3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • Matte
    :)

vannak akik nem értenek a burkolt célzásokból, látom te is ilyen vagy. Bizony jobb lenne ha csak olvasnál egyenlőre, írni majd akkor kezdj ha lesz mit.

1. Nagyra tartom hogy te arra vered magad hogy te nem lettél átcseszve. Nem rajtad múlott, tehát innentől kezdve ezt kár is erőltetned. Egy évvel ezelőtt te se a Vitamaxot választottad volna (de igen, te akkor is, tudom, ne is erőltesd, nem érdekel)

2. Azért bérelek folyamatosan mert így (volt) kényelmes a Voda net mellet. Mivel minden hazai trackeren fent vagyok, töltök is folyamat le is, fel is. Te pedig csak leechelj bátran, majd lesz olyan hülye aki visszaosztja helyetted.

3. "Tudod lehet 10-et bukok a dolgon, de bármikor extra költségek és hűségszerződés nélkül visszatérhetek kábelnetre..."

Hogy mi van? Ha buksz rajta, akkor milyen extra költség és hűség nélkül úszod meg? Eladva a modemet én kiszálltam 0-án.... erről ennyit ugye.

4. "Azt felejtetted ki a mesédből, hogy te mennyit buktál, szívtál, idegeskedtél, mikor korlátoztak..."

Pontosan annyit amennyit a többiek, amennyit te is idegeskedtél volna, amennyit bármilyen más szolgáltató bármilyen más szolgáltatásával kapcsolatban is idegeskedtem volna ha hülyére vesznek....

5. "kihagyom ezt a kihagyhatatlan(nak tűnő) ajánlatot..."

Így van, tedd ezt, ennél fogva téged ez nem érint, én itt vagyok több mint egy éve, segítek akinek lehet, egy szó mint száz, húzz a bús picsába innen.

Üdv.

• ocsieu
    :D:D
    Ha Te mondod! :D
    Elmondom neked, VMC E870 Express 7.2Mbps HSDPA adatkártyát néztem ki, vitamaxxal 28000,-... Ha nem tetszik voda, függetlenít, és van még 2 másik szolgáltató...
    Nem árt figyelembe venni ezt a régi hírt sem:
    http://www.sg.hu/cikkek/60820/oriashitelt_vett_fel_a_magyar_telekom

Mennyiért adtad el a tiedet? És az milyen típus volt?
    Tudod lehet 10-et bukok a dolgon, de bármikor extra költségek és hűségszerződés nélkül visszatérhetek kábelnetre...
    Azt felejtetted ki a mesédből, hogy te mennyit buktál, szívtál, idegeskedtél, mikor korlátoztak...
    Na, nekem erre nincs szükségem...
    Nézz már utánnam, ha kérhetem...
    Nem, nem látom értelmét havi 2000-ért szervert bérelni...
    1x kell 5-10-ért, és megvan az éves szükségleted...
    Értem én, hogy az adatmennyiség miatt korlátoznak, de épp azt (is) magyarázom, hogyha már korlátoznak, akkor ne akarják már a P2P-t is szűrni...
    Sokan teljesen hülyére lettek véve, ez tény...
    Korlátlan, ha nem használsz P2P-t, majd bekorlátoznak, ha sokat töltesz, és ha sokat töltesz, meg P2P-ezel is, akkor korlátoznak, és az xGB után még plusz számláznak?
    Ezesetben tanulok az esetedből, és kihagyom ezt a kihagyhatatlan(nak tűnő) ajánlatot...
    Én meg annak örültem volna, de nagyon, ha ezeket a dolgokat már megbeszéltétek volna, és nem kellett volna mást csinálnom, csak olvasni...
  • Matte
    Igen, jól látod, az én szótáramból hiányzik.

Nézzük csak, te veszel vitamaxot, a leggyengébb e220 18.000, feltéve amíg lehet kapni. Az újabb modemek 24.000ft-ba kerülnek. Utána kötsz előfizut, ami ugyebár már 6000 / hó. Ha pedig beszopatnak, márpedig ha töltesz orrba szájba, akkor be fognak.

