9306

...a trilógia 2. része

[Off és Warez témákkal fáradj ide!]
  • bertino
    Best of Cryengine 2

állítólag.
  • KILLER2
    Az nagyot ütne. Meg a gép ára is alá. De ha más nem low-on játszanék, de az nagyon fasza lenne. A tárgyak rombolása kicsit hiányzik a játékból. A házakat szét lehet kapni, de nagyot dobna az egészen, ha pl ha nem is szétlőni teljesen, de némileg rombolni lehetne pl a betontorlaszokat, házak faláról le lehetne lőni a vakolatot, ilyenek. Meg én abban bízom nagyon, hogy a második részben javítanak a fizikán (szerintem nagyon nem keltett reális hatást az első részben, pl ahogy a tárgyak csúsztak a földön), megokosítják az ellenfeleket (bár sandboxban egy jól berendezett pályán lehet ahol van nekik sok jelzés, hogy fedezék meg ilyenek, így tudtommal egész jól viselkednek, de jó lenne egy kis önállóság is nekik, meg esetleg stratégiálhatnának) és végül pedig igenis mozogjanak a hullák és sérüljenek az emberek. Tudom, hogy beteg vagyok, de igenis ne csak fröcsögjön a vér, legyenek szép nagy sebek és én örülnék (bár a szülők nem biztos, hogy jó szemmel néznék, mit művel a gyerekük), ha egy gránát vagy egy tár a SCARból, esetleg néhány lövés machine gunból tépkedje csak lefele a kezeket-lábakat-fejeket. Meg szeritnem nagyot ütne még, ha kihasználnák a nanoruha közelharci lehetőségeit. Kéne néhány kombó, változatosabb közelharci lehetőségek és lehetnének olyami mozdulatok is, mint pl amit a FEARban is láthattunk, hogy ha átugrunk egy korlátot, akkor mondjuk az egyik kezével támaszkodik, ilyesmik, mert így is szerintem a Crysiban láthattuk eddig messze a legszebb mozgást.
    Na ezekből beletehetnének néhányat (minden úgysem lehetne, az már nagyon durván összetett lenne, így sem egyszerű egy ilyen játék technikailag). És köszönöm, ha valaki képes volt ezt idáig elolvasni :D
  • Kopiati
    Én abban reménykedek, ha már városi környezet esélyes akkor végre át lehet majd robbantani magunkat a falakon... nagyon patent lenne így kommandózni :))
  • vérpocok
    régi konfigom: CPU - intel p4 2,4 ghz
    RAM - 512 mb 667 mhz
    VGA - 128 mb Sapphire radeon

új konfig: CPU - intel p4 2,8 ghz
    RAM - 768 mb 800 mhz
    VGA - 256 mb Ati HD 2400 pro

[ne röhögj, ennyire tellett]
  • KILLER2
    Nekem az már volt az első Crysis előtt. Az most megy max közeli beállításokon, de a Crysis 2 nem hinném, hogy ugyanígy fog menni. Multihoz így is kevés az E6600am, még szarráhúzva is, 2.4 helyett 3.6 Ghz-en járatom. Nem tudom, hogy ez mennyire lesz elég a Crysis 2höz. A videokártya csak ellesz vele valahogy, GTX260 nem szar féle.
  • kuzco007
    már a gép fejlesztés bevan ütemezve:D
  • hiper KOCKA
    2. részhez való ramok tessék beszerezni. :P
  • KILLER2
    Cryengine még eddig úgysem látott várost, szóval baj nem lehet belőle. Meg azért ha ez nyílt téren fog játszódni, akkor azért az valamennyire új, mert olyan FPS azért nincs olyan sok, a legtöbb épületen belül játszódik kevés szabad térrel. De azért egy város változatosabb tud lenni jóval,mint egy erdő, meg ott azért vannak emberek is (de fogják szeretni ezt a gépeink). Meg azért gondolom erdős rész is lesz, mert azért mégiscsak az előző rész ott játszódott, csak nem marad ki a folytatásból teljesen. Mindegy, igazából mindegy milyen helyszínek lesznek, a lényeg, hogy jó legyen.
  • bertino
    és fut majd gyökkettővel.

de talán nem, ugye ?
  • extra sensory
    A város az kevésbé egyhangú szted? Ház után ház, azután meg még több ház, azt annyi.
    Én már unom a Crysis szigetvilágát is, meg a városi fps-eket is. Azokból is van már annyi mint a nyű.
    Ezen a téren újat alkotni sajnos már nem nagyon lehet, már mindenféle környezetet felhasználtak: városok, trópusi sziget, víz alatti világ. épületbelsőkben játszódó fps-ek.
    Akkor fantasy vagy épp sci-fi környezet... Úgyhogy mindegy már szinte, hogy milyen lesz a játéktér, csak a zúzós grafikában bízhatunk, hogy az majd kiemeli a játékot a nagyátlagból.

