3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • vohanyi
    Nálam most is ennyi :
    http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/capture_31072008_191331.jpg
  • atila4
    Egy videora fél órát kell várni míg betölt
  • atila4
    Nem jó... 50kb\s bassza meg a voda magát ennyi :@ a kurva anyukat hogy korlátoznak:@
  • pumi1980
    egy lehetséges magyarázat, hogy mért nem működik nálad számcsere: lehet hogy az új számod korábban egy voda által korlátozott felhasználóé volt (tehát ő is számot cserélt)
    de mi van ha egy tök új ügyfél kap egy ilyen számot? +25 millió bünti...
  • Csak77
    Szerintem már nem sokáig...
  • vohanyi
    Most tényleg egy szálon lassabb,de ezen a linken próbáld ki,bőven 1Mbit/s. fölé kell mennie!:
    http://www.metnet.hu/?m=radar
  • vohanyi
    Az nem létezik!Én úgy cseréltettem a 1270-en,hogy ki se vettem a modemből!Amikor nincs terhelve a hálózat-4.5Mbit/s.-al jön,mint júl.09 előtt!Most 2.5-3Mb/s.-al!Idáig m.kinél bevált a számcsere!GVH nemsokára lép!
  • atila4
    Na elrendezte egyik ismerősünk hogy cseréljenek számot ingyen... de nem jóóóóóóóóóóó:( most mitcsináljak?
  • Csak77
    "A számcsere megoldja a helyzetet ideiglenesen legalábbis?"