Én pedig eladom a modemet az árában (már megtörtént) kifizetem a kötbért és ugyanott vagyok ahol te. ;)

De egyébként azt hiszem nem ez a legfőbb gond. Az adatmennyiséget nem tudod titkosítani, az miatt már élből korlátoznak, ez itt a gond. Nem az hogy hogyan lehet torrentezni mobilnettel. Legalábbis engem ez nem érdekel. Hisz belőled és a hozzád hasonlóan gondolkodókból lesznek a torrent társadalom szégyenei, akik mottója a hit&run, visszaosztani seedelni már nem képes, mert nem fizet ki 2000 ft-ot havonta egy szerversávra. De ez már nagyon OFF, csak icipicit vegyél vissza a hangból. Örülök hogy betévedtél és örülök hogy vannak ötleteid. Peace.
  • ocsieu
    Nem vok profi, csak lelkes amatőr, ezt elismerem, és minden hszemben ott volt a SZERINTEM, ami látom a te szótáradból hiányzik...
    Csak tudod nem akarok úgy járni mint te, és még sokan mások, ezért veszek inkább vitamaxxal adatkártyát.....
    Mert ha én korlátlan netre fizetek elő, akkor ha bekorlátoznának, sikertelen reklamáció és ügyintézés után, bizonyítékokkal a kezemben, egyszerűen NEM FIZETNÉM ki a számlát... Egy multira máshogy nem igazán tudsz hatással lenni..., még a saját ÁSZF-jét is "körbehazudja", ha szükséges...
    Idedobsz valamit ("A p2p technológiából következő csomagforgalmat figyeli a voda. lényegtelen hogy hány peer/seed kapcsolódik."), de lövésed sincs, mit lehetne kezdeni, szóval nem hinném, hogy te vagy Leon, a profi.. De ezzel sincs baj...
    csomagforgalom definíciója, típusai...? Lehet "hamisítani"? Részletezhetnéd... Tudod, a UPC is korlátoz, stbststb, de titkposítással sokaknak "helyreállt" a rend..., persze nem mindenkinek... Tény és való, hogy mobilnet nem P2P-re van, de én csak azért nem megyek vissza ftpzni, rapidsharezni, stbstbstb, hogy a kábelnetem lecserélhessem mobilnetre... Ez az én szitum, és próbálom körüljárni a témát, és megvitatni a lehetőségeket, mert ilyen döntés előtt szeretnék mérlegelni...
  • Fabio Capello
    kiszúrják, kész pasz ezen nincs mit szépíteni.
  • Matte
    nem tudod hogy megy ez, csak mondod a magadét, de nincs ezzel baj.

az imageshack (nekem) nagyon kevés. A p2p technológiából következő csomagforgalmat figyeli a voda. lényegtelen hogy hány peer/seed kapcsolódik.

az adatforgalom meg magában bukta.
  • ocsieu
    OK! És hogy lehet csökkenteni az esélyét annak, hogy lássák, nem ftp, http, https okozza a nagy adatmennyiséget?
  • Fabio Capello
    Hogyan ellenőrzi a Vodafone, hogy üzemeltetek-e fájlcserélő/megosztó alkalmazásokat?
    A hálózat adatforgalma áthalad egy olyan berendezésen, mely képes kiszúrni az ilyen programok által használt úgy nevezett kontroll üzeneteket. Azoknál az előfizetőknél, ahol a tárgyhavi összforgalom 5GB felé emelkedik, a rendszer naplózni kezdi a fájlcserélő kontroll üzenetek előfordulását. A felhasználók által forgalmazott adatokat, fájlokat, tartalmakat nem vizsgálja a rendszer, még az átvitt állományok neveit sem "figyeli".
  • ocsieu
    Magyarul? Figyeli a látogatott oldalakat, letöltött fájltípúsokat (.torrent, magnet link, ed2k://* típusú hivatkozásokat)? Mert proxy, VPN segítségével ez a szűrő SZERINTEM "kijátszható"...
  • ocsieu
    Senki sem állította, hogy nagy adatforgalom és kapcsolatok száma=P2P... De könnyen elképzelhető. Az legalábbis tuti, hogy ahol a rendszergazda magas havi forgalmat lát, ott az általad látogatott oldalakat, használt portokat nézi meg először... Ha sokat szerepel az általad látogatott weboldalak között a TPB, demonoid, stbstbstb, akkor szted mire gondol a rendszergazda (nem azt mondom, hogy a látogatott oldalakból következik, hogy P2Pezel...)??? És akkor még nem beszéltünk egyéb lehetőségekről, amiből a rendszergazda nagy valószínűséggel TUDNI FOGJA, hogy P2Peztél... Ennek az esélyét minimáisan csökkentheted a 483-as és 484-esben vázoltakkal (illetve le kellene tesztelni...). A szabályozás/korlátozás valamilyen szinten bizonyára automatikusan működik..., rendszergazdának max jóvá kell hagynia, hogy a rendszer az előfizetőt értesítse, és másik csomagba rakja...
  • Fabio Capello
    a központban van egy szűrő, ami figyeli az áthaladó adatforgalmat, és regisztrálja, ha p2p-s azonosítóval rendelkezik valami fájl, így nézik a torrentezést.
  • Csak77
    "A havi forgalmat, és a kapcsolatok számát... Ebből a 2 adatból már elég jól kikövetkeztethető, hogy valaki p2p-ezik, avagy nem..."

