6068
![](http://www.media.sg.hu/forum/galleries/1131040785/11310407851237681100.gif)
-
rexsimus #4388 Akkor a játékkal lesz gond, nem a gépeddel, mert nagy térképen nem kéne szaggatnia. -
Metts #4387 Nem eredeti
-
Geforce 9600 GT
C2 d E 4500
2 Gb ddr2 ram
Windows xp sp2
-
rexsimus #4386 Eredeti? Plusz milyen géped van? -
Metts #4385 köszi.
De van még egy kérdésem...
nem értem hogy miért akad a játék (főleg ha hajóra kattintok) a hadjárat térképen, lowon-n van de nagy egységekkel, és csatában nem lagzok de hadjárat térképen meg minden kattintás után akad eggyet :/ -
rexsimus #4384 Azok nem kalózok lesznek az országok, hanem kalózkodnak az útvonalon. Te is így tudsz kalózkodni, természetesen hadüzenettel viszononzva. -
obe #4383 az 200 kör, böven elegnek kell lenni, megha tökölsz is...a nagy kampäny is 3o tartomäny elfoglaläsäval er veget (persze, a megfelelök elfoglaläsäval)
a magyaritäs meg csak 5 %-näl tart, felejtö egy ideig, de iden mär ne szamolj vele
hät igen, ha megtämadod, az ältäban a hadüzenet:)...meggondolnado kinek ugrazs neki, pläne az elejen, ältaläban 1-2 körig ül rajt a kereskedelmi vonalon, ha gyenge vagy es nem akarsz häborut, hagyd majd elmegy, pläne nem kell kockäztatni ha csak pärszäz arany folyik be azon az uton
-
Metts #4382 + kérdezném még hogy ha beállnak hajóval a kereskedelmi utvonalra akkor kalozok lesznek, és csökken a bevételem, de ha meg akarom támadni őket akkor miért az ország ellen kell hadat üzennem ? Mert akkor nem éri meg támadni a kalózokat ^^ (Ez csak akkor van ha egy nép hajója állja el az utat)
+
A magyarítás hogyan áll esetleg linket tudni valaki adni a fordító oldalhoz?
-
Metts #4381 Na az jó lessz ^^
amúgy feltűnt hogy csak 100 év a limit, ez nem rövid egy kicsit? mert én már 1714 be vok...
-
ironman39 #4380 Igen lesz.Hármas sortüzet tudsz majd adni . -
ugribugri #4379 már tölti -
Metts #4378 Még a játék elején tartok, de lesz olyan technológia hogy az első sor legugol és így dupla sortüzet lehet leadni? Egyáltalán van olyan ?
-
rexsimus #4377 Holnap update, és info egy fizetős kiegről. -
Amergin #4376 A városom mellett megállt egy ellenséges sereg. Kitámadtam a városból, de a csata térképen nem az én seregem háta mögött van a város, hanem az ellenség mögött! Természetesen azonnal elbarikádozta magát a házakban, nekem meg nincs tűzérségem...
Gondolom a meccs előtt pénzt dobtak fel és mivel én támadtam, nekik jutott a térfél választásVégül egy kis barbatrükkel megoldottam a dolgot, de viccen kívül: erre azért oda kellett volna figyelni a készítőknek.
-
Beni521 #4375 a játék elmenti vhova alapból a screenshotokat? -
Beni521 #4374 ez is azzal jár h idegesítő üzeneteket kapok ha van vmi esemény amik megszakítják a nem steames játékaimat? (Fallout 3-ba elég sokat kezdhettem elölről mert jött egy "Join Hősök" meg "Hősködjünk" meg minden szar üzenet mert régen beléptem a Day of Defeat Hungarian Community-be... és kivágott a játékból és nem jött vissza o_O) -
Ezt a játékot - ha már tudták, hogy Napi lesz a kieg - úgy kellett volna belőni, hogy:
Kezdődik 1680 (vagy 1648 után), és végződik 1789 (1776). És máris az egységpalettát sem kellett volna azonnal elsütni (ls. britek), mert így nagyon kis változás lesz majd Napoleon korához képest (pl. brit oldalon) és amik eddig kijöttek is tk. skinbeli különbségek, nem több. Így viszont simán át lehetett volna lépni egyik twből a másikba.
Annyira hiányolom ezeket:
:D
-
Amergin #4372 Hát igen. Semmi sem tökéletes
Talán majd a Napoleonban elérnek a fiúk idáig is...
