3817
-
skygt90 #2975 halihóó,,valahogy lehetséges hogy kicsikét élesebbek legyenek a textúrák a játékban ? nemtúl erős a gépem,,,de hátha valamit lehet javítani a textúrákon -
Pares #2974 Nekem is tökéletesen muzsikál. Az akadások előtt/között 60fps-el megy 1600x900 felbontásban, 8x AA és High AF mellett. Tökéletesen működne, ha nem akadna meg időnként. Szóval menni fog ez jól, csak oldják már meg végre az akadásokat. -
zibi #2973 erre nem gondoltam,remélem jó lesz,és köszi. -
#2972 Menj ki a városból és aztán kint a "Wasteland" -en kövesd a fehér pöttyöket a minimap -en! -
zibi #2971 sziasztok,1 kis segítséget kérek a"Subway Town"pályán a Blue Line állomáson mit kell csinálni? -
#2970 Egyrészt nekem meg még jó néhányunknak megy rendesen ami azt jelenti, hogy bizonyos vasakon igenis működik a játék. Aztán azért azt se felejtsd el, hogy a fórumok mindig(!) az elégedetlenekkel vannak tele mert ők nyilván ki vannak akadva, hogy nem tudnak játszani (jogosan) míg hiába vannak többen akiknek megy azok inkább játszanak vele. :) Meg azt minek írogassa bárki, hogy nekem működik, nekem is, nekem is... Elég uncsi lenne.
AMD, nVIDIA illetve minden egyéb ilyen céltalan vita távol áll tőlem. De a Rage esetében tény, hogy az nVIDIA OpenGL támogatása miatt lényegesen jobban muzsikálnak ennél a játéknál ezek a kártyák. -
#2969 Új patch közelegt:
"We have a bicubic-upsample+detail texture option for the next PC patch that will help alleviate the blurry textures in Rage." -
#2968 Akkor passz. -
Pares #2967 Jajjjajjjaj. Most nem akarok Amd vs Nvidia vitát indítani, különben is, nekem van mindkét fajta kártyám. Csak azt mondom, hogy ez a lefagyásos probléma előfordul Nvidia kártyákon is, és nem kivételesen Amd probléma. Az egyetlen közös pont, amire rá lehet mutatni, hogy rossz, az maga a JÁTÉK. A JÁTÉK nem képes normálisan kezelni a grafikus kártyákat. -
Hunor1 #2966 ja csak kár hogy drágábbak! -
#2965 Nagyságrendekkel(!) kevesebb a baj nVIDIA kártyákkal! Valószínűleg a jobb OpenGL támogatás miatt. -
Pares #2964 Nvidiásoknál is dettó ugyan ez előfordul... -
MauroN #2963 Na látod, ez egy jó kérdés. nem tudom. nézz utánna neten. -
#2962 Az "összes többi" játék Direct3D -t használ ez meg OpenGL -t! Szerintem sem hardver gond van, csak az a baj, hogy AMD videokártya, ráadásul mobil verzió. -
Hunor1 #2961 köszi, de mégis hol látható? biosban talán? -
Pares #2960 Nem a laptopommal van a gond. Azt tudom, tapasztaltam, hogy driverek terén az amd/ati nem áll a helyzet magaslatán, de ez a laptop le van tesztelve, már vagy egy tucat játékot kipróbáltam, és EGYIKNEK SE VOLT A LEGKISEBB BAJA SEM. Mobil graf. kártya ide vagy oda, röhögve hazavágja a desktopom 8800 GTS 512-esét, pedig az se egy gyenge kártya még mai viszonylatban sem. Amint alant is írták, ez nem hardver probléma, különben nem jelent volna meg annyi különböző konfiguráción (1/2/4 magos gépek, intel/amd, amd/nvidia, desktop/laptop egyaránt érintett). Ez bizony a játék és a driverek közti együttműködés fatális bénaságának a hibája, bárki bármit próbál spekulálni.
Egyébként meg Win7 64bit-est használok.
Mondom még egyszer, nem értem miért a hardverre próbáljátok terelni a gyanút, amikor az ég világon semmi baja nincs a gépemnek, más játék/program is tökéletesen fut, csak ezzel az egyel van a gond!
Szó mi szó, a PC verzió katasztrofálisan indította pályafutását... -
MauroN #2959 64 bites. -
Pares #2958 Itt a lényeg. Én is hasonlót olvastam. Csak azt nem bírom felfogni, hogy állítólag nekik az id-nék tökéletesen futott az amd és nvidia kártyákon is valami sajátos drivernek köszönhetően, erre fő hol az a driver? -
Pares #2957 3 hónapos, égvilágon semmi baja nincs. -
Hunor1 #2956 bocs a láma kérdésért de hol nézhetem meg azt hogy a procim 64 bites-e?
AMD dual core 2X3GB os amúgy. -
#2955 Hát neked amúgy elég szerencsétlen hardvered van ehhez a játékhoz. Persze azt azért szögezzük le gyorsan, hogy ez nyilván nem a Te hibád.
Szóval AMD -nél eleve problémák vannak driver oldalról. Azt írják, hogy az OpenGL support nem tökéletes a legújabb driverjeikben úgyhogy lehetetlen módon bizonyos régebbi driverek jobbak lehetnek. Aztán eleve sok a baj a mobil videokártyákkal. Ez mondjuk nem egy Rage specifikus probléma sajnos sok játéknak problémái vannak ezekkel a mobil cuccokkal.
Ennél a játéknál az "asztali" nVIDIA kártyák tulajdonosainak legújabb driverrel alig-alig vannak gondjaik.
