12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
tomonor #7099 xD, hát When its done. -
Pares #7098 HA megjelenik... A megjelenési dátum, mikor utoljára nézegettem az oldalt, 2007 karácsonyára volt írva... -
kopasz89 #7097 sziasztok
most kezdtem el a TC-t, tetszik amugy csak egy gondom van vele, valahogy nem nagyon találom meg a megfelelő hajot...
Reunionnal nyomtam elég sokáig, és ott mindig a paranid M7-el nyomultam (Hyperion), itt is megtaláltam, de már csak M6-os és eléggé le van butitva pl. max 1 GJ pajzs, pedig a Reunionban max 3 GJ volt:/
szval az lenne a kérdésem hogy tudnátok e valami jó M6-ost ajánlani vagy esetleg M7-est
-
tomonor #7096 Ez már ki lett vesézve milliószor. X3 az egy gazdaság-harc szimulátor, hiába a hangulat hogy most mászkálsz céltalanul a hajón, egyszerűen az engine nem arra lett tervezve. Meg a játék sem.
Ha annyira akarsz hajón mászkálni, esetleg próbáld ki a Precursorst ha megjelenik. -
SewerRat #7095 Egyszerűen csak sokat adna a hangulathoz. Ennyi:) Én szeretem az ilyeneket.
A hud gond megoldódott, F2 és F1 gyógyított. -
Gunslinger #7094 Miért lenne jó sétálgatni a hajón? Mi értelme lenne? Amúgy nem lesz olyan, hiszen a játékos is egy űrhajóban van alapból, a spacesuitban. Űrhajó meg nem tud űrhajón belül mozogni. Mikor benne ülsz egy masinában olyan mintha be lennél dokkolva. A vadászokkal sem repkedhetsz a dokkokon és űrállomásokon belül, így működik a játék. -
SewerRat #7093 Vajh miért van elcsúszva a kezelőpult kijelzői?
-
SewerRat #7092 Ehh...találo kegy jót, erre nem fog működni ha kész lesz?:)
Viszont amit küldtetek szintén jó. És tetszik, hogy a hudot beépíti a hajóba.
Vajon lesz olyan mod, amivel hajóban sétálgathatunk?:P
Na mindegy. Kipróbálom ezt, nagyon örülök neki. Köszi néktek! -
tomonor #7091 megesik xd -
Pares #7090 Uhhh, bocsesz... -
Pares #7089 Gyerekek, nagyon le vagytok ti maradva... Már van olyan szuper ckokpit mod (amelyiket ide föltehetnétek a bannerba...), amely az ÖSSZES hajónak ad kokpitot, MŰKÖDŐ MŰSZEREKKEL (térkép, fegyverek, rakéták, még a kis videók, amik a sarokban vannak, azokat is látni), sőt, ha még ez sem elég, TÜKRÖZŐDŐ ÜVEG EFFEKTUST is hozzáad. Abszolút orgazmus!
Na szóval, itt az a mod:
PSCO1's Cockpit Mod 1.18b
Tökéletesen működik a 2.5-ös patchel, VIGYÁZAT, tships-et használ! 2 verzióban van, az egyik HUD-dal, a másik HUD nélkül (szóval csak a kokpitban látható műszerekre hagyatkozhatsz, mondjuk minden ott van...).
Terran, Commonwealth, Xenon, Khaak - M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7 és M8, egyszóval az összes hajónak van cockpitja, többnyire mindnek más... legalábbis eddig két ugyanolyannal nem találkoztam... -
tomonor #7088 továbbá a mod ősrégi. Szerintem inkább ezt próbáld meg:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=254635 -
tomonor #7087 nem jó, a gyerek nem modellezte át a scene fájlt, így nem fog rajta működni egy jelző óra sem. Ám szép próbálkozás, annó ezek voltak a legjobb cockpitek a reunionban. -
SewerRat #7086 http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=241761
Na igen....ilyesmi belsőnézet modra vártam mióta:D
Ez kicsit feledteti bánatom, miszerint nem lehet sétálni a saját hajónkon. -
Pares #7085 Köszi a tippeket, sajna most nincs időm kipróbálni! -
tomonor #7084 Warez-tiszta topik, itt warez kérdésekre ne keress választ. -
Pares #7083 Alaplapi hangkártyám van, eredeti a játék. De valszeg ott a hiba, hogy én az audióba tettem kivételnek, nem pedig videóba... -
#7080 Nem kikapcsolni kell az ffdshow-t, hanem a kivételek közé tenni az x3tc.exe-t, az ffdshow video configban. Az ffdshow audio maradhat, és akkor lesz szép hangod. Eddig még nem találtam olyan alaplapi hangkártyát, ami alatt nem lehetett beizzítani az x3tc hangját és zenéjét, a legdurvább esetekben a klcodec pack oldotta meg a gondot, alábbiak szerint:
ffdshow video decoder config / directshow control / don't use ffdshow in x3tc.exe
ffdshow audio decoder config:
1. változat directshow control / don't use ffdshow in x3tc.exe
2. változat directshow control marad, codec mp3: mp3lib
3. változat directshow control marad, codec mp3: libavcodec
64 biten természetesen a 32 bites és a 64 bites konfigot is be kell állítani, mivel a windows 64-en, az X3 32-őn mocorog. Nekem egyébként alaplapi Realtek ALC889A chipen zörög, az x3tc.exe mind a video, mind az audio konfigban be lett írva a kivételek közé. Optikai kábel köti össze az erősítővel, 5.1-ben kifogástalanul szól.
