Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Most elõször el kell foglalnom a lengyeleket,és csak utána fogok reformokat.Magyon zavar,hogy 1-2 egységet csak úgy átküldenek a területemre,ezt nem gondolhatják komolyan😊
Nekem tegnap 50 perces csata után fagyott ki, azóta ctrl-s alap minden nagyobb mozzanat után 😊 forradalom meg jó lesz hidd el, bár kell 5 év minimum hogy kilábalj az azt követõ csõdbõl és lojalista támadásokból. nem kell szerintem más területeket se kihagyni adózásos büntibõl, had szopjanak azok is, max addig is jön be a nehezen megkeresett zséjük, ami jól fog jönni a válaszcsapásokhoz 😄

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Prince23
dettó, ugyanezt csináltam én is, mikor a poroszokkal voltam. csak nem akartak szövetségre lépni a kis pökhendiek. 😄

Én is valami hasonlót tervezek, hagyom fellázadni a magyarokat aztán telenyomom õket pénzzel meg technológiákkal. <#hehe>

a.carkey
Nekem a steam miatt volt sokszor desktop. Ingadozik a netem és sokszor kivág mert szerintem nem találja a kapcsolatot. 😊

A medve nem játék.

Nekem...az eredeti jobban fagy...ments gyakran a biztonság kedvéért.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Kange
Valakinek van valami tapasztalat a játék fagyásával kapcsolatban?

Mert már majdnem végigvittem az osztrákokkal, különösebb fagyás nélkül (nah jó, volt egy fullos flottám és egy fullos seregem, amiket hanyagolnom kellett, mert ha kijelöltem azokat akkor kifagyott... 😄), de a függetlenségi háború alatt kb. minden második körben kifagy és kicsit már zavar... :S

Steam acc: kange82

dronkZero
Ahoy! Most hétvégén kezdtem csak neki, de valami rettentõen bejön, az eddigi legjobb TW. Ez már végre leköt, valahogy az eddigi részekben nagyon hamar beleuntam a csatákba. Ez a lövöldözés sokkal viccesebb... 😊

Monarchiával kezdtem neki én is, elsõ mozdulattal kiûztem a törököt Európából, aztán belém kötöttek a poroszok, ezen kicsit megharagudtam, de azért elfogadtam Berlint engesztelésképp. Velence is úgy döntött, hogy nem kellenek neki a területei, és hadat üzent. Így enyém lett az egész Balkán, és megnyílt az út nyugat felé. Közben meghalt a király, a spanyolok meg nem ismerik el a királynõt, örökösödési háborút indítottak, aminek folyományaként nekem adták Milánót.
Valami 1730 van, nem sietek, inkább csak nyomtam a köröket, hogy menjen a fejlesztés.

Nagyon nagy fílingje van, ezt végre jó csinálni. Az is nagyon tetszik, hogy van fejlõdés, meg hogy az alap line infantry fejlõdik fel. A régi totalwarokban fõleg az nem tetszett, hogy jöttek feszt az új egységek, a régi, übernagyonkemény, haláltapasztalt seregeim meg nagyjából parasztok. Itt meg már van 4csíkos line infantrym, ami folyamatosan fejlõdik, kapja az új bajonetteket, meg tanulja az új cuccokat.

Viszont arra még nem jöttem rá, hogy lehet-e valahogy a városok méretét növelni? Pl Magyarország fõvárosában 1 hely van. Bécsben meg 5. Ez így marad a világ végéig? Soha nem lehet pl operát építeni Mo-n?
Csak mert azt hittem, hogy épületfüggõ, és leromboltam a tartományi barakkot, építettem rendes helytartói palotát...és így buktam a huszárok képzését. Építsem vissza, vagy megnõ majd valaha Pre13burg?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Prince23
Poroszokkal már kezdtem rég, de abbahagytam, azokkal sincs kihívás nehéz fokozaton. Egy nagy birodalomban elég kb 5 iskola, hogy ne lázongjanak, a többi helyére mehet más épület.

