3817
-
#3137 nem értek egyet, illetve csak részben:
az id játékok után én ugyanígy egy unalmas és lapos játékot vártam, ami azért techdemonak jó
nos a játék valóban unalmas és lapos lett, csak a techdemo nem jött be (bár nálam nincs semmi probléma vele és fullon fut hd-ben, de még így is borzalmasan ronda, így 2011-ben)
bár amint mondtam nem ért csalódás, mert erre számítottam
valóban, csak Carmack neve adja el ezt a játékot
ha nem id és Carmack lenne, már rég a süllyesztőben lenne a játék
és valóban, a konzolosodás (egyszerüsödés a grafikában és az irányításban és mindent egybevéve az egész minőségben) sajnos itt is észrevehető
arról meg ne kezdjünk most el vitázni hogy mi az a konzolos minőség, és mit lehetne kihozni a pc-ből
ez van, ezt kell szeretni -
kanduhr #3136 Elhiszem, hogy meló után mennyire fárasztó lehet odafigyelni a lőszermennyiségre... Szintén nem a játék hibája, hogy valaki mennyire fáradt meló után, és mihez van épp kedve. És ezt felhozni negatívumként...
Skynet: FPS-ről van szó, amely műfaj köztudottan butult a konzolok elterjedése miatt. Ugyanakkor egy szóval nem mondtam, hogy ez a játék el lenne konzolosítva. A játék menet pedig pont annyira lapos, amennyire az adott játékos hozzáállása egy vérbeli akciójátékhoz.
A "hpye kártyát" pedig minden egyes nagyobb címnél előrántja valaki, pedig mindössze annyit jelent, hogy több reklámot/nagyobb visszhangot kapott, mint egy-néhány konkurens, de a játék minősége szempontjából említésre érdemtelen.
Az pedig teljesen természetes, hogy arra a névre hamarabb felfigyelnek az emberek, aki megalkotta ezt a stílust, és 7 év után újabb címmel bukkan fel, illetve jóval többet foglalkoznak vele, mint egyéb játékokkal.
Persze a Rage-nek is megvannak a maga hibái, de ettől még igenis nagyon jó játék. Valaki említette lentebb a Hard Reset c játékot, amit volt alkalmam kipróbálni, de 2 óra után totális érdektelenségbe fulladt nálam. És nem Carmack neve miatt, de inkább ezt veszem elő a HR helyett. -
morzsi555 #3135 Ha tipikus carmack cím lenne, akkor a cikkíró még jobban sírt volna, hogy mennyire nehéz. Ez a játék nem nehéz, nagyon könnyű, még nehéz fokozaton is. Csak annak nehéz aki ritkán játszik videójátékokkal vagy csak nemrég kezdett el velük játszani. Ez a kevés lőszer kifogás is hülyeség, még ha nem vásárolsz lőszereket, akkor is rengeteg lőszered lesz, direkt úgy van megcsinálva, csak a legerősebből vannak ritkábban, de azokat craftolással simán lehet csinálni. Maximum akkor nem lesz lőszere, ha soha nem lootol és össze-vissza lövöldözik, mint egy hülye. -
#3134 Hagyjuk már ezt az elkonzolosodás szöveget,konzolokon sokkal összetettebb tartalmasabb exkluzív címek vannak mint ez a szar.
Másrészről ez a játék nem el van konzolosodva hanem tipikusan Carmack cím,aki mást várt az nem igazán ismeri a "mester" címeit...
Ami várható volt azt hozta a játék...Pofás látvány,tucatsíklapos játékmenet minimalsztori...Ennyi, ha Carmack neve nem lenne mellette és nem vinné a hype a hátán akkor egy erős közepesre értékelt valami lenne. -
steweee #3133 én eddig egy játékkal játszottam amiben elfogyott a lőszer, a bioshock. és kurvára utáltam is. elkonzolosodás ? munka után agyilag fáradt vagyok, nem akarok fejtörőkön töprengeni. félreértés ne essék, kis logikai, vagy ügyességi rész mindenképp kell, de olyan semmiképp amin el lehet akadni. erre se időm se energiám. inkább a kétféle közönséget kellene megcélozni. -
kanduhr #3132 Pedig tényleg értékelhetetlen lett a cikk. A kiegyensúlyozatlansághoz vajmi kevés köze van annak, hogy ki mihez van szokva, illetve, hogy a cikkíró nem tud célozni. Ez nem a játék hibája:D
Egyrészt, lőszerből annyi van, mint a szemét, és még vásárolni is lehet - másrészt, megértem, hogy az elkonzolosodás miatt ki van nyalva a játékosok segge, hogy egy szellemi fogyatékos is gond nélkül kipörgethesse, de legyen már némi önálló gondolata is a játékosnak. Az első akció után hamar rájöhet az ember, hogy hoppá, ide reflexek kellenek, és ha szar vagyok, kéne venni lőszert, mert ennél csak keményebb ellenfelek jönnek... -
#3131 Gondolkozzál már milyen minden játékba?
