X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Satelitot tényleg nem találtam sehol. Eddig még csak kb. 25 sectort fedeztem föl, mindengyiket átfésültem, a satelit factorykat is, de ahogy mondom, sehol nem találtam még. lehet véletlen pont akkor azokban elfogyott... Advenced satelit factoryt is meglátogattam, de satelit 0.

Az úttal kapcsolatban: igen nem várja el, csak a mission guidance vagy mi mutassa a legrövidebb utat, és elõször amikor mentem arra, gondoltam ááá mit nekem egy Xenon sector, lesz ott egy pár N vagy L, max egy kicsit lövöldözök. Mikor átmentem a kapun, mondom aztaq..., két M2 egy M1 meg egy csomó kisebb. de sikerült átrepülnöm. Jah, amugy a Combat mod 3-at használom.

jah és köszi a helpet!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Megint tele lett a tököm:

Találtam egy jó aszteroidáktól hemzsegõ szektort (Unkown Terran 1), csak folyton átjártak a Xenonok randalírozni. Kiírtottam õket, aztán megkerestem h melyik közeli szektorból jönnek aztán azt is kipucoltam (volna ha nem termelõdnek újra).
Játszok tovább, egy M1-et meg M7-et otthagytam a kapu mellett h õrizzék.

Egyszer csak látom h a hajóimnak annyi, a rendszert meg újra elárasztották a Xenonok. MI A FRANCÉRT NEM JELEZ?! Oda lett 3 órányi játékom (300 millió kredites hajókat csak nem hagyom veszni).

Tök mindegy h emergency jump 75-re van állítva. Meg eleve h nem jelez a játék h fölrobbantak. Ezt miért kellett kiszedni (reu-ba benne volt) <#boxer><#violent><#boxer><#violent>

NONPLUSZULTRA
Érdekes módon a 2.0-ás patch után nálam is eltûntek a szetellitek, pomt, amikor kellett volna, és nekem is be kellett loholnom a fél galaxist, hogy taléljak párat. Éppen beszerzõ körúton voltam, mikor felraktam a patchet. elõtte volt bõven, utána szó szerint eltûntek.
Scorp Map-pt nem használok, csak reklámozom, mert újabban nem használok semmilyen könnyítést. így tényleg be kellett járnom a fél világot..... de végül találtam mégis.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

gallardo
elsõnek nekem is nehéznek tünt de így utólag már nem az. elöször szerezd meg hila's joy-ban levõ advanced barracuda-t azzal gond nélkül átérsz a xenon szektorokon(más hajóra nem is lesz szükséged). advanced satelite-t ha jól emlékszem akkor kapsz omicron lyrae-ben és duke's citadell-ben.

Javaslom szerezz be a teladiktól egy Kestrelt, az egy 600m/s sebességig tuningolható M5. A legjobb M5 a játékban. Ideális szatellitek kihelyezésére majd a gyors menekülésre,valamint felderítésre. De a megjelölt szektorba tényleg van kerülõút is, tölts le egy térképet, a bannerban van egy.

Vitez77
Érdekes elképzelésed van a "nehéz" küldetésekrõl.
- "Megfordultam minden trading stationön"
Magában a Satelite Factory-ban nem? Vagy EQ-ban?

- "a misszió azt várja el tõlem, hogy mennyek keresztül egy xenon rombolóktól teli sektoron"
Emlékeim szerint csak azt várja, hogy menj az adott szektorba, oda meg ott van a Xenon-mentes út "felül", a Family Whi szektorban levõ szuperkapun keresztül.

- "Esetleg azt meg tudnátok mondani, hol tudnám törölni a missziót?"
Nem csinálod meg, azt jóvan. Nem fog érte senki szólni. Akkor mész oda s csinálod meg, amikor akarod.

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Utánna olvastam, az adatbázisban Goner/Argon objektumként van feltüntetve, kérdés, hogy a játékban az adatlapon miért nincs semmi adat?

Más:
Segitségeteket kérem: Elinditottam azt a Terran missziót, amiben sateliteket kell telepiteni a split sektorokba. Nos satelitet sehol az ég világon nem találtam eddig. Megfordultam minden trading stationön, de sehol se volt nekik, ki volt irva, hogy árulnak, de nem volt. Sehol. Se terran, se argon, se Teladi és se Split sectorban nem volt. Nemtudom, lehet vmit rosszul csinálok.

