3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
-
Matte #345 pontosan. Azzal a kis különbséggel hogy NEM fogod visszakapni a sávszélességed. Pláne azokat veszik elő először akik sok adatot mozgatnak, mozgattak meg. Nem lehet az első hónapban sem szerződést bontani, kizárólag az első három munkanapban.
Te pedig már nem tehetsz semmit, max lemondhatod. Ennyi. -
user2008 #344 nos, hogy mindenki tisztában legyen mindennel:
a sebességek esnek, és lesz még rosszabb is. mindenki visszakapja a maximális sebességét, csak nem most. ugyanis, mint minden szolgáltató általában a voda is túlvállalta magát. ezt értsétek úgy, hogy egy 10 embert kiszolgálni tudó rendszerhez csatlakoznak vagy 500-an. naná, hogy elveszik a sebességet tőlünk, mert nem jut az újaknak, akik ugyebár 1 hónapig élhetnek a retorzió nélküli szerződésbontás lehetőségével. ez van. addig meg osztozik a sok ember a sávszélen. amég akció lesz, és amég ki nem törnek a botrányok, nem lesz változás. -
Matte #343 nos szép dolog a remény, csak hasztalan. Figyelj, akkor elmondom mégegyszer, mert olyan nehezen érted te is mint az ügyfélszolgálat.
Bemegyek a Vodához. Odaadom a modemem, benne a simkártyámmal. Rádugja a gépre, csatlakozik vele, sebességmérés. 300 kbit/s. Hmm ez érdekes mondja ő. Betesz egy új sim kártyát. Sebességmérés. 2400 kbit/s. Ó, mily érdekes. Felhívja a Vodafone központot, s megkéri őket hogy az új simet írassák a nevemre, megadja az adatokat. Oké, váratják pár percig, majd végeznek, az új sim immáron az enyém.
S lőn, újabb sebességmérés: 300 kbit/s.
Ekkor a Vodafoneos arc rámnéz, s emígyen szól: Ezt senkinek ne mond, s én is tagadni fogom, de így jártál, le vagy korlátozva, túl sokat töltöttél. Bocs, nem tudunk mit tenni. A szerződésben garantált minimum letöltési sebesség amúgy is 1 kb /s, szóval hiába is perelnél. Sorry.
Ezekután megköszöntem hogy végre őszinte volt velem valaki, s elhagytam a boltot.
Szóval levelezgess nyugodtan, mindig ugyanazt a sablondumát fogod kapni.ennyi. -
Matte #342 ezt már én is végigjátszottam :)))) -
fiman28 #341 Az ügyfélszolgálat mai reagálása:
Köszönjük szíves visszajelzését!
Szeretnénk tájékoztatjuk, hogy ügyfélszolgálatunk nem rendelkezik olyan információval, mely szerint korlátozás lehetősége elérhető lenne az adott SIM kártya internet sebességére vonatkozóan.
Amennyiben panasza továbbra is fennáll, kérjük, szíveskedjen az alábbi adatokat jelen levelünkre válaszolva megküldeni részünkre, hogy panaszát kivizsgálhassuk
• A mobil internet telefonszáma és ügyfélbiztonsági kódja
• Pontos időpont, mikor a jelenséget tapasztalja
• A pontos hibajelenség
• A pontos cím, ahol a szolgáltatásunkat használni szeretné
• Mióta tapasztalja ezt a jelenséget
• Időszakosan vagy állandóan
• A készülékének a típusa
• Connect Now szoftvert vagy manuális betárcsázást használ
• Milyen operációs rendszert használ
• Tűzfal, vírusirtó, adatszinkronizációs program van-e telepítve a gépre?
• Esetleg, ha másik készülékben van lehetősége kipróbálni a szolgáltatást, akkor ott mit tapasztalt?
Szíves együttműködését köszönjük!
Tisztelettel:
Villangó Ferenc
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport -
fiman28 #340 Én még nem adom fel levelezgetek az ügyfélszolgálattal. Amúgy ez a lassulás dolog a máshol is előfordul.Egy másik frumon azt olvastam, hogy rendzerhiba, és keresik rá a megoldást. Ja, és egyik srácnak jóváírnak egy havi díjat a sebesség vesztés miatt. Itt a másik fórum
http://prohardver.hu/tema/huawei_e220/hsz_1501-1550.html -
Matte #339 nem tudom. mondjuk hogy töltesz napi 4-5 órát (én az utóbbi 3 hónapban nem töltötttem többet, előtte igen.)
akit egyszer visszakorlátoznak, vélemyényem szerint úgy is marad.
