Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A bombázó hajót és a rakéta hajót a szárazföld lövetésére használták. Erre jó példa az angolok 1807-es dániai kiruccanása
amire eddig rájöttem, AI-vel szemben a lényeg, hogy egyszerre több hajó lõ egyet, akkor a több hajó nyer bármennyire is erõs az egy.
pl: rat-ekkel sorban mész majd az ellenség elõtt kanyar a kanyar belõ ívén levõ egy hajóra több hajód is lõhet, míg õ csak egy hajóra egyszer ad le sortüzet addig te az õ hajójára 2vagy 3 sortüzet is. Ehhez azért kell tudni manõverezni. ez alakzatban nem annyira egyszerû.

vagy gályákkal: a gályákaz egymás mellé rendezet vonalban elõre. Nem kell törõdni egy hajóval sem aki oldalba támad, a gályákból van elég. (egy second rate árából egy tucatot lehet fenn tartani) a láényeg a legerõsebb hajót támadd, ha 6-8 gálya lõ egyszerre vége...
A bomb-ketch és a rocketship is támogató hajó. Az erõsebb sorhajó vonal mögül érdemes velük bombázni az ellent. Asszem mindkettõnek nagyobb a lõtávolsága is mint a normál ágyúknak. A carronade fregatt az, amelyiknek kevés ágyúja van ugyan, de ami van az mind hatalmas ûrméretû és közelre nagyon halálos. Admirálist másik hajóra átraknom még nem sikerült.
Ennél több leírást kapsz magából a játékból, csak olvasd végig az egységekrõl az infókat!
Én moment a Porosz flottával vagyok , és pl nemtudom eldönteni hogy a 24 ágyus fregatt jobb-e mit a 32 ágyus hajó ( elfelejtettem a nevét ) ? Pl a nehéz ágyus Bombázó Ketch-ben is csalodtam pedig állitolag rettegett hajó volt a maga korában de ezzel még szembõl nem sikerült eltalálnom semmit . A rakétás hajó se a pontosságáról hires nem vagyok tõle se elragadtatva . Olvastam hogy van különbség az ágyuk ürméretében is van amelyik 44 ágyus hajo ( fifth rate )csak 12 fontos ágyukkal van felszerelve a 24 ágyus fregatt meg 24 fontos ágyukkal is fel van szerelve . A másik kérdésem tapasztalt flotta admirális át lehet-e rakni másik hajóra mondjuk egy jobbra pl sorhajora ?
HULL STRENGHT: a hajótest ereje - briteknek kissé erõsebb (a francia hajók meg gyorsabbak)

FIREPOWER: a hajó tûzereje - úgy vettem észre, a gép ide beleszámolja a hajó mozgékonyságát is, tehát nem kizárólag az ágyúk számától függ

Flotta összeállításához nincs külön recept, az alkalmazni kívánt taktika dönti el mi a jó. De inkább gyakoribb az, hogy abból fõzünk ami van.
igen ez igaz a rate-nél. de az ágyúk száma nem mindig perdöntõ. Én nyomtam már le 60 ágyús hajót 4 db 3 ágyús light gályával.

a gályák nagyon sérülékenyek, de olcsók és sokat lehet belõlük csinálni. a lényeg, hogy közelrõl lõjenek. Mivel evezõvel mûködnek így széltöl független viszonylag ágyúszegény oldalról lehet velük támadni.

nem jobbak, de néha jobban lehet õket használni
Általánosságban elmondható, hogy a second rate jobb mint a 3 rate és így tovább? Tehát a first rate jobb a second ratenál?

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

szerintem nem igazán következetesek a megadott pontszámok. Mármint csak akkor, ha auto csatát játszol. Én próbáltam sok hajót, de az 1 HMS victory és a 3 first rate az lenyomott mindent amit találtam. kikötés nélkül. Azaz elindultam Albionból... és körbe jártam a világot, oszt minden ellenséges hajónak, hajóhadnak nekimentem, és csak ujra angliában javítottam.

Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy mire lett HMS victory-m, addigra szinte nem volt nagy hajós nemzet.
Rolika16
Kedves Total War játékosok
Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en mûködik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
1.lépés Belépsz a steam-be
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Elõször ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
Minden új tagot nagy örömmel látunk!!!

