Gothic 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Tiszta Risen lett, csak talán még rosszabb."
Ezen nincs mit magyarázni, a Risen közelében sincs, olyannyira, hogy két külön kategóriában indulnak. Meg ez is érdekes:
"Aki szerette az elõzõ részeket, az ezt is fogja.."
Épp ellenkezõleg! Meg úgy általában az egész cikkrõl üvölt, hogy nem játszott az elõdökkel. Viszont azzal egyetértek, amit a grafikáról írt.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
DB
A ti kung-futok nem erős!
Amikor 3-ast adtam rá, az személyes preferencia alapján volt, de ezt írtam is 😊 a konzolosan pirinyó játékterek eleve -5 nálam 😄
DB
Why so serious?
Gothicok-ból az elsõ 2 zseniális volt, a harmadik már nem. Már ott teljesen lebutult a harcrendszer (bal klikk, bal klikk, bal klikk, bal klikk, bal klikk) tömve volt buggal (tudom, ez nem a Piranha hibája volt) és nem volt neki értékelhetõ története se. Ami megmentette az a meglévõ Gothic hangulat. De nagyon messze elmaradt az elsõ 2 résztõl minden egyéb tekintetben. Szerencsére a Piranha a Risennel bizonyította, hogy tudnak õk még zseniális játékokat alkotni és a G3 csak kisiklás volt.
Gothic 4re nem nagyon érdemes szót vesztegetni. Nem rossz játék végülis de nem Gothic.
Why so serious?
Talán valaki normális helyen is közzéteszi az egészet.
\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így megszakad\"
Mert nekem ezt mondta, elmentem egy térre ott volt RAuter, juli (valamilyen nõ), meg egy varázsló! Mindhárom emberke más-más módszerrrel akar bejuttatni az erõdbe! Neked teljesítened kell egyikük questjét és szerintem csak utána jelenik meg DACA az erõdben!
Azthiszem te a fentebb leírt questet kihagyhattad, szóval menj vissza diegohoz és beszélgess tovább, vagy meg kéne hogy jelenjen a térképeden a 3 delikvens!
Egyébként pont ott kellene Dacának tartózkodni abban a szobában, ahol a teleport is van, szóval jó helyen vagy ... csak rossz idõben 😄
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Így marad a Morrowind, amennyiben valaki az egész szigetet felfedezni, és mondjuk 3 frakció minden küldetését megcsinálja, plusz semlegesek plusz fõsztori. Na az nem is tudom, mennyi óra lehet.
DB
Meg nemtom miért nem jelzi a piros karika??????
<#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help>
DB
\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így megszakad\"
Risen 2-re várok én is....
DB
Zóanagy: oké, rendben, csak ezért leszedem és felrakom újra, mert szerintem megvan az utolsó játékállásom: én 28-30 órára emlékszem, de az biztos, hogy sehol nem volt 50 közelében...
Gothicnál meg nem írja, de az tuti, hogy csak az 5. fejezetig nagyon bõven 100 óra felett voltam. Sokat kell ott bolyongani, hogy mindent megtalálj, fõleg mert nem használok guide-okat. Azokkal lehet, hogy le lehet szorítani 100 alá, de kétlem.
Nem vagyok elfogult, a BG-k sztoriját imádtam, a maiak közül szeretem a Mass Effectekét. A Gothicoknál (fõleg 3.) korábban is írtam, hogy nem a szigorúan vett 1 szál történet fog meg, hanem hogy egy világ van, amiben élsz. Ez volt anno a legjobb (számomra) a Morrowindben is.
A DA😮 legnagyobb, és számomra menthetetlen baja (és ez már NWN-ekkel kezdõdött) az egészen nevetségesen icipici játékterek. Számomra ez agyonvág mindent, végérvényesen. Mondjuk érdekes, hogy a Mass Effecteknél ez nem volt annyira zavaró, talán a Sci-fi témában a bezártság elfogadhatóbb... erre a Kotor-ok is igazolásnak számítsanak. Egy fantasy világnál számomra a szabadság legalább olyan fontos, mint a sztori. A Witcher is talán egy picit jobb ebbõl a szempontból, azt nem is szidtam egyáltalán. A buta konzolhatást (sztori és szabadság helyett végtelen sok szöveg és látványos átvezetõ animok) viszont nálam semmilyen tálalás nem tudja elnyomni.
