6068
-
sakkay #3028 Köszi a segítséget rejtve volt. Ja és védve Uwu-t ne ám már ,hogy ő a hülye mert szarrá veri a gépet vh.vh-on. Ha tudja verje meg ha neki ez a jó. Szeretném már látni azt az MI ami végre megszorongatja a jobb humánokat.. Ezért játszom már 20 éve stratégiát bár én is úgy, hogy kedvezek a gépnek hátha... -
TDantes #3027 Milyen diplomáciáról beszélsz? Az nem diplomácia hogy egyik körben a szövetségesem aztán csak úgy meg támad...vagy hogy egy városa van, de nem akar békét kötni
Basszus, ne mondj már olyat ami nem igaz! Egyszerűen nem létezett a Medi2-ben normális diplomácia -
bgabor #3026 Érdekes, én sose mondtam, hogy szar a Medieval, még akkor sem amikor 1.0-ás verziójú volt. Gondoltad majd én viszem el a balhét a sok idióta helyett, aki leszarozta amikor kijött? Mellesleg az 1.2 után már egyáltalán nem volt semmi gond vele, és előtte is vígan toltam vele, nem volt élvezhetetlen mint ez a szar az egyperces end turnözéseivel.
És az empire bizony sokkal kezdetlegesebb állapotban jött ki, mint a Medieval 2, ezen sincs mit tagadni.
Nem volt a Medi2-ben dipomácia? Hát erre nem tudok mit mondani, százasával rohangásztak a diplomaták a térképen, és pont a diplomáciát művelték, szóval nemtudom te megint miről beszélsz itt. -
#3025 Ostromnál marha buta.Egy fullra kiépített erődöt támadtam,1500 emberrel,ellenfélnek volt 2000 embere,és csak azok az egységeim futamodtak meg,akiket direkt a halálba küldtem figyelemelterelőnek,meg csalogatónak.150 emberek egységet beküldtem egy toronyba bennt az erődben,és ott elvoltak vagy fél órán keresztül 3 másik ellenséges egység ellen. -
Nos #3024 Érdekes, hogy egy kétszeres túlerőt a térképen nagggggyon-naggyon nehéz megverni, de ha erődöt támadok és van pár ágyum, akkor tuti, hogy én nyerek. Borzasztó néha az AI, egyébként általában csak simán sz.r. -
#3023 Már nem azért, de a valóságban is volt ehhez hasonló ...
Waterloonál, amikor Bülow megérkezett a semmiből 30k emberrel, és nem sokkal este hét után Ney ellencsapása még visszaverte őket, ami után Napoleon előre küldte a gárdát - szörnyű brit ágyúzás közepette - a brit vonalak felé, és La Haie Sainte-etis elfoglalták és már csak nüansznyira voltak a végső győzelemtől, ugyanis még tartott, de már megbomlott a brit csatarend, nos akkor befutott Blücher 60k emberrel, na akkor beindul az átfogó támadás, és az addig - tk. mindenkor - zseniálisan teljesítő gárda úgy megfutott, mint egy újonc egység, és ha az öreg gárda nem formál három squaret, és utolsó emberig! nem fedezi a visszavonulást, nos akkor lemészárolják az egész francia hadsereget és már a csatamezőn elkapják Napoleont.
Szóval, ha egy ultraextraelit egység is megfut, attól még nem a program a hibás, hanem elég valósághű. Én úgy vettem észre, hogy minden attól függ, hogy mivel támadnak. Ha nálad gyengébb egységek támadnak, akkor kitartanak még hatalmas veszteségek után is, ha nem, akkor van esély, hogy a legelitebb egység is megfutamodik.
A középkorban lovas hadviselés volt, hatalmas kardokkal-pajzsokkal este egymásnak a seregek, közelharcon alapult az egész, ha nem vesszük az íjászokat. Itt mindenkinél (pikemen és arab kardos alakulatok kivételével) puskák vannak. Reload time, hatótávolság, stb. mind befolyásolják az ütőképességet. Egy elitebb egységnél felgyorsul a tüzelés, magasabb lesz a morál, és tovább tartanak ki, mint egy sima egység.
A medievalt én speckó 1x végitoltam a magyarokkal, és 1x a törökökkel, de belekezdtem szinte mindegyik nemzetbe. Szép lassan játszottam, hisz nem volt rá elég időm, és közben futott nálam két MMO is.
A kiegnél pedig főleg a keresztes háborús részt néztem meg, de az is egy idő után unalmassá vált.
