3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • Csak77
    Az a baj, hogy én nem igazán tudok ingerülten beszélni egy nővel, megasztán nem sok értelme lenne azt a szerencsétlen csajt lebaszni, aki végkép nem tehet az egészről. Na azért amikor elmondom, hogy nyilvánvalóan nem a Neró, vagy a Daemon Tools a hiba forrása, és kellene találni más megoldást, mire elmondja, hogy ÉN mérjek NEKIK egy nap 5 időpontot, és mondjam be, akkor azért felmegy a pumpa rendesen, és inkább lebaszom a telót...
  • Fabio Capello
    nem parasztság ez esetben ha beléjük fojtod a szót, mondd meg konkrétan, hogy hagyják a sablondumát, már végighallgattad 10x...
  • Csak77
    Amikor én probáltam a telefonos ügyfélszoglálatot, akkor nem tudtam eljutni semmilyen technikusig... mindig nő vette fel, ők pedig mondták az agymosott dumákat. Nem tudtak tovább kapcsolni sehováse.
  • vohanyi
    pl.ez a link : http://www.metnet.hu/?m=radar
    most is 2.5Mbit/s.-al jön le,korlátozás alatt ilyenkor 150kbit/s-el jött!
  • vohanyi
    Még a legelején mondtam a hálózatmérnöknek,amikor felhívott,szerződésbontás-díjmentesen,esetleg újra-szerződés->"ez túl drága...."na ekkor egyből jóváírt egy hónapot,belátta,hogy gond van,cirka még 3hét...türelem!Hát nem volt...Egyébként szerintem 45 napra korlátoznak.
    Várd meg,hogy mit lép az NHH,addíg online számcsere.Biztos,hogy mindent jóvá fognak írni!Kötbér,stb.
  • Matte
    márpedig le fogják (idő kérdése). Én csak azon vacilálok hogy meglépjem e azt, hogy bemegyek a Vodához (nem nálam, hanem ahol kötöttem) és mondjam nekik hogy akkor itt, most szerződésbontás, kötbért pedig nem fizetek, az okok ismertek. Valószínűleg úgyis beperelnének, ahhoz pedig....

vohanyi, te mit gondolsz erről? Mert hogy még én fizessen 25k-t hogy le tudjam mondani ezt a szart....
  • Csak77
    És akkor mit fogsz csinálni ha újra leszedik a sebességet?
  • vohanyi
    Nekem a végső bizonyíték "online" számcsere.SIM modemben-1270-számcsere-hazamegyek-tuti!Hangfelvétel vodánál,meg nálam!:-)
  • Csak77
    Azért ez igy eléggé szar... én két évet írtam alá, még van közel 100.000 ruppó, amit most fizessek egy régi modemes időket idéző sebességért? :(

http://vodanet.extra.hu/
  • vohanyi
    Mivel túl nagy a csend,összes mail összegezve/voda-válasz..stb/elküldtem 10 perce a NHH-nak,válasz:
    Tisztelt Vohányi András Úr !

Levelét, melyet a Nemzeti Hírközlési Hatóság Országos Informatikai és

Hírközlési Főügyeletének címére küldött, megkaptam.

Tájékoztatom, hogy Hatóságunk belső munkamegosztása szerint az

ügyfélkapcsolati tevékenységet az Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási

Osztály (e-mail címe [email protected] <mailto:[email protected]>) végzi, ezért az Ön levelét továbbítottam

részükre, válaszadás céljából.

Tisztelettel

Geiger András

ügyeletes
  • vohanyi
    Szerintem azonnal mail a Fogyasztóvédelemnek,minden bizonyítékkal együtt!
    Júl15-én küldtem,válasz 22-én:
    Tisztelt Uram,

Levelét köszönettel vettük.

A problémával megkerestük a szolgáltatót, válaszukat várjuk.

Az ügy súlya miatt tájékoztattuk a szolgáltató felettes szervét, a Nemzeti Hírközlési Hatóságot is. (Tőlük nem várunk választ, mert egyedi panaszokkal nem foglalkoznak, csak akkor, ha nagy számban érkeznek egyazon problémára.)