Scottt
Srácok az miért van, hogy betölti a csatát a hangokat hallom az egységeket vakon tudok kattintgatni is viszont a töltõképernyõt látom csak?Nem jön fel maga a csata ott marad a töltõ képernyõ pedig a csík végig ment^^

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Volna egy kérdésem ami nem teljesen tiszta elöttem !
Nézegettem a hadihajokat van melletük egy Hull Damage pontszám érték és egy Firepower pontszám érték . Ez pontosan mit jelent ha mondjuk 280 a tüzerõ értékpont akkor a hull damage értékbõl 280 pontot vesz el amikor találatot viszek be egy ellenséges hajóba ? Meg megfigyeltem hogy néhány nagyobb hadihajonak dupla annyi ágyú mellet is kissebb , pl: fele a tüzerõ pontszáma mint egy kissebb méretû mondjuk gözhajonak . Milyen tulajdonságok alapján épitsem ki a flottám ? Milyen hajóparaméter adatok alapján mit vegyek figyelembe amikor hajokat gyártok és tudni akarom mire képesek a csatában ?
Sajnálattal közlöm veled ,hogy elõbb utóbb vége a játékodnak ha a vezér elhalálozik ki fog fagyni... mondjuk ha fiatal a vezéred elõbb is végezhetsz, de ha öreg... <#pardon1>

Hi, cipõ ugyanaz, könyvtári verzióm volt, játékmenet megállt 1748-ban, elõre nem lehetett menni, beszürkült az "End Turn" gomb. Próbáltam sokmindent a továbblépésre, de semmi. Megvettem Thaiföldrõl, ebay-n, kérve az eladót, h. aktiválja feladás elõtt, nem tette meg a fattyúja <#idiota>
Pénzem ugyan visszakaptam, csak a tiszta verzió telepítés elõtt lekaptam a játékot, amit azóta sem tettem vissza. Így a csata kérdésre nem tudom a választ, sorry.
M2TW-re telepített Third Age: Total War-ral játszom azóta, bár azzal sem túl sokat sajnos <#wilting>

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Nálam most jött össze az elsõ programhalál széria.
Könyvtári verzióval játszottam eddig.

Elõkészítettem egy kb. 20 éves haditervet a hollandusok kiütésére. Miszerint szét vannak szóródva több kontinensre és erõs a flottájuk. Minden külsõ koloniáit elcseréltem európai területeimre. Mit nekem Svédország, Norvégia, Dánia, és még 2-3 õsnémet terület.

Most elõállt a tökéletes blitzkrieg lehetõsége. Millitary access van közöttünk, felhúztam 4 fullos sereget és a fontosabb városai mellett tanyáznak. Minden határvárosomban maxoltam a falat és erõsebb védelmet halmoztam fel. Nagynehezen felhúztam a flotta fejlesztéseket és van most 9 second rate és egy 3th rate admiralos flottám.

No! Save és leverem a retekbe! Erre az egyik seregemet ha mozgatni akarom kifagy. Nagynehezen rájöttem (kb. 5 újratöltéssel), hogy csak a tiszt bugos. Ha a tiszten kívül csak a sereget mozgatom akkor nem fagy le. Akkor menjen a csata!

3 fullos holland sereg 2 fullos porosz seregem ellen. A csata elsõ 10-20 perce után kifagy. Mindig! Grr!

Egyébként keresztkérdés! Régen a TWben simán tudott egyszerre 3-4 sereg is harcolni, és a többi bejött utánpótlásként, ha haltak ki az egységek. Itt nincs is opció, hogy a többi sereget a gép, vagy én vezéreljem és egyszerre csak 2 sereg van a csatában.

Elég röhejes, hogy egy nyerõ pozíciót kell feladnom azért, mert az utánpótlásomat egyesével lehenteli a gép, mert a térkép túlfelérõl jönnek olyan ütemben, ahogy én vesztem a seregemet...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Gratula <#nyes><#eljen><#worship>

Én is csatlakozom, a gránátosok a legjobb egység a játékban, hihetetlen mészárlásra, és demoralizálásra képesek.

