6068
  • TDantes
    Hülyeségeket beszélsz és kész. Katapult helyett ágyú? A Medievalban a katapult legfeljebb ostromkor volt jó, a falak ellen. Mondom még egyszer, az hogy te béna vagy, nem a játék hibája

De mindegy, leszarom, hülyeség ellen nincs orvosság.

• tpalko99
    Ha az egy AoE klón akkor nem. Nagyon nem.

Nekem nagyon is bejött az MTW1 és az RTW. Volt bennük kihivás a nagy térképen, a csatákban, a dimplomáciában.
    Az MTW2 is elment a maga módján, de rém buta volt az AI és rengetek idegesítő dolog volt benne. Az ETWről már irtam, nagyon vártam, de nem igy. Nézd meg a FoG-t vagy a Gettysburg és klónjait és megérted mit vártam volna csata szinten az ETW-től (ne a grafikát, hanem irányítást, a csata levezénylését stb).
  • SZU
    Neked egyébként taktikailag jobban tetszik pl.: a Cossacks2?
  • tpalko99
    Nem azon panaszkodtam, hogy nem tudom megverni a gépet.

Nem adja vissza annak a kornak a "hangulatát". Igazából semmi különbség nincs az mtw-hez képest. Ij helyett puska, kard helyett szurony, katapult helyett ágyú van.
    Itt a gyalogság egyszemélyben lándzsás,kardos,ijász (igy nem célszerű a lovasságot szemből bevetni ellenük).

• tpalko99
    "Az hogy te nem tudsz vele játszani, már bocs, de nem a játék hibája. "
    Az Ai sem tud játszani, ez a nagyobb gond. Igy nem kihivás hanem unalom. Sajnos.

"úgy összességében 5-6 tüzér egységet teszek egy fullos seregbe. Percek alatt szarra lehet így aprítani az ellenséget , anélkül hogy közel érnének."
    Mert gagyi az Ai, megteheted. Bár kétlem, hogy a te verziódban pontosabbak lennének a tűzérek.

"...ha besétálsz a saját ágyúd elé, az ágyú golyó nem fog kikerülni...

Az hogy te a ágyúid elő viszed a egységeidet mert hülyeséget csinálsz megint nem a játék hibája"
    Viszi a rossz nehézség. De az alap felállás, hogy a tűzérség a gyalogság mögött van. lehetőleg dombon. Épp eszű tüzérség meg ne lőjön, ha saját csapat van a lővonalban. Nem hirtelen kerültem oda, már ott állok "régóta". De még a második vonalba felállított gyalogságot sem érdekli, hogy saját csapat van közte és az ellen közt, lönek. Nem oda masiroztam, hanem a korabeli szokásnak megfelelő 2 vonalat alkottam. Annyi intelligencia meg lehetne a programban, hogy a második vonal addig nem lő mig saját csapat van elötte, ne kelljen már ezt kézzel irányitani.

Az egész taktikád csak azért müködik mert gagyi az ai. Ha rendesen felállna, ha egységként kezelne több csapatot, lenne "terve", taktikázna a csatatéren ahelyett, hogy buta modon küldeni előre a csapatait és a lőtáv határán nem állna meg lövöldözni, bukna a taktikád.
  • TDantes
    Az hogy te nem tudsz vele játszani, már bocs, de nem a játék hibája.

Én közelharcot alig vívok... és talán nem 12 fontos három ágyút használok, hanem 24 fontos tarackokat, mozsarakat, ágyúkat...úgy összességében 5-6 tüzér egységet teszek egy fullos seregbe. Percek alatt szarra lehet így aprítani az ellenséget , anélkül hogy közel érnének.

Én soha nem is kapcsolom ki, mellesleg a valóságban is, ha besétálsz a saját ágyúd elé, az ágyú golyó nem fog kikerülni....vagy te hallottál már intelligens golyókróm amik elkerülik a saját egységeket?!

