3817
-
MrAndree #3297 Ja, azt nálam se, ellenben már nem fagy le 3 percenként. Haladás, még 2-3 driver és teljesen játszható lesz. -
#3296 Igen, és nálam ez sem javítja a lassú textúratöltést...Pedig addig én bizony nem játszok vele amíg ez ki nem javítják. -
#3295 Kint van a Catalyst 11.11 WHQL -
#3294 Lepucoltam mindent csökkentett módban, felraktam a hotfix 3 drivert. Jónak tűnik már. -
#3293 Legújabb ati driver van. -
rumkola #3292 nálad valami szoftveres gebasz van (sztem driver), fix 60-on kéne futnia -
#3291 Sebességen lehet valamivel tuningolni, c2d 3220MHz 2GB ram, HD4870 512MB és 720p-ben még 20fps alá is simán leesik. Értem, hogy ez egy hoki gép, de akkor is szebb játékok sokkal de sokkal jobban futnak akár full hd-ban is. Új ati driver van fenn. Ötlet? -
xrate #3290 egy játékmotor önmagában se nem szép, se nem csúnya...ezek nem értelmezhető kategóriák egy játékmotorra...geometriák és mozgások, effektek rendezett sokasága a motor, ha úgy teszik: rengeteg háromszög (amit esetenként kockának látunk) és némi fény:)
amiről te beszélsz azt textúrának és skinnek és képnek hívják...
a motor dönti el (többek között) a mozgás, fény, a sebezhetőség, a találati pontosság, zoomolás, stb kérdését,de egy játék - nagyrészt - a textúrák részletességétől és a háttérnek tekinthető képek textúrával vagy képben történő megjelenítésétől, a skinek részletezettségétől és az ezekre alkalmazott felbontástól lesz szép... -
#3289 Tudtommal meg nvidia kartyan nincs gaz... -
MrAndree #3288 Elküldhetnéd azt az AMD kártyát... :) -
#3287 Valszeg, mert az AMD kártyámon hibátlanul fut, egyetlen kifogásolható dolog pár modell textúrája, de azt meg fél óra játék után észre sem veszed. -
#3286 Ez nVidia kartyara es az 1 Gb patchre is ervenyes? -
Droughert #3285 Vannak hiányosságai, de azt írni, hogy rá hogy baromi ronda erős túlzás. -
#3284 ".ráadásnak itt az új játékmotor, ami végre valahára elfelejteti velünk azt, hogy voltak játékok, amiket a megjelenés után egy évvel a nagy átlag még nem tudott játszani, mert erőmű kellett hozzá...korszerű, nem gépzabáló, mellesleg egy csomó új dolgot is tud, használják is majd bőven a átékfejlesztők a jövőben..."
Na azért nagyon csúnyán néztem volna, ha azt is írod, hogy szép. De látom ügyesen kikerülted, hogy ne kelljen leírni.
A motor szar. Baromi ronda, az orrod előtt rajzolódik ki, stb... -
xrate #3283 végigjátszottam...ezt is mint az eddigi összes carmack játékot. az életkoromnál fogva (sajnos vagy szerencsére) az első wolfenstein is újdonságként hatott, nem utólag néztem meg milyen is volt a "hőskor", hanem rácsodálkoztam és bármilyen furcsa, már azt is csodaszépnek tartottam, csak ámultam, bámultam, ahogy a háromdimenziós egyhangú szobákban kavartam a négy képkocka felbontású fejekbe lövöldözve...aztán doom, quake és folytatásai...és most itt állok egy képi világ előtt, ami azért valamit átörökített a régi világok hangulatából (az id a wolfensteint leszámítva mindig is egy posztapokaliptikus látomásra alapozta a játékait) amit ezelőtt soha nem láttam, a világ amit megálmodtak izgalmas, gyönyörű, a szereplők tökéletesen megrajzoltak, élethűek, a sebzések precízek (fejlövés, stb..) a játékmenet a szokásos lineáris (mit is lehetne tenni egy fps-ben), de hát ezért szeretjük ezt a műfajt.
szinte minden érdekesebb játékot végigjátszom ebben a kategóriában, de eddig (és ezzel párhuzamosan sem) találkoztam még hasonlóval sem (sem a szereplők kidolgozottságát, sem a környezet ötletességét, sem a játékmenetet illetően)...ráadásnak itt az új játékmotor, ami végre valahára elfelejteti velünk azt, hogy voltak játékok, amiket a megjelenés után egy évvel a nagy átlag még nem tudott játszani, mert erőmű kellett hozzá...korszerű, nem gépzabáló, mellesleg egy csomó új dolgot is tud, használják is majd bőven a átékfejlesztők a jövőben...
