3817
  • Malakai
    GTA (3+) hivatalosan akció-kaland kategóriába tartozik, meg persze harmadik személyű lövöldözős, ótós és homokozós. :)

Fallout és Oblivion meg teljes mértékben rpg, ahogy egy Deus Ex is (főleg az eredeti) akció-rpg.

A Rage esetén a készítők előzetesen is kiemelték, hogy ez egy fps, csak kis extrákkal. Mint utóbb kiderült az extrák elég haloványak, de fps-nek teljesen korrekt.
  • hagirez
    Rendben megpróbálok veletek örülni. Hurrá hurrá 10E ft-ért játszhattam 2 és fél estét, de kirááááááály!
    Félre ne értsetek, pont az a baj hogy a játékmechanika meg a megvalósítás nagyon bejött, tehát élveztem és pont ez a bajom hogy rövid. :)
    Akkor a GTA RPG??? Mert az se 10 óra hosszú.
  • MrAndree
    Nem bizony. Half Life 1 az 12 óra volt nekem, de úgy hogy lassan mentem és néha keveregtem. HL 2nél 26 órát ír a steam de azt kétszer vittem végig. Még régebben meg maximum tényleg a "menj el ide, itt a piros kulcs, vidd vissza oda ahol már voltál 10 perce csak akkor még nem volt kulcsod az ajtóhoz" jellegű dolgok miatt voltak 20 órásak az FPSek.
  • Seth
    MOH - Half Life 20 óra ?
    Szerintem az idő megszépítette ezt a számot, vagy hardon nyomtad őket, 8 évesen :D Egyik sem több 10 óránál
  • koschwarz
    lehet hogy te nem, de régebben inkább kb. 20 óra volt az alap. half life, swat3-4, medal of honor...mindenesetre semmiképpen nem várná az ember, hogy egy - elvileg - nyitott világú, küldetésvállalós FPS-t 10-12 óra alatt végig lehessen játszani.

mellesleg, amire céloztam az az, hogy amikor már 5 órás single-lel is kidobnak játékokat, és valami akár már 10 óra is, és ennek örülünk, az gáz.
  • Gabe18
    Régen jól lehetett nyújtani a feladatokkal az időt.
    Menj el a pálya végébe, vedd fel az akármit, azt hozd vissza, mert azt itt kell a kiindulási ponttól 3 méterre használni. Utána menj el a pálya teljesen másik pontjára, hogy lenyomj egy gombot, amivel a pálya átellenes végén lévő híd leereszkedik és akkor ott átmehetsz és vége.
    Eközben folyamatosan a nyakadra küldenek az oda-vissza úton egy csomó ellenfelet.
    Hát így ma is lehetne 20-30+ órás FPS-t csinálni. Csak ma már az se tetszik nekünk (nekem se) ha egy pályaszakaszon 2x végig kell menni oda-vissza, mert az már időhúzásnak hat.
  • MrAndree
    Egyik se FPS.
  • johny85
    én pl a fallout 3-al + az oblivion 4-el több száz órát játszottam és még mingid vannak küldetések.
  • MrAndree
    Igazából én a múltban se emlékszem 50 órás FPSekre szóval nem tudom miről beszélünk.
  • koschwarz
    már megbocsáss, de ha már a játékosok is elkezdik azt gondolni, hogy ha egy FPS 10 órás játékélményt ad, akkor már örülhetünk, akkor ott baj van.
  • MrAndree
    Már megbocsáss de az 5 órás FPSek korában 10 óra rohadt hosszú.
  • Marfy
    ETA = Estimated time of arrival.
    Várható érkezési idő.
  • Malakai
    Bocs, van-e megközelítőleges időpont, hogy mikor érkezik? :)
  • grebber
    Nem tudom mi az az ETA ,de nincs!
  • Malakai
    A köv patchez van ETA?
    /me lusta keresni. :)
  • Seth
    A csatornák benne vannak, 7-8 db talán? A dobozban kapott kóddal lehet aktiválni őket.
  • sakal6
    ATI 11.10 preview 3
    Harmadik nekifutásra csak sikerült kiadniuk egy normális catalystet, érdemes felrakni.
  • hagirez
    Attól hogy valami nem rpg, még lehet normális hosszúságú, nincs róla nemzetközi egyezmény amely kimondaná hogy "Bocs én ezt Fps-nek szánom ezért nem rakhatok bele 10 óránál több játékélményt."
    Egy példa: hogy mi a gyanús nekem: A játék elején nemmessze onnnan ahol felébredsz áll egy muksó egy csatorna mellett. Küldi is van oda. Amikor szóba állsz a papával, akkor azt mondja nagyjából hogy a játék során sok ilyen csatornát fogsz találni és ezek nagyon veszélyesek. Van töltő képernyős Tipp is hogy az ilyen csatornákat ha megtalálod és lemész akkor a mutik hordamód fognak rád rontani de lesz nagy juti a végén. Na ezen csatornán kívül ki hány ilyennel találkozott még? Ez csak egy apróság a sok gyanús jel közül hogy ebből bizony sok mindent kivágtak. Gondolom majd megvehetjük jó pénzért.....
  • Shep
    Azt azért vágod, hogy ez nem RPG? Szép is lett volna ha lekörözi a Falloutokat tartalmilag.
  • Shep
    Na a végére értem én is 12 óra meg egy kicsi volt a játékon belüli stat szerint. Első városban megcsináltam mindent, a versenyeket is. A másodikban csak pár versenyt nyomtam, mert nem volt már hangulatom hozzájuk. A játék 2/3-a amíg át nem megyünk a másik helyszínre nagyon jó hangulatos meg minden ami kell. Viszont a másik helyszínen az érződik ,hogy azt úgy utólag odalökték mert rájöttek ,hogy egy helyszín kicsit kevéske. Ettől eltekintve a küldetések ott is jók voltak csak kevés. Na de az utolsó misszió hát az botrányosan gyenge egy valami. Ezt komolyan gondolták?
    A lényeg viszont az, hogy szerintem nagyon jó kis játék. Elég sok játékkal játszottam már de a pályadizájn szerintem ebben a játékban a legjobb amit valaha láttam. A tűzharcok élvezetesek és az ember már már tényleg elhiszi, hogy most agyatlan mutánsok támadnak, most meg képzet katonák (néha azért csinálnak érdekes dolgokat).
    Úgyhogy számomra pozitív csalódás a játék, ugyanis én azt vártam ,hogy egy gyenge lövölde lesz egy csomó kocsikázással amik bénák lesznek de valahogy nem, még ezek is teljesen korrekt részei a játéknak.
    9/10
  • KranaZoli #3035
    Megkérdezték, írtam. Nem emléxem már hol olvastam. DNA script is csak 4x-est állít be. Gúglival találtam rá Én is. Árnyék értéknek is be lehet írni 4096-ot a 2048 helyett, csak épp funkcionálni nem fog.
  • bélanéni #3034
    Nekem ez a játék pár év óta az első FPS műfajban, ami igazán tetszik.
    Sokan szidják vagy középszerűnek mondják a grafikát. A textúrák közelről tényleg kissé csúnyácskák, de ez az első olyan játék amiben azt érzem, hogy hihetetlen hangulatot sugároz a művészi kivitelezés, az összhatás meg egyszerűen impozáns. A Crysis2 biztos valamiben szebb, de nekem csak az összehatás számít, és az alapján számomra egyértelműen az eddigi legszebb PC-s FPS.
  • MerlinW
    +1
  • Bhalage
    mindenki mast vart el, en pl annyit vartam a jatektol, hgoy szep es szorakoztato legyen, bejott. ennyi
  • DarkSector
    " Ez így csak egy techdemo. :("

