3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • Matte
    ;) akkor peace

és ez a ráhordozás hogy működik? vajh 1270en elintézhető?

• ocsieu
    Rendben, így szerettem volna már a kezdetektől is... Neked is thx az infót. :)
  • Matte
    próbáld ki, de csak óvatosan. 6-7 giga fölé az adott hónapban ne menjen az adatforgalmad, mert elég sokban fog kerülni, ha az 5 giga fölött sok marad. (valamelyik hsz-ben kiszámoltam, meg tudod nézni, asszem kb 2000Ft 1 giga.)

Nyugodtan ki lehet számolni mennyit töltöttem átlag egy hónapban, a nap szinte 100%-ban ment a letöltés, egész napos átlagot nézve mondjuk 160 kb/s-el.

Az egy óra alatt kb 560 mega X 24el = 13.5 giga X 30 nappal = kb 400 giga havonta X 12 hónappal = 4.8 TB.

A személyeskedést pedig mindenki befejezi (többek közt én is), koncentráljunk a problémára.
  • ocsieu
    Thx az infót, és hogy megosztottad velünk a te eseted... itt egyébként azt olvastam, hogy a vodánál ingyenes számcserét szám(rá)hordozással meg tudod játszani...
  • clubfor
    Konkrétan a nagy forgalmú előfizetők (50GB/hó<<<???) telefonszámára tesznek fel egy sávszélesség korlátot (valahol 512 kbit/s körülit). És mivel ez a maximum sávszélességet jelenti, ezért logikusan terheltebb helyen/időszakokban ennek kapod meg valahányad részét.
    Persze a Vízfon szakembergárdájának néhány tagját ismerve nem tartom kizártnak, hogy csak valamit elszúrtak (pl. az amdocsban) és azóta is keresik, hol kell azt a valamit visszakapcsolni, ami miatt néhányan július eleje óta háborgunk.
  • Csak77
    Egyre jobban úgy érzem, hogy itt nem adatkorlátozás volt/van, hanem akik FTP-től szednek sokat, azokat vágák le!
  • clubfor
    Ha már kardoskodásnak nevezed: Akkor én azért kardoskodom a legsz..abb hazai mobilszolgáltató mellett, mert az elmúlt fél évben úgy töltöttem le 0.5 TB-ot, hogy ezért havi fix 5000 Ft-ot fizettem. Az már más kérdés, hogy engem is utolértek a sávszélesség-korlátozásukkal, ami nekem azért volt gáz, mert hivatalos/legális DVD iso-kat is töltögettem napközben a főállásomat jelentő munkához, amit viszont nem tudtam 8 óra (munkaidő) alatt befejezni a korlátozást követően. Így hozzá kellett még járuljak a Vízfon üzleti eredményéhez egy extra 5000 Ft-al (a számcsere díja), hogy visszakapjam a megszokott napközbeni 2.5 Mbit/s-omat. Ez utóbbiért tudom csak őket utálni.
  • ocsieu
    olvasgass! Te is, meg Matte is jöttök itt a dumával, hogy én milyen vagyok, meg mit képzelek, voda nettel korlátlanul P2Pezni, de amit írtam, nem hiszitek el, hogy nincs mögötte hátsó szándék... Asszem már leírtam párszor, hogy a kábelnetem akarom lecserélni mobilnetre... Az utóbbi időben meglehetősen változtak netezési szokásaim, régen havi átlag 4-6xosa volt a manapság jellemző havi 20-30GBnak... Szóval ne gondold,hogy én lennék az, aki gallyra terhelné a voda hálózatát... és mint a 483-asban írtam, /torrent és global peer limittel nem megterhelőbb torrentezni, mint akár http-n, ftp-n (DHT-t nem használva) 3-4szállal tölteni... Kérdezd meg Matte-t, a 13 hónap alatt hány GB-ot forgalmazott...