akkor mi a baj?...mitől a fikázás? mit vártatok?és melyik az ennél jobb játék ebben a kategóriában? a háborús - terrorista témát évről évre unalomig ismétlő fps-ek?..vagy melyik játék szebb ennél? szerintetek egy játékos tányleg azt figyeli, hogy a távoli hegyek tetején a füst milyen felbontású? (igen, ha fikázni akar)
...mitől nem forradalmi a motor, a játék?..tudomásul kell venni, hogy ma már átrobbantó igazán nagy elsöprő forradalmak nincsenek, mert már mindent kitaláltak, amit az adott keretek között lehetett...a forradalom a számítástechnika egy másik dimenziójától várható, de az már nem a játékírók dolga és felelőssége...kis lépések, mert nagyokat most nem lehet lépni...elértünk a csúcsra, nincs tovább...
és ez nem carmack miatt van így.
élvezzétek inkább és ne fikázzátok..nagyobb élmény így higyjétek el. -
#3282 Nagyon script-elt az egész kampány. Ami ráadásul buta is. Társak is, ellenfelek is. Viszont az mellett meg az szól, hogy az nem kampány játék. Abban a multi a lényeg, ami Engem hidegen hagy. (nem Nekem való már az, hogy futok 5ms-ig, aztán lelőnek :) Multijával is vannak bugok ahogy olvasom, de azokat majd orvosolják VGA driver-ben és az EA. Viszont a multi része biztos hangulatos lehet azoknak, akik azt szeretik. Én azt inkább az MW3-al hasonlítanám össze, ahol kapsz majd egy több éves grafikai engine-t (minimális feljavítással) és a szinte nulla fizikát. Ahhoz képest szerintem a BF3 álom. -
#3281 Én egyébként pont tegnap próbáltam ki a BF3-at. Bizonyos részek iszonyat szépek, viszont számomra semmi hangulata nincs az egésznek (kivéve a vadászgépes részt, az valami mese), 15-20percig köt le. Olyan steril az egész világ, és mindenhol csak lens meg bloom hegyek vannak. Hiába tök élesek a textúrák, maga az összhatás nekem, nem jött be annyira mint a Rage-ben -
#3280 Gondolkozzatok tovább. Ne ragadjatok le ott, hogy egy mikroszkóp hányadék módon néz ki. A RAGE grafikai motorjának fő erőssége, hogy 60FPS-t "garantál" és ahhoz igazítja a textúra elemeket is. (persze hibás az autó felismerése, de becsapható) Ha jóval nagyobb méretű textúrákat kellene kezelni, akkor azt 1.) le kellene tesztelni 2.) lőnének a 60FPS-nek, gyakoribb töltések, ... Nagyon sok tényezőtől függ egy ilyen hivatalos(!) patch. Külsősök azt matyiznak vele amit tudnak és akarnak. -
#3279 Milyen régi file-okat? Nincs nagyobb felbontásban meg nekik sem. Maximum a forrás fájlokat kérheted amit ami tömörítetlen, de azzal semmire nem fogsz menni. Ezeket a textúrákat egyszerűen ekkora felbontásban tervezték meg (főleg a konzolok miatt), nincs nagyobb!. Általában nem úgy megy a grafikus munka hogy megcsinálják 4x akkora felbontásban utána meg simám fogják és lekicsinyítik (főleg nem megatexure-nél). A legszebb eredményt úgy kapod ha egyből a végleges méretben rajzolod a dolgokat és amúgy is erőforrás pazarlás lett volna számukra. Értsétek meg: NINCS NAGYOBB FELBONTÁSBAN MEG A TEXTURA MÉG AZ ID-NAK SEM. -
#3278 Annyira nem tudom, hogy annó miket mondtak, mondott. Az viszont 1értelmű, hogy ennek is elhúzódott a fejlesztése. Ami annó jó grafikának tűnt, közben eltelt felette az idő.
1TB?! Egy játék?! Ezt volt aki elhitte (ha olvasott vhol ilyet)?
Ha lesz is hozzá még javítás az kb. annyi lesz, amit először nVidia közölt hogyan lehet "kikapcsolni" az auto felismerést, ill. ráerőltetni a nagyobb textúra fájlokat. A DNA script ehhez még hozzátesz nem kevés beállítást.