Az hogy te a ágyúid elő viszed a egységeidet mert hülyeséget csinálsz megint nem a játék hibája

Egyébként jól szimulálja a harcászatot: az győz aki nagyobb tűzerővel rendelkezik, erős tüzérség, a gyalogságot pedig úgy kell felállítani hogy minnél többet tudjanak lőni.

Úgy szinte alig-alig váltok szuronyra mert semmi értelme.
  • tpalko99
    Egy olyan stratégiai játél aminek "szimulálnia" kellene a XVIII sz harcászatot. Az MTWben is az volt a jó, hogy "szimulálta" a középkori csaták hangulatát.
  • tpalko99
    gyk pont ugyanolyan. Ami az RTW-ben a római légios volt az itt a gyalogság. Ott 2-t tudtak "lőni" itt 10 utána közelharc.

Az is pont olyan ahogy a "hadseregekkel" harcolsz. De főleg az Ai. 5let nélkül küldi elöre az egységeket, hátha lesz vmi.

Erős tűzérség??? Ugyan már. 3 egység 12fontos, oszt jónapot. És a csaták nagyobb részében ki kell őket kapcsolnom mert nem érdekli ha saját egység van tűzvonalban, a célterületen.
  • TDantes
    "Ez a játék lehetett volna jó, korszakalkotó, de ehelyett a régi rendszerről lehuztak egy ujabb bőrt, elfelejtve azt, hogy abban a korban másként harcoltak mint a középkorban."

Már nem azért , de messze nem olyan benne a csata mint a középkorban(vagyis Medieval 2-ben)

Akkor meg mit felejtettek el?

A szárazföldi győzelem kulcsa a játékban az erős tüzérség. Akárcsak a valóságban...
  • ironman39
    Ez nem szimulátor,csak egy stratégiai játék .
  • tpalko99
    "Íj helyett puska, itt a korszakalkotás, mint ahogy a történelemben is."

Na ja, de ez a korszak korszakalkotása, nem CA-é. Amugy volt muskétásegység az MTWben, Napoleon mod RTWhez, szóval ez sem "korszakalkotó" a játék tekintetében. Egyről lehetne szólni a tengeri csata, de az meg teljesen irreális lett a szélellen vitorlázó, balettáncosokat megalázó fordulási képességű hajókkal.
  • tpalko99
    Igen, oda kérdőjel kell. :)

"Amúgy a harcmodor nagyobb részben a játékoson múlik, nem a programon. "
    Meg az AI-n, az meg ugye program.

Mi értelme huzogatni, hogy milyen széles/mély legyen az egység??? Az MTWben még volt értelme, de az ETWben nincs mert a XVIIIban 3sorban álltak fel a maximális tűzhatás eléréséhez.
    "Ilyen körülmények között vált általánossá a vonalharcászatnak nevezett harcmód, amellyel a korabeli hadvezérek a maximális tűzhatást kívánták biztosítani. Ennek megfelelően a gyalogságot két vonalban, egymástól korabeli lőtávolságra, vagyis 200-300 lépésre állították fel. Egy-egy vonalban három sort hoztak létre, amelyeket zászlóaljanként megszakított az ott elhelyezett ezredlöveg. A tábori lövegeket és a lovasságot a szárnyakon helyezték el. A hosszan elnyúlt vonalak a tábori és ezredlövegek tüzének fedezetében nyomultak előre. Percenként 60-75 lépést tettek meg a gyalogosok. Amikor az első vonal lőtávolságra megközelítette az ellenséget, össztüzet adott le. Ez az akkoriban még lehetetlen hatásos célzás nélkül is eredményes volt, bár a találati való színűség 400 lépésről alig 20 %, de még 100 lépésről is csak 60 % a volt. (Zachar J. CSATÁK, HADVEZÉREK, KATONÁK A XVIII. SZÁZADBAN) "