Had kérdezzem meg, milyen (nem melyik) oktatási intézményben dolgozol (nem informatikai ugye)? Meg magyarázd már el nekem, ha itt tartunk, a koleszos netekről akkor hogy P2Peznek (akad szépszámmal...)? Meg úgy a legtöbb hazai és nemzetközi Oktatási Intézmény miért nem akar nagyon együttműködni a jogvédőkkel? Úgy értem, ha olyan biztos vagy az általad leírtakban, akkor miért nem a megelőzésen van a hangsúly?

Ajánlom figyelmedbe, nem csak a cikket,a hszeket is...
    Az informatikai hátértudást úgy értsem, hogy akinek megvan, az ki tudja játszani a voda rendszerét? Szted, akinek megvan hozzá a tudása, és ki tudja játszani, annak szabad? Csak azért kérdem, mert ha ez így van, akkor nem aggódom, hisz akkor hamarosan lesz 1 publikus, laikusok által is könnyedén használható megoldás a voda kijátszására...

Nem szívesen, de a levegőbe beszélek/ünk... Ennek meg nem látom sok értelmét. A puding próbája az evés... A többi meg majd kiderül...1 próbát megér...
    De tudod, az a szomorú, hogy azt is megszívatta a voda, akik nem használtak P2P-t, meg még sokezer ügyfelet egyéb dolgokkal, szóval nemtom, mi ez a nagy kardoskodás a voda mellett... Olvass terminal.hu-t Mindegyik szolgáltatónak van gyalázó, és dícsérő topicja is...
  • RolandX
    Nem értem ezt a nagy - és dicsérendően beismert amatőr - lelkesedést a fájlcserélők használatának titkosítására, de elárulom, hogy még kicsiny oktatási intézményünk, (ahol dolgozom) tartalomszűrését (értsd: protokol szintű szűrés - p2p, ftp, voIP, msn, stb...) sem tudnád megkerülni, megfelelő hálózati programozói háttértudás nélkül, nemhogy egy kimondottan informatika, azon belül mobil kommunikációra szakosodott cég (Vodafone) esetében.
    Egyébként pedig még az elmélkedés is zsákutcában jár, mivel őket nem az illegális letöltés megakadályozása érdekli, hanem a fájlcserélőkre jellemző több száz élő kapcsolat okozta hálózati túlterhelés, ami pl egy lakótelepen a többi felhasználóra nézve drasztikus sávszélesség csökkenést eredményezhet, a HSDPA technológiából kifolyólag. Bár gondolom alapvetően ezzel se vagy tisztában. :)

Üdv: Roland
  • Matte
    szerintem 30 gigával nem lesz bajod
  • Csak77
    1270
  • Kockazone
    Amatőr kérdés vodafonnál milyen számot kell felhívni hogy aktiválni tudjam a 3g-t meg a mobiltv-t ? vagy hogy kell beállítani:D
  • ocsieu
    Okay, igazad van, thx.
  • Matte
    te tényleg nem érted. ez itt rajtad kívűl a kutyát nem érdekli egyenlőre.

a korlátozás nem a p2p adatforgalom miatt lépett életbe. A gond a letöltött adatmennyiséggel összefüggő korlátozásban van. az hogy hogyan lehet torrentezni úgy hogy ne vegyék észre: SENKIT nem érdekel.
  • Fabio Capello
    már válaszoltam

a letöltött fájlhoz tartozó kontroll szekvenst ellenőrzik a voda központjában, a szekvens beazonosítja a fájlátvitel formáját, és a fájl formátumát.

(#498)
  • ocsieu
    Ok, de még mindíg nem tisztázott, pontosan hogy azonosítják a P2P forgalmat, és hogy van-e lehetőség az azonosítás "elkerülésére", de úgy látom, itt már ez nem is lesz tisztázva.
  • speeki89
    "Egyértelmű, hogy nem 100GB-ot forgalmazva kell tesztelni a vodát... De sztem 2 dolgot figyelgetnek... A havi forgalmat, és a kapcsolatok számát... Ebből a 2 adatból már elég jól kikövetkeztethető, hogy valaki p2p-ezik, avagy nem..."

