3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
-
#715 Azt nem tudom, miért 25ezer, de valószínű a túllépés miatt lett ennyi. Megkérdem majd a tesómat, mert ő a tulajdonosa a netnek. Amugy mi az h ftp-ről töltesz? Az mi? -
#714 Hát, sajna ez nem biztos hogy az ő hibájuk, bár lehet, de én inkább arra gondolok,hogy mire a posta meg minden nyavaja, szóval mire megjött a levél addigra legalább eltelt 10 nap, amikor te még azt hitted,hogy minden rendben.
A büntetés amúgy azért lett,mert hogy ennyivel léptétek túl az 5GBot az átváltás után? -
#713 Ez rendben. De a felzólítás az már nem volt korrekt dolog. Szinte egyszerre jött meg a felszólítás, a bírság, és az h korlátozva vagyunk. Na mind1 -
#712 Természetesen filmeket is töltök, mindent ftpről.
Ez az 5GBig használhatsz fájlcserélőt úgy működik, ahogy le is van írva,hogy összes adatforgalom 5GB-ig, tehát, ha TE 3MBot leszedsz torrentről, de közbe sokat nézed a youtube-ot,vagy töltesz le honlapokról és ezzel meghaladod az 5GB-ot, akkor őket nem érdekli,hogy te csak 3MBot torrenteztél, egyből korlátoznak.
De ez így is van leírva, valószínűleg félre értelmeztétek a tájékoztatást.
"Extrém használatnak minősül a Fájlmegosztó/-cserélő programok üzemeltetése abban az esetben, ha a tárgyhavi összes adatmennyiség meghaladja az 5 GB-ot. Ebben az esetben a szolgáltató jogosult az előfizetést felszólítás után, a következő számlázási ciklusban a Vodafone Internet 5G tarifacsomagra átváltani, és aszerint számlázni."
Máskor alaposabban olvasd el. -
#711 Érdekes dolgok vannak itt. Köszi mindenkinek, várom a tapasztalatokat! -
clubfor #709 Ha ez megnyugtat, ezt velem is eljátszották kb. a második-harmadik bejelentésem után. Szegények azt nem fogták fel, hogy ezzel max. néhány % sávszélesség nyerhető (ekkor jöttem rá, hogy nem érdemes nekik válaszolni, mivel a rendszerük úgy működik, hogy a válaszukkal lezártnak tekintik az aktuális bejelentést, a válasszal új bejelentést generálsz, amire aztán valami harmadik ember kezd el hülyeségeket összeírkálni). -
zfr PITE #708 Az ember mintha a falnak beszélne a Vodafone-nál: csak a sablonleveleket kapja meg, nem tud túljutni azokon, akik nem értenek hozzá és segíteni sem képesek...
Ha leírom, hogy kipróbálom másik előfizetéssel is, azon az én gépemen is megy a net 600KB/sec, akkor miért is akarják telepíttetni velem a tcpopt. programot, mondván meggyorsítja a netet, hová, azzal már elégedett lennék, sőt...
Vodafone ügyfélszolgálattal levelezni/telefonálni=falra hányni a borsót.
"Köszönjük, hogy válaszával felkereste ügyfélszolgálatunkat!
Elektronikus levelében jelzett panaszával kapcsolatosan szeretnénk megerősíteni előző levelünkben leírtakat, miszerint, egy rövid ideig fennálló hiba követeztében a korábban megszokotthoz képest átmenetileg sebesség csökkenés következett be, amely azonban nem érintette az Általános Szerződési Feltételek 3. számú mellékletében rögzített, és a cégünk által garantált le és feltöltési sebesség értékeket. A hibát
a felismerését követően, augusztus 7-én elhárítottuk.
Az Ön által megrendelt szolgáltatást az előfizetői szerződésben, az annak részét képező Általános Szerződési Feltételekben, és mellékletében meghatározott technikai specifikációknak megfelelően biztosítjuk. A panasza kivizsgálása alapján azt látjuk, hogy a szolgáltatást a vállaltak szerint biztosítottuk.