SötétBarom
Nem stimmelõ színek legyen a legnagyobb baj.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

a.carkey
Azért van kihívás benne. Pl. a Habsburgokkal baromi gyorsan és sokat csatázva szar alakulatokkal és minimális sereggel, csináltam egy olyan szövetséget - miután elfoglaltam a teljes "csizmát" (kurva sok lakos), Genovát, Savoyát, Szászországot, Brandenburgot plusz az apró -, hogy: Nagy-Britannia, Franciaország, Spanyolország, Svédország, plusz Poroszország aki a "vazallusom". Filóztam, hogy a kis német fejedelemségeket bevonjam-e, de végül úgy döntöttem, hogy ne, inkább elfoglalom õket. 😊 A lengyelek pont a szövetség létrejötte körében kötöttek belém. 😊 Iszonyat móka összetartani az egészet úgy, hogy tk. az AI arra törekszik, hogy meglegyenek a kulcs területei, amik így ütik egymást. A poroszok már 2x léptek ki és támadtak meg, sõt be-be törtek, én meg azonnal békét kötöttem velük. Így ált. kuss van 3 körig. Alig van hadseregem, persze azért van két fullos, már csak a móka kedvéért, direkte a gazdaságra és a fejlesztésekre mentem rá. Hatalmas. Szórakoztató. A svédekkel pl. állandóan háborúznom kellett, mert iszonyat szar lélekszámú területekkel indultak. A Habsburgokkal nagyon tetszik. És már csak pár terület hiányzik (kettõ) azok közül, ami kötelezõ. Utána gyarmatosítok. Annyi a bevétel, hogy Izlandot készülök megvenni a dánoktól, aztán azonnal el is foglalom õket, hogy én kezeljem az átjárást a Balti-tengeren. 😄 Aztán egy spanyol gyarmat Amerikában és Ceylon és lehet terjeszkedni.

A britek nem támadnak tengeren részhez csak annyit, hogy nekem 1x még a svédekkel voltam megjelent két fullos brit sereg Hannoverben és meg se álltak Brandenburgig ...

Nekem is bajom van a sereg skinekkel. Tény, hogy a line infantryk tök egyformák, de mondjuk tök egyformák is voltak. 😊 Csak az egyenruha színe volt más. Ugyanez a gránátosoknál. A gond az - nem tudom elõre dolgoztak-e vagy sem -, hogy az uniformisok színe nem az 1700-as évek, hanem a napoleoni háborúk végének színkavalkádjában tündöklik, vagyis nem stimmel. Stimmel a felszerelés, de a színek nem.

A medve nem játék.

Howitzer az magyarul nem tarack...ha hülyeséget mondtam elnézést.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Miért, te mit használsz, Howitzert? Tarackot nem láttam a játékban 😄
ha a pffff-t jobban kifejtenéd, lehet lenne értelme a hozzászólásnak.
Úgy lehet szarul fel rakni ahogy csinálod...be állsz védekezésbe, 2-3 valami nagy tarackal, és mint a szar ritkítja a rohamozó ellent. Puckle gun? Rakéta? Pfff

Az a baj, hogy még mindig buta az AI, de nemkem nem is a csatákkal van a bajom, hanem hogy a kampány térképen buta, semmi ellenállást nem fejt ki, szarul csoportosítja a seregeit, már ha egyáltalán van komolyabb serege, Osztrákokkal 1740-50-be full fejlett sereget összeraktam, elindultam a törökök felé, hogy majd jó nagy zúzás lesz, erre az összes területet szinte komolyabb csata nélkül foglaltam el. Legalább ha éreztem volna értelmét, hogy milyen fullos seregem van...
Persze Ettõl még ugyanolyan Total war "fan" maradok, csak kicsit több kihívást vártam a játéktól!
TDantes ne basszál fel, és ne támadj egybõl. amikor a Rocket Troop-nak, vagy m ia szarnak 750-es a távja, azt hogy lehet szarul felrakni....???
Egyszerûen csak nem olyan hatékony. a Puckle Gun, az király. Amikor védekezik nyilván jó, ha felrakod a sebességet maxra kiállsz az ablakba cigizni, amíg az ágyúkkal ritkítottad a sorait, de ha téged támadnak, akkor max 4-5 artillery-t érdemes a seregbe tenni. Vége a szépidõknek, amikor a 20 slotból 10-be Trebuchetet raktál és mire odaért a sereg, addigra megszûnt 😄
Lobsterman
Mondjuk tény hogy a legtöbb sereg az line infantry lesz minden csapatban, legalább megcsinálhatták volna hogy legalább azok máshogy nézzenek ki minden nemzetnél, mert így nagyjából tök mindegy kivel vagyok minden csatában minden fél ugyanúgy néz ki(jó india meg törökország nem).

5 csapat ágyúval,és némi fejlesztett lõszerrel ,meg egy kevés védelemmel szinte mindent le lehet gyõzni.a mortár hatékonyabb,mint bármi,ha ki van fejlesztve a megfelelõ lõszer...1 találat az ell. soraiba,és akár 40-50 katona minusz.
Azért amikor 3-4 Howitzer szórja a carcass-t, arra nem mondanám hogy nem ér semmit...😊
Fõleg amikor védekezik az AI,ott nagyon csúnyán tudnak hullani.

