2688
-
Zóanagyvarázsló #2168 PB press release
JoWooD -
#2167 Nem sírunk le lett már írva ebben ez van.Ezért félre rakni hülyeség. -
tombadillo #2166 Sírjatok velem.
Megtámadott 1000 légy. Na mondom, befutok előlük a favágókhoz, majd együtt agyonverjük őket. Egy frászt. Ezek a barmok teszik tovább a dolgukat a legyek meg csak engem támadnak.
Itt és most abbahagyom, ez nem méltó még a G3-hoz sem. Még jó, hogy nem vettem meg (pedig gondoltam rá, csak már a demo is necces volt. -
Sunrider924 #2165 Hat igen, a nyito filmecskeben amikor a feher fenykitoresnel meseli a narrator hogy az ember miutan eluzte az isteneket....
A G5 nyilatkozatokba eddig nem sikerult beleakadni, ralesek, koszi -
Zóanagyvarázsló #2164 Pedig a Risen abszolút Gothic (jó és rossz értelemben egyaránt), és elvileg úgy van felépítve, hogy jóval a G3 után játszódik, csak ez incs konkrétan kimondva.
Később viszont akár ezt is megtehetik, mert a Gothic frencsájz nem a JoWooD tulajdona. A Gothic 5 például a ködös nyilatkozatok legvalószínűbb értelmezése már újra a PB-é, de a JoWooD opcióval rendelkezik a kiadására. Szóval ebből a szempontból még lehet kavarás bőven. -
Sunrider924 #2163 Egyetertek, nagy a zavar itt az eroben, ize a fejekben. Otletem sincs miert akarjak folyamatosan osszehasonlitani a Risent az Arcaniaval, amikor se a fejlesztocsapatok, se a mufaj , se a kiadok, se a jatek vilagok nem hasonlitanak, semmi kozos nincs bennuk. Akik meg azzal vannak kepzavarban, hogy a Risen fejlesztoi korabban a Gothic-ok fejlesztoi voltak, azok nem tudjak hogy 2008ban a PB es a Jowood sajtonyilatkozatban beket kotott es elvaltak, sok sikert kivanva egymasnak, PB azota mas neven fut, most Pluto 13GMBH a nevuk es a Risent mar ezen a neven csinaltak, szoval megegyszer: semmi koze sincs egymashoz a Risen-nek es az Arcania-nak.
Az Arcanianak van gothic oroksege, mert ezeket a jogokat mint a Jowood kapta a PB fiuk utolagos beleegyezesevel, ez is szerepel a kozos sajtokozlemenyukben, es az is hogy a PB fiuk teljesen mas iranyba fognak jatekot fejleszteni veglegesen szakitva a gothic vilaggal. Ergo a Risen soha egyetlen masodpercig sem volt gothic, annak ellenere hogy a stilusjegyei ertheto okokbol nagyon is azok(erdekes ellentmondas, ugye?). Az Arcania meg hiaba mesel a gothic vilagrol de hangulatilag nem tudja elhitetni senkivel, talan a mufaj megvaltoztatasanak is van ebben szerepe, de a fejlesztoi csapat cserenek biztosan. -
#2162 "Ha pedig riválisával kellene (és ez esetben miért is ne), a Risennel, akkor sztori szempontjából mindenképp a Gothic 4 felé billen a mérleg. Nem csak azért, mert felvonultat szinte minden elemet, ami a Gothic univerzumból ismert, de azért is, mert életszagúbb és jobban átgondolt, mint versenytársáé...."
Nem versenytársak, közük nincs egymáshoz. Ez Hack & Slash, a másik pedig akció RPG. Az meg, hogy felvonultat minden elemet, ami a G univerzumból ismert, ez egyenesen vicc. A sztori hol jobb?
"nem olyan jó, mint az eddigi Gothic-ok."