De ha nem, akkor is...visszakapod a 3 megabitet, de minek.... ha egyszer nem tölthetsz? Mert úgyis lekorlátoznak megint... -
histvan15 #338 Ez engem is érdeklne, de jó hogy ez kiderült még időben. -
#337 Ugye ha egyszer le korlátozák soha többet nem fogják viszaadni a sebességet? :( -
#336 kb. mekkora adatforgalom után kaphat vki korlátozást? -
Matte #335 nos megmondom mi lesz a vége :)
én ugyanis ezt megcsináltam. 4 időpont lediktálva, 3 honlappal lemérve a sebesség. Hivatalos panasz benyújtva, mondják 15 nap mire kivizsgálják. Egy hét sem telt el. Ma hívtak. Átmeneti leterheltség mondja a srác. Én meg 2 órával azelőtt voltam a vodában ahol a gyerek beavatott hogy biza korlátozva vagyunk a túl sok letöltés miatt.
Azaz várhatsz te a végére, de szokj hozzá a 180 kbit/s -hez. A voda megteheti ezt, és meg is teszi azokkal akik sokat töltöttek. Hivatalosan pedig mindig is tagadni fogják hogy korlátoznának. Mert megtehetik.
Sajnos ez már nem tippelgetés. Ez tény. -
fiman28 #334 hali
Én ma este bementem a sim kártya csere után, megérdeklődni a plázás vodához, mi a pálya. A csaj rögtön jövök papírt kirakva fél óra multán került elő. De ezzel semmi gond. Felhívta ő a vodás ügyfélszolgálatot, de átadta nekem a telefont, a srác 1x próbálkozott a tűzfal szöveggel, hamar leállítottam. Végül azt mondta, hogy hivatalosan is akarom jelezni a problémát? Naná. Akkor 5 különböző időpontban mérjem meg a sebességem és jegyezzem fel és aztán hívjam ismét az ügyfélszolgálatot.
Még 1x kipróbáltam a modemem és a sim kártyám cseréjét, a speedtest. net-en az én sebességem 180 kbit lett, a haverom cuccával 4300. Szóval kiváncsi leszek, mi lessz a vége. -
Matte #333 uhhh...na az a kellemetlen.... én most intézem, csupasz ADSL, igaz csak 1.2 mbit/s (160 kb/s letöltés), de csak 2900/hó.
Nem írták sehol hogy korlátoznak, így van, azonban az aláírt szerződés alapján a letöltési sebességed 1 és 340 kb/s közt akárhol lehet.
Ez van, ezt kell szeretni. A voda meg bassza szájba magát. -
#332 Hát nekem meg kell taratnom mert ahol lakok ott nincs másmilyen net elérhetőség ...:S -
fiman28 #331 Hali
Igen le vagyok én is korlátozva, sim kártya csere után ua a sebesség.Most írok 3xra az ügyfélszolgálatnak. Ezt sehol sem írták, hogy lekorlátoznak. Csodás
-
Matte #330 nekem már csak 25öt :D
első évben 36, másodikban 25.
Így viszont még hátra van 13 hónap. 13X5= 65k
vagy most fizetek 25öt, vagy a következő egy évben 65öt. Inkább most 25öt ;)
Ja igen, a szerződésben garantált minimális letöltési sebesség: 1 kb / s.
Úgyhogy egyébként is hiába mentek panaszkodni:)
-
#329 De aszem 35 rugot kikell perkálni hogy felbontsák:S -
#328 jótudni... ha nem képesek tartani, ne kínáljanak korlátlan netet, tuti rohattnagy balhé lesz ebből még -
Matte #327 FIGYELEM!
Mindenkinek akinek belassulási problémája van.
Megvan a megoldás, voltam bent a vodánál, szerencsére már egy ismerősöm dolgozik ott.
Bementem, odaadtam a modemet, lemérte. 300 kbit/s. Berakta a saját SIM kártyáját, 2400 kbit/s. Felhívta a központot, átiratta a nevemre a másik kártyát, betette, 300 kbit/s.
Le vagyunk korlátozva a túl sok adatforgalom miatt. És ez így is fog maradni. Jövő hónap elején megyek és lemondom.
Köszönet mindenkinek a sok infóért, türelemért.
Üdv. -
Matte #326 majd avass be mit mondtak a vodánál.
ha valóban le lettünk korlátozva, akkor lemondom és nagy lófaszt fizetek nekik, de nem kötbért.
(hivatalos válaszlevélben TAGADJÁK a korlátozást....) -
fiman28 #325 Hali
Én most próbálkoztam egyet, a haveromnak is ilyene van cserélgettem a sim kártyákat és a modemeket, s láss csodát, csak az én sim kártyám volt ilyen lassú.Le lennék korlátozva?Na majd hétfőn megyek be a vodához. -
Matte #324 olvass vissza pár hsz-t.....
sajnos ez van.... nálam már 10 napja folyamatosan. -
fiman28 #323 Hali
Most mi a rák van a 3g+-al, mert néha csak 12 kbyte a letöltési sebesség, s eddig nem volt semmi gond, szép gyorsan hasított. Hol a gond, a vodafone-nál? -
#322 No ez érdekes
Megjött a havi számla, az elején az egyenlegértesítőben két nem fizetett tételt jelöl, holott minden számla be volt eddig fizetve... a csekken viszont csak 5000 forint szerepel szokás szerint... Asszem van egy köröm be a vodába -
Matte #321 már olyan mélységig belementem az ügyfélszolgálatba, hogy az fáj..... majdnem találtam hozzáértő embert is, s én még mindig kételkedek a korlátozásban....mivel nagyon (és ezt lehet szó szerint venni) tagadják a dolgot.
