6068
-
rexsimus #2948 Milyen felbontással játszol? -
Elar #2947 Szerintem akkor sok embernek kell még rajtam kivűl szemész. Mondom h mások is panaszkodtak erre a dologra.
Vettem egy másik monitort (22es wide) - valóban ezért - és annál sem javult a helyzet -
#2946 Szerintem épp itt az ideje, hogy felkeress egy szemész szakorvost.. Most viccen kívül.
B verzió: vegyél normális monitort. -
Slewy #2945 Vedd le a Unit Sizet largera, én azon játszom, átláthatóbb kevésbé van fagyi, és nálam jobban is megy.
szinte mind1 nekem, hogy most 3500 ember van a hadseregembe max, vagy 2900 akkor zavarna, ha az ultrán mondjuk 30000 ember lenne, de erre még várnunk kell kicsit!
:D
Nekem csata után kb 2szer fagyott le össz-vissz, pedig megjelenés óta játszom vele -
Elar #2944 ?
Most mi van?
Ezért nem játszok vele, mert egész egyszerűen (számomra) olvashatatlanul aprók a betűk a játékban.
Elsősorban gondolok itt arra, h ha pl kinyitok egy épület leírását agyhalál elolvasni.
Erről van szó más szó fórumokon is, másokat is zavar. -
#2943 -
Elar #2942 Sziasztok
Az új patchben nagyobbak a betűk a játékban? -
TDantes #2941 Az én protektorátusom Louisiana...és nem dobta le..egyszer csak csatlakozott hozzám. -
#2940 Nekem a játék eleje óta protektorátusom Hannover. Nyilván a nagy államok nem sokáig tolerálják. -
uwu #2939 Egyébként sem árt bele 3-3 úriember....
Én elhiszem, hogy úgy is lehet, de ne mond már, hogy jobb!
Az a jó, ha van annyi egyetem ahány technológia fejleszthető egyszerre.
Különben is kb. a 40. kör után, már nem igazán lehet lopni, mert nincs mit. -
#2938 Egyszer nem futottam be ilyenbe. Ellenben találkoztam olyannal, hogy a kikötőben volt húsz hajóm, és cserélni akartam egy másik flottával közülük. Nos, akkor úgy összesett a progi, mint részeg ember a kocsmaajtóban ... -
ugribugri #2937 najó a függetlenségi háborúban nem fagy ki a vas, de a normál játékbanugyan úgy fagy ha a hajókat akarom a kikötőböl kihozni -
sakkay #2936 Érdekes ,hogy a protektorátust elég hamar ledobják magukról a népek, legalábbis nálam a lengyelek egy körig bírták. Aztán hadüzenet.. -
sakkay #2935 Állandóan a steamon vagyok 30.-ai az utolsó ha jól néztem... -
#2934 Én törököktől elfoglaltam 5 régiót,eldárdáztam 3 tengeri egységüket,majd olyan békét kötöttem velük,hogy adtak 5 technológiát,így koncentrálhatok a nyugati frontra. -
#2933 Nem kevés, csak sok úriember kell beléjük. Mondjuk 3-3 egyetemenként +1 mászkáló. Azokat nem szabad kimozdítani, és mindig 1-1 területet (hadi, gazdaság, tudomány) kell fejleszteni velük, mást nem, akkor ha 1 tech lemegy, jön a bónusz. Ja, és érdemes az elején a rózsaszínűekből a +resercheseket kifejleszteni. Sőt, viszonylag olcsón - lopással - lehet "venni" technológiát is. Pl, Westfália és Würtenberg egyetemein a rózsaszín-zöld, a francia-svéd egyetemeken a katonai és ipai, a lengyel és oszmán egyetemeken pedig vegyes technológiákat lehet kitűnően ellopni. :)
Ja, és ugye a kezdő és major főváros területeken 4es szintű modern egyetemeket lehet építeni. Azzal már 4-5 kör egy-egy tech. A legutólsók olyan 5-7, de addigra már kurva jók a tudósok. -
uwu #2932 3 egyetem az borzasztó kevés.