Az AI egységei céltalanul, összevissza, teljesen logikátlanul mozognak. Nincs összhang az egységek közt, de még a játékos egységei közt sem. Az ok, hogy groupba foglalhatod őket vagy egyessével irányithatod őket, de ez a kor már nem erről szólt.
  • rexsimus
    "mi abban a korszakalkotó, hogy ijászok helyett puskás van." Itt nem maradt ki egy kérdőjel?
    Íj helyett puska, itt a korszakalkotás, mint ahogy a történelemben is.
    Amúgy a harcmodor nagyobb részben a játékoson múlik, nem a programon.
  • tpalko99
    mi abban a korszakalkotó, hogy ijászok helyett puskás van. A RTWhez is van Napoleon mod. (http://lordz.thelordz.co.uk/index.php?id=5,0,0,1,0,0)

Az alap koncepcióval van gond, ami zseniális volt az MTW-ben az nem jó az ETW-hez mert más kor, más harcmodor.

Nézd meg ezt:http://www.1up.com/do/my1Up?publicUserId=5928939 , a "Wellington never had..." cikket. Mindenben igaza van a srácnak.
  • a.carkey
    "Ez a játék lehetett volna jó, korszakalkotó, de ehelyett a régi rendszerről lehuztak egy ujabb bőrt, elfelejtve azt, hogy abban a korban másként harcoltak mint a középkorban."

Ez a játék jó, és korszakalkotó. Bocs, de itt mi is köszön vissza a Medievalból harc közben? Különösen, hogy főleg a tüzérség és a puskás gyalogság csatázik.
  • tpalko99
    "aki felismeri, hogy a hibák a warez miatt vannak, "

Ebben nincs igazad. A twcenteren és a sega oldalon is minden patch után megy az anyázás, hogy éppen mi bugzik az ujtól.

Ez a játék lehetett volna jó, korszakalkotó, de ehelyett a régi rendszerről lehuztak egy ujabb bőrt, elfelejtve azt, hogy abban a korban másként harcoltak mint a középkorban.

http://www.1up.com/do/my1Up?publicUserId=5928939

http://www.abandonia.com/en/games/106/Fields+of+Glory.html
  • tpalko99
    Nincs semmi baja a könyvtári verziónak. Nálam v1.3 fut, hollandokkal nyomom, 92ik kör. De még az elején is csak annyi hiba volt benne mint a bolti verzióban.

(BTW ahol dolgozom, szigorú követelmények vannak a tesztelésre és nem az ügyfeleket használjuk béta tesztelőknek)
  • Warton
    Lehet, de aki megvette az nagy megelégedésére játszik vele és nem fő a feje a folyamtos fagyások meg lassulások miatt.
  • grebber
    Torrentről le lehet szedni őket az 5-os updateben rzr-etw5.exe a 6-osban pedig rzr-etp6.exe a neve a patchnek!
  • Bucser
    "Gondolom most aztán veri a fejét a falba a kis kapzsi fejlesztőcsapat"

Kíváncsi vagyok te mikor öltél ilyen rövid idő alatt ennyi munkát egy projektbe mint a Creative Assembly. (gondolom soha) Nem csoda, hogy pénzt akarnak látni belőle. (te biztos inkább ingyen dologozol mindig)

Úgyhogy csak óvatosan a bírálattal.
  • bajsz
    Énis játszottam warez-verzióval,de mivel multival is játszani akartam,ill a camping történenet végig akartam játszani.
    Megvettem és élvezem,én tudtam ,hogy a warez verzió a szar.
  • Pierre75
    Megtennéd, hogy felteszed ezt az addat, megaupload vagy netload-ra, mert egyfajtát leszedtem tegnap, amiben volt egy razor5.exe+a crack, de a razor5.exe elindítva nem csinált semmit.