\"We are only slaves to our temptations\"\"

Hát ez sem igaz,...azért mert nem tudod használni az ágyúkat, még nem azok a szarok.

Line infantry, Vagy Guards, azt csá, itt kimerült a játék stratégiában is:S
és a legtöbb artillery nem sokat ér sajnos :S
A Kihívás,ezt hiányolom ebbõl a játékból is, aki itt nem tud nyerni, az vagy most ismerkedik a total war sorozattal, vagy béna😄
Legalábbis Hardcore total warosnak biztosan nem okoz gondot.
Ausztriával is meguntam a játék felénél, angliával is. Majd elkezdem a poroszokkal, de elõre tartok tõle, hogy ott is megunom majd a felénél
erdos
Ha áttérítem a köztársaságra az Orosz királyságomat akkor területi veszteségem is lesz? Mivel a Svédek meg az Ottománok meg egykét kis állam már a birodalom szerves része így igencsak sajnálnám ha elveszteném õket. Most 71% az elégedettség a kormányommal és a negyedik vagyok a Presige szinten de félek hogy az új találmányok miatt elõbb-utóbb át kell majd állni a köztársaságra. 1716-ot írunk jelenleg.

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Angolokkal játszom, franciák ellenfeleim voltak, beszorítottam õket Ausztria-Mo. területére, aztán kivégeztem õket teljesen, majd kivonultam Mo-ról, és végre fellázadtak a magyarok.
Van egy seregük, azt várom, h. bevonuljanak Pressburgba, majd adok nekik területeket, technológiákat, pénzt, és pátyolgatom õket a török ellen 😊
Hehehe 😊

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

SötétBarom
"Mindent lebutítanak a 12 éves hülyegyerekek szintjére az eladhatóság miatt !"

<#nemtudom>

Én egybõl a poroszokkal kezdtem, (nem akartam még babrálni a gyarmatokkal) és kb 1712re sikerült csõdbe mennem. Túl sok iskola, sok lázadozó, kevés terület + magas army upkeep. Koppenhágát akartam elfoglalni, ami sikerült is, de aztán annyi. Most nekifutok megint, megpróbálok stabilabb gazdaságot és butább népet nevelni 😄DD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Nem parasztvakítás...talán próbáld ki rendesen mielõtt hülyeséget beszélsz.

Köztársaság, kevésbé lázadoznak. Királyság, a végére állandóan lázadoznak, mert reformokat akarnak.

Köztársaság fejlettebb több pénzt hoz, a nép boldogabb, jobban szaporodik. Meg új egységek is lesznek, és persze van választás.

De semmi lényeges különbség nincs...ebbõl látszik,hogy te is akkora nagy rajongó vagy, meg akkora nagy játékos, mégis fingod sincs a dologról, csak morogsz mint a bolhás kutya.

honnan lehet a soundfixet letölteni? hogy legyen hang lövésnél:?
poroszokkal kezdd , az talan tartogat majd némi izgalmakat.
le tudná skiccelni nekem valaki nagy vonalakban , hogy mik az elonyei/hatranyai a kül. államformáknak?.....

Túl az újdonság öröme után szerintem semmi érdemleges....Parasztvakítás!!
Tulképp ugyanaz a felállás: Király-presidente képe legfölül, a miniszterekéi alattuk+az utolsó sorban az ellenlábasok képei.
A miniszterek tulajdonságai adnak pár % bónuszt az általa igazgatott területnek , de...most komolyan érdekel ez valakit??? Pl aki a navyt felügyeli, nem tök mindegy hogy + - 1-2-4 % al kevesebb vagy több a fenntartása a hajóhadnak..?? A tengeri csatákban ezt úgy sem érzed..ergo parasztvakítás ! Army, pénzügy dettó..Gondolom ti sem böngészgetitek minden kör végén az ancillary értékeket ..akkor? mire jó az egész?Csak egy díszlet az egész,a játék fõ menetét nem érzem hogy befolyásolná.Játszottam monarchiában és republicban is, SEMMI lényeges külömbség nincs:-( Illetve a republicban nem tudok minisztert cserélni csak kirúgni, valamint a "választás" tökre független tõlem, mittudomén 8 kör és lecserélõdnek a miniszterek meg néha a president is..pff-- és akkor ?? Nagy durranás ..semmi extra. KIrályságnál hiányolom a családfát, érdekesebb lenne a dinasztiámat követni, óvni mint a hülye minisztereket kirugdosni..ehhh :-((