Annyi egyetem kell ahány technológiát lehet egyszerre fejleszteni.
Én csak akkor szoktam lebonteni az egyetemet, ha mátr nem tudnak dolgozni, vagy nagyon boldogtalan a nép. -
uwu #2931 Akkor nekem egyszerűen nincs szerencsém. -
#2930 Tegnap jött ki az a paccs ami nekem megszüntette a 10 percenkénti fagyást...
technológiát hogyan lehet lopni? Kivel kell hová menni? -
sakkay #2929 Szevasztok. Hétezer emberes csatám immár kétszer kifagyott, a legvégén mikor már nyertem szinte. Csöppet idegesítő. A gépem elég jó de azt hiszem ,hogy a nagy csatáknál nagyon nagy a fagyás veszély. Nekem máskor nem nagyon fagyott. Ja és a erőd csaták botrányosan teli vannak akadási hibákkal,meg néha egy egy egység fél percekig nem reagál. Poroszokkal vagyok vh-vh. Na igazából nem tudom miért írtam,de most mi a túrót csináljak?!
-
#2928 Sapi alapján az. -
#2927 Apro, a fenti képen ez nem egy gránátos? -
#2926 Huh, sok mindent leírtatok ... :D
Szerintem nem rosszak a csataterek. Kellőkép változatosak, de nem unalmasak (hacsak nem a svédekkel ill. az orszokkal vagy, mert akkor agyfaszt kap az ember a sok hótól).
Az egységek kellőkép változatosak - kivétel a line infantryk -, de tény:
- a briteket (és talán a franciákat) dolgozták ki a legjobban (mint mindig), de sok ország van, ami mókás is lehetne, ha változatosabb lenne a paletta.
-bár sok az ismétlődés, tény, hogy a valóságban sem rangerek mentek a csatákba hesseniek oldalán halálfejes huszárok ellen, hanem line infantryk-line inftantryk ellen ...
-a tüzérségek is szinte tök egyformák voltak, kivétel az ázsiai népeknél, ahogy itt is van különbség.
-a lovasságok is megállják a helyüket (huszárok, ulánusok, dragonyosok, vértesek minden oldalon előfordultak, és persze egy-egy nemzetnél voltak speckó egységek (halálfejes huszárok, szárnyas lovasok, stb.)
-tény, hogy az egyenruhák nem a 18. századi korhű darabok, hanem a napoleoni korba vannak belőve, ahogy az egységek is, bár pl. a sapka (kalap) a 18. századi "divatot" követi.
Az erődök ált. ilyenek voltak, persze azért némi különbség volt, de itt sem több a kinézetükkel a probléma, mint ami a Rome óta fennáll ...
Sok a bug (eltűnő hadseregek hautazás során, néha egyes karakterek felszívódnak, ha feloszlik vagy eltűnik/vereséget szenved egy egység), nem lő fedezék mögül, csak max az első sor, néha a picsába is képesek a legrövidebb út helyett elhúzni az egységek (főleg a lovasság), buzi módon van megoldva a kijelölés, és baromi idegesítő néha a fejlesztéseknél, hogy az ember tényleg abban az iskolában változtasson, ahol akar, szóval nagyon oda kell figyelni.
A csaták kinézete és a teljesítmény ugye gépfüggő. Ez van.
A kutatást érdemes nagyhatalom kezdő-főterületére tenni, mert ott több épületet (modern egyetemet) is engedélyez, nem csak hármat (de szerintem 3 egyetem bőven elég).
Érdemes letiltani az adózást, ha nem létszükség, míg ki nem termelődnek a városok/tartomány, utána mindent bele. A legtutibb hely talán MOSZKVA tartomány (baromi sok pénzt képes kitermelni körönként, és a legnépesebb talán az itáliai csizma sarka (12 millás népesség felett van!).