Bődületesen el vagy tévedve, és butaságokat is beszélsz! A nagy adatforgalom, vagy a kapcsolatok száma nem = a p2p dolgokkal!
  • ocsieu
    Egyértelmű, hogy nem 100GB-ot forgalmazva kell tesztelni a vodát... De sztem 2 dolgot figyelgetnek... A havi forgalmat, és a kapcsolatok számát... Ebből a 2 adatból már elég jól kikövetkeztethető, hogy valaki p2p-ezik, avagy nem... Imageshackkel nemtom mi a bajod... Nem a fizetős részre gondoltam, mert az tré, és drága... Az ingyenes viszont HASZNÁLHATÓ, nem úgy, mint a korábbi próbálkozások, amik csak leecheltek... 150%-ig tudod imageshackkel visszaosztani a cuccost (az igaz, hogy kb 160kbit/s-al tolja vissza...)..., és havi 10GB-ot tölthetsz le otthonra...

unlockkal kapcsolatban senki semmit nem tud?
    díjcsomagmódósítás hogy működik ezeknél a netes csomagoknál?
    5G-ről válthatsz 10G-re (esetleg vissza 5G-re), ha épp úgy adódik?
    10G-s előfizetőket is korlátozzák?
    Millió kérdésem van...:D
  • Montanosz
    HWSW-n most irtak hogy Usa-ban illegalis lett a netkorlatozas megha torrentezes miatt tennenek ilyet a szolgaltatok
  • vohanyi
    Számcserével kapcsolatban:javaslom m.kinek,hogy "online" cseréljen!pl. otthon ülsz a gép előtt-1270/5-0-ás menü-kéred a számcserét,SIM modemben marad----és hirtelen monden OK.!Így pláne bizonyíték a voda ellen!!!
  • vohanyi
    Nincs igazad,kőkeményen megmondtuk,hogy bebizonyítva a direkt sávszél. korlátozás,azt is megmondtam,/1270-en javasolták!!!/hogy minden bizonyítékkal elküldve a felettes szervüknek!Abban sincs igazad,hogy 1-2 év----1-2 hét alatt lép a Gazdasági Verseny Hivatal/GVH/!
  • Matte
    de nem ám.

ha valaki ezzel akar kísérletezni, akkor ajánlom hogy ne nagyon lépje túl a 6-7 gigát, mert nagyon vaskos számlát kaphat a végén.