Ideiglenesen mi értelme van 5000 pénzt kidobni? Inkább passzold le nekem!
  • zfr PITE
    Természetesen beleszámít a feltöltés is: adatforgalmat mérnek, az nem érdekli őket, hogy le- vagy feltöltés volt.
  • fiman28
    A számcsere az egyetlen dolog, ami úgy tűnik, hogy megoldja a problémát, nekem szerencsém volt, hogy ingyen cserélték, azóta nincs gond a sebességgel.
  • Montanosz
    jut eszembe a net200-nál is beleszámít a feltöltés a 200megába, így gondolom a 5gigánál is.
  • mrzed001
    Itt Szolnok környékén idén emeltek, már 0.5 -ről kb 1.5 Mbps-re letöltést, feltöltés maradt kb 0.3 Mbps, de ezzel még nem is lenne gond.
    Viszont eddig nyugodtan tudtam játszani a kapcsolaton keresztül, nem szakadozott, most meg van hogy 10 percekre leáll a HSDPA ... inkább ne b.szogatták volna
  • zfr PITE
    A számcsere megoldja a helyzetet ideiglenesen legalábbis? Csak, mert akkor elmegyek és cseréltetem, addig is...
  • zfr PITE
    Igazából a Voda volt a hülye, mert elkerülhette volna ezt azzal, ha egy sort beleír még a szerződésbe: X GB adatforgalom felett a sávszélesség korlátozásra kerül, de a forgalmazható adatmennyiség nem. Ezzel még mindig korlátlan net lett volna, ennyivel még mindig a konkurencia előtt járnának, de így azt gyanítom megint fizetni fognak egy nagyobb büntetést... Egyébként úgy tűnik, azzal érték el a korlátozást, mintha azt állították volna be, hogy a letöltéseket is feltöltésként értelmezze a hálózat, így nem engedi a feltöltési maximum fölé. (?)
  • vohanyi
    Várd meg,amíg a Fogyasztóvédelem lerendezi őket!Első mailemre 22-én válaszoltak,a tegnapi "online" számcsere után,minden bizonyítékkal,kötbérrel:5000/30=167.- 167*4=668.--egy nap. 668*21=14028.-
    elküldtem mindent,most jött visszajelzés,hogy elolvasták!Már rengeteg mailt kaptak ez ügyben!Ráadásul a voda végig azt állította,hogy technikailag nem tudnak sebességet korlátozni!Hangfelvételen rajta van.Én sem vagyok szívbajos,ráadásul szakmámból kifolyólag értek hozzá!Nagyon nagyot buktak!
  • zfr PITE
    Most már csak azt kellene kideríteni, mekkora az a mennyiség, ami fölött korlátoznak. OK, hogy a számcsere segít(?), de minek, ha csak egy hónapig él a dolog és újra jön a korlát...
  • Fabio Capello
    Hálisten engem még nem korlátoztak le, de ha megtörténik, nem szarozok a kamubandával, kapásból fogyasztóvédelemhez fordulok, vannak ott ismerősök...
  • zfr PITE
    Én is hasonló cipőben járok, mint ti: havi kb. 200 Gb forgalmam volt az elmúlt két hónapban, normál letöltések mellett (nem p2p), és júl. 8-9. körül visszavágtak a sebességből.
    Addig a Blaha Lujza téren (Bp., 8. ker.) 5-600 KB/sec jöttek a letöltések, most max. 50KB/sec. Nálam is megvolt a simcsere kb. 1,5 hete, akkor a vodás szervizes mért egyet ott a boltban, teljesen korrekt volt a sebesség. Másnap visszamentem vele, hogy ismét lassú ugyan úgy, vittem a laptopot, kollegám modemjét és az enyémet is: bedugtam őket felváltva, letöltésvezérlővel egy olyan fájlt indítva, amelyik oldalról melóhelyen, bérelt vonalon 2MB/sec jön az adat. A kollegám modemével 600KB/sec, az enyémmel 45KB/sec ugyan ott, ugyan akkor, ugyan az a fájl…
    A pultos mondta, hogy látja a problémát, de ő ebben nem tud segíteni, hívjam a 1270-et. Ott ültem előtte, felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol felvette a technikus a hibajelenséget. Ma telt le a 15 nap várakozási idő, majd holnap felhívom őket, hogy áll az ügy. (Sejtem/tudom...)
    Ők is átmeneti leterheltségre hivatkoznak mindig (ami ugye kilőve a kölcsönmodemmel/SIM-mel, szintúgy, mint a modemhiba).
    A telefonos ügyfsz. mindig végigfut a DNS-, APN-beállítás, vírusirtó, simcsere stb. vonalon, mert nekik ez van leírva: technikusig kell eljutni minimum, aki már tud "érdemben" segíteni.
    A korlátozás bizonyítottnak tekinthető, most már csak az a kérdés, hogy el tudunk-e érni valamit, ha sokan jelezzük a problémát a fogyasztóvédelem felé...
    Én várok holnapig, akkor felhívom őket telefonon, hogy mi történt az ügyemben, és ha nem volt változás, akkor megy a levél a hif/fv-nek.

/Anno még az elején kaptam az extrém használatra levelet -kipróbáltam, a Flashget azon verziójával, mely tudja kezelni a p2p-t, nem torrentet, de 5 Gb felett töltve minősítettek extrémnek(?)- azóta Internet Download Managert használtam, és eddig teljesen jó volt, ráadásul elértem azt, hogy az ügyfélszolgálatuktól kapjak egy olyan levelet, amiben leírják, hogy igen, konkrétan ez a program használható letöltésre nehogy belekössenek később... (Ha érdekel valakit bemásolhatom a levélváltásokat abban a témában.)/

Igazából nem is azzal van a bajom, hogy lekorlátoznak, hanem ahogy csinálják: ha mondjuk, közlik szerződéskötésnél, hogy X GB felett visszaveszik a sávszélt, akkor az ember az alatt tartja a mennyiséget, de így, hogy korlátlan nem gondolná, hogy behúzzák a csőbe.
    Arra leszek még kíváncsi, hogy így marad-e vagy bizonyos idő elteltével visszaáll az eredeti sebessége? Tartok tőle, hogy nem fog, max., ha ráhúzzák a vizes lepedőt a cégre a HIF-nél...
  • atila4
    jó neked... ha lenne kábel nálunk már a házba lenne a 20 megás net de nincs mert a szar t-com nem akarja behúzni:@ pedig még fizetnénk is érte az utcába de nem.... és így csak ez a net lehetőség van ...
  • Matte
    én így is úgy is lemondom...

no meg mit gondoltok meddig fog így menni a net?
    1-2 hónapig talán...vagy nem töltötök. Akkor meg mire mentek vele?