Ezen csak néhány amber lepődik meg.
    Manapság minden játék csak a trailer-ekben mutat valamit ami nem igaz.

Valamint a Fallout egy bejáratott cím.
    Egy DooM4-et csináltak volna, hidd el messze profibb lett volna.
  • hagirez
    Srácok csak nekem tűnik úgy hogy ennek a játéknak kivágták a 3/4-ét? Azért 7 év alatt lett volna idő normális hosszúságúra megcsinálni. A grafikus motor ütős ................lesz majd ha kinövi a gyerekbetegségeit, de az nem adja el. Fallout NV-ban is 10-szer több tartalom volt. Ez így csak egy techdemo. :(
  • santibi
    Köszönöm
  • Nagylaci
    Itt egy videó erről a küldetésről:

LINK

Tekerj bele addig ahol elakadtál és nézd meg a megoldást!
  • santibi
    Srácok a játék elején mikor a rádió toronyba kell valamit csinálni azután, h kilőttél pár katonát a nagy kapunál. Nos itt hogyan tovább.? Sorry a kezdő kérdésért nem nagyon szoktam játszani csak most kivételesen teszem.
  • pisztácia
    Részben egyetértek veled.
    Viszont amiről mindneki megfeledkezett. Az elején és a végén az intró hiohetetlen jól sikerült. Mind látványilag, mind zenei szempontból. Az a két videó bámulatos. Maga a játék is, de őszintén a multi engem is zavar, hogy nincs fps játék, valamint a rövid sztory. Azt hitttem lesz benne vagy 10 város... mint anno a borderlands-ba. Az sokkal hosszabb.