Egyébként én úgy oldanám meg, hogy csak csapatszállító hajóval (egy új hajófajta) lehetne katonákat vinni, pld 2 katonai egység / hajó.
Aztán vagy megsemmisül a tengeri csatában vagy nem... -
SZU #4371 Az is vicces, amikor egy pár hajós flottád elviszi az 1000 fős seregedet. Út közben jön egy csata, a hajóid fele odavész, a másik fele tök lukas, de győztes vagy. De egy fia szárazföldi patkány sem borul a vízbe a csata közben. -
obe #4370 1.3.1 Build 1139.2308 -
rexsimus #4369 Azért az se mindegy, hogy mit keresel googlen. Pacth passz,mert Steam-es és magától letölti . -
Metts #4368 ŐŐ googleztam de nem nagy sikerrel, patchekkel hogyan állunk? Meik a mostani verzió ?
-
:D Ez jó. Én örülök, ha Európában nem nőnek a fejemre. Lengyelország a kezdetektől b*sztat, jött hozzá Ausztria (elvettem Csehországot, erre béke), majd Bajorország, és ez a kettő két oldalról csesztet, alig tudok levegőhöz jutni. Ráadásul az egyetlen szerencsétlen kis kikötőm csak arra alkalmas, hogy Hannoverrel kereskedjek. Na, majd lesz valami. -
Azért a vízen való seregmozgatás eléggé vicces... Kéne egy script ami nem engedi, hogy több földi egységed legyen a flottában mint hajód. (nem az agentekre gondolok, hanem seregre) -
Elég fura dolgokat irkáltok... Sosem voltak ilyen gondjaim...
Nem támadtok, mert majd a következő ellenség túl erős lesz? Frissen hódított területen ott ül a sereg amúgy is, feladat nélkül. Legalább lesz dolga. (Lehet, hogy a gép azon parázik be és üzen hadat, hogy "hú mekkora sereggel jött ez ide a határaimhoz"?)
Vagy mert erős a flotta?
Hollandokkal vagyok, elvileg vízi nép, gyakorlatilag a haditengerészetre szartam rá. Fullos seregeket egy-egy fluytba bepakoltam, aztán elslisszoltam mindig az ellenséges hadihajók elől. (ha megtámadtak, elmenekültem, ha nem engedett menekülni, akkor csatából menekültem el: legtávolabbi sarokba lepakoltam, szélirányba beállítottam, fehér zászló, időgyorsítás. egy hajóval sima ügy) Aztán ha a sereg már a szárazföldön van, onnantól kezdve nincs gond. Gyorsan ki kell irtani, és akkor megszűnnek a hajói.
Tapasztalt egységet soha a büdös életben nem oszlatnék fel. Tapasztalatot nem lehet pénzen megvenni, és az egyik legfontosabb tulajdonsága az egységnek. Még annál is fontosabb, hogy konkrétan milyen egység. (Pl. egy négycsíkos milícia jobb, mint egy "zöld" lájninf)
Négy sereg Indiára? Biztos gyorsan megvolt... Nekem van AZ indiai hadtestem, aztán megy szépen, egyesével. Lassú, de legalább nagyon durva tapasztalatot gyűjt a végére.
Egyébként én most épp hollandokkal tolom. Csak két sereget tartok, az elején mindkettő Európában csinálta a rendet, aztán az egyiket átküldtem Indiába hódítani. Egyébként Európában senkinek nem én üzentem hadat, mindenhová csak kérésre mentem hódítani. Szal el lehet felejteni, hogy extrém agresszívan játszanék.
Hadat üzentek sorra a kis genyó államok (Savoy, Hannover, Genoa, stb.), Franciaország, Poroszország... Barbárokkal amúgy is eleve hadban álltunk... Úgyhogy most elég szép egybefüggő nyugat-európai birodalmacskám van.