FPS-ek 99,9%-al mész ölsz és felveszed a töltényt ami szinte soha nem fogy el.
Na ha itt is ezt szeretnéd mivel vér fps-hez vagy szokva nem fog menni mert ebben ilyen nincs.
Jó az mellette szól hogy ez nem szimpla fps hanem tettek bele némi rpg elemet.De ez látható ha kicsit más már megszolják :D -
MauroN #3130 nehéz a játék? még ugyan könnyű...meg "elfelejtünk töltényeket venni" ne felejtse el basszameg.....ezt minden játéktesztre be lehetne írni akkor... -
#3129 Szerintem nem hülye miért is lenne az? Csak az igazat írta le és ezek a dolgok valóban így vannak. -
MauroN #3128 "Ez a játék egy olyan része, aminél egy kicsit meg kell nyírnunk a kiadható pontszámot, hiszen még a legkönnyebb fokozaton is néha nehéznek éreztem. Számtalan helyen hiányzott a kiegyensúlyozottság; ide írnám az automatikus mentési rendszer hiányát vagy azt, ha véletlenül elfelejtünk töltényeket venni egy küldetés megkezdése előtt. Ebben az esetben akár abba is hagyhatjuk az adott feladat megoldását, hiszen az ellenfelektől csak néhány töltényt tudunk magunkhoz venni - azokhoz sem biztos, hogy van fegyverünk -, az elrejtett muníciók többsége pedig viccesen kevés. A ránk támadó - különböző szintet képviselő - banditák vagy mutánsok pedig csak úgy zabálják az ólmot, az egyszeri fejlövés pedig a legtöbb esetben csak közvetlen közelről használ. Alapvető problémák vannak tehát a nehézség esetében - bármennyire is jó az intelligencia, bármilyen okosan is használják a fedezékeket az ellenfelek, a kiegyensúlyozatlanság sajnos folyamatosan érződik."
Sg-s "teszt". Minek adnak ilyen hülye tesztelőnek játékot? -
mester1987 #3127 OFF: ki -
mester1987 #3126 akkor 2-en fejlesztették mert tuti benne volt :D -
#3125 A 2KGames :)
Nade elég az offból :D -
mester1987 #3124 de az nem lényeges már annyira -
mester1987 #3123 igen már beugrott és a Human Head Studios adta ki -
#3122 a motor idtech, de a játékot nem az ID fejlesztette, hanem a 3DRealms. (többek között) -
mester1987 #3121 azt hittem az is idtech 4-es, de amúgy igazad van persze -
#3120 Hát a preyt nem is az ID fejlesztette.. :) Ezért írtam hogy amit az id pakolt össze, azoknál igaz.
De am a preyben is randa a külső tér. ;)
-
mester1987 #3119 de 2011-ben már ez a technology csekély -
mester1987 #3118 igen-igen mondasz valamit az effektekkel eltakarták, jaja, bár a Prey-re ne memlékszem, abba mintha már full éles és gyönyörű lett volna minden -
#3117 Emlékezz csak vissza. Szinte az össze ID által fejlesztett (!) játékkal ez volt a baj, a doom3ig visszamenőleg. Hihetetlenül alacsony minőségű textúrák, amiket az effektekkel próbáltak eltakarni. Nos ez még 2004-2005ben működött is, de ideje lenne kicsit továbblépni :) -
mester1987 #3116 igen szerintem is csak lustaság volt, bár ennyi fejlesztési idő után ez az első...de itt is ért vége a nagy sikerük, amit nem volt nehéz elrontani -
#3115 Az a baj hogy meglátásom szerint ez az idtech motor külső terek megjelenítésére még mindig nem igazán alkalmas.