Cégünk továbbra is a szerződésben meghatározottaknak megfelelően biztosítja minden ügyfele számára a szolgáltatást, természetesen a technikai fejlődés további lehetőségeinek folyamatos kihasználásával emelve a szolgáltatás színvonalát.
Engedje meg, hogy a figyelmébe ajánljunk egy programot, melynek használatával jelentős javulást érhet el a sebesség növelését és stabilitását illetően.
Amit a programról szükséges tudni :
Fix szélessávú megoldásoknál is ismert jelenség, hogy a számítógép alap
rendszerbeállításai mellett nem lehet teljes egészében kihasználni a kapcsolat
maximális áteresztőképességét. Ezt az úgy nevezett TCP protokoll sajátosságai
okozzák. A TCP Receive Window Size paraméterét megváltoztatva orvosolható ez a
probléma. Az Interneten több ehhez kapcsolódó segédprogram is található (mint
például http://www.speedguide.net/tcpoptimizer.php), ezek használatát azonban csak
tapasztalt Előfizetőinknek javasoljuk, saját felelősségükre!
A letöltés lépései:
1. Legyen kedves elmenteni a merevlemezre a következő linkről az ingyenesen
letölthető alkalmazást egy általunk kiválasztott alkönyvtárba:
http://www.speedguide.net/files/TCPOptimizer.exe
2. Futtassa a letöltött TCPOptimizer.exe programot
3. Állítsa be a csúszka segítségével a Connection Speed-et 3500 Kbps-re
4. Válassza ki alul az Optimal Settings opciót
5. Nyomja meg az Apply Changes-t
6. Erősítse meg az OK gombbal
7. A program megkérdezi, hogy indítsuk-e újra a számítógépet.
8. Indítsa.
Fentiekkel kapcsolatos szíves megértését és együttműködését köszönjük!" -
speeki89 #707 Tibi ajánlom hogy olvasd végig a topicot. Matte már leírta. Nem fog nyomozni utánad a voda hogy te mikor használtad a fájlcserélőt, mikor nem.. Ha az 5gigát rendre túl lépted nagy mennyiséggel megnézik hogy akár 1kb-ot is töltöttél-e fájlcserélővel és ennyi.. nem fogja érdekelni őket hogy most te 5gigáig torrenteztél, és efelett már nem! -
#706 Ez le van irva h 5GB-ig(mert ugye e felett már extrém felhasználó az ember)lehet használni. És ugye azért van ez mert nagyon terheli a hálózatot blablabla........ Már voltunk biróságon, mondta is a bírónő h nem érdemes ennyiben hagyni a dolgot. Tehát csak nem mi vagyunk a hülyék........Ment is levél a vodának, azóta semmi. De persze amig nem fizettük be a 25 ropit addig a netet is kikapcsolták. Ha kell az újságot is előmatatom, és leírom h az mit ír. Mondjuk azt h rosszul tájékozatnak, félrevezetnek........ -
#705 "Mikor mi kötöttük a netet, akkor arról volt szó, hogy lehet fáljcserélőzni, de 5Gb-ig max."
