Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Talán a SPARTA!!!! effektust? 😄

A medve nem játék.

Ez nevetséges, szánalmas és idegesítõ egyszerre! <#hehe><#szomoru2><#ticking>

iSS!

dronkZero
Na mondjuk TotalWar nem a harci AIról híres, fõleg nem ostromnál.

Még Rómában, az automata tornyoknál, egyetlen paraszttal meg lehetett védeni bármilyen várost. Hátsó kaput ki kellett nyitni, akkor az egész serege elmasírozott a fal alatt... Aztán az orruk elõtt bevágni. Aztán kinyitni egy másik kaput....
A hülye még a létrákat, ostromgépeket is eldobta, amikor kinyíltak a kapuk, és nem ment vissza értük.
Simán lehetett nulla veszteséges csatákat játszani ezzel a buzizással...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Hát pedig ez a része jó volt IS-ben... akárhol akartam felmászni, mindig oda csõdültek... kár volt ilyen hülyeséggel elbaszni hogy bajonett semmit sem ér, a civilek meg ugyanolyan jók közelharcban mint a sorkatonák... :/

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Djuree
ja így már más:S érdekes...vannak még bugok...én meg egy kis szar sereggel vettem be egy erõdöt. annyira hülyék voltak a védõk hogy egy fél óra alatt kimanõverezgettem õket, bemásztam a vár hátulján ahol nem voltak a falon védõk és bemenekültem a bent lévõ épületekbe, onnan meg simán leszedtem a falon összevissza szaladgáló ellent. pedig 2x túlerõben voltak, ráadásul várban😄

Waaaaaagh!

Nem, frankón be volt lõve 1 rés a falon, tehát a várba áramoltak be az embereim... 200 katona VS 100 civil FAIL 😄 Ezek szerint valamit nagyon nem vettek figyelembe közelharcba 😛

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Djuree
azért egy várfal tetején nagyon nagy elõnyük van a védõknek. képzeld el, lehet ott volt a falon, civil ruhában Dugovics Titusz. na így 1000 katona sem tudta volna bevenni a falat😉😄

Waaaaaagh!

Na most szedtem le én is, miután berohamoztam a vár leágyúzott falába 200 bajonettes sorkatonát, amit 100! nem bajonettes civil védett... erre kifulladásig tart a küzdelem és még az én embereim kezdenek el futni 😄
Na mondom haggyadmááár 😄 olyan alt-f4et nyomtam hogy csak zörgött 😄
Legelsõ Darth Mod amúgy még tetszett, de látom ott is elbaszarintották az eszméletlen hatalmas létszámú seregekkel. Persze, hogy ne tudjam Ultrán tolni 😄
Max fenn hagyom a Startpos file-t meg belenézek abba amit mondtál, miket tud az 😊

Djuree
hát én inkább nem moddolok. általában mindegyik bugos kisebb nagyobb mértékben, fõleg úgy hogy még eléggé új a játék, nem sok tapasztalata lehet a modkészítõknek.
majd 1 év múlva már biztos lesznek igényes modok. meg addigra már a játék is kiforrja magát a remélhetõleg sok peccsel...

Waaaaaagh!

A peccstõl lettek drágábbak az egységek. Az IS moddal viszont úgy beszoptam, hogy soha de soha nem teszem fel mégegyszer: jó meg szép meg minden CSAKHOGY hatalmas birodalmakat tud összehozni a gép RENGETEG fullos hadsereggel és ezt a program nem tolerálja és kihal. Pedig kezdtem örülni, hogy júj de izgi lesz hatalmas seregek ellen kell harcolni, micsoda kihívás!! De nem egészen jött be...
A marathák befoglalták indiát, perzsiát az ottomán birodalom jó részét, grúziát... minden körben 5 percig tartott mire lépett az az egy nép, azután egy idõ után már nem lépett... lefagyott a program. A svédek is befoglalták fél európát, azoknak is 3-4 percig tartott egy kört megcsinálni...kínszenvedés volt így játszani.
Szóval pár napot rááldoztam a semmiért!
Mielõtt még jönne a "szar a géped" címû dal jelzem: a játék mod nélkül úgy megy mint a kisangyal...
Váltottam: most a Proper Empire - Terra Incognitával nyomom. Az sem rossz és nem csinál ilyeneket.

iSS!