Üdvözlettel:

Selmeczi Balázs

elnök

Fogyasztóvédő és -Érdekszövetség Alapítvány

www.fogyasztovedelem.hu

-----Original Message-----
    From: Vohányi András [mailto:[email protected]]
    Sent: Tuesday, July 15, 2008 10:05 PM
    To: Fogyasztóvédelem
    Subject: Internet Szabadon--sebességkorlátozás?!
    Importance: High

29-ei számcsere óta rendben.Kaptam 1 havi jóváírást,de számcsere 5 ezer.Kötbérigényt,stb.,válaszleveleket újra Fogyasztóvédelemnek,azóta semmi hír....
  • Matte
    én honlaptervezéssel foglalkozok, csináljak neki valami durvát? :D

egyébként csináld és tényleg..

MINDENKI! TERJESSZÉTEK!
  • Csak77
    http://vodanet.extra.hu/

folyamatosan frissitem! terjesszétek!
  • fiman28
    Amikor én bementem a kaposvári nagy vodafone-hoz ott a srác csak nézett, hogy ő ilyenről nem is hallott, mef, hogy neki milyen szépen megy a dolog, milyen jó sebességgel.Ez az után volt,hogy 2xra is megkaptam a "Megvizsgáltuk, semmi gond, minden nagyon jó " válasz e-mail-t. Akkor mondta, miért nem hívom fel onnan a 1270-et. Meg is tettem, csak és egyből mondtam, hogy a csajnak a telefonba, hogy adjon 1 technikust. Az az igazság, hogy csak azért nem kezdtem el üvöltözni a telefonba, mert velem volt a haverom. A technikus épp elkezdte volna a monológját,de udvariatlanul beléfojtottam s szót, rövidre zártam a dolgokat, megmondtam, hogy ne is próbálozzon a hálózati probléma, vírusírtó/tűzfal stb. szöveggel. Elmondtam,hogy csak is a sim kártyával lehet a gond, pontosabban az előfizetésemmel, mert ki tudtam próbálni ugyanazon a gépen és helyen a sim és a modem cserét. Na akkor elnézést kért, beszélnie kell egy másik osztállyal. Mondom rendben. Amikor ismét a vonalban volt, oké rendben, próbáljam meg 2xra is a sim cserét, ha ez sem válik be, akkor ingyen számcsere. Ez meg is történt, bejegyzést tett az adataimhoz, hogy esetleges számcsere.
    Mire ki tudtam próbálni az új sim-et addigra ők bezártak, de semmi gond, elmentem a plázában lévőbe, a csaj ismerősként üdvözölt, egyből mondtam, hívja az ügyfélszolgálatot. Vázoltam neki, hogy már beigérték a számcserét ingyen, ő azt mondta,hát az nem ingyenes. Én: nekem azt ingyenesre igérték. Eljutott ő is gondolom ahoz, akinek joga volt dönteni,ok, ingyenes számcsere, s még azt is megkérdezték, hogy milyen számot akarok, s hogy amit ők adtak elfogadható e nekem. Azóta minden simán megy, a sebességem ismét a régi.
    Amúgy én is írtam a fogyasztóvédelemnek és a hírközlés felügyeletnek is.
    Azóta folyamatosan olvasom azt és a másik fórumot is, lehet, hogy nekem szerencsém volt, amiért ingyen cseréltek számot? Mert másoknak pénzbe került. Én csak egy dolog miatt használom a vodát, mert ahol netezek, csak ez az 1 lehetőség van, s a vodáé az egyetlen "korlátlan" mobil net. De akkor is, csesszék meg. Az a minimum lenne, hogy mindenkinek ingyen számcsere és jóváírás, vagy kötbér fizetés.
    Matte-nak igaza van abban, hogy ha bármelyik sorstársunknak lenne vmilyen fejes ismerőse, akkor lehet, hogy vezető hír lenne, a Vodafone korlátozza előfizetőit, mert amúgy ez a kézifék behúzás már elég rég tart.
    Még csak hírt sem olvastam, hogy vizsgálódnának a vodánál. Remélem jól a nyakukba sóznak egy elég nagy bírságot, hogy tanuljanak a dologból. De ez, a magyar helyzetet és gyakorlatot ismerve eléggé kérdéses.
  • Csak77
    Hát ja! Én két napja voltam az Arkád Pláza-ban, bevittem a modemet. Mondtam a srácnak, hogy miért van visszavéve a sebesség? Erre elkezdett pofákat vágni. Nekem kurva kellemetlen volt, mert láttam az arcán, hogy "na itt egy láma". Nagynehezen betette a modemet a kis gépébe, és mutatta, hogy milyen szépen tölti az index.hu-t... a baj az volt, hogy vagy 3 percig! Kértem, hogy nézzünk már meg egy letöltést! Az origo-n elkezdett tölteni egy file-t, 10-15k/s, az én modememmel! Kértem, hogy nézzük meg ezt egy másik modemen... be a másik modem, azon 100-120k/s, és állandóan vigyelte, ha 1-2k-val csökken, és hangosan kommentálta, hogy "figyeld, hogy csökken"! Erre jött a dumával, hogy töröljek le mindent a modemről, és tegyem újra! Komplett hülye! Ott is hagytam a picsába.
  • Matte
    azt. ilyenkor sajnálom hogy nem vagyok "nagyember"...
    hogy nincs ismert ismerősöm / rokonom... mondjuk a tv2 vezérigazgatója.