Imádom az egész középkort, de nem fogott meg a játék, sőt, én a pepecselős stratégiák híve vagyok, mert ami kevés időm van ezekre, azon szórakozni akarok, nem durr bele, mint egy FPSnél. Ezenkívül csak csatázni és állandóan fejleszteni a kémem, a diplomatám, ide küldeni, oda küldeni őket, bla bla, stb stb, már unalmas volt.
Az Empire-t viszont egyszerűen a megjelenés óta nem tudom letenni. Kb. két napot pihentettem, míg a crasheket javító patch ki nem jött. Szerintem zseniális a játék, pedig a Shogun óta nyomom a témát (mindegyik rész és kieg! megvan eredetiben), és szerintem ez a legjobb rész. Leszarom, hogy nem a Special Forces változat van meg, tök jó ez így is.
Egyszerűen mindegyik népben van valami jó (kivétel a hollandok, azok baromiunalmasak). Szerintem túl jók lettek a lengyelek, de pl. ők az egyetlen nép, akiket túl erősre terveztek a valósághoz képest (ráadásul alapból erős szövetségből indulnak). Nagyon jó újítások vannak a programban és eszméletlenül el van találva a hangulata. Szerintem semmi gond a csaták sebességével. Nagyon jól lehet taktikázni, és bár vannak csata közven baromságok (a gép szinte nem védi az ágyúit), ennek ellenére nagyon jól mozog a lovasságával, mindig a tüzérségem próbálja kiütni először, jókor mozgatja meg a gyalogságát, átrendezi, kihasználja, ha túlerőben van, ellenben kivár és a házakba húzódik, ha hátrányban van, de ki is mozdul, ha úgy érzi mindjárt szétesik az épület vagy bekerítem a nem "mob" típusú egységeit.
Stb, stb. Lehetne még ragozni, nekem bejön, és még nem nyomtam Road to Independece-t, és nem próbáltam a britekkel és a törökökkel sem. -
#3022 Ha át akarok jutni amerikába,akor csináljak egy hajóflottát,az egyiket pakoljam meg egy fullos sereggel,és valahol a partokon rakjam le őket? -
TDantes #3021 Alultápláltak? Mi van??????????????? -
#3020 Ámen.Nem fogsz hiányozni. -
Zsil #3019 hát elég nagy peccs kell-nincs buzditó szöveg,vezérek alul tápláltak.....
összességében egy két peccs nem oldja meg ezeket,de modok talán-én ezzel befejeztem,meguntam 2hét alatt-szar lett -
TDantes #3018 Majd ez is jobb lesz egy-két patch után...a Medi2 sokkal gyengébb. Jóval ostobább a csata téren és stratégiai térképen is. Diplomácia nincsen, és sokéig nagyon bugos is volt. Ezen felül NULLA újdonság volt benne
Na és csak az 1.3-as javítással lett belőle élvezhető játék...talán az Emnpire-nél is várni kéne...
Érdekes, anno ugyan ez volt a Medi2nél is.....szar...nem jó...nem tetszik maradok a Rome-nál.
Most meg mi jó lett egyből...de érdekes -
bgabor #3017 Szerintem a Medi2 sokkal jobb mint egy a kiforratlan és elég vérszegény cucc. Én is leszedtem már, és visszaraktam a Medieval 2-őt.
Mellesleg amit írsz a nyílzáporról nem forul már elő 1.3-as verziónál és very hard csatanehézségen. -
TDantes #3016 A Medi2-ben sok mindent elszartak...ha már nyílzápor, siralmas volt amit lövöm mindennel az ellen, az meg birka mód áll és vár...és addig lőhetem míg tart a nyíl-ágyúnál lőszer...
Itt ha párszor beletrafálok ágyúval az ellenségbe egyből mozogni kezd -
#3015 EZ mondjuk nyilvánvaló, hogy ebben a korban ezzel a harcmodorral sokra nem ment vele a baka, hogy már az x+1-edik ütközetben vett részt.. Odavezényelték vonalba, és pusztán a vakszerencsén múlt, hogy kiszedték-e vagy nem. Míg a középkorban a csatában edződött két és félméteres viking nyilván sokkal jobban tudott érvényesülni mint Józsi, aki még a kardot se bírta el és lapjával ütötte az ellent. Viszont ott meg az volt elbaszva, hogy sokkal jobban bírták a nyílzáport is, ami annyira már nem reális (hacsak nem volt ilyen jános vitéz féle helikopter skilljük..) -
TDantes #3014 Jobb a veterán egység most mondom...a moráljuk sokkal jobb. De pl. a defense nem lehet sokkal jobb...attól hogy veterán nem lesz golyóállóbb...vagy lesz lézerpuskája.