szerintem ilyen sosem volt, vagy félreértettétek, vagy félretájékoztattak titeket. ha az utóbbiról van szó, lehet reklamálni sztem. 25000 bírság? ez komoly? csinálhatnak ilyet? semmi törvénybeütközőt nem tudnak rádfogni, ezt mégis mire fel gondolták? -
#704 Mikor mi kötöttük a netet, akkor arról volt szó, hogy lehet fáljcserélőzni, de 5Gb-ig max. Amit nem is haladtunk meg. Első hónapban szedtünk le 2 avi filmet torrenttel. Aztán a kis vodafonos újságban is írták, h 5Gb-ig lehet fáljcserélőzni. Tehát nem is izgultunk. Ekkor leszedtem limewirerel vagy 100MB zenét. És egyszercsak jön a felszólító levél. Ekkor leálltunk. Ez a film letöltésre vonatkozott. Rá egy hétre jön a levél h le vagyunk korlátozva(úgye közben zenét is szedtem, ahogy irtam)+25000birság. Sztem ez nem egy korrekt dolog. Miután filmet szedtünk akkor kellett volna rögötn levelet küldeniük. Így esélynk sem volt kivédeni a dolgot. Nekem ez nem tetszik. -
RolandX #703 Ha p2p (fájlcserélő) alkalmazásokat használsz, ne is csodálkozz, ha áttesznek az 5G-s csomagba; ez nem "köcsögség" egyértelműen le van irva a szerződésben, hogy DC++, Torrent kliensek, eMule, stb használata esetén havi 5 GigaByte felett extrem felhasználónak minősülsz, aminek első lépéseként figyelmeztető levelet kapsz, után pedig 5G-s csomag. Megjegyzem ha nálad erre került a sor, akkor felejtsd el a nagyobb méretű fájlok letöltését, mivel keményen megfizettetik veled az 5 GB feletti forgalmad.
Sok felhasználónak a problémája ezen messze túlmutat, mivel az ÁSZF-t betartva lettek lekorlátozva kb az addigi sebességük tizedére, számszerűsítve nappal 15 Kbyte/sec, éjszaka 48 Kbyte/sec maximális letöltési sávszélességre ami már - a te szavaiddal élve - "köcsögség" definicióját inkább kimeríti :).
Egyébként, hogy a kérdésedre is válaszoljak, nekem március óta van előfizetésem, budapest X. kerületében maximálisan 3-350 Kbyte/sec sebesség érhető el. Viszont napszaktól függően jelentősen változik, este van, hogy 100 Kbyte/s alá is megy ez az érték.
A lefedettség egyéb területein (pl XIII kerület, Pesterzsébet) viszont vígan megvan a max sávszél 4-4.5 MBit is.
Üdv: Roland -
#702 Gery85! Filmeket is töltesz meg játékokat? Ha igen honnan? -
#701 Sziasztok. Én is voda netet használok, és alapvetően ninc is bajom vele. Nekem most jelenleg 300kb/sec-cel tölt átlagosan, de van h 600, van hogy 100. Én vidéken lakom, még kiépülőben van a 3G. Kérdezném h kinek mennyivel tölt. Mire lehet maximálisan számítani? Amugy fálcserélő használata miatt lekorlátoztak 5G havi forgalomra, amit elég nagy köcsögségnek tartok. És nem is lehet ez ellen mit tenni......... -
#700 Én rengeteget töltök, ilyen 50-150GB között egy hónapba és még sose korlátoztak le, mióta megvan a net egyfolytában jó sebességgel megy! Szerintem tényleg csak valami technikai hiba lehet nálatok. -
zfr PITE #699 Régebben 600KB/sec is volt, most ~50 a max. Szóval nem állt vissza, kamuznak ismét. -
Csak77 #698 És valóban visszaállt a korábban megszokottra? -
zfr PITE #697 Megkaptam a sablonválaszt a Vodafone-tól
Most már csak a sebességet kellene visszaállítani...
Egyébként nem érzitek "furának" azt, hogy 13-án jelzi az ember a hibát, amit már 7-én kijavítottak? És még le is írják...
"Hivatkozva a 2008. augusztus 13-án érkezett elektronikus levelére, ezúton küldjük
válaszunkat.
Mindenekelőtt engedje meg, hogy a felmerült kellemetlenségért szíves elnézését kérjük!
A mobilinternet szolgáltatásban korábban tapasztalható sebességcsökkenéssel
kapcsolatban a következőkről szeretnénk tájékoztatni.
A szolgáltatás felhasználói egy rövid ideig fennálló hiba követeztében a korábban
megszokotthoz képest átmeneti sebességcsökkenést észlelhettek, amely azonban nem
érintette az Általános Szerződési Feltételek 3. számú mellékletében rögzített, és a
cégünk által garantált le- és feltöltési sebességértékeket.
