6068
-
TDantes #4188 Én csak azt nem értem, miért csinálnak úgy, mintha ez egy új rész lenne...khm..Segás urak...remélem nem pofátlan módon teljesen új részként akartok a képünkbe nyomni egy kiegészítőt? -
Amergin #4187 Na mind1 nem szidom őket, mert végül is az indiánok kivételével a legtöbbjük őse Európából vándorolt be oda...
Más: nem dekült ki a teaserből, hogy vajon Napóleon ELLEN is lehet-e majd háborúzni? Vagy csak az ő szerepében lehet majd "missönöket" csinálni? -
#4186 Drága barátom: Hülyék mindenhol vannak.
Ennyi a hozzáfűznivalóm a témához. Valamitől mégis ők jelenleg a NO1 gazdaság. (jó bőven kérdés, hogy meddig, de ez más tészta) valahogy eljutottak idáig. -
Amergin #4185 Szerintam Amerikáról már mindenki hallott. A videóban van egy nő, aki megkérdezi, hogy mi az a United Kingdom??
Egy ismerősöm mesélte, hogy mikor kint dolgozott az USA-ban (takarítást vállalt...) megkérdezte a teljesen átlagos család (akiknél épp dolgozott), hogy honnan jött.
Válasz: Magyarországról.
Kérdés: Magyarország??
Válasz: Európában van.
Kérdés: Európa?????
És ez megtörtént.
Ha mutatsz egy teljesen átlagos, normális valakit (merthogy a videóban sem elmebetegek és debillek szerepletek), aki még életében nem hallott Amerikáról, akkor a Hősök Terén fényes nappal tudod.... -
SZU #4184 Ez teljesen félrevezető videó. Gyakorlatilag mókus vakítás
Bármelyik országban felvehetik ugyanezt a teljesítményt. Még vágni sem kell. Kimennének BP-re az utca emberét megkérdezni hasonló dolgokról szerinted mi lenne? -
Amergin #4183 Teljesen átlagos amerikaiak.
Biztos, hogy nekik van igazuk -
TDantes #4182 Én se szidom őket, de tény, hogy szinte semmit se tudnak a saját országuk határain kívül elterülő világról. Bár lehet nekik van igazuk, minek felesleges dolgokat tanulni. -
SZU #4181 Ahogy én sem tudom minden állam elhelyezkedését és alapvető történetét az USAban, úgy elnézem nekik, hogy ők sem vágják hol is van Magyarország és mi van itt a hátrafelé nyilazó hunokon kívül... -
TDantes #4180 Bolíviáról? Mire gondolsz, Simon Bolívarra? Ismerem a történetét valamelyest.
Eritreai háború? Az etiópokkal? Ami 30 évig tartott?
Valamit azért tudok, de nem állítom hogy minden részletre kiterjedően ismerem a témát. -
#4179 Ez inkább teaser. Kíváncsi vagyok, hogy milyen játékmenetbeli különbségek lesznek az alap játékhoz képest. -
#4178 Miért te mit tudsz az Eritreai háborúkról vagy éppen Bolíviáról?
Na látod... -
rexsimus #4177 Reménykedjünk, hogy a Rome-ra fog hasonlítani e téren.
Amerikaiakról meg annyit, hogy csoda ha Európát tudják hol van (kicsit túloztam, de a lényegen nem változtat) -
TDantes #4176 Hát igen, A Rome-hoz több is volt.
Meg na ja...hülye amerikai csak azt tudja hogy Napóleon...az 1848-as forradalmakról, nem is hallottak... -
rexsimus #4175 Ja és itt egy trailer a játékról. -
rexsimus #4174 Az se lenne rossz, de sokaknak egyből Napoleon ugrik be erről a korszakról. Azért reménykedni lehet, hogy nem csak ez az egy kieg lesz hozzá. -
TDantes #4173 Napóleon? Hát...kicsit húzom a számat...nekem jobban tetszene egy Népek Tavasza kiegészítő.
Annak több értelme lenne, Európa a forradalmak idején...
Vagy, Afrika, Ázsia, Ausztrália gyarmatosítása...harc az őslakosokkal...ilyesmi is tetszene
Bár igaz, ezek már pár évtizeddel túl lennének a játék időszakán de azért nekem jobban tetszene valami ilyesmi.