"Senki sem állította, hogy nagy adatforgalom és kapcsolatok száma=P2P... De könnyen elképzelhető."

Hmm.. :D

"Nem vok profi, csak lelkes amatőr, ezt elismerem, és minden hszemben ott volt a SZERINTEM, ami látom a te szótáradból hiányzik..."

Matte-nek azért nem kellett SZERINTEM-et használnia mert a tényeket mondta, valós dolgokat nem pedig spekuláciokat ennyire egyszerű.

Más..
    Senkinek semmi info arrol hogy mennyit tölthetek hogy ne korlázottanak be? Bár mondjuk 30gb fölé nem nagyon szoktam menni...

• Csak77
    Tényleg unalmas ez a torrent mániád, elég lesz már! Ha annyira nagy "letöltő" lennél, akkor nem a net legaljáról töltögetnél ilyen torrent szarságokkal! Mellesleg látszik, hogy teljesen laikus vagy ehez az egészhez! Amúgy meg, vegyél vodafone mobil internetet, és tölcsél torrent dolgokat, lehetőleg több száz gigát!
  • Matte
    lépj csak be bh-ra...
  • ocsieu
    Már ami gigát illeti...
  • Fabio Capello
    Na elég legyen mostmár mindkettőtöknek
  • ocsieu
    Látom hozod a formád... Azt hiszed, hogy hátsó gondolatokat kell keress a hszeimbe..., csak közben a mondanivalómat nem látod meg...
    Ja én vok, és itt lennél te:
    Feltöltött 33.28 GB
    Letöltött 20.42 GB

Nem a te hatalmas buktádról beszélek, hanem azéról, akinek 2-4 hónap után behúzzák a féket..., de sebaj, majd 10x leírom neked, hogy 1x felfogd.
    :D:D
  • Matte
    milyen forintosításra vagy kíváncsi?

valahogy így:

13 hónap internet: 65.000 Ft
    nem megfelelő sebességgel működő időszak díja: 5000 Ft
    Személyes utánajárás díja, vagy emiatt kieső jövedelem: 0 Ft
    Telefon, e-mail díja: 0 Ft
    Kötbér: 25.000 Ft

Egyébként még nem bontottam szerződést, majd a számlázási időszak végén.
    Ha kötbérrel bontok szerződést, akkor mondjuk hogy 5000 Ft-ot buktam (utolsó hónap ahol csak lassan működik).

Nem értem milyen hatalmas buktáról beszélsz....

Persze hozzátartozik a dologhoz, hogy NEM marad meg egy HSDPA modemem. Azonban a legkevésbé sincs rá szükségem, így ez számomra egyeltalán nem mérvadó.

Szóval hol a bukta? Mert 13 hónapig a 3.6 Mbit 5000ért nekem nem volt az. Szóval?

A személyeskedéssel semmi bajom. Porszem vagy a sivatagban és jól szórakozom rajtad. Mindössze ennyi.
  • Matte
    gondolom ez te vagy:

BH: Feltöltött 24.20 GB (25,984,551,265 bytes)
    Letöltött 28.33 GB (30,421,229,106 bytes)

NC: Feltöltött: 1.01 TB
    Letöltött: 242.03 GB

......
  • ocsieu
    Sorry, 512-es elkerülte a figyelmem..., ettől függetlenül még mindíg nem forintosítottad a dolgot..., persze azt se feledjük, hogy 13 hónapig volt neted, havi 5-ért... Csak sajna nincs rá garancia, hogy aki most belép, nem bukik túl nagyot...
    A személyeskedést te kezdted, szóval ne csodálkozz, ha azt kapod, amit adsz...
  • Matte
    Látod, te kérdezed hogy hogy értem hogy vered magad. 5 év...