Miben javult a játék, az update után?
  • rexsimus
    Szerintem ez nem igaz, aki kesereg a warez hibái miatt, az úgy sem fogja megvenni, aki felismeri, hogy a hibák a warez miatt vannak, és tényleg érdekli a játékot az megveszi, mert ez nem egy "divat" játék.
  • bgabor
    Poén hogy a készítők eredetileg azért nem készítettek offline patcheket hozzá, hogy a warezt visszaszorítsák, rákényszerítsék a gamereket hogy megvegyék(és gyanítom ezért adták ki anno erősen gyalázatos állapotban). Erre a warez verzióval szerzett rossz tapasztalatok miatt alig veszi valaki. Gondolom most aztán veri a fejét a falba a kis kapzsi fejlesztőcsapat.
  • Warton
    Már a patchekkel stabil, csak a warez verzió kelti a rossz hírnevét az eredetinek.
  • grebber
    Kihagyni!
  • grebber
    Ki lesz szerintem biztos nem fogják kigyahni!
  • TDantes
    A Medi2 ki lesz adva magyarul, ez biztos, erről sz van..jó ideje. Az Empire-ről nincs szó, hogy ki adnák magyarul.
  • SZU
    Hetente kb. 4-5 órát játszok (most belehúztam, mert régebben heti csak 2-3at =F).

Ráadásul szeretnék kb. 4-5 másik játékra is időt fektetni. Tehát ha havonta játszok 2-3 órát egyhuzamban az ETWvel, az nekem ennyi pénzért nagyon sok. Bár ha lejjebb megy az ára és már tök stabil a legújabb patchekkel, akkor meggondolom. A bejelentéskor erősen remegett a kezem, hogy megrendeljem, de bejöttek a hírek a sok bugról.
  • grebber
    Medieval 2 ről sincs szó hogy kiadják magyarul de mégis csinálják mert írták mailbe is.Mivel megvették a Total War jogokat nem hiszem hogy összeset kiadják magyarul ezt meg kihagyják majd!
    Nekem kell hozzá magyarítás anélkül bele sem kezdek mert amugy is debil voltam anno Rome Total War-ral is!
  • TDantes
    Hát nem biztos...ki tudja mikorra lesz magyarosítás hozzá? Az hogy így ki is adják....erről szó sem volt.

Egyébként meg minek hozzá magyar nyelv? Én egy szót se tudok angolul, de elboldogulok vele.
  • Bucser
    Baromság. Ez már így is megéri... (ide a rozsdásbökőt, hogy magyar nyelvel sem veszed meg.)
  • tpalko99
    Semmi gond a könyvtári verzióval.
    Már a Update6-ból is van javított amiben visszakerültek az SF egységek.
    De ujrairhatnák a csata AI-t mert igy nagyon unalmas a játék. Sajnos. :(
  • grebber
    Majd ha már lesz hozzá magyar felirat talán megéri majd.
    Elvileg Medieval 2-nek év végén lesz magyarított bolti verziója.Ennek meg talán valamikor jövőre!
  • TDantes
    Most tényleg srácok, nem azért mondom, én is sok mindent lewarezolok, de miért nem veszitek meg? Ez a játék megérdemli
  • grebber
    Fent van ugye alap game mindenféle patchtől mentesen!
    Arra ráteszed ezt: Empire_Total_War_Update_5-RazorDOX majd ha ez megvan akkor felteszed a 6-os Update-et crackeled és kész!
  • SZU
    Ezt az updatelést kifejtenéd nekem légyszi bővebben privát üzenetben! =)

Hálás lennék, én még 1.0-s könyvtári verzión tengődök...
  • grebber
    Warez is Update 6nál tart már.Az hogy miket csinál nem tudom mert várok a magyarítására anélkül fel sem rakom.
  • obe
    jah, én azt hittem el vannak maradva, a steam kb 6x frissítette a játékot, gondoltam ilyen messze még nem tart a törés..viszont marad a steam kitrükközése, multi hiánya, emuláló progi miatt kidob egy másik progi ami ütközik vele...ehh, lehet hogy én öregedtem meg, de nincs már türelmem warezzal szarakodni
  • rexsimus
    Akkor átvertek, ami nem szép, ne hagyjátok magatokat, csak reklamálni kell rendesen, és ha az se megy a fogyasztóvédelemhez fordulni.
    Amúgy a játékokra is vonatkozik a 3 napos garancia, sőt visszavétel is, mert tartós fogyasztási cikknek számít.