A szövetség felbomlások, kereskedelmi egyezmények néha tényleg baromságnak tűnnek, de én is van, hogy egy körig ezzel, két kör után más nemzettel kötök szövetséget, ha éppen más sloton több pénz jöhet be. Szóval a gép is viszi a hadicélokat. Ált. lehet rájuk számítani szövetségesként, és nem igaz az, hogy nincs invázió. Van.
Szerintem, a legváltozatosabb egységű nép, a török. A legunalmasabb talán a holland meg talán a spanyol. A leggyengébb szárazföldön talán az osztrák.
Az az igazság, hogy indián népeknek nem lenne értelme. Kicsit dilemmában lennének, amikor elkezdenék kifejleszteni a rózsaszínű technológiákat, ill. a zöldeket. Őskorból a középkorig is többezer év volt eljutni, ti meg a sátorból azonnal a gőzgépek mögé küldenétek őket felvilágosult elvekkel és merkantilizmussal felvértezve? :D
A csata - szerintem - azért tűnik "másnak", mert eddig ugye másféle fegyverekkel harcolt a gyalogság. Korábban: nekimész és csihi-puhi. Most meg totális tűzpárbajok, néha pár méter távolságból, sokszor percekig.
Lassabb a mozgás? Lassabban mozogktak a csatatéren. Futás és roham ritkán volt. Még fullos ágyútűzben is szépen-lassan meneteltek egymás felé. :)
A város-előváros rész szerintem egyelőre van. Az összes komolyabb pre-rel. képen voltak városok. Szerintem a kiegészítőre gyúrnak, ami vagy a napoleoni ERA vagy/és az utána következő évek lesznek, de lesz itt még német egység-olasz egység, sőt szerintem plusz kiegként - a la Alexander - egy szép kis ÉSZAK-DÉL Polgárháború is, mert minden előfeltétele megvan ezeknek ...
Feljettebb egységek vs. simák = tökegyformák? Szerintem van különbség. Főleg célzásban és kitartásban érezhetőek a rangok. De persze a túlerő ellen nem feltétlenül tartanak ki még ők sem, de meg kell szenvedni velük.
A csaták szerintem még túlerő ellen is nyerhetők egy-egy jó felállással, jó taktikával, jó formációkkal, főleg ha nincs elfoglalható épület a csatamezőn. Ha van, akkor sokszor azért nem lehet győzni, mert nincs már elég erő ahhoz, hogy ha szét is vert az ember egy 3.500-as sereget 1k emberrel, még utána ki is űzze a jónépet az épületekből (a nagy csatáknál sokszor van az, hogy egyszerűen nem marad meg a tüzérségem, mert erre különösen odafigyel a gép, bár a sajátjait nem védi). Tény, hogy számít a túlerő és főleg, hogy milyen egységeid ill. a gépnek milyen egységei vannak, de többször volt olyan csatám, ahol kb. 3-4 különböző helyen alakult ki minimum 700-800 ember+ÁFA között csetepaté. -
Zsil #2925 full nehézségben játszom!tudok lopni technologiákat. -
#2924 :D
-
uwu #2923 Biztos nem legnehezebb szinten játszol.
Én sosem tudtam lopni, pedig van egy tudósom aki a játék eleje óta próbálkozik, és már eltelt vagy 40 kör.
Ha kézitusába keveredik aktiválódik az a gomb, és nem fog lőni.
Szinte biztos, hogy ez a gondod ha van lőszer és mégsem lő. -
uwu #2922 Végül is akár így is lehetne tartani:
De nem ez a megszokott :D -
Zsil #2921 köszi!de nem a közelharc modról van szó!technologiákat viszont minden körben lopok-később nehezebb... -
uwu #2920 De a cső egyenesen a jobb válla felé áll, és a tusnak akkor is lőátszani a kéne szerintem.