Nekem 99 óta van folyamatosan. 2 TB puffer... a Bh-n van csak annyim...
    na de nem is ez az érdekes.

Hogy érted hogy ellenőrizzelek le? írjam be hogy ocsieu a google-be? :D

Hát vegyél Vitamaxot, és próbálgasd. Kitűnő lesz a sebességed. Mind az 5, esetleg 10 letöltött gigádban. Sőt, ha 200 gigát töltesz vele, neked akkor is maximummal jön majd, hisz gigánként fizethetnél több mint kétezret :)
  • ocsieu
    Nemtok mást mondani neked sem, mint Matte-nak, ellenőrizz le, és nagyot fogsz csalódni...
    Dehogy akarok én adatforgalom után fizetni, épp ezért gondolkozom vitamaxos adatkártyavásárláson, ami 2 dologra jó:
    viszonylag olcsón van egy saját adatkártyám, ami 3-4 évig nekem megfelel, és mivel 1 kisebb városban lakom, le tudom tesztelni a sebességet...
    a másik ok, amiért vitamaxxal akarok adatkártyát venni, hogy ne kelljen a netre hűségszerződést aláírnom... Vodafone business csomagban vagyok egyébként, és most a presztízs díjcsomagot ajánlgatják nagyon..., amiben állítólag valóban korlátlan a net, van aki azt állítja, hogy még P2P-t használva is..., sávszélességkorlátozást gondolom xGB után alkalmazzák... Csak sajnos erre nincs garancia, bizonyíték...
    Csakúgy megsúgom, ~5 éve netezek komolyabban, és kb azóta használok P2P és rapidshare, illetve egyéb dolgokat, szóval kicsit sem kell kezdőnek nézni...
    Illetve ami miatt nincs szükségem egyenlőre kábelnetre, az a ~2TB puffer miatt van, több oldalon összesen...
  • Matte
    rendben :)
  • Matte
    az alatta lévő hosszabb hozzászólást elolvastad?

hogy...öö mármint hogy érted hogy kibújok a válaszadás alól? sorba, mindegyik kérdésedre aránylag normális hangnemben válaszoltam. Melyiket hagytam ki?

Ha van valami, csak bátran, válaszolok szívesen.
  • Fabio Capello
    500 hsz felett vagyunk, kérheted a HG jogot, csak bátran :)

ocsieu: Igen, jó ajánlat, de csak annak aki emailezésre használja. Most nem azért, de itt vagyunk jópáran 16-24 éves korcsoport, szerinted most komolyan mi is csak arra használjuk, hogy megnézzük leveleinket? Naná hogy nem. Szép nem szép, rendszeresen töltök le innen-onnan különböző dolgokat, szép nagy terjedelemben. A helyen ahol lakom csak egy szolgáltató kínál internetlehetőséget, alapból is piszok drágán, hát még ha korláltlan lenne, tehát mondhatni, bizonyos mértékben behatárolt a letöltési lehetőség (nem ildomos 10-20 gigákat lehúzni, mert megdobja a számlát - 80 gigáig fixdíj, utána 200ig keményen kell perkálni, utána meg free -> szép summa)

A Vodának jól jött ez a lehetősége, a torrentbeli megkötés ugyan zavaró kicsit, de nem egy olyan helyen fennvagyok, ahol úgy szerezhetek meg sokmindent, hogy nem kell torrenteznem (amúgyse szeretem, Matte rávilágított - utálom a kis pöcsöket akik csak szednek, de vissza nem adnak).

Egy szó mint száz, jól jártam, mert volt(van) egy viszonylag stabil sebességem, korlátlan lehetőségem, és negyedannyiba se került mint az otthoni net.