Nem olyan jó???? :D
Megint egy tesztelő, aki tuti, hogy nem játszott a gothicokkal, max kicsit utána olvasott. -
#2161 Vicc az egész. Örülök, hogy nem vettem meg ezt a fostalicsát. A Risen 2-ben minden reményem. -
Csokis #2160 PC365 teszt! -
#2159 Lepkéket már kifigyeltem, ennek ellenére, amikor szakadó esőben, netalán sötétben bóklászom, nem biztos, hogy minden zugba benézek (sőt verőfényes napsütésben sem bogarászok át minden fűszálat) -
#2158 Lepkék jeleznek minden fontos tárgyat. -
#2157 Próbálgattam, de eddig még nem találtam olyan gombot, amivel a körülöttünk lévő tárgyakat felfedné, jelezné a játék, így pedig 100%-ra biztos vagyok, hogy otthagytam tárgyakat, a 30x30 szobrocsak összegyűjtése szerintem kizárt.
Megtaláltam néhányat, de jellegtelen, jelöletlen helyen, így nagyon könnyen ott is lehet hagyni.
Sajnálatos, de a játék szerintem is gyengére sikeredett. -
#2156 Ezt a futást gyors futásnak értitek? (Csak mert ugye alapból fut a karakterünk mindig!) -
jay1600 #2155 csak Én nem találom ,hogy melyik billentyűvel fut a karakter? kamera mod működik... de a futás az hogy megy? középső egérgomb? mert az nekem nem megy... :) ha azzal akkor esetleg vmi megoldás? előre is kösz :)
-
#2154 Amúgy szerintem felesleges, mert rögtön az első szigeten fel lehet szedni egyik goblintól futás rúnát. -
#2153 köszönöm, meglett, pont azt az 1 utat hagytam ki.
Jó ez a térkép, vissza is kellett mennem pár vacakért. Persze ha nincs meg mind akkor nem tudom elkésziteni az adott tárgyat...
Kizártnak tartom, hogy vki elsőre mindent megtaláljon, én elég lassan játszom, benézek minden bokorba, de még így is hagytam el pár relikviát.. -
unusual #2152 Akkor megnyugodtam. :) Köszi. -
#2151 Kezdő szigetnél nincsenek gyűjtögetős cuccok. -
#2150 Ahova a link mutat ott nincs leírva azért kérdeztem! -
Ironman2 #2149 Még nem próbáltam,de ott le van irva azon az oldalon. -
#2148 Ez a "futás beépítése" mit takar? -
unusual #2147 Felraktam ezt a mod-ot. Régi mentés-nél kijelzi,de kezdtem újat,és ott nem......Vagy majd bejön? -
Ironman2 #2146 Itt van 1 mód ami visszahozza a futást,és a Gothic 3 kameranézetet.A harc közbeni kameratávolodást pedig kiiktatja
Gothic 4 Kameramód és futás -
Ironman2 #2145 Mekkorát síelt a csávó a hegyen! Már csak a léc hiányzott alóla -
Ironman2 #2144 Csak erős idegzetüeknek!
Gothic 4 bugparádé
-
#2143 igen -
unusual #2142 Gondolom akkor kicsit mellette nem? Annyira nem lehetnek messze. -
unusual #2141 Arra én is kíváncsi vagyok. :) -
#2140 Néhány paca nem pontosan ott van, ahol lennie kéne. -
Ironman2 #2139 Nem olyan rossz egy játék lett volna ez.Egyedül az élő,lélegző világot hiányolom belőle,amik az előző részekben benne volt.Kiváncsi leszek milyen módok,vagy javítások jönnek.Van még mit dolgozni rajta -
#2138 Par kozelharci manover volt inkabb, pl jobbgombot hosszan lenyomva tartva eros utest valtott ki, meg oldalra lepest koveto vagas, nekem ilyesmik remlenek. -
Probatbicol #2137 A harchoz annyit, hogy ebben a játékban szerintem a mágiát érdemes fejleszteni. Én a jég vonallal kezdtem, maxolás után most vagyok a tűz elején 21-es szinten, és így jó változatos harcokat folytatok, mert eldönthetem, hogy fagyasztok és el sem érnek, vagy tűzlabdázom, akkor már kell pár szaltó, de mindezek mellett közelharcban is jó vagyok, mert fegyver korlátozás ugye nincs.