Inkább törõdtek volna a kampány AI rendes megalkotásám !!
NINCS tengeri invázió! Angolok punnyadnak otthon, senkit meg nem támadnak stb...grrrrr
Alíg van kihívás, háború(a farmok raidolása + inkább idegesít mint valõdi harci cselekmény)
NAGYON BÉTA szaga van ennek a játéknak még ! Mindent lebutítanak a 12 éves hülyegyerekek szintjére az eladhatóság miatt ! HOGY ROHADNA EL AZ ÖSSZES MARKETINGES f.szkalap !!
Bocs..csak kicsit felhúztam magam..
Angolokkal ne számíts túl sok izgalomra, jelenleg az AI nem indít tengeri inváziókat, soha senki nem fog a szigetedre menni...

poroszokkal kezdd , az talan tartogat majd némi izgalmakat.
le tudná skiccelni nekem valaki nagy vonalakban , hogy mik az elonyei/hatranyai a kül. államformáknak?
Very hard campaign módban okosabb a gép??
Mert hardon is olyan simán gyõztem, hogy nem volt szinte kemény helyzet, csak olyan csatát vesztettem, ami eleve esélytelen volt.
Ez így nem túl izgi....
Most megpróbálom angolokkal very hardon úgy, hogy nem támadok hamar az elején, csak fejlesztek, hátha így felfejlõdik a gép, vagy legalább verne meg 😄

Nah, meglátjuk
Prince23
AA-t kapcsold ki, vagy tedd minimumra... anisotropicot is

bardocz
Ó,hogy az a k...Elfoglaltam a lengyel fõvárost,kiírtottam belõle mindenkit,erre akik harcoltak,azok megálltak a város mellett.Volt a közelben 3 pandúr egységem,gondoltam beküldöm õket.Erre kifagy ez a szar<#wilting> Nemigaz,hogy minden egyes lépés után mentenem kell,ha nem aakrom megszopni.
And 1
csáóó... nincs a játékhoz valami leírás féle ? mert a diplomáciá dolgoknál jól jönne vagy h mi mit jelent meg ilyenek

Rolika16
Igen csak eredetivel megy replay vissza nézés...

Kange
Sziasztok!

Most, ha jól értelmezem, amit írtatok (vmint a kézikönyvet), akkor nem elég a lázadás, hanem a lázadók oldalára állva új államformát kell alakítani ahhoz, hogy abbahagyják az elégedetlenkedést, nem?

Ha így van, akkor Bardocz lehet jobban jársz, ha a seregedet lenullázod. Én egyszer próbáltam ezt meg és azt kaptam, hogy a seregem nagy része hû maradt a régi államformához, cserébe kaptam pár alap embert... Mondanom sem kell, levertek, mint a...

Steam acc: kange82

Lobsterman
Akkor az. 😊
bazza: Hát nekem nem sikerült belépnem multi menübe rendesen szóval gondolom igen.

bazza
Gondolom csak eredetin megy...

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

bardocz
Egyenlõre nem megy,mert csak becsõdöltem,és a 3 kör alatt semmit sem akartak ezek reformálni,ejj,de kurva jól élnek😄
Rolika16
Multiplayer/Total War Online/view replays(jobbra legalsó)

Lobsterman
Utánaolvastam. Multiplayer/Local menüpont alatt van valahol. Jól elrejtették 😛

bazza
Még mindig nem találtam meg hogy hol lehet elõhívni az elmentett csata REPLAYeket. Vki?

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

bardocz
Ahaa,értem már,köszi,megyek is,és kipróbálom.Gondolom jó odaküldeni egy sereget elõtte,hogy legyen mivel visszafoglalni.
Forradalom mindenütt kikapcsolod az adókat. A fõvárosban maxra veszed Három kör fellázadnak, és akkor döntesz , és a lázadók mellé állsz. Elfoglalod a fõvárost, és Viva la Revolution

bardocz
Levettem az adókat,de nem tudom hogyan csinálhatok forradalmat.Bocsi a sok hülye kérdésért,csak nem értem még a játékot rendesen.Ahogy nézegettem pár régiómban piros zászló van a negatív dolgoknál,pár régióban meg nem zászló,hanem valami más,de az is változást akar.
bardocz
Oké,megpróbálom.Most úgyis csak egy-egy egységet küldözgetnek a lengyelek.
Ja...igen csinálj forradalmat és legyen köztársaság, egybõl jó kedvük lesz

a.carkey
Fagyni nem fagy, kivág desktopra.

A medve nem játék.

bardocz
Nekem eddig csak egyszer fagyott ki,amikor mondta,hogy milyen új épületeim épültek,és rákattintottam az egyikre.