6068
  • Lorgem
    Nekem elegem lett ebből a bughalmazból, lehet h olyan lesz mint az Europa Universalis 3, ami a második kiegészítő patchelt verziója után lett olyan minőség ami elvárható a cég előző játékai után. Amíg nem tudok vele játszani az agyvérzés veszélye nélkül, addig nyomom a magitech játékaival. Kicsit reálisabbak a csaták, nem hal meg az emberek 3/4-e :P
  • McCartman
    gondolom nem túl eredeti verzióval probálkozol , ez esetben ne törődj a telepítő ablakával (a telepítettségi mutatóval) , adogasd be neki a kivánt fájlokat , a végén majd hirtelen kilép minden előzmény nélkül.
    Exe fájlt sem hoz létre , de ezt pótolni tudod a nem túl eredeti exe fajllal amit a nem túl eredeti telepítőlemezen találsz meg.

@haxoror: akkor bele kéne vágnom , de eddig semmi naval techem nincs..:S
  • marci0217
    Kedves Total War játékosok
    Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en működik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
    1.lépés Belépsz a steam-be
    2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
    3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
    4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Először ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
    Minden új tagot nagy örömmel látunk!
  • Cowek
    Nem fogja meg a virusscan?
  • vazzeg
    Üdv!
    reggel óta bohockodok a feltelepítéssel.. de nem sikerül :(
    megáll 15,8 GB-nál.. és semmi exe fájl..
    volt valakinek ilyen gondja?

• rexsimus
    Még mindig nem tudom a játékon belül kitörölni a mentéseket, hol lehet?
  • rexsimus
    hol van az a két sziget?
  • haxoror
    Curacao, onnan kiindulva egy csomó szigetet el tudsz egyenként foglalni = pénz hegyek

Ha Ceylont választod akkor ennyit is kapsz, Ceylont, nincs semmi más a környéken amit el lehetne foglalni csak maga India, amit persze megéri KÉSŐBB elfoglani de ha főleg a bevétel kell minimális erőfeszítéssel akkor jobban jársz Curacao-val.
  • McCartman
    no végülis , mit választanátok?:)
    Ceylon v Curacao?
  • ugribugri
    A kalózokat a városukban lehet csak kiírtani. Ha győzöl is tengeri csatában még be sem érsz a kikötőben a kalózhajók már ujjáépítve várnak. Viszont 2 szigetük van nem nagy védelemmel. azokat elfoglalod, oszt nincs rájuk gond.
  • Cowek
    Creative SB X-Fi
    Ott nincsen ilyen csúszka, de a probléma is a hardver típusa miatt van szerintem.

Azért köszi!
  • Pharaoh
    start/futtatás ide beírod, hogy dxdiag és ott a hang fül
  • Cowek
    Azt hol lehet lehúzni?
  • haxoror
    Lekopogom de nekem eddig még soha, egyetlen egyszer sem fagyott ki a játék, mondjuk nálam a hangok hardveres gyorsítása le van húzva a minimum utáni elsőre, lehet hogy ezért nem tapasztalom ezeket a fagyásokat amit mindenki ír?
  • Cowek
    Van egy átmeneti megoldás... Ha vége a csatának az optionsban a hangoknál ki kell kapcsolni az effects-eket, és akkor a térképre visszatéréskor nem lesz szabálytalan művelet.

Kicsit gáz, de patchig kibírom így is :-)
  • CamelX
    Patch gondolom legújabb, ahhoz várni kell hotfixet. Persze csak TWC fórumon olvastam :)
  • Cowek
    mss32.dll
    ő a ludas a fagyásoknál a rendszernapló szerint...
    Szerintem ez hang lesz... Miles Sound System talán...
  • rexsimus
    Persze :( Hollandiával nincs nyugtom tisztogatni Amerikában, főleg miután lezúzta a legnagyobb flottámat. Indiából meg a spanyolok csipegetnek belőlem! szemetek!
  • Kange
    Titeket támadnak a kalózok? Az én útvonalaimat még egyszer sem támadták meg... Ez miért lehet?
    (Vagy most az ellenfelek hajóira gondoltok?)