Kb. ennyit lehet kezdeni ezzel a megatextúra állománnyal. Ennél többet ebből nem lehet kihozni.
A többi grafikai bug-ot hagyjuk, az már az érem egy másik oldala. És az is, hogy a játék épületeken belül csúnya. A felszín az rendben van. Olyan bug-ok nincsenek benne, mint pl. a most megjelent BF3-al, hogy a kampányban buta az AI; átmennek az ajtón - majd visszajönnek azt kinyitni, nem lehet továbblépni a quest-ben, ... Természetesen a játék hagy kívánni valót Maga után. De erősen vannak pro oldalai is. -
Bandris86 #3277 És a régi fájlokat törölték, vagy mi van?
Nyugodtan kiadhatnák, és aki akarja, letölti magának. -
#3276 na igen így javítást ígér "teytúra mosódásra", de kijelentette, hogy pc-s is a konzolos szintű textúrákat kapja és annak idején mondta, hogy 1 tb-on volt az egész játék és azt kellett megfelelő szintre hozni. -
#3275 Nem ígért szerintem High Res. textúra csomagot. Én olyat olvastam, hogy nem lesznek elmosottak annyira a textúrák; de új High Res. textúra pack-ról sehol sem olvastam. Ha lesz is vmi, az annyi lesz kb. amit a DNA script amúgy is megcsinál. Qrva élet, hogy nem fognak készíteni egy 3x; 4x akkora textúra fájlt. A jelenlegi textúra fájl ha jól tudom 12GB a PC-s verzióban. Egy High Res. textúra pack-nak a többszörösének kellene lennie. Fizikailag is képtelenség lenne a terítése, stb... -
#3274 csak carmack bácsi megígérte és még mást is mellé. jó lenne már valami jel, hogy mi készül még. 64 bitet, szerkesztőt is ígérnek. -
#3273 Ez Rád nem vonatkozik ofkórz, de nem tudom elképzelni hogyan fordult meg vki fejében, hogy a tizenX GB-os megatextúra helyett legyártanak majd egy 40GB-os textúra fájlt. És azt milyen formában terjesztenék, ... -
#3272 Carmack Twitteres üzenetei alapján nem lesz. -
Bandris86 #3271 Mikorra várható a high res texture pack? -
#3270 Jó lesz az. Nem kell parázni.
(a beltéri textúrák ritka ocsmányak, de ettől eltekintve jó játék) -
#3269 Én nem tudom elképzelni jelenleg, hogy nagyot csalódnék a játékban. Főleg, hogy ez a világ mindig is közel állt hozzám. :)
Szóval a nagy remények megvannak.
Na meg különösen fog tetszeni, hogy autós részeket lehet majd kontrollerrel csapatni, majd kiszállva nyúlhatunk vissza a jól megszokott bill+egér pároshoz. -
mester1987 #3268 mármint azt a páncélos járgányt Subway town-ban... -
mester1987 #3267 sok sikert hozzá, bár én most toltam végig, apránként játszva mindig, de akkoris hatalmas csalódás lett, ahogy halottam is a tesztből, mintha nem lett volna kész, pedig már vártam mikor kapom meg azt az autót ami az ajtónál állt, szóval vannak hiányosságai sajnos...így a többszöri végigjátszás sajnos egyenlő a 0-val, hacsak nem csinálod meg azt a 3-4 vagy 5 mellékküldetést is...várunk a DOOM 4-re, csak lehet a Bethesda helyett inkább a jó öreg megszokott Activisionnek kéne kiadnia -
#3266 Veled vagyok teljesen!
Amúgy, amint lesz magyarítás én veszem megfele, minden eddigi technika rinyálás (ami teljesen jogos) ellenére én bizakodva állok a játékhoz, már csak egyedisége miatt is (meg mert szeretem az id játékokat). -
MrAndree #3265 Azért az az 1000 hsz, az kb. 10-15 embertől származik nem 1000től. Ha valaki 10szer elmondja valamiről a véleményét akkor az nem 10 ember véleménye, hanem az övé. Tízszer. Amúgy ma már minden játékról azt mondják előtte, hogy "forradalmi" lesz. Még az évente esedékes tökegyforma CoD-okban is van valami forradalmi minden évben. A duma szerint legalábbis. Nem kell mindent elhinni. :)
Aki meg 2011ben még vakon elhisz bármit bárkinek (még akkor is ha az a bárki egy Carmack), arra meg már nem mondok semmit. A technikai hulladék ettől függetlenül azért erős, mivel sokaknak meg fut minden gond nélkül. -
#3264 Kösz, láttam! Jó film! -
#3263 Azért vártak forradalmit a népek mert azt hazudták nekik a megjelenésig hogy forradalmit fognak kapni!