A kereskedõ helyekre kell velük beállni, de minél többel és minél többre. (Brazília, Elefántcsontpart, Madagaszkár partjai, Kelet-India) Brazíliában cukrot, El.cs. parton és Madagaszkár környékén elefántcsontot, Kelet-Indiánál fûszereket lehet haza szállítani. Ha megnyitottál egy kereskedelmi utat, azt meg is kell védeni az ellenséges népek és a kalózok támadásaitól (ilyenkor villog a kalóz zászló), különben neked kevesebb, neki több zsetonja lesz. Ha te kalózkodsz értelemszerûen fordítva. Ha kurzorral rámész a ker. útra, megmutatja kinek mennyi a profitja rajta. A legfontosabb: nézd meg mennyi a bevételed minden pénzügyi lépésed után!!
A gránátosok multiplayerben a legnagyobb ászok!!
Ha az ellenfelednek ügyesen másra tereled a figyelmét, ezek elszórják a gránátokat és kiirtanak mindenkit a közelükben!
olvass vissza le van írva a kereskedõ hajók használata nem is egyszer
milyen ágyúkra gondoltál? hol? értelem szerûen az ellenség megölése vagy rongálás vele a cél.

bardocz
Volt,hogy a gránátosaim öltek annyit,mint a többi egység összesen,nagyon jók,csak kevesen vannak.
Látom hasonlóan vélekedünk! =)

NikkiSixx69
Sziasztok! Segítsetek😊
A trade shipeket hogyan tudom használni?
Ha egy kereskedõ utvonalra beviszem a hadihajókat akkor nyerek valamennyi pénzt? Akkor lesz halálfejes lobogó?
Sok minden nem tiszta még nekem...
Az ágyúkat hogy érdemes használni?
thx

Nem értem miért nem szeretitek a gránátosokat.
Nekem 3 is szokott lenni egy seregben, õk a legnagyobb mészárosok a játékban.

Ember ellen biztos nehéz lenne használni, de a gép szerencsére tök hülye.
Ha kialakul valahol egy kis csetepaté, oldalról oda kell szaladni az ellenséghez, és 2-3 dobs után már végük is van, akár mi az.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Cowek
Azért most nem lehet panasz a gép erejére úgy érzem... Nem hagyja rádõlni az embereire a házat, és hátba támadni sem egykönnyû... Nálam lett tekintélye azt hiszem :-)

http://www.f1-info.hu/

Cowek
Az RTI 4. (talán utolsó) küldetésénél megjelentek a kereskedõ hajók, elõtte viszont nem voltak.

van a RTI-ben is nekem a kedvencem fõleg azért, mert már az elején használhatom a vadászokat
A sima ágyúval messzirõl mehet a golyóbis, ha meg védekezni kell és már közel az ellenség, akkor a srapnel. Ha jól csinálod, akkor nem is nagyon kell õket átnyergelni.

A közelharc addig jó, amíg a) az ellenfélnek kisebbek a közelharci értékei, illetve bajonet fejlesztései, b) nem túlerõ ellen harcolsz. Ha ezek már fenn állnak, akkor érdemesebb a tüzérek körül bevédekezni. Onnan is nyomhatják a ranking fire-t és akkor már 2 üteg 6 csõbõl nyomva a srapnelt konkrét seregrészleteket zavarhat le a pástról!

A 2 lovasnál mindig jobb a 3. Hidd el, az a plussz egy gyalogos kisebb elõny, kivéve ha rossz terepviszony van, illetve erõd támadás.

Ami nekem nem világos, az a gyémánt illetve ék formáció a lovasoknál. Egyáltalán nem tûnik ütõképesebbnek a roham, mint nélkülük.

Kicsit sajnálom, hogy a fílinges bajonet feltûzés opció a legelsõ ring bajonet fejlesztés után eltûnik.

Pedig ilyen kiba hosszú bajonetekkel pontatlanabbul kéne lõniük, ezért nem is állandó jelleggel kéne a bajonetnek fent lennie.

Trükközni lehetne azzal, hogy amíg messzirõl megy a dara, addig nem rakatjuk fel, amikor meg jön a közelharc, akkor "Szuronyt szegezz!" felkiáltással rohamozhatnánk! =D Ezzel szemben automatikusan fent van örökre a szurony, a plug bajonet fejlesztés elévülésével.

a.carkey
A sereg összetétele mindig attól függ, hogy kivel játszol. Más a briteknél és a franciáknál, más a poroszoknál és a spanyoloknál, más a svédeknél és teljesen más a Habsburgoknál (a szláv és keleti népeknél meg pláne!). A hollandokat 1x próbáltam, de baromi unalmasak voltak, így hagytam õket a fenébe. (Megj. a spanyolok sem egy Showder Klub ...)

A medve nem játék.

Nekem inkább ez vált be:
Lehet, hogy a srapnel darál, de ritkán lehet mesterfokon annyira megközelíteni az ellenséget, hogy A9 közel menj eléggé 😎 lenyergeld az ágyúkat C) kinyírd az ellenséget

egyszerûbb a közelharc, fõleg a gördülõ sortûz után, amikor soronként (by rank) lõnek a fiúk, gyakorlatilag folyamatos a tûz. Ez egy angol találmány, a Sharpe-sorozatban, ha olvasta valaki, sok leírást talál róla.