Megvan a lehetőség egy hivatalos panasz benyújtására, ahol kivizsgálják hogy miért nem megy rendes sebességgel. (mert menni kellene itt, ezt ők is elismerték végre.)
meg is teszem ezt. :) -
user2008 #320 ajój miket írtok! hát, sajnálom, hogy nektek ilyenek vannak. nekem még mindig minden oké "kopp-kopp" remélem nem lesznek ilyen gondjaim. mondjuk én nem tartok még ott, hogy kapjak teljes havi számlát, és én is töltök, mint ha muszáj lenne. majd meglátjuk jövő hónapban. -
#319 Nekem kicserélték a simet de ugyanugy viszakorlátozták mert még mindig a szomszép simével gyors... -
Matte #318 semmi....pécsi próba elmaradt....
írj ha van valami -
#317 Matte semmi hír:( -
Matte #316 kamuznak.....
de holnap pécs..... ott meglátjuk kamuztak e. majd írok. -
#315 szerk: nemértik meg hogy ezzel a simel nem megy ezeknek mijen végzetségük van? nemfognak fel vmit a faszom kivanmár :@ -
#314 Ezek nem értenek a szóból :@
Az Ön által megadott hívószámon nincs korlátozás.
Kérném, hogy a következő beállításokat ellenőrizze a Vodafone Connect Lite programon belül:
-Amennyiben a lefedettség 3G-s az adott címen, ahol használja, úgy szükséges lockolni a 3G hálózatra a modemet. (Program megnyitása-Beállítások-Hálózati Preferencia-3G hálózat kizárólag)
-APN: internet.vodafone.net vagy standardnet.vodafone.net ( Program megnyitása-Beállítások-APN- Egyedi APN)
-DNS szerverek címe, DNS1: 080.244.097.030 , DNS2 : 080.244.096.001 (Program megnyitása-Beállítások- DNS) -
speeki89 #313 erre kíváncsi leszek hogy mi lesz ebből.. -
#312 Majd másold be mit írnak vissza -
Matte #311 :) na akkor egy másik hangvételű levelet kell írnom úgy érzem.... -
#310 Matte és akinek még lassú a net mindenkit jól átbasztak... Voltam haveromnál vitem a modemet bedugom ugyanolyan lassú az övé még mindig gyors áteszem az én modemembe a sim kártyáját lás csodát egyből tugya a hsdpa sebbeséget teljesíteni 2mb download... beteszem én simkártyámat az ő modemében lassú... szal az van amit irtam csúnya lekorlátozás :@ -
Matte #309 nekem elhiheted, NEM tud. SEMMIT. Hatszor hívtam őket, 5 email ment. És volt pofájuk az utolsó két e-mailben szinte szóra ugyanazt írni. Itt az utolsó, az utolsóelőtti pár hsz-el lejjebb.
Tisztelt ....... Úr!
Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!
Sajnálattal értesültünk leveléből, hogy válaszunk nem szolgált megelégedésére!
Szeretnénk megerősíteni előző leveleinkben leírtakat, mely szerint internet szolgáltatásunk sebességét tekintve korlátozást nem alkalmazunk.
A mobil internet sajátos tulajdonságai közé tartozik, hogy sebességét nagyban befolyásolhatják az időjárási viszonyok, az egy cellára csatlakozó felhasználók száma, illetve beltéri használat esetén az épület jellege.
Szíves megértését köszönjük!
Tisztelettel:
.............
az hogy a válasz nem szolgált megelégedésemre az nem kifejezés, hogy ba...... szájba. -
Matte #308 aha, hát akkor viszont cinkes.....
a legeslegegyszerűbb hogy fogod, átviszed a szomszédhoz a tiéd, kicserélitek és megnézitek, hogy a tiéd OTT mennyivel tölt. Ebből egyértelműen kiderül. Hisz azt azért ne feledd, hogy a Voda üzletben nálad Kaposváron szintúgy lassú volt a sajátjuk. Így nem kizárt, hogy tényleg egy adó nem megfelelő és mi PONT azon vagyunk.
Holnap megyek Pécsre, úgy kipróbálom ott mint a huzat. Ha ott jó, akkor az itteni toronnyal van baj. -
#307 És azt neértem a szomszédnak mér jóó az övé akkor elromlott a modem? -
speeki89 #306 Ha nincs a szerződésbe feltüntetve a korlátozás, akkor NEM korátozhat. Nem olvastam a szerződést végig ugyan, de korlátozás felől még csak extrém használat esetén hallottam!
Erről még talán a tisztelt üf.szolg is feltud világosítani,hátha erről tud valamit ha már beültették abba a székbe...