5584

UE3-as Poszt-Apokaliptikus FPS-RPG Mad Max stílusban

Borderlands Armory topik link
  • MerlinW
  • ratgab
    A KAMRA!!! Ez a nyerő!
  • ratgab
    XD
  • rumkola
    Nevekre és helyszínekre nem kellene ráerőltetni a magyarítást.
    A Mad Max is tökéletes pl.
  • IMYke2.0.0.0
  • Solid Snake
    ......a 40 barlang
  • IMYke2.0.0.0
    Ugye-ugye...
    Ezért választottam a Barlangot. (Ali baba és...)
  • ratgab
    Nem helytálló egyik sem! Igazából (nem spoiler) egy kincstárról beszélünk, de az meg hülyén hangzik!
  • armageddon666
    Kripta
  • IMYke2.0.0.0
    Jó, akkor képzeljük el ezt (a már lefordított) mondatod az általad leírtakkal:

(betöltési tipp szöveg)

"A Barlangot keresed? Vedd magadhoz a legjobb fegyvereket, a legjobbtól!"

->

A Kriptát keresed? Vedd magadhoz a legjobb fegyvereket, a legjobbtól!

->

Az Óvóhelyet keresed? Vedd magadhoz a legjobb fegyvereket, a legjobbtól!

Vagy az intro szövegét...

• MerlinW
    Kripta, óvóhely (fallout pl) ugye a jelentése, a történethez jobban illenek, mint a barlang, hiszen abból van számtalan a játékban.
  • wesker24
    Maradhat barlang !
  • IMYke2.0.0.0
    Nézem át a régi fordításomat a játékkal kapcsolatban.

A "Vault"-ot én "Barlangnak" fordítottam. Aki ismeri a játék végét annak a véleményére vagyok kíváncsi. Maradjon Barlang?
  • El Protector
    megtaláltam, már tárgytalan :)
  • El Protector
    meg tudnád mondani, hogy milyen programról van szó? Kerestem, kerestem, de nem találtam, aztán pont ez lenne a megoldás a problémámra :)
  • IMYke2.0.0.0
    Lejjebb, korábban épp volt ilyesmiről szó, megoldással.
  • El Protector
    sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni. Valahogy meg lehet oldani a játék nehezítését, hogy single playerben is úgy jöjjenek az ellenfelek, mintha teszem azt négyen játszanánk? Persze ugye a loot is jobb így, az sem utolsó :)
  • armageddon666
    Szerintem a Dumagép jó lenne, viszont amíg nem találsz az összes hasonló beszélő névre valami jó, frappáns fordítást (szerintem ez olyan eset amit akár lehetne egy kicsit szabadabban) addig maradjanak angolul. Maradjon egységes :) De nem vetném el véglegesen az ötletet. Csak szerintem ne itt akadjon meg a fordítás.

(Utólag nem tudom milyen nehéz módosítani, mennyi a szöveg, de szerintem Ctrl+F-fel végig lehet futni rajta.)
  • IMYke2.0.0.0
    Azért nem akarom véglegesen eldönteni, mert tényleg igaz a mondás, hogy "több szem többet lát" - és mivel nem magamnak fordítom, egyértelműen a visszajelzések alapján kell készüljön.
    Aztán, ha a közös akarat úgy dönt, akkor megy a zárójeles magyar, vagy a teljes angol verzió a véglegesbe. A szócserés támadás nem nagy dolog a munka dandárját követően.
  • handrx
    Hurrá!!! :D:D

Csak ugye kicsit talán "fura" lesz így.. pár név vicces magyar változatban, néhány meg angolul. Mintha hibás lenne a fordítás, ki maradt volna az pár angolul meg jelenő név :O.

Na mind1, jó lesz ez! Hajrá! :-)
  • IMYke2.0.0.0
    Úgy döntöttem, hogy számos humorosan hangzó magyar nevet benne hagyok (így a Dumagép is marad), de sok esetben nem erőltetem a nyelvtörést, nyelverőszakolást.

Amúgy is, majd a teszteléskor lehet szidni a fordítást, és megdumcsizzuk mi lenne a jobb :)
    Aztán megy publikus szerverre (Magyarítások Portál) a honosítás.
  • handrx
    Jaj ne már!!
    Pedig annyira megörültem hogy az én 5letem lesz benne! :/ :D
  • vzajcev
    Sztem. legyen szavazásra bocsájtva, döntsön a topiglakók nemes és címzetes egylete egylete eme kényes kérdésben
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor a "Dumagép" se kell?
  • vzajcev
    Eredeti neveket szeretnénk. Köszönettel xD
  • Doki17
    Szerintem is maradjanak inkább az eredeti nevek. Aki nem is tud angolul (mint én), így szokta meg a neveket.

Hogy állsz a fordítással egyébként?
  • IMYke2.0.0.0
    Teljesen érthető hozzáállás.
    Jómagam sem kedvelem mindig a lefordításukat - de van, hogy sokkal hangulatosabb tőle egy szöveg.
    A "Brick"-en (Tégla) és amúgy az összes többin még lehet változtatni, szerencsére.
  • MerlinW
    A lentiekben a nevekkel kapcsolatban csak azért írtam amit, mert nagyrészt a könyvekben sincsenek lefordítva a nevek/bececenevek, nem szokás (hitelesség miatt talán, nem tudom). Én speciel nem igen használok magyarításokat ugyan, de engem zavarnának ezek:)
  • IMYke2.0.0.0
  • vzajcev
    Repedt here?
  • IMYke2.0.0.0
    Bloodwing = mi legyen?
    A Vér(es)szárny nem kicsit hangzik sután.

• IMYke2.0.0.0
    Hopszi.
    Azért bátorkodtam kérdezősködni, hogy minél játékos-közelebbi legyen a honosítás. Még akkor is, ha sokan nem is fogják online elolvasni a szövegek 90%-át :)
  • armageddon666
    De akkor legalább egybe. Kilencujjú.
  • IMYke2.0.0.0
  • vzajcev
    "Fatökű" legjobb
  • IMYke2.0.0.0
    Átírom "Dumagépre" a fordításban - meggyőztetek, meggyőztem magam :)
  • IMYke2.0.0.0
    Hiába hangzik "gázul" ha egyszer Kilenc ujjú és Tégla.
    Ráadásul, az egyik valóban 9 ujjú, a másik meg egy nagy batár vadállat.
  • armageddon666
    Dumagép :DDD Ez tetszik :D

A becenevek nem lennének rosszak, de van egy-kettő ami gázul hangzik (pont a két említett: Nine Toes és Brick).
  • IMYke2.0.0.0
    Bár, a "Dumagép" mellett szól az, hogy pofázik és hogy gép (szó szerint). :)
  • IMYke2.0.0.0
    A "Fecsegőből" nem engedek - bocsánat. De szerintem, sokkal magyarosabb és nem beszélve arról, hogy tényleg egyfolytában fecseg a kisgép. :)