Ha nem egy szemét szart adtak volna ki hanem egy jó játékot, akkor itt a fórumon a 3200-hozzászólásból ezer nem arról szólna hogy hogy kell egyáltalán működésre bírni a játékot, és hogy hogyan kell "ini.fájlokat buherálni heteken keresztül ahhoz hogy legalább nézzen úgy ki a játék az elmosódott textúráival mint egy doom3.
A helyzet meg legalább annyira tragikus mint itt sokan lefestik, mert itt a hsz-ek közt többször találkoztam olyan emberekkel akik több napos intenzív ini-buherálás meg driver cserélgetés után sem tudtak használható verziót kreálni a játékból, és a végén feladták mert rájöttek hogy ez egy technikai hulladék! Süljön le a pofájukról a bőr hogy a gémerek fejezik be a szaros játékukat hogy tudjanak játszani vele! Tudod sokan várták ezt a játékot és megvették mert vakon elhitték hogy Carmack bátyóka bármihez nyúl, az egyből arannyá válik! -
#3262 Üdv a tervezett elavulás korszakában és kapitalista fogyasztói társadalomban:) Ajánlom megnézésre a "Harcosok klubját":) -
MrAndree #3261 Inkább 85 százalék az a 60, és emiatt bukik el az összes ilyen eszmefuttatás. Mivel nem egy szemét szart adtak ki, maximum egy jó játékot ami nem lesz örök klasszikus mint mondjuk anno a Doom vagy a Quake. Csupán annyi történt, hogy a népek ismét forradalmat vártak, de nem kaptak és most megy a fikatenger. Mint minden hasonló esetben történni szokott ugyebár. A PC-s port minőségéért esetleg járhat nekik egy jó masszív seggberúgás, ezt nem vitatom, de azért a helyzet annyira nem tragikus mint itt lefestik egyesek. -
foxxi #3260 -
#3259 "Roppant reális elképzelés"...Ezeket amikkel példálóztam, átvitt értelemben kell érteni drága barátom. Ezzel azt akartam mondani hogy nyomják megjelenés előtt a nagy marketinget a hibátlan és "korszak alkotó" játékukról, aztán meg jön ezzel az olcsó dumával hogy szerintük a pc már nem vezető játék platform!...és mivan akkor ha igaz is? Akkor már elég egy 60%-os játékot kiadni nekünk? Jó az a hülyéknek nem? Az van hogy Carmack csúnyán vissza élt az elő életével, és a nevével adta el sokaknak ezt a játékot! Igen, a marketingben jópofizni kell hogy eladd a termékedet. Viszont az is benne lenne a marketingben hogy nem illik átbaszni az embereket! Én nem tanultam az egyetemen marketinget mint te valószínűleg,de csúnya világ ez nagyon ha azt tanítják az embereknek hogy hazudjál szépeket a szarról gátlástalanul, húzd le a pénzüket és utána hagyd cserben őket!
Mindegy, hagyjuk mert nem érzem saját háborúmnak ezt a dolgot, csupán óriási szemétségnek tartom ezt a húzást carmack-tól! Szerintem ez a játék egy kalap szar lett és átverte, meg hülyének nézte a játékosokat akik sok pénzt kerestek a zsebébe! Ha ez neked normális és helyesnek is tartod (mert szerinted ilyen a marketing) akkor jó csávó lehetsz! (bocsi, semmi bajom veled,nem akarlak sértegetni) csak ez a véleményem és ami szar az szar, ami meg jó azt nem fikázzák jó pár millióan mint a Rage-et jogosan!
Néha szeretem belelovalni magamat ilyen eszme futtatásokba mert kíváncsi vagyok mások őszinte véleményére,és én is szeretem elmondani a tutit ha olyan kedvem van! -
MrAndree #3258 És roppant reális elképzelés az, hogy egy fejlesztő kiáll és kijelenti: "srácok, a játékunk amúgy alapvetően nem jó, meg bugoska is de ugyan vegyétek már meg, légyszi, légyszi, légyszi". Marketing alapjai tantárgyból bármilyen egyetemen az első előadás témája az, hogy jópofizni kell a vásárlókkal, hogy megvegyék a szart amit rájuk akarsz sózni. Ha meg annyira szart adsz el, maximum legközelebb nem veszik. Hőskölteményt azért ne költsünk már köré.