Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezzel a moddal az összes "small" nép választható (indián népek és kalózok is), ami a diplomáciai fülön megjelenik, plusz a Mogul birodalom is választható. Nem választhatók ugyanakkor az angolok, a franciák és a spanyolok amerikai gyarmatai.

iSS!

Risu Führer
azt szeretném tudni hogy a játékban milyen frakciókat lehet feloldani a alapokon kivül?

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Hááát igen, végül is te döntöd el, hogy mennyi pénzt szánsz építkezésekre és mennyit a hadseregre...<#nyes>
Az is igaz viszont, hogy a kereskedelem is nagyon sokat számít mert sok pént hozhat. A kereskedelmi sikerekhez pedig kell a diplomácia.
Sajnos (??) a geopolitikai helyzet (hol van az országod, mik az erõforrásai és kik a szomszédai) is NAGYON sokat számít. Bizonyíték: próbáljunk meg játszani Máltával vagy Grúziával. Elvileg ugyanolyan nehezek, gyakorlatilag Grúzia valószínûleg a legnehezebb az egész játékban. Miért?
Minden oldalról be fognak támadni már a legelejétõl. A csecsenek, az oszmánok, a perzsák mind azt az egy szerencsétlen területünket akarják...
Az oroszok északon nem kereskednek velünk szárazföldön, kikötõnk meg persze nincs. Sok sikert hozzá!<#hehe>

iSS!

Warton
Amelyiket ló húzza azt igen, a többit nem.

Sziasztok!

Csak egy rövid kérdés.
Lehetséges mozgatni az ágyúkat?
Warton
/OFF Ideiglenes elmezavaromban lehet, hogy én is beszerzem a Rome-ot, csakhogy "teljes legyen a kollekció". (Néha rámtör a gyûjtõ szenvedély. <#vigyor5> ) De játszani nem nagyon fogok vele. Medieval II után nagy csalódás volt amikor kipróbáltam. Egyszerûen nem tudtam megszokni a gyenge grafot. Az Empire megjelenésével már hasonló érzéseim vannak a Medieval II-vel is. <#merges2>

/ON
Az Empire-ban jó lenne, ha egy kicsit nagyobb befolyással lehetnék a gazdaságra, mert most számomra nagyon lutrinak tûnik, hogy mennyi lóvéval indulok a következõ körben. Nem nagyon tudok még akár egy körrel elõre számolni. Pedig mintha az elõzetes interjúkban arról volt szó, hogy nagyobb befolyással rendelkezik a játékos a gazdaságra. Ez valahogy elmaradt. 😞

A Rome-t most adják ki teljesen magyarul az egész pakkot...szerintem nagyon jó vétel...attól hogy régi még jó játék. A Medieval is követi hamarosan.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Warton
Bocs, igazad van. Mai szemmel nézve szar.
Minden kezdet nehéz. De ha az Empire-ral akar játszani, akkor mi a francért vegye meg a Rome: Total Wart vagy a Medieval II-t (nem is tudom elképzelni, hogy hol lehet mostanság beszerezni.) Rome-t láttam pár ezerért a Media Marktban, de Med2-t nem.

Szar? Dehogy szar....csak régi...

Tõlem kezdhet az Empire-el, csak aki még sosem játszott vele, annak nehéz lesz...

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Warton
A Rome-nak nagyon szar a grafikája. Kezdjen csak nyugodtan az Empire-ral, ha nem tetszik nem tetszik és kész. Nem értem kristálytisztán ezt a felkészítõsdis marhaságot. Én anno a Medieval II-vel kezdtem, fogalmam sem volt mi az a Total War széria, de magával ragadott az a játék. Az Empire a komplexitásával szerintem még jobban magával tudja ragadni az embert.

Szerintem meg inkább a ROME-al kezdjen az még egyszerûbb...a Medi2-ben szarabb a gazdaság, emiatt többek kell vele szórakozni.

Djuree
sokkal komolyabb, nehezebb sikereket elérni, de ezekbõl kifolyólag nagyobb élvezet is, mint ezek a kvázi rts-ek, mint pl. az ageof, starcraft ahol bárki tud jól játszani.
javaslom ne az empire-el kezdd, mert el fog menni a kedved az egésztõl. sokkal bonyolultabb mint az elõzõ részek. kezdd a medieval2-vel, az egyszerûbb és átláthatóbb, meg rengeteg mod is van hozzá😉

Waaaaaagh!

heló! amikor a játékban rá léptem a single playerbre ott a road condependecére akkor az 1-sõ pályán megöltem az ellenségeket ki írta hogy continue vagy end battle az end battlére mentem és kezdett tölteni valamit és kidobott egy hibát hogy:valami memóriacím rosszhelyre hivatkozodt vagy valami ilyesmi ha tudtok segtíni akkor lécci segítsetek! elõre is köszönöm!
Warton
Én azt szoktam mondani, hogy a Total War játékok olyanok mint a Centurio csak egy kicsit jobb graffal. <#nyes>

Nagyon köszönöm! 😊
Hát azért aki életébe nem játszott TW szerû stratégiákkal, csak Age of Empire-szintûekkel annak kicsit bonyolult azért...én Red Alert meg Warcraft után próbáltam ki a Rome-ot...eleinte nem nagyon ment...

"A játék két egészen elkülönülô részre osztható. Az elsô, fontosabb, egy stratégiai rész, a másik a csaták real-time levezetése, na de csak sorjában.

A stratégiai rész körökre osztott, nem túl bonyolult, de azért kicsit mindenbe belekóstolhatsz: diplomácia, gazdaság, kémkedés, tudományos kutatások irányvonalának meghatározása, és persze a hadtestek mozgatása, logisztika.

A real-time harc rész talán a Myth féle stratégia és a Sid Meier's Gettysburg harci szimulációja közé pozicionlálható. A ... csapatokat különféle formációkban lehet hajtani keresztül-kasul a vidéken, egy kis taktikai érzékkel és logikával egy egész nagy csapatot is le lehet nyomni egy maroknyi emberrel. Ebben persze a domborzatnak, és hasonló dolgoknak is nagyon nagy módosító szerepe lehet. "
Itt utána nézhetsz a régebbi részeknek, melyre az Empire is épül, csak az idõ különbözik, és pár apróság.
Ajánlom még a netet, keressgélj, és nézz vidiket róla.

ÖÖÖ nekem semmilyen verzióban nincs meg a játék, csak érdeklõdöm. Addig meg pláne nem veszek meg egy játékot, amíg alig tudok róla valamit. 😊
A nagy térképen építkezel (bányákat,katonai-kereskedelmi épületeket), toborzol, mozgatod az egységeidet, menedzseled az országod. Csata térképen meg harcolsz, ha akarsz.

Bár azt nem értem, hogy hogy vetted meg, ha ennyire fogalmad nincs a játékról, ja hogy nem vetted meg, akkor iszonyatosan bugos.

Vki elmondaná a játékmenetet? Mert én egészen idáig azt hittem itt olyan a játékmenet mint pl. Age of Empiresben. Szval házakat se te építesz? Katonák h lesznek? Meg nyersanyagot h kell szerezni? Plz vki mondja el! Nembaj ha hosszú... 😄
..alap, ha jätszok minden szart kilövök a feladatkezelöben
hät az hiba, az 1.0-äs hemzseg a bugoktol, többek közt crash-el, tessek felpeccselni
Warton
Nekem is be-befagyogat néha. (Eredeti a játék.) Ez fõleg akkor következik be, ha valami hülye program elindul a háttérben. <#wow3>

nem pecseltem
Ez a játék nagyon idegesítõ tud lenni. Minden faszán megoldódott az exés baromsággal, úgy h kezdtem egy új játékot, erre most játék közben egyszerre kiírja h "insufficient video memory to run game terminated" vagy valami ilyesmi. mit csináljak???????<#gun><#email> <#guluszem1>
felpeccselted a legujjabra?
Warton
Olybá tûnik, hogy csak akkor csinál ilyen hülyeséget, ha õ támad. Védekezésnél nem. Akkor áll egy helyben.<#wow3>

Warton
Õ támadott, ha békén hagyott volna és a Cherokke indiánokat cseszegette volna jó keresztyényként akkor nem kellett volna szarrá vernem és elfoglalnom õket Pennsilvániától VMarylanden keresztül Virginiáig az egész kócerájt! 😄

Régebben az AI az ágyúknak támadt következetesen minden lovas egységgel, majd a gyalogosokkal is. A frissítésben végre ezt elhagyta de néha tényleg megrohanja az összes lovas szemböl a védelmem és felmorzsolódnak, eldöntve az elején a csatát
Újratelepítés.

Pfuj! A demokrácia fellegváraként ismert USA-t ilyen csúnyán megalázni...<#crazya>

iSS!

Hello!
Nemrég vettem meg a játékot eredetiben. Eddig minden simán ment, azonban amikor amikor ma kezdte betölteni a játékot, egyszer csak kiírta, h az empire .exe hibát észlel ezért leáll. Ezt még vagy ötször eljátszotta, mire elegem lett. Ha valaki tudja a megoldást légyszi írjon, különben le kell minõsítenem a játékot frizbinek.Elõre is kösz
Warton

Csata New Yorknál, avagy az elbizakodott unió.

Elég érdekes csata volt, meg a gép stratégiája is nagyon furcsa volt. Nem érteni miért, de valamennyi lovasát (4-5 egység) simán neki zavarta a 700-800 gyalogosomnak a csata elején, azok persze péppé lõtték õket, anélkül, hogy akár egyetlen lovas is elérte volna a sorokat. Általában azt szokta csinálni, hogy borzasztó nagy ívben megkerüli a soraimat és hátulról támad. A lovasság elintézését követõen a maradék militiáival már nem volt sok gond, meg szerencsére a végére még maradt két friss line infantrym a balszárnyon, akik elvégezték a piszkos munkát. Azt sajnálom, hogy nem volt még egy lovas egységem, mert akkor a 276 túlélõ nem lett volna. Na mindegy, ezt követõen az Usa el fogja veszíteni Pennsylvániát, talán még Virginiát is.<#hawaii>

PS3mat monitoron tolom, olcsó megoldás amíg nem lesz LCDTV 😄 És a gép is erre van kötve. Amúgyjah van bennevalami.
szerintem is<#hawaii>..többek közt ezért nem veszek 22-es széles monitort, hiába vesztegetik olcsón, ha nativ felbontáson akarok játszani mint te, az isten vasa sem elég max futtatáson, márpedig nem vagyok hajlandó ocsmányabb képet nézni, mint amit a készítõk teljes pompában megálmodtak...arról nem is beszélve hogy a 19-es csövesem nagyságrendekkel szebb színekben prezentál mint egy 22-es tn+film paneles...persze ez meg zabálja a powert, de én még nem váltok, 85 hz-es képét napokig tudom lesni szemfáradás nélkül
Mivel 16:10es a monitorom 1680x1050ben mert az az optimális neki. Akkor lehet ehhoz erõsebb vas kell.
attol függ mekkora felbontäson szeretned maxon tolni..viszonyitäskep: nälam 1280 x 1024-en minden ultra, 2 x anizo, 2x elsimi, miden effekt bekapcs(ssao, heat haze, stb)..igy röccmentes, ilyen hardveren: core 2 duo 3200 mhz, 2 gb ram, ati 4870 521 mb
Mi olyan hihetetlen ebben? 😊 😉
MAXON?<#hehe>

iSS!

Ennek a játéknak mi az ajánlott gépigénye? Mindenhol csak a minimumot találom... -.-" Szóval vki help, mi az a hardver amin reccenésmentesen elfut maxon? 😄
Hátha van rajtam kívül más is, akinek eddig elég homály volt az egyes államformák elõnye-hátránya.<#nezze>

iSS!

persze, több is, több sikerrel.
De ez elég jónak tûnik

Djuree
üdv!

van már valami módszer hogy lehessen menni a nem játszható népekkel?

Waaaaaagh!

köszönöm...az lett volna ugyis a megoldás kulcsa (steam), de mondom hátha találkozott valaki ilyen gonddal, pár nap tuti eltelik mire tisztázom hogy tényleg én vettem meg a játékot, és most szeretném másodszor feltelepíteni, és igen, csak egy acc-om van<#szomoru1>
Arrgh! LEHET alkotmányos monarchiát csinálni a királyságból, csak elõbb köztársaságot kell csinálni és majd utána még egy forradalommal lehet elérni ezt az államformát...
Vajon mi a fenének kellett ezt így csinálni? Miért nem lehet egybõl?<#confused>

iSS!

Jani21
A steam community oldaladon látszódnak a játékok, amelyek elvileg rajta vannak? Ez nagyon érdekes probléma, szerintem keresd fel a steam support-ot, õk biztos tudnak segíteni. Ilyen probléma esetén õk is ezt tanácsolják: link.

a pontos hibaüzenet pedig ez: duplicate cd key error...nem értem, nem új account-al léptem be friss steam telepítés után, hanem ami 2 éve megvan, a steam community fülnél írja is hogy 2007 okt 14 -e óta regisztrált vagyok...sajnos üres a my game list, és sajna a TF 2-re is ugyanezt a hibát írja...nem értem, nincs más acc-om
Jani21
A pontosabb hibaüzenet jobb lenne, de szerintem a probléma az, hogy új account-ra próbálod regisztrálni a játékot (duplicate cd key error). Be kell jelentkezned arra az account-ra, amelyhez társítottad az elsõ telepítéskor (már bejelentkezés után a MY GAMES fül alatt lévõ listán ott kell lennie a játéknak) és ezután próbáld meg telepíteni.

nekem sem volt gon

sõt a könyvtári verzióra is telepítettem a boltit, csak ott a mentéseket kellett törölnöm, mert a mentett állások nem mûködtek jól
3945. kommentet olvasd el!