Vagy két havonta számot cseréltettek? Jó üzlet....

Mindegy én most huzatom a naked adsl vonalat magamnak... 8 megabit 6800 Ft. Még szervert bérelnem se kell...
  • atila4
    És felhívom a 1270-et és melyik opciót válasszam meg mit mondjak nekik?
  • atila4
    áááá... nekem se engedik ingyen:@ Most ezért dobjak ki 5000-ret?
  • vohanyi
    Mivel nem engedték a díjmentes számcserét-> délben 1270-online számcsere,SIM-et ki sem vettem a modemból!Köv. számlán 4990.-,jóvá fogom iratni velük,mivel így tényleg bebizonyítva!!!! :
    Letöltési seb: http://prohardver.hu/tema/re_hir_hsdpa_es_internet_arzuhanas_a_vodafone-nal/friss.html

3.5-4Mbit/s !
  • vohanyi
    Most látom a voda honlapján az Internet Szabadon akció időtartamát :
    "* Az ajánlatok 2008. július 9-től szeptember 30-ig érvényesek, 2 éves hűségnyilatkozat, 1 év után más tarifa is választható "
    Pont július 9-étől vagyunk korlátozva! NO COMMENT !
  • Matte
    egyenlőre :)
  • user2008
    egyelőre menőzhetek... :)
  • Matte
    nagyon helyes. Ezen a fórumon tájékoztass majd a fejleményekről, én is megteszem ugyanezt :)
  • vohanyi
    Sok sikert!...Fogyasztóvédő Alapítványon kívül elküldtem még a ma vodának küldött mail másolatát mindenestül:Info rádió,Magyar Nemzetonline,Borsonline,Blikkonline,Index-nek.Nem hiszem el,hogy jövő héten nem fog történni valami...
  • Matte
    én egészen egyszerűen fel akarom mondani a szerződést.

