Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja, fõ fegyver a lovasság? Hát egy lótúrót. Az 1700-as években lovasság? Gyalogság és erõs tüzérség +minimális lovasság.
Lehet menni Amerikába és Indiába is.
A hajók marha fontosak, háború idején a gép blokád alá veszi a kikötõket, és máris leesik a bevétel. De amíg nincsenek erõsebb típusú hajók kifejelsztve nem érdemes velük foglalkozni

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Ajánlani? Hm. Kezdetnek inkább az angolokat vagy franciákat ajánlanám, azok könnyebbek. De válaszd azt a nemzetet amelyik szimpatikusabb.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

szabii98
Helló!
Éppen töltöm a játékot, ha megtetszik meg is veszem.
Olvasgattam már vagy 3 napja itt, és azt figyeltem meg hogy a kezdõ csapatnak a Svédeket ajánlja néhány fórumozó.Én vagy Angol, vagy Spanyol, esetleg Osztrák szeretnék lenni, de ha a Svédeket ajánljátok akkor szerintem azzal szállnék be a "harcba".
Állítólag ha Angliával vagyok, onnan nehéz átjutni Franciaországba a kalózok miatt?
Szerintem a fõ egység a lovasság.Ezért úgy gondolom hogy ha csatába mennék, akkor elõször a lovasságot, utána a gyalogos egységeket és végsõként egy lovas támadással zárjam le(persze az ágyúsok végig lõnék az ellent.)a csatát.Errõl mi a véleményetek?
És csak Indiába és Amerikába lehet menni hódítani?Vagy lehet pl. Ázsiába is?
Továbbá a fejlesztések mennyire tudnak beleszólni a játékba, és mennyire fontosak a hajók?
Bocsi az összekuszált kérdésekért.
Elõre is köszi a választ(okat).

I met God. She's black

Warton
Nem értem pontosan, hogy milyen T alakzatról beszélsz. Általában az ellenség mindig libasorba rakja a hajóit, majd megpróbálja az enyéimet körbekeríteni.

Általában van néhány rocket shippem, vagy bomb ketchem, amivel megalapozom a késõbbi taktikát. Sok értelme amúgy nincsen, de volt már olyan, hogy felrobbantott egy-egy ellenséges hajót, vagy leégette a vitorláit. Én azt szoktam csinálni, hogy az õ sorával párhuzamosan két oldalról próbálok menni, de nem végig a soron, hanem kb. az elsõ két-három hajóig, majd ott a sorba bevágva azzal merõlegesen keresztezem a sorát, amikor is egyszerre két oldalról tudok lõni a hajóimmal. Egy második szintû hajó egy közeli sorozata általában térdre kényszerít bármilyen ennél kisebb hajót, akár 3-as , 4-es szintût is. Így egy ilyen manõverrel két ellenséges hajót likvidálni tudok. Egyetlen veszélye van ennek, ha netalán felrobban az ellenséges hajók valamelyike az magával viheti az enyémet is. De a robbanás ritka általában rocket shippek és bomb kethek szoktak ilyen módon robbanni, úgyhogy azokra figyelni kell, hogy ne ilyennél csináljam a manõvert.

A 5th rate a legjobben használható. abbó max 5 kell, de 2-3 hajóval szoktam a kalózok ellen nyomulni, de nem auton. a galleon és fluyt-okat elfoglalom a többiért jöhet a lóvé.

A AI ritkán mozgatja külön a hajóit, így könnyû a flotta elé kerülni. Ha megvan a T alakzat az elsõ vitorláit szétlövöd, és mivel a 5th-nak nagyobb a lõvávja, gyorsabban tölt ujra, és elég gyors is, szépen leamortizálod az elsõ pár hajót, majd arréb mész és kezded elõröl, míg van az ellennek hajója. volt már, hogy csak azért nyertem, mert lejárt az egy óra és nem én támadtam. a 3 hajómbol csak egy maradt, de zsákmányoltam 4-et😄
lehet folytatni 18oo után is?valaki vitte odáig?

Üdvözlet!

Warton
Én úgy csináltam, hogy Komit elcseréltem az angolokkal a Leeward (vagy valami ilyesmi, amerikai színtér dél-keleti részén) szigetekre. Aztán onnan szépen gyökeret vertem a kontinensen, majd újabb csereberékkel hozzájutottam New Orleanshoz. Onnan meg már egyszerû Texas vagy észak felé nyomulni. Amibe az ottani hadsereg fenntartása kerül sokszorosan megtérül. Ráadásul nem is nagyon lázadoznak ott az emberek.

Nem javaslom, hogy kisebb hajóhaddal elindulj Amerikába. Sajnos sok a kalóz, akik nem pöcsölnek sokat és 10-15 galley-el péppé zúznak, ha nem sikerül kimanõverezned õket. Én is alig tudtam lenyomni õket a 2 nd rate hajóimmal.