Indiai hódítás is egy szép eset volt, nagy haverom volt a Maratha, de nem maradhatott így örökre, India nekem kell, fel kellett készülnöm a hódításra. Gondoltam a Portugália bukásával épp függetlenné váló Goa jó lesz hídfőállásnak, legalább partra szállni nem kell majd. Elindulok a hajóval, sereggel, mire odaérek Maratha elfoglalta. Anyád. Akkor Mysore. Partra szállok, ott áll egy buzinagy sereg a part menti farmon. End turn, kijön a városból egy másik fullos sereg, megtámad, felmentő serege az ott álldogáló... Hatalmas csata, eposzi méretek, alig maradnak ilyen 10-50 embereim csapatonként. Beállok ostromolni, úgyis csak paraszt van ott, nem támadnak ki, én meg majd reinforce-olok ostrom közben. End turn, erre jön a Maratha, és bemegy a városba, amit épp ostromlok, sereg meg átdobódik Ceylonra. Ez volt az első háború, ahol én üzentem hadat, asszem megbánta Maratha azt a lépést... :) -
Amergin #4364 Ezt azért ilyen sommásan nem mondanám ki. Teljesen gusztus dolga ki melyiket szereti én speciel az alkotmányos monarchiát, mert a fejlett birodalomban rengeteg kifejlődött ipar van és ez nem szül elégedetlenséget (republic-ban igen!), emellett nagyobb a stabilitás is, a miniszterek nem fejlődnek olyan gyorsan, viszont ugyanazok maradnak, ha nincs kormányváltás, míg köztársaságban kicserélődnek (ráadásul 8 körönként) és egy-két antitálentum mindíg van köztük..
Kezdetben, amíg gyenge az országunk az abszolutizmus tökéletes, kevesebb a hadsereg fenntartása.
Később, ha már fejlettebbek vagyunk és egyetemeket építünk és kutatunk ezerrel, a köztársaság megfelelő. Amikor viszont már nagyon erősek vagyunk, szinte mindent kikutattunk és egy csomó felfejlesztett iparunk van az alkotmányos monarchia előnyt élvez.
Érdemes megjegyezni, hogy amikor abszolutizmusról köztársaságra váltunk masszív diplomáciai büntetést kapunk: mindenkivel nagyon megromlik a viszonyunk (nagyon nehéz lesz bárkivel is egyezményt kötni, pld. kereskedelmit), míg ha ezután alkotmányos monarchiát vezetünk be, akkor ez a 'mánusz' eltűnik. -
marci0217 #4363 Kedves Total War játékosok
Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en működik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
1.lépés Belépsz a steam-be
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Először ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
Minden új tagot nagy örömmel látunk!
Dear Total War gamers
I would like to ask your attention for Hungarian Total War Associaton which works on Steam and want to collect hungarian Total War gamers.
We do wait everybody!
1. step: Entrance to the Steam
2. step: Click "community" menu (on left above)
3. step: In a right corner above you can find a line: search. Click in and write down "Hungarian Total War Association".
4. step: If you find our community you have only two more steps to be member of our team. Click our community than you can find a "join" button in the right corner above.
We welcome every new member! -
Ahogy látom az abszolutikus monarchiának nem sok értelme van, mert a másik kettő megoldás messze több prót ad. -
Köszi mindkettőt! -
rexsimus #4360 Jól esik az elismerés, köszönöm :) -
Amergin #4359 Az előttem szóló a legjobb linket nyomta be,úgy hogy én csak kiegészíteném, ha az angol nem menne:
ABS --(AL)--> KT --(FL)--> AM -->(AL)--> KT --(FL)--> ABS
Jelmagyarázat:
ABS: Abszolút Monarchia
KT: Köztársaság
AM: Alkotmányos Monarchia
AL: az alsóbb osztály lázad fel
FL: a felsőbb osztály lázad fel
Abszolút monarchiából sajnos nem lehet alkotmányos monarchiába átlépni egy lépésből, hanem előtte köztársaságra kell váltani és utána még egy sikeres forradalommal lehet csak elérni az alkotmányos monarchiába. Ugyanez igaz visszafelé is.
Ha alkotmányos, vagy abszolút monarchiában a felsőbb osztály lázad fel, akkor új uralkodó lesz, míg ha köztársaságban az alsóbb osztály lázad fel, akkor mindegy győzne-e a lázadók vagy nem, nem fog változni az államforma. -
Metts #4358 most telepítem:) Eddig medieval-oztam
-
obe #4357 óó, bocsánat azt hittem már elkezdted a játékot -
rexsimus #4356 Link -
Tudtok valami leírás félét az egyes kormányzati stílusok pro és kontrájáról? Meg hogy hogyan kell váltani? -
Metts #4354 1800
De nem tudtam hogy 1700 ban kezdődik ^^
-
Amergin #4353 Óóóóóó! Olyan vagy!
Nem mondod meg szegénynek! -
obe #4352 ha 1700 ban kezdödik, és 100 évet, azaz 200 körön át tart, akkor mennyi is? -
Metts #4351 Köszi, és hányban van vége ? 18..? -
Beni521 #4350 nagy hadjárat 200 kör (100 év) -
Metts #4349 Meddig tart a játék (évben)