Borderlands

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Kripta, óvóhely (fallout pl) ugye a jelentése, a történethez jobban illenek, mint a barlang, hiszen abból van számtalan a játékban.

[merlinw.org]

wesker24
Maradhat barlang !
IMYke2.0.0.0
Nézem át a régi fordításomat a játékkal kapcsolatban.

A "Vault"-ot én "Barlangnak" fordítottam. Aki ismeri a játék végét annak a véleményére vagyok kíváncsi. Maradjon Barlang?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

megtaláltam, már tárgytalan 😊
meg tudnád mondani, hogy milyen programról van szó? Kerestem, kerestem, de nem találtam, aztán pont ez lenne a megoldás a problémámra 😊
IMYke2.0.0.0
Lejjebb, korábban épp volt ilyesmirõl szó, megoldással.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni. Valahogy meg lehet oldani a játék nehezítését, hogy single playerben is úgy jöjjenek az ellenfelek, mintha teszem azt négyen játszanánk? Persze ugye a loot is jobb így, az sem utolsó 😊
armageddon666
Szerintem a Dumagép jó lenne, viszont amíg nem találsz az összes hasonló beszélõ névre valami jó, frappáns fordítást (szerintem ez olyan eset amit akár lehetne egy kicsit szabadabban) addig maradjanak angolul. Maradjon egységes 😊 De nem vetném el véglegesen az ötletet. Csak szerintem ne itt akadjon meg a fordítás.

(Utólag nem tudom milyen nehéz módosítani, mennyi a szöveg, de szerintem Ctrl+F-fel végig lehet futni rajta.)

@

IMYke2.0.0.0
Azért nem akarom véglegesen eldönteni, mert tényleg igaz a mondás, hogy "több szem többet lát" - és mivel nem magamnak fordítom, egyértelmûen a visszajelzések alapján kell készüljön.
Aztán, ha a közös akarat úgy dönt, akkor megy a zárójeles magyar, vagy a teljes angol verzió a véglegesbe. A szócserés támadás nem nagy dolog a munka dandárját követõen.

Hurrá!!! 😄😄

Csak ugye kicsit talán "fura" lesz így.. pár név vicces magyar változatban, néhány meg angolul. Mintha hibás lenne a fordítás, ki maradt volna az pár angolul meg jelenõ név 😮.

Na mind1, jó lesz ez! Hajrá! :-)
IMYke2.0.0.0
Úgy döntöttem, hogy számos humorosan hangzó magyar nevet benne hagyok (így a Dumagép is marad), de sok esetben nem erõltetem a nyelvtörést, nyelverõszakolást.

Amúgy is, majd a teszteléskor lehet szidni a fordítást, és megdumcsizzuk mi lenne a jobb 😊
Aztán megy publikus szerverre (Magyarítások Portál) a honosítás.

Jaj ne már!!
Pedig annyira megörültem hogy az én 5letem lesz benne! :/ 😄
Sztem. legyen szavazásra bocsájtva, döntsön a topiglakók nemes és címzetes egylete egylete eme kényes kérdésben <#nezze>

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

IMYke2.0.0.0
Akkor a "Dumagép" se kell?

Eredeti neveket szeretnénk. Köszönettel xD

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

Doki17
Szerintem is maradjanak inkább az eredeti nevek. Aki nem is tud angolul (mint én), így szokta meg a neveket.

Hogy állsz a fordítással egyébként?

IMYke2.0.0.0
Teljesen érthetõ hozzáállás.
Jómagam sem kedvelem mindig a lefordításukat - de van, hogy sokkal hangulatosabb tõle egy szöveg.
A "Brick"-en (Tégla) és amúgy az összes többin még lehet változtatni, szerencsére.

MerlinW
A lentiekben a nevekkel kapcsolatban csak azért írtam amit, mert nagyrészt a könyvekben sincsenek lefordítva a nevek/bececenevek, nem szokás (hitelesség miatt talán, nem tudom). Én speciel nem igen használok magyarításokat ugyan, de engem zavarnának ezek😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
<#hehe>

Repedt here? <#buck>

IMYke2.0.0.0
Bloodwing = mi legyen?
A Vér(es)szárny nem kicsit hangzik sután.

IMYke2.0.0.0
Hopszi. <#nyes>
Azért bátorkodtam kérdezõsködni, hogy minél játékos-közelebbi legyen a honosítás. Még akkor is, ha sokan nem is fogják online elolvasni a szövegek 90%-át 😊

armageddon666
De akkor legalább egybe. Kilencujjú.