Annyira bealáznám a Vodát. Mocskos fasszopó gennyes buzi banda.
  • Csak77
    Azt a büdös kurva istenit! Nekem is pont ez van!
  • Matte
    egész egyszerű: kb reggel 9-10 környékén visszaveszik este 11 / éjfélig. Ilyenkor a max 15 kb/s, éjféltől reggelig pedig gyönyörűen belőtt 50 kb/s.
  • ferike89
    jelentem nekem is behúzták a kéziféket.
    Március közepén fizettem elő, a forgalmam max 40-50 Giga volt havonta.
    Pár napja 30-40 kbyte/sec a max sebesség. De különösen szar: 10-15 kbyte/sec.
  • Matte
    nem túl okos dolog fórumba beírni az msncímed.
  • fiman28
    Elvileg felvettelek.
  • atila4
    Na nekem is vissza ált de a sebesség 380kb\s :(
    fiman te ugye Kaposvári vagy? ha igen vegyél fel msn-re: [email protected]
    Köszzi
  • fiman28
    Nálam is szétszállt a net fél 5 körül, most már helyre állt, s most mértem a speedtest.net-en a legnagyobb értéket, 5448 kbit.
  • Csak77
    Jaigen!
  • vohanyi
    Van-HSDPA,3G,2G/GPRS/
  • Csak77
    Nekem rendes HSDPA csatlakozásom van, 297kbps sebességel! :( Amúgy, mi az a 2G?
  • Fabio Capello
    sablonduma
  • atila4
    Felhívtam 1270-et azért csak 2g-vel tudunk csatlakozni mert hálózati fejlesztés van! Legalább most megmondták mi a baj! Lehet viszakajuk a sebességet is?!
  • Csak77
    Az a gerinctelenség ebben a cégben, hogy ha valahol esetleg szétment valamilyen berendezés, és ezért van ez a hálózati hiba, akkor legalább mondják meg! Mert amikor T-ADSL előfizető voltam, ott legalább amikor valami baj volt, akkor nem titkolták el! Itt viszont nem hálózati hiba van, hanem egyértelműen a régebbi ügyfelek lekorlátozása, hogy az új, még próbanapos ügyfelek maximális kielégítése. Persze, csak szerintem.
  • Matte
    pontosan. nálam is már csak 2G-vel csatlakozik, sőt van amikor az

1 kb/s-os sebességet SEM ÉRI EL!