-
#3013 Háááth.. Nekem volt olyan csatám, ahol a 3-4 csíkos line infantry (5 egység) kb 30-40% veszteséggel ledarált 7-8 ellenséges line infantryt.. -
gyuri12 #3012 Nem volt annyira rossz helyzet, a bal szárnyon voltak,és az ellenség középen támadott, szóval csak néztem,hogy ott fut két szinte teljes egység... -
uwu #3011 A korábbi részekben egy veterán katona kimagaslóan jobb volt egy újoncnál, és ha belegondolsz, ez reális is. Ilyen itt nincs.
Jelen körülmények között esély nincs olyan fílingre, mint amit a 300 című filmnek azzal a jelenetével tudnék reprezentálni, mikor a spártaiak "megbeszélték" a honfitársaikkal, hogy kinek, mi a mestersége. -
uwu #3010 Biztos rossz helyzetbe kerültek, de ez az eset azért jelzi, hogy egy veterán katona nem annyira jó, mint amit én elvárnék tőle. -
uwu #3009 Persze, hogy jobbak egy hangyafasznyit a veteránok, egyébként jobban is lőnek egy kicsit, de a különbség jelentéktelen. -
gyuri12 #3008 Ez változó. Volt olyan,hogy az újonnan kiképzett Line Infrantyk a csata végéig kiállták az ellenség tűzét,míg a veteránok(akikkel elfoglaltam Ausztriát,Lengyelo.-t,Poroszországot,és a Török Bir. nagy részét) elfutottak az elején. Fordítva is volt,ofkorsz, de én nem tapasztaltam olyan nagy különbséget mint az előző részekben. -
TDantes #3007 No hát ez kapásból nem így van. Nagy különbség van egy elit és egy újonc csapat között. Például a sokkal jobb morál, egy újonc csapat el fut egy kis kartácstól, egy veterán nem -
rexsimus #3006 C:\Users\a neved\AppData\Roaming\The Creative Assembly
De rejtett, úgy hogy kapcsold be, hogy lásd azokat is! -
Walcon #3005 Más is tapasztalt olyat a TW Online - quick battle módban, hogy győztes állásnál egyszerűen kilép az ellenfél? Gondolom szándékosan. Így a rendszer nem regisztrálja a megnyert ütközetet.
Úgy tűnik sokan nem bírják elviselni a vereséget... -
uwu #3004 Ha figyelnél arra amit írok számodra is nyilvánvaló lenne, hogy semmi bajom az új stratégiai térképpel, az a része nagyon jó lett.
Szeretem mikor én vagyok a legerősebb, nem zavar, ha alázósan kell agyonverni a népeket.
Egyébként 1780-ra szerintem nálam is rég köztársaság lesz, meg jólét.
A bevételem nem tudom fejből, de sok, csak irtózatosan sok katonám van, ezek fenntartási költsége viszi el a nagyobbik részét.
Nekem csak a csaták nem tetszenek, többszörösen el van cseszve.
A sebességen kívül is van jó pár dolog ami nem tetszik.
Elsősorban az a rengeteg bug....
De nem tetszik az sem, hogy egy elit csapat alig jobb egy zöldfülűnél, és a tábornoknak is mindegy hány csillagja van, elig van köztük különbség.
Szóval nem lehet elit hadsereget csinálni, egy tök új sereg ugyan oylan mint egy olyan mint amelyik 30 éve harcol folyamatosan. -
TDantes #3003 Bocs, de más kor, más stílus ez nem a középkor és nem az ókor.
Na és ,mire mész hogy mindent kifejlesztettél? 10 éven belül fel lázad a fél birodalmad...juhú...
Én 1780-ra meghódítottam egész indiát, és fél Észak-Amerikát. Még nincs minden kifejlesztve, de 2 millió a vagyonom, körönként 70 ezer folyik be, az adók szinte minimumon vannak, a nép mindenütt boldog, és köztársaság van
Több katonám és hadihajóm van mint a többi országnak összesen...épp ezért csak 70 ezer a bevétel, fele ekkora sereg is elég lenne, és még növelhetném az adókat jócskán. Vagyis lehetne a körönkénti bevételem olyan 150 ezer
Egyébként nekem mindegy, de ahogy te csinálod úgy megölöd a játék élményt. Ennyi erővel már bele lehetne írni valami csalást és jaj de jó 1701-re enyém a világ.
A csaták meg nem unalmasak...legalábbis én nem unatkoztam. -
uwu #3002 A csata nálam is ugyan olyan mint bárki másnál, nem tehetek róla, hogy unalmasra csinálták.
Az egységek lassan vánszorognak, mivel még a térkép is rohadt nagy, sok időt vesz igénybe a menetelés. Hiába az időgyorsítás, szánalmas a tempó, kéne egy 10x-es idő, akkor játszható lenne.
