3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
-
fiman28 #385 Lehet, most így hajnalban is még kitart, majd reggel ismét belassul, de korábban még este is lassu volt. Most majd 500-al jön. -
#384 éjjel mindig gyorsabb ;) -
fiman28 #383 Hip-hip hurrá, most már tényleg ki merem jelenteni, javulás. Most éppen 300 kbyte-al jön a töltés. Még ha ilyen kor hajnalban is. Kiváncsi vagyok mi lesz reggel. -
#382 Tök mindegy milyen számod lesz,névhez,szerződéshez van rendelve a szolgáltatás.Én a szerződést akartam felmondani ,majd újra kötni.Így már jó lett volna a seb.,persze nem engedik,"mindenkinél túl drága lenne"--mondta a technikus!Voda ezért nagyon ráfizet!! -
fiman28 #381 A húsz méteres körzetemben még 4 ilyen előfizetés van, de csak nálam van gond, bár most éppen megy az ftp-s letöltés döcögve, de mellette viszont simán nézek egy videóklippet a youtube.com-on. Szóval nem tudom, hogy most javult e a helyzet v sem. Én is szoktam töltögetni, de az elmúlt 1 hónapban szerintem nem értem el a 30 GB-ot. -
#380 hálisten engem még nem érint, pedig én is rendesen nyomom (havi 40-50 giga tuti megvan)
-
fiman28 #379 Tudom én, az volt az első, amikor belassultam, és a sim kártya csere sem segített, hogy kicseréltem az én sim kártyámat a munkatársaméra, s azzal varázsütésre egyböl elértem a 4-500 kbyte sebességet, ma délelött is azt használva ennyi volt a sebességem. Ez után ha még mindig lassú maradok, akkor már tényleg nem tudom, hogy hol a baj, de hát nem vagyok szakember, a fogyasztóvédelemnek meg amúgy én is irogatok. Kiváncsi vagyok, hogy a többieknél, hogy alakulnak majd a dolgok. -
#378 A problem az, hogy kb 1-2 napig így hagyják. A korlátozás névre szól, nem számra, lsd. #327 -
fiman28 #377 Hát nem tudom, de valamennyit segített a számcsere, volt, hogy a speetset.net-en a nyíregyházi servernél 3200-at ért el a sebességem, mikor pedig próbaképpen egy 40 mb-os filet- próbáltam letölteni70-80 kbyte-ig jutott. Szóval még nem merem elkiabálni, hogy talán van egy kis javulás.
-
#376 Ügyes...!Kicsit félreértettél:e-mail bizonyíték is,válasszal nem kell törődni-sablon-ezt mondták a technikusok is,de ők megkapják.Bizonyíték a Fogyasztóvédelemnek,NHH,és GVH-nak.Minden történést jelzek a Fogyasztóvédelemnek,ők meg tovább,javaslom minden érintettnek.Visszanéztem 2003-ig,sok büntit kapott a voda ilyenekért!! -
fiman28 #375 Na én tettem még egy próbát ma. Bementem a nagy vodafonhoz, onnan felhívtam az ügyfélszolgálatot. A beszélgetés végén abban egyeztünk meg, hogy sim kártya csere 2xra is, ha ez sem segít telefonszám csere ingyen.
A csere természetesen nem segített, így ingyen cserélték a számomat.
Az eredmény? Hát nem is tudom, próbáltam ismét s sebességteszteket, de a speedtest.net-en több mint 1 hete most 1x mentem 1000 fölé, egy másik mérésnél 3200 volt a sebességem, de eléggé ingadozó az eredmény,próbáltam többször is mérni, de az eredmény eléggé változó volt.
Próbáltam programot, drivert letölteni, itt viszont ismételten visszaesett 60 kbyte ra. Szóval nem vagyok meggyőzödve, hogy a számcsere most segített e. Viszont a telefonos ügyfélszolgálat annyival jobb volt, hogy most nem tudták egyszerű hálózati leterheltséggel elintézni az ügyet, mert egyböl cáfoltam a dolgot. Majd kiderül, hogy mi lesz az eredménye a dolgoknak, de hogy az e-mail küldés tényleges probléma megoldásban nem segít igazán, csak egy üres sablonválaszt eredményez, az is biztos. -
#374 Ezt írtam hétfőn a másik fórumba,/http://prohardver.hu/tema/huawei_e220/friss.html/ mint kiderült a hálózati mérnök beírta a panaszlavélbe,hogy kb. még 2-3 hét türelem....Mivel a "korlátozás" 07-09-én kezdődött,akkor 08.09-ig...Addíg lecsap az illetékes hatóság!!