Amúgy a hajócsaták nagyon érdekesek. Úgy tûnik a gép a sok lúd disznót gyõz alapon játszik és rengeteg briget meg sloopot gyárt. Ám ilyenbõl kb. 8-10 kéne, hogy egy 3rd rate ellen esélyük legyen, ráadásul úgy kell manõvereznie, hogy lehetõleg egyszerre lõjje a nagy hajót. Szóval én 2nd rate alatt nem is gyártok hajót, mert nincs értelme. Viszont, ha automatán játszatom le akkor nagyon nagy veszteségeket szoktam elszenvedni, úgyhogy mostanában mindig kénytelen vagyok lenyomni a hajócsatákat.

nem kell fullos sereg a gyarmatosításhoz. lehet találni kisebb szigeteket, elhagyottab területeket, ahol. Kisebb sereggel is be lehet foglani városokat, oszt bevéded, és szépen felmorzsolod a környékbeli erõket.
qwertrt
De folytatható 1800 után? Megvallom szûknek érzem ezt a 200 körös keretet, pláne, hogy tapasztalatlanságból 1725 és 1740 között szinte semmit sem haladtam elõre.

Hajóhadat kell építenem, plusz egy hadsereget, ami iszonyúan megterheli megint a költségvetést, pedig nemrég álltam talpra, és elég szép, körönkénti 6-8 ezres hasznom van. Egy fullos új sereggel ez szerintem felére apad egybõl.

De azért megpróbálhatom.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

Warton
Annál is inkább mert a gyarmatokról hihetetlen nagy összegû pénz tud befolyni, amivel a kontinensen történõ hódítás is sokkal könnyebb.

Warton
Párhuzamosan kell csinálni a kettõt. <#heureka>

qwertrt
Ha eljön 1800, akkor automtikusan vége a játéknak, vagy lehet folytatni? Csak mert most 1752-ben vagyok, mire elfoglalom azokat az európai birodalmakat, amelyekkel teljes lesz a birodalmam, már ott lesz 1780, aztán nem lesz idõm még gyarmatosítani is.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

Itt próbáld meg

Vagy ott, ahonnan letöltötted.

sziasztok product key kéne nekem,europai t9rtlemezhez...köszi

Üdvözlet!

Boldog új évet!!!<#taps>

Egy brutális jó mód, mindent javít a játékon, és az egységek létszáma 250-600 fõre van emelve. Nézd vissza a fórumon, találsz több infót. A you tubon meg videót. Érdemes.

qwertrt
El tudja valaki mondani pár mondatban, hogy mi az a darth mod? És valaki játszik vele?

grebber
megnyugodhatsz, igen
proway
Sziasztok. Nyugtassatok meg hogy csak a "nemmondjukkianevét"(w4R3z) verzió csinál kifagyásokat, és elég instabil is?

MW2: Voxic \"Nézze, nem a pénz, vagy a hírnév az, ami engem motivál, hanem egyszerűen lenyűgöz a motor hangja...\"-Jean-Pierre Wimille

ha van egy hajód, aminek 750 a lõtávja, akkor az csak akkor használható jól, ha a 400-as lõtávú nagyobb tûzerejû hajó közelébe nem kerül.
Elég nehéz , de ha kifejleszted a robbanó lövedékeket egy két találata brutális károkat okoz a nagyobb hajóknál. Ha talál..úgyhogy igen is meg nem is. Emberfüggõ..

Használhato valamire ez a Bombázó Ketch tipusú hadihajó ??? Eltünt nemtudom hogy az uj patch csinálta-e a levegõben felrobbano vitorlaszaggató lövedéke ? Mire jó ez a hadihajótipus egyáltalán ?? Egy ágyusorozatot kap és már robban széjjel ! Használható valami ellen egyáltalán ??
qwertrt
Na, 1747-re körülbelül stabilizáltam a gazdaságot, lecsitultak a kedélyek, az elfoglalt területek lakosai asszimilálódtak, így folytathatom a pángermán terveket. Eddig München és Bécs városából ki sem mertem vonulni a sereggel, akkora elégedetlenség volt.

qwertrt
Igazság szerint Erdély is nekik járt volna 😛 Én azt hiszem majd nekik adom, úgy fogom osztogatni a provinciákat, mint Napóleon. De Horvátországot elveszem Magyarországtól, mivel ott a horvátok vannak többségben, kíváncsi vagyok, hogy lesz-e önálló horvát állam.

Lengyelországot én is felosztom, mert halálra idegesít, hogy örökké támad, de semmi ereje sincs, és mindig elfogadja a békét. Így megy ez minden körben...