Nem tudom, neked milyen lesz majd adatforgalom után fizetni, nyilvánvalóan te sem anyuci által küldött képeket fogsz nézegetni, majd kíváncsi leszek mi lesz a véleményed az első három számla után

Üdv.
  • atila4
    Vki mondja el hogy cseréljek számot hogy jó legyen
  • ocsieu
    :D Kiválóan kibújsz a dolgok, kérdések alól, de ezegyszer és utoljára válaszolok neked...
    Nincs mobilnetem, de tervezem,és gondoltam előbb kikérem tapasztaltabbak véleményét... Ugyan senki mással nem volt hasonló személyeskedés, mint veled, már látom, hogy hiba volt írni ide, mert ugyan nem volt még saját mobilnetem, de 1,5 napig volt nálam 1 kölcsönben, így csak pár órát használtam... De látom, személyedben csak voda által (nem elég jól): megsz0patott emberkére leltem... De ugye nem ez a szopatás okozta, deformálta ilyen szennyé a (nem létező) "természeted"...? :D:D:D
  • Matte
    és végül hogy egy számomra nagyon kedves filmből idézzek:

már csak egyetlen apró kérdésem lenne...
    neked ugyebár NINCS vodafone mobilinterneted. nem is volt.

Akkor mit is keresel itt?
  • Matte
    olvasva a hozzászólásodat az ugrott be hogy van igazság abban amit mondasz. Mert ha én lennék a házigazda itt, úgy röpülnél mint a macskát szarni. :) na de félre a tréfát.

14 hónapig használtam a mobilinternetet, ebből kb 27 (késő van nincs kedvem pontosan kiszámolni) napig nem működött rendesen (értsd: lassú, de működő). Egyetlen egyszer sem váltottam számot (nem fizetek ilyenért). Egyszer mentem be a Vodafone szaküzletbe (100 méterre van) Az ügyfélszolgálatot kb 7szer hívtam, no de időm volt, pénzbe nem kerül csak rengeteg türelembe (levél is ment pár). Nem volt ilyen, én az esetek 99%-ban letöltésre használom a netet, ez pedig nem életbevágó.

Volt még kérdés? :)

A probléma az, hogy én arra használom a nethozzáférést, hogy töltsek. Sokat. Semmi más nem vezérelt amikor kötöttem, mint az hogy albérletbe mentem, ahol egyenlőre a tartózkodás ideje kétséges volt, így nem mertem behuzatni semmit, maradt a mobilnet, ez szerencsére már nem aktuális, úgyhogy a héten jön is a kábel, egy ezressel olcsóbban, 8 megabittel.
    Pontosan nulla forinttal szálltam ki a Voda netjéből.

Gondolom valami olyant vártál hogy menj vissza te a te anyádba és így tovább, de szerintem idáig ne süllyedjünk, meg van a véleményed rólam, hidd el nekem is rólad, ez a rész lezárva, mert szétoffoljuk a topikot. Ha gondolod privátban mehet a kurvaanyázás (hisz úgyis ezt gondolom.), de itt legyen elég ennyi.