A patch drágította meg az egységeket.

Djuree
ok, mondtam hogy majd beletanulok ebbe is idõvel. pár hadjárat és mesterfokon fogom ezt is ûzni mint a med2-õt😊

Waaaaaagh!

Na most kíváncsiságból újra nekiálltam a játéknak, természetesen hogy izgalmassá tegyem újra, modok sokaságával 😊 IS mod alap, aztán Blood Mod, valós zászlók, tûzérség mod, meg pár kisebb áttextúrázás. Nagyon érdekelne még az új egységek hadát bevezetõ mod is, de azt írják hogy ott a megnövelt létszám miatt a gránátosoktól elszedték a gránátokat, az meg milyen már 😄
Ja, kérdésem az lenne hogy a megdrágult egységek azok az IS mod-tól vannak, vagy a legújabb patchtõl? Nem ellenzem mondjuk, eddig túl könnyûnek találtam végefelé a minden nagyvárosban inváziós hadsereg gyártódást 😊
Az viszont eddig pozitív, hogy oroszokkal kezdve 1. lépésként hadat üzentem Svédországnak, ahogy Nagy Péter is tette 1700-ban és a Lengyelek küldték is a seregüket segíteni, szintén valós atmoszférát nyújtva 😊

Nem szar...te nem tudsz játszani...ebben a korban a népek függetlenséget,demokráciát, jogokat , szabadságot akartak..ez vezetett a forradalmakhoz. És ezt modellezi le a játék. Nem elég adót csökkenteni, meg katonákat állomásoztatni, gondolkodni kell. Na nem olyan nagyon, csak egy kicsit .

Építs olyat ami növeli a nép jó kedvét. Ha már ez sem elég forradalom, vesszen a király, legyen köztársaság...és jééé sokkal kevésbé lázadoznak.

A viszont éppen elfoglalt területek lakosai lázonganak így is, mert nem tetszik nekik ,hogy el lettek foglalva...ez is logikus. De ez idõvel magától csökken. Ha az ember megnézi a tartomány adait, láthatja mi kínja van a népnek...van hogy reformokat követel , van hogy a megszállás nem tetszik neki. Mind a kettõre van megoldás, a megszállás miatt, például dragonyosok, meg idõvel ,,beletörõdnek"

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Éppenhogy logikus, hogy az iskolák növelik az elégedetlenséget. Miért? Mert ha az emberek okosabbak, tanultabbak mûveltebbek nem veszik be azt, hogy jó nekik ha egy VIII. Idióta ül a trónon. Aztán, konkrétan a játékban kell fejleszteni, ügye bár az eszméket is...új forradalmi eszmék...kész a forradalom.

Különben is, 1584-ban és 1956-ban nálunk az egyetemisták igencsak kivették a részüket a forradalomból. A valóságban is így volt hát.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Hát ja, eléggé el lett kúrva. Szerintem az lenne a normális, ha kifejlõdsz teljesen, az iskolák és egyetemek ne elégedetlenséget szüljenek, hanem boldogítsák a népet. Így nem kéne lerombolni õket, ha kifekójlesztesz mindent, sõt megérné építeni még többet...
reménykecxjünk, hogy jön majd egy peccs ami ilyet csinál.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Az a gyanúm, hogy nem volt újjászületés, és bujkálás sem.
Van, hogy elégedetlenkedik egy tartomány. Ha kivonod az adózás alól nem lesz piros ugyan, de attól még lázadozik (ez csak akkor látszik, ha rámész a tartománmy fõvárosára). Ilyenkor néha jön egy üzenet, hogy fellázadtak a népek (elõtte csak sztájk szokott lenni), megjelenik egy sereg, mint ahogy az egy rendes lázadásnál elvárható, és elkezd randalírozni. Az a tippem, hogy mindkettõtöknél ez történt.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Warton
Inkább mindenki elkezd okoskodni és ez forradalomba torkollik. Egy nagy birodalomnál már annyira nem számít a fejlesztés.