U.i: "egész világ"? 😄DD Ez a 3-4 ember lenne az itt? 😊
DB
Magyarán most az egész világgal mész szembe. Sok sikert hozzá!
A sztori egy érdekes kérdés, arról inkább nem nyitnék vitát, hogy mennyire jó, mennyire nem jó (mindenesetre a Witcher, a KotOR vagy az elsõ Mass Effect szerintem is erõsebb ebbõl szempontból), de a Gothic széria sosem a történetérõl volt híres, abban még szerintem, a rajongó szerint is egyértelmûen gyengébb. Nem tudom, szerintem téged a filmszerû, néhol Hollywoodot idézõ tálalás zavar, nem tudok másra gondolni. Mintha "kissé" elfogult lennél.
Gothic 4 meg nem Gothic, hanem Arcania! Majd a Risen 2!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
DB
Ez igaz minden feljesztõre. Morrowind *sokkal* jobb mint Oblivion, BG sokkal jobb mint NWN1-2, NWN-ek sokkal jobbak mint DO:A, Gothic 1-2 sokkal jobb mint G3, G3 sokkal jobb mint G4 és így tovább. Ez az egészben a szomorúság, és ez keserít engem a G4-el kapcsolatban is.
Egyébként a régi veterán MMO-soknak is ez a baja fõleg.
DB
DB
Még úgy sem, hogy a G2 melléküldetésének a nagy részét kiahagyod (elég könnyû, mert sokszor nehéz, nem egyértelmûek a megoldások. DO:Anál pedig nyilván az összes DLC-t is beleérted, én csak az alapot nyomtam végig, de az össze mellékküldetéssel együtt megvolt 30 óra alatt, pedig én sem vagyok egy rohanós!
G2-nél eleve egyetlen (na jó, 2) óriási terep van, aminek minden sarkát érdemes átnézni. Ehhez képest a DO:A wc méretû területei siralmasan szánalmasak. A tárgyak és a harcrendszer is. Két dolgot lehet benne minimálisan értékelni: a grafika elmegy (Risen-é sokkal szebb mondjuk), és a párbeszédek. Ha persze ezeket mind full végighallgatod, és nem nyomod el olvasás után (mint én), akkor az lehet +10 óra is 😊
A sztorijára viszont egyetlen szót sem érdemes pazarolni, egyszerûen hipergagyi.
DB
Én értem, hogy miért nem tetszett a DA (lásd az alábbi hozzászólásom), de azért ilyen végletekbe kár esni.
Szóval kár ütköztetni õket, én mindhármat másért szeretem, és mindháromnál másért húzom a számat. Viszont az néha kiakaszt, hogy a fõ RPG-fejlesztõnek tekintett BioWare számára a szerepjátszás jó ideje a tápolásra, a harcra és a dumára koncentrálódik, mindez lineáris és statikus világban. (Viszont az NPC-k közötti kihallgatható párbeszédben egymilliószor több élet van, mint a Risenben vagy Gothicokban.)
DB
Nem ártana kicsit megismerkedned a Gothic elsõ 2 részével, mert egyértelmûen fogalmad sincs róluk.
DB
Örökre nem DB
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Nem DB
Wizardry 7, na még az volt monstre. De a Betrayal at Krondor se volt semmi, bár annyira nem volt idõben brutál, de a sztori... hát igen, ez a mûfaj egy nagy tömegszar lett, de ha az embereknek az olyan 0 fosok jönnek be mint a Dragon Age, akkor ez van 😞
DB
Bard's tale III óta szinte minden RPG-vel játszottam. Közölük a legtöbb idõt a Gothic 2-be és Morrowindbe öltem, egyértelmûen.
DB
Csak a Witcher meg a DA😮 fényéveket ver az egész frencsájzra és akkor nem beszéltünk még a klasszikusokról.
Nem hiszem, hogy lesz még valaha ekkora monstre RPG 😞
DB
Nekem csalódás, de szerencsére kijött a Fallout New Vegas is 😊
DB
DB
Itt a sztori olyan, mintha a G2, vagy pláne a Risen rögtön a 2. fejezettel kezdõdne el, tehát azzal a résszel amikor már alig van mellékküldetés és determinálva van a pályád.
A játék eleji útkeresés, frakcióválasztás van kihagyva.
Hát ezért...
(ezzel be is fejeztem...)
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
A Risen-en látszik, milyen szuper lehetett volna a G3 is, ha hagyják befejezni rendesen.
DB