Amugy elég nehéz a misszió. Jelenleg egy darab upgrédelt Scimitarom van, nos a misszió azt várja el tõlem, hogy mennyek keresztül egy xenon rombolóktól teli sektoron (3x sikerült, 37% maradt a hajóm hullja, mire átmentem a kapun), + útközben egy csomó xenon és kalóztámadásba ütköztem. Végülis odaértem a Family Zyarth sectorba (satelit nélkül persze), ahol aztán szépen kinyirtak a kalózok (ha 10 nem volt, akkor egy se). Szal nemtudom mit csináljak.

Esetleg azt meg tudnátok mondani, hol tudnám törölni a missziót? Hogy aztán késõbb kezdjem el inkább?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Vitez77
Nem konkrétan Goner, csak 1x vki scriptelt magáak egyet elpusztítota, azt azt írta ki, hogy "your ship...from Goner Temple was destroyed bla bla bla". De hát ezeknek is eredniük kell vhonann 😊 Annyi a hasznuk, hogy ha 1 gyors járgányt follow-ra állítasz rájuk, akkor felfedezi neked az összes szektort.

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Easter egg. Semmit sem csinálnak csak fel-alá repkednek. X3:Reunionban tök ritkán találkoztam velük, de TC-ben baromi sokszor, volt, hogy egy szektorban kettõ is tartózkodott. Nem hiszem, hogy Gonerek, a Goner hajókra lõnek a kalózok, khaakok és xenonok is, az ufókra senki sem lõ, de lehet, hogy azért mert fizikailag nem is hajó?

Goner? Akkor nem poén. Azt hittem h valami idegen életforma ami azzal szórakozik h megfigyeli a fajokat.

nem újdonság , newbieknak annyit kell róla tudni hogy állítólag az egy goner hajó, és nem, nem hajók hanem objektumok, amelyet egy olyan basic script hajt, ami objektummá teszi azt. Tehát követheted, lelõheted, de nem fogod tudni vezetni, ugyanis kb annyit számít a jelenléte mint a spacefly-oké.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

gallardo
egy kis érdekesség..
az elöbb repülök egy argon szektorban, aszem wastelands volt az és látok egy argon meg egy paranid flottát hogy nagyon lõnek valamit. közelebb megyek hogy megnézzem mi az de nem látok se kalózt se xenont. akkor vettem észre hogy egymást lövik. nem is tudtam hogy ennyire utálják egymást.

gallardo
sokat tudtommal nem lehet csinálni velük.(még scannelni sem)

Még mindíg nem mennek, de tudjuk mirõl beszélsz. Én eddig kétszer találkoztam ilyen járgánnyal, a fenti adatbázisban bennevan.

Nah, a képek látom nem mennek, itt vannak mégeccer:
UFO
UFO

Mindegy, hadjuk ezt a hang problémát, van itt egy érdekesebb dolog:

Éppen egy Terran missziót csináltam (The Rescue, amikor azt a kapitányt kell megmentenünk, akit az argonok elkaptak), amikor a The Grand Exchange sectorba érkezve egy ilyen ûrhajóra (UFO) lettem figyelmes (nem tudtam beérni, mert a hajóm végsebessége 200 m/s volt, az UFO-é meg kb. 300 m/s).
Még eléggé a játék elején vagyok, nemtudom, hogy ez egy amolyan easter egg vagy csak egy normális hajó. Csak mert az adatlapjára mindenhova az volt irva, hogy ***unknown***... Érdekes mindenesetre. Jah, és éppen a Xenon sectorba repült, amit a Grand Exchangeben a képen látható kapun lehet elérni...

Itt a két kép, amit lekaptam. Elfelejtettem F3-al közelebbrõl...

UFOUFO

Észrevettem pár érdekességet a játékban:

1. Némelyik hajómnak van pilótája (MKIII Trading software nincs!), akiket át is lehet adni egyik hajóról a másikra. Egyenlõre nincs ötletem h mi az értelmük, de nagyon jópofa.

2. Ha automatikus gyárellátásra vágytok akkor állítsátok be a hajóitoknak az autojump>yes, min. jump range 1, refuel 60 jump. Ez azt jelent h ha egy gyárból elküldöd a kereskedõhajóidat akkor 60 ugrásra elegendõ energiával föltankol a gyáradból, majd ezt minden dokkolásnál megismétli. Marha jó nézni ahogy a 4-5 kereskedõhajó össze-vissza ugrál a szektorok között.