-
uwu #3001 Ha annyira jók a gyartmatok, az én taktikám meg szar, ahkor...
Miért is van az, hogy én majdnem végikfejlődtem a technológiai fát, ti meg nem?
Miért is van az, hogy van 5 hadseregem, meg verhetetlen flottám, nektek meg nincs?
És persze 70 tartomány, mindez 1735-ben.
Ez egyébként átlagban csak körönként 1 tartomány meghódítását jelenti, nem 5-öt! -
uwu #3000 Mindeíg veryhard/veryhard-on játszok shogun óta -
TDantes #2999 Hát bocs, de szerintem elég hülyén csinálod minek Európát elfoglalni 1735-re? Ebben a korban a gyarmatok lényegesek...
A csaták meg nem olyan unalmasak.
Kicsit ésszel kell játszani, nem úgy hogy mindent eldoglalok és jaj de unalmas... -
#2998 Nem muszáj úgy játszani, hogy körönként 3-4-vel foglalod el a területeket.Próbáld ki úgy is h kereskedsz,építed a diplomáciai kapcsolatokat és úgy fejlődsz,bekapcsolod a gyarmatokat a világkereskedelembe stb.Hidd el sokkal élvezetesebb lesz úgy a játék ;) -
sakkay #2997 Srácok kellene egy kis segítség! Most raktam fel a Vistát, itt a steam nem a c-re került, de gondolom a mentéseket a c-re rakja... DE hova? Keresővel sem találom ... -
sakkay #2996 SZIA. MEGKÉRDEZHETEM A NEHÉZSÉGI SZINTEDET? NEM KÖTEKEDÉS, CSAK ÉRDEKELNE. -
Zsil #2995 Mivel az Empire hosszútávon......+Medevial-t meguntam,ugy döntöttem h felrakom a Total realism 6.5 Rome gold patch-el! csak ajánlani tudom
(Itt még a vezérek tudnak...) -
uwu #2994 Nagy területtel gyorsan lehet fejlődni.
Itt is fontos a gyors terjeszkedés, mint az előző részekben, de a csaták, unalmasak, és hosszúak, azt hiszem én befejeztem ezzel a játékkal, visszarakom a mediewalt. -
Walcon #2993 szia,
jeletkeztem és csatlakoztam a Hungarian Total war-hoz a Steam-en. Viszont: hogyan talállak meg benneteket a multi játéknódban? Egyszerű a kérdés és a válasz is biztos az...
Thx -
bgabor #2992 A 'megjelenés' egy szó, zsenikém. -
#2991 Tegnap olyan csatát játszottam, hogy ihaj:
Osztrákokkal vagyok, és az utolsó porosz város mellett állomásozok egy településen egy leharcolt sereggel(2*2 ágyú, 5 infantry(fele létszámmal), 4 lovas egység[generalnak 15 egysége van, 2 lovasegységnek 5-7, 1 35-ön van])
Erre betámad egy ágyúval, de a közelben van serege, ami bekapcsolódik a csatába(8 fullos line infantry, 2-3 lovas egység)
A seregek erőviszonyai:enyém:25%--ellenség 75%
A Csata lefolyása: a 35-ös lovasommal lekaszabolom az ágyúját, miközben a balra tőlem a hátam mögül jön az erősítése[kerítés, és fák választanak el tőlük](az ágyúkkal támadom őket) A lovasai rohamoznak, a gyalogságommal az oldalukba és a hátukba kerülök, az ellenséges tábornok meghal,a lovasság megsemmisül(kivéve egyet, amelyik körbekerült, és a másik oldalt támadott) saját oldalról 1 gyalogság elmenekült
Ezután pedig az ellenséges gyalogság beakadt a kerítésbe, és csak az egyik mozdult, de az is percenként lépkedett felém.
Ezt kihasználva az ágyúkkal kartácstüzet vezényletem, és így 5-7-esével hullott a gyalogság. Ez a helyzet a csata végéig folytatódott, mikorra már 65-35% lett az erőviszonyok aránya az én javamra.
Az A.I. hülyesége nélkül egyértelműen vesztettem volna a csatát. -
Nos #2990 Sok igen jó újítás van a játékban, de kicsit olyan érzésem van, mintha direkt csak 95 százalékosra csinálták volna, hogy legyen mivel pepecselni a moddereknek.
Az a baj, hogy motorikusan sem érzem százasnak.
DE azé nagyon jó. -
McCartman #2989 Akkor ne tedd.:)
Most mit akarsz , még az esélyest is 'ly'nal irta..:)