Tehát a hétfői link :
"Korlátozás hírek!" : Felhívott a hálózati mérnök,nem tudják,hogy mi a gond/programozás hiba?/,direkt korlátozás nincs,de gond az van!Keresik a közös pontot a bejelentéseknél,figyelik a sebességet,stb.Türelmet kérnek,nem tudják,mi lesz.Javasoltam ingyenes szerződésbontást,újra-megkötést,-de ez drága.Meg lesz a megfelelő megoldás.
Hihetetlen,de lehet,hogy több,mint egy hét,de lehet,hogy bármelyik pillanatban jó lesz.
Valami blokkolta tényleg,de nem ők direktbe.Arra kért,hogy mindenkinek jelezzem,bármit észlel,mailben küldje a vodának,válasszal ne törödjön,vizsgálják!
[email protected]
Ennyi... -
Matte #373 eszemben sincs erre válaszolni....
írok nekik egy kicsit nyersebb hangvételű levelet, hátha abból értenek. -
fiman28 #372 Én 2 levelükkel ezelőtt kaptam ezt: a válaszaimra kaptam a 2 bemásolt levelet.
-
#371 amúgy azt hogy hol mértek, ki ne add, mert a haverodnak lesz belőle baja... :S -
#370 szóval a szokásos sablonválaszt adták mindkettőtöknek -
Matte #369 Tisztelt ...... Úr!
Köszönjük visszajelzését!
Mindenekelőtt engedje meg, hogy a felmerült kellemetlenségért szíves elnézését kérjük !
Amennyiben a továbbiakban is tapasztalja az Ön által jelzett hibajelenséget, az alaposabb vizsgálat érdekében szíveskedjen a mobil internet telefonszáma, valamint az ahhoz tartozó ügyfélbiztonsági kód megadása mellett, az alábbi adatokat jelezni telefonos ügyfélszolgálatunkon vagy az [email protected] címen, hogy mihamarabb segítségére lehessünk!
•Mi a telefonszám, amit az internetes csomaghoz kapott?
•A hozzá tartozó ügyfélbiztonsági kód
•Az elektronikus levelében említett tesztelés, melyik képviseletünkön történt?
•Milyen telefonszámon tudjuk elérni? (Kontakt szám) A gyorsabb ügyintézés érdekében ajánlott, egy olyan telefonszámot is megadni amelyen, szükség esetén munkatársunk felveheti Önnel a kapcsolatot.
•Mi a pontos időpont, amikor tapasztalja a jelenséget? (Legalább 5 időpont, lehetőleg a nap különböző pontjairól)
•Mióta tapasztalja a hibát?
•Időszakosan, vagy folyamatosan?
•Mi a pontos hibajelenség? (Hibaüzenet száma, esetleg pontos kiírás)
•Mi a pontos cím, ahol ezt tapasztalja? (Város, utca, házszám)
•Melyik hálózathoz tud csatlakozni? (GPRS, 3G, HSDPA)
•Milyen típusú készüléket használ a csatlakozáshoz? (USB modem, Connect Card, Mobilkészülék, stb.)
•Milyen szoftvert használ? (Connect Now, Connect Lite, Dial-Up, stb.)
•Milyen operációs rendszerrel rendelkezik?
•Van-e tűzfal, vírusirtó, adatszinkronizációs szoftver telepítve a számítógépre?
•Ha igen, próbálta-e ezt kikapcsolni?
•Használ-e Internet Plusz klienst? (Dial-Up beállításoknál fontos)
•Ha másik számítógépen volt lehetősége kipróbálni, mit tapasztalt?
Szíves megértését és együttműködését kérjük!
Tisztelettel:
Nagy Ágota
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport
-
fiman28 #368 Na a mai válasz az ügyfélszolgálattól:
öszönjük visszajelzését!
Sajnálattal értesültünk arról, hogy előző válaszunkban foglaltak nem szolgáltak megelégedésére!
A 2323862-es számú elektronikus levelünket az alábbiakban szeretnénk megerősíteni.
Technikai csoportunk panaszát kivizsgálta, melynek eredményeképpen nem tapasztalták a jelzett hálózati hibajelenséget. A szolgáltatás esetleges lassulását okozhatja a hálózat időszakos terheltsége.
Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a Vodafone Magyarország zrt. az Ön által megrendelt szolgáltatást az előfizetői szerződésben, az annak részét képező Általános Szerződési Feltételekben, illetve a 3. sz. mellékletben meghatározott technikai specifikációnak megfelelően biztosítja. Panaszát megvizsgáltuk, azzal kapcsolatosan megállapítottuk, hogy a szolgáltatást a vállaltak szerint nyújtottuk.
A Vodafone Magyarország zrt. a továbbiakban is a szerződésben meghatározottaknak megfelelően biztosítja minden ügyfele számára a szolgáltatását, természetesen a technikai fejlődés további lehetőségeinek folyamatos kihasználásával emelve a szolgáltatás színvonalát.
Szíves megértését kérjük!
Tisztelettel:
Nagy Ágota
levelezési csoport -
Matte #367 én még nem találtam meg azt az oldalt ahol elfogadható sebességet ad :) -
user2008 #366 csak egy tipp: mikor sebességeket mértek, több oldalon tegyétek! a vodának van egy olyan kérdése hibajelentéskor, hogy milyen oldalakon tapasztalod a sebességesést. plusz ugye képek alapján beazonosítják a mérőoldalt. nos, nem hivatalos, meg úgyis letagadják, de a mai technika lehetővé teszi nem csak a személyre szabott korlátozást, de az oldalraszabottat is. értsd úgy, hogy simán megtehető a korlátozás is bizonyos oldalak kivételével. pl. te folyamatosan a speedtest.net-et használod. a vodának semmibe nem tart ám a te karidra belőni a címét, hogy ott kvázi átengedi a sebességed. magyarán ha mérsz, elfogadható eredményt kapsz, amúgy meg minden marad a 300 kbps-on. -
elims #365 Köszi! -
speeki89 #364 Edzoba!
Ok, én is egyértelműen felhasználo oldalon állok... :) csak mondtam..
én szerencsére nem vagyok még korlátozva, és remélem nem is leszek a havi kb 20-40gb letöltésemmel..
Én szurkolok nektek!! -
#363 Igazad van! össze kell fogni a voda ellen:@ bizonyíték van..minél többen kell írni a Fogyasztóvédelemnek azok majd elintézik a vodát,de nekünk el előszőr bebizonyítani hogy a voda hazudik :@ -
edzoba #362 © speeki89
ma 11:47 | privát | válasz erre | #350
A reklámok csak tájékoztato jellegűek, és általába nem minősülnek ajánlatnak...
A GVH gyakorlata szerint a reklámnak nem feladata a minden részletre kiterjedő, teljes körű termékleírás. Ugyanakkor, ha egy tájékoztatás kiemel valamely lényeges körülményt, akkor azt pontosan kell tennie, nem elhallgatva a közlés helyes értelmezéséhez feltétlen szükséges tényeket. ( ez idézet ez alapján marasztalta el a gvh a t-online-t mert senki nem érte el a 8 mbit/s-ot)
szóval ne adjátok fel! nme kell hogy megtévesszen titeket a szerződés minimum sebessége mivel ügyféltájékoztatás is teljes terheltség esetén is 1,5-2 mbit/s-ról tájékoztat csak fel kell lépni ellenük oszt mehetnek a gecibe
egyéni véleményem pedig az oyg egyszer a magyar paraszt megunja hogy folyamatosan hülyének nézik
-
Matte #361 nem mivel egyik sem ad "korlátlan netet"
1/5/10 gigánál egy hónapban nem sok értelme lenne a korlátnak. -
elims #360 Sziasztok!
De jó,hogy benéztem ide.. És nem tudjátok véletlenül,ugyanez lehet a pannon/t-mobilenál is? -
#359 Írtam privit,ezen már 1 hete túl vagyiok!Fogyasztóvédelem hétfői válasza:
Tisztelt Uram,
Levelét köszönettel vettük.
A problémával megkerestük a szolgáltatót, válaszukat várjuk.
Az ügy súlya miatt tájékoztattuk a szolgáltató felettes szervét, a Nemzeti Hírközlési Hatóságot is. (Tőlük nem várunk választ, mert egyedi panaszokkal nem foglalkoznak, csak akkor, ha nagy számban érkeznek egyazon problémára.)
Üdvözlettel:
Selmeczi Balázs
elnök
Fogyasztóvédő és -Érdekszövetség Alapítvány
www.fogyasztovedelem.hu
[email protected] -
fiman28 #358 Én is írtam a fogyasztóvédelemnek. Meg a vodának is, csak nem ilyen udvarias hangnemben. -
#357 korrekt levél, a fejleményeket is szeretném látni majd... :) -
Matte #356 Ímhol:
Tisztelt Ügyfélszolgálat.