A hibát annak felismerését követően, 2008. augusztus 7-én elhárítottuk.
Technikus munkatársaink leellenőrizték a 70 ...-es hívószámú Internet
előfizetés adatforgalmát, amely alapján kijelenthető, hogy a sebesség visszaállt a korábban megszokottra.
Amennyiben a továbbiakban az augusztus első hetében tapasztalthoz hasonló hibát
észlelne az Internet használatakor, kérjük, azt ügyfélszolgálatunkon jelezni
szíveskedjen!
Szíves megértését köszönjük! Bízunk abban, hogy segítségére lehettünk!" -
RolandX #696 Vagy megnézed az egyik számládon a számlázási időszakot, vagy ha még ninca akkor küldesz egy sms-t a 1751-re NET szóval, arra jön egy sablon szöveg, ami kb igy néz ki:
"Tisztelt Ügyfelünk!GPRS Internet forgalma 563.03 MB,melyet 2008.03.14-tòl mérünk.Szàmlafizetö:2******9.Tàjékoztatò adat.Az utolsò frissìtés dàtuma:2008.03.19."
Ebből már tudod, hogy adott hó 14-től köv hó 13-ig tart.
Remélem tudtam segíteni! Üdv -
#695 Legalább 4-féle variáció van,nekem pl.25-től 25-ig.Van,akinek 5-től,1-től..... -
wouhn #694 srácok, meg tudná valaki mondani, hogy mettől meddig tart a számlázási időszak? -
zfr PITE #693 Nálam még mindig lassú a net, pedig már lejárt a havi fordulóm és augusztusban nem voltam gépközelben, így jóval 5 Gb alatt van a forgalmam... Kb. hetedikén hívtak utoljára azzal, hogy elkérjék a biztonsági kódomat a válaszukhoz a fogyasztóvédelem felé, de onnan sem kaptam még visszajelzést. 13-án írtam e-mail a Voda ügyfélszolgálatnak, de azóta sem kaptam választ. Ma ráérek, majd telefonálgatok nekik... -
#692 Lassan,de biztosan...
"Tisztelt Vohányi Úr!
a KOSÁR magazinnak elküldött panaszát kivizsgálásra továbbítottam a Vodafone-nak. A válasz után eldöntjük a további lépéseket.
Tisztelettel
Fischer Gábor
Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület
Infokomunikációs szakértő
30-9199205
[email protected]"
-
Csak77 #691 Igen, de ez majd időfel úgyis ki fog derülni, hogy igaz, vagy kamu! -
#690 Mégegyszer : Idézet a Voda leveléből :
Az Ön által mellékelt 2008. augusztus 8-tól érvényes Internet szabadon akció részvételi feltételei csak és kizárólag ezen időszaktól megkötött új mobil internet előfizetésekre vonatkozik, az Ön szerződését nem érinti a változás.http://www.vodafone.hu/microsite/mobilinternet/download/internet_szabadon_reszveteli_080808.pdf -
#689 tény, hogy egyoldalúlag nem lehet szerződést módosítani már meglévő szerződésnél, de ha mégis, akkor kötelessége tájékoztatni a vevőt a változásról, illetve választást ajánlani, hogy kíván e a jelenlegi csomagban maradni, vagy változtatnál e -
#688 ez azért így eléggé érdekes lenne, ha így lenne.
gondolj csak bele. ilyen erővel egyszercsak azt mondhatnák, hogy 1 mega felett mindenkit lekorlátoznak 2g sebességre, ugyanaz a kategória, csak durvább számokkal. ezekután kötelessége lenne az ügyfélnek még 2 évig szopni nála? amikor 2 évre valaki szerződést köt, az a minimum, hogy tudja, hogy milyen szolgáltatásra kötelezi el magát ennyi ideig. -
Csak77 #687 Véleményem szerint nem igazán lehet ezért a hűségnyilatkozatot felmondani. Azt hiszem a szerződésben benne van, hogy a szolgáltató bármikor változtathaz a szerződési feltételekben.