3. HUB, (de bármilyen másik gyár) nyersanyagellátása is megoldható a manual trade run paranccsal: kiválasszuk az állomást ahonnan venni akarunk, a terméket (mindig maxra föltölti a rakteret) majd a célállomást. Följön a kérdés: végteleníteni akarjuk > igen. Így folyamatosan fogja hordani a nyersanyagokat amíg el nem fogy. Kítûnõ a HUB elllátására saját komplexbõl, vagy NPC gyárak ellátására.

4. Végre mûködnek a fegyverek speciális tulajdonságai pl az egyik Carrack Ion Pulse Generatorral lövöldözött és a sebességem lecsökkent 25%-al (rövid idõre).

Bocs ha már voltak ezek csak nekem újdonság volt, gondoltam megosztom <#vigyor4>

Na ja. Egyébként hajó függõ, mert néhány hajónál belsõ nézetben is lehet hallani a hajtómûvek hangjait. Ha meg a számítógép kattog, az már igencsak nem jó jel. Szakadjunk már el a 60-as évek villódzó-pittyegõ berendezésû Star Trek ûrhajóitól.

Mért, az új BMW-kbe meg Mercikbe hallasz ambientet? Nem hinném.
Amúgy egyik X-be sem volt ambient sound cockpiton belül, ám a zenék kárpótoltak érte.

Én nem zenére gondoltam, hanem vmi ûrhajó zörejre. Nem létezik, hogy egy M3-az ûrhajó olyan csöndes legyen, mint egy koporsó. Akár milyen hang jó lenne, mondjuk ilyen számitógép kattogás, akár mi...

Vitez77
Pares: milyen ambient sound?
int: csak TC-ben lehet alapból boarding-olni

És egy második kérdés hogy lehet dockolni az anarchy portnál vagy az mindig ellenséges? Mert nem tudom hogy szerezhetnék másként Chartel-shield hackert?
Már elnézést hogy kérdezem de a hajófoglalás M1 M2 esetében csak a Terran conflictban lehetséges vagy a Reunionban is?
Az audiógondokról jut eszembe: Nektek is tök csöndös a "belsõ" kamera nézet? Mert neekm minden hang, zene megy, mégha kivülrõl nézem is, hallom a sugárhajtás hangját, de ha F1-el belsõ nézetbe kapcsolok, akkor olyan csönd van, mint a kriptában. Kicsit azért tehettek volna vmi ambient sound-ot, vmi motorzörejt, vagy akár mit, mert igy kcisit idegesitõ a csönd, persze zene megy, de akkor is. Tudom, hogy a Cmod3 ban vannak + ambient soundok a fregattokra és a nagyobb hajókra, de a ksiebb, M3 M4 M5 hajókra is tehettek volna vmit.

Amaro
Off.
Oprendszer vitákat intézzétek privátban, szóljon ez mindenkinek, Tomonor pedig elõzzön meg a figyelmeztetésben 😉
On.
Egy tanulságos kis röpke - káromkodást elkerülendõ - azoknak, akik X3-ban is Windows 7 RC-re váltottak/váltanának. Nálam megtörtént, természetesen 64bit alatt, ami a WMP12 média dekódere miatt érdekes problémákat okozott. Kiderült, hogy a zene és némely esetben a hangok is többféle codec felhasználásával készültek, tehát pl. Argon Prime-ban szólt a zene, de Herron's Nebula néma volt, hol volt térhangzás, hol nem stb. Egy nap tesztelés után a következõ tuti megoldás született: telepítés admin joggal, Shark féle Win7codecs v1.1.2 64 és 32 bites verziója admin joggal felhúzva, utóbbinál az ffdshow audio részlegében codecs címszó alatt az MP3 sorban dekódert bekapcsolni mp3lib-re állítva. Tökélyre törekvõknek ac3filter v1.51, az erõsítõre/hangfalakra hangolva, ez ugye kinek hogy. X3TC.exe tulajdonságainál a Compatibility fülön XP SP3 kipipálva, és megy mint a golyó, szól, ahogy kell.
Az ffdshow ugye problémázott XP alatt, itt teszteltem a videórészt bekapcsolva, kikapcsolva, semmit nem rontott a sebességen, az audió pedig már ott sem kavart be, tehát mindenki beállítgathatja a neki tetszõ dolgokat.
Erõsen zárójeles megjegyzés (mivel itthon még mindig nem lehet kapni, nomeg van aki félti a lemezét), hogy az új daemon lite - GCW miniimage combó is mûködik tökéletesen, csak frissíteni kell a Tages drivereket. Ez utóbbit eredeti lemezzel is, de ez 64 bites vistán is így volt.
Utolsó bejegyzésemet Tomonor majd kimoderálja, ha eljön az ideje.