W7 tesztverzió, tehát WMP12 alatt muszáj codecet rátenni, mivel az X3TC telepítője még a 11-es médiapakkot használná. Későbbi W7, tehát az mkv-s WMP12 alatt nem feltétlenül kell, de nem árt.
-
Phoenix force #7079 had tippeljek, nem alaplapi hangkártyád van... -
tomonor #7078 nekem sem. És codec problémáim sincsenek. -
Gunslinger #7077 Eredeti a játék? Nekem soha nem omlott össze a TC a sok hónap alatt, amióta játszom. -
Pares #7076 Jah, és perszehogy mindig akkor omlik össze, amikor nem mentettem el a játékmenetet... -
Pares #7075 Ez egyszerűen nem igaz! Nem hiszem el, hogy a készítők még mindig szartak rá, hogy megcsinálják a játékban a hangot vagy a kodekkal a kompatibilitást... Nemtudom Ti hogyan vagytok vele, de nálam ffdshow nélkül a játékban a hang, elég ha annyit mondok, _s.z.a.r._. Egyszerűen recseg, mono, szóval szar, nem olyan, amilyennek lennie kéne. De ha felteszem az ffdshow kodeket akkor minden hang szép tiszta, sztereó, stb... Viszont az a bökkenő, hogyha ffdshowal fut a játék, szektorokba lépéskor véletlenszerűen összeomlik, CTD-zik a játék. A Vista azt írta ki, hogy ez az ffdshow hibája, és úgy lehet megoldani, hogyha kikpacsolom az ffdshow-t a TC alatt. De kéremszépen! Annyirra szarok a hangok, hogy már szinte játszhatatlan...
Valaki találkozott már hasonló problémával? Mert kurvára idegesítő. -
Phoenix force #7074 Ez király... :D
Egy pillanatra nem figyelek oda, erre a felderítőm már a fél univerzumot telenyomta műholddal. :) -
Phoenix force #7073 Amaro, Pares:
Köszi
Sajnálom, hogy kénytelen vagyok leszokni a díszkíséretről, mivel valaminek folyton nekimennek. -
Gunslinger #7072 Azóta kipróbáltam, tényleg jobban látszik, megváltoztatták a lövedékét, csak a színe maradt a régi, leginkább egy PAC lövésre hasonlít az SSC, csak rövidebb. -
Pares #7071 LoL, előbb én is ugyan ezt linkeltem be... :D
tomonor:
Az alábbi script a kisebb hajókra vonatkozik, EZ (közvetlen letöltési link, az alábbi oldalon is megtalálható) a nagyobb hajókra van. -
tomonor #7070 azt hittem hogy ez csak nagy hajóknál működik... -
#7069 Erre találták ki az XTC Safe Undocking script-et, tömörítsd ki a játék könyvtárába, és felejtkezz el róla is, no meg a problémádról is... -
tomonor #7068 általában akkor mennek neki ha gyenge a procid és nem tudja már kiszámolni a helyes pályát sem az npc-knek. Seta nélkül már próbáltad dokkoltatni? Esetleg 5x-ös Setaval? -
Pares #7067 Safe undocking script
Nemtudom, ez mennyire oldja meg a problémát. Egyébként OOS (Out Of Sector) minden szépen működik, szóval ha biztosra akarsz menni, akkor menny el abból a szektorból, ahol dokkoltatni akarod a hajóidat, várd meg míg megcsinálják, aztán menny vissza. -
r4pt0r #7066 Jah. Sajnos csak Terran állomásokat tették be, az AI-t elfelejtették hozzá állítani. :D -
Phoenix force #7065 ez ugye csak vicc
fél órán belül másodszor megy neki a robotpilótám az állomásnak dokkolás közben...
ez most komoly, ilyen gagyi a játék?
-
tomonor #7064 xD -
Phoenix force #7063 anno az XTMet azért hagytam abba, mert tele volt buggal
erre most 3 hajóm is belerobbant a Vénusz orbitális állomásba kidokkoláskor... -
Pares #7062 Szerintem a hangokon is változtattak. Nemtudom, Ti hogy vagytok vele, de mindha a fegyvereknek ,orbbanásoknak és egyéb dolgoknak is más, hangosabb hangja lenne... -
r4pt0r #7061 Én régen sem láttam, de most látom bármilyen csatában. Érdekes. -
tomonor #7060 ez nem a VGA-tól hanem a procitól függ ám -
Gunslinger #7059 Korábban is látszódtak a flakek lövedékei (nem csak a terran), csak nehéz észrevenni nagyobb csatában, ha lőnek össze-vissza a népek, nagy lövöldözésben meg sem jeleníti :-) X3:R-ben is látszódtak már. Pici, nagyon gyorsan mozgó pár pixelnyi vöröses csíkok voltak. Gyorsabbak és kisebbek, mint a PBE lövések. Utóbbiak sem látszódnak mindig, attól függ mennyire van komoly csata, mennyire terheli éppen a VGA-t. -
tomonor #7058 lehet hogy más, mert a patch tartalmaz TBullets fájlt, ami a golyók effektjeiért felelős.