6068
-
#4268 Meg kell szivatni az AI-t. Belőni valahol a falat, felállni a lyukhoz egy sereg-darabbal, és amikor odagyűjti az egységeit, akkor felmászni a falra valahol a vár másik felén. Végigfutni a falon, kinyitni a kaput, bemenni lóval, stb.
Lyukhoz odatolni az ágyút és kartáccsal szétlőni a bentieket.
Bemenni csak akkor éri meg, ha már kevesen vannak. Kintről szép lassan fel kell őrölni a bent lévőket. Esetleg belődözni mozsárágyúval, robbanó töltetekkel...
Falra úgy felmászni, hogy van a tetején ellenség max a legdurvább közelharci egységekkel lehet. Fulltáp lájninfantri simán felmegy parasztok közé.
Ja, és itt jönnek ki leginkább a verihárd gép morál és egyéb bónuszai, kurvasokat csal magának a rohadék. -
#4267 "és nem izgulok real time csatákra, csak jó multizni."
Akkor talán mégsem lesz érdemes megvenned. Ugyanis multizni _kizárólag_ a realtime csatákat lehet, a kampány single only. -
obe #4266 el kell csipni, volt valameylik hetvegen akcio a steam-en, 50 % os leertekeles, igy kb 25 euro volt...ha valami ez megeri tuti az ärät -
#4265 köszi az információt. ha nem kerül sokba, akkor valószínűleg megveszem. kár, hogy steames. -
rexsimus #4264 Nekem egyszer fordítva volt ,egy 120 fős sereg belefutott a főseregembe, és nem volt kedvem csatázni, főleg a töltögetés miatt, erre valahogy megölték a vezéremet :D visszatöltés után földúltam az országukat :D -
rexsimus #4263 Ne lepődj meg, ha nagyon bugos, ez a warez miatt lesz. Amúgy ha tényleg érdekel vedd meg, mert megéri, plusz nem tudom, hogy warez-zal lehet-e multizni, mert Steam-es a játék. -
#4262 értem. hm, medievalt kipróbáltam, aztán hagytam, nem volt elég erős akkor a gépem, most van egy erős. azt is letöltöm és ezt is.
oké, a kampányt végig tolom és nem izgulok real time csatákra, csak jó multizni.
aki akar, vegyen fel xfire-re majd: louie20 -
obe #4261 elébb játssz végig egy short campaign-t, a hétvége még korainak találnám csatározásra, ha soha nem játszottál a total war széria vmelyik részével...és különben is, én kizárólag single módban játszom, ha 2-3 országgal is végigjátszol 1-1 nagy kampányt, pár száz órát belefeccölsz, ez a játék nálam sokkal többet játszódik a nagy térképen, stratégaként órákig piszmogva a világtérkép felett ..de biztos akad aki a real time csatákra izgul, hozzá teszem egy csatát sem nyomok el, kivétel pl egy portyázó zöldfülű felderítő beleszalad egy nagy seregbe:) -
#4260 ja, lehet ebben multizni és van kedvetek majd a héten egy nagy sg partihoz? -
#4259 ok, köszi emberek :D. tényleg nem ismerem a játékot, csak érdekel és kipróbálom. -
TDantes #4258 Eh, hülyeséget mondtam, Special Forcest, össze kevertem a DLC-vel ami ki jött hozzá... -
TDantes #4257 Én tüzérségből legalább ötöt viszek. 2 ágyú, (24-18 fontos) egy 24fontos tarack, egy 4 inch-es mozsár, meg esetleg rakéta.
Ostromolni nem szoktam. Kiéheztetem őket, és ha kitámadnak, megverem őket. Ennyi -
Fbn Lx #4256 Valami ostromtaktikátok van? vagy tudtok tanácsot adni?
A sima csatákat elég jól nyomom már, de az ostromokhoz sötét vagyok, mindig a géppel játszatom le.
Ágyút mennyit visztek, közelharcost mennyit visztek, hogyan támadtok, stb...
Nekem elkezdenek az emberek kötélen szépen felmászni, és rövid időn belül lekaszabolnak mint a szart. -
Fbn Lx #4255 megy a special forces az alap nélkül. gyakorlatilag nincs semmilyen "alap", ez maga egy alap. -
#4254 akkor majd azt is beszerzem. kösz. -
TDantes #4253 Nem. -
#4252 kéne1válasz. -
TDantes #4251 Kimásoltam, szóval Trialleurs és azt hiszem a Chasseurs a Pied egységeknél lehet -
TDantes #4250 Hát, már minden ki van fejlesztve. Ügye, itt is várni kell pár kört, csak akkor lehet építeni, amikor sáncot meg ilyesmit.
Na. Franciáknál a zöldkabátos valami tri...akármi nem tudom fejből a nevét egységgel lehet.
Nagyon fasza, de figyelni kell, saját egység ne legyen az akna mellet...mert a robbanás azokat is elkapja.