Mindegy, azért Napoleon bácsit is megvesszük, ha lesz
-
rexsimus #4172 Hivatalosan is bejelentették a Napoleon: Total War-t, megjelenés 2010 februárja. -
Amergin #4171 Na jó kicsit "finomítok"
Az igazsághoz tartozik, hogy a "rank fire" kifejlesztése előtt lehet, hogy talán nem mindíg, minden egyes csata esetén elég az a leírt 10-12 egység a nyeréshez... (nagyon megnő a line infantry hatékonysága ezzel)
Utána viszont már szinte mindíg elég.
Hozzá kell tenni, hogy 1740-re már mindenből a csak legutolsó épület fejlesztései voltak hátra (kivéve persze a hajósakat) -
Amergin #4170 A "tapasztalt" tábornok kinek mit jelent és nem csak a csillagok számától függ, hanem az egyéni bónuszok is sokat nyomnak a latba. Én kb. olyan 5-6 csillag környékén kezdem tapasztaltnak nevezni.
Ez a tábornok már elég dúrván tud aratni a harcmezőn Még az egyszerű milicia is "felbátorodik" ha ilyen vezér irányítja.
A visszavonulásos kérdésedre sajnos nem tudok választ adni. Nem csinálok ilyet, mert vagy leállok harcolni (és akkor megnyerem) vagy kitérek amíg meg nem osztja az erőit vagy amíg erősítést nem viszek oda. Ehhez tapasztaltabb játékosok majd biztosan jobban tudnak hozzászólni, mint én... -
#4169 Es ki szamit tapasztalt tabornoknak?
A tapasztalt tabornok esetleg azt is befolyasolja hogy visszavonulasnal mekkora vesztesegeid lesznek? -
Amergin #4168 Természetesen. Alap -
uwu #4167 Ez az!
Szép munka.
Bár nem írtad, de gondolom VH/VH fokozaton nyomod, ha ilyen elszánt vagy. -
Amergin #4166 Azért tudtam ennyi hadsereget felállítani és ilyen eredményes lenni, mert leszámoltam egy rögeszmémmel, hogy nekem 20 egységből álló hadsereg kell, meg legyen benne 5 tűzérség, meg 4 lovasság, meg....
Bármilyen és bármekkora hadseregét meg lehet verni a gépnek ezzel: 1 tábornok, 1 tűzér, 6 sorgyalogos, 1 dragonyos, 1 gránátos(tartaléknak). Ez 10 egység. Opcionálisan még lehet 2-3 milicia, ha tényleg dúrva hadsereg jön ellenünk, vagy várost ostromlunk.
Az a szép benne, hogy a tapasztalt tábornok mellett a milicisták is úgy harcolnak, mint az oroszlánok!! -
Amergin #4165 Na végre meglett...
1740-re befejeztem a kampányt Grúziával world domination (30 tartomány elfoglalva). Igazából nem volt olyan nehéz mint vártam.
Pár szóval: Az elején hagytam veszni a fővárosom, mert a pici kis katonai erőmmel nem álltam be védekezni, hanem elfoglaltam először Irakor, majd Iránt. Innen kiindulva már ki lehetett fejleszteni egy jó kis birodalmat plusz lett végre tengeri kijáratom (nagyon fontos!)
A törökökkel folyamatosan hadban álltam, emellé betámadtak az oroszok is északról (ekkor már nem volt se Perzsia se Dagesztán), majd hogy még szebb legyen a kifejlődött Maratha birodalom keletről támatott, szóval 3 frontos háborúba keveredtem
Majd amikor a törökök összes ázsiai területét elfoglaltam hadat üzentek az osztrákok is... meg mivel észak afrikában határos lettem velük a spanyolok is...
Mivel admiralitást nem tudtam építeni és befoglalni se tudtam végig az alap hajókkal harcoltam 6th rate volt a max. A spanyol gallonok ellen annyi esélyem volt, mint a trójai falónak az escot-i derbin
Az osztrákokat a boszporusz átjáró folyamatos hajós őrzésével leszereltem, a spanyolokat Líbiáig űztem vissza és elfoglaltam a karibi gyarmaitaikat, az oroszok Moszvától keletre lévő összes területét elfoglaltam, India északkeleti és északnyugati részét is meghódítottam mikor kiírta a gép hogy:
Amúgy jó lett a tengeri invázió: az indiaiak majdnem partraszálltak mélyen a front mögött Irakban (szemfüles voltam és levadásztam őket időben) Talán a gépnek SOKKAL több tábornokot kéne használnia és akkor izgibb lenne.
