X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem biztos. Az Aldrin szektor csak TC-ben van, szal az biztosan nem az X2-bõl örökölte át az értékét és nem hinném, hogy csak viccbõl lett 300%-os. Ki kéne majd próbálni, nekem most per pill csak és kizárólag 150%-os szektorokban vannak SPP-im, így nyilván nem láttam különbséget köztük.

Vitez77
Na, és ez a lényeg 😄

天使たちは私を見守る

nem látom a dobozán a "Magyar felirattal" részt...

Az egy dolog hogy magyarul van ráírva a trade fight build think... (szerintem)

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

állítólag gyorsabban kéne termelnie az energia cellákat, habár X2-ben sem figyeltem hogy valóban mûködik-e ez az állítás...

De legalább több % van 😄

Az egy dolog hogy van de tudomásom szerint semmit nem befolyásol a termelésben. 😄

A jövõhetes infó honnan származik? Mert az oldalon csak annyit látok, hogy tervezett megjelenés április 30, ami holnap lesz.

dehogy .....

http://www.cdv-sevenm.hu/preview.php

legalul , jövö héttöl kapható magyarul teljesen
na egy jó hír 😄

Tévedsz. Van egy csomó 150%-os szektor is sõt, Akeela's Beacon 400%-os és Aldrin 300%-os!

Vitez77
Tudtommal utoljára az X2-ben volt meghatározó a napfény, mert ott volt 0-50-100-150-stb%-os szektor. Azóta csak 100%-os van és egy 0%-os. De javítson ki vki ha tévedek.

天使たちは私を見守る

gallardo
üdv! lehet hogy hülye kérdés de oda érdemes solar plant-et építeni ahol nincs sok napfény?

sztem rossz topikba írtál 😄

BuriP
A megjelenésrõl nem tudok, de valamit félreolvashattál, vagy érthettél. Kétlem hogy magyarul jelenne meg, mégcsak feliratozással sem, (sajnos).

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

Kijött egy újabb videó a készülõ X3TC Babilon 5 Modból.

Lassan alakul http://b5.hc-gamer.de/

BABILON 5

sziasztok !

elnézést , de nem olvastam vissza . azt szeretném megkérdezni hogy tudaj-e valaki hol lehet kapni majd holnaptol magyarul a progit ?

köszi
gallardo
köszi

Vitez77
Ha van a beállított áron (szintén a station parameters) nyersanyag, akkor ja, a hajók az egyszeri parancsra maguktól jönnek-mennek majd.
Sztem ha ez az elsõ gyárad akkor olyan helyre tedd, ahol azért van elérhetõ nyersanyag (és core szektorba, a fajok anyaszektoraihoz, természetesen ahol a te outputod kelendõ lesz). Ha már lesz annyid, hogy pl. silicon mine és hozzá egy SPP, akkor csinálsz egy komplexet, és leteheted ecellben szegény helyre is (amennyiben van az ecellhez szükséges kristály). Ja, és sztem az árakat úgy állítsd be, hogy 1.) ne kelljen 3 szektornál többet repülniük a hajóidnak, mert akkor lassabban kapja az anyagot és a nagyobb út nagyobb kockázat 2.) ne kelljen kalóz szektorba menniük, mert az öngyilkosság néha.

Viszont vigyázz majd a BUILD küldetésekkel ha arra vetemedsz hogy olyat csinálj; jól járhatsz velük, ha pl. Argon szektorba vki szállíttat veled egy Paranid gyárat, mert akkor hirtelen kereslet lesz, amit te egy saját gyárral ki tudsz majd elégíteni. Viszont ezután nézd majd meg, ki mit és hova kér a build során, mert ha neadjisten hasonló gyárat építtet, mint ami neked van, akkor lõttek is a max áras eladásodnak.

天使たちは私を見守る

gallardo
és ha ezek megvannak akkor önellátó lesz(mármint hogy magától szerzi az alapanyagot, vagy mindig nekem kell majd)? valamint érdemes olyan helyre építenem ahol meg vannak azok aruk amik kellenek a termeléshez vagy mindegy hova?

Vitez77
Rámész az állomásra, set station parameters. Átutalsz vmennyi cr-t (én 3millt szoktam). A 2 TS-nél beállítod a command console-nál a Home base-t, hogy az állomásod legyen, majd trade, buy ware for best price az egyiknek, a másiknak meg sell ware for best price (input-output)

天使たちは私を見守る

Adj neki pénzt és töltsd fel alapanyagokkal. Utána elkezdi a termelést.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Van fent valami script? Melyik?

gallardo
sikerült összeszednem annyi pénzt hogy felépítettem az elsõ állomásom. szereztem rá három szállító hajót is, de nem tudom beindítani. esetleg valakinek valami ötlet?