• KILLER2
    Pedig egyhangú az. Nem azért, mert egyforma, hanem azért, mert az egész játék alatt egy erdőben sétálsz. Szerintem jót fog tenni a játéknak a városi környezet.
  • Bokafix2
    "...és egyéb sajátos atmoszférával bíró helyszínekkel enyhítenek a trópusi pályák egyhangúságán."

LoL... csili-vili gyönyörű szigetvilág, két fa nem néz ki ugyanúgy, változatosak a pályák is amennyire lehet erre ide is benyomják hogy egyhangú... már akinek, de biztos vok benne hogy ilyen helyekre a kedves cikkíró is szívesen elmenne nyaralni, de ehelyett valszeg csak a Balatonban áztatja a fürdőgatyáját.

Azzal viszont egyetértek hogy nem fog októberben kijönni... emlékezzünk a Stalkerre, az is mennyit csúszott mire megjelent... éveket. aki októberben jáccani akar vele az vásároljon időgépet, mert elég necces h akkor kijön.
  • grebber
    Crysis 2 - Legkorábban jövőre érkezhet!!

Bár milliós rajongótábora türelmetlenül várja a Crysis folytatását, idén még nem pakolhatják a karácsonyfa alá.

A Crysis 2 bejelentése óta meglehetősen nagy csend honol a projekt körül. Kaptunk ugyan egy nem túl informatív videócskát az E3 alkalmából, de ezzel aztán ki is fújt.

Annyit mindenesetre kikövetkeztethetünk a szilánkokra vetített jelenetekből, hogy a Crysis és a hazai fejlesztésű Crysis: Warhead eseményei után eszkalálódik a helyzet, s a krízis globális méreteket ölt. Vélhetően civilekkel telezsúfolt városi környezettel, és egyéb, sajátos atmoszférával bíró helyszínekkel enyhítenek a trópusi pályák egyhangúságán. Ez a néhány mondat eddig kemény 0, azaz nulla információt tartalmazott, de nem is azért ragadtam billentyűzetet, mert unatkozom.

A PC, PS3 és X360 platformokra érkező, CryEngine 3 hajtotta Crysis 2 bejelentésekor nem hangzott el hivatalos dátum. Ennek ellenére az Amazon.co.uk 2009. október 30-ra datált premierrel számol. Mielőtt azonban örömtüzeket gyújtanátok, nem árt elgondolkodni a szituáció életszerűségén. Cirka három hónap lenne tehát hátra az ominózus pillanatig úgy, hogy egyetlen fránya kép, videó, vagy bármilyen használható információ napvilágot látott volna.

Ennyi idő alatt megfelelő hype generálása rengeteg pénzébe kerülne a kiadónak még akkor is, ha valóban olyan stádiumban lenne a fejlesztés, hogy képesek lennének tartani az időpontot.
    A józan ész sugallatainál azonban ezerszer meggyőzőbb az a szimpla kijelentés, ami a Crytek fórumán "hangzott el" egy, a közösség felügyeletével megbízott alkalmazott "szájából". Cry-McGinge szerint nem hogy október harmincadik napján, hanem az év folyamán később sem jelenik meg a játék.

info: Gamestar
  • KILLER2
    Ez nem pont paintbe készült? Az szokott ilyen szemetet hagyni a bevágott cuccok körül.
  • vérpocok
    Paint-tel jobbat csinálok.
  • Bokafix2
    Borítónak mehet. :PP

• KILLER2
    Nem tudom. Biztos jópofa, de egyrészt szemüveges vagyok és így nem lenne egyszerű használni :) Másrészt meg nem tartunk még ott, hogy valóban jó térhatást hozzunk így létre. Jól nézhet ki, de biztos nem tűnik valóságosnak és a szemet is fárasztja. Szívesen kipróbálnám egyszer, de én is max ingyé, pénzt már nem adnék érte.
  • extra sensory
    A 2. részt kipróbálnám egy ilyennel. Milyen durci lenne valódi 3D-s csirkéket halálra öklözni. Megfognád felvennéd és ott karattyolna a pofád előtt 10 centire.
  • xido
    Trackmania nagyon jópofa volt a piros-zöld szemüveggel..csak a szokásos illuzió romboló színelvesztő hatás is ott volt...
    bár ahogy látom,ez talán poláros megoldással dolgozik...
  • hiper KOCKA
    Mocskosul gazdag hardcore gémereknek tuti találmány.
  • grebber
    Ingyen kiprobálnám az tény de pénzt nem adnék ki érte.
  • Shep
    Az igaz, de azért ha lenne rá lehetőség kipróbálnánk mindannyian, gondolom én.
  • grebber
    Szemüveg 46 ezer ft monitor ami támogatja 83.000FT nem ér ennyi ez az egész 3D-s marhaság.
  • Bokafix2
    De jó volna ha ez a szemüveg a crysis 2-höz is tökéletesen használható használható lenne. Lenne játékélmény rendesen. Bár a tesztek szerint nem minden gémhez jó egyformán.