de mindent leszámítva nekem 10/10-es a game.
  • Gabe18
    No nekem most sikerült a végére érnem. Röviden értékelve nem volt rossz, de küzd jó pár problémával.
    Őszintén megvallva ezt az autós hülyeséget egy az egybe kihagytam volna belőle. Egyszerűen gagyin van megvalósítva is, ráadásul nekem egy idő után marha unalmas volt hogy kijövök a városból, megyek, és mindig ugyanott, ugyanakkor megjelenik 1,2,3, akárhány autó akik nekem támadnak és akkor harcoljál. Egy idő után egyszerűen ott hagytam őket a fenébe.
    A versenyekkel ugyanígy voltam, valahogy semmi késztetésem nem volt, pár darab megcsinálása után a többinek is nekiállni.
    Az fps része szerencsére hozta az ID-től elvárható minőséget, a harcok jók voltak, látványosak, sok féle fegyverrel, egészen jól viselkedő ellenfelekkel. Külön piros pont részemről hogy az ellenfelek reagáltak arra ha eltaláltad őket, és még a legnagyobb páncélos akármi se tudott egyből "csak úgy" visszalőni miközben pattogtak rajta a saját találataim. A legtöbb játék ilyenekkel nem foglalkozik...
    Hát egy-két jobb boss harc elkelt volna, mert ebből a szempontból karcsú volt.
    Ami viszont siralmas az a multi. Egy ID játéktól elvárható lett volna egy rendes fps multi, még ha nem is az a része lett volna a fő. A sok fegyver, eszköz, többféle válaszható karakter adott lett volna. Helyette kaptuk ezt a gagyi autós kergetőzést... kár.
    Ja a hangok vegyes hatást keltettek. Egy zene nem volt a játékban amit fel tudnék idézni, hogy különösebben jó lett volna. Viszont a fegyver hangok nagyon tetszettek. Föleg a Settlers Assault Rifle, ami tőlem megkapja az elmúlt évek legjobb fegyverhang "kitüntető" díját...
    Ami még bennem felmerült, hogy elvileg van valamilyen gyűjtői változat amihez a játékban szereplő "Wingstick"-et adták pluszba. Persze gondolom valami műanyag vackot... Hát nem tudom, én ha valami ilyen cuccot akartam volna csomagolni a játék mellé, akkor tuti hogy a játékban gyűjthető kártyapaklit adtam volna, jóval több értelem lett volna.
    Hát szóval összességében nem volt ez rossz, de olyan nagy dobás se lett mint aminek szánták. (és akkor a pc-s kezdeti problémákat még meg se említem...)
  • Magnum PI
    Hihetetlen. Egyik napról a másikra teljesen beszart a rage optimalizált ati driver. Ahogy elindítom a rage-t kifagy a driver. Vissza kellett raknom a sima 11.9et ezzel meg szaggat meg minden. A rage optimalizáltal meg eddig simám ment. Egysdzer végig is vittem.
  • milos620
    Üdv mindenkinek!

Egy kis segítségre lenne szükségem ismét!

Dead cityben vagyok, majd az ott található steel all rounds lőszert nem tudom felvenni!
    Coffer-nél mindent megvettem amit csak lehet (tervrajzok stb) és annak ellenére sem jártam sikerrel.

Mi a titok nyitja le tudná valaki írni!?
  • DarkSector
    Hát mert pénz és idő nem jut mind3 verzióra ugyanúgy. :) Ez egyértelmű.
  • mester1987
    csak a játékbanb maaába a beállításra gondoltam, mennyi a low és a high
  • broman191
    Ezt hol olvastad? Konfig fájlban lehet írni neki 16-ot is és nagyon úgy néz ki hogy megy.
  • mester1987
    4x-es anizotropikust csak?
  • KranaZoli #3018
    Az engine csak 4x-est támogat.
  • broman191
    Azért érdekes hogy most a PS3-at szidja, amikor a 2011-es QuakeCon Keynote-ban még éppen azt magyarázta hogy PS3-ra mennyivel egyszerűbben, hatékonyabban tudták a játékot fejleszteni, mivel a memória kiosztásával szabadabban lehet a PS3 rendszere miatt variálni, az box360-nal szemben stb stb. Persze arról is beszélt már akkor is hogy a következő generációs konzolokba sok-sok GB memóriát kér a konzol gyártóktól, és lehetőleg TB-os merevlemezeket mert a mostani számok meglehetősen aggasztóan alacsonyak ezen a téren. Amúgy az Uncharted nem tudom miért tartozik "ilyeneket csinálnak" csoportba, mai PC-s szemmel nézve alacsony-közepes között valahol félúton leledzik a textúrák részletessége, az effekteké szintén, amitől összességében hangulatos az Uncharted az a végletekig polírozott motion capture mozgás és az atmoszférateremtés magas fokon, tehát nagyon jó játék, de grafikus részletességet tekintve abszolút semmi extra, amelyre azt lehetne mondani hogy a Naughty többet hozott ki a PS3 hardverének képességeiből mint más fejlesztők. :)
  • mester1987
    Mennyi a max AF a játékban? A small az 4x lehet és max 16? Tudja valaki esetleg csak érdekességképp kérdezem...