5584

UE3-as Poszt-Apokaliptikus FPS-RPG Mad Max stílusban

Borderlands Armory topik link
  • IMYke2.0.0.0
    Beszédes szereplőnevekről folyt a beszélgetés máshol.
    Mit szóltok ehhez a Tégla helyett:

Brick = Beton

///tudom, hogy nem azt jelenti///
  • PunkZoli
    mi van olyankor ha bugos két kveszt? ugye írtam korábban, hogy megjelentek kvesztek újra, de most megcsinálva nem tudom leadni őket mert nincs már ott a csórikám ned és tannis.

akinek steamen van nem akarja megcsinálni a 20 körös moxikat?:) van egy 8as karim, bejönne mellé egy 60+ és seperc alatt meglenne mind
  • MerlinW
    Ha warez, akkor nem kell patch, a dlc-k tartalmazzák lényeg, hogy mind telepítsd és sorrendben.

Ha nem warez, akkor meg mindegy a sorrend, nincs downgrade.
  • misztic
    Hi.
    Az lenne a kérdésem ha fel akarok rakni egy dlc-t játékhoz akkor a hozzá tartozó patchet elötte vagy utána rakjam fel?
  • Sir Cryalot
    Milyen SMG-d van?

Nekem Lilithnél nem vált be a shock SMG (lightning bitch), Rolandnál viszont nagyon bejön.
    Siren Tempest classmoddal
    2x Eridian Thunderstormot használok (amíg az egyiket ellövöd a másik tölt és váltogatsz köztük), ha kell még nekik egy kis permanens sebzés akkor rájuklövök Hellfire SMG-vel vagy Nasty Hornet repeaterrel.
  • Inquisitor
    Tannis elküldött 42db ClapTrap alkatrészért. Na most ha ebben a küldiben megyek a Hyperion Dump-ra, akkor kapásból az összes ellenfél (hyperion zsoldos, banditák, bármi) az mind cyborg, így picit nehezebb, de a szívatás, hogy a clapTrapek 40-es hullámban támadnak, így kétszer kellett megvívni velük ... és aztán válogasd ki a hatmillió eldobozz zöld fegyver közül a küldetés tárgyait. Megcsinálom, visszarongyolok az lakatrészekkel, erre a kis hölgy az mondja: Hozz még 70 alkatrészt ... Ehhh. Még jó, hogy segített a Lightning SMG, meg a Lvl3-as hasonszőrű Artifact.
  • IMYke2.0.0.0
    Nézzétek csak meg ezt: Tutorial

Mert ezt használtam fel a - remélhetőleg állandó - logómhoz :)
  • Hexex
    Hexex_Reynolt a játékban a nevem!
  • Hexex
    Sziasztok! Valakinek lenne kedve elkezdeni az elejétől online?
  • MBP Schaefer
    Hello!
    Szerintem kellene egy siren is Craw-hoz, anélkül nehéz lesz.
    Mi mindig egy siren + hunter kombóval lootolunk nála
  • pointer4
    Egyedül szerintem esélytelen, bár sosem próbáltam, lehet annyival gyengébb 1 playernél.
    Legalább is nekem túl nagy falatnak tűnik egyedül, amikor hárman nekiesünk, és látom mennyit sebzek bele.
  • Hunter of Deer
    Helloka! van egy 52es Hunterem (gunslinger) és repeaterre van leginkább beállítva. a kérdésem az lenne hogy szerintetek crawot meg lehet ölni majd vele? ha eljutok odáig, bár még a kiegeket is végig kellene majd tolni előtte. most járok pt2 Old Heaven küldik végén.
  • PunkZoli
    az mitől lehet, hogy olyan küldik is megjelentek amiket már rég megcsináltam?
    lehet bementem valaki playt..2jébe? amúgy az egyik a nedes még az arid badlandsről , de persze ned már nincs ott, hogy leajam neki
  • IMYke2.0.0.0
    A DLC-ket még nem játszottam végig :))
  • Inquisitor
    Közben jól ráfaragtam, megcsináltam a Dead Heaven-i két küldetés 80%-át, aztán elmentem egy mentőbolyához és kiléptem. Erre Jacob's Cave-be töltött vissza az állás. Érdekes módon a cuccaim maradtak, de a küldetéseket kezdhetem elölről. Pedig szerintem nincs szemetebb hely a játékban, nagyon utáltam ... Szinte az egyetlen hely, ahol csak ritkán vagy sose találsz lőszert, ami a dobozokban van, az kb. másodpercekre elég, közben non-stop respawnolnak az ellenfelek nagy tömegben és minden csoportban van 1-2 olyan, aki más pályán főellenfél lehetne ...
    Igaz cserébe jól jött az a LVL3-as robbanós artifact a solymomnak.

King Wee Wee-t mint főellenfelet meg nem értem, alig erősebb mint egy sima pszichó, az emberei fele keményebb volt nála, többen meg más főellenfeleknél is erősebbek.

Dr. Ned meg elég átlátszó már az elején is. A gyógyszere mellékhatásai egyértelűek, ha ránézünk a szája sarkára :) Pláne ha szalmakalapos kollégával már összefutottunk ...
  • IMYke2.0.0.0
    Mivel a játékban a fegyverek véletlen generálva vannak, mondhatni, "reális", hogy sokkal erősebb fegyvered is lehet...
  • Inquisitor
    Nem tudom mekkora részét jártam be a játéknak, de az normális, hogy Tetanus Warrensban az ellenfelektől több és jobb fegyvert zsákmányoltam, mint az összes területen együtt, beleértve a jó kis fegyverládákat?
    Rust Commons West-ben a térkép szélén északnyugaton a lövegtorony alá rejtett ládában sikerült valakinek értelmes fegyvert lelni? csak mert állítólag rare cuccokat ad, de én semmi különlegest nem leltem ott. :(
  • lolSL
    használd csak a windows tűzfalát a játék alatt (meg egyébként is elég)
  • Optimus Prime
    Nincs routerm és pl. tavaly nem volt ilyen gondom. Igaz, at hiszem azóta újra telepítettem a gépet, de mindegy, mert ZoneAlarmot használok.
  • Inquisitor
    Amikor először néztem a zombis küldetést, akkor LVL15-öt írt, mire visszamentem LVL25 volt és kis híján ott is maradtam :D
  • MerlinW
    Értsd már meg, hogy az első küldetések mindig szint alatt lesznek:) Folyamatosan növekedni fog. Ez teljesen normális. Ez nem olyan mint az Oblivion elcseszett szintezése, nem minden ellenfél olyan erős vagy erősebb mint te. Mint írtam volt küldetés és területektől függ az ellenfél szintje.
  • IMYke2.0.0.0
    Igyekszem. :)
    Néhol még az alap humoron is sikerült túltennem a magyar fordulatokkal :)
  • wesker24
    Abszolut nem még az sem zavarna ha 500 MB lenne ! xD

Ha profi munkáról van szó a méret nem számit ! xD
  • IMYke2.0.0.0
    Srácok, remélem, nem okoz majd gondot, hogy a magyarítás mérete közelebb lesz a 100 MB-os lélektani határhoz, mint az 50-hez...
  • handrx
    " Egyébként a legegyszerűbb, ha pt1-ben viszed végig az egészet. Úgy elvileg minden egyensúlyban marad "

Meg próbáltam, már mint kiválasztottam a 36-os karakterem és a pl1-et. Beléptem a zombikhoz ott 35-ös az első küldi. Knoxxnál is annyi, ráadásul még a robotos dlc is ezt írta!
    Marha érdekes! Most aztán már abszolúte nem értem hogy csináljam!!??

Azt meg próbálhatom mit korábban írtam #4554

"Mert ugye fel gyúrom a karim pl2-ben 41-re, neki megyek a zombiknak ahova 42 kell. A végére nem lehetek 51-nél nagyobb! Hisz akkor megint csak túl nagy leszek a knoxx 51-es küldijéhez!"

Csak az a nagy kérdés, vajon ha ezt meg lépen, akkor a robotos pályához mit fog írni a játék? Mekkora szint lesz a követelmény? Ideális a karimhoz?
    Ha ez sem lesz/lenne jó.. akkor aztán fogalmam nincs hogy a pi...a játszam!?

Ti hogy csináltátok, hogy nem cseszett ki veletek így a játék?
  • MerlinW
    Nyisd meg a szükséges portokat
  • Optimus Prime
    Engem az zavar, hogy tegnap próbáltam multiban játszani, de vagy nem tudok csatlakozni vagy elvesztem a kapcsolatot a hosttal. Tegnap 3x volt ilyen, mire meguntam. 30 Mbites netem van, szóval az nem lehet gond. Más játéknál nincs gond a multiban.

Én single-ben már 1x végig vittem, csak az elején striguláztam a missionöket, utána a sztorira lépte, igaz a végén vissza kellett mennem pár missionhöz, hogy jobb fegyverem és magasabb szinten legyek hozzá. :)
    Egyébként meglepő mennyi küldetés van a játékban és mekkora terület, plusz a Pt2-nél még új ellenfelek is akadnak. És még egy DLC-m sincs, de messze vagyok még a játék teljes kicsontozásától. +pont az achievementek.
  • Sir Cryalot
    3x-os 4x-es en csak ezzel jatszom
  • Sir Cryalot
    pt2.5 , 4x -es nehézség a legjobb, az az igazi kihi'va's, vagy gra'na'tok szedik le a fejed vagy valami eridian fegyo'
  • MerlinW
    Ha végigjátszod a pt2-őt is, automatikusan átvált un. 2,5-re. A neve marad, de erősebbek lesznek az ellenfelek. Knoxx elején 51-esek ellenfelek vannak, mint írtam ahogy haladsz úgy lesznek egyre erősebbek. Ahogy már említettem, lesznek helyek, ahol lvl70-es ellenfelek is jönnek.

Ha online játszol, akkor még erősebbek. Mondjuk offline nem sok értelme van ezt a játékot játszani.

Egyébként a legegyszerűbb, ha pt1-ben viszed végig az egészet. Úgy elvileg minden egyensúlyban marad.
  • handrx
    Tudod mi a fura még!?

Ennek a karimnak meg van az alapjáték végig játszás mentése. Természetesen fent volt az alapjáték mellett minden más is, dlc-k javítás!
    Szóval azzal az alap karival, beléptem a pl2-be. Gondoltam meglesem mégis milyen szintek kellenek a dlc-k megkezdéséhez. Asszem 1 pár küldit meg kellett csinálni a pl2-ben az alapjátéknál hogy elérhetővé váljon a többi pályára való "utazás" lehetősége... mind1 is..

Szóval át mentem a zombikhoz, oda azt írta hogy 42. szint kell. General knoxx-nál ugye a korábban ismertetett 51-es kell. És itt jön az újabb X akta! A robotos területre is 42. szintet írt a játék!
    Hogy kellhet a robotoshoz 42? hiszen a Knoxx után jött ki!!!

Vagy talán az alap 2. végig játszásánál ne fejlődjek nagyobbra mint ami a zombis igényel? 42 kell, akkor hogy ne legyen túl könnyű legyek az alap 2. végig játszásában 41, és úgy mennyek zombizni. Akkor talán nem leszek a végére túl erős a knoxx 51-es szintjéhez?

Na de mint ahogy itt írtam: #4553

A robotokhoz 60-at írt az 59-es karminak, akkor megint hiába való lenne az egész próbálkozásom!
    Mert ugye fel gyúrom a karim pl2-ben 41-re, neki megyek a zombiknak ahova 42 kell. A végére nem lehetek 51-nél nagyobb! Hisz akkor megint csak túl nagy leszek a knoxx 51-es küldijéhez!

Nem is beszélve arról hogy mikor kivégezném a knoxx dlc-t vajon mit írna a robotos részre? mekkora kell hogy legyen a karim? he?

Hogy a Pi...a lehet 1 játékot ennyire megkeverni?
    Vagy talán én vagyok a balfék, hogy nem látom át? vagy mi?
  • handrx
    Kíváncsiságból be léptem a robotos dlc területére.
    Érdekes módon ott az első küldi 60-as szintet igényel. Ami pont meg is felelne az 59-es karimnak!

Na de a "sorban" nem a robotos következik!
    De a General Knoxx esetében mért nem annyi amennyi kellene?
    Mért 51?

Meg mi az hogy pl 2.5? Hiszen amikor kiválasztom a karakterem, akkor csak pl1 és pl2 van!! Nincs ott más!

Áhh... minél többet játszom vele , próbálom kitalálni hogy a fenébe csináljam, hogy nem történjen ilyen szarság .. annál kevesebb értelmet látok benne!
  • MerlinW
    Nem tudom, nálam Knoxx bázisánál lvl70-es ellenfelek jönnek. Területenként van szintezés, nem minden ellenfél lesz erősebb. Ez minden sandbox szerepjátéknál így van. (lvl69 vagyok pt 2,5)

harmadik végigjátszás után jön a pt 2,5, az is emel az ellenfelek szintjén egy keveset.
  • handrx
    Ha bolond lennék, azt mondanám: eszem lenne megállna!

Fent van az alap játék, minden dlc és a patch is!
    Végig vittem az alapot 2x, a végére 53-as voltam a fő boss meg 55.
    Eddig ez rendben is van, hisz a javítás nélkül nem léptem volna az 50. szint fölé, de a játék továbbra is számolta volna az xp-ket! Amiből volt is bonyodalom, mint azt korábban már kifejtettem itt a fórumban.

itt e: #4487

Na de most hogy fent van minden ami csak kell,és így sem jó a General Knoxx dlc!

Konkrétan az a gond, hogy végig toltam ugye az alapjátékot 2x, mint feljebb írtam. Beléptem a zombis dlc-be, lenyomtam őket is. Szépen fejlődtem, meg a zombik is. A végére 58-as voltam a fő boss pedig 60-as

Ha jól emléxem, miután kinyírtam, és le adtam az utolsó küldit is 59. szintre lépett a karakterem.
    Most hogy beléptem a General Knoxx dlc-be, semmi változás. szinte ugyan az a szar helyzet állt elő, mit korábban felvázoltam.

itt e: #4487

Na de most mindent fel pakoltam amit csak kell!!!
    Majd így kezdetem 1 teljesen új játékot! Lenyomtam az alapot 2x, majd a zombikat is.
    De mire sorra kerül a Knoxx dlc én ugye 59-es lettem, na de a dlc-hez továbbra is 51-es kell, ennyi kell az első küldihez!!! Nem igazodik a knoxx dlc a karimhoz!

Így meg mi értelme játszani? 59-es karival lenyomkodni a 8 szintel kisebb ellenfeleket? :S

Tudja valaki a probléma megoldását?

Vagy talán nem kellett volna 2. alkalommal végig vinni az alapot, csak fejlődni 41-ig mert pl2-nél a zombi dlc-be belépésénél 42-t ír a játék!
    Akkor aztán nem "nőttem volna túl" magam a knoxx 51-es szintjéhez?

Másra nem tudok gondolni! :/

S ki tudja miféle szarakodás lépne fel majd a robotos dlc-nél? :O
  • IMYke2.0.0.0
    Miután végeztem a teljes fordítással, be kerül ide a "szótár.txt"-m tartalma, és elindul az ONLINE tesztelés is.
    A szótárban lévő szavak, kifejezések, fordulatok megvitathatók, az online játékkal az esetleges más hibák (elgépelés, helyesírási hiba, túl hosszú mondatok miatti rossz tördelés, itt észre nem vett, de játékban látható, nem frappáns nevek stb. stb.).

Mivel, szerencsére, a szövegállományok már egy helyre kinyerhetőkké váltak (igaz 200+ darabról van szó), így a munka dandárját követő módosítgatás sem lesz nagy munka, mert egyszerűen "szócserés" támadással orvosolható minden.

Más fordítási metódus esetében persze nem favorizálnám az utólagos javítást... :)
  • Optimus Prime
    Én javasolnám a Vault-ra a trezort, a kincstárt (eh..) vagy ...mit is jelent magyarul a vault? Angolul képben vagyok, hogy mit takar, de ha magyarra kell fordítani... már nem könnyű.
    Olvasgattam itt a fordításokat és ötleteket is. Esetleg elküldenéd PM-en a főbb neveket és ötletek? Adnék én is pár ötletet, hátha találok jobbat. Mert a felirat többet elbír, mint a szinkron.
  • IMYke2.0.0.0
    Több mint jó. Nagyon is beszédes elnevezés.
  • ratgab
    Pedig csak hülyeségből írtam De akár még jó is lehet, ha más nem gondolkodási irányt mutathat...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem rossz, nem rossz. Bekerült a szótárba, és a javaslatok közé is.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem olyan egyszerű a dolog, nem fekete-fehér sok eset.

Az már biztos, hogy a gyártók és márkaneveik nem kerülnek fordításra.
    Sután mutatnának.

Persze, lehet maradt benn a szövegben a korábbi fordításból ilyen név is, de majd közösen kiszűrjük.