6068
-
kivagyokmár #4148 letöltöttem a demot a steam-mel és nem akarja elinditani
Mi lehet a gond?
valaki tudna segíteni????????? -
kivagyokmár #4147 letöltöttem a demot a steam-mel és nem akarja elinditani -
#4146 Pedig a palánk mindkét oldalára lehet egységet tenni, sőt, még a sorhosszúságot is be tudod lőni. :)
"Ágyu a gyalogság mögé ugy, hogy a kartács hatótávja a gyalogság lőtávján kivül legyen egy kissé."
"Tipikus scenárió, hogy az AI elindul középfelé néha az egyik szárnyfelé, erre én a másikat beforditom ( /---I) és az "I" vel oldalról felgönygyölitem. Ennyi."
Mindezt azért, mert az alaptól meg van neki mondva, hogy először - ha törik, ha szakad - iktasd ki az ágyúit. Ő meg minden erejével és "tehetségével" csak erre törekszik, mégha bele is döglik. -
kivagyokmár #4145 letöltöttem a demot a steam-mel és nem akarja elinditani pedig letöltötte a direktx-et is
mi lehet a probléma??
-
tpalko99 #4144 Ezt nem tudtam. -
#4143 Ez hülyeség, mert mindkét oldalára lehet állítani egységet, csak hosszan rá kell klikkelni. -
bajsz #4142 training,,,, és egy szárazföldi csata és egy tengeri. -
kivagyokmár #4141 Am a demo változatban miket lehet csínálni??
Gondolom ez is olyan mint a Rome total war csak pár évvel késöbb, ha az egész játék van meg.
De mi van a demoban?? -
rexsimus #4140 nincs magyarosítás a játékhoz, de nem annyira bonyolult a nyelvezete, szótárral simán elboldogulhatsz, ha ennyire nem tudsz angolul. -
kivagyokmár #4139 Am a demo váétozatban mit lehet csínálni.
van hozzá magyarítás?? -
tpalko99 #4138 Nálam a standard hadsereg:
2-4 lovas
3-4 ágyú
7-10 gyalogos.
A felállás: 2-3-3-2 esetleg 1-2-3-1 vagy hasonlo, a szél mindig ferdén hátra (/---\) védi a szárnyakat. Ágyu a gyalogság mögé ugy, hogy a kartács hatótávja a gyalogság lőtávján kivül legyen egy kissé.
Tipikus scenárió, hogy az AI elindul középfelé néha az egyik szárnyfelé, erre én a másikat beforditom ( /---I) és az "I" vel oldalról felgönygyölitem. Ennyi.
Ha tul sokan jönnek, beáldozom az egyik lovasságot, mert tuti leválaszt jó par gyalogos egységet ellene.
MIndennek nem volna szabad müködni, ha a korabeli módon harcolna, a leghosszabb vonal amit tud, a szélek lovassággal védve. Ilyenkor a morál és a számbeli különbség döntene. -
tpalko99 #4137 van pár dolog amin kár vitatkozni.
v1.3 nyomulok, fal mögül nem lő a teljes sor.
Az AI mindenféle manőverezés nélkül, kisebb nagyobb csoportokban elindul a vonalaim felé, még akkor is ha ő a védekező fél.
(lehet, hogy a settlers mintájára, szándékosan gagyi az ai a könyvtári verzióknál???)
Az idéze a Zahar könyvből van. Szóval ha szerinte akár 5t is lehet lőni, akkor biztos ugy van.
Az MTW-ben az volt szerintem az "eredeti" 5let, hogy a Fog tipusú csatát, korrektül megcsinálták, és tettek köré gazdaságot stb. Részleteiben mind meg volt már, de ők képesek voltak 1 korrekt és jó rendszert csinálni a részletekből. Nonpluszultra, egész jól visszaadta a középkori csaták hangulatát.
Az RTW-ben szakítottak a RISK féle térképpel, "valós" terepen csatáztál, fejlődött a diplomácia, a segédcsapatot irányithatta a gép és onnan jött ahol a nagy térképen is volt.
Ezekhez képest az MTW2 már nem hozott nagy ujitást, igazából egy RTW mod volt, egy sokkal gyengébb AIvel. Viszont én középkort jobban szeretem az ókornál, ezért játszottam vele. -
kivagyokmár #4136 már meg van a hiba de azért köszi -
#4135 "Az ETW-ben meg a buta AI miatt nem érdemes erölködni, ~1100 vs. ~1500 ellen is csak simán leteszem az egységeket és az AI felörli magát rajta."
Ugye mindez attól függ, hogy mit teszel le ...
Mindegyik részben - Shogun, Med1, Rome, Med2 - voltak Ai beli problémák, de szépen csiszolódtak a különböző patchekkel. -
#4134 "A fedezék nem igazán használható, bugos. Csak az 1ik oldalról lehet mögé állni, ráadásul csak páran tüzelnek."
Na ez nem igaz!
Nálam - eredeti - ilyen probléma még nem volt.
"400 lépésről alig 20 %, de még 100 lépésről is csak 60 % a volt"
Na akkor a 200 méter az kb 45%, nem? :)
"Az AI hülye. :) A lovasságot szemből neki vezeti a gyalogságnak, öszhang nélkül vezeti a csapatokat, nem használja ki ha átszakad a vonal."
Az első patchek során még valóban így volt, de ezt csak azért tette, mert alapból ki volt neki adva, hogy elsőnek a lövegeket nyírja ki. Egy ideje már nemindít frontálist, sőt ...
"A korabeli puskákkal ugyanis percenként már akár öt lövést is lehetett leadni."
Ez kicsit sok. Königgrätznél, az 1866-ban talán a legjobb európai elöltöltős puskának számító Lorenz-puskával is CSAK 3 lövést lehetett leadni percenként. A puska azt hiszem 1854-es fejlesztés volt, szóval ez az 5 lövés/perc kicsit soknak tűnik.
"Nem önmaguktól plagizáltak, volt már ilyen, nem szégyen az ha jótól teszik és jól adaptálják."
Szerinted a MED2 az egy vadi friss, soha el nem sütött ötleten alapult? Ilyen alapon az összes taktikázós statégia visszavezethető a Centurionra, az összes birodalomfejlesztős a Defender of the Crownra (de legalábbis a Santa Paravia and Fumacciora), az összes birodalomépítgetéses pedig a Seven Cities of Goldra. Ilyen alapon új ötlet nincs. (A Civilization - ie 4000től az atomkorszakig - sem volt új ötlet. C64-en már volt egy ilyen játék - ie 2000-től lehetett nyomulni és fejleszteni isz 2000ig -, de nem emlékszem a nevére, de amint eszembe jut, beírom ide.) Amúgy az Age of Sail előtt is volt bőven hajócsatás játék (Sea Legends, Sea Dogs). -
tpalko99 #4133 Változott. Hátrányára. :(
Félreértés ne essék, szivem csücske a TW, csak már nincs meg benne az a kihivás ami az MTW1-ben és az RTW-ben volt. Ott nagyon kellett taktikázni egy csatában, lehet játszani a felállással, manőverekkel. Az ETW-ben meg a buta AI miatt nem érdemes erölködni, ~1100 vs. ~1500 ellen is csak simán leteszem az egységeket és az AI felörli magát rajta.
Hajócsaták: kifejezetten imádom a vitorlás hajókat, nem 1 nem 2 makettet csináltam, sokat olvastam róluk. Pont ezért idegesítenek azok a bakik amik a progiban vannak. -
rexsimus #4132 Gondolom a Steam-et a C-re raktad anno, na ez hiba volt. jobban jársz ha ott tartod, ahol a játékokat, mert az összes steames cuccot magához pakolja. -
#4131 A poén az, hogy bármelyik általad említett játékkal játszottam mindig azt kívántam, hogy bárcsak benne lenne a másikban szereplő feature. itt meg megvan egyben.
nem értem a problémádat.
Egy játékon belül RENGETEG az újítás. nem azt mondtam, hogy a világtörténelemben totál új dolgok. hanem azt hogy a Total war szériához képest totál új dolgok. És igen az Ai erősen változott a MEd1 mEd2 és Rome óta. -
tpalko99 #4130 A csaták szempontjából lényegtelenek.
Nem önmaguktól plagizáltak, volt már ilyen, nem szégyen az ha jótól teszik és jól adaptálják.
Kormányváltás volt a CIVben, ott ha jól emlékszem republicban nem is tudtál csak ugy hadatüzenni.
Tengeri csata volt már régebben is pl Age of Sail.
Csaták, na ezt ne mondtad volna. :) Fields of Glory, Gettysburg, Imperial Glory.
(btw a vita azon van, hogy az ETW csatái semmiben nem különböznek a sorozot többi tagjának csatáitól)
http://www.abandonia.com/en/games/23/Centurion+-+Defender+of+Rome.html
http://www.abandonia.com/en/games/288/Settlers%2C+The.html
http://www.abandonia.com/en/games/549/Lords+of+the+Realm.html
http://www.abandonia.com/en/games/106/Fields+of+Glory.html
http://www.abandonia.com/en/games/142/Defender+of+the+Crown.html
http://www.abandonia.com/en/games/14/Civilization.html -
SZU #4129 Az első része AOE klón, a második nem annyira. Ezért nem is lett sikeres.
Nézd csak meg: Tudom rengeteg hibája volt és a mai szemmel ocsmány. A nagy térképes stratégia vicc, de a taktikai része nekem eddig No1! -
#4128 Melyik total war játékban voltak meg pl.: a tengeri csata, a kormányváltás, a gazdasági szerkezet ebben a formában, és persze a csaták.
Az miért nem innováció, hogyha ezeket egy játékba beteszed ahelyett, hogy külön külön alkalmazod. -
tpalko99 #4127 Én nem találtam olyat, hogy 1 egységet upgradelni lehetne. Idővel megkapja a tudást. -
tpalko99 #4126 A fedezék nem igazán használható, bugos. Csak az 1ik oldalról lehet mögé állni, ráadásul csak páran tüzelnek.
Az AI hülye. :) A lovasságot szemből neki vezeti a gyalogságnak, öszhang nélkül vezeti a csapatokat, nem használja ki ha átszakad a vonal. -
tpalko99 #4125 Túl optimista vagy a 45%al. :)
A hosszan elnyúlt vonalak a tábori és ezredlövegek tüzének fedezetében nyomultak előre. Percenként 60-75 lépést tettek meg a gyalogosok. Amikor az első vonal lőtávolságra megközelítette az ellenséget, össztüzet adott le. Ez az akkoriban még lehetetlen hatásos célzás nélkül is eredményes volt, bár a találati való színűség 400 lépésről alig 20 %, de még 100 lépésről is csak 60 % a volt.
A korabeli puskákkal ugyanis percenként már akár öt lövést is lehetett leadni. Az össztűz folyamatosságát pedig a következő eljárással érték el: A vonalat alkotó első sor, amelybe már harcedzett katonákat osztottak be, állva tüzelt. Ezalatt a második sor, amelybe a tűzkeresztségen éppen áteső vagy még nem eléggé járatos ifjú katonák kerültek, letérdelt. Tüzelését követően az első sor a harmadik mögé lépett, a második pedig tüzelt. Azután következett, ismét állva, a harmadik sor, amelyben az öreg, sokat tapasztalt katonák voltak, akiknek ezt megelőzően a fiatalokat hátulról kellett buzdítaniuk. Mire a harmadik sor végzett a tüzeléssel, az első sor már újratöltött, és a harmadik sor hátralépésével egy időben ismét tüzelhetett Ily módon a folyamatos tüzeléssel a gyenge lőszabatosság mellett is nagy pusztítást lehetett végezni az ellenséges vonalban. Ezt még fokozta, hogy az első vonal az első tűzváltás után még további, általában száz lépésnyi előrenyomulást követően folytatta a tüzelést, és így a második vonal is felkészülhetett a tüzelésre. A következő előrenyomulással már elérte az első vonal az ellenséget, és kezdetét vette a közelharc a szuronnyal. A második vonal az első után nyomult, ezzel pótolta a hadvezetés az első vonal veszteségeit. A lovasságot, ha szükségesnek látszott, a közelharcba vetették be. A lovasok leggyakrabban vágtában, szálfegyverükkel rohantak rá az ellenségre.
-
tpalko99 #4124 Ezek csak annyiban ujak, hogy 1 játékban vannak. Külön-külön már meg volt.
Mitől nagy ujitás, hogy mást kell fejleszteni, máskép kell gazdálkodni, kereskedni? Más, ok, de nem korszakalkotó. -
kivagyokmár #4123 A C meghajtóra akarja menteni a cuccost de nekem a D meghajtóra kéne mentenem azt hogyan tudom megcsínálni?? -
rexsimus #4122 Hogy hogy nem csinál semmit? -
kivagyokmár #4121 Igen ott már probáltam de nem jó nem csínál semmit!
-
rexsimus #4120 Steamről. -
kivagyokmár #4119 Demo-t honnan tudok letölteni mert nem nagyon találtam letölthető változatot -
#4118 Nem értem, hogy miért mondjátok, hogy olyan erős a tüzérség. Maximum akkor ha sikerül az ellenséget közel csalogatni és kartáccsal megtizedelni, de mondjuk egy lovastámadás, vagy egy egyszerre több irányból érkező gyalogos roham ellen teljesen védtelen. -
Amergin #4117 -
rexsimus #4116 Az hogy warez. Vedd meg szépen. -
kivagyokmár #4115 Sziasztok!!
Van egy kis gondom, letöltöttem a Empire total War-t be mountolom ahogy kell és telepítíis magátol de itt a gond valami razor 1911-es valamit ad be itt is csínál valamit de foglamam sincs hogy mit és meg is akad egy helyen és se tovább.
Mi lehet a próbléma.
-
#4114 Azt felejtitek el, hogy míg a középkorban nehézfegyverzetű, páncélos vitézek aprították egymást közelről, ill, íjászok távolról, itt ahhoz, hogy sikeres légy közel kell vinned a sereged a másikéhoz, és kb. 200 méterről kell sortüzet leadnod, amiből jó ha a golyók 45% talál, mint a valóságban.
Amúgy újdonság még a fedezék a csatatereken (palánkok).
Amúgy az AI nem hülye. Míg a legelső patcheknél alapból a tüzérségre ment rá, hogy minden áron kikapcsolja, addig a legújabb fokozatokon már nem feltétlenül erölteti. -
#4113 Külön fejlesztési rész van. -
ironman39 #4112 A MTW2-ben lehetet fejleszteni az egységeket városon belül is {gyakorlotér}az ETW-ben van erre lehetőség? -
#4111 Vízi csaták, fejlesztési fa, seregtoborzási rendszer, gazdaság kialakítása...
Csupán az alapok totál mások... Ostromok is megváltoztak némileg hisz a katonák bújtathatóak az épületekbe, A térképeken a taktikai lehetőségek sokkal jobbak. -
tpalko99 #4110 De rajta, szerinted miben uj az etw? de ne az gyere, hogy puska meg ágyu mert az volt már eddig is. -
tpalko99 #4109 Akkor serpentine vagy ballista. A lényeg, hogy csata és egység szinten semmi olyan nincs benne ami ne lett volna eddig.
És még 1x, nem az a gondom, hogy nehéz a játék vagy nem tudom legyözni a gépet. A gondom az, hogy túl béna az AI, pont ugy csinálja mint az elöző részekben, igy nem kihivás nyerni ellene, a csata lefolyásnak köze nincs a XVIII szhoz.
92ik körben járok a hollandokkal, szép területeim vannak európában, indiában és most üzentem hadat a spanyoloknak, mert kellenek az amerikai területei. De nincs kihivás h/h a csatákban mert még ~1100 vs. ~1500 (120fős egységek) esetén sem gond nyerni.
Oszt jó lenne ha lehiggadnál. Miért bénaság az, hogy a korabeli hangulatot várom vissza?! Ennyi erővel lehetnének orkok, trollok és tündék benne. De én nem fantazyval akarok játszani. De eddig az ETW nem más mint egy megmoddolt MTW2, átdolgozott nagy térképpel, gazdasággal.