzel szemben a többi M7-es ha erős fegyverekkel lő, egy percen belül kifogy az energiából. Lehet hogy felmennek rá a flakok,ISR meg egyesekre az IBL is(oldalra), de hogy egy nagyobb lövöldözésnél egy perc alatt kifogynak a szuszból, az biztos. -
Gunslinger #6924 Azért felhizlalt M6-osoknál jóval többek, mutass nekem egy M6-ost (a Goner T.S. kivételével) amire rámegy az IBL, a PPC, PSG vagy bármelyik commonwealth flak. Néhány M7-esnek meg igen korrekt hangárja is van, nem is beszélve a többszörös pajzs méretről. Néhány M7-es inkább lebutított M1-es (pl. Panther) és M2-es (Deimos, Agamemnon, Tresher), mintsem felhizlalt M6-os. Egyedül a Terran Yokohamára és ATF Aegirre érvényes a felhizlalt M6-os kifejezés, mert azok tényleg nem tudnak sokkal többet. Springblossommal meg bármilyen hajót le tudtam szedni eddig a Khaak M2-esen kívül, még Xenon K-t sem túl nehéz. -
bgabor #6923 Mindenestre az M7-esekért nem rajongok, mert igazából felhízlalt M6-osok, az ő fegyvereikkel. Pillanatok alatt kifogynak a fegyverenderiából. Amelyek pedig lőszeres fegyverrel tüzelnek, tehát nem fogynak ki a szuszból (ATF és Terran M7-esek), azoknak a fegyverzete azonos a Springblossommal (8 MAML). Az M7M-ek állítólag hasznosak, nekem még nem volt olyan. Mindenesetre M7-esek várárlása helyett megérte spórolni az M2 Titanra és Tyr-re. -
bgabor #6922 Hát a springblossommal én rendszeresen szedek le Q-kat, persze az M1/M2 osztálynak nem megyek neki vele. Mondjuk a gyenge manőverezőképeséggel és pajzsal nem tudok egyetérteni. Az M6-osok között ez manőverezik a legjobban, a pajzsa pedig áltagos az M6-osok között. Az M6 osztály tényleg nem akkora szám, bár nekem a Teladi Heavy Osprey annó egészen bejött, mint konvojkísérő hajó. -
tomonor #6921 sajna nincs. -
Zilo85 #6920 Ezért írtam, hogy az M6-os osztály (és osztályelsője a Springblossom) csak elvileg alkalmas nagy hajók elfogására mivel gyakorlatilag alkalmatlan. (legalábbis igen-igen macerás)
Ismerem a Springblossomot (és a többi M6-ot is) de attól még ez sem képes a gyenge pajzsai miatt (sebessége ellenére) a nagyobb hajók ellen (azok flakjai miatt - gondolom ebben nincs vita).
Sőt sebessége még kifejezetten hátrány is néha mivel nehezen lassul és gyengén manőverezik. Addig marad életben a vadászok ellen amíg a flakjai bírják energiával.
Végkövetkeztetésemként én az M6-os osztályt tipikus öszvérosztálynak tartom. Flották töltelékhajójának (golyófogóknak) és patrolhajóknak jók de szó szoros értelemben vett hadihajóknak (harcértéküket tekintve) pocsékok.
Ezért mondom, hogy vagy M3+ (Fenrir ha van fent ATF script, ha nincs egyéni igények alapján) vagy M7 (Panther stb.) de ami a kettő között van... -
bgabor #6919 Hát ezzel nagyon nem tudok egyetérteni.
Próbáltál te már M6-ossal M2/M1-re támadni? Esélytelen vállalkozás. Alkalmatlanok a feladatra.
Másfelől hogyhogy lenézed az M6 osztályt? A játék messze legjobb hajója, a Springblossom is M6-os. 360-al tud menni, és azonos a tűzereje a terran/atf M7-esekkel, és jobb a fronttűzereje, mint a terran/atf M1-eseknek.(8 darab MAML-ja van) -
kelemenlajos #6918 Köszi mindenkinek.
Más utat választottunk. Odavertünk az arcukba egy irdatlan gyárkomplexumot, és amikor megtelt, akkor leolcsóztunk mindent, mint az aldi, egyből nagy cimbik lettünk :) Persze a föld még nem elérhető de beljebb jutottunk. 10-15 sectortrader és a föld is behódol kereskedelmi nagyságunk előtt :) -
mindero #6917 Nincs valami olyan mod amitől a csaták kicsit mozgalmasabbak lesznek?
Pl olyanokra gondolok h a saját hajóink is küldenek videoüzeneteket (persze van bennük pilóta).
"Pajzsok 10%-on, Eltaláltak, Vészugrás" stb... Mint anno a freespace-ben.
Ez nagyot dobna a hangulaton. -
Zilo85 #6916 Egy szóval sem mondtam (írtam), hogy M7-est adnának be a küldetések során ellenfélnek. Arról beszéltem hogyha M7-ben ülve vállalok el küldetést akkor adnak cap. shippeket ellenfélnek. (M6-al még sosem vállaltam el ilyen feladatokat, és nem is fogok mivel nem tartom sokra ezt a hajóosztályt az M7-es osztály megjelenése óta.
Amúgy pedig ha M6-ban ülve vállalsz el ilyen küldetéseket akkor nem csoda, hogy M2-ket kell kilőni (mivel patrol jellegű feladatok mellett --- elvileg --- erre valók). -
tomonor #6915 nem tudták, még az a script is nehezen javítja, több egész types fájlt is át kell írni hozzá, hogy kompatibilisek legyenek egymással. -
mrzed #6914 Ezt azért megoldhatták volna egy nehézségi szint állítási lehetőséggel, nem kellett volna ledegradálni az egész X univerzumot... -
Gunslinger #6913 A Mars, a Vénusz és a Merkúr is tiltott terület kezdetben. -
tomonor #6912 az argon humble merchant plot kezdetekor kaptok egy üzenetet, hogy omicron lyrae-ban ez meg ez van, és bérelnek pilótákat diplomáciai kíséretekre. Ez a felkérés egy időn belül leáll ám, de amikor a gép jónak látja újra elindítja a plotot. A legelső üzenetek között nézz körül, ám általában az argon trading stationre irányít, omicron lyrae-ban. -
SaGa #6911 A terran kapcsolatot ki kell érdemelni.
Be kell menni Omicron Lyrae-ba és figyelni a rádiót. Jön egy hívás, hogy kisérőket keresnek egy terran küldöttség mellé. Ezt kell teljesíteni, akkor majd adják a következő terran feladatot. Vigyázat: a Föld és a Hold tiltott terület, míg el nem érsz egy bizonyos rangot a terranoknál... -
kelemenlajos #6910 Sziasztok!
HAverral ketten toljuk az x3tc-t és kicsit elakadtunk. Argonokkal kezdtünk, és eljutottunk a terranokhoz, de nem tudun kvelük sehogy kapcsolatot teremteni. Alap játék, friss patchel. Van valami tippetek?
Eddig scak és kizárólag kereskedtünk, és ha van bármilyen nem ahrci megoldás azt támogatnánk.
KÖszi
-
tomonor #6909 Egyszerű. A TC mindenkit hívogatt, nem csak a veterán X fanatikust, aki csak kereskedni szeret. Továbbá ezúttal célközönség nem csak a felnőttek voltak, hanem a fiatalabbak is ezért lett egyszerűbb az egész valójában.
RakmaTakaTa (defuranévez,te):
Downloads gomb a bannerban. Ott mindent megtalálsz és nem is kell jáhúúznod. -
RaKmaTakaTa #6908 Majdnem egy órát gugliztam "no fog" mod után, erre a yahoo egyből kiköpte :)
link
Vagy van már jobb ettől? -
SaGa #6907 Szerintem meg azért, mert nagyobb a kihívás... Nem is tudom hányszor kezdtem újra a Reuniont csak azért, mert egy bizonyos pont után túl könnyűvé vált minden. Akartam egy nagy hajót, már nem kellett érte küzdeni, megvettem, mert volt rá pénz. Igazából egy szint után egyetlen kihívás marad: eltüntetni valamelyik fajt az univerzumból...
ATZC-ben alig néhány nap alatt több milliót lehet keresni, maximumra lépni harci rangban, stb... -
mindero #6906 Azért játszottak többet, mert minden 8x annyi ideig tartott.