Idézet a cikkből:

Elkapjuk a fejünket a repülő tárgyak elől

Mivel a 3D-s látvány illúzió, eléréséhez tulajdonképpen szemünket csapja be a hardver - a két szem felé gyorsan váltakozva eltérő képeket vetít, melyeket a speciális szemüveg a lencse polaritásának fürge váltogatásával tesz élvezhetővé -, lefényképezni nem lehet, csupán a cég marketinges illusztrációira hagyatkozhatunk.

Ezek nem hazudnak, valóban döbbenetesen jó, bár kissé papírból kivágott hatással rendelkező látványt nyújt a ketyere: a hirdetésekben a monitorból kiemelkedve látszódik a virtuális táj, a valóságban épp hogy befelé mélyük, mintha a monitor kávája ablakot nyitna rá - sőt, a képből "kiemelkedő" részen a 3D-s objektumok sokszor nem is élesek, jó minőségre belül érdemes számítani. Vibrálást igazából nem tapasztaltunk, bár ha a játékos mozgatja a fejét, tapasztalhat némi káprázást, és az volt a benyomásunk, hogy a szemünk is hamarabb kifáradt a térhatású játék alatt. Ráadásul egy kicsit olyan érzés ezt használni, mintha napszemüvegben ülnénk a gép előtt, a fényerőt és a kontrasztot ennek tükrében feljebb kell emelni a szokásosnál.

Teljes cikk
  • KILLER2
    Az a jó :)
  • Black Ghost
    Semmi sértődöttség nincs bennem és én sem akarok senkit megbántani.
    Béke
  • KILLER2
    Picit túlreagálod, senki nem akart neked beszólni vagy megsérteni.
  • Black Ghost
    Majd legközelebb megkérdezem tőled hogy szabad e "ide betenni", bár lehet hogy nem mert te úgyis azt bírod.

De ugye a képeknek volt volt némi valóság alapja, én is csak több oldal után akadtam rá egy cáfolatra,
    "A kiadott sajtólevél szerint a képek valóban Crysis felvételek, de nem a folytatásból származnak, hanem egy modding csomag pályáját láthattuk"
    tehát tudom (már) hogy micsoda.

Utólagosan is elnézést kérek Mr.szagértő úr, de tudja nekem csak napi 10-15 perc adatik meg hogy foglalkozzak a témával, így belefér egy kis baki.

Ellenben ha esetleg az autó alkatrész gyártásról (pl:futómű tervezés, nc-cnc gép programozás) lenne kérdésed, fordulj bátran hozzám én abban profi vagyok.
  • KILLER2
    Hát, van ilyen, mindenki várja már a játékot. Bár én személy szerint nem igazán vágyok túl sok képre vagy videóra. Nem volt jó, ami az első résznél volt, hogy mire kijött a játék, már mindent tudtunk róla, minden egyes kis grafikai szarságot és a játék felét is láttuk már videókból.
  • grebber
    Tudja ő ezt jól hogy nem neki.De birom amikor ha találnak valami cumot amiről aztse tudják micsoda jönnek ide betenni. Főleg ha már voltak!
  • KILLER2
    Kozco007 ezt nem neked írta.
  • Micsu
    nem csak ezek a moddolt képek már voltak ezerszer
  • kuzco007
    jaj kis telhetetlen:D talán Te fejleszted hogy tudod miaz és mi nem?XD
  • grebber
    Ez még mindig nem a Crysis 2!
  • Black Ghost
    Most találtam pár képet

• Black Ghost
    Basszus nem elég hogy elcseszem ráadásul volt már és nem is jó.
  • grebber
    Erről beszélünk lentebb hogy ez fake köze nincs a Crysis 2-höz!
  • Black Ghost
    elcsesztem
  • Black Ghost
    [flash]http://www.youtube.com/v/Ax4VZwcWS8s&hl/flash]
  • KILLER2
    Mint azt már előttem is írták, ennek semmi köze nincs a Crysis 2-höz. Ez egy renderelt videó, amit még a Crysis megjelenése előtt adtak ki, de mint utólag látható, ahhoz sem volt sok köze, a játék még egy kezdetleges verziójának modelljei voltak benne (más kicsit a SCAR és a videó folytatásában látható nanoruha is teljesen máshogy néz ki, mint a végleges)