Aztán lehet, hogy Spanyolországra is ráteszem majd a kezem, elvégre a Habsburg rokonság okán talán van némi jogossága a követelésemnek 😊

Warton
Én meg megteremtettem a svéd egységet. Amszterdamtól Grúziáig. <#eplus2> Mondjuk az osztrákokat hagytam hadd éljenek, el is foglalták az olasz félszigetet, viszont a magyarokat felszabadítottam és odaadtam nekik Prágát.

qwertrt
Atyaisten, micsoda 10 éven vagyok túl!!! 1725 és 1735 között semmibõl sem állt az életem, minthogy a Porosz királyságból kialakult Német Birodalmat próbáltam összetartani, vért verejtékezve! Fellázadt Bajorország, Würtemberg, Hannover és Ausztria, és mivel én pont ez elõtt redukáltam a hadsereget, mivel iszonyatos pénzt emésztett fel, a két megmaradt sereggel kellett e négy pont között manõvereznem. Minden provinciát legalább kétszer vissza kellett foglalnom!

Ráadásul elfoglaltam Prágát is, ahol végül megalakult a Magyar királyság, ez gáz, olyan rossz lesz ellene harcolni... Per pillanat szövetséget kötöttem velük, elhalmoztam ajándékokkal õket.

Egyébként világos pángermán célom van 😄

1. Porosz királyság
2. Német Birodalom

ez már megvan, a következõk

3. Szent Római Birodalom vagy Német-Római Birodalom (tudjuk ez mit takar)
4. Frank Birodalom (ezt is tudjuk mit takar)

Warton
A steamnek írj egy emailt az accountod nevével és írd le, hogy mi történt, esetleg mellékelj a leveledhez valamilyen bizonyító erejû dokumentumot, számla amin megvetted a játékot, vagy a játék borítója, amin a kód szerepel.

grebber
Ha nem hazudsz akkor szerezd vissza a steam fiókodat.
Email értesítés nem volt beállítva? Ha nem akkor szopás van valóban ha igen akkor nincs gond.

Next PC upgrade: 2022

Sziasztok!
A következõ problémám lenne! Eredetibe megvan a játék és egy pár napja Steamen megvettem az összes kiegészítõt hozzá... De tegnap feltörték a Steamem és sehogy se tudok belépni😞 Nem lehetne valahogy offlinon játszani a játékkal? Már letöltöttem crackat is de mindig kidob a játék... Pls help és Boldog karácsonyt!

iLove oHs.

Pretorian
Boldog Karajcsont!

Egyebkent nemtom ki latta, de felig idetartozik: a Medieval 2 alap most 2,5 euro a Steam-en.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

<#integet2>

hadvezér urak, boldog karácsonyt, és tartsátok mindig szárazon a puskaport<#hawaii>
Egybõl települ. Azért egy Steam újraindítás nem árt utána 😊

Sziasztok, ha megveszek a steam-en egy DLC-t, ami meg is történt, hogy lehet telepíteni?
Wanted
Nem tudtok a darth modhoz egy gyorsabb linket?
Ez 50k-val jön.

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

Szívesen.

grebber
Majd amikor a magyar verzió lesz ennyi majd megveszem!

Next PC upgrade: 2022

A steamen most féláron van a játék, 6 841 Forint!

Ok köszi felraktam a Darh mod DUMC modot és elég sokat javít tényleg.Ezzel sokkal realisztikusabb a játék köszi még1x!
Ez részben tartalmaz vanilla módot is, bár én new hajót nem láttam , csak máshogy kinézõt. Viszont a szárazföldiek közül sok az új.

a.carkey
Nem is agresszív, hanem többet bírnak a csapatai, mint kéne.

A medve nem játék.

Értem.Hát kösz ezzel elleszek egy darabig.De bocs, hogy pofátlan leszek, nem ismertek esetleg olyan módot amivel +egységeket szerezhetek?Hallottam valami Vanilla mod vagy mi a fene, abban +70 szárazföldi és +30 hajó volt.
Irokézek voltak, sok egység nem látszott csak közvetlen közelrõl és, három hadseregben jöttek folyamatosan... egyszerre nem voltak szerintem többen soha 6-7000-nél én meg 3-4000 emberrel voltam.Azt hiszem 3400.

Szerencsém volt..

14000? Basszus, és nem szart be alatta a gép, hogy ennyi egységet kellet megjelenítenie?

Az alap egység létszám 300-350 de van 500 fõs is. Múltkor 14000!!!! volt az ellen.De az átlag csatákban is az összlétszám 7-8000 ember.

Ez az. Már van frissítése de elég elsõre ez is 2.5 giga.
http://www.yourbittorrent.com/torrent/653985/DMUC_4_0_Full_Installer.exe.html

Köszi szépen!
Esetleg nem tudjátok, hogy melyik az a mod amellyel növelem a katonák létszámát, mármint,hogy pl:150 fõ helyett 300 fõ egy egység?
Darh mod DUMC verzió
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=317039