Remélem kimerítőek voltak a válaszaim. ;)
  • ocsieu
    Ritka egyszerű egy példány vagy... Személyeskedésen kívül tudsz valamit?
    Én azt mondom, aki mobilinternetet akar, igenis vegyen prepaidben adatkártyát..., szükség esetén kültéri antennát.
    Tudom, hogy húzós, de hosszú távon kifizetődőbb, mint az 1ft-os akciók... Nem hinném, hogy mostanában (3-4 éven belül) elavulttá válna egy 7,2-es adatkártya, bár ezt sosem tudni pontosan, az viszont tény, hogy az a 4-5Mbit/s 4 év múlva is megfelel majd sok előfizetőnek...
    Ha pár hónap után azt mondja nem okés, max 5öt bukik rajt... Ha meg valamelyik másik szolgáltató előjön egy jobb csomaggal, függetlenít ~8000-ért, és szolgáltatót vált...
    A topicot olvasva nekem ez a véleményem... Ha valaki nem tölt többszáz gigát, de az otthoni netet mobilnettel szeretné kiváltani, akkor a fentebb vázoltak neki szólnak...
    Pár dologra azért kíváncsi lennék, de nem számítok rá, hogy fel tudod fogni, és ki tudod számolni, anyagilag mennyit buktál a dolgon...
    Hány hónapig használtad a mobilneted, ebből hány hónapot működött rendesen?
    Hányszor váltottál számot (láttuk volt aki 2-ön túl volt..., volt aki fizetett érte, és volt, aki nem...)? Mennyit futkoztál ügyintézni személyesen, hányszor hívtad az ügyfélszolgálatot? Mennyit idegeskedtél, és volt-e olyan (pontosabban hány olyan eset volt), hogy net nélkül maradtál (vagycsak inkább kikapcsoltad a gépet a sebesség miatt...), amikor igazán kellett volna...
    Szóval ki a szerencsétlen hülye? Adok 1 jótanácsot, és bújj vissza még pár hónapra anyuciba, mert még fejletlen vagy...
  • Gery85
    Bocsi a dupláért, rossz volt a linkem!
    Újra:
  • Gery85
    Sziasztok
    Nekem e272 modemem van,a ping nálam mindig 100 alatt

van, sőt, 70 fölé nekm szokott menni.Egy kép róla:

[IMG]http://www.speedtest.net/result/304916637.png[/I

MG]

PEACE!
  • Matte
    de bocs, ezt muszáj, ezen sírtam:

"Azt, hogy kötbérrel kiszálltál (a korlátozott netből), nem nevezném nagy eredménynek..."

te szerencsétlen hülye, nekem 1 ft volt a modem, neked 28.000. Nekem 25.000 a kötbér, neked 0. ossz szorozz adj össze és utána tépd a szád

[kínjában röhög]
  • Matte
    neked is :)

"egy szó mint száz, húzz a bús picsába innen." nem megy szebben.

" a te közbenjárásod miatt bármi változás történne..."

őszintén, és minden bántás nélkül csak egy kérdés jutott az eszembe:
    hány éves vagy? 16-17? mert akkor mindent értek...

na de tényleg ennyi, ne offoljuk szét szegény topikot, meg egyébként is... majd akkor ha tettél valamit, akármit, akkor gyere újra
  • ocsieu
    :D
    Látom read-only módban vagy... Te még az egyértelmű dolgokról is azt hiszed, hogy az burkolt célzás...
    1. Nemtom ki veri itt magát, mer én nem...
    2. Azt sem tudod, miről beszélsz...
    3. Ezt sosem fogod megérteni, segítek, jó? Kábelnetem (nem UPC...) nem terheli hűségszerződés, és mobilnetem sem fogja..., épp azért, mert hűség esetén úgy szopat a szolgáltató, ahogy az itt is olvasható...
    4. Egyértelmű, de mintmár korábban írtam, az ilyen dolgoktól megkímélném magam...
    5. Olvastam minden hsz-t, tisztában vagyok vele, hogy milyen szerepet töltesz be itt a fórumon, ettől függetlenül a leggyökérebb ember is te vagy.

A storyjaid megírtad, de segíteni sajnos magadon sem tudtál...
    Azt, hogy kötbérrel kiszálltál (a korlátozott netből), nem nevezném nagy eredménynek..., kötbér nélkül azt mondanám, te vagy az ász...
    Nem hinném, hogy a te közbenjárásod miatt bármi változás történne (ámde rettentő módon bízom benne, hogy ebben tévedek...), max értelmetlen, szükségtelen, és "ideig-óráig" működö mobilnetes ügyfél észnélküli telefonszámcserélgetésekre beszéltétek rá egymást, magatokat... Persze a leleményesebbeknek ez a csere ingyenes volt...
    Részemről befejeztem. További szép éjszakát! :D