úgy-úgy, én a franciákkal nyomok egy próbakampányt, ennek levét leszûrve indítom majd a grand campaign-t
Djuree
nem volt ilyen hogy újjászületett egy nemzet még eddig.
nekem a saját lázadóim foglaltak el egy városom, és abból született meg az a nemzet, akit lemészároltam már indiában:S érdekes...
legalább nehezebb a játék mint eddig, igaz ezt nem így kellett volna elérni hanem az ai jobbá tételével, de ha ezt nem tudják megoldani akkor nehezítsék valamivel.
majd megy ez jobban is, bele kell még ebbe jönnöm, anno a med2-vel is szoptam az elején😊
itt mega azt sem tudom még mik azok a miniszterek, meg a fejlesztéseket is ki kell még tapasztalni...

Waaaaaagh!

ez ilyen, itt felbukkan, valószínû hogy erdõben bujkáltak, álá robin a hood😊..csírájában kellett volna elfojtanod a pofátlanságukat, saját földeden gondolom van már út, egy sereggel egy körön belül arcon lephetted volna..de hisz az elõbb azt írtad hogy katonák maxon a városban, egyébként én kiirtottam savoy-t valami kis maradék az államhatár sarkában meghúzta magát , nem figyeltem rájuk, erre nagy sunyin visszavették kicsiny hercegségük földjét, és ilyennel még nem találkoztam korábbi total war játékokban, újra született egy nemzet<#conf>...esetleg az utolsó csatában elfelejtettem lemészárolni az utolsó családtagot?!...sajnos többfrontos háború könnyen kialakulhat, ilyenkor jól jöhet pár könnyen mozgósítható milicista, és vagy dragonyos..bár tudom, marha drága lett a rekrutálás, az újraképzésrõl ne is beszéljünk
Djuree
de miért kéne lerombolnom az iskolákat?:S azok is fontosak. mindenki hülye lesz ha nem járnak suliba😄

más: indiával vagyok. nem álltam rosszul, erre a birodalmam közepén megjelent valami lázadó banda és befoglalta az egyik városom, erre létrejött egy önálló állam belõlük. el is kezdtek hódítani, mert természetesen a birodalmam közepén mi a fenéért tartanék sereget, el is foglalt ott mindent. vissza sem tudom venni, mert ha a határokról eljövök a seregekkel akkor meg ott törnek be.
tiszta faszság már ez...ilyen baromság a med2-ben nem volt hogy a semmibõl feltûnik egy sereg csak úgy magától. ill. voltak lázadók de azok nem foglalgattak városokat...
így nem is tudok mit csinálni, minden városomban kéne egy nagy sereget tartani...

Waaaaaagh!

szerintem írta már itt valaki hogy minél fejlettebb vagy, minél több technikai, szociális technológiát fejlesztesz ki (hisz a kétkezi munkájukat veszed el a gépekkel), annál elégedetlenebb a lower class, elébb utóbb de elkerülhetetlenül államformát kell váltanod, forradalom stb
Warton
Építs színházat, meg ilyen-olyan hangulatjavító épületet és rombold le az iskolákat, egyetemeket.

Elnmyomod õket!
Had legyenek szabadok, legyen önálló államuk, akkor majd megbékélnek.

Djuree
ezt a kibaszott szar játékot!
mi a fenéért lázadoznak az emberek? adók a minimumon, katonák a maxon a városban. erõs birodalomban vannak. mi a fenét akarhatnak még? fene egye ki a belüket. gyújtogatnak meg lázadoznak.
mit lehet ez ellen tenni?

Waaaaaagh!

