5584

UE3-as Poszt-Apokaliptikus FPS-RPG Mad Max stílusban

Borderlands Armory topik link
  • krisztajo
    Kicsit utána gugliztam, a négyből háromhoz van ugyanolyan jó minőségű térkép, mint amit az alaphoz adtál.
    Viszont a Moxxi-hoz nem találtam semmit.
    Remélem, te több sikerrel jársz!
  • krisztajo
    Köszi, imádlak! Várom szeretettel!
  • IMYke2.0.0.0
    A DLC-k nincsenek rajta.
    Azokhoz anyagot keresek majd, és készítek ahhoz is magyarított változatot :)
  • krisztajo
    Amúgy a küldetéshálózatos térképen, amit mellékeltél a fordításhoz (nagyon baba, már ki is nyomtattam magamnak) rajta vannak a DLC-k is?
    Hogy keresem őket?
    Próbáltam a teleport nevek alapján, de olyanokat nem találtam.
    Ha nincsenek akkor ezekhez még készítesz térképet?
  • krisztajo
    Semmi gond, majd néha visszanézek.
    Hátha egy idő után már lehet vele kezdeni valamit.
    Igen sokkal jobb a Dumagép az eredetinél és szerintem kicsit személyesebb is.
    Remélem, lesznek még ilyen (Wee Wee) poénos főgorék a játékban!
    Ez után a Kamrára is kíváncsi leszek, csak épp az még kicsit odébb van.
  • totya4
    Az inventoryban jobb oldalt van a pajzs, alatta a gránátok, és alatta, az ember alakú jellel jelölve az mi? Mintha kaptam is volna ilyet feladat teljesítéséért, de nem tudom mi ez, mit lehet odatenni.
  • IMYke2.0.0.0
    Első kérdésedre: már nem emlékszem, őszintén.

A Dumagép elnevezést handrx-nek köszönjük. A PDF-ből:

A "claptrap" szó jelentése amúgy hatásvadászat. A Dumagép jobban hangzik ugye :)

Wee Wee király... ugye.. :)

A "Kamra" kifejezést is - ahogy írtam, és külön köszönet ratgabnak - azért használtam, mert ilyen "WTF" érzést kelt a végén, amikor kiderül, hogy mi is az :)
  • krisztajo
    Imi! Új Menedék felett van egy konténer, amihez hirdetőt jelöl a játék.
    De nekem piros a gomb rajta. Ez mikor válik elérhetővé?
    A Dumagép elnevezés tökéletes, annyira bírom ezeket a kis robikat!
    Ahogy kínlódnak, amikor bajban vannak, meg az amelyik állandóan azért könyörög, hogy nem lőjenek rá. Aki kitalálta ezt a robotot az egy zseni volt.
    Az eredeti neve mit jelent, egyáltalán lefordítható volt, vagy csak kitaláltatok rá valamit?
    Illetve nem bírom ki, hogy ne térjek ki Wee Wee Királyra!
    Ahogy elővezették, én valami jó nagy ocsmány szörnyszülöttre számítottam.
    Erre ott ugrált körülöttem egy törpe!
    Annyira meglepődtem, hogy az elején még lőni is elfelejtettem rá.
    A pajzsa viszont nagyon baba, az első regenerálós, ami azóta már többször is életet mentett.
  • krisztajo
    Micsoda meglepetés én is szirént választottam, hisz tudod, ha lehet, mindig női karival vagyok. Persze én is átneveztem.
    Teljesen egyetértek a beszólásai és kacagásai nekem is nagyon bejönnek!
    Nekem az egyik kedvencem, amikor valami olyasmit mond, hogy micsoda a hatalmas erőm van.
    Nem gyenge ez a videó, profi a srác nagyon.
    Én is szerettek sniperkedni, de nekem a géppityuk a kedvenceim, ha közelembe érnek (ha érnek) akkor soti.
    A messze lévőket viszont szoktam sniperrel ritkítani.
    Hozzá képest viszont csak műkedvelő vagyok.
  • IMYke2.0.0.0
    Értelemszerűen, a megfelelő emberke felkeresése után ez egyedül is végigküzdhető - ellenben a sima Arénákkal -, de kooperatívban biztosan nagyobb falat és 'bódógság' :)
  • IMYke2.0.0.0
    A Szolgálat Köre tulajdonképpen egy aréna, ahol hullámokban törnek rád a Crimson Lance-es katonák - mégpedig egyre erősebb verziókban.

• IMYke2.0.0.0
    Igen, általában - amennyiben a játék engedi a számok használatát a nevekben - "i2k" vagyok.
    Ha nem lehetséges, akkor pedig EszterKE (imádom az Eszter nevet és kellemes emlékeim is vannak!], vagy valami poénos.