2008 július 9. óta többször megkerestem Önöket mind levélben, mind telefonon. A probléma ismert, egyik napról a másikra a letöltési sebesség (HSDPA modem használatával) lecsökkent 300 kbit/s-os átlagra.
Mivel semmiféle érdemi választ nem kaptam az amúgy teljesen egyértelmű helyzetre, így a tegnapi napon felkerestem az egyik Vodafone szaküzletet, mintegy próbaképpen. Munkatársuk letesztelte az általam bevitt modemet a benne lévő Sim kártyával. A letöltési sebesség mintegy 300 kbit/s volt. Ezután kicserélte egy bontatlan Sim kártyára, majd azzal tesztelve a modemet, 2400 kbit/s-os átlagsebességet ért el. Mindezekután nevemre irattatta az új Simet, s miután ez megtörtént, a sebesség újra 300 kbit/s-ra csökkent.
Ekkor már munkatársuk is elismerte a tagadhatatlan tényt, miszerint személyre (Sim-re) szóló sebesség korlátozás van érvényben. Természetesen azzal tisztában vagyok, hogy a szerződésben foglalt minimális sebességet eléri a kapcsolat, azonban azzal is tisztában vagyok, hogy semmilyen fórumon és semmilyen tájékoztatóban, illetve szerződésben nincs megadva az Önök számára a személyre szóló korlátozás lehetősége. (Azaz az állampolgárok, ügyfelek szándékos, ok nélküli megkülönböztetése). Ennek megfelelően az Önök által hirdetett korlátlan internet hozzáférés reklámja, szerződése nem felel meg a valóságnak.
Mindemellett természetesen mélységesen etikátlannak tartom, hogy továbbra is, ugyanazt az összeg kiszámlázzák ezért a szolgáltatásért.
Több fórum is foglalkozik már ezzel a témával, s számos ugyanilyen panasszal élt nagyon sok ember.
Megvárom válaszlevelüket, majd a kialakult helyzetről (több hasonló cipőben járó társamhoz igazodva) értesítem a Fogyasztóvédelmet, illetve a Gazdasági Versenyhivatalt a történtekről.
Üdvözlettel:
......... -
#355 és igazuk van, mert a szerződésben a minimum az 1 kbps, amit megadnak... -
fiman28 #354 Hát nekem ezt küldték ma:
Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!
Tájékoztatjuk, hogy bejelentését felelős technikus munktársak felé továbbítottuk, akik hálózati problémát nem találtak.
Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a Vodafone Magyarország zrt. az Ön által megrendelt szolgáltatást az előfizetői szerződésben, az annak részét képező Általános Szerződési Feltételekben, illetve a 3. sz. mellékletben meghatározott technikai specifikációnak megfelelően biztosítja. Panaszát megvizsgáltuk, azzal kapcsolatosan megállapítottuk, hogy a szolgáltatást a vállaltak szerint nyújtottuk.
A Vodafone Magyarország zrt. a továbbiakban is a szerződésben meghatározottaknak megfelelően biztosítja minden ügyfele számára a szolgáltatását, természetesen a technikai fejlődés további lehetőségeinek folyamatos kihasználásával emelve a szolgáltatás színvonalát.
Szíves megértését köszönjük! Bízunk abban, hogy segítségére lehettünk!
Amennyiben további kérdése, vagy kérése lenne, kérjük, hívja 24 órás ügyfélszolgálatunkat a belföldről, hálózaton belül díjmentesen hívható 1270-es telefonszámon! Munkatársaink készséggel segítenek Önnek!
Tisztelettel:
Kéry Viktor
levelezési csoport -
#353 Üdv. m.kinek! Másik fórumon jelezték,hogy Ti is foglalkoztok a voda letöltési seb. "korlátozásával",Javaslom olvassátok vissza a fejleményeket http://prohardver.hu/tema/huawei_e220/friss.html 07.09-től! Röviden:már az első héten bebizonyítottam a voda-technikusoknak feleségem voda-előfizetéses SIM-kártyájával,hogy névhez rendelt szolgáltatás "korlátozás" van let.seb. 380-400Kbit/s.,másik feles. SIM-el 4-4.5 Mbit/s.Mivel minden bizónyítékot mailben is elküldtem,és semmi érdemleges nem történt,elküldtem a Fogyasztóvédelemnek,1 hét múlva reagáltak,válaszuk belinkelve a másik fórumon.Azóta kaptam 1 havi jóváírást,ígéret,hogy nemsokára helyreáll a rend...Fogyasztóvédelem,és NHH ugrott a vodára!