Nem beállításfüggő amúgy, ez szimpla fejlesztői trehányság. -
mester1987 #3114 jaja, de egy high-end PC-n (pl. egy 4 magos rendszeren) is vannak ilyen kisfelbontásúak arra lennék kíváncsi vagy ez is a beállítás hiányosságainak hibája?
Amúgy nem lenne gond ezzel, mert az előző generációs idtech 4-esbe nem voltak ilyenek a Wolfenstein-ben vagy a Prey-ben... -
#3113 jah hát sajna igen. Kár volt erőltetni ezt az idtech motort az a nagy helyzet. Lisencelték volna inkább az ue3at :) -
SaGa Jr #3112 Nem korlátozásnak mondanám. Vannak az alapértékek és a különféle ruhák ezen értékek némelyikét módosítják. Nem korlátoznak semmit. Csupán ha harcimarcinak vagy öltöztetve akkor a harci dolgokat (lőszer mennyiségét) kapod növelve, ha szerelőnek akkor az lesz befolyásolva és így tovább.
Az ingyen javítás előfeltétele (a rádió amivel bevontattathatod a gépedet) meg már jóval előbb megvan (és meg is marad) mint hogy ruhát választanál a manusodnak. -
mester1987 #3111 nem, a kis felbontású textúrákra gondolok néhol, ami nagyon könnyen észrevehető (pl. kapcsolók, hordók, elemek, stb...) és egy Quake 4 vagy egy Prey (de az már túl szép hozzá :D) is simán kenterbe veri megjelenítésileg azokat -
#3110 Lehet félreértettelek. A "texture pop-in" hibára gondolsz? Azzal nem, mert alapból cfg buherálással kezdtem. -
#3109 Nv-hez van.
mester1987: Sajna szinte csak azzal :) Reméljük a lelkes modderek idővel legalább olyan szinten kezelésbe veszik mint a doom3a-t. -
mester1987 #3108 nem is tudtam hogy van korlátozás ezekbe, azt hittem a leírásból, hogy nem kapsz egyik típusnál autó javításokat vagy csak keveset -
SaGa Jr #3107 Jóformán semmi érdemi különbség nincs a ruhák között, a végigjátszásba semmilyen szinten nem szól bele, nem nyit meg új dolgokat csak minimális felszerelés mennyiségbeli eltéréseket ad.
Az első három (alap) típus esetében pár dologból nagyobb mennyiség lesz a karakterednél tartható (ha teszem azt valamiből 50 a maximum akkor azt megduplázza). Ez könnyen kideríthető az adott ruházat leírásából.
A negyedik, nehéz vértezetet pontosan tudom, az a karakternél tartható maximális lőszermennyiséget növeli meg. -
mester1987 #3106 pl. a garázsban Wellspringben vagy benn az öreg csókánál, akihez egy lengő hídon kell átmenni meg egy-két szem előtti dolgokkal? -
#3105 "failed to initialize display driver wrapper",akkor lehet ati kártyához nem jó? -
mester1987 #3104 gondolom kis felbontású textúrákkal azért találkoztál...??? -
#3103 Csodás nagyon.
Mostmár nem akad be 3 mp-enként a cfg-vel viszont a fekete textúra még jelen van.
Na majd visszatérek rá 1 hónap múlva. -
#3102 evga precision. -
#3101 mi az a program ami fut neked a sarokban? -
#3100 Tegnap én is rálestem a játékra.
Azt kell mondjam, kifejezetten tetszik. Amolyan borderlands light :)
Tény hogy az egészből többet ki lehetett volna hozni, de az összkép nem lett rossz.
Sebességprobléma, fagyás, egyéb anomáliát nem tapasztaltam, vagyis de! egy valamit. :)
Az adott terület betöltése után a távoli textúrák (vagyis szerintem inkább az árnyékok) kékesek. De ez csak pár másodpercig tart hálisten.
Pár kép tőlem (is)
-
mester1987 #3099 szóval semmi használhatót nem tartalmaz (de akkor meg minek?!) -
mester1987 #3098 arra én is kíváncsi vagyok...lehet, hogy csak egy oylan skill, mint a far cry 2-ben vagy a dead island-ban?