A "NevetKE" sztorija az, hogy anno, mikor elkezdtem játszani a Borderlands-szel, s rögvest Lilith-szel indultam neki a kalandnak, az első komolyabb tűzpárbak megnyerése közben felkacagott.
    Rögvest mentem, és megváltoztattam a nevét :)
  • krisztajo
    Imi! Eszembe jutott még egy kérdés.
    Jártam a Szolgálat Körénél, de be volt zárva.
    Oda mikor és hogyan lehet majd bejutni és egyáltalán mi az, valami arénaféleség?
    Látom te is ragaszkodsz a jól bevált kari neveidhez!
    Ez nagyon szép teljesítmény!
  • IMYke2.0.0.0
    Azóta az a karakter 2-szer végigjátszotta a játékot és 69-es:

• IMYke2.0.0.0
    Bizony, így volt - és milyen jó is volt. :)
  • krisztajo
    Oké értem, csak az Amalurban is előbb elértem a szintlimitet, mint ahogy befejeződött a játék.
    Elég lehervasztó volt úgy küzdeni a főellennel, hogy nem kaptam érte semmit.
    Akkor nagyon rendesek voltatok Imivel!
  • MerlinW
    50 volt a max szint, DLC-kkel 69 lett. Első végigjátszásra max 35-40-es leszel.

Azért lépett Imy 15-öt, mert bejött hozzánk játszani lvl10-es szinten, mi pedig 40-50 felett voltunk és akkoriban még nem volt szintigazítás (ami az 1.41-es patch-el jött). Magyarul húztuk kicsit:)
  • krisztajo
    Már értem. Végül is nem baj, mert a DLC-k mindenkép érdekelnek.
    De úgy látszik a készítők nem igazán fordítanak figyelmet arra, hogy DLC-kel együtt új szinteket is kéne a játékhoz adni. De hát ez van.
    Egy délután 15 szintlépés? Az igen, toltátok akkor rendesen!
  • IMYke2.0.0.0
    Az első végigjátszásos szint limitet a DLC-kkel együtt sajnos el fogod érni - de ez nem véletlen.
    Viszont, a játék alapvetően a kooperatív online játékra van kiélezve, ahol azok az ellenfelek, akiket eddig egyedül öltél meg a max. 4 emberi játékossal szemben skálázódnak, azaz erősödnek = nehezebb a játék, több az ellenfél, több az XP.

Ezt érdemes a második végigjátszásra tartogatni.

Mondjuk, annak idején én első végigjátszást is kooperatívban kezdtem meg, és egy délután alatt 15 szintlépés volt, az itteni srácokkal :)
  • krisztajo
    Köszi Imi! Ennek örülök, már kezdtem megijedni így tíz szinttel a max. vége előtt, hogy hamar vége lesz. Remélem azért túl gyorsan nem érem el a szint limitet.
  • IMYke2.0.0.0
    DLC-k nélküli alapjátékban? Akkor esetleg, de még talán úgy sem.
    DLC-kkel pedig tuti nem vagy túl a felén.
  • krisztajo
    Valahogy sejtettem, pedig ezt a helyet nem volt piskóta végigküzdeni.
    Viszont ezt a szint limitet nem tudtam.
    Lehet hogy hamarabb elérem mint a játék vége?
    Most léptem be a keleti Rozsdás legelőre és lev. 27 vagyok.
    Innen még mennyi a játék vége, sok vagy kevés?
    Túl vagyok már a felén egyáltalán?
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi, lementve :)
  • wesker24
    Igen ami zölden világit oda még vissza kell jönnöd majd mert az egy másik side quest lesz később !

Ha befejezted a játékot akkor továbbra is játszhatsz tovább ha esetleg elmaradt néhány quest amit nem fejeztél be !

Viszont lvl 37-nél meg áll a szintfejlődés nem megy tovább !

Ahhoz hogy elkezd a második végigjátszást menj a New game-re és ott válaszd ki Playthrough 2-öt és a karaktered !
  • krisztajo
    Sziasztok! Két kérdésem lenne.
    A Treacher vidéken ahol az örült csókának össze kellett szedni a piát majdnem a pálya másik végén volt egy bójaszerűség a vízben.
    Zölden ragyogott, úgy mint azok a tárgyak amikkel lehet valamit csinálni.
    Ide még vissza kell jönni, lesz ehhez valami küldi?
    Illetve ha vége a játéknak és kinyitottam a Kamrát rögtön elkezdődik a második végigjátszás vagy lehet még tovább mászkálni a világban az esetleges elmaradt küldiket befejezni?
  • mooo
    Most nézem,hogy az akarok is el van írva.
  • mooo
  • totya4
    Helló, se a háttéren, se a licencszerződésben nincs szó arról hogy a fegyvernevek angollá változnak. De ha kompatibilitási okok miatt így lett, akkor így lett. Mindenesetre aki nem multizik, annak maradhatott volna magyar... azaz választható lehetett volna :) Kösz az infót.
  • IMYke2.0.0.0
    Tovább fűzöm: a Barlang meg egyenesen lelőtte volna a vége poént!
    Ezért azt helyből kizártam, és még akkor sem használtam volna, ha mindenki az mellett erősködik is :)
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, a "Vault" helyzete nagyon kényes.
    Ha utólag kellett volna javítani - a szerintem nagyon is frappáns "Kamra" helyett - valami másra, az durva lett volna.

A széf, páncélterem, trezor és szinonimái azért nem állták volna meg a helyüket, mert nem is az - egy barlangról beszélünk, amit egyszerűen "ki kell nyitni" ahhoz, hogy megtaláljuk benne mindazt, ami az intro-ban elhangzik:

"Szóval... Egy történetet szeretnél, mi? A kincsvadászokról?
    Haha... van egy ilyen mesém a számodra!
    Pandora...
    Ez az otthonunk. De nehogy tévedésbe ess - ez nem a béke és szeretet bolygója.
    Azt tartják, sivár, veszélyes, hogy csak egy bolond
    keresne itt bármi értékeset.
    Akkor, valószínüleg, bolond vagyok. De ne tévesszen meg Pandora kinézete!
    Él itt egy legenda... Sokan mesélik. A Kamra legendája.
    Az apám állandóan róla mesélt - még utolsó lélegzetével is.
    Fejlett idegen technológia. Végtelen gazdagság. Siker. Hatalom. Nök.
    Érthetö hát, hogy a történetet meghallgató kis kölykök
    felnöve miért is akarnak kincsvadászok lenni.
    Nos, van egy történetem, amit valószínüleg nem hiszel el. De én mondom, igaz.
    A Kamra legendája valóság! És itt van, Pandorán.
    És egy... nevezzük 'Örangyalnak'... vezeti a kincsvadászokat
    a jutalmukhoz. A mese itt kezdödik, Pandorán, a
    bátor Kamra-vadászokkal, az Örangyallal,
    és legföképp... velem...
    "

Most próbáld elképzelni, ahogy trezorban, páncélszekrényben élnek a nők, vár a siker és a hatalom...
  • Fpocok
    Miii? Dehogy. Én nem mondtam ilyet... Nem tudtam segíteni semmit, nem vagyok benne.
    Még mindig azon lovaglok... én ilyen vagyok.
    [spoiler]Vault
  • IMYke2.0.0.0
    Öööö... kihagytam a neved a felsorolásból?
    Hidd el, nem direkt volt!
    A lementett képeket szépen sorban azoknak a nicknevével toldottam meg, akik jelezték a hibákat.
    Ha kimaradtál, az 100%-ig az én hibám, de az is lehetséges, hogy olyan hibát jeleztél, amit már mások is, és azt már korrigáltam.

Ezek kerültek bedolgozásra, a saját bugírtásom mellett:

• Fpocok
    Félig. De mindegy. Te fordításod, sokat dolgoztál vele, köszi a többiek nevét.
  • IMYke2.0.0.0
    Ez van, amikor az ember demokratikusan hallgat a többség szavára, és annak fényében korrigál - akkor a kisebbségnek tűnik fel valami :)

A Shotgun, SMG, tűzsebesség téma mellett még sok minden változott.
    Sok magyarul bennragadt fegyver alkatrész és név is angolra cserélődött - KOOPERATÍV játékok és persze az angol-magyar kettősség okán.

A Patch log nagyon hosszú 124 sornyi.
    Kisebb-nagyobb elgépelésektől a durvább hibákig javításra kerültek a hibák.

De, ahogy a Readme-ben is van: néhány angol lénynévvel, és kifejezéssel nem tudtam mit kezdeni, mert speciális *.UMAP fájlokban vannak, és bár HEX-ben lehet őket editálni, de ezzel azt kockáztattam volna, hogy vagy játékmechanikai problémákat okozok, vagy online koopetatívban fordulnak elő bajok.
    Így a "Trash Feeder" (Szemétzabáló) és az "Out Rider" (Banditák, autós banditák) például angolul maradtak.
  • wesker24
    Gondolom csak viccelt ! xD
  • IMYke2.0.0.0
    Miért, mi a baj?
  • Fpocok
    Én még nem nyugodtam meg... :D
  • IMYke2.0.0.0
    Nem véletlenül - olvasd el a háttéren, és telepítőben lévő szöveget :)

Úgy gondoltam, hogy ezzel szépen átvágom a gordiuszi csomót, és mindenki megnyugszik:
    - vadászpuska vs. sörétes puska vs. shotgun téma = shotgun mindenhol
    - géppisztoly vs. géppuska vs. SMG = SMG mindenhol
    - tűzérték vs. tűzsebesség vs. tűzgyorsaság = tűzgyorsaság mindenhol

A Patch log 124 soros! Ezért nem tettem a telepítőbe.
  • totya4
    Kösz!

A kezdő installáló kép már 4:3 arányú kijelzőre is kifér.
    A második észrevétel hogy a vadászpuska kifejezés angollá változott, immáron shotgun, ami érdekesen mutat a hátizsákban mivel a többi fegyverkategória magyarul van.
  • IMYke2.0.0.0
    Tölthető az újabb javítás, a meglepetéssel együtt. - 37 MB!

Jó játékot!