-
#4164 Már csinálják Napoleon Total War-t. Hétvégére ígérnek több hírt róla...link
Illetve neki láttak megint ETW 1.4-nek... -
Amergin #4163 Nem lehetséges...
Más.
Ha a birodalom központja összeomlik, akkor a gyarmatok helyén független lázadó államocskák jelennek meg: pl. amikor Franciaország elveszti az összes európai területét, akkor hiába van Amerikában még területe kikerül a játékból és az ottani területek önállók lesznek.
A lázadó népek megjelenése az uralkodó nép összeomlása után szokott előfordulni. -
#4162 A háború már zajlik, de arra gondoltam, hogy ilyen rebellis sereg megjelenése gyengítené az ellenséget. -
Amergin #4161 Attól tartok nem nagyon lehet anélkül, hogy háborúba keverednél velük. Lehet szabotálgatni az épületeit, de előbb-utóbb lebukik az ügynök és akkor jön a war...
Akik fanatikusak és a legnehezebben játszható népeket szeretik, azoknak szolgálati közlemény: Grúziával NE ragaszkodjunk a fővárosunkhoz, mert ÚGY SEM fogjuk tudni megvédeni... helyette foglaljuk el Bagdadot, vagy Perzsiát -
rexsimus #4160 Azt hiszem nem sokkal azután, hogy lement az ára az alapnak. -
Érdekes csata volt a lett-litván határfolyónál. Az oroszokkal északról támadtam, míg a litvánok a hídfőnél egy előretolt sereggel vártak, illetve a fővárosukból még egy nagyobb támogató erőt biztosítottak. A stratégiám lényege az volt, hogy a folyót két részen keresztezem a kezdeti, gyengébb ellenállásokat megtörve, mire beér a nagyobb sereg két oldalról izzé porrá zúzom őket. Kicsit erősebbek voltak mint sejtettem, de az ostoba AInak hála megnyertem. A tévedése az volt, hogy a csatától nagyon távol egy 13 fős 12 lbs tüzérségi egységre ráküldött két 120 fős militiát, amiből az egyik megkapta a maga kartácsát megfelezvén az embereket. Mire végeztek a tüzérségemmel addigra a fő serege nagyon súlyos hátrányba került, ráadásul a parancsnokuk is odaveszett. (Szerintem ha ezt a két egységet nem pazarolja el és a nagy csatában használta volna akkor valszeg megnyerte volna a csatát.) Eztán maradék lovasaimmal szétszórtam a két ellenséges milíciát. Érdekes, hogy a másik tüzérség ennyire nem szúrta a szemét.
Na mindegy az orosz gőzhenger ezt követően roboghat tovább Varsó irányába.
Kérdés: hogyan lehet lázadást szítani másik ország területén? Mert a MTW2-es módszer, hogy telelököm spyokkal nem igazán működik. -
TDantes #4158 Ja igen, hogy leszedni? Igen, a steam-es a legmegbízhatóbb verzió.
Amúgy jöhetne már valami kiegészítő hozzá , a Medieval 2höz mennyi idő múlva jött kiegészítő? -
rexsimus #4157 Igen, de a steamről lehet a leggyorsabban leszedni :D -
TDantes #4156 Te meg írd már le, géped megfelelől-e op.rendszer. driverek... -
TDantes #4155 A CD galaxis féle a legmegbízhatóbb verzió -
kivagyokmár #4154 Mikor akarom elindítani a demo-t akkor egy fehérség van csak és a kurzort látom és semmi más.
Valaki tud rá megoldást?
-
Zsil #4153 sziasztok-mi a legmegbizhatobb warez verzio mostansag-razor911 meg mindig?
kene egy link hogy honnan szedjem,koszonom -
kivagyokmár #4152 Most már mindegy mert letötörlet.
de azért köszi -
rexsimus #4151 Tipikus, nekem telepítés után semmi nem indul el ami steam , újraindítás, és másodjára elindul. -
kivagyokmár #4150 Rámegyek annyit ir ki hogy elökészítés az inditásra az eltünik aztán semmi -
#4149 Lehet, hogy:
- kevés hozzá a géped
- megakad a tűzfaladon
- ?