de kötbér fizetése nélkül. felháborító.
  • vohanyi
    Elvileg így van!"Ha a hiba következtében a szolgáltatást a Szolgáltató által vállalt minőséghez képest az
    Előfizető csak gyengébb minőségben tudja igénybe venni, a Szolgáltató a fentiekben leírt
    kötbér felét köteles fizetni."Tehát ma 18. napja a korlátozás:5000:30=167.-.167*4=668.- egy nap.668*18=12024.-
    1270/5.0-áa menü 10:36'-hívásidő 33 perc.Elmondtam az elejétől fogva újra mindent,ÁSZF 3.1.9,számítás,kötbér...stb.Elmondtam a "megoldás" számcserét díjmentesen,nem ötezerért.Technikusok nem engedik,mert már kaptam jóváírást 5 eFt.-ot....Ügyfélszolgálatos hölgy/Renáta/:ne adjam fel,ne hagyjuk magunkat,látta,hogy igazunk van.Küldjek újra mailt az ÜSZ.-re,minden friss bizonyítékkal együtt.Ha hülye választ kapunk,na azt is jelezzük!--ennyi
  • fiman28
    Szerintem pedig, mivel a szolgálató még mindig nem tudta a megfelelő minőségü szolgáltatást nyújtani, köteles ingyen cserélni akár a számodat is, mert azzal nem oldották meg a problémát, hogy jóváírtak 5E-t,s mivel a probléma fenn áll, köteles lenne kötbért fizetni, ha jól értelmezem a voda saját szabályzatát, ami az ASZJ-ben van.
    A Szolgáltató köteles az Előfizető által bejelentett, és a hibabehatároló eljárás alapján
    valósnak bizonyult hibát legfeljebb 72 órán belül elhárítani.
    Ha a kivizsgálás vagy kijavítás kizárólag a helyszínen, az Előfizető helyiségében és az
    Előfizető által meghatározott időpontban lehetséges, vagy ha a kijavítás időpontjában a
    Szolgáltató és az Előfizető megállapodott, és a hiba kijavítása a meghatározott időpontban a
    Szolgáltató érdekkörén kívül eső okok miatt nem volt lehetséges, úgy a hiba kijavítására a 72
    órás határidő a Szolgáltató érdekkörén kívül eső okból alkalmatlannak bizonyult időponttól az
    Előfizető által megjelölt új alkalmas időpontig terjedő időszakkal meghosszabbodik.
    A fenti határidő túllépése esetén a Szolgáltató kötbér fizetésére köteles a hiba bejelentésétől
    számított 72 órától a hiba elhárításáig.
    Ha a hiba következtében az előfizetői szolgáltatást nem lehet igénybe venni, a kötbér mértéke
    minden késedelmes nap után a hiba bejelentését megelőző hat hónapban az Előfizető által az
    előfizetői szerződés alapján az adott előfizetői szolgáltatásért kifizetett – előre fizetett díjú
    szolgáltatás esetén a felhasznált - díj átlaga alapján egy napra vetített összeg nyolcszorosa.
    Hat hónapnál rövidebb időtartamú előfizetői jogviszony esetén a vetítési alap az előfizetői
    jogviszony teljes időtartama alatt kifizetett (felhasznált) díj átlaga alapján egy napra vetített
    összeg.
    Ha a hiba következtében a szolgáltatást a Szolgáltató által vállalt minőséghez képest az
    Előfizető csak gyengébb minőségben tudja igénybe venni, a Szolgáltató a fentiekben leírt
    kötbér felét köteles fizetni. A Szolgáltató a kötbért havi díjfizetési kötelezettség esetén a
    következő elszámolás alkalmával az Előfizető számláján egy összegben jóváírja, vagy az
    előfizetői jogviszony megszűnése esetén az Előfizető választása szerint a bejelentés
    elbírálásától számított 30 napon belül azt az Előfizető részére egy összegben visszafizeti. A
    kötbérköteles napok számát a Szolgáltató jelen Általános Szerződési Feltételei alapján kell
    megállapítani.
    Jól értelmeztem?
  • vohanyi
    Más a SIM csere,és más a számcsere!Második SIM-csere pénzes lett volna,de a technikus szólt,hogy nyugodtan cseréljék ki ingyen,úgysem lesz jó!És így lett!Harcolni kell a számcseréért!
  • fiman28
    Nekem a 2. sim csere is ingyen volt. Amúgy nekem is azt mondta a bolti voda-s, hogy a számcsere nem ingyenes, aztán felhívta az ügyfélszolgálatot ő, s utána azt is megkérdezték, hogy milyen új számot akarok, mondtam, nekem mindegy. Leírta az eladó az új számot, biztos, hogy jó lesz? Mondom nekem mindegy, csak működjön. Berakta a sim kártyát egy telefonba, be-ki kapcsolta azt ennyi volt. Rákapcsoltam a gépemre és máris működni kezdett. És működik most is,még.
  • atila4
    nekem egyszer már cseréltek simet a következő pénzért lenne...
  • vohanyi
    Kértem a számcserét én is a technikusoktól,-4990 Ft-ért bármikor.Hivatkoztam,hogy másnak így megoldódott a probléma,és ingyen volt,igen,de én kaptam egy havi jóváírást! Röhej az egész!
  • fiman28
    Akkor neked is azt ajánlom, be a vodafone-hoz, felhívni az ügyfélszolgálatot, technikust kérni, aztán próba szerencse, nálam működött, most is 200 felett van a sebesség.
  • atila4
    Jó neked... nálam 50kb\s :@
  • fiman28
    Hát nem tudom, hogy a technikusok oldották e meg a problémát, vagy a számcsere,de a lényeg, hogy most is stabilan 200 kbyte fölött van a sebességem.
  • fiman28
    Még most is 400 körül megy, majd írom, hogy napközben, hogy véltozik, ha lesz rá időm.