2 vagy három lovas, sztem mindegy, de két lovas és egy gyalogos többet ér, ezért nem favorizálom.

a gránátosok jók, de nem szoktam második vonalba rakni õket. A gránát túlontúl kiszámíthatatlan. A mesterlövészeket (zöldkabátos gyalogság) jobban ki tudom használni.

Az elszakadósdi (skirmish) tényleg elég ostobán mûködik olykor. Tegnap beleakadtam valami ruszki mobilizált csürhébe, kaszákkal támadták Pétervár fegyveres polgárait, akik puskájuk ellenére folyton közelharcba akartak bonyolódni a muzsikokkal.

Szerintem a RtI-ben nincs ilyen lehetõség, mert az tutorial jellegû tanpálya
Elõször is az a kereskedõ hajó aminek a képén a jobb felsõ sarokban pénz van (netán ha valaki nem tudná). Kereskedni úgy tudsz velük, hogy leküldöd õket a világtérképen pontokkal jelölt területekre, majd beállsz velük egy szabad horgonnyal jelzett kikötõbe, és már is szállítja az értékes cuccokat haza.
Azt viszont nem tudom, hogy a Road to Indep-ben van -e ilyen. lehetõség, mert én azzal kezdtem, és akkor még nem tudtam, hogy ilyen is van.

Cowek
Ne haragudjatok, de nem értem a kereskedõ hajókkal hogyan tudnék (ha tudnék) bevételt növelni. Az amcsikkal vagyok a kampányban amikor 15 területet kell elfoglalni, és nem látok a leírtaknak megfelelõ kereskedõ hajót... talán nincs is itt még?
Kicsit súgjatok légyszi :-)

Cowek
Nekem eredeti van, és a legutolsó javítás óta nem fagy ki sehol sem... pedig extended képernyõn megy a mese a egyerknek, és taszkokat váltok elég gyakran, térképen és játék közben is... persz könnyen lehet nem egyformán viselkedik minden gépen.

Nekem inkább ez vált be:

2 howitzer, 2 egyéb ágyú, mert közelrõl a srapnelsortûz 2 ütegbõl darál!
a tiszten kívül 3 nehézlovas.

Gyalogságnak 1-2 gránátos második vonalbelinek. A gránátdobásuk sorsdöntõ lehet!
A könnyûgyalogosokat kezdem megkedvelni. Igazi kis mocskok, hogy egyszerre tudnak mind tüzelni, messzebb lõnek a sorgyalogságnál. Karókat tudnak lerakni és ha használod a spécijüket, akkor gyakorlatilag ninják. Szinte láthatatlanul közlekednek és harcolnak.

Belõlük 2-3-at szoktam vinni. És a maradék sorgyalogos, vagy gárda.

Ami nem tetszik, hogy a többi TWben gyorsabban mozogtak az egységek, itt kicsit kínlódni kell. Ráadásul, ha felgyorsítom, vagy lassítom az idõt, akkor nem hallom a hangokat.

+ a skirmish tulajdonság itt nem akar rendesen mûködni. Régen ügye a skirmiserek a seregek elõtt voltak zilálni az ellenfelet. Amint közelebb ért valaki, villámgyorsan hátrébb szaladtak és újra lõttek.
Itt ez is béna és nehézkes. Egyszerûen késõn kezdenek el hátrálni és lomhán. Aztán ha túl is élik az elszakadást, akkor sem mindig kezdenek el újra tüzelni.