Mondjuk a fajok szintjeinek könnyítéseit én se találtam szerencsésnek. Megcsinálok 10 küldetést aztán legmagasabb rangon vagyok.
Mondjuk az OTAS-os küldetéssorozattal it tele van már a tokom. Kb. 6odjára csinálom meg TÖK UGYANAZOKAT a feladatokat, aztán még a közelébe se vagyok a legmagasabb rangnak. -
bgabor #6905 Azért szerintem a TC-beli könyítésekkel sok új játékost is szereztek, és ez volt a cél az egyszerűsítésekkel.
A Reunion teljesen más dimenzió volt. Nem szerettem benne hogy olyan nehéz a pénzszerzés. Emlékszem mekkora energiámba került egy rohadt teherhajó(TS) megvásárlása, stb. Amikor elkeztem a reuniont tudtam hogy sose lesz benne M2-esem.
A reunionba a legjobb hajóm az aknamezőről felszedett M3-as mamba raider volt, illetve a Bala Gi plot során kapott paranid M6 és M7.
A TC-ben pedig hirtelen minde elérhető lett. -
SaGa #6904 Csak szimplán nem kellett volna kivenni. A Ru-ban billegnek, forognak, "eldölnek" az aszteroidák vontatás közben...
A TC sok szempontból erős "visszalépés" a Ru-hoz képest. Egyszerűbbé tettek egy csomó dolgot, amit az X fanatikusok kedveltek, ám sokakat elriasztott a játéktól. Azt hiszem, a Reunionnal többet játszanak a régebbi X-esek, mint a TC-vel. Legföljebb ha a TC XTM visszahozza azokat a dolgokat, amik elvesztek... -
bgabor #6903 Életszerűbb, kérdés hogy játékélmény szempontjából megérné e így megcsinálni ezt a funkciót. -
bgabor #6902 Nekem jelenleg battlemaster harci rangom van, és amikor az M6-os springblossommal elvállalok egy patrol sector küldit(ahol mondjuk Heretics Endből Nyana hideout-ig kell járőrözni), simán berak a gép ellenfélnek szektoronként 3-4 xenon M2/M1-et. Tehát összesen több mint tíz xenon capital shipet(M7-est sosem).
Tehát nem attól függnek az ellenfelek, milyen hajóban ülve vállalod el a küldetést. -
SaGa #6901 A szekrényed stabilan áll a talajon, surlódik, ráadásul szabályos forma. Az aszteroida szabálytalan, nem surlódik. Ha valamelyik irányba megindul akkor arra megy, míg le nem fékezed. Mivel nem szabályos, és nem a tömegközéppontjánál kezded el rángatni, valamelyik irányba elkezd fordulni, amit kompenzálni akarsz, de a nagy tehetetlenség miatt ez nem olyan egyszerű, mivel nincs egy halom hajtómű felszerelve az aszterodiára, amikkel tudnál finoman szabályozni. Hidd el, az imbolygás sokkal életszerűbb, mint az egyenes vonalon húzás. Pláne, ha még sebessége is lenne , mint a valóságban...
Ha a szekrényedet egy 3 tengely mentén elbillenni képes alapzatra téve próbálnád vonszolni, az se "állna be egyenes vonalba"... -
mindero #6900 Nekem az volt a bajom h elkezdett kegyetlenül rángatózni.
Képzeld h egy madzagon húzol magad után egy szekrényt. Az se fog elkezdeni rángatózni, hanem egy idő után szépen beáll egy vonalba. Főleg ha légüres térben húzom. -
SaGa #6899 Nem hiba, hanem a "valóság modellezése". Gondold végig. Adott egy baromi nagy tömegű tárgy, amit egy sokkal kisebb tömegűvel vontatsz, egy ponton megragadva. Persze, hogy imbolyog, nem akkor áll meg, amikor te megállsz, ha mér egyszer elindult, stb... -
mindero #6898 Az aszteroidák rángatózása az nem programhiba volt?
Engem teljesen megőrjített. Így is baromi unalmas, hát még hogy EZERSZER ledobta, agyonvágott, tök mindegy h a súlypontjába lőttem-e vagy a szélére, agyrém volt.
Úh a mostani gyárvontatás szerintem király.