Engem tulajdonképpen nem maga a korlát bosszant, hanem ez a stilus amit a vodafone képvisel! -
#686 mondjuk az más kérdés, hogy a másik 2 szolgáltatónál még ennél is nagyobbat szopni, nagyságrendekkel. -
#685 egyébként egy kérdés:
a vodafone amit csinált, az gyakorlatilag egyoldalú szerződésmódosítás.
javítsatok ki ha tévedek, de ilyenkor nem az van, hogy joga van az ügyfélnek felbontania a hűségnyilatkozatot és otthagyni őket a f@szba? -
Csak77 #684 Végre! -
#683 Na nekem még mindig lassú de nembaj....akkor ha egy hónapba nem haladom meg az 5gb-ot akkor vissza adják a sebességet? -
#682 na, mégsem fenékig tejfel ez sem... elég geci húzás, de még így is sokkal jobb, mint a másik 2 szolgáltató csomagja, viszont azok nem is kínáltak ilyen csomagot, nem is proóbálkoztak ilyennel, kegyetlenül lehúznak mindenkit, nem is tagadják. -
#681 Idézet a Voda mai leveléből :
Az Ön által mellékelt 2008. augusztus 8-tól érvényes Internet szabadon akció részvételi feltételei csak és kizárólag ezen időszaktól megkötött új mobil internet előfizetésekre vonatkozik, az Ön szerződését nem érinti a változás.http://www.vodafone.hu/microsite/mobilinternet/download/internet_szabadon_reszveteli_080808.pdf
Felhívjuk továbbá szíves figyelmét, hogy a 70*******-es hívószámú mobil internet előfizetésén egy rövid ideig fennálló hiba következtében a korábban megszokotthoz képest átmeneti sebesség csökkenés következett be, amely azonban nem érintette az Általános Szerződési Feltételek 3. számú mellékletében rögzített, és a cégünk által garantált le és feltöltési sebesség értékeket.
A hibát a felismerését követően információink alapján 2008. augusztus 7-én elhárítottuk, a szolgáltatás már megfelelően működik.
A mobil internet előfizetésére vonatkozóan bejelentett kötbér-igényét a fentiek miatt nem találtuk jogosnak, ugyanis a sebesség csökkenés nem érintette az Általános Szerződési Feltételek 3. számú mellékletében foglaltakat.
A fentiek miatt szíves megértését köszönjük!
Tisztelettel:
Villangó Ferenc
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport
by
-
#680 Eredeti cikk : http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=1049&oldal=1 -
Matte #679 http://asva.info/ujra-trukkozik-a-vodafone-2008-08-18.html -
ocsieu #678 :D:D Az fel sem merült benned, hogy marketingfogás? Szerintem a múltból tanulva (gprs), tudják, tudták, mit tehetnek meg, illetve az mibe fog fájni, ha egyszer probléma lesz belőle... Ettől függetlenül úgy gondolom, voda komolyan veszi a 3G-t. Annak meg különösen örülök, hogy EDGE-be nem fektetett komoly pénzeket, így talán több marad 3G-re... -
#677 Emlékszem decemberben szerződéskötéskor Europarkban,FlashGet miért 'extrém',pl. Skype meg mehet?--FlashGettel akár éjjel-nappal lehet letölteni,de kevés olyan hülye van,aki éjjel-nappal videotelefonál-válasz.
Na azóta is webesről csak FlashGet/1.73/,tudtam,hogy nem köthet bele,ebbe nincs p2p.És úgy lett.Egy ejnye-bejnyét se kaptam,csak.....Nagy bünti lesz még voda... -
Matte #676 baromságról folyó vitát, anyázást, személyeskedést privátban tessék folytatni. -
user2008 #675 pontosan :)