Aztán a hivatalos Steam fórumon azt írják, hogy aki 64bites processzorral 32bites operációs rendszert futtat (ma már szinte minden CPU 64bites) azoknál komoly instabilitási problémák lehetnek! Szóval milyen win -t használsz? Erősen jánlják a 64bites rendszer használatát! Ha 32bites az OS -ed akkor szerintem ez okozhatja a bajt. -
Feared #2954 Azt olvastam, hogy az opengl miatt fagyogatok sok helyen a játék, itt csak az új ati driver fog segíteni, hiába buherálunk bármit. -
#2953 Jó bocs én azt hittem a textúrákra akarsz valami orvoslást.
Hát a fagyások megmagyarázhatatlanok sok esetben. Nehéz ügy.
Gondolom laptop-on játszol nem lehet hardware hiba? -
Pares #2952 Hát nekem textúrabetöltéssel és az fps-el nincs gondom, mondom, csak az a baj, hogy egy bizonyos idő után leáll a játék. Azt pedig nem tudom, hogy ki mennyi százalékot tesz ki, de azt látom, hogy aki a fórumra ír, azoknak többségének ezzekkel a kifagyásokkal van a baja. És ezek a kifagyások low-end gépektől high-end gépekig minden fajtán előfordulnak (egy-, két-, négymagos gépeken is egyaránt). Szóval igazán nincs egy olyan közös pont a gépekben, ami rámutatna, hogy ezzel a fajta konfigurációval van a baj. A játék és/vagy a driverek szarok, ennyi. Csak kurvára idegesít az id és az amd inkompetenciája, hogy egy héttel a játék megjelenése után is gyakorlatilag játszhatatlan állapotban van sokak számára. -
#2951 Biztos ideges vagy de bármennyire ideges is lennél, ez kérlek jobbára a textúrabetöltésre van és eddig az emberek 99%-ának javította is.
De ezekszerint vannak páran abban az 1 %-ban
Csak nekem az a fura hogy fasza karbantartott géped van és semmi nem segít se a buherált megoldások, se a patch. -
Pares #2950 Ez. -
Pares #2949 Kiadtak pont erre egy patchet? Te hol élsz? Vagy miről beszélsz? A patch semmi ezzel kapcsolatosat nem javított. Sőt, bele is írták a leírásába, hogy "szorosan együtt dolgoznak az amd/nvidiával a további fagyások javításán", de már egy hete!!! Könyörgöm, ne beszéljünk már hülyeségeket. Az id tisztán rávágta, hogy ezek driver problémák. Ami lehet, hogy igaz is, de akkor mondja már meg nekem, kedves Carmack, hogy miért csak ez az egy játék szarakodik? És nem vagyok valami elkülönülő eset, ami azt jelezné, hogy a gépemmel van a gond. Ha a hivatalos fórumba beleolvasol, rengeteg ember, rengeteg fajta felépítésű géppel dettó ugyan erről a hibáról számol be. ENNYI.
Kíváncsi vagyok, mégis az id mikor szándékozik kijavítani, mert számomra, és sok más ember számára már több mint egy hete játszhatatlan a játék. -
Pares #2948 DV7. -
Pares #2947 Igen, az. -
#2946 link
copy the generated code and put it into a new text file named "rageconfig.cfg" in these locations:
For Single-Player - "*your install location*\rage\base\"
For Multi-Player - "*your install location*\rage\mp\base\" -
milos620 #2945 Olvasva a korábbi hsz-et a FOV alkalmazás és értékei, majd az állítási lehetőségei merre található?
-
Más:
Ami egy picit nem tetszik a játékmenetben, hogy korábbi helyszínekre (épületek) visszamenni bár nem teljesen, de korlátozott. (kivétel persze ha az ember berobbantotta a ki-bejáratot). Eddig azt tapasztaltam, hogy 2x visszavisznek a küldetések (főküldik + mellékküldik) de utána már erősen korlátozottan csak. Én mondjuk első alkalommal igyekszem mindent összeszedni, de hagyhatták volna a free módot jobban is. -
#2943 Na azért láttam én már érdekes dolgokat. Én meg egyébként szeretem évente legalább 1x újraghostolni a wint. -
#2942 Én inkább csak a változatosság kedvéért próbáltam ki, ill. teszek le 2db "good boy-t" :)
Érdekesebb lesz így a játék, ha az ember minél többféle dolgot próbálgat. Pl. a bumerángok dobálását már teljesen elfeledtem, fel kellett azt is eleveníteni. :D -
#2941 Igen! Első dolgom volt kipróbálni, hogy tudok e robothadsereget létrehozni magamnak és világuralomra törni. De nem hagyta! :D -
#2940 Nem tudom tudtátok-é, de lehet 2db Sentry Bot-ot is "használni" egy időben. :) Harmadikat már nem enged lepakolni. -
Feared #2939 Megnéztem, volt amit tudtam használni, de sajnos a megállás nélküli fagyásokat, rage.exére való hivatkozással kidobásokat nem oldotta meg semmi. Elég durva, hogy lassan 1 héttel a megjelenés után még mindig semmi komoly javítás. Ami sokakhoz hasonlóan fura nekem is, hogy a gépemen minden játék fut gond nélkül, csak a Rage ilyen problémás. -
#2938 Hát 0.00001% a esély azokután hogy kiadtak direkt erre egy peccset. -
#2937 Csak nem Pavilon DV6?:) -
#2936 Ez valamilyen laptop akkor... Persze attól még mennie kellene.