Egyébként emlékeim szerint a Gothicokban sosem voltak aktív közelharci skillek, amit külön gombbal kellett volna aktiválni, kombóskill meg itt is van. -
#2136 Hetvegen megneztem en is, sajna igen. Le is toroltem par ora utan mikor eljutottam az elso varosba. Itt is csak a grafikara mentek ra, a tobbi resze sajna teljesen le van butitva konzolszintre. Egy Oblivion, Gothic2, Witcher, Risen, Fallout3 utan azert kicsit tobbet varna az ember egy uj akcio rpg-tol.
Osszeszedtem mik a fobb bajok:
- Primitiv harcrendszer, gothic fokozaton van egyedul kihivas benne. De ott is csak az a lenyeg, hogy HP/Mana poti legyen nalad meg kotszer, a tobbi lotty felesleges.
- A skillek teljesen le vannak butitva. Nem lehet kirakni gombokra amiket kifejlesztesz, full passziv az osszes fegyveres skill. Igy mar 4-5 gombot se kell nyomkodni, csak tamadas+kiteres.
- Lathatatlan falak mindenhol, nincs igazi sandbox elmeny, vagy pl. ilyen rejtett kis teruletek amiket fel lehet fedezni.
- Napszakot/idojarast nem lehet valtani pl. alvassal. Ha nem szeretsz ejjel esoben vakoskodni akkor varni kell mig vilagos lesz.
- Siman lopkodhatsz az npc-k orra elott, vagy epp fejbeloheted egy nyilvesszovel, leszarjak. Risenben mar azert is beszolnak ha settenkedsz, itt zombi az osszes.
- Egysiku, linearis sztori dontesi lehetosegek nelkul. Akar teljesen ellentetes modon is valaszolhatsz egymas utan egy parbeszedben, semmi hatasa nincs a tortenetre.
- Amator parbeszedek, jellegtelen szereplok. Nemelyik npc kifejezetten idegesito, a boszorkanytol pl. falra masztam.
-Vicc a magyar felirat, csomo tukorforditast talalni. A molerat (foldikutya) pl. vakondpatkanynak van forditva, plusz tele van idegesito finomkodassal, mintha tizeves gyerekeknek szolna (will kick your ass=ki fogja porolni a hatsodat, no comment)
-
unusual #2135 Az túlzás,hogy szar! Én elvoltam vele,és szerintem nekiállok még egyszer. :) -
unusual #2134 Én is többször,de nem foglalkoztam vele. Add valamit jót,ha befejezem a küldit? -
steweee #2133 télleg annnyira szar mint egyesek állítják ? mert akkor nem foglalkozok vele, van bőven más is. amúgy kár, hiszen a gothic 3 hemzsegett a hibáktól, mégha jó is volt a sztori mellé. aztán rá pár évre már működőképes volt meg jól is futott, de olyan hibák maradtak benne így is,amit azért már mai szinvonalon nem igazán....
erre tessék itt van ez, a risen után azt gondotam volna hogy na, bárcsak jelenne már meg... erre tessék -
ratgab #2132 Sose bánd: Cobwebs: 12 pókhálót kell egy helyi nőnek összegyűjteni, halál idegesítő, mert némelyik csak bizonyos szögből észrevehető, így én speciel 35-ször végigjártam a mocsarat mire összeszedtem.
Meteoric ore meg az egyik főquest variációban fontos tárgy! -
unusual #2131 Az mit jelent,hogy nem teljesen pontos ? :) -
#2130 Működik, nem teljesen pontos, de jó. -
unusual #2129 Hm.....Elég jónak tűnik. Próbáltad? Vagy esetleg valaki más? Amugy én ezt a 2 küldit meg sem csináltam ahova ez a 2 cuc kell.
- white dots in Swamp = Cobwebs
- white dots in Thorniara = Meteoric Ore