Egyébként szép kép, de ezek miatt nekem fura. -
SZU #2919 Így van!
A fenti képen balkezes tartással lő a vöröskabátos. Ezért nem látszik a tus, hiszen a bal vállába van támasztva, illetve ezért céloz bal szemmel! ;) -
uwu #2918 Egyébként olyan mintha balkezes lenne, csak a cső vonala olyan, hogy a jobb válla felé tart, és hiányzik a puskatus.
Szóval elég fura.
Szerintem ha így áll a fegyver fordítva kéne fogni, úgy ahogy a normális emberek a fegyvert fogják.
Vagy el kéne fordítani a csövet a bal válla felé, akkor foghatná nyugodtan fordítva a kis balkezes balek :D -
#2917 Ilyen tartásnál a mai puskákkal bal szemmel céloz mindenki,vagy mindkét szemmel.Ha jól sejtem,a régiekkel is így csinálták. -
uwu #2916 Egyébként a bannerrkép rossz.
Nincs a puskának puskatusa, az ürge úgy lő, hogy a fegyver nincs kitámasztva, ráadásul bal szemmel céloz... -
uwu #2915 Most legalább a szövetség tényleg szövetség, és nem támad meg ok nélkül a szövetség ellenére.
Korábban semmi értelme nem volt. -
uwu #2914 Legjobb módszer a kutatásra, ha foglalsz egy csomó tartományt sok-sok iskolával.
1-2 iskolával semmire nem mész, ráadásul elveszi a helyet.
Csak nagyon nagy tartományba lehet több iskolát is eltartani (franciaország, spanyolország, stb).
A gentleman legjobb helyen az iskolában/egyetemen van. Duelezni szvsz felesleges, technológialopás meg nekem sohasem sikerült még (vh/vh fokozaton).
A gyalogos nem lő, ha be van kapcsolva a közelharc mód, a lőszer meg látszik (kék csík)
A lövészárok szerintem bugos, mindemellet sajnos nem tudom pontosan hogy működik, nem nagyon szoktam védekezni. -
#2913 Mondjuk annyira nem jó a diplomácia itt sem. Oszrákokkal voltam, a svédek körönként kerestek meg. Az egyik körben kereskedelmi szövetséget ajánlottak, a másikban visszavonták, aztán megint felajánlották, és megint a visszavonták. Olyan is volt hogy egy területet eladtam a franciáknak egy másikért, 2 kör után vissza akarták cserélni. Szóval ez sem tökéletes. Csak jobb :) -
uwu #2912 Én inkáb shogunt szeretnék.
De ez se lenne rossz. -
#2911 Én már vízionálom a medieval3-at ezzel a szupcsi térképpel, tengeri csatákkal, meg értelmes diplomata AI-val :] -
Zsil #2910 +2 kérdés:-1db iskolám van még az elején (anglia),mit kell fejlesztenem,h minél előbb felhuzhassam a második schoolt?
-számít e h hány gentleman-t küldök be?
+van h csatában nem lő csak áll mint a fasz?nincs lőszere v mi (lineinfantry)
+nem mindig adja be a lövészárkos képességeket? köszönöm -
Zsil #2909 jó,de ebben a korban tényleg csökknt" a vezérek szerepe-itt már nem elől lovagolt a vezér félelem nélkül
-és tény h ebben a korban voltak a legnagyobb seregek-és nem a hősiesség,hanem a túlerő számított inkább+a puskák akkoriban azért igen megbizhatatlanok voltak
-ez átmeneti kor"
-sokmindenben viszont egyetértek,de nem mondom h szar a játék,mert a hibák ellenére igen csak odaköt a géphez,és ez a bizonyíték(a sok szar hiba ellenére)
most fejlesztgetek,szerintem ez jó
uh felemás a véleményem,de azért nem felejtem el h mennyire meguntam a med2-őt
+szarok a népek"