Üdv.:V.András-Szigethalom /Linket beszúrni nem enged 30 napig,ezért így...
-
Matte #352 én nem igazán értem a problémádat.
Te 5 gb-os csomagban vagy. Torrentezhetsz is ha akarsz. Számodra nem korlátlan a letölthető adatmennyiség, meghatározott havi 5 gb-ot tölthetsz. 5 gb felett 0.06 Ft minden megkezdett 10 kb.
Azaz ha pl összesen majd 7 giga lesz az adatforgalmad, akkor a következőképp kell fizetned:
5 gb = 5000 Ft
+ 2 gb, azaz 2147483648 byte. egy kilobyte: 1024 byte, 10 kilobyte, az 10240 byte. Így tehát 2 GB = 105.000 X 10 kbyte. Remélem eddig érthető. :)
Tehát neked 105.000 X 0.06 Ft-ot kell fizetned a csomagban foglalt 5 gigabyte felett pluszban felhasznált 2 GB adatért. Ez kb 6.300 Ft.
Így a 7 GB-os összforgalommal számolva:
5.000 + 6.300 = kb 11.300 Ft lesz a számlád. -
#351 Hello, a kövi problémám van, 5gbs voda netem van, elvileg átléptem a forgalomhatárt sima netezésel, skype stb semmi torrent és egyéb nem volt, viszont a net amikor disconnecteltem kiirta hogy átléptem az 5gbt.
Voda oldalán ügye ez olvasható:
Először ajánlott levélben értesítünk róla, hogy rendszerünk rögzítette az extrém használat tényét. Ha a következő számlázási ciklusban vagy később megismétlődik az eset, értesítést küldünk arról, hogy előfizetésedet átváltjuk a Vodafone Internet 5G tarifacsomagra, mely havi 5GB felett forgalmi díj-köteles. A levél kiküldése előtt a tarifacsomag-váltással 10 napot várunk.
Ahogy visszaolvastam egyáltalán extrém nek számit az hogy simán böngészek a neten elég sokat, és ki kell-e fizetnem az 5gb feletti forgalmat? Vagy egyáltalán figyelmeztető levelet küldenek hogy átléptem a forgalmat csak ügye énmár alapban az 5gbs ben vagyok nincs hova váltani. Ez az első eset hogy átléptem az 5gbt pedig már 2-3 hónapja megvan a net. Előre is köszönöm. -
speeki89 #350 A reklámok csak tájékoztato jellegűek, és általába nem minősülnek ajánlatnak... -
Matte #349 pontosab -
edzoba #348 sziasztok
KORLÁTOZÁS VAN nincs értelme mellébeszélni először azt hittem én vagyok a hülye de 2 és fél hétig szivattak hoyg semmi baj na akkor monodom nálam a gubanc csakhogy felraktam xp vista modemeket cserélgettem már mindent végigzongoráztam és utánna kezdtem el neten utánnaolvasgatni
ugye én is fix helyen használom aztán jött a sim csere (havertől kölcsönkértem, pár száz méterre lakik és neki semmi baja nem volt) és persze hogy egyből visszakaptam a rendes sávszélem....
ügyfélszolgálat egy előre betanított sablon szöveget mond de ha technikussal beszélsz az is hülyének fog nézni de ne hagjátok magatokat
viszont azzal nem értek egyet hogy szerződésbe mi van ugyanis a reklámokban meg az van hovideőt nézhetsz online meg nagy file-okat töltesz le szóval meg lehet ezt támadni plusz
a másik pedig hogy ez előre le volt játszva fejben ez a dolog hogy aki majd túl sokat tölt az korlátozzák tehát lecsökkentik majd a szolgáltatás minőségét és mivel az addigi használhatósággal előre megfontooltan tévedésbe ejtik a user-t ezért ez csalás is...
de én is csak azt tudom megerősíteni hoyg ne várjatok csodára korlátozás van -
user2008 #347 én még itt tartok
-
histvan15 #346 prohardveren olvastam egy hszt:
http://prohardver.hu/tema/huawei_e220/hsz_1581-1581.html
Ha ez így van, akkor nektek nem kell aggódni.