Rolika16
Kedves Total War játékosok
Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en mûködik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
1.lépés Belépsz a steam-be
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Elõször ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
Minden új tagot nagy örömmel látunk!rlt

dronkZero
Forgolódásnál nem gond, hogy egy helyben szerencsétlenkedsz? Nekem valahogy jobbnak tûnik az egy oldallal tüzelés, de azzal folyamatosan. Viszonylag nagy távolságról, jó nagy ívben kerülöm, úgy kanyarodva, hogy mire betöltenek, akkorra érjen az ellenséges hajó a belõhetõ zóna közepére.

Így ha vonalban jönnek a hajóim egymás után, akkor akár egyszerre 3-4 sajátom is lõhet egy ellenséges hajót.

Viszont el szoktam felejteni néha továbbklikkelni az útjukat, na akkor van baj, lehorgonyoznak, a következõ mögé áll és nem tudnak lõni egymástól, ilyenek...

Egyébként érdemes használni a pause-t, fõleg sok hajónál. Max speed, amior meg manõverezni kell, akkor meg pause.

dronkZero
Ehh, multi... El kéne mennem TotalWarékhoz producernek. 😊 Lennének ötleteim a kampány multizhatóvá tételére... Bár csak 1v1-re, de az is több, mint a semmi.

Ez a csatázgatás valami rohadtul nem mozgat meg.

Nálam a sor eddig mindig bejött, a 60 ágyús rate-k fölött. az alatt ha lehet csak gályákkal nyomom olcsó sok van belõle,, és gyorsan lehet pótolni.

Ha sorban megyek, akkor a legerõsebb hajó (nem a tûzerõre) megy elõl, és próbálom körbehajózni a többit, a lényeg, hogy legalább 2 hajó lõjön egyet

A gályákkal egymás mellé sorakoztatom õket és szembõl neki az ellennnek. jó szokás szerint a gép sorba rendezi õket, így elõtted csak egy hajó lesz azt szétlövöd, majd sorba jön a többit ha van 5-6 gályád akkor ezzel a taktikával elég nagy hajókat lehet lenyomni.

a tengeri csatákban az a jó, hogy a tûzerõ csak akkor ér valamit, ha tudod használni...
Nálam favorit a tengeri csata, multiban is fõleg azt játszom.
Akkor a leghatásosabb a tüzelés ha tudsz úgy manõverezni, hogy két vagy több hajóval egy ellenséges egységet folyamatosan tûz alatt tartasz.
Egy ilyen szerencsétlen nagyon hamar kigyullad és ha ég, még gyorsabban rongálódik a sorozatoktól.
Nekem, ha nem volt létszámban túl nagy flottám, akkor egyesével forgolódtam velük. Mire elsütöttem a jobb oldali ágyúsort és megfordultam és a bal oldalit is, addigra majdnem betöltöttek a jobb oldalon is. Tehát mire visszafordultam már onnan is sortûz és ez így tovább.

Kicsit mókás, amikor a second rate-kel is így játszottam. Csak mondjuk 5-6 hajó felett már nem nagyon megy a kattingatás, odafigyelés.

Akkor egyszerûen vonalba és áthajózni az ellenfél alakzatának a közepén. Õk 1-1 oldalukról tudnak tüzelni, míg én mind2 oldalról.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

dronkZero
Több, erõsebb hajó... Igazából az csak a tûzerõrõl szól sztem.

Annyit szoktam még, hogy két vonalba állítom fel a hajóimat, és két irányból megpróbálom körbehajózni az ellenséget. De õszintén nem vágom, hogy mitõl függ a dolog, van, mikor egész hamar felrobban az adott hajó, vagy leugrálnak róla és elsüllyed, meg van, amikor lövöm már nemtom mióta, azt' mégsem akar az istennek se elsüllyedni.