(az imageshack meg egy rakás szar)
  • Csak77
    Ez a torrent dolog nem fog bejönni.
  • ocsieu
    Nem kell, de ha csökkenteni akarod a (P2P-használat miatti) sávszélkorlátozás esélyét, (és nem szeretnél lemondani a torrentről), ezekkel jó(bb) esélyed lehet arra, hogy megúszod... Az egyetlen dolog, ami miatt (valószínűleg) korlátozni fognak, az a nagy mértékű adatforgalom...
  • atila4
    Igen,lécci ird le részletesen
    Köszi
  • Montanosz
    kifejtened bovebben hogy az ingyenes szerver mire kell,meg a anonymezer program es hogy miert jo ez torrenthez?
  • ocsieu
    Kihagtyam, hogy a max kapcsolatok számát 3-4-re korlátozd a torrent kliensben... És max 1-2 kapcsolatot engedélyezz/torrent... Jó tracker esetén szerveresek miatt nemhiszem, hogy ezek a beállítások jelentős sebességcsökkenéssel járnának...
  • ocsieu
    Hi srácok! Olvastam minden hsz-t... Egyik szemem sír, másik nevet... Mindent figyelembe véve, valószínűleg előfizetek vodanetre... Viszont először teszt következik, mégpedig vitamax csomaggal... Ezután további tesztelést tervezek előfizetéssel, internet szabadonnal, ámde hűségnyilatkozat nélkül... Kíváncsi vagyok, a hűségnyilatkozattal nem rendelkező ügyfelekkel szemben mi lesz a szitu...
    Vodafone nagyon betalált ezzel a "korlátlan" csomaggal, de tény, hogy lépcsős sávszélcsökkentés jobb megoldás lenne... 5-10-20-40GBonként...
    A rendszergazdikat kijátszani elég nehéz lenne, mivel ők rengeteg információt látnak rólad, illetve internetezési szokásaidról, és hatékony eszközök vannak a userek kordában tartására... Erre szükség is van, de csak ha bizonyos dolgok előre, publikusan le vannak fektetve...
    Mindenesetre kíváncsi lennék, mit kezdenének a vodánál, ha a többség inkább megvenné vitamax csomagban a szélessávú internethez szükséges modemet, és hűségnyilatkozat nélkül fizetne elő netre... Ismerve a szerződésbontással kapcsolatos költségeket, és eseteket, a csökkentett sávszélességnél még a vitamax 5G is jobb ajánlatnak tűnik.... Azt csaknem korlátozzák, és 5GB netezésre, mailre, IM-re bőven jó... Kevés zene is belefér, meg havi 1-2 film...
    Aki szeret torrentezni, de nem kíván szervert bérelni, itt egy jelenleg ingyenes szolgáltatás...
    http://asva.info/imageshack-ingyenes-torrent-szerver-fejlesztesek-2008-07-27.html

Sztem egyébként torrentezni is simán lehet a vodanettel...
    Csak pár dologra kell figyelni...
    1. soha semmilyen p2p oldalt (utorrent, bármilyen nyílt, vagy privát trackert, seed-szervert, imageshacket sem...) ne látogass meg vodanetről közvetlenül... Használj megbízható proxy-t, esetleg anonymizer-t, VPN-t...
    Torrent kliensben ne az alapértelmezett (6881-6889) portokat használd, max 1-2 letöltést engedélyezz egyszerre, miután lejött a cucc, álljon le a seed (persze az arányodra figyelj, de évente 1x elég lesz szervert bérelned...), csak titkosított kapcsolatokat engedélyezz a kliensednek (ezesetben előfordulhat, hogy lassabb lesz a letöltés, de az is előfordulhat, hogy nem tudod letölteni az aktuális linux iso-t...:) Ha ezeket a dolgokat betartod, SZERINTEM nem kell lemondanod a torrentről ("KORLÁTLAN") vodanet esetén sem...

Kicsit csodálkozom rajt, hogy senki nem írta, hogy azt írta/mondta/jelezte volna az üszinek, hogy kérem-szépen ez kőkemény sávszélességkorlátozás, nem használt P2P-programot, nem sértett ÁSZF-et, akkor mégis hogy a csudába...? Mutassanak bizonyítékot, hogy P2P-ezett, ÁSZF-et sértett, vagy ne várják a számlák kiegyenlítését...
    Előre látom mi lesz ebből a dologból ismét...
    Majd 1-2 év múlva a GVH, NHH 20-40 millára megvágja a vodát, de persze ettől nektek, akik 2.szorra is "bevettétek" (én is be fogom..., de hűségnyilatkozat nélkül...), a korlátlan szó jelentését(UPC, ADSL után szabadon...)... Az nem számít, hogy az átejtettek, károsultak a hűségszerződés felbontásának töredékét sem fogják látni...

Apropó:
    VMC E870 Express 7.2Mbps HSDPA adatkártya függetlenítésről mit tudtok?
    Érdekelne vodás és "nem vodás" megoldás is...
  • Csak77
    "Jó" lesz! De, ha belegondolsz, teljesen logikus a dolog.
  • atila4
    jóó de mivan akkor ha megin nem lesz jó? akkor 5000 csak úgy elmegy:S
  • Csak77
    Én közel lakom hozzád, és nekem is 50k volt éjjel, napközben 15k, egészen a számcseréig, ami után 5megás lett éjjel nappal! Számcserével 100%, hogy visszakapod a sebességet, mert a korlátozás a modemhez rendelt számhoz van rendelve! A hálóztattal nincs semmi baj!