A fagyás nagyon kemény... Tegnap egész délután játszottam fagyás nélkül, majd egy kisebb szünettel este folytattam és kb. 10 percenként fagyott... Hol csatába menet, hol csak szimplán ráklikkeltem egy flottára/seregre... :S
  • Cowek
    10x vívtam le a tengeri csatát, és mindegyik végén szabálytalan művelet lett... olyan mintha előléptetéshez lenne köze a kiakadásnak. De felrakom a polcra egyenlőre, ez így időpocsékolás...
  • CamelX
    Kereskedelemben tényleg elég necces. Főleg amikor velük játszottam, elején mindig attól függöt bevételem, hogy a kereskedelmi partnereim ellenfelei melyik kikötőt hagyják működni. Azt mikor már megszedtem magam, már elég komoly büntetéseket szabtam ki rájuk ezért a first rate-ekkel
    Amúgy több népet próbálva még mindig India volt számomra a legélvezetesebb. Rengeteg kereskedelmi csomópont van körülötte + a világ minden tája felé lehet velük hódítgatni. Párizsba bevonulni elefántokkal nem piskóta
  • Slewy
    Sztem ez a vas kicsit gyenge hozzá
  • DaemoonHunter
    Textúra hibára tud valaki megoldást?
    Esetleg a legújabb driver orvosolja, vagy a gépem nem elég a játékhoz?
    Igazából a demo sem ment valami szépen, ez pedig...gyorsabb a betöltés, de a játék maga közepes beállítások mellett is elképesztően szaggat:(
  • ugribugri
    A STEAM HIBÁT ÉSZEL és leáll...... az még OK, hogy néha ujra be kell tölteni, de el sem indul, és ezért fizettem?
  • a.carkey
    80 fős heavy cavalry. Azért ez keményebb, mint másoknál.
  • a.carkey
    Miért? Ha Amerika felé mész, akkor is egy érintés, ha Brazília felé, akkor is, max több kör, mintha lemennél Afrika felé, de megéri. :)
  • a.carkey
    Mivel az a legjobb lovasság a játékban. :)

Minden másban jók. Ja, és már az elején van nehézlovasságuk!

De ezt megjelenéskor már leírtam.
  • rexsimus
    Indiával az a gond, hogy messze van, és elég sok helyen elkaphatják a kereskedelmi útvonalat, rengeteget szívok néha a kalózok bevételkiesése miatt, és mire rendbe teszem az pár kör kiesés!
  • McCartman
    Mostmár Ceylont ajánlgatja..:)
    Bajorország is elfoglalva , Westfália hadatüzent..
    akkor megérné? vhogy India jobban érdekel mint Amerika. Hol szedheti meg magát az ember jobban / boldogulhat könnyebben?
  • haxoror
    Fogadd el, rengeteg kereskedelmi bevételt ad és így legalább már Amerikában is megvetetted a lábad, Hannovert akármikor visszafoglalhatod.
  • haxoror
    Azért ennyire nem intelligens a kampány AI, sok népnek van egy olyan tartománya amit ha elveszel tőlük akkor ugyan kötnek veled szövetséget de később azt szinte minden előjel nélkül bármikor felrúghatják, ha ez a bizonyos "X" tartomány visszakerül hozzájuk akkor megint megbízható szövetségesekké válnak.
  • uwu
    A szárnyas huszár támadása 15, roham bónosz 21.
    Nincs ennél erősebb.
    A puskás lovasuk tényleg jó, de az más tészta.
  • uwu
    A szárnyas huszárokhoz képest gyengék a nehézlovasaik.
  • a.carkey
    Nem azért. A gép is követi a háborús célokat. Ezért. Bajorország, Westfália, Hannover, Courland jó ideje a protektorátusom és szövetségesem. Mivel nincsenek háborús céljaik, baj sincs velük. Hollandia protektorátusom és szövetségesem. Vannak háborús céljai, de nem ütközik velem. Míg a poroszoknál más a helyzet. Folyamatosan kell neki az, ami az enyém, mert korábban az övé volt. De közben harcola lengyelekkel is, mert az is kell neki. :)
  • a.carkey
    Dragonyosok nagyon jók. Gránátos, dragonyos az alap egységek közül talán a legjobbak. Sokrétűek, támdásra, védekezésre, nagyon jók. Lovon a dragonyosok szerintem az egyik legjobb egyég. Különösen a svédeké, ami 100 fős. :)
  • TDantes
    Nálam kitartanak, persze ha romlik a két ország között a viszony, és az az érdekük lehet megtámadnak.

De egyébként ki tartanak.

A poroszok azért támadnak meg, mert protekorátus-ra kényszeríted őket...meg szövetségre. De ők nem akarnak a szövetségesed lenni...ezért.

a dragonyosoknak van értelme, csökkentik a lázadást, és lehet gyalogosként és lovasként is használni. De a túl erős ellen semmi értelme.
  • bardocz
    Akkor asszem dragonyost sem fogok gyártani:D Semmi értelme,hogy szétlövik őket,amíg leszállnak a lóról,és akkor még utána harcolnak.
  • a.carkey
    Höhö. Ha a legnehezebbre állítod a campaignt, akkor nem. :)
    A poroszokkal szinte körönként kötök békét majd szövetséget és protektorátusom lesz. Ennek ellenére úgy két-három körönként megtámad, mert kell neki Brandenburg. :)
  • TDantes
    És ez miért baj? A dragonyosok lovon mentek a csatába és gyalog harcoltak
  • TDantes
    Mindenféle indiai...puskás lovas elefántos, ágyús kardos : Szarrá is vertek.