Na erre varrjon gombot ez a fasszopó Vodafone.
  • atila4
    már 3g-n se tudok csatlakozni..........csak 2g... fasz kivan már a vodával
  • fiman28
    Az ügyfélszolgálattal való levelezgetés csak arra jó, hogy nyoma marad. Ha érdemi előrelépést akarsz elérni, fel kell hívni az ügyfélszolgálatot, és technikust kérni egyből. Nálam ez az 1 vált be, mert én is megkaptam a sablon, minden rendben levelet 2x is, már az elsőnél eldurrant az agyam, hogy megvizsgálták a bejelentést, mindent rendben találatak. Amúgy én is írtam levelet a fogysztóvédelemnek és a hírközlés felügyeletnek. Én csak szerencsésnek mondhatom magam, hogy ingyen cseréltek számot nekem és azóta stabil a sebességem. Azt viszont érdekesnek találom, hogy eggyetlen cikkben sem láttam, hogy valaki foglalkozna az üggyel, semmi hír arról, hogy probléma lenne a vodafone 3G internetes sebességgel.
  • balint7111
    Az is nagyon érdekes,hogy amíg nem korlátoztak addig nagyon szélsőséges skálán mozgott a let.sebesség, most viszont tök stabilan lassú!Nem megtévesztés!Ez kajak átverés!!!
  • pumi1980
    igazad van!, a 3-as mellékletben nem is szerepel az a szó hogy HSDPA. GPRS/3G kit érdekel nem azt használom. Lefedettségi térképre hivatkoznak miközben ott külön jelölik a hogy GPRS,3G,HSDPA-t. HSDPA-ra nem adtak meg semmilyen értéket hivatalosan, a reklámjaikban(pl.: vodafone one újság) hirdetett sebességet, a próbaidő alatt tapasztalt sebességet nem tartják be. Ez megtévesztés.
  • Csak77
    A panaszodra úgyis az lesz a válasz, hogy "megvizsgáltuk, és minden rendben, panaszát nem tartjuk indokoltnak"...

Amúgy, gyanitom, hogy a "régi", pár hónapos ügyfeleknek a sebbeségét vágták le, hogy a mostani akció miatt jelentkező, és még próbán lévőket maximálisan kielégitsék, egészen amig fix előfizetők nem lesznek. Ez nagyon geci dolog.
  • vohanyi
    Nem azt írják,az ÁSZF 3-as melléklet 3-as pontjára hivatkozva utasították el a kötbér igényemet :
    "3. A GARANTÁLT (ÁTLAGOSAN ELVÁRHATÓ) LE-ÉS FELTÖLTÉSI SEBESSÉG
    Minőségi mutató meghatározása:
    Hatálybalépés: 2008. július 25.
    Az átlagos le-, illetve feltöltési sebesség, amelyet a Szolgáltató az El)fizet)i számára a szolgáltatás
    igénybevétele esetén a vizsgált esetek 90 %-ában garantál.
    GPRS Internet tekintetében:

A minőségi mutatóra a Szolgáltató által megadott érték:

letöltési sebesség:
    Célérték GPRS lefedettségi területen: 22 Kbit/másodperc
    Minimálérték GPRS lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc
    Célérték 3G lefedettségi területen: 150 Kbit/másodperc
    Minimálérték 3G lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc

feltöltési sebesség:

Célérték GPRS lefedettségi területen: 7 Kbit/másodperc
    Minimálérték GPRS lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc
    Célérték 3G lefedettségi területen : 40 Kbit/másodperc
    Minimálérték 3G lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc

A lefedettségi területekre vonatkozó információ a Szolgáltató honlapján érhet. el. "

Ez mind rendben,de ez GPRS Internet,nekünk meg szélessáv HSDPA van!
  • balint7111
    Sziasztok!Beléptem a "korlátoltak" táborába!Négy-öt napja visszazuhant a sebességem!Eddig stabilan töltöttem 120-160 Kb/s most meg gyanúsan stabilan 15kb/s,de inkább kevesebb,szóval vicc,ami van!1270-en azt mondják nem tudnak semmit!Mértem nekik öt adatot és várom a reakcíót,de a hozzászólásokból már előre tudom a választ!Azért megvárom oszt irány a fogy.véd.!GYÖKÉR VODAFONE!!!
    Amúgy ez kb. szerintem kimerítí a szerz.szegés fogalmát!Hiába írják,hogy a min.1 kb/s ennyi erővel azt is írhatná,hogy minimun azt tudja garantálni,hogy világít a lámpa a modemen!
  • Csak77
    http://homar.blog.hu/

Semmit nem tud csinálni, de elég sokan olvassák. Mondhatni.
  • atila4
    Kiaz a Homár? és mit tud ezzel az ügyel csinálni?
  • Csak77
    Homár-nak kellene megírni ezt az egészet.