X3:Reunoiont "Hero" harci rangik vittem, tehát a második legmagasabbig és ilyet nem tapasztaltam, bug lesz az is vagy nagyotmondás. Ekkora hajókból nem ugrik ki az egész legénység, hülyeség is lenne.

Mert az biza csúnya túltermelés, nem visznek el annyit belõle. Nekem két L méretûm van csak ott, és az is bõven elég, többször visszahozták már az árukat a kiszolgáló hajókat is beleértve.

Emlékeztem valami ilyesmire, de gondoltam kijavították azóta <#idiota>

BuriP
A Reunionban Xenon M2-t (K) állítólag lehetett "kékre" lõni. De csak misszión belül (xenonírtós, vagy taxis), és a legmagasabb három harci rang valamelyike kellett hozzá. <#nemtudom>

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

Alap dolog, hogy minden nagyobb kiadás elõtt mentünk, hogy vissza tudjuk hívni ha nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket.
Mellesleg nem ártott volna visszaolvasni, korábban már többször kitárgyalták itt, hogy a terran mobil mining base ship nemigazán tud bányászni. Újabb kapitális bug.

Mellesleg többen megerõsítették a hivatalos fórumon, hogy a 2.0 patch valóban tönkretette az aszteroidagyûjtögetõ szoftvert, így elveszett az egyetlen kereseti forrás, amivel gyorsan nagy pénzeket lehetett összeszedni.

Bezzeg a duke's domainben lévõ, hét teladium L foundryból álló komplexem mióta áll, alig hozott 5 millió credit hasznot, gyakorlatilag kidobott pénz volt az egész.

Vitez77
60mill veszteség?
"A kredit nem vész el, csak átalakul" - Teladi mondás.
Viccet félretéve nincs ötletem.

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Vagy kamu vagy bug, mert M6-ot nem lehet "kékre" lövöldözni. M5, M4, M3, TS, TP hajókat hagyja el az AI. Lehet TM-et is, azt még nem próbáltam.

Próbálta már valaki a Mobil bányászatot?

Vettem egy Terran Mining Base Ship-et meg a kísérõhajókat 60milláért és nem mûködik.

Mi lenne az elve?

TS-t nem fogad a dokkja, ezért nem is lehet home base-nek jelölni, a Mine Minerals parancsra pedig megáll a szektor közepén aztán bejelez h kész a parancs.
Minden lehetséges dolog fönn van fegyverektõl, ore collector, mineral scenner, összes szoftver, stb...

Az volt az ötletem h elküldöm bányászni aztán ha tele a raktere automatikusan bedokkol a HUB-ba és átadja az oret.

De ez így 60millió kredit veszteség <#boxer>.

1.4-es patch van fönn. Valakinek ötlete?

Ezer köszönet és hála!

Elõfordult már valakivel hogy csak úgy simán marineok nélkül elfoglalt egy Xenon P-t? Nekem a múltkor sikerült addíg lõdöznöm egyet amíg kékre váltott.
Egy gyár építéséhez (mindegy, hogy küldi vagy saját) szükséged van egy TL osztályú hajóra. Ha nincs sajátod, akkor felbérelhetsz egyet. Ezek általában a shipyardok környékén szambáznak. Ha felbérelted megkéred, hogy dokkoljon be egy shipyardba. Ha ez megtörtént, akkor a sipyardban megveszed az állomást. A bérelt TL-nek azt tudod mondani, hogy kövessen. Odamész a célszektorba, õ szépen lassan utánad jön. Ha megérkezett csak megkéred, h dobja le az állomást. Saját TL-el gyorsabb, mert tud jumdrive-al ugrani.
Nagyjából ennyi.
Ja és a TL-ek kb. 20M credittõl kezdõdnek, szóval az elsõ gyáraidat érdemes bérelttel ledobatni. A küldiknél figyelj az idõkorlátra is.
gallardo
ezer hála<#wave>. még annyit szeretnék kérdezni hogy egyszer kaptam egy olyan küldetést hogy építsek egy gyárat. utána olvastam de elég zavarosnak tûnik mer hogy bérelnem kell vmi hajót aztán valamelyik állomásról kell cuccost hozni. szóval ha valaki elmgyarázná megköszöném

Semeddig, fönt a bannerban ott a linkje az elhagyatott hajóknak, onnan szerezd meg az advanced Perseust és az advanced barracudát, és amelyik jobban tetszik, tartsd meg, a másikat meg add el egy shipyardon.
Így lesz jó hajót, fegyvereid és pénzed is.

Heretics endben vállalj station védõ küldiket.

Vitez77
Ha erõsen a sztorivonalat követed, akkor majd leváltatják, mikor le kell.
Ha meg csak úgy császkálsz ide-oda, akkor tõled függ (tudtommal a harci küldetések többek közt a hajódhoz is igazodnak) - vagy ameddig lõsz magadnak egy jobbat/összegyûlik a pénz/találsz egyet (lásd itt a fenti menüben a "Ships" alatt).

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

gallardo
köszi. úgy egyébként amit az elején kapok sabre-t azt meddig érdemes megtartani?

Sziasztok!
Meg tudná v.ki mondani hogy hogyan lehet a Terranoknál a reput növelni?
A fõ küldetést végigvittem, mégsem elég a repum egy jó hajóhoz.
shipyardokon, vagy az ûrruhádba (shift+e)

gallardo
köszi. most már 1-2 dolog meg van, de azt szeretném kérdezni hogyha megsérül az egyik hajóm akkor hol tudom meg javítani? csak mert bementem már 1-2 állomásra vele de sehol se láttam ilyen opciót.

NONPLUSZULTRA
A legfontosabb, hogy olvasd el a kézikönyvet. Némi alapvetõ angoltudás kell a játékhoz, mert rengeteg a párbeszéd. Kezdd a játékot terran-nal, és rögtön az elején nézz körül. Látsz majd egy kis hajót, nyitott könyv ikonnal jelölve. Hívd fel, és eléggé aprólékosan elmagyaráz pár alapvetõ dolgot.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

gallardo
üdv. most kezdtem el játszani és fogalmam sincs hogy mit kéne csinálni. esetleg valaki tud néhány tanácsot adni hogyan induljak?

Én már kb. másfél hónapja nem játszom vele, de még mindig az 1.3-as verzió van fent :-)

Értem. Amúgy megint jól jártunk az új patchel, mert mióta felraktam, nem mûködnek az aszteroida collector hajóim. Ott állnak többezer felaprított nividium aszteroida mellett, 'collect rocks in sector' parancsal, és egy darabot nem gyûjtenek be.

Úgy. Teljesen random a dolog amúgy sztem. Én még csak a split verzióból találtam szinte.

Úgy zajlik a dolog, hogy bejárja az ember a khaak szektorokat valami gyors géppel, aztán csak úgy beléjük botlik?

Khaak és a random generált unknow szektorokban lehet találni.

Hol lehet kísérleti fegyókat találni?
Elvileg van belõlük egy halom, jól is hangzik a leírásuk, de ez így inkább idegesítõ, mert egy darabot nem találtam eddig. Se kalóznál se Xenonnál, se az Unknown szektorokba.

Nem is értem mért ott kéne találnom mikor ezek elvileg a különféle népek szupertitkos fegyverei.
Van 110mill kreditem egy M1 három M7 Crusader rang, vagy 6 komplex, HUB elsõ kapupárját fejezem be.

Vagy nincs szinthez kötve mikor jelennek meg?

Az a helyzet, hogy nem tudom magam nagyon beleélni, mert ha csata van kicsit több hajóval (pl black hole sun-nál elkezdõdik a xenon invázió) cska olyan 20-30 hajó csatázik, de valamiért játszhatatlanul szaggat... Pedig régebben az M7-ben ülve egész szektor tele xenonokkal és nem szaggatott, csak néha ritkán, de most rémálom egy-egy csata... És nem tudom miért.
Ugyanúgy vista van fent. 😞

Mellesleg többen leszólták itt a goner plot jutalmát, a Truelight Seekert. Azt vágom, hogy nagyon lassan töltõdik vissza a pajzsa, de az egyedi tulajdonságának köszönhetõen, hogy bármilyen fegyver felmegy rá, elméletben gond nélkül lehet fenyíteni vele az ellenséges M7 hajókat, nem? Egyszerûen rá kell szerelni hat gauss cannont és telekrakni a rakteret lõszerrel, így a fegyvergenerátor kis kapacitása nem lesz probléma.