Az viszont jó, hogy a kiegészítõje könnyen lehet az amerikai polgárháború, na az nem lesz semmi.
Az egyetlen gond ezzel a programmal a csapnivaló megbízhatóság. Tengeri ütközetnél elõszeretettel kifagy, most például hadat üzentek a spanyolok, 1819-ben, és se szó, se beszéd, kilép. A fiúk a kiadónál béta-teszternek fogadtak fel mindenkit, amiért ráadásul a játékosnak kell fizetni, hisz megvette a programot.
Aztán kell még egy könnyûgyalogos, hogy ki lehessen lõni a távolabb ellõni képes ellenséget, tisztet, vagy egyszerûen felderíteni, illetve kipiszkálni az enemyt egy jól megerõsített sánc mögül, hogy induljon frontális rohamra. Ez a hatodik unit, inkább a mesterlövészeket érdemes használni, semmint a gránátosokat. A többi viszont mind sima sorgyalogos, ha van elit gyalogság, akkor elsõ sorban az. Ezek adják a tûzerõt, kettesével csoportosítva mozgatni lehet õket jól.
Akit lehet, célszerû bekeríteni, aztán a hátát lovassággal megritkítani (a lovasságok általában szinte teljesen leamortizálódnak egy harc végére).
Ütegbõl sem jó mindenféle. A field artillery (tábori ágyúüteg) nem tud ellõni a saját csapatok feje felett. Ezért inkább a howitzert alkalmazom, általában kettõt. Annál többet nem lehet jól kihasználni, annyi elég védekezni meg gyors támadáshoz is. Két lovasezredet is alkalmazok, annyi elég szokott lenni. Van egy tábornok, a maga 24 fõs csapatával, õ megy a grízes szituációkban lévõ egységek mögé morált növelni. Ez eddig (2 ágyú, 2 lovas, 1 vezér=5 unit)
Nem tudom, ki hogy van az optimális hadsereg-kombinációval. Ugye, üteg súlyosan pusztít, de védtelen egy lovasrohammal szemben. A lovas gyors, de kevés, fennakad a gyalogsági négyszögön. A gyalogos lassú, hatékony, fõleg a sorgyalogság. A könnyûgyalogos önmagában nem sokat ér. Vezér pedig kell, mert õt ritkán dobjuk csatába, míg ha pl. egy lovasezred vezetõje a parancsnok, akkor õ megy akcióba és eleshet könnyen.
Azt javaslom minden infót olvassatok el. Akinek nem megy az angol, az szótárral üljön a gép elõtt. Rengeteg hasznos infót tudhattok meg a játékról és nem utolsó sorban a történelemrõl.
Prince23
Lenne egy kérdésem

Megvettem az eredetit múlt héten, de amikor road to independence kampányra kattintok, az már fel van oldva: az elsõ két küldetés, tehát a második elérhetõ.
Elõtte a csúnya verzió volt meg, most nem baj, hogy azok a beállításait használja az origi?

de folytathatod, csak azt az opciót kell választanod, miután a kisfilm introja lement.
Hello
Ha a Világ Uralom célt választottam és elérem a 40/40 régiót akkor vége a játéknak,nem folytathatom?
Rolika16
Kedves Total War játékosok
Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en mûködik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
1.lépés Belépsz a steam-be
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Elõször ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
Minden új tagot nagy örömmel látunk!l

Rá állsz az ellenséged kereskedelmi útjára.Azonnal jelezni fog üzenettel. Az ell.ker. útjának színe piros. Ha a tieddel együtt van, sárga is lehet.

kösz😄 amugy hogy kell kalózkodni?
Djuree
nyerõ stratégia:
katonák, katonák, katonák és hódítás ezerrel😉 ennél jobb stratégia nincs, csak szebb^^

Waaaaaagh!

Kösz a válaszokat.
Amugy némelyik régio fõvárosba miért nem enged néhány épületet megépíteni, ilyen például magyarország vagy erdély.Mindegyik helyen csak falat és még egy fajta épületet enged, se operaházat se mást.

Nektek van valami nyerõ stratégiátok a birodalom terjeszkedésébe(mit érdemes építeni,fejleszteni,csinálni)
Na nagy nehezen kinyírtam Velencét.

Trükkösen lenyomtam a védõket, majd a rohadt ágyúk elé vetettem egy legyengült csali szakaszt.

Amikor eldördült a sortûz és nekiláttak újratölteni, az erõd minden rejtett zugából rájuk vetettem magam minden megmaradt Aztán a közelharcban mégsem voltak már olyan bátor fiúk! =)

Most gyarmatosítok Amerikában. Északon már szinte minden indián törzset levertem, de a legészakibb nép meglepett. Általában egy fullos sereg szokott a fõvárosban lenni, meg max. egy kisebb mellette.

Ez is így nézett ki! Amikor megtámadtam a semmibõl mellettem termett még egy fullos sereg és ambushba rohantam. Gyakorlatilag 2.5 fullos indián sereg ellen a gyarmatosító milíciáim, zsoldos indiánjaim és a pár lovasom semmit sem ért. Pláne, hogy a rajtaütés miatt két oldalról támadhatott, míg én még menetoszlopban kezdtem. =7

Cowek
US-nek van kereskedõhajója? Mi a neve ha van?