Jogodban áll.

az nem, csak ha flood van, ami annyit jelent hogy egy állomásból kb 2 másodpercenként dokkol ki egy hajó.

<#eljen>

gallardo
akkor még egy scriptet sem használtam. de tényleg okozhatja ha sok hajóm van egy rendszerben?

Nem értek egyet.

Már bocs, de nem is tudod, mekkora marhaságot mondtál.

dehogynincs. Én is vistát futtatok 32-biten és kezel 4 giga memóriát.

Ráadásul van még egy nagy elõny: DirectX 10

Na meg a sok csilli-villi menü 😄

nem a vista a gond, hanem hogy a egyik script floodol. Rakd fel a csalást, nyomd az Add player sats-ra, és nézzél végig minden szektort hogy nincs-e a valamely hajókból ÍRDATLAN sok egy rendszerben. Nekem a Yaki Shipyard script csinálta ezt, ám sok script beszarhat. Megoldás nekem egy új játék kezdése volt, ám a script terminálása is megoldás lehet.

gallardo
kösz meg van. csak be kellett tölteni a játékot.

gallardo
most felraktam egy xp-t de sokat nem változott.

egy scriptet hogy kell beüzemelni? letöltöttem egy .spk fájlt beraktam a plugin manager-be aztán most még a játékban a script editornál kéne valamit csinálni.

Hát annyi hogy nem szabad vistát használni, mert sokkal erõsebb gép kell hozzá, hogy úgyanúgy futtass rajta egy játékot, mint XP alatt.
Elõnye viszont nincs.

gallardo
sajnos nekem nem. visszatöltöttem egy régebbi mentésemet és ott minden simán megy. szerintem a sok gyáram és a hajóim miatt van.

Nekem is volt ilyen Vistával. Nyomtam egy Tálca gombot, aztán visszaléptem és megjavult.

gallardo
üdv! minden ok nélkül hirtelen belassult a játék. vistát használok. Van különbség a vista és az xp között?

Nekem ott nincs semmi, tegnap arra jártam. De lehet h csak nem néztem körbe.

Kár, hogy a kivágott Yaki kezdést nem lehet valahogy visszaállítani.

Ez a Senator's Badlands-i Yaki Hajógyár. Új, a 2.0 patchel került bele.
És nem árul M6-M7 hajókat, csak a többit.

csak azt lehet ami alapból debris.

Vitez77
Amaro talált vmi scriptet ami a debris-eket újjáépíti CR-ért. Kérdés, hogy ami alapból debris, azt újjá lehet-e?

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ akkor a 750e kristályt mindenképp össze kell szednem <#merges2>

Hát azt még én se láttam pedig minden szektorba voltam. Lehet h az új Jaki állomás.

gallardo
president's end-et hogyan lehet újra építeni? vissza olvastam hogy páran már megcsinálták. gondolom kell hozzá egy tl meg jó sok credit.

Vitez77
"Este van este van, ki ki nyugalomba", a firefox is bszxik, nem vagyok TC közelben, szal csak kósza emlékeimet tudom felidézni, valamint meg Apricot leírását:
unzippeld a .zip-et a TC-be, az csinál magának egy mappát és kész is van - Ja de elõtte a scripteditort kapcsold be játékon belül nevezd át a pilótát Thereshallbewings-re.
"Unzip into the X3TC directory and it should create a directory folder and put the plot script in it.
Be aware that if you have already begun this plot, it will not change your current task, but should change for the next task. "

A kibontas utan van egy xml file-om. Azt hova kell bemasolni az X3 TC-n belol? Kb 6 eves szinten vagyok szamtek-bol, ugyhogy bocs.

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

BuriP
Mivel a TC-m továbbra is szorgalmasan fagyogat, még a terran plot végére sem jutottam el, megkérdezném.: Ezen a képen az a háromágú állomás pontosan micsoda?

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.