Ráadásul olyan tetûlassú normál sebességen, hogy gyorsítva játszom, úgy meg igen sûrûn lehet beleszaladni a hibákba, veszteségekbe... Jó, hogy lettek tengeri csaták, de nem szeretem õket... 😊

NikkiSixx69
Oké! Köszi!
Esetleg valami bevált taktika tengeri csatában?

nézd meg az ellenséges nép mennyit keres az adott ker. útvonalon még mielõtt ráállsz (ha a kurzort ráviszed az útra, kiírja), utána állj rá és nézd meg újra. amennyivel kevesebb lett neki, annyival több neked.
minél nagyobb flottával állsz rá, annál többet szakítasz a kalózkodással.
van egy másik, egyszerûbb mód: nézd meg a teljes bevételedet elõtte és utána.
NikkiSixx69
Mégújabb zenék:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=236363

NikkiSixx69
Ha egy ellenséges állam kereskedelmi útvonalába vízen beállok egy hadihajóval akkor halálfejes lesz a zászló. Elvileg kalózkodok.
Azt hol látom pontosan hogy mennyi pénz folyik be nekem ebbõl?

Djuree
próbáld ki a demót, abból kiderül hogy megy-e😉

hát ha kilép a telepítõbõl akkor sztem hibás a telepítõ...

Waaaaaagh!

de hiába rakom be daemonba a dvd 2-t. beolvassa ,majd utána berakom razorba is azt a fájlt,de pár másodperc múlva kéri újra.3*kéri egymás után ,majd kilép a telepítõbõl.

Egyébként meg akarom majd venni de elõtte meg akarom nézni h megy-e a gépemen normálisan.
Elõre is köszi a segítséget.
Djuree
az a hiba hogy nem vetted meg😉

egye fene. tallózd be neki manuálisan azt a fájlt amit kér deamonba, ott van a lemezen😉

de elõre szólok hogy nem fogsz tudni vele játszani rendesen. a letöltött verzió tele van hibával. mindig ki fog lépkedni meg ilyenek.
vedd meg, megérdemlik a fejlesztõk hidd el...

Waaaaaagh!

Sziasztok
Letöltöttem a játékot 2 helyrõl is.Elkezdem razorral telepítteni. berakom daemonba a dvd1-et.indul a telepíttés . Kéri a dvd2-t egy kis idõ mûlva .berakom. eddig minden ok. azt utána kéri a dvd2-rõl az empire total war disk2_1 sid-os és azt nem tudja beolvasni.mi a hiba oka? 2 helyrõl is letöltöttem. nem hiszem h a letöltött cuccal van a baj. valaki segíthetne.
Djuree
új pöcs mikorra várható?

Waaaaaagh!

Djuree
na beújítottam egy radeon hd4850-et, egybõl megy high-on röccenésmentesen a gém.
így gyönyörû (mi lenne ultrán, majd meglesem úgy is), nyomtam egy csatát hóviharban, király volt, addig gyönyörködtem a látványban amíg jól ki kaptam😄

Waaaaaagh!

gvarga12
igen nekem ment a konyvtari verzio
laptopon 8200 videokarival 😊

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

win7-en játszik közületek valaki vele?
Rolika16
Kedves Total War játékosok
Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en mûködik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
1.lépés Belépsz a steam-be
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Elõször ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
Minden új tagot nagy örömmel látunk!rl

Ha befoglalod a fél világot még szép, hogy mindenki utál<#hamm>

iSS!

Warton
Inkább a szárazföldre koncentrálok, India is és Amerika is elég sok pénzt hoz a konyhára a bányáikkal.

Sajnos egy idõ után nagyon redukálódik a velem kereskedni akarók száma. Ha sok pénzt adok egy-egy államnak akkor is néhány kört követõen felmondják a kereskedelmi megállapodást. Talán egyedül Anglia az, akivel jó a viszonyom. A kis államok, franciák elfoglalva, a spanyolok pedig nem túl barátságosak. A diplomácia megint érdekesre sikeredett.

Viszont a hollandokkal nagyon óvd a kereskedelmi útjaidat, mert ha kalózkodnak rajtuk a birodalom alapjait ingatják meg!

ö vistán játszik vele igaz a két rendszer között nem nagy a külömbség de egy két szoftvernél már volt probléma