@

IMYke2.0.0.0
<#nyes><#buck>

"Fatökû" legjobb <#nevetes1>

IMYke2.0.0.0
Átírom "Dumagépre" a fordításban - meggyõztetek, meggyõztem magam 😊

IMYke2.0.0.0
Hiába hangzik "gázul" ha egyszer Kilenc ujjú és Tégla.
Ráadásul, az egyik valóban 9 ujjú, a másik meg egy nagy batár vadállat.

armageddon666
Dumagép 😄DD Ez tetszik 😄

A becenevek nem lennének rosszak, de van egy-kettõ ami gázul hangzik (pont a két említett: Nine Toes és Brick).

@

IMYke2.0.0.0
Bár, a "Dumagép" mellett szól az, hogy pofázik és hogy gép (szó szerint). 😊

IMYke2.0.0.0
A "Fecsegõbõl" nem engedek - bocsánat. De szerintem, sokkal magyarosabb és nem beszélve arról, hogy tényleg egyfolytában fecseg a kisgép. 😊

IMYke2.0.0.0
Nem vitatkozásképp, de épp a becenevekre gondoltam, hogy kéne magyarul - tekintve, hogy magyarul is vannak ilyenek... mittomén: Fatökû, Gülüszemû, Sóher, Langaléta stb.

A robotos címe lehetne pl ez:

Claptrap's New Robot Revolution = Dumagépek forradalma

Csak 1 hirtelen 5let :-)
MerlinW
A beceneveket szerintem ne (Nine Toes, Brick).

A fecsegõ jópofa, bár nem az igazi.. mondjuk "hatásvadász" helyett nem könnyû értelmes hasonlatot találni😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Srácok! A "DLC"-k és a beszédes nevû szereplõk nevét fordítsam?

"Crazy Earl" = "Bolond Earl"
"Baron Flynt" = "Flynt báró"
"Nine Toes" = "Kilenc Ujjú"
"Mad Mel" = "Örült Mel"
"Brick" = "Tégla"

Claptrap's New Robot Revolution = Fecsegök Új Robot Forradalma
Mad Moxxi's Underdome Riot = Mad Moxxi Alkupola Zendülés
The Secret Armory of General Knoxx = Knoxx Tábornok Titkos Arzenálja

BaLeeX
Steamen akciós a game. A GOTY változat 4 Packban csak 9.4€.
Maradt 1 db akit érdekel dobjon üzit!

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Solid Snake
Atom kemények vagytok <#worship>
Jah 1edül.
Volt olyan hogy elnéztem Kromhoz, elindultam az átjáró felé , az elsõ bedarált badass bandita stábból kiesett egy combustion hellfire smg ( a legdurvább TD variáns), elõtte is néztem hogy "mintha füstölnék", de gyorsabb voltam mint õk.

Volt ilyen irányított eridian fegyóval is , akkor kiszedtek egy buckamögül, ott fostam össze magam hogy mivel lõnek azok ott 5-en az emelvényen (crimson fastness kültere) :Ð

Egyedül, lvl69 tempest , lvl 69 shock trooper, 4x-es nehézség szorzó(mintha 4-en lennétek a szerveren), megvan ennek a varázsa kéremszépen, olyan csúzlikat kap néha az ellen , gránátskilljükrõl nem is beszélve....hú 😄

Akartam indítani egy huntert de egyelõre maximális elégedettség van ezzel a "pszeudo" pt3-al (4x...)

Solid Snake
Egyedül nyomod csak?
Másodjára is végig vittem az alap játékot!

53. szinten voltam a végére, a fõ boss pedig 55.
El is fogyott hajszál híján minden munícióm! 😊
Belelõttem 72 rakétát , 1260 skulót SMG-vel, a gépfegyverrel is majdnem az összeset, az 1120-ból maradt 35 + 9 gránát is repült 😄

Kíváncsi leszek hogy alakul majd a zombihent!
MerlinW
Persze. Egészen 69-ig. Illetve a pt.2-ben nem is éred el, pt.2,5-ben biztos😊

[merlinw.org]

Azt tettem/teszem! 😄

"... Most azt próbálgatom, hogy mivel a 4. dlc után ki jött az 1.4.1 patch, azzal talán rendben lesz ez a dolog.Vagy is alapjátékot feltettem majd a zombis dlc utána moxxis következett, követte a general knnoxx utána a robotos és végül a javítás.

Az alapjátékot már végig játszottam. Kíváncsi leszek majd a 2. végigjátszás során mi lesz amikor elérem az 50. szintet??!! Vajon tovább lépek az 51.-re és így tovább?... "
Fpocok
Ez ismert tény, hogy megugrik a karakter egy bizonyos szint felett, amikor felrakod patchet. Bármit csinálsz...
Az a legjobb, ha legeslegelején felraksz mindent és úgy kezded el.

Parasite Eve 2, best game EVER!

A lényeg hogy úgy akartam feltenni majd végig játszani a komplett játékot(puszta kíváncsiságból!) mint ahogy meg jelentek, alap végig viszem majd utána zombi, moxxi, general knox és végül a robotos.

Mint ahogy annak idején meg jelentek a játék és a kiegek. Vagy is végig tolni az alap játékot 2x, majd idõvel ugye ki jött a zombi dlc, azt feltenni, végig vinni. Némi idõ elteltével jött utána a Moxxis dlc, azt mondjuk nem játszottam.

Megjelenik késõbb a General Knoxx kiegészítõ amiben ugye 61. szintre lehet tovább jutni. Csakhogy valami hiba lépett közbe, mert "csak úgy" lépet hirtelen 11 szintet a karim!

A hiba szerintem abban van, hogy mikor 2. alkalommal játszod végig az alapjátékot, és kb a felénél vagy kicsit korábban el éred az 50. szintet, mert ugye nem a végigjátszás legvégén éred el.
Szóval mikor elérted az 50. szintet onnantól kezdve hiába lövöldözöl nem lépsz az 51. szintre! DE az alapjáték az XP-ket továbbra is számolja!!! És hát ugye végig tolva az alapjátékot, majd az idõvel kijött zombis dlc-t az XP-k tovább gyûlnek!
Meg jelenik a General Knoxx dlc, amivel tovább lehet lépni egészen a 61. szintig.
Feltelepíted, majd amikor belépsz a játékba hirtelen megemelkedik a karaktered szintje 11-L! Hogy mért? Mert az alap játék 2. végig játszása folytán elérted az 50. szintet, de a játék xp számláló része nem állt le! Még a zombis dlc-ben sem!

Nekem mikor végig vittem az alap játékot 2x, majd fel tettem a zombisat és azt is végig toltam + moxxi is telepítésre került (de nem játszottam vele) utána a 3. kieget telepítettem fel, az úgy gondolta hogy az a több mint 6 millió xp ami összegyûlt (az 50. szinthez asszem kb 3 millió 240 ezer valamennyi kell), épp 11 szintre elég, meg a hozzá járó 11 skill pontra elegendõ. Ezért meg is adja!

Most azt próbálgatom, hogy mivel a 4. dlc után ki jött az 1.4.1 patch, azzal talán rendben lesz ez a dolog.Vagy is alapjátékot feltettem majd a zombis dlc utána moxxis következett, követte a general knnoxx utána a robotos és végül a javítás.
Az alapjátékot már végig játszottam. Kíváncsi leszek majd a 2. végigjátszás során mi lesz amikor elérem az 50. szintet??!! Vajon tovább lépek az 51.-re és így tovább?

Majd meg látom! 😊
Fpocok
Ha felrakod a patchet, ahol a max szint megnõ, akkor a te karid is ugrik 11 szintet. Úgy néz ki. 11... ennyit ugrottál nem?

emberek , létezik a PT3, mégpedig úgy, ha 4es nehézségi szintre állítod a pt2.5 -öt egy programmal, tehát mintha 4 en lennétek!

Durva! Hát az ellennél tisztességes mennyiségû gránát meg fegyó van!

Fel tettem a robotos DLC-t és az 1.4.1 javítást. Erre mikor belépek a The Secret Armory of General Knoxx DLC-be az elsõ küldi nehézségi szint lvl51!! Én meg ugye a hirtelen szint ugrásnak köszönhetõen lvl61 vagyok <#nemtudom>!
Fpocok
Úgy értettem, hogy alapjátékban 50, ha megveszed General kieget, akkor 61. Ha felrakod a patchet akkor 69.

MerlinW
1.4.1 után 69 a max szint.

[merlinw.org]