Én úgy csináltam a seregem elé, kb annyira pakoltam le az aknákat, mint az ellenséges gyalogosok lőtávja...ha megindulnak éppen akkor fognak az aknára lépni és felrobbani, amikor már lőnének...a saját egységeim meg biztonságos távolban vannak már.
-
rexsimus #4249 Na mesélj, mert én eddig nem találkoztam aknákkal. -
TDantes #4248 Na, végre telepíthettem aknákat. Rájöttem melyik egységekkel lehet.
Hű a mindenit! Azt a büdöskurvaélet!
116 fős sereg, rá ment az aknákra és 49-en maradtak!!! Azonnal megfutamodtak...a mindenit neki...ez valami rettentő brutális.
Az ellenség első támadó hulláma, az összes seregének vagy a 2/3-ada megsemmisült...megfutamodott...
Hát egy cseppet hatásos! -
#4247 Remélem nem porcelánbolt volt a ház :) -
#4246 Nem értem a problémát, miért is veszélyes ágyúval, kilométerekről rájuk dönteni a házat?
Én meg egyébként úgy szívtam meg egy ilyen házas témát, hogy volt egy "söprögető" seregem, csak lovasból állt, a lázadókat, az ilyen egycsapatos utánpótlásait, meg az esetlegesen elmenekült, legyengült "seregeket" szedtem velük össze.
Kinn a pusztán volt a csata. De volt egy farmház a térképen. Természetesen a gép azonnal megindult a ház felé, és egy csapattal bevette magát a házba. Időlimit kikapcsolva, egységeim lőni nem tudtak...
Aztán olyan is volt, loadgame után, hogy hozzájuk csaptam egy csapat elefántot (Indiával voltam), gondoltam majd azzal kilövöm őket a házból.
Hát nem jött be. A ház pont egy ilyen kerítés mellett állt közvetlen közel, és ahogy az elefántok átugrálták a kerítést, és valahogy becsúsztak a ház belsejébe. Nemtom mennyi lehet az elefánt beltéri harcértéke, de nagyon hamar felszeletelték őket...
(Itt hagytam abba indiaiakkal a kampányt, harmadszor nem volt kedvem ilyen idétlen csatához... :P) -
#4245 köszi! -
#4244 Van fejlődési fa, nagyjából azon múlik, hogy érdemes-e rohamozni.
Amíg nincs szurony, addig csak akkor éri meg, ha nagyon nincs más választás, vagy több egységgel meg tudod támadni a célt, esetleg közben lovasroham mehet a hátukba.
Később, amikor már bajonettzáras bajonett van, meg new model bayonet drill, onnantól kezdve a roham is nagyon durva tud lenni.
Lovasok elég gyengék szegények, általában csak az oldalról megkerülni próbáló egységeket szoktam összefogdosni velük, meg ugye a közelharcban lévő ellenséget jó velük hátba támadni. De itt már nagyon kevés kivétellel csak könnyűlovasság van (cuirasser pl páncélozott, de az sem ér sokat), az nem igazán az elpusztíthatatlanságáról híres. (Lelövik, mint egy kutyát)
Azért hasznos, csak oda kell rájuk figyelni nagyon, a 24 fős tábornoki csapat egy rosszul sikerült rohammal pillanatok alatt meg tud halni.
Na meg vannak a karók, amiket védekezésnél a gyalogság pakolhat ki, volt már, hogy úgy szívtam meg, hogy egy menekülő egységet kergettem, nem figyeltem rájuk, az ellenség meg átfutott egy ilyen karós csapdán. A lovaim utánuk, aztán kb három lovas élte túl a találkozást, természetesen a tábornok nem volt köztük...
Én gyalogsággal egyébként szinte mindig megvárom, hogy az ellenség "rohamozzon" belém, jellemzően sz*rrá lövöm, míg ő mozog (és közben nem lő), aztán meg beleszalad a bajonettfalba... Nem szokták sokáig bírni.
Na meg a szokásos TotalWar betegség, hogy az még hagyján, hogy az AI csatában hülye, de a kampánytérképen is, és igen hamar le lehet fejlődni a világot technikában. Aztán amikor legjobb bajonett, meg újféle bajonettroham, meg elit egységek, meg néhány csík tapasztalat, meg egy jobb tábornok így egyben összegyűlik, onnantól nemigen tétel halomba mészárolni a milíciát, meg a felfegyverzett parasztot...
Gránátosok nagyon hasznosak még. Lényege, hogy meg kell akasztani valami eldobható egységekkel (line inf) az ellenséget, hogy ne legyen "szabad" ellenfél, mindenkinek legyen már célpontja. Akkor előre lehet rohanni a gránátosokkal, nem fogja őket bántani senki, és szanaszét lehet gránátozni a vonalaikat.
Ágyúk is nagyon jók lettek, sokkal jobbak, mint az eddigi TW-okban. A speciális muníciók nagyon nagy pusztítást tudnak végezni, hagyományos ágyúknál a kartács, mozsárágyúnál a becsapódásra robbanó muníció rettentő hasznos. -
#4243 Üdv! Tetszetősnek tűnik a játék, bár RTW-ről nehéz átszokni, ez csak egy lőfegyveres korszak már :) Pár taktikai tanácsot kérnék.
Főleg a gyalogság a hadsereg gerince
A lovasság kisebb szerepet tölt be, vagy érdemes azokra is gyúrni?
Érdemes sortűz-roham kombóval lerohanni az ellent, vagy vannak körmönfontabb módszerek is? -
#4242 a special forces megy az alap nélkül? vagy mi ez? :D nem ismerem a játékot még és kipróbálnám. -
obe #4241 én pedig, 2-3 gerendás (remélem jól mondom) milícíát, azok egyszerűen erre a legjobbak, alig esik el pár, és mivel olcsók , nem pénz újraképezi
picit off:
ma este 21.00 kor: a császár és a bérgyilkos
ha jól sejtem, akad itt egy két hadvezér, aki rajong a történelmi / kosztümös filmekért -
rexsimus #4240 Én vagy nagy túlerőt küldök be, vagy kifejezetten közelharci egységet és megtámogatom még valami feláldozhatóbbal, de mindig az áldozat egység menjen be előbb. -
#4239 Én tüzérséggel szoktam lőni, egészen addig, amíg az épület össze nem dől és/vagy ki nem jönnek az épületből. Általában olyan távolságról, hogy jól rálássanak a tüzérek, de az épületben lévők ne tudjanak kilőni a tüzérekre. -
Fbn Lx #4238 az AI csinál hülyeségeket... Nálam szinte minden csata alkalmával előfordul (ha indiánok ellen megyek), hogy hozza a harcosait, aztán megállnak a tüzérségem lőtávján belül, és csak állnak, nem is támadnak. Aztán megritkítják őket, és menekülni kezdenek...
De úgy vagyok vele, hogy nem baj, ha akad egy-két ilyen bugos csapat, legalább kevesebb lesz a veszteségem :D
Ja, egy kérdés. Képeztem grenadier osztagot, mondom az majd jó lesz, ha az ellenség elbarikádolja magát az épületekben. Hát a gránátok zápora nem hogy teljesen hatástalan volt, de még csak az épületet sem sebezte meg, egyáltalán.
Ti milyen taktikát használtok az épületek ellen? Mert tüzérséggel is veszteséges lőni őket, ha bajonettel beküldök egy csoportot akkor is viszonylag sokan meghalnak. Vagy erre nincs korrekt taktika? -
#4237 Minek a tartalék? -
TDantes #4236 Én soha nem nullázom le. Mindig legyen tartalék, a kincstárban.
Mondjuk már nem is tudnám lenullázni, mert 180 ezer körül van a pénzem, és 20 ezerrel nő körönként
De mikor csak pár ezerrel, vagy pár százzal nőt, akkor se nulláztam le.
-
#4235 Ez miért baj? Én mindig lenullázom magam a kör végére. Az oroszokkal úgy éreztem, hogy elkezdhetem egy kicsit a gazdaságot fejleszteni és nem kell a haderőre annyit költenem, amikor sajnos beborultam skandináviában. Enyém volt Norvégia és Svédország. Sajnos egymás után a svédek visszafoglalták Norvégiát is és Svédországot is. Majd Finnország felől egy óriási sereggel (+1600 fős) tönkreverték a Szentpétervári helyőrséget, ami úgy 500 főből állt. Így sok-sok évtized után ismét svéd zászló lobog Szentpéterváron. Úgyhogy most egy elég nagy sereget fejlesztek, ami remélhetőleg egycsapásra kétvállra fekteti a svédeket. -
obe #4234 jah, sajna én is mindig így zárom a köreim, mindig van mit venni, fejleszteni..bár ehhez hozzájárul az is hogy bénán kezdtem a franciákkal -
#4233 Kör vége volt. -
obe #4232 nem állsz valami fényesen anyagilag -
SZU #4231 Nekem ez a konfigom van:
-core 2 duo E8400 3ghz x2
-4gb ram 800mhz
-1gb 4650 videokártya
És Teljesen jól megy fullon. Nem száguld a csata, de nem is nagyon akad. -
#4230 Köszönöm szépen,szerintem az lesz a baj, hogy a protektorátusosat is telepítettem és bekavarhatott.Még 1x köszi ki fogom próbálni! :) -
A csata tanulsága az, hogy a mennyiségi túlerő nem jelent automatikusan győzelmet. Másik tanulság peidg az, hogy pikemaneket nem szabad a tüzérség kartácstüze ellen vezetni. Pedig az AI nem szokott ilyen hibába esni, de ebben a csatában elkövette. Ráadásul még szerencséje sem volt, mert az egyik csapata elérte a tüzérséget és kézitusára is kényszerítette őket, de pont abban a pillanatban a dragonyosok a csatatér másik felében kivégezték a perzsa sereg kapitányát. Ennek hatására mindenki a perzsáktól menekülőre fogta. És nem sikerült egyetlen tüzért sem likvidálniuk. Nem értem, hogy hogy lehet az, hogy a perzsák még mindig nem használnak puskákat. Egy újonc hadvezértől elég szép eredmény.