Mellesleg a Vodafone "technikus" munkatársai olvassák ezt a fórumot, és ph-t is, ismerik a www.vodanet.extra.hu oldalt, tudnak mindenről! Miért nem mész be egy ügyfélszolgálatra, és mutatod meg a modemet, kérve, hogy teszteljék, majd teszteljék a sajátjukat? Hivatkoz ezekre a fórumokra!

Számot annyiszor cserélsz amennyiszer akarsz, olyan nincs, hogy "nem lehet"! Fizetni viszont kell érte, ingyen nem fogják cserélni.
  • atila4
    Hát nem tudom hogy megy majd még próbálgatom...azt mondta nem áll módjukba lecserélni újból...
  • zfr PITE
    Mi az, hogy nem hajlandó újra cserélni? Ha neked pont olyan számod lett, ami "egybeesik a kedvenc macskád halálának dátumával", és ezrt akarod cserélni, fizeted az 5E-t, akkor cserélnie kell nem?
  • atila4
    Nekem nem segített...elvileg mindenkinek segített!
    Jah és a voda nem hajlandó újból számot cserélni
  • zfr PITE
    Szerintem hálózati teljesítménytől függ, hogy visszaveszik-e napközben 50 KB/sec alá: A Blahán, ahol simán ment a 7,2 régebben, ott most is megvan napközben az 50Kb, míg máshol, ahol próbáltam és régebben is csak 3G volt, ott tényleg napközben a 25 KB a maximum és este jön 50.
    Én pénteken voltam reklamálni, hogy letelt a 15 nap és semmi változás, kérek új számot, de nem adtak(!) mondván, nem oldaná meg a problémát. Nem erőltettem, mert annyiban igazat adtam a csávónak, hogy ha ő felhívta a "technikus kollegát", aki azt mondta neki, hogy nem változtatna semmit, ingyen nem engedték, akkor ha én fizetek érte, és nem változik, akkor őt vonják felelősségre, mert "kicsalta" tőlem a pénzt.
    No most akkor tényleg megoldotta a problémát a számcsere, mert volt aki azt írta, hogy nála nem?!
    Egyébként ott a boltban pénteken ismét megígérték hogy visszahívnak a technikusok, de ebből nem lett semmi, csak egy kedves kiscsaj telefonált velem szombaton, és ő is megígérte, hogy technikus fog visszahívni.:-)
    Azóta is hívnak...
    Úgy gondolom, hogy mivel hazafelé úgyis útba esik egy Voda-márkabolt, ezentúl gyakran fogok betévedni és elbeszélgetni velük...
  • Csak77
    Igen. Azért én hatalmasat csalódtam ebben a cégben.
  • vohanyi
    Nekem 4.5Mb/s. fölé nem ment,Neked nem 220-as van,ugye?
  • Csak77
    Srácok... sim csere, és szám csere után:

Szemét egy banda ez a vodafone!
  • Fabio Capello
    rajta vagyok, elhiheted...
  • Matte
    hát igen...
  • vohanyi
    Azért ha akarnál tudnál mit tenni....
  • Csak77
    Éjjel 23.00-tól van 50k/s... ez már tény.
  • Fabio Capello
    nem fogok ezzel szórakozni, hogy számcsere, meg visszaadják egy havi pénzt stb.... Vagy önként veszik le a korlátozást, vagy a gatyájukat is leperlem róluk (van egykét jó ismerősöm az ügyészségen is, meg a fogyasztóvédőknél is) - csak persze amíg nem korlátoznak le engem is, nem tudok mit tenni...
  • vohanyi
    Ha 1270,akkor 5-ös menü,majd 0-ás gomg.-technikai osztály.Itt volt az "online" számcsere,és itt hivattam vissza megem a hálózat-mérnökkel.-de minek....
    Capello-nak teljesen igaza van!A hivatalos helyeken kívül már vagy 5 médiának elküldtem,NHH foglya sz.tem kirobbantani...
  • Fabio Capello
    ezért mondtam nemrég, hogy nem állok le tökölni velük, kapásból email a szakmai vezetőségnek, NFH-nak, illetve minden itt található szervezetnek, és nem kizárt hogy egy-két médiának is a tudomására jut...

Ez az egyetlen megoldás, minél több helyre, minél nagyobb nyilvánosságot, minél több mellénk álló személyt kell gyűjteni magunk köré!