Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cowek
+
1. A kicsi adó csökkenti a lázadás esélyét, de nem mindig elég... kell helyõrség is rendet fenntartani. És nem árt a papokkal nyomatékosítani a vallást.

http://www.f1-info.hu/

1: akkor valamit rosszul csinálsz, mert ha az adókat nullára kicsire húzod, akkor tuti bezöldül a kezdõterületeid. Szerintem rosszat húzgáltál, ha egyáltalán húzgáltál, vagy rossz irányba 😄
2: vagy nincs pénzed vagy megfelelõ kutatásod vagy ott nem lehet.
3: kijelölsz egy egységet és a baloldalt van egy csillagos ikon, a feloszlatás és a "gyógyítás" között.

Helllo
Az lenne a problémám hogy a politikai térképen bármit teszek néhány város folymaatosan sárga,mégha nullára rakok mindent(némelyik meg piros) ez mitöl lehet,nem nagyon tudok angolul ezért elég nehéz.
A másik meg hogy némelyik régioba a a régiofõvárosba csak katonai képzõtábort enged épiteni meg falat(se opera házat se semmit)
3. hogy tudok tábornokot késziteni mert csak egy olyanom van aki vezeti a hadsereget viszont két fronton harcolok europába és kellene még egy.

Plz Help,és bocs hogy hülyén fogalmaztam de siettem.:S
Lehet, h. elsikkadtunk, nem kizárt 😊

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Lehet, hogy elsikkadtok a lényeg felett!

Egy csillag erõd közepén, a zászlós zónán keresztül 18. db. ágyú vonalban van. Kb. faltól-falig. Ha felmászok egy falra és leírtom a védõt, akkor egy sortûzzel kb. 70%-ot lerombol a falból és 2-ra leomlik a seregemmel együtt.

Ha én lövöm be a falat, és betámadok, akkor a feltorlódott tömegbe lövet és fut mindenki.

Egyébként meg nem marad 5 nehézlovasom addigra, mire szétverem a védõket. Eddig 3. próbálkozásra a megmaradt 4 érintetlen line infantry és 2 lovas, meg 3-4 egyéb leamortizálódott század. A 18 ágyúból 4-5 kartács egy full századra bõven elég és mire újratáraznak 4-5 ágyút tudok egyszerre leverni. A többi megint lõ egyet és már nem marad szinte épkézláb emberem.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

egy ötlet:
Az 5 nehézlovas kontra 6 pattantyús egység.... ez mûködhet.

bardocz
És ha minden irányból támadod,de legalább elõrõl,oldalakról,meg hátulról?Annyi irányba csak nem tud forogni😊
Szétszivatott este Velence! =)

Csillagerõdjébe rejtett 8 line infantryt és 6 üteget, pár lovassal és gránátossal egyetemben.

Háromszor játszottam le a csatát, mind3x vesztettem.
Nekem van 5 nehézlovasom, 3 ütegem és a többi line infantry. A bukás oka a 18 db. ágyú egyenes vonalban a csillag erõd közepén...

Hiába verem meg a seregét a falakon felmászva, a falat leomlasztva, vagy kicsalogatva az a rohadt ágyúsor egy össztüzével elkerget mindenkit.

Kartáccsal lõnek, (persze magukat nem sebzik, ha a vonal végérõl próbálok támadni, hogy a többi tüze átmenjen az elõttük lévõ ütegeken...) 80 embert 3-4 kartács már szétver. Hiába támadom meg több helyrõl, max 1-2 tüzért leverek de a többi üteg lenyom a francba...

Szégyen! =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Lesznek új egységek a köv patchban! Itt egy kis infó.

Prince23
Végre én is megvettem a gammát. március óta most érkezett meg a boltba (cdgalaxist most mellõztem) XD
Kár hogy angol a kézikönyve😞
Na de legalább remélem tökéletes gémmel játszok.... frissítések ugye...

Minden arcon rajta van az igazi háborús jókedv! =)

Rolika16
Kedves Total War játékosok
Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en mûködik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
1.lépés Belépsz a steam-be
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Elõször ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
Minden új tagot nagy örömmel látunk!m

Sziasztok,

aki tehetséges játékosnak tartja magát a tengeri vagy szárazföldi ütközetekben és még nem próbálta a multiplayer módot az keressen bennünket - vagy a Hungarian Total War Association magyar játékosait - a Steam-en. Sokszor az oroszok, görögök, németek uralják a terepet és lealáznak mindenkit... utánpótlás nélkül pedig mi se húzzuk sokáig...😊

üdv:
<PPeL> klán
Az igazi light infantry
<#whatever>

iSS!

Ha valakit érdekelne az 1.3 patch, -http://shoguntotalwar.yuku.com/topic/53425/t/The-Daily-Update.html?page=2

Köszi! Majd a hétvégén megpróbálok alkotni velük valamit!

Bár gyanítom, ha szimplán sorgyalogságból és lovasságból áll az egész compániám, akkor bár költségesebbek, de ütõképesebbek.

Cowek
Köszönöm a válaszokat <#vigyor4>

A könnyû gyalogosnak van még egy nagy elõnye, hogy ha azokat a fránya cölöpöket leteszi, hiába megy neki lovas csapat.

Ha a sereged fele könnyû, a többi sorgyalogos, akkor pl védekezésnél a könnyûgyalogosok elõl igencsak megritkítják az ellent, így neked a hátsó sorban álló közelharban is erõs egységeid létszámban is egyenlõek lesznek az ellennel.

Miért is jó ez?

mert olcsóbb a könnyûgyalogos
a.carkey
Ha te támadsz, akkor lényegtelen, de ha védekezel. 😊 Sok olyan egység van, amit nem vesznek észre ha sétál, csak amikor már az orrod elõtt vannak, de pl. ez a tüzérségnek ez nem sokszor jó. 😄

A medve nem játék.

Hali!

Láma kérdésem lenne!

Igazából a könnyûgyalogságnak van szerepe? A sorgyalogság 2x több emberbõl áll, képesek négyszög alakzatra, tudnak mindent ami kell.

Ezzel szemben a könnyûgyalogosok gyorsabban töltenek újra és el tudnak bárhol rejtõzni, cserébe közelharcban elég csirkék. Úgy vettem észre ez nagy csatákban szinte jelentéktelen tulajdonság a rejtõzködés.

Rolika16
Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en mûködik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Elõször ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
Minden új tagot nagy örömmel látunk!a

Hát igen.(Bár így nem kezdünk.) PL. most harcoltam 16 Marath hajóval,3 brigg a többi kereskedõ.15 db. megszereztem. (9 hajóval voltam 3- 4.oszt.) Kartáccsal lõttem õket, így megadják magukat. Tipp, hogy lehet ker. hajót szerezni.<#vigyor3>

3-rom ? <#wow1><#wow3><#confused>

Bocs 3-rom ágyús de nagyon gyenge.

Az indiaiaknak van más , egy 1 ágyús kereskedõhajójuk is. Amúgy onnan tudod ,hogy mi kereskedõ, hogy van-e kis pénz jel (sárga) az ikonján. Ha van ,akkor az.

<#falbav>
A kereskedõ hajó az az indiaman (tradeship). Többet is el tudsz küldeni ugyanabba a pozicióba (horgony a jele ezeknek a helyeknek) és akkor több jövedelmet termelnek.

iSS!

Rolika16
1. Indianman a kereskedõhajó. Hollandnak meg Fluyt is(asszem). Spanyolnak pedig Galleon. Többi népnek csak indianman...

2. Minél több kereskedõhajód van a trade point-on annál több pénzt kapsz.

Cowek
Ezt most én nem értem... melyik számít kereskedõ hajónak? Hogyan lehet fokozni?

Persze, de ez puszta logika, több hajó több nyersanyagot küld!

Számit-e bevétel szempontjábol hogy hány kereskedelmi hajot viszek egy trade point-ra ? Még nem probáltam csak azért kérdem .
A CIV sem rossz játék, na de azért ennyire nem rossz a helyzet szerintem<#vigyor0>

iSS!

Az 1.2 sokat javított. De azért jó lesz az1.3.

Igen , sok hibája van de nehezebb,és élethûbb. Fõleg a hajós csaták sérülési modellje. De valóban sok a hiba..még.

Scouser
Én inkább megvettem a Civilization Chronicles-t és az ETW-t meg elkönyveltem a veszteséglistára😊

You\'ll Never Walk Alone

Sziasztok!

Nincs valakinek tapasztalata az 1.2-es verzióval?
Jópár hete nem játszottam az ETW-ral és kíváncsi vagyok, hogy javult e azóta a játék!

Elõre is köszi!
Dragooon
menõbb

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Ha magyarokat gyûjtötök akkor minek angolul is kiírni? 😊

War. War never changes.

Minden új tagot nagy örömmel látunk!

Dear Total War gamers
I would like to ask your attention for Hungarian Total War Associaton which works on Steam and want to collect hungarian Total War gamers.
We do wait everybody!
1. step: Entrance to the Steam
2. step: Click "community" menu (on left above)
3. step: In a right corner above you can find a line: search. Click in and write down "Hungarian Total War Association".
4. step: If you find our community you have only two more steps to be member of our team. Click our community than you can find a "join" button in the right corner above.
We welcome every new member!<#awink>
Rolika16
Na igen, Darth mod más...Nekem nem jött be.

Amit csinálsz a francia harcászati taktika volt, az1700-as évek végén.(nem is olyan régen volt is valamelyik adón)Nem volt rossz taktika de az angolok ellen általában nem jött be.Nagyon nem. A darth módban neked sem jönne be, ugyanis ott drasztikusan megváltozik a romboló erõ ha közelrõl lõsz ,fõleg a tattot.

Rolika16
5-6 lövéstõl elsüllyed ?😮 Ha, nincs vitorlája ellenség hajójának nem bír semerre se fordulni ez jó benne.Ekkor pedig úgy lövöd szét ahogy akarod....

Amúgy én multiról beszélek,ott nem egy fos AI ellen kell tolni.

páncélozott vitorla😄DD ez jó😊

5-6 sortûz elég minden hajónak, (ha egy szinten vannak) és süllyed (gondolom sortûre gondolsz) akkor nem értem 5-6 lövés a vitorlának, utána 5-6 lövés a hajónak. Mi ebben a jó?
Rolika16
Pont, hogy a láncos golyó ér a legtöbbet. Körülbelül 5-6 lövéssel szét lehet lõni ellenség hajójának vitorláit...És onnantól nem tud mozdulni.És onnantól már gyerekjáték szétlõni.Multiban ezzel módszerrel növeltem gyõzelmeim számát. S Mindig HMS Victory-val toltam...HEavy First Rate ellen.Aminek pár ágyúval több van...De a Victory-nak sokkal jobban bírja vitorlái lövéseket.

<#vigyor3>

dehogy nem😊
a.carkey
Dehogy jobb. 😄

A medve nem játék.

Az uhlans engem is érdekel a többi nem tom minek a carrabiners jobb mint a dragoons
a.carkey
Nem tudjátok, hogy mit kell átírni a unit tablesben, hogy az alábbi egységek kimondottan "austrian" verziói élérhetõek legyenek ingame:

dragoons
light dragoons
uhlans

stb.
?

A medve nem játék.

Az elején a kalózokkal nem érdemes tengeri csatát nyomni. el kell vonni a figyelmüket és egy kisebb egységgel partra szállni a szigetükön és nincs több gond a kalózokra😊

Ha két hajón van annyi ágyúd, mind az ellennek egy hajón akkor csak akkor érvényesül a tûzerõ, ha egyszerre lövi a több hajó az egyet... ez leginkább Nelson kedvenc taktikájával érhetõ el. Lehetõleg te mész hátszéllel.. libasorban egymás után. mig az egy hajó a mindegyik hajódra ad le egy sortüzet addig a te összes hajód egy hajóra adja le. Csata közben ne pepecselj a sortûz beállításokkal, hagyd auton tüzel az ha a közelben van valaki. a láncos golyó szerintem sem ér semmit.

Egy szóval az üss és fuss, itt egy sorban gyorsan elhaladni az ellen mellett, egyet lõni, és nem leállni tûzpárbajra
A galleon egy nagyon kemény ellenfél az elején, a kezdõ flottával nem sok esély van ellene. Pár kör és tudsz gyártani 4th rate hajókat, azzal már gyerekjáték a tengeri csata.
A kishajók tényleg csak arra jók, hogy elvonják a tüzet.
Fontos, hogy minél hamarabb minél több sérülést okozzál. Ezért megéri forgolódni a hajókkal. Mikor kilõsz egy sorozatot, a másik oldali ágyúk általában meg vannak töltve. Megfordulsz, és lõsz még egyet, és így tovább... Hülyén néz ki, de hatásos.
Árboctépõvel az én tapasztalataim alapján felesleges próbálkozni, mert ha ilyennel lõsz, közben az ellenség ledarál. Rendes lövedékkel kell kezdeni, és megritkítani a flottát. Ha más kevesen vannak, csak akkor szoktam használni, hogy könnyebben vége legyen.
Kartácsot nekem sohasem sikerült eredményesen használni